ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1-Στο 97 και να....τσουζει....(pics+video)

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1-Στο 97 και να....τσουζει....(pics+video)

13/01/2013


Τρίτη ασίστ Πίνο, 14ο γκολ Τζεμπούρ και... όλοι τάβλα! Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο "τρομοκράτης" έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα στο 97' και ο Ολυμπιακός νίκησε τον Λεβαδειακό με 1-0. 14η νίκη σε 17 παιχνίδια και ο Θρύλος συνεχίζει την επέλαση.
Ήταν από τα φινάλε που περικλείουν σε μια μόλις φάση όλη την άγρια ομορφιά και την αγωνία που κρύβει το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός χάρη στο πείσμα και την επιμονή των παικτών του που πάλεψαν (και εντέλει δικαιώθηκαν) μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, πήρε μια νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον αξιόμαχο Λεβαδειακό χάρη στο γκολ του λεοντόκαρδου Ράφικ Τζεμπούρ στην λήξη ακριβώς της αναμέτρησης!



Με τους γηπεδούχους να παλεύουν παλικαρίσια στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός δεν έπαψε να ψάχνει το τέρμα της λύτρωσης μέχρι το φινάλε του ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους να "κλέψουν" το ματς, οι ερυθρόλευκοι σπατάλησαν κάμποσες κλασικές φάσεις για γκολ αλλά η τρίτη ασίστ του Πίνο στο πρωτάθλημα (σε μόλις 90' συμμετοχής...) και το κεφάλι του "τρομοκράτη" έδωσαν τελικά τη λύση!

 Ο σκόρερ μαζί με τους συμπαίκτες του πανηγύρισαν έξαλλα αυτό το 1-0 μαζί με τους 3.000 εκδρομείς της ομάδας που έδωσαν στην κυριολεξία Ρ-Ε-Σ-Ι-Τ-Α-Λ στις κερκίδες του γηπέδου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα!
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Μέγκιερι υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία και οι Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα (από δεξιά προς τα αριστερά). Ο Μοδέστο πήρε θέση μπροστά από τους δύο στόπερ, με τους Μανιάτη (μέσα δεξιά) και Γκρέκο (μέσα αριστερά) να συμπληρώνουν την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην δεξιά μεσοεπιθετική πτέρυγα αγωνίστηκε ο Μασάντο, αριστερά ο Αμπντούν και ο Τζεμπούρ αποτέλεσε τον μοναδικό κλασικό προωθημένο.

Το σύστημα 4-3-3 προτίμησε και ο Γιώργος Παράσχος για τον Λεβαδειακό, επιλέγοντας για την αρχική ενδεκάδα τους Κυριακίδη, Μουλόπουλο, Κόρμπο, Βασιλείου, Ζησόπουλο, Γεωργίου, Χοσέμι, Ροζέριο, Πόι, Νικολακάκη και Λισγάρα.

Το ματς

Καλός ρυθμός και φάσεις και απο τις δυο ομαδες μετά το πρώτο δεκάλεπτο


Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Λεβαδειακός δεν είχε καμία διάθεση να κλειστεί και πίεζε ψηλά προκειμένου να κρατήσει μακριά από την εστία του τους κυνηγούς του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη είχαν σαφή επιθετική διάθεση προσπαθώντας να βρουν χώρους κυρίως από τις πτέρυγες. Ακριβώς με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, ο Τζεμπούρ έκλεψε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων αλλά το σουτ που εξαπέλυσε από απόσταση 20 περίπου μέτρων έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Κυριακίδη. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Πόι με ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής  (ο Μοδέστο καθυστέρησε να τον κλείσει) προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μέγκιερι και σχεδόν τα κατάφερε αλλά η μπάλα χτύπησε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της εστίας των Πειραιωτών και κατέληξε άουτ.

Με το ματς να έχει λίγα φάουλ και καλό ρυθμό, η επόμενη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 21' και ανήκε στον Λεβαδειακό. Ο Κοντρέρας αντί να διώξει προτίμησε να τροφοδοτήσει τον Μοδέστο, ο τελευταίος προσπαθώντας να απομακρύνει δεν βρήκε την μπάλα, κάτοχος της οποίας έγινε ο Ροζέριο που έδωσε με μια για τον Κορμπός. Ο μέσος των γηπεδούχων έκανε μια προσποίηση απέναντι στον Μέγκιερι αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ούγγρου πορτιέρο.

Σπατάλησαν τις ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι, έσωσε τους γηπεδούχους ο Νικολακάκης

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Στο 23ο λεπτό ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Τζεμπούρ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να υψώνεται κατακόρυφα. Κόρμπος και Κυριακίδης δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Γκρέκο κατάλαβε το λάθος, πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Έλληνα γκολκίπερ αλλά λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή πρόλαβε να την απομακρύνει ο Νικολακάκης!

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, όταν από γύρισμα του Τοροσίδη ο Τζεμπούρ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά το τακουνάκι του πέρασε άουτ. Ένα σουτ του Πόι στο 30' από μακριά δεν ανησύχησε τον Μέγκιερι και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκρέκο με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Χολέμπας, αστόχησε για λίγα εκατοστά χάνοντας μια ακόμη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ίδια κατάληξη είχε στο 34' η κεφαλιά του Μανωλά (ένα λεπτό νωρίτερα είχε δει την κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ πάνω στον Κόρμπος) από χτύπημα κόρνερ του Αμπντούν.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, αν εξαιρέσει κανείς ένα μακρινό αλλά εντελώς ακίνδυνο σουτ του Ζησόπουλου στο 44'. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 0-0, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου των Πειραιωτών που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει στις κερκίδες του γηπέδου και να ενισχύει τους παίκτες της ομάδας.

Με Πίνο στο ξεκίνημα της επανάληψης


Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε αλλαγή καρμπόν με αυτή της προηγούμενης αναμέτρησης κόντρα στην Βέροια. Ο Πίνο πήρε τη θέση του Γκρέκο και πέρασε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Μασάντο να μετατίθεται στον άξονα. Πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους στο 47', με τον Μέγκιερι να απομακρύνει με έγκαιρη έξοδο την επικίνδυνη σέντρα του Πόι από αριστερά.

Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο 49', όταν από σωστά εκτελεσμένο κόρνερ του Χολέμπας από δεξιά, ο Μανωλάς έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 60' Αμπντούν και Χολέμπας άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα από αριστερά. Ο 29χρονος μεσοαμυντικός μπήκε όμορφα στην αντίπαλη περιοχή, προσπάθησε με συρτή σέντρα να βρει τον Τζεμπούρ στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Λισγάρας με σωτήρια επέμβαση απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ την μπάλα. Ανάλογη φάση έφτιαξαν από δεξιά δύο λεπτά αργότερα οι Πίνο και Τοροσίδης, με τον Χοσέμι αυτή τη φορά να διώχνει σε κόρνερ το γύρισμα του αρχηγού των Πειραιωτών.

Νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, ξανά από στημένη φάση στο 67'. Ο Μασάντο από αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα αλλά κόντραρε σε σώματα αμυνομένων και η ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό. Στην επόμενη φάση ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βγει στην κόντρα αλλά ο Μέγκιερι βγήκε γρήγορα από την εστία του και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 70' ο Ζαρντίμ έριξε στο ματς τον Μήτρογλου αντί του Μασάντο σε μια προσπάθεια να γεμίσει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή, με 20 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Στο 75' ωραία σέντρα του Τοροσίδη απομάκρυνε σωτήρια ο Κυριακίδης προ του Τζεμπούρ και τέσσερα λεπτά αργότερα σε νέα σέντρα του Πίνο, ο Αλγερινός επιθετικός αστόχησε με το κεφάλι από πολύ καλή θέση.

Δραματικό φινάλε και η καρδιά του λιονταριού από την Αλγερία

Στο 80' ο Πάντελιτς μπήκε αντί του Αμπντούν και ένα λεπτό αργότερα ο Λεβαδειακός είχε οριζόντιο δοκάρι σε φοβερό σουτ του Ακόστα έξω από την περιοχή!

Σε σέντρα του Τοροσίδη στο 85' ο Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα με το κεφάλι παράλληλα στο τέρμα αλλά οι Πάντελιτς και Τζεμπούρ δεν κατάφεραν να βρεθούν στην πορεία της και να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Στο 89' από κόρνερ του Πίνο η μπάλα έφτασε στον Μοδέστο στο δεύτερο δοκάρι, ο Κορσικανός έκανε το γύρισμα και ο Κόρμπος πάνω στη γραμμή έδιωξε την κεφαλιά του Τοροσίδη από τα δύο μέτρα! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από γέμισμα του Μανωλά και αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή ο Μοδέστο από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη.


Η καρδιά του Ολυμπιακού αλλά και του λιονταριού από την Αλγερία, Ράφικ Τζεμπούρ, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη! Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πίνο από αριστερά εκτέλεσε άψογα το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και ο "τρομοκράτης" με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού χαρίζοντας τη νίκη στους ερυθρόλευκους! Ακολούθησαν έξαλλα πανηγύρια από τον σκόρερ, τους συμπαίκτες του και τον κόσμο που έπνιξε στην αγκαλιά του τους παίκτες του Ολυμπιακού!


 



 
Με την φάση του τέρματος ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση με τους Πειραιώτες να παίρνουν μια δραματική νίκη που ωστόσο δικαιούνταν βάσει της συνολικής τους εικόνας στην αναμέτρηση με τον, αν μη τι άλλο, αξιόμαχο Λεβαδειακό. Επόμενη υποχρέωση για τον Ολυμπιακό είναι αυτή της 18ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο.

Δείτε το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο (70' Μήτρογλου), Τζεμπούρ, Μήτρογλου, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Γκρέκο (46' Πίνο), Τοροσίδης.

Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Παπάζογλου, Φέισα, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Πίνο.

* Εκτός 18άδας έμεινε ο Ντιακιτέ.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Βασιλείου (86' Ρομέου), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ροζέριο (90+2' Μίλιεβιτς), Πόι (71' Ακόστα), Νικολακάκης, Λισγάρας.

Αναπληρωματικοί: Κασμερίδης, Ζαννιάς, Κουτσόπουλος, Μαχαίρας, Ακόστα, Μίλιεβιτς, Ρομέου.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Χωρητικότητα: 5.915 (καθήμενοι)

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Βοηθοί διαιτητές: Λεωνίδας Βασιλειάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Παρατηρητής: Δημήτριος Νταμπώσης (ΕΠΣ Πιερίας)

Κίτρινες κάρτες: 56' Μάρτινς, 56' Μουλόπουλος, 86' Κυριακίδης  / 33' Μανωλάς

Κόκκινες κάρτες:-


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου