ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

H 6άρα του Ηρακλη στον ΠΑΟ με σόου του"Βάσια"(video)

 H 6άρα του Ηρακλη στον ΠΑΟ με σόου του"Βάσια"(video)

31/12/2012
 Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεωτεροι....

Ηταν 30/12 του 1979, ο Ηρακλής νίκησε 6-0 τον Παναθηναϊκό, στον αγώνα πρωταθλήματος της 30ής Δεκεμβρίου 1979!Καθοδηγούμενος από τον μεγάλο Βασίλη Χατζηπαναγή, ο Ηρακλής έκανε φύλλο και φτερό τον μεγάλο αντίπαλό του! Περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι του “Γηραιού” βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο και μάλλον δεν είχαν φανταστεί ότι ο “Γηραιός” θα έκανε εκείνες τι;ς γιορτές τους ακόμα πιο όμορφες με την εμφάνισή του!

Το γκολ του “Βάσια” μόλις στο 1’ έδωσε το σύνθημα για να αρχίσει το σόου, το οποίο συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το λασπωμένο τερέν δεν εμπόδισε τον μεγάλο άσο να κάνει τα γνωστά μαγικά του, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Όλοι οι παίκτες του Ηρακλή ήταν εντυπωσιακοί εκείνο το απόγευμα και ειδικά το πέμπτο γκολ, από τον Λάκη Παπαϊωάννου, ήταν αριστούργημα.

Το 6-0 μιλάει από μόνο του.Όσο για τον Παναθηναϊκό; Η ήττα αυτή ήταν (και παραμένει μέχρι σήμερα) η βαρύτερη στην ιστορία του στην Α’ Εθνική. Και μάλιστα ήρθε λίγες μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μπρούνο Πεζάολα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Λάκη Πετρόπουλο με στόχο να βελτιώσει τη μέτρια εικόνα της ομάδα. Τα κατάφερε ο περίφημος Ιταλοαργεντινός τεχνικός, αφού όμως μπήκε στην ομάδα ο Μίμης Δομάζος, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε επιστρέψει στον Παναθηναϊκό έπειτα από το σύντομο πέρασμά του από την ΑΕΚ.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι στο τέλος εκείνης της σεζόν (1979-80) αποκαλύφθηκε η απόπειρα δωροδοκίας με τα λουλουδια που οδήγησε τη σπουδαία εκείνη ομάδα του “Γηραιού” στη Β’ Εθνική!
Ο ΠΑΟ ειχε ηδη καταλαβει πως δεν προκειται να ξανανικησει τον μεγαλο τοτε Ηρακλη με τον Βασια στην 11αδα του και προσπαθησε με τον τροπο που γνωριζει καλυτερα οσο  αλλος κανεις....
Πηγή: iraklis1908.gr

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου