ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

3/1/2013

«Να ανέβω επίπεδο στον Παναθηναϊκό»

02/01/2013
 Ως ευκαιρία να εξελιχθεί σαν ποδοσφαιριστής και να αλλάξει… επίπεδο στην καριέρα του χαρακτήρισε τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό ο Γιοχέι Καζιγιάμα μέσω της ιστοσελίδας της FC Τόκιο.

«Να ανέβω επίπεδο στον Παναθηναϊκό»
Ο 27χρονος μέσος ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας της Ιαπωνίας για όσα του πρόσφεραν και δήλωσε αποφασισμένος να πετύχει στη νέα του ομάδα.

«Σε αυτά τα 17 χρόνια που ήμουν εδώ κατάφερα να εξελιχθώ σαν παίκτης χάρη στους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και τους φιλάθλους μας. Το εκτιμώ πολύ. Πλέον με τον Παναθηναϊκό θέλω να ανέβω επίπεδο, να εξελίξω το παιχνίδι μου κι ελπίζω να χαρείτε με την πορεία μου. Ανυπομονώ για να κάνω αυτή τη μετακίνηση ένα βήμα για την καριέρα μου», ανέφερε στους συμπατριώτες του ο Καζιγιάμα.

Ο Ιάπωνας άσος προπονείται κανονικά με τον Παναθηναϊκό, έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία στις προπονήσεις, αλλά δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής καθότι δεν έχει ελευθερωθεί μία θέση ξένου. Υποψήφιοι για να την… αδειάσουν είναι οι Φορναρόλι (αν βρεθεί ομάδα να τον πάρει δανεικό ή να δοθεί ως ελεύθερος) και Λέτο (η διοίκηση επιδιώκει να του διακόψει το συμβόλαιο, αλλά ο παίκτης θα αντιδράσει σε αυτή την περίπτωση).

Απομένει το «ντα» του Τσιστιακόφ

02/01/2013
 Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται για τον ΠΑΟΚ η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας την περίοδο του Ιανουαρίου.

Απομένει το «ντα» του Τσιστιακόφ
Το δύσκολο αυτό έργο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο οποίος είναι σε επικοινωνία για το αγωνιστικό κομμάτι με τον Γιώργο Δώνη - αλλά και με τον Ιβάν Σαββίδη για το οικονομικό σκέλος των υποθέσεων που παρακολουθεί.

Ο Ρώσος σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ φέρεται να έχει σε προχωρημένο στάδιο δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, στις οποίες απομένει ένα… «ντα» του στενού συνεργάτη του ιδιοκτήτη του συλλόγου για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές.

Η μία είναι εκείνη του Κροάτη κεντρικού αμυντικού, Γκόρντον Σίλτενφελντ, της Ντιναμό Μόσχας. Ο 27χρονος παίκτης βρίσκεται στην υπό παραχώρηση λίστα της ρωσικής ομάδας και από το συγγενικό του περιβάλλον προκύπτει ότι έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στους δύο συλλόγου για να έρθει ο ποδοσφαιριστής ως δανεικός στους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να αποχωρήσει ένας παίκτης που παίζει σε αυτή τη θέση. Ίσως αυτός να είναι Μπονγκανί Κουμάλο, ο οποίος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα).

Την ίδια ώρα, ο Τσιστιακόφ φέρεται να έχει σταντ μπάι έναν μεσοεπιθετικό από ομάδα της Δυτικής Ευρώπης, χωρίς να έχουν προκύψει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το θέμα.

Δεν πρέπει, όμως, να αποκλειστεί η πιθανότητα της έκπληξης από τον Ρώσο, ο οποίος λειτουργεί υπό άκρα μυστικότητα και αυτή την περίοδο βρίσκεται στην πατρίδα του.

Ψάχνει τρόπο να επιστρέψει ο Ολαϊτάν

02/01/2013
 Πρόβλημα έχει προκύψει στη Βέροια με την επιστροφή του Μάικλ Ολαϊτάν.

Ψάχνει τρόπο να επιστρέψει ο Ολαϊτάν
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο Νιγηριανός επιθετικός εξακολουθεί να βρίσκεται στην πατρίδα του, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι του έκλεψαν το πορτοφόλι του και μέσα σε αυτό είχε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ο 19χρονος παίκτης έχει επικοινωνήσει με τη διοίκηση της ομάδας και την ενημέρωσε ότι προσπαθεί να βγάλει προσωρινή βίζα προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η «βασίλισσα του Βορρά» φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 26χρονου αμυντικού χαφ, Μοχάμεντ Αβάλ ΙΣά, ως δανεικού από την Ρόζενμποργκ.

Το’ χουν πάρει απόφαση…

02/01/2013
 Η προθεσμία στον Φεϊζάλ να βάλει τα 28 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ λήγει την Παρασκευή, αλλά στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως έχουν ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο πρίγκιπας δεν θα εμφανιστεί.

Το’ χουν πάρει απόφαση…
Αν και κάποιες πηγές επιμένουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά και αναφέρουν πως είτε θα βάλει τα λεφτά, είτε θα ζητήσει μικρή παράταση, η διοίκηση της ΠΑΕ μοιάζει να το έχει πάρει απόφαση πως δεν θα μπουν χρήματα. Έτσι, ήδη προετοιμάζει τις κινήσεις της για να καλύψει τις πολλές «τρύπες» και να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος προσανατολίζεται στο να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για 15 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλυφθούν τουλάχιστον τα μισά εξ αυτών. Πώς θα γίνει αυτό; Με δάνειο και εγγυητές τους μετόχους, με χρηματοδότηση από ορισμένους εκ των μετόχων (Βγενόπουλος και Πολέμης συμμετείχαν στις προηγούμενες αυξήσεις βάσει του ποσοστού τους και μένει να φανεί αν θα το ξανακάνουν τώρα), αλλά και με όσα χρήματα καταφέρει να συγκεντρώσει η «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την αγορά μετοχών σε οποιονδήποτε οπαδό, χωρίς την προϋπόθεση να γίνει μέλος της «Συμμαχίας».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αισιοδοξεί πως με τις παραπάνω κινήσεις και τις απαραίτητες περικοπές η χρονιά θα βγει, έστω και… κουτσά-στραβά. Το «ψαλίδι» είναι αναγκαίο, ειδικά στο ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές με μεγάλα συμβόλαια θα κληθούν προσεχώς για συζητήσεις, αλλά είναι αμφίβολο αν θα συναινέσουν σε δραστικές περικοπές. Επί παραδείγματι, στον Λουκά Βύντρα λέγεται πως θα προταθεί μείωση συμβολαίου κατά 50%, αλλά δεν πρόκειται να συναινέσει. Ευχής έργο θα ήταν για τον Παναθηναϊκό να απαλλαγεί από κάποια μεγάλα συμβόλαια μέσω πώλησης ή έστω δανεισμού παικτών, με τους Βύντρα και Χριστοδουλόπουλο να είναι στη λίστα. Οι περιπτώσεις των επίσης ακριβοπληρωμένων Λέτο και Μπουμσόνγκ συγκεντρώνουν διαφορετικές δυσκολίες και δύσκολα θα υπάρξει ουσιαστική λύση πριν το καλοκαίρι.

Σημαντική υποσημείωση αποτελεί ότι οι διαπραγματεύσεις με τους παίκτες απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, καθώς η διοίκηση είναι στην… ανάγκη τους. Καλείται να προχωρήσει σε νέα διακανονισμό για τα χρήματα που τους οφείλει (ξοφλήθηκαν όσα είχαν λαμβάνειν από πέρυσι, αλλά τους οφείλονται χρήματα από τη φετινή περίοδο), προκειμένου να περάσει τον έλεγχο της UEFA το Μάρτιο για να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη περίοδο.

Όσο για μεταγραφές, όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει ως έχει μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο ήδη μαγειρεύει πριν χορτάσει, καθώς έχει «κλείσει» τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο και είναι κοντά στον Τόμας Ντε Βινσέντι, που μένουν ελεύθεροι από Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, ενώ εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις παικτών που μπορούν να έρθουν με μικρό ή καθόλου κόστος αλλά να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Θέλουν να τελειώνουν με τον τεχνικό

02/01/2013
 Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του προπονητή για τον ΟΦΗ.

Θέλουν να τελειώνουν με τον τεχνικό
Η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ επιθυμεί να έχει αποτέλεσμα στις επαφές που έχει πριν από τη σημερινή προπόνηση της ομάδας εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με την Skoda Ξάνθη.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιπτώσεις του Γιάννη Πετράκη και του Νίκου Παπαδόπουλο, με τον πρώτο να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Ο λόγος είναι ότι είναι ελεύθερος, αλλά οι διοικούντες συνυπολογίζουν την ίδια ώρα ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ στο παρελθόν σε σύλλογο επιπέδου Σούπερ Λίγκας.

Από την πλευρά του, ο Παπαδόπουλος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Καβάλα, την οποία πριν από μερικές εβδομάδες οδήγησε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Παράλληλα, έχουν ακουστεί και τα ονόματα του Τάκη Λεμονή, του Μάκη Κατσαβάκη και του Μάκη Χάβου.

Του ζήτησαν να το ξανασκεφτεί…

02/01/2013
 «Φρένο» στην επιθυμία του Λούκας Αλκαράθ να αποχωρήσουν πέντε ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της ομάδας έβαλε η διοίκηση της ΠΑΕ.

Του ζήτησαν να το ξανασκεφτεί…
Πριν από μερικές μέρες ο Ισπανός τεχνικός εισηγήθηκε να φύγουν οι Γκέσιος, Ψυχογιός, Ασλανίδης, Κοτσώνης και Γιώρης, όμως οι Θεσσαλονικείς σκεπτόμενοι το γεγονός ότι δύσκολα θα πάρουν φορολογική ενημερότητα για μεταγραφές του ζήτησαν να σκεφτεί εκ νέου το συγκεκριμένο ζήτημα.

Άλλωστε, είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν οι «κίτρινοι» να ενισχυθούν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Σήμερα ολοκληρώνεται η επιπλέον άδεια που έχουν πάρει οι προαναφερθέντες και ο προπονητής φαίνεται ότι θα τους δεχθεί για να συνεχίσουν στον Άρη.

Όσον αφορά τον Νταβίντ Αγκάνθο, έχει επιστρέψει με πόνους στο γόνατο από την Ισπανία και οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι ελάχιστες.

Το ενδιαφέρον για επιθετικό

02/01/2013
 Από την παραμονή της πρωτοχρονιάς έχει αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ο Νίκος Αναστόπουλος στον Ατρόμητο.

Το ενδιαφέρον για επιθετικό
Ωστόσο, η προσοχή του νέου προπονητή των Περιστεριωτών και της διοίκησης - πέρα από τις προσεχείς υποχρεώσεις της ομάδας κόντρα στην Κέρκυρα - είναι στραμμένη στην ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η περίπτωση του Φεντερίκο Μακέντα για τον οποίο οι «κυανόλευκοι» έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο αγγλικός σύλλογος αξιώνει περίπου 200.000 ευρώ για τον δανεισμό του Ιταλού φορ και το ποσό δεν κρίνεται απαγορευτικό για τους ανθρώπους του Ατρομήτου.

Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχει και η περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζιου, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Αναστόπουλος την περσινή σεζόν στον ΟΦΗ και έχει αναπτυχθεί φημολογία ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή μαζί του.

Με συστάσεις από τον Φερέρα…

02/01/2013
 Τις πολύ καλές σχέσεις με τον Εμίλιο Φερέρα εκμεταλλεύονται στον Πανθρακικό για την ενίσχυση της ομάδας την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Με συστάσεις από τον Φερέρα…
Η γνώμη του Βέλγου πρώην προπονητή του ακριτικού συλλόγου μετράει στους ανθρώπους της διοίκησης, στην οποία προτείνει διάφορους ποδοσφαιριστές.

Ο Φερέρα έχει προτείνει τρεις παίκτες από την πατρίδα του, οι οποίοι θα περάσει από το «μικροσκόπιο» του Παύλου Δερμιτζάκη που θα κρίνει εάν μπορούν να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ.

«Όχι» σε Στουτγκάρδη για Μαυρία

02/01/2013
 Γερμανικό δημοσίευμα γράφει ότι η Στουτγκάρδη έκανε πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Χάρη Μαυρία, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση από το «τριφύλλι».

«Όχι» σε Στουτγκάρδη για Μαυρία
Τα όσα γράφουν οι Γερμανοί, έρχονται λίγες μέρες μετά τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

«Ο Μαυρίας δεν πωλείται», ξεκαθάρισε, κάτι που έρχεται να… επιβεβαιωθεί από το εξωτερικό.

Η ιστοσελίδα vfb1.de γράφει για τη μεταγραφική ενίσχυση της Στουτγκάρδης και σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ στη λίστα είναι και ο Χάρης Μαυρίας.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, τονίζει ότι η γερμανική ομάδα έκανε πρόταση στο «τριφύλλι» για τον παίκτη, αλλά η προσφορά δεν ικανοποίησε τους «πράσινους», που είπαν «όχι» για τον 18χρονο άσο.

Μάλιστα, στο κείμενο γράφεται ότι η αξία του Μαυρία κυμαίνεται στα 2 εκατ. ευρώ…

«Προχωράει του Στάμου, περιμένουμε για Γιάννου»

02/01/2013
 Θετική άποψη για τον Δημήτρη Στάμου έχει αποκομίσει ο Άκης Μάντζιος, όπως δήλωσε ο ίδιος για τον νεαρό παίκτη που δοκιμάζεται στην Κέρκυρα.

«Προχωράει του Στάμου, περιμένουμε για Γιάννου»
Ο 22χρονος φορ αναμένεται σύντομα να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από τους «Φαίακες», ενώ ο προπονητής της ομάδας τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια και για τον Απόστολο Γιάννου.

«Ο Στάμου είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζουμε την ποιότητα του, απλά ήθελα να τον δω μέσα από προπονήσεις για να διαπιστώσω και την φυσική του κατάσταση, Ο Δημήτρης έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να μπορέσει να μας βοηθήσει και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί ο δανεισμός του. Άλλωστε, από την κουβέντα που είχα μαζί του, διαπίστωσα ότι και αυτός θέλει να αγωνιστεί στην Κέρκυρα και να βοηθηθεί μέσα από τα παιχνίδια της ομάδας», ήταν το σχόλιο του 44χρονου τεχνικού στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Metropolis» για τον Στάμου και στη συνέχεια μίλησε για τον Γιάννου:

«Είναι ένας ποιοτικός επιθετικός, σε νεαρή ηλικία και πραγματικά, θα τον θέλαμε κι αυτόν στην Κέρκυρα. Αλλά πρέπει ο ΠΑΟΚ να αποφασίσει να μας τον παραχωρήσει».

Ζήτησε συγγνώμη ο Έτο

02/01/2013
 Με μήνυμα μέσω του twitter, ο Aραούχο Ετο ζήτησε συγγνώμη από την ΕΠΟ, για το σχόλιο που είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα για την διαιτησία μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην έδρα της Κέρκυρας.

Ζήτησε συγγνώμη ο Έτο
Ο Βραζιλιάνος μπακ, όπως είχε συμβεί και με τον Στέφανο Αθανασιάδη, τιμωρήθηκε με επίπληξη και την υποχρέωση ανάκλησης εντός είκοσι ημερών από την δημοσίευση του επίμαχου σχολίου με ανάρτηση της ανάκλησης στο διαδίκτυο.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ελληνική ομοσπονδία για ό,τι έγραψα. Ελπίζω αυτό να γίνει δεκτό. Ευχαριστώ», έγραψε σήμερα (02/01) ο Έτο.





Τι είχε γράψει στις 27 Οκτωβρίου

«Η ελληνική ομοσπονδία πρέπει να ντρέπεται για τους διαιτητές. Όλοι είναι εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά εμείς θα τα ξεπεράσουμε όλα», ήταν το πρώτο του σχόλιο.






Και στο δεύτερο ανέφερε: «Ξέρουμε ότι όταν παίζεις ίσος προς ίσο, αυτό δεν κερδίζει τον κόσμο, γι αυτό το κάνουν οι διαιτητές».



Άτυχος ο Κουτρουμπής, τυχερός ο Μπουγαΐδης

02/01/2013
 Την ώρα που ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης κέρδιζε το φλουρί στη βασιλόπιτα που έκοψαν με… ρεφενέ οι παίκτες της ΑΕΚ, ο Γιώργος Κουτρουμπής αποχωρούσε με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Έτοιμος ο Κατίδης.

Άτυχος ο Κουτρουμπής, τυχερός ο Μπουγαΐδης
Οι παίκτες της ΑΕΚ, εμφανώς δυσαρεστημένοι από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, επέλεξαν (και) φέτος να κόψουν μόνοι τους, χωρίς παρουσία διοίκησης, τη βασιλόπιτα. Ο τυχερός ήταν ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, που θα εισπράξει και ένα ποσό που συγκέντρωσε όλη η ομάδα με κάθε παίκτη να δίνει 10 ευρώ.

Όσο τυχερός ήταν εκείνος, άλλο τόσο άτυχος ήταν ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο νεαρός αμυντικός αποχώρησε με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς από την προπόνηση και μένει να φανεί αν θα προλάβει το ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης. Ενοχλήσεις στους προσαγωγούς είχαν οι Κοτσαρίδης και Νικολιάς, ενώ απουσίαζε ο-εκτός ομάδας-Λαγός.

Το παρήγορο για τον Έβαλντ Λίνεν είναι πως μετά από απουσία τεσσάρων ημερών από τις προπονήσεις λόγω ίωσης, επανήλθε ο Γιώργος Κατίδης. Ο Γερμανός προπονητής δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Κοντοέ και Βλάχο.

Ενημέρωσε για Σπυρόπουλο ο Παναθηναϊκός

02/01/2013
 Έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί στην ΠΑΕ Πανιώνιος πως έχει αρχίζει συζητήσεις με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, προκειμένου να συμφωνήσει μαζί του εν όψει Ιουνίου, έστειλε η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Ενημέρωσε για Σπυρόπουλο ο Παναθηναϊκός
Ο 20χρονος δεξιός μπακ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και από την αυγή του 2013 έχει δικαίωμα να συμφωνήσει και να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του, ώστε να μετακινηθεί σε αυτή το καλοκαίρι χωρίς αντάλλαγμα για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να είναι νομότυπος, έστειλε το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στους «κυανέρυθρους». Πάντως η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή είναι οριστική και πληροφορίες μιλούν για τριετές συμβόλαιο έναντι 100.000 ευρώ το χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως ο Σπυρόπουλος έχει τεθεί εκτός ομάδας στον Πανιώνιο επειδή αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Μένει να φανεί αν θα παραμείνει στο «ψυγείο» ως το καλοκαίρι ή θα βρεθεί μία άλλη φόρμουλα.

Πετράκης ο εκλεκτός στον ΟΦΗ

02/01/2013
 Σε έναν δικό της άνθρωπο εμπιστεύτηκε η διοίκηση του ΟΦΗ τις τύχες της ομάδας. Ο Γιάννης Πετράκης είναι κι επίσημα ο διάδοχος του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο της ομάδας του Ηρακλείου.

Πετράκης ο εκλεκτός στον ΟΦΗ
Η πρόσληψή του εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΠΑΕ που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης. Η συμφωνία είναι για έξι μήνες με προοπτική επέκτασης.

Ο Γιάννης Πετράκης γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1959 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1978 στον Αστέρα Περάματος. Στη συνέχεια και μέχρι το 1981 αγωνίστηκε στον Εργοτέλη στον οποίο έπαιξε και τις περιόδους 1985-1988. Από το 1981 όμως μέχρι το 1985 φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ. Από το 1988 μέχρι το 1990 έπαιξε στην Ένωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού (ΕΑΡ) ενώ το 1991 έκλεισε την καριέρα του στον Ποσειδώνα Ηρακλείου.

Από τον Αστέρα Περάματος άρχισε και την προπονητική του καριέρα, από το 1991 μέχρι το 1996, ενώ ακολούθησε ο Ηρόδοτος τη σεζόν 1996/97 και η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Την περίοδο 19997-2000 κάθισε στον πάγκο των Μαλίων, τα οποία ανέλαβε από το τοπικό και τα ανέβασε στην Δ’ Εθνική. Το ίδιο έκανε και με τον ΟΦΗ 2004, το οποίο έφτασε στο περιφερειακό πρωτάθλημα το 2002.

Ένα χρόνο αργότερα, υπήρξε για έξι μήνες συνεργάτης του Ζντένεκ Σκάζνι στον ΟΦΗ και στη συνέχεια ανέλαβε τον Ηρόδοτο, τον οποίο την περίοδο 2003-2004 τον ανέβασε στην Γ' Εθνική.

Η επόμενη περίοδος τον βρήκε στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, που τον οδήγησε στην Γ’ Εθνική και στην τεχνική του ηγεσία έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005.

Στη συνέχεια, ανέλαβε τις τύχες του Αστέρα Ρεθύμνου, στην τεχνική ηγεσία του οποίου ήταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο και τον οποίο οδήγησε στη Γ' Εθνική.

Ακολούθως από το Σεπτέμβρη του 2009 και μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν προπονητής στην ομάδα της Νέας Ιωνίας.

Πρίττας και επίσημα

02/01/2013
 Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Πανθρακικό, ο Σάκης Πρίττας επιστρέφει στην ομάδα της Ξάνθη και θέτει εαυτόν στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πρίττας και επίσημα
Ο 33χρόνος είχε ήδη «κλείσει» με την ομάδα των Ακριτών, αλλά σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση μέσω της οποίας η Ξάνθη γνωστοποίησε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή:

« Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ΣΑΚΗ ΠΡΙΤΤΑ».

Ύστερα από εφτά χρόνια ο Πρίττας επιστρέφει στα Πηγάδια, όπου είχε υπηρετήσει από το 1999 έως το 2005, ώστε με την εμπειρία και τις αγωνιστικές του παραστάσεις να βοηθήσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής την ακριτική ομάδα.

Πουλινάκης: «Να φέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που αξίζει»

02/01/2013
 Την πίστη ότι ο Γιάννης Πετράδης θα διατηρήσει τον ΟΦΗ στον δρόμο των επιτυχιών εξέφρασε ο Μάνθος Πουλινάκης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της κρητικής ΠΑΕ.

Πουλινάκης: «Να φέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που αξίζει»
Ο πρόεδρος της ομάδας τόνισε ότι φιλοσοφία της διοίκησης είναι «στηρίζουμε απόλυτα το κρητικό στοιχείο και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική μας απόφαση».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πουλινάκη

«Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια του ΟΦΗ τον Γιάννη Πετράκη που από σήμερα και από ένα άλλο πόστο θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Τον στηρίζουμε και τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και είμαστε πεπεισμένοι ότι υπό τις οδηγίες του ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των επιτυχιών.

Η φιλοσοφία μας είναι να στηρίζουμε απόλυτα το κρητικό στοιχείο και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική μας απόφαση για το νέο προπονητή.

Τώρα όλοι μαζί πιο δυνατά και ενωμένα θα προσπαθήσουμε στο ξεκίνημα του 2013 να οδηγήσουμε τον ΟΦΗ εκεί που του αξίζει. Όσο πιο ψηλά γίνεται…
».

Στα πράσινα ο Ντίνας

02/01/2013
 Παίκτης του Παναθηναϊκού θα γίνει ο Θανάσης Ντίνας. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα μετακομίσει το καλοκαίρι ως ελεύθερος από την Παναχαϊκή.

Στα πράσινα ο Ντίνας
Ο νεαρός άσος, που είχε απασχολήσει κι άλλες ομάδες μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ, αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο ως δεξιός μεσοεπιθετικός, όσο και σαν περιφερειακός φορ ή κλασικός επιθετικός.

Mε την Παναχαϊκή έχει ήδη υπογραφεί σχετικό προσύμφωνο και υπήρξε και η σχετική ανακοίνωση.

Φέτος έχει ήδη 14 συμμετοχές στη Football League και το Κύπελλο με την ομάδα της Πάτρας, της οποίας είναι και αρχηγός.

Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στη Ζάκυνθο και τη Skoda Ξάνθη, ενώ την τελευταία τριετία παίζει στην Παναχαϊκή.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να αποκτήσει με τον ίδιο τρόπο (προσυμφωνία από το χειμώνα με παίκτη που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι) τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Τόμας Ντε Βινσέντι, ενώ στα υπόψη είναι και ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Διοικητικό συμβούλιο για τα… εκατομμύρια!

02/01/2013
 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την κάλυψη της ΑΜΚ 28 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία έχει τάξει ο Φεϊζάλ.

Διοικητικό συμβούλιο για τα… εκατομμύρια!
Θυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη μέρα λήγει και η προθεσμία που έχουν δώσει οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» στον Σαουδάραβα και τον Τσάκα, να βάλουν στην ομάδα τα χρήματα που έχουν τάξει. Μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, αλλά οι παράγοντες των «πράσινων» περιμένουν να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Την προσεχή Παρασκευή (4/1), στη μία το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με μοναδικό θέμα την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 28 εκ. Ευρώ, όπως αυτή προκηρύχθηκε στη Γενική Συνέλευση της 20ης Δεκεμβρίου 2012.

Στη συνέχεια, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει επέλθει συμφωνία με την πλευρά της Αυτού Υψηλότητας, θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του ΔΣ με σκοπό τον ορισμό νέων μελών, αλλά και την κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον ΟΦΗ»

02/01/2013
 Έτοιμος να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από την μεριά του, προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται τον ΟΦΗ, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Πετράκης που είναι ο νέος τεχνικός των Κρητικών.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον ΟΦΗ»
Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο ΟΦΗ είναι μεγάλος σύλλογος κάτι που φαίνεται και στον κόσμο της ομάδας.

Ο Πετράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στον πρόεδρο των Κρητικών, Μάνθο Πουλινάκη, όσο και στον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκο Μαχλά, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

«Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσω από την θέση του προπονητή την μεγάλη ομάδα που λέγεται ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ σαν ποδοσφαιρικό μέγεθος είναι πολύ μεγάλο και την αξία αυτή την αποδώσει στην δυναμική που έχει ο κόσμος του, το οποίο κάθε μέρα τον θέλουμε δίπλα μας, όπως κάνει συνεχώς μέχρι τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους αυτούς που συνετέλεσαν στο να αναλάβω την ομάδα και ειδικότερα τον πρόεδρο κ. Μάνθο Πουλινάκη και τον κ. Νίκο Μαχλά. Εγώ από την μεριά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να μπορέσει η ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της. Αυτά για τώρα, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του νέου τεχνικού του ΟΦΗ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Δεν θα πήγαινα στην ΑΕΚ»

02/01/2013
 «Δεν νομίζω μετά το ρίσκο που πήρα στον Άρη να πήγαινα σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα και με υλικό που μπορεί να διεκδικήσει μόνο την παραμονή»… Τάδε έφη Μάκης Κατσαβάκης!

«Δεν θα πήγαινα στην ΑΕΚ»
Επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επαφή με άνθρωπο της ΑΕΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας αλλά στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν θα πήγαινε στην Ένωση...

«Είχε γίνει μια επιφανειακή κουβέντα, δε νομίζω ότι μετά το ρίσκο που πήρα στον Άρη ότι θα πήγαινα σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα και με ένα έμψυχο υλικό που το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι η παραμονή», σχολίασε ο πρώην τεχνικός του Άρη ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την ηρεμία στους κίτρινους για να μπορέσει να «ανέβει» αγωνιστικά η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε, ο κ. Κατσαβάκης, στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

-Για το επάγγελμα του προπονητή:
«Για μας τους προπονητές πρέπει να υπάρχουν εναλλαγές, διότι θα μένουμε στο περιθώριο. Για το 2013 εύχομαι από την κοινωνική αναταραχή να προκύψει κάτι καλό, να στηρίξουμε τα ελληνόπουλα και τις ακαδημίες, να γίνει οικονομική εξυγίανση, διότι αλλιώς τα σωματεία θα φυτοζωούν».

-Για όσα είχαν ακουστεί, πριν την έλευση Λίνεν, για συνεργασία με την ΑΕΚ
«Είχε γίνει μια επιφανειακή κουβέντα, δε νομίζω ότι μετά το ρίσκο που πήρα στον Άρη ότι θα πήγαινα σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα και με ένα έμψυχο υλικό που το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι η παραμονή. Ακούω επίσης ότι βγήκε άχρηστος ο Κατσικοκέρης, που έκανε πολύ καλή σεζόν πέρυσι και δεν το καταλαβαίνω. Έφυγε ο Κοντοές, τα παιδιά είναι απλήρωτα και εκτός από το αγωνιστικό πρόβλημα και υπάρχει και το οικονομικό».

-Για το αν μετάνιωσε που πήγε στον Αρη:
«Δε μετάνιωσα που πήγα στον Άρη, μετάνιωσα που δεν έφυγα όταν κάποιοι μου δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα. Με λασπολόγησαν και συνεχίζουν και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην κάνει τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι. Να στηρίξει τα παιδιά και όσοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στον πάγκο του Άρη, να μην τους αφήσει. Ο Άρης έχει τεράστια δυναμική και κόσμο που δεν έχει κατέβει κάτω από 12% στα φετινά εισιτήρια σε σχέση με πέρυσι, ενώ άλλες ομάδες έπεσαν στο 25%. Ο κόσμος αποπροσανατολίζεται όμως και παρασύρεται από κάποιους. Ο Άρης πρέπει να ενισχυθεί τώρα, να αποφύγει τους κινδύνους και να βρει την ταυτότητά του. Αυτοί που κάνουν ζημιά όμως δεν έχουν απομακρυνθεί. Η νέα διοίκηση πρέπει να προστατεύσει τον Αλκαράθ, γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν κουμάντο. Σε βάθος χρόνου κάποιοι δε θα μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Εγώ έκανα την προσπάθειά μου και έχω καθαρή τη συνείδησή μου».

-Για την παρουσία του Άγγελου Σπυρίδωνα στο ποδοσφαιρικό τμήμα:
«Ο Αγγελος θα βοηθήσει, έχει τη δική του εμπειρία, τον ενδιαφέρει το καλό του Άρη και αξίζει αυτή την προσπάθεια να στηριχθεί».

-Για το αν έχει βρεθεί λύση στην οικονομική διαφορά με τον Αρη:
«Ούτε καν καθίσαμε να μιλήσουμε ακόμη. Θα μιλήσουν οι δικηγόροι με την καινούργια διοίκηση και ελπίζω πως θα βρούμε χρυσή τομή στα δεδουλευμένα και θα χωρίσουμε σα φίλοι».

-Για τη... μαύρη λίστα που υπάρχει με παίκτες που ετοιμάζονται για αποχώρηση:
«Κακώς δημιουργείται η μαύρη λίστα. Έχεις άλλους έτοιμους παίκτες να έρθουν από πίσω; Ο Ψυχογιός χωρίς προετοιμασία βοήθησε. Λαθεμένο και αυτό που έγινε με τον Καπετάνο. Το παιδί έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια. Και για τον Γκέσιο αυτό που βγήκε είναι λάθος. Έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και ο Γκέσιος και ο Ψυχογιός».

-Για την προσπάθεια της νέας διοίκησης:
«Θα προσπαθήσουν να την ηρεμήσουν την ομάδα οι καινούργιοι διοικούντες και πιστεύω ότι θα ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα. Ο Αρης θέλει ηρεμία και εμπιστοσύνη στα παιδιά που παίζουν. Είναι νωρίς ακόμη να κριθεί ο Αλκαράθ. Και με τον Πασιαλή και τον Μπουγιουκλή πάλι υπήρχε μια προπονητολογία και δεν άφηναν την ομάδα να δουλέψει».

-Για την εικόνα που έχει για το πρωτάθλημα
«Το ξεκίνημα που κάνει ο ΠΑΟΚ τώρα, αν το έκανε το καλοκαίρι, ίσως προλάβαινε τον Ολυμπιακό. Τώρα δύσκολα. Θα έχει πιστεύω τη δεύτερη θέση, ο κόσμος βοηθάει, οι μικροί θέλουν στηρίγματα και θα κερδίσουν με τον ερχομό των πιο έμπειρων παικτών».

Από αύριο τα εισιτήρια του Άρη

02/01/2013
 Την Πέμπτη αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα του Άρη με τον Πανιώνιο για την Σούπερ Λίγκα όπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ με σχετική ανακοίνωση.

Από αύριο τα εισιτήρια του Άρη
Την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους τα εισιτήρια για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανιώνιο για την αναμέτρηση της Κυριακής για τη Σούπερ Λίγκα θα έχουν από αύριο οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση των κίτρινων γίνεται γνωστό ότι η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να μειώσει και πάλι τις τιμές τους οι οποίες κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ.

Η ανακοίνωση:

«Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Πανιώνιο την Κυριακή (06/01) στις 15:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε σ' ένα ακόμη φετινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων). Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το ARIS MOBILE από αύριο, Πέμπτη (10:00-14:00 και 17:00-21:00).

Το Σάββατο το ARIS MOBILE θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου. Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται ήδη τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Ανεβάζει ρυθμούς ο Γκλέισον

02/01/2013
 Μετά από καιρό ο Σάντος Γκλέισον άφησε ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε από τον Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα στην πρώτη προπόνηση της Ξάνθης για το 2013 να ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα.

Ανεβάζει ρυθμούς ο Γκλέισον
Ωστόσο, τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό αν ο τεχνικός του συλλόγου, Μαρίνος Ουζουνίδης, θα μπορεί να τον υπολογίζει στο κρίσιμο εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ με το οποίο ξεκινάει ο δεύτερος γύρος της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (2/1) ο Ουζουνίδης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του αρχικά να κάνουν ασκήσεις συναρμογής, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν παιχνίδια κατοχής μπάλας.

Δυσκολεύει του Κουρμπέλη

02/01/2013
 Δύσκολο φαντάζει να μπορέσει ο Δημήτρης Κουρμπέλης να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δυσκολεύει του Κουρμπέλη
Το πόδι του νεαρού άσου του Αστέρα Τρίπολης, παραμένει πρησμένο με αποτέλεσμα να μημ μπορέσει να προπονηθεί. Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τον δεύτερο γύρο είναι αμφίβολη.

Από εκεί και πέρα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Φούλοπ και Σανκαρέ, ενώ πλέον, σε κανονικούς ρυθμούς προπονούνται οι Περόνε και Ουσέρο. Πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησε και ο Μπακασέτας.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όπου ο Σάκης Τσιώλης θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Η «πρώτη» του Αναστόπουλου

02/01/2013
 Η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλο, στον Ατρόμητο, είναι γεγονός. Ο έμπειρος τεχνικός γνώρισε τους παίκτες την Δευτέρα και πλέον, ξεκινάει την προετοιμασία για την Κέρκυρα.

Η «πρώτη» του Αναστόπουλου
Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε για τα καλά την προετοιμασία για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα, για την έναρξη του δεύτερου γύρου.

Στο παιχνίδι αυτό δεν υπολογίζεται ο Στάθης Ταυλαρίδης, ενώ εκτός θα είναι και ο τιμωρημένος Μπρίτο. Η επόμενη προπόνηση, είναι την Πέμπτη και θα γίνει και πάλι στον Ασπρόπυργο, ενώ από την επόμενη εβδομάδα, οι παίκτες θα προπονούνται και πάλι στο Περιστέρι, αφού θα τελειώσουν τα έργα στον χλοοτάπητα.

Επιστροφή στη… ρουτίνα

02/01/2013
 Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού μετά το ρεπό της Πρωτοχρονιάς που τους είχε δώσει ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος.

Επιστροφή στη… ρουτίνα
Οι Βοιωτοί είχαν την ευκαιρία να περάσουν την Πρωτοχρονιά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει στον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα στην πρώτη προπόνηση του Λεβαδειακού για το 2013 ο Παράσχος έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου να εμφανιστούν «διαβασμένοι» κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εκείνος που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ήταν ο Χοσέμι.

Πατάει Σπάτα ο Τσουμάγκας

02/01/2013
 Στα Σπάτα αναμένεται να δώσει το «παρών» αύριο ο Τάσος Τσουμάγκας για να υπογράψει με την ΑΕΚ και να γυμναστεί.

Πατάει Σπάτα ο Τσουμάγκας
Στο προπονητήριο των Σπάτων αναμένεται να βρεθεί ο Τάσος Τσουμάγκας για να υπογράψει το συμβόλαιό του και να κάνει την πρώτη του προπόνηση ως παίκτης της ΑΕΚ.

Ο 22χρονος άσος έχει συμφωνήσει εδώ και ημέρες με την Ένωση και το μόνο που απομένει είναι να βάλει τις σχετικές υπογραφές στα συμβόλαια.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Έδεσσα και έχει προγραμματίσει αύριο το πρωί να πετάξει από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί άμεσα στα Σπάτα για να τελειώσει και τυπικά την υπόθεση.

Δοκιμή με Κουίνσι

02/01/2013
 Τον Κουίνσι Οβούσου Αμπέγιε δοκίμασε με τους βασικούς ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στη σημερινή προπόνηση, στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Δοκιμή με Κουίνσι
Στο οικογενειακό δίτερμα που έγινε, ενόψει Λεβαδειακού, ο Γκανέζος άσος έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ, αντί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Δεξιά ήταν ο Χάρης Μαυρίας (επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς) και στην κορυφή της επίθεσης ο Χοσέ Τοτσέ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ορέστης Καρνέζης και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Λουκά Βύντρα και Αντρέ Πίντο. Δεξί μπακ ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και αριστερό ο Νίκος Σπυρόπουλος. Οι τρεις στη μεσαία γραμμή ήταν οι γνωστοί, Βίκτορ Βιτόλο, Χοσέ Ζέκα και Ιμπραίμ Σισοκό. Επειδή το «διπλό» ήταν 12 εναντίον 12, στην ομάδα των βασικών, ως «δεκάρι» έπαιξε και ο Γιοχέι Καζιγιάμα, ο οποίος, όμως, ακόμη δεν μπορεί να παίξει, μια και δεν έχει αδειάσει θέση ξένου στο «τριφύλλι».

Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε ζέσταμα και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και επιδόθηκαν σε ασκήσεις με πάσες και τελειώματα και σε ασκήσεις κυκλοφορίας εναλλάξ. Όπως γράψαμε και παραπάνω, ολοκλήρωσαν την προπόνηση με ελεύθερο δίτερμα.

Έτοιμος για το «άλμα» ο Λαμπρόπουλος

02/01/2013
 Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Πίτερμπρο είναι ο μέσος του ΟΦΗ, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr.

Έτοιμος για το «άλμα» ο Λαμπρόπουλος
Ο ποδοσφαιριστής από την Πάτρα, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα του ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο της Σουόνσι από την Premier League όσο και της Πίτερμπρο από την Championship.

Μάλιστα, ο σύλλογος από την δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας είναι πιο κοντά στο να κάνει δικό του τον Λαμπρόπουλο, αφού η πρότασή του φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Όπως είναι λογικό, αυτό είναι ένα ποσό που δύσκολα μπορούν να αρνηθούν οι διοικούντες την ΠΑΕ, με δεδομένη και την κακή οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Ωστόσο, το πότε θα «κλείσει» ο Έλληνας μέσος στην Πίτερμπρο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αλλά είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις, αφου ήδη βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο.

Και τώρα… ενίσχυση

02/01/2013
 Η μεταγραφική ενίσχυση του Πανθρακικού, μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι συνεργάτες του, αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις, την στιγμή που συνεχίζεται η προετοιμασία για ΠΑΟΚ.

Και τώρα… ενίσχυση
Στην Κομοτηνή υπάρχει η σκέψη να γίνουν κινήσεις μόνο ουσιαστικές και εάν και εφόσον βρεθούν παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν σύντομα την ομάδα. Η απόκτηση ενός τερμαροφύλακα, ο οποίος με τον Κουτσόπουλο θα μπορεί να φτιάξει μια καλή δυάδα είναι πρωταρχικός στόχος.

Από εκεί και πέρα, θα γίνει κίνηση για έναν αριστερό αμυντικό, με τον Βαγγέλη Οικονόμου, να είναι από τα πρώτα ονόματα στη λίστα, εφόσον μείνει ελεύθερος από τον Ατρόμητο. Από εκεί και πέρα, θα γίνει προσπάθεια και για παίκτη που θα καλύπτει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Ονόματα για τη θέση αυτή, δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Η προετοιμασία για το πρεμιέρα του δεύτερου γύρου με τον ΠΑΟΚ, συνεχίζεται. Ζητούμενο είναι να συνεχιστούν οι πολύ καλές εμφανίσεις, κόντρα σε έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο στην Κομοτηνή.

«Ανοιχτή» και για τώρα η μεταγραφή Σπυρόπουλου

02/01/2013
 Ανοιχτό παράθυρο για μετακίνηση του Σπυρόπουλου από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό ακόμη μέσα στον Ιανουάριο, άφησε ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων», Βασίλης Τσάβαλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ανοιχτή» και για τώρα η μεταγραφή Σπυρόπουλου
«Δεν παίρνω μόνος μου τις αποφάσεις, αύριο-μεθαύριο θα καθίσουμε στο τραπέζι όλο το Δ.Σ. και θα συζητήσουμε τι θα γίνει με την περίπτωση του Σπυρόπουλου», ήταν τα λόγια του προέδρου του Πανιωνίου, Βασίλη Τσάβαλου, στους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά, στην ερώτηση που του έγινε αναφορικά με το ο ποδοσφαιριστής θα μείνει στο «ψυγείο» μέχρι το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του ή θα υπάρξει κάποια άλλη λύση.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, άφησε λοιπόν, ορθάνοιχτο παράθυρο ακόμη και για μετακίνηση του παίκτη τώρα προς τον Παναθηναϊκό.

«Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη με τον Σπυρόπουλο. Πιστεύω ότι παίκτες σαν αυτόν θα πρέπει να μένουν χρόνια στην ομάδα για να παίρνουν και κάτι από τον χαρακτήρα του σωματείου. Από εκεί και πέρα, οι κουβέντες που έγιναν μέχρι τώρα, προέκυψε σημαντική διαφωνία στο οικονομικό κομμάτι. Εμείς απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που μπορούμε. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν, θα δούμε αν θα πάρουμε άλλη πρωτοβουλία τις προσεχείς ημέρες που θα το συζητήσουμε», συμπλήρωσε ο Βασίλης Τσάβαλος στην συνέντευξή του, στο στούντιο της πρώτης αθλητικής συχνότητας της χώρας.

«Να μην χαλάσουμε αυτό που φτιάξαμε»

02/01/2013
 Την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες του ΟΦΗ είχε ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης.

«Να μην χαλάσουμε αυτό που φτιάξαμε»
Ο Ρεθυμνίωτης προπονητής παρουσιάστηκε στους παίκτες της ομάδας από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάνθο Πουλινάκη, αλλά και τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκο Μαχλά.

Μάλιστα, ο 53χρονος τεχνικός στα πρώτα του λόγια στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να χαλάσουμε αυτό που τόσο καιρό φτιάχνουμε».

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (2/1) ο Πετράκης δεν έβαλε δύσκολα στους παίκτες του, αφού η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του προπονητικού κέντρου δεν ήταν η καλύτερη, με αποτέλεσμα οι παίκτες να κάνουν χαλαρό τρέξιμο.

Απών από την σημερινή προπόνηση ήταν ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος είχε πάρει άδεια, προκειμένου να μεταβεί στην Σλοβενία. Ωστόσο, η πτήση του άργησε να επιστρέψει, με αποτέλεσμα να μην δώσει το «παρών» στο ΒΑΚ.

Παράλληλα, την Πέμπτη (3/1) το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης θα παραλάβει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης με τον συμπαίκτη του Θανάση Παπάζογλου να είναι εκείνος που θα του το παραδώσει.

Άνοιξε ο δρόμος για Βιντιάδη στην ΑΕΚ!

02/01/2013
 Μνημόνιο συνεργασίας με δύο κινεζικούς κολοσσούς, την TEDA GROUP και την Shankai Sports, υπέγραψε η HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS L.T.D, η εταιρεία που ίδρυσε ο Βιντιάδης για την αγορά της ΑΕΚ!

Άνοιξε ο δρόμος για Βιντιάδη στην ΑΕΚ!
Στο σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας του Δημήτρη Βιντιάδη δεν αναφέρεται πως ο Έλληνας εφοπλιστής αναμένεται να προχωρήσει στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Ωστόσο, με τις δύο κινεζικές εταιρείες «έχει ήδη συζητηθεί, η προοπτική της συνεργασίας για την πιθανή κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ», αλλά και η «προώθηση της ΑΕΚ σε μεγάλες κινέζικες εταιρίες καθώς και στο κινεζικό ποδοσφαιρικό κοινό».

Oι φίλοι της «Ένωσης» θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Παρασκευή (4/12) για να μάθουν εάν θα αλλάξει χέρια η ομάδα, καθώς τη συγκεκριμένη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Δημήτρης Βιντιάδης για το αν θα μπει ή όχι στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS L.T.D

Αθήνα 2-Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Κίνας που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού, ανακοίνωσε η HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρία, που ανήκει στην οικογένεια Βιντιάδη και συστήθηκε για να διαπραγματευθεί την απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη τις επαφές που είχε Niva shipping LTD θα ενώσει τις δυνάμεις της με δύο οικονομικούς κολοσσούς, με την κρατική TEDA GROUP που ανήκει την TEDA INVESTMENT HOLDINGS, καθώς και την ιδιωτική Shankai Sports, με σκοπό τη δημιουργία συνεργιών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, αφού η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει “πύλη” στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης για τις οικονομίες της Ασίας, ιδίως της νέας παγκόσμιας δύναμης που είναι η Κίνα.

Πρωταρχικός στόχος είναι η συνεργασία στο χώρο του αθλητισμού, αλλά παράλληλα οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν κοινές πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η Ναυτιλία, τα Logistics, η Ενέργεια, ο Τουρισμός και η Τεχνολογία. Για το λόγο αυτό η εταιρία σκοπεύει να οργανώσει κυβερνητικές αποστολές μεταξύ των αθλητικών υπουργείων Ελλάδας και της Δημοτικής κυβέρνηση του Τιαντζίν, καθώς και την προώθηση συμφωνίας αδελφοποίησης πόλεων της Αθήνας και της κινεζικής μεγαλούπολης.

Η TEDA Holding (Tianjin Economic Development Area), είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Τιαντζίν, που έχει πληθυσμό 12 εκατομμυρίων και βρίσκεται κοντά στο Πεκίνο. Η πόλη αυτή είναι η βάση για περισσότερες από τις 140 μεγαλύτερες εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα του “Fortune 500”! Διαθέτει το μεγαλύτερο τεχνητό λιμάνι στον κόσμο, εκεί βρίσκεται το εργοστάσιο της “Airbus” και αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομικής περιοχής Bohai Rim, που περιλαμβάνει το Πεκίνο, την μητρόπολη του Τιαντζίν, καθώς και την γύρω περιοχή, με συμμετοχή 20% περίπου στο Α.Ε.Π της Κίνας.

Η κινεζική εταιρία, είχε έσοδα από πωλήσεις τo 2011 περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια , με περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας περιλαμβάνει property development & real estate, δημόσια έργα, κατασκευές, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, είναι μεγαλομέτοχος της Bohai Bank, καθώς και σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε μεταφορές, ναυτιλία και logistics. Εκτός αυτών διαθέτει 14 πλήρως ελεγχόμενες θυγατρικές, μεταξύ των οποίων και την ποδοσφαιρική ομάδα TEDA FC, που αγωνίζεται στην κινεζική Σούπερ Λιγκ και πριν από λίγο καιρό κατέκτησε το κύπελλο. Αγωνίζεται σ’ ένα υπερσύγχρονο στάδιο 60.000 θεατών, το “Teda Olympic Stadium” και προπονητής της ομάδας είναι ο Βραζιλιάνος Αλεξάντερ Γκιμαράες. Η ομάδα, έχει στενή συνεργασία με τη Ρεάλ, η οποία πέρυσι φιλοξενήθηκε στην πόλη και έδωσε φιλικό αγώνα με την Teda F.C.

Στο πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας της TEDA και της H.S.A.P και σε συνεννόηση με την Π.Α.Ε ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Li έχει συμφωνήσει να φέρει την TEDA F.C τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα για την προετοιμασία του συλλόγου πριν την έναρξη της Κινεζικής Superleague. Επιπλέον, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της H.S.A.P και της T.E.D.A έχει ήδη συζητηθεί, η προοπτική της συνεργασία για την πιθανή κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ καθώς και η διοργάνωση πολιτισμικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Όμιλο.

Όσον αφορά τη Shankai Sports, η εταιρία προτάθηκε στην οικογένεια Βιντιάδη από το κινεζικό Υπουργείο Αθλητισμού και την Κινέζικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με σκοπό την προώθηση της ΑΕΚ σε μεγάλες κινέζικες εταιρίες καθώς και στο κινεζικό ποδοσφαιρικό κοινό.

Η Shankai Sports, έχει ως αντικείμενο των δραστηριοτήτων της να βοηθήσει κινεζικές εταιρίες να αναπτυχθούν μέσω αξιοποίησης της δύναμης του αθλητισμού ως πλατφόρμα επικοινωνίας και μάρκετινγκ. Η εταιρία φέρνει κορυφαία αθλητικά γεγονότα στην Κίνα, μέσω της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών και των μέσων ενημέρωσης και έχει εξαιρετική εμπειρία σε θέματα ποδοσφαίρου ενώ έχει για τη χώρα της την αποκλειστική διανομή όλων των διοργανώσεων της F.I.F.A όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική, το 2012 Euro Cup που έγινε στην Πολωνία και την Ουκρανία, και είναι ο αποκλειστικός διανομέας για τo επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της Βραζιλίας
».

Τσάβαλος: «Του χρόνου με κέρδος ο Πανιώνιος»

02/01/2013
 Με κέρδος –έστω και μικρό- θα κλείσει η νέα αγωνιστική σεζόν για την ΠΑΕ Πανιώνιος όπως τόνισε ο πρόεδρος της, Βασίλης Τσάβαλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Τσάβαλος: «Του χρόνου με κέρδος ο Πανιώνιος»
Η εφετινή αγωνιστική σεζόν θα βγει δύσκολα, αλλά η νέα θα έχει κέρδος για την ΠΑΕ Πανιώνιος! Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος των κυανέρυθρων, Βασίλης Τσάβαλος ο οποίος έδωσε το «παρών» στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 με τους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά.

Ο κ.Τσάβαλος επεσήμανε ότι αγωνιστικός στόχος εξακολουθεί να είναι η παραμονή στην κατηγορία παρά τον εξαιρετικό πρώτο γύρο.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος, Βασίλη Τσάβαλου, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά:

-Για τον Πανιώνιο
«Όταν αναλάβαμε την ομάδα τα πράγματα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αλλά να προχωρήσεις ομαλά στην επόμενη ημέρα»

-Για το οικονομικό άνοιγμα:
«Υπολογίζουμε ότι το άνοιγμα στο τέλος της σεζόν θα φτάνει στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Έχει φρενάρει την κατάσταση. Η επόμενη σεζόν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι μια σεζόν με μικρό κέρδος έτσι ώστε να φτάσουμε στα περασμένα…»

-Για τις οφειλές που υπάρχουν σε παίκτες:
«Είμαστε στη διαδικασία διακανονισμών. Φορολογική ενημερότητα έχουμε και έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους νέους παίκτες».

-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Το μοτίβο του επιχειρηματία που θα έρθει και να λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα πρέπει να το ξεχάσουμε. Για τις περισσότερες ομάδες αυτό θα είναι όνειρο. Με μια συλλογική προσπάθεια θα πρέπει να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Εγώ θα έλεγα ότι πάμε να παλέψουμε για έναν βιώσιμο Πανιώνιο. Δηλαδή, κοιτάμε τα οικονομικά και αγωνιστικά στοχεύουμε τουλάχιστον στην παραμονή».

-Για τον στόχο της ομάδας:
«Μετά τον πρώτο γύρο πιστεύω ότι παραμένει στόχος μας η παραμονή στην κατηγορία. Εμείς θα παλεύουμε για να παραμείνει στην κατηγορία ο Πανιώνιος. Απλώς εγώ θα ήθελα να κρατήσω τους τόνους πιο χαμηλούς. Ο στόχος για έναν βιώσιμο Πανιώνιο είναι πιο δύσκολος από την παραμονή στην κατηγορία. Κάναμε την στροφή στα πιτσιρίκια πιο νωρίς σε σχέση με άλλες ομάδες. Αυτό θα αρχίζει να βγάζει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Για να φύγεις από τα δύσκολα πρέπει να ρισκάρεις. Κι εμείς ρισκάραμε».

-Για την επιλογή του Ελευθερόπουλου:
«Ο Ελευθερόπουλος είναι δικαίωση. Η κατάσταση είναι καλή και έχει μέλλον. Η συνεργασία μας είναι σε καλά επίπεδα. Έχει πείρα και αντίληψη στο ποδόσφαιρο. Ήξερε την κατάσταση πως έχει και μπήκε στο καράβι για να το οδηγήσει. Για να… ταξιδέψει στο χρόνο ο Πανιώνιος θα πρέπει να έχει έναν κορμό και να προσθέτει νέους παίκτες».

-Για το ενδεχόμενο μεταγραφών:
«Θα κάνουμε το μινιμουμ από κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Το ελάχιστο δυνατόν για να πάμε με τα μικρότερα έξοδα».

-Για τα έσοδα;
«Είναι δύσκολο να πούμε πως περιμένουμε έσοδα. Και δύσκολα θα έρθουν έξτρα έσοδα. Εμείς κοιτάμε να ελαφρύνουμε το μέλλον. Ο Πανιώνιος ήταν καθαρός και είναι άλλο»

-Για τον Σπυρόπουλο:
«Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη με τον Σπυρόπουλο. Πιστεύω ότι παίκτες σαν κι αυτόν πρέπει να μείνουν στην ομάδα για να μπορούν να πάρουν κάτι από τον χαρακτήρα της ομάδας. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Στις κουβέντες που έχουν γίνει για την ανανέωση του συμβολαίου του είναι πως υπάρχει σημαντική διαφωνία στο οικονομικό. Εμείς απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που μπορούμε. Αυτή την στιγμή οι ομάδες κάνουν ένα άνοιγμα στους Έλληνες και το ελληνικό το ποδόσφαιρο και αυτό όμως πρέπει να ωριμάσουν σε αυτές τις συνθήκες.

-για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό από τον Ιανουάριο:
«Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει απλώς το έγγραφο. Θα το δούμε αν θα πάρουμε άλλη μια πρωτοβουλία. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε. Ο Πανιώνιος έχει διοίκηση. Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες».

-Για τον Σάμαρη:
«Ο Σάμαρης είναι δικός μας μέχρι το καλοκαίρι.

-Για τον Κολοβό:
«Ο Κολοβός ανανέωσε το συμβόλαιο. Δεν υπάρχει θέμα».

-Για την κατάσταση στον Ερασιτέχνη:
«Έχουν τη δυσκολία τους τα πράγματα. Δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις κάτι που έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα. Το μπάτζετ το κατεβάσαμε. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ακόμη πιο δύσκολος πλέον. Για να πάμε στο μέτρο του δυνατού αλλά και στην παραγωγή. Ο Πανιωνίος πρέπει να βγάζει ταλέντα. Κάναμε μια προσπάθεια για να έρθουμε κοντά με άλλες διοικήσεις ερασιτεχνικών τμημάτων».

-Για την ανταπόκριση των οπαδών:
«Υπάρχουν οπαδοί που έχουν αποδεχθεί την κατάσταση. Έτσι χωρίζουμε τον κόσμο σε υγιή και μη υγιή. Η προσπάθεια που γίνεται είναι για να μεγαλώσει η ανταπόκριση».

-για το προπονητήριο.
«Φτάσαμε σε μια συμφωνία και πλέον πρέπει να διαμορφωθεί μια κατάσταση για να την αντέχει η ΠΑΕ. Το κόστος είναι αρκετό. Και πρέπει να κόψουμε κάποια πράγματα. Θα κάνουμε τα αναγκαία για να προπονείται η ομάδα και να είναι λειτουργικό»

-Για τους παράγοντες του παρελθόντος:
«Θα έπρεπε να δεθούν πιο πολύ με την ομάδα. Η κατεύθυνση που βαδίζουμε έχει στόχο να φτάσουμε με έναν βιώσιμο Πανιώνιο. Αυτό είναι κοντά και πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει βοήθεια από κάποιους».

-Για το ενδεχόμενο βοήθειας από το εξωτερικό
«Κρούσεις υπήρχαν αλλά νομίζω ότι είναι κάτι το μη εφικτό. Είναι σίριαλ που παίζεται σε μακρό χρονικό διάστημα και δεν είναι καλό. Είναι δύσκολο να αναζητούμε επιχειρηματίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει κουλτούρα. Να γίνει συλλογικό και τότε θα έρθει επενδυτής.

-Για το γήπεδο:
«Όταν πας να φτιάξεις ένας γήπεδο θα πρέπει να είναι καμάρι για όλη την περιοχή. Ο Πανιώνιος με το γήπεδο θα καθόριζε τη ζωή του για τα επόμενα 50 χρόνια. Στο θέμα του γηπέδου ήθελα να θιχτεί αλλά να γίνει κάτι για περισσότερα χρόνια. Δεν είναι απλά να φτιάξω ένα γήπεδο που θα φιλοξενεί ένα παιχνίδι. Αλλά πρέπει να γίνει κάτι μεγαλύτερο που θα φιλοξενεί σε καθημερινή βάση γεγονότα».

«Δείξτε τι παίκτες είστε»

02/01/2013
 Ψυχολογικό «ντοπάρισμα» μέρος πρώτο. Την πρώτη του ομιλία προς τους παίκτες έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος στον Ατρόμητο. Την προπόνηση παρακολούθησε και ο Γιώργος Σπανός.

«Δείξτε τι παίκτες είστε»
Ο έμπειρος τεχνικός, πάντα, σε όλες τις ομάδες του στηριζόταν πολύ στην ψυχολογία των παικτών του. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι για τον «Αναστό» και σε αυτό επέλεξε να πατήσει με το… «καλημέρα» στα «κυανόλευκα» αποδυτήρια.

«Θέλω να είμαστε ενωμένοι και θα τα πάμε πολύ καλά. Μαζί θα τα αλλάξουμε όλα. Θέλω υγεία στα αποδυτήρια. Αν υπάρχει υγεία εκεί, τότε θα βγαίνει και στο γήπεδο. Θα το δείτε. Είστε όλοι καλοί παίκτες και αυτό θέλω να το βγάλουμε στο γήπεδο», ήταν τα πρώτα λόγια του Αναστόπουλου.

Δεδομένο είναι πως ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των παικτών του και θεωρεί πως με ουσιαστικές αλλαγές θα παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα από όση υπήρξε τόσο καιρό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ρότσα: «Ενωμένοι θα πετύχουμε τους στόχους μας»

02/01/2013
 Στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς στην Παιανία, ο Χουάν Ρότσα, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους ποδοσφαιριστές του, είπε: «Έρχεται δύσκολη περίοδος και ενωμένοι, θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Ρότσα: «Ενωμένοι θα πετύχουμε τους στόχους μας»
Εκτός από προπόνηση, το… μενού της Παιανίας στην πρώτη προπόνηση για το 2013 περιλάμβανε και ομιλία στους παίκτες του Παναθηναϊκού από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο Αργεντινός αφού τους ευχήθηκε καλή χρονιά, προχώρησε σε ομιλία ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές να παραμείνουν ενωμένοι. «Να έχετε καλή χρονιά όλοι σας, με υγεία και να ξέρετε ότι μας περιμένει μια δύσκολη μισή σεζόν που έρχεται. Θα πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να είμαστε δυνατοί και καλύτεροι από ότι ήμασταν. Θέλω να τονίσω και να επαναλάβω για άλλη μια φορά, πως είναι σημαντικό και το θέλω πολύ, μείνουμε ενωμένοι σε αυτή την φάση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αλλιώς θα είναι δύσκολο».

Πρόβλημα με Λεόν και Αγρίτη

02/01/2013
 Με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς αποχώρησαν από την προπόνηση της Κέρκυρας την Τετάρτη (2/1) οι Ντιέγκο Λεόν και Ανέστης Αγρίτης.

Πρόβλημα με Λεόν και Αγρίτη
Αυτό προβληματίζει εντόνως τον τεχνικό της ομάδας, Άκη Μάντζιο, αφού μόνο σίγουρη δεν είναι η συμμετοχή και των δύο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ωστόσο, η κατάστασή τους θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Μάντζιος έβαλε τους παίκτες του να χωριστούν σε γκρουπ και να παίξουν μίνι διπλά σε ομάδες των επτά, ενώ κανονικά στο πρόγραμμα ενσωματώθηκαν οι Στέλιος Ηλιάδης και Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Ανανεώνει με Κουλουχέρη!

02/01/2013
 Τη φανέλα του Πανιωνίου θα συνεχίσει να φορά ο Θέμης Κουλουχέρης όπως διαβεβαίωσε ο Βασίλης Τσάβαλος στο περιθώριο της συνέντευξης του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Ανανεώνει με Κουλουχέρη!
Ο Θέμης Κουλουχέρης θα παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό του Πανιωνίου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Τσάβαλος στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά διαβεβαίωσε πως το συμβόλαιό του ποδοσφαιριστή να ανανεωθεί καθώς έχουν ήδη γίνει οι πρώτες ενέργειες.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου