ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

9/1/2013

Γενικό «ξήλωμα» και… Φερνάντεθ

08/01/2013
 Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα «υποβιβάστηκε» στην ομάδα Νέων, ο Βίκτορ Φερνάντεθ είναι το φαβορί για τον πάγκο, αλλά οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος «ξηλώνει» τα πάντα.

Γενικό «ξήλωμα» και… Φερνάντεθ
Οτιδήποτε συνδέει τον Παναθηναϊκό με την εποχή Βαρδινογιάννη φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να διαγράψει ο Γιάννης Αλαφούζος. Η περιθωριοποίηση ορισμένων παικτών και ο υποβιβασμός του Χουάν Ραμόν Ρότσα-τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Βίκτορ Φερνάντεθ-στην ομάδα Νέων είναι μόνο η αρχή.

Ο Λουκάς Βύντρα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θεωρούνται ξένα σώματα για την ομάδα. Χθες ενημερώθηκαν σχετικά οι μάνατζέρ τους και ήδη αναζητούν ομάδα. Ο πρώτος δεν δέχεται μείωση αποδοχών και αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του, αλλά είναι άγνωστο αν θα πάρει μόνο τα δεδουλευμένα ή θα διεκδικήσει και αποζημίωση. Ο δεύτερος αναμένεται να δοθεί δανεικός με οψιόν αγοράς και στη λίστα για να τον αποκτήσουν είναι οι Αταλάντα, Κιέβο Βερόνα και Τζένοα. Αντίθετα, ο Νίκος Σπυρόπουλος παραμένει κανονικά στην ομάδα.

Χθες ζητήθηκε η παραίτηση του Δημήτρη Γόντικα από την ΠΑΕ, ενώ πέραν του πρώην προέδρου που έχει σύμβαση μέχρι το Μάρτιο, θα ακολουθήσουν κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και ακούγονται τα ονόματα των Πέτσου και Στάμου. Επίσης θα γίνουν απολύσεις στελεχών και περικοπές σε μισθούς.

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα αναλάβει καθήκοντα γενικού αρχηγού στην ομάδα και θα αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ διοίκησης και νέου προπονητή, αλλά θα έχει και το γενικό κουμάντο στην ομάδα και τα αποδυτήρια. Επισφαλής είναι η θέση του Κώστα Ελευθεράκη, που αναμένεται να αποχωρήσει αργά ή γρήγορα.

«Ανεξήγητα πράγματα…»

Οι παίκτες ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για την απομάκρυνση του Χουάν Ραμόν Ρότσα κι έκαναν λόγο για ανεξήγητες κινήσεις από τη διοίκηση, που αυξάνουν την πίεση στις πλάτες των παικτών και επιβαρύνουν το κλίμα. Όλοι τους είχαν πολύ καλή σχέση με τον Αργεντινό προπονητή και μόνο ικανοποιημένοι δεν έμειναν από τη χθεσινή εξέλιξη.

Σήμερα το απόγευμα περιμένουν να γνωρίσουν το νέο τους προπονητή κι εν συνεχεία θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία για το πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ (Τετάρτη, 20:00). Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πίντο, ενώ κάποιες ενοχλήσεις έχει και ο Σισοκό. Εκτός πλάνων είναι οι Μπουμσόνγκ, Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος.

«Πάγωσαν» τα μεταγραφικά

Η εξέλιξη με την απομάκρυνση του Χουάν Ραμόν Ρότσα «πάγωσε» τις εξελίξεις στα μεταγραφικά. Πάντως δεν ήταν αυτός ο λόγος που ο Τόμας Ντε Βινσέντι προτίμησε τελικά τον Ολυμπιακό (οι «πράσινοι» δεν είχαν χρήματα για να αποζημιώσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα) ή που η απόκτηση του Θανάση Ντίνα αναβλήθηκε επ’ αόριστον (η Παναχαϊκή αξίωσε 80-100 χιλ. ευρώ). Όσο για τον Δημήτρη Ανάκογλου, που ήταν έτοιμος να έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει εν όψει του καλοκαιριού που μένει ελεύθερος, θα πρέπει να περιμένει τις αποφάσεις του νέου προπονητή.

Κάτσε: «Έναν μήνα στο σπίτι»

08/01/2013
 «Αν χάναμε με δικό μου αυτογκόλ, τότε θα έκανα έναν μήνα για να βγω από το σπίτι μου…», τόνισε ο Εργκούς Κάτσε στην SportDay.

Κάτσε: «Έναν μήνα στο σπίτι»
Πολύ βαριά πήρε ο Εργκούς Κάτσε το αυτογκόλ που πέτυχε εις βάρος του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πανθρακικό, όπως δήλωσε ο ίδιος στην SportDay.

«Αν χάναμε με δικό μου αυτογκόλ, τότε θα έκανα έναν μήνα για να βγω από το σπίτι μου…», τόνισε ο νεαρός χαφ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στη συνέχεια, στάθηκε στην παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα: «Επαιζε χωρίς κανένα άγχος. Με τις κάθετες μπαλιές του έδωσε το κάτι παραπάνω».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Εργκούς Κάτσε στη SportDay

Για το αυτογκόλ που έβαλε στο κυριακάτικο ματς με τον Πανθρακικό

«Ετσι είναι τα πράγματα... Δεν το πίστευα όταν είδα την μπάλα στην εστία μας. Από εκείνο το σημείο και μετά ήθελα να… ανοίξει η γη και να με καταπιεί. Ευτυχώς, όμως, με στήριξαν όλοι στην ομάδα και δεν έπεσε η ψυχολογία μου. Αν χάναμε με δικό μου αυτογκόλ, τότε θα έκανα έναν μήνα για να βγω από το σπίτι μου…».

Για την αντίδραση των συμπαικτών και του προπονητή του, από τη στιγμή που εκείνος στεναχωρήθηκε

«Οντως αυτό θα συνέβαινε. Ολοι οι συμπαίκτες μου ήρθαν προς το μέρος μου και με στήριξαν. Επίσης ο προπονητής μού είπε ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, ακόμη και στους καλύτερους παίκτες. Ολα τα παραπάνω με βοήθησαν, όπως και η στήριξη των φιλάθλων μετά τον αγώνα. Εβγαιναν φωτογραφίες μαζί μου, με αγκάλιαζαν σαν να μην έβαλα ποτέ αυτογκόλ».

Για την παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα

«Η παρουσία του στο γήπεδο μάς προσφέρει μεγάλη ασφάλεια. Εχει πολλές εμπειρίες από την Εθνική ομάδα, έχει κατακτήσει το Euro, έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης... Τι άλλο να πω εγώ, πέρα από το προφανές ότι αγωνίστηκε με έναν διαφορετικό... αέρα και μας ανέβασε ρυθμό. Μπήκε στο ματς με τη νοοτροπία, αν και χάναμε 1-0, ότι θα το πάρουμε. Επαιζε χωρίς κανένα άγχος. Με τις κάθετες μπαλιές του έδωσε το κάτι παραπάνω, έκανε και ασίστ στον Γιάννου κι όλα πήγαν εξαιρετικά».

Ψάχνει… άσπρη μέρα

08/01/2013
 Ούτε το χιόνι δεν φέρνει άσπρη μέρα στην ΑΕΚ. Ο Ανδρέας Δημητρέλος ευελπιστεί σε ταμειακή διευκόλυνση από Βιντιάδη ή Φωτίου, ενώ οι παίκτες αποφασίζουν σήμερα αν θα προπονηθούν στα Σπάτα.

Ψάχνει… άσπρη μέρα
Η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης της ΑΕΚ είναι επιτακτική. Μετά τις προσθήκες των Πετρόπουλου, Μητρόπουλου, Τσουμάγκα και Καραλή, ο Έβαλντ Λίνεν θέλει τουλάχιστον έναν ακόμη μεσοεπιθετικό (έχει ζητήσει τον Κλωναρίδη αλλά λόγω κόστους είναι δύσκολο να προχωρήσει ο δανεισμός του από τη Λιλ) και πιθανότατα έναν αμυντικό από τη στιγμή που τελικά θα αποχωρήσει από την ομάδα ο Κοντοές (έχει πάρει άδεια για να δοκιμαστεί στο εξωτερικό). Όμως δεν υπάρχουν χρήματα, όχι μόνο για μεταγραφές, αλλά ούτε για τις βασικές ανάγκες της ομάδας.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος συνεχίζει να καταβάλει προσπάθειες ανεύρεσης ρευστού. Σε νέα επαφή που θα έχει με τον Δημήτρη Βιντιάδη θα προσπαθήσει να τον πείσει να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ και να δώσει κάποια χρήματα. Επιχειρήματά του; Πως έτσι ο 32χρονος εφοπλιστής θα δείξει τις προθέσεις του τη στιγμή που μετά τη νέα παράταση που ζήτησε πολλοί έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν για αυτές και πως αν δεν μπουν τώρα χρήματα στην ομάδα, ίσως σε ένα μήνα από τώρα να μην υπάρχει… ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα έχει επαφή και με τον Άλκη Φωτίου, όχι απλώς για τις μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας, αλλά και με σκοπό να ζητήσει από εκείνον ταμειακή διευκόλυνση, με τη μορφή ενός άτυπου δανείου.

Θα γίνει προπόνηση

Μπορεί η ΑΕΚ το Σάββατο να δίνει έναν υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, αλλά είναι άγνωστο ακόμη κι αν θα γίνει σήμερα η προπόνηση της ομάδας. Μετά τα όσα έγιναν τη Δευτέρα με το «ντου» οπαδών στον Φουρτάδο, οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι. Στις επαφές της διοίκησης με τους οργανωμένους δόθηκαν εγγυήσεις από εκείνους πως δεν θα συμβεί κανένα παρατράγουδο, αλλά η πραγματοποίηση της προπόνησης θα αποφασιστεί από τους παίκτες λίγο πριν την έναρξή της. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να διεξαχθεί κανονικά η προπόνηση, στην οποία θα λάβει μέρος και ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Καραλής.

Σίγουρα απών θα είναι ο Εμίλιο Φουρτάδο, που είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει διεκδικώντας την ελευθέρας του κι αν δεν τα καταφέρει προσφεύγοντας για διακοπή της συνεργασίας του με την ομάδα λόγω των συνθηκών. Ήδη ο 29χρονος άσος έχει αναθέσει σε δικηγόρο να βρει φόρμουλα για το διαζύγιο με την «Ένωση» και φημολογείται πως ΟΦΗ, Κέρκυρα και Skoda Ξάνθη εξετάζουν την περίπτωσή του.

«Κλείνει» τον Σίλντενφελντ

08/01/2013
 Δημοσιεύματα από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο Σίλντενφελντ προβάρει τα… ασπρόμαυρα και απομένει το ΟΚ του Ιβάν Σαββίδη για την ενεργοποίησης της συμφωνίας μαζί του. Τι γίνεται με τον μεσοεπιθετικό.

«Κλείνει» τον Σίλντενφελντ
Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Metrosport».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναμένεται να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι τον Κροάτη στόπερ από την Ντιναμό Μόσχας, ώστε να μπορέσει να ελέγξει την ποιότητά του και εφόσον ικανοποιήσει να προχωρήσει στην αγορά του.

Η υπόθεση του 28χρονου παίκτη ελέγχεται από τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον μάνατζέρ του.

Πλέον εκείνο που απομένει είναι ο Ιβάν Σαββίδης να ανάψει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του δανεισμού του Σίλντενφελντ και να αποτελέσει το δεύτερο απόκτημα του ΠΑΟΚ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Όσον αφορά την υπόθεση του μεσοεπιθετικό, όπως γράφει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay οι διοικούντες την ΠΑΕ παρουσιάζονται αποφασισμένοι να διαθέσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την απόκτηση ενός παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι δεν υπάρχει προτίμηση μεταξύ Λάζοβιτς και Λούκας. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν και τους δύο, αλλά θα προχωρήσει συμφωνία με όποιον έρθει κοντά στο οικονομικό

Ομάδα Bundesliga για Βασιλείου

08/01/2013
 Στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδας από τη Γερμανία βρίσκεται ο Στέλιος Βασιλείου. Υπό ποιες προϋποθέσεις παραχωρείται ο 21χρονος επιθετικός από τον Λεβαδειακό και η περίπτωση του Παναθηναϊκού.

Ομάδα Bundesliga για Βασιλείου
Οι εμφανίσεις του Στέλιου Βασιλείου δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο νεαρός επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδας από την Bundesliga, που τον έχει παρακολουθήσει από κοντά τουλάχιστον δύο φορές φέτος, ενώ και ένας εκπρόσωπος ιταλικής ομάδας σχημάτισε καλή άποψη βλέποντάς τον να πετυχαίνει δύο γκολ κατά του Παναθηναϊκού το Σάββατο.

Ο Λεβαδειακός κοστολογεί τον 21χρονο άσο στις 500.000 ευρώ, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό για ομάδες του εξωτερικού. Οι πιθανότητες να παραχωρηθεί στην τρέχουσα περίοδο είναι μοιρασμένες. Τον παίκτη εξέτασε και ο Παναθηναϊκός, αλλά στην παρούσα φάση αδυνατεί να διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα για να τον κάνει δικό του.

Όπως έκανε η ΑΕΚ…

08/01/2013
 Αίτηση για την εξασφάλιση προσωρινή φορολογική ενημερότητας θα καταθέσει εντός της ημέρας η διοικούσα επιτροπή του Άρη, όπως έκανε πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ.

Όπως έκανε η ΑΕΚ…
Τις κινήσεις της ΑΕΚ που κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα θα ακολουθήσει και ο Άρης.

Η διοικούσα επιτροπή της «κίτρινης» ΠΑΕ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης κανονική φορολογική ενημερότητα και εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει αίτηση στην επιτροπή του άρθρου 15 του υπουργείου Οικονομικών.

Οι Θεσσαλονικείς ελπίζουν ότι θα πάρουν προσωρινή ενημερότητα, την οποία θα προσκομίσουν στην ΕΠΟ για να αποκτήσουν δικαίωμα μεταγραφών.

Στην αίτησή του θα υποστηρίζουν ότι τηρούν απαρέγκλιτα τόσο τη ρύθμιση Ορφανού όσο και αυτή του άρθρου 44, ενώ παράλληλα, για το υπόλοιπο ποσό που χρωστά ο Αρης στην Εφορία εκκρεμεί η αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για υπαγωγή στο άρθρο 15.

Εκτός από την αίτηση στην επιτροπή του άρθρου 15, οι «κίτρινοι» καταβάλλουν προσπάθεια και μέσω της δικαστικής οδού να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα, αλλά είναι μια περίπτωση που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για αίσια έκβαση.

Δεν του άρεσε η πόλη

08/01/2013
 Σε αναζήτηση άλλου χαφ βρίσκεται η Βέροια, αφού «ναυάγησε» η μεταγραφή του Μοχάμεντ Ισά. Ο Γκανέζος μέσος έφτασε στην πόλη της Ημαθίας, αλλά δεν του… άρεσε το περιβάλλον και αποχώρησε.

Δεν του άρεσε η πόλη
Αλλού θα πρέπει να κοιτάξει η Βέροια για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Παρά τη συμφωνία με τον Μοχάμεντ Ισά για συμβόλαιο ενάμιση έτους, αυτή δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ. Ο Γκανέζος χαφ χθες πήγε στην πόλη της Ημαθίας με σκοπό να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει, αλλά δεν του άρεσε το περιβάλλον και ζήτησε να φύγει.

Επειδή, δε, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να στραφούν σε άλλες λύσεις. Πλέον η Βέροια θα στραφεί στις άλλες περιπτώσεις που είχαν εξεταστεί πριν προχωρήσει η περίπτωση του άλλοτε άσου της Ρόζενμποργκ.

«Βλέπει» και τον Διαμαντάκο

08/01/2013
 Την περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντάκου εξετάζουν στον Άρη, έχοντας ως πρώτο στόχο την εξασφάλιση φορολογική ενημερότητας.

«Βλέπει» και τον Διαμαντάκο
Γνωστή είναι η προσέγγιση που έχει κάνει ο Άρης στον Ολυμπιακό για να πάρει κάποιους παίκτες με τη μορφή δανεισμού.

Πρώτος στη σχετική λίστα ήταν ο Ανδρέας Τάτος, όμως το νέο όνομα που προστέθηκε είναι εκείνο του Δημήτρη Διαμαντάκου.

Ο δανεισμός του 20χρονου επιθετικού στον Πανιώνιο ολοκληρώθηκε και είναι γνωστό ότι δεν υπολογίζεται τη φετινή σεζόν από τον Λεονάρντο Ζαερντίμ.

Οι Πειραιώτες δεν έχουν πρόβλημα να τον παραχωρήσου νέου δανεικό, κάτι που θέλει και ο νεαρός ποδοσφαιριστής εν όψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων που γίνεται το καλοκαίρι.

Η περίπτωση του Διαμαντάκου εξετάζεται σοβαρά από τους Θεσσαλονικείς, αρκεί να εξασφαλίσουν πρώτα φορολογική ενημερότητα.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Βαϊρουά

08/01/2013
 Τυχερός στην ατυχία του ήταν ο Μαραμά Βαϊρουά, καθώς ο τραυματισμός του στα πλευρά στο ματς του Πανθρακικού με τον ΠΑΟΚ αποδεικνύεται λιγότερο σοβαρός από ό,τι φοβούνταν οι άνθρωποι της ομάδας.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Βαϊρουά
Το αίμα των ανθρώπων του Πανθρακικού «πάγωσε» βλέποντας τον Μαραμά Βαϊρουά να σφαδάζει μετά τη σφοδρή του σύγκρουση με τον Γιώργο Κατσικά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Οι φόβοι για κάταγμα στα πλευρά, ωστόσο, απομακρύνθηκαν. Ο επιθετικός από την Ταϊτή υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα, αλλά το ιατρικό τιμ εκτιμά πως έχει μία απλή κάκωση, η οποία το πολύ θα του στοιχίσει τη συμμετοχή στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά στην Κομοτηνή.

Λάζαρ: «Ξαφνικά όλοι με θυμήθηκαν»!

08/01/2013
 Τον καλύτερό του εαυτό δίνει πάντα για τον ΠΑΟΚ ο Κοστίν Λαζάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος και απάντησε σε όσους του άσκησαν κριτική το προηγούμενο διάσημα.

Λάζαρ: «Ξαφνικά όλοι με θυμήθηκαν»!
Τη δική του απάντηση σε όσους του άσκησαν αρνητική κριτική για τις εμφανίσεις του έδωσε ο Κοστίν Λάζαρ.

Ο Ρουμάνος χαφ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ στον προχθεσινό αγώνα με τον Πανθρακικό και θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο έδειξε την πραγματική του αξία σε όσους δεν τον πίστευαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κοστίν Λάζαρ στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Σπορ του Βορρά»

«Ξαφνικά όλοι με θυμήθηκαν! Γι' αυτό κι εγώ δεν ήθελα να μιλήσω, γιατί πολλά ΜΜΕ ήταν άδικα μαζί μου, όταν δεν πήγαινα τόσο καλά για ένα διάστημα.

Πάντα προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Κάποιες φορές δεν σου βγαίνουν τα πράγματα όπως τα θέλεις.

Πάντα, όμως, προσπαθούσα. Αυτό το γκολ στην Κομοτηνή ήταν η δική μου απάντηση σε όσους δεν με πίστευαν.

Δε θέλω να πω περισσότερα τώρα. Εγώ θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Έχω να δώσω πολλά ακόμη στον ΠΑΟΚ και θέλω να πετύχουμε πολλά περισσότερα στη συνέχεια. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο...
».

Λεφτά από Σορεντίνο περιμένει η ΑΕΚ

08/01/2013
 Ο Βιντιάδης καθυστερεί και οι μέτοχοι… αγνοούνται. Όμως η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να πάρει μία οικονομική ανάσα από έναν παλιόφιλο, τον Στέφανο Σορεντίνο.

Λεφτά από Σορεντίνο περιμένει η ΑΕΚ
Στην Ιταλία έχει στραμμένο το βλέμμα της η ΑΕΚ. Όχι για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, αλλά για μία μεταγραφική υπόθεση που θα τη βγάλει κερδισμένη. Ο Στέφανο Σορεντίνο βρίσκεται προ των πυλών της Ίντερ και εφόσον η Κιέβο προχωρήσει στην πώλησή του, η «Ένωση» έχει λαμβάνειν ένα σημαντικό ποσό.

Μετά την πώληση του Ιταλού πορτιέρο στην ομάδα της Βερόνα το 2008, η ΑΕΚ είχε διατηρήσει ένα 20% ως ποσοστό μεταπώλησης του Σορεντίνο. Ο 33χρονος άσος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ιταλία και η Ίντερ τον προορίζει για «ρεζέρβα» του Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το κόστος της μετακίνησής του στο Μιλάνο μπορεί να φτάσει στο 1,2 εκατ. ευρώ, πράγμα που θα φέρει στο ταμείο της ΑΕΚ το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 240.000 ευρώ.

Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν πως η μεταγραφή του «Σόρε» θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, οπότε οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Ο Φάμπρι στον Παναθηναϊκό

08/01/2013
 Ο Φάμπρι θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο 57χρονος Ισπανός τεχνικός είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Αλαφούζου και βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

Ο Φάμπρι στον Παναθηναϊκό
Και το όνομα αυτού Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ Πενέλας ή… σκέτο Φάμπρι. Ο 57χρονος προπονητής είναι η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου για να αντικαταστήσει τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις (το πρωί είχε σύσκεψη με τη διοίκηση) και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει ως το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης, ενώ θα προπονήσει την ομάδα το απόγευμα και την Τετάρτη θα κάνει ντεμπούτο στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Ο Φάμπρι, προπονητής με μεγάλη εμπειρία, είχε κάνει συζητήσεις με τον Ούγκο Βαρέλα (μάνατζερ του Ζεσουάλδο Φερέιρα και... εξωτερικό συνεργάτη της διοίκησης για τη διεθνή αγορά) τις προηγούμενες ημέρες, καθώς φαίνεται πως η απόφαση για απομάκρυνση του Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν ήταν τόσο… ξαφνική όσο φάνηκε χθες.

Ο κατά τα φαινόμενα νέος προπονητής του Παναθηναϊκού διαθέτει πολλές γνώσεις και πλούσια εμπειρία, δίχως ωστόσο να έχει να επιδείξει κάποια πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας έχει εργαστεί σε Λογκρονιές (1994/95) και Γρανάδα (2010-2012), ενώ το Δεκέμβριο απολύθηκε από τη Σανταντέρ που τότε ήταν ουραγός στη δεύτερη Εθνική.

Ο Φάμπρι άρχισε την προπονητική του καριέρα στη δεκαετία του 1980. Δούλεψε στις μικρές κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου (μεταξύ άλλων σε Μέριδα, Λογκρονιές, Έλτσε, Χιμνάστικ, Μούρθια, Ουέσκα, Αλμερία, Αλαβές και Καρταχένα μεταξύ άλλων), ενώ είχε κι ένα σύντομο πέρασμα από τη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας με τις Οβαρένσε (2000/01), Καμπομαϊορένσε (2001/02) και Μάρκο (2003). Συνολικά έχει προπονήσει 27 (!) ομάδες στην καριέρα του.

Ντεμπούτο ως προπονητής στη μεγάλη κατηγορία έκανε για ελάχιστα ματς με τη Λογκρονιές τη σεζόν 1994/95, ενώ επέστρεψε στην Primera Division πριν ενάμιση χρόνο με τη Γρανάδα (την οποία ανέβασε δύο κατηγορίες), όπου σε 19 ματς είχε 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες (γκολ 12-26). Φέτος δούλεψε στη Ράσινγκ Σανταντέρ, με την οποία είχε 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες, προτού απολυθεί το Δεκέμβριο.

Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και δίδασκε σε σχολή προπονητών στην Ισπανία, ενώ είναι λάτρης της τακτικής και της ταχύτητας.

Το αποφάσισαν και προπονούνται

08/01/2013
 Κανονικά θα διεξαχθεί η προπόνηση της ΑΕΚ σήμερα στα Σπάτα μετά από συνεννόηση που είχαν οι παίκτες της ομάδας λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξή της. Μέσα ο Καραλής, απόντες Φουρτάδο-Κοντοές.

Το αποφάσισαν και προπονούνται
Την απόφαση να προπονηθούν κανονικά, στις 11:00 και στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, πήραν οι παίκτες της ΑΕΚ νωρίς το πρωί της Τρίτης μετά από μίνι σύσκεψη που έκαναν.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν τρομοκρατημένοι από όσα έγιναν τη Δευτέρα με την επίθεση στον Εμίλιο Φουρτάδο και είχαν εκφράσει την ανησυχία για συνέχιση των αντιδράσεων σε βάρος τους. Ωστόσο και μετά τις σχετικές συνεννοήσεις που έγιναν μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων, έλαβαν τις εγγυήσεις πως οι οπαδοί που συνεχίζουν την κατάληψη στα Σπάτα δεν θα τους επηρεάσουν στη δουλειά τους και η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τη Skoda Ξάνθη θα γίνει απρόσκοπτα.

Πάντως από την προπόνηση απουσιάζει ο Εμίλιο Φουρτάδο, που ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες για να λυθεί το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και να αποχωρήσει. Επίσης λείπει και ο Γιάννης Κοντοές, που έχει εξασφαλίσει άδεια για να δοκιμαστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Αντίθετα, την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα κάνει ο Γιάννης Καραλής, που αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.

Αιχμές Κιντή για Ερασιτεχνική και Βιντιάδη

08/01/2013
 Επίθεση στον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κώστα Παπαδημητρίου, εξαπολύει ο Γιώργος Κιντής με επιστολή του μετά τη μη αποδοχή της πρότασής του για διοίκηση Πρωτοδικείου σε συνεργασία με την Original.

Αιχμές Κιντή για Ερασιτεχνική και Βιντιάδη
Στην επιστολή, που δημοσιεύεται στη Live Sport, δεν λείπουν οι αιχμές για τον Δημήτρη Βιντιάδη και τη νέα καθυστέρηση στην κατάληξη της υπόθεσης, αλλά και για τη στάση αναμονής που τηρούν οι υπόλοιπες δυνάμεις της ΑΕΚ ελπίζοντας πως θα αποφασίσει να μπει στην ΠΑΕ ο 32χρονος εφοπλιστής.

«Αγαπητέ Κώστα,

Διάβασα με ενδιαφέρον τη δήλωσή σου ότι «εμείς δεν μπορούμε να συρθούμε με την άποψη Κιντή»
Είναι οφθαλμοφανές ότι έχεις δίκιο: εγώ σύρω τα πράγματα στο πρωτοδικείο. Δεν τα σύρει το γεγονός ότι η ΑΕΚ κινδυνεύει με υποβιβασμό και οικονομική διάλυση, ενώ τη διοικούν οι κολλητοί (ο ένας μάλιστα και επισήμως συνέταιρος στο γιαουρτάδικο) του ανθρώπου που την έφερε ως εδώ, διαχειριζόμενος ταυτόχρονα είκοσι σχεδόν εκατομμύρια αυτών που ο «φυσικός ηγέτης» σου χαρακτήριζε «φυτά» το 2008. (Στην ίδια δήλωση έλεγε ο πάντα προφητικός Μίμης: «Αν έχουν γίνει ρεμούλες με τα χρήματα να είστε σίγουροι δεν θα φαίνονται στους ισολογισμούς»).

Απ" ότι κατάλαβα, η πρότασή σου είναι να περιμένουμε πρώτα τριάντα ημέρες μπας και βρει τα λεφτά ο Βιντιάδης «γιατί η Ερασιτεχνική δεν είναι έτοιμη». Αυτό το είπες βέβαια, αφού άφησες πρώτα και κάποιες αιχμές για Βιντιάδη-γνήσιο τέκνο της μεγάλης του Χατζηχρήστου σχολής (όπως έλεγε και κάποιος Σταύρος σε συνομιλία του με το Μάκη Ψωμιάδη: «Αυτός ο π... ο Δημήτρης είναι [μια] το ένα μια το άλλο»).

Λοιπόν, πότε το βλέπεις να είναι έτοιμη η Ερασιτεχνική; Σε τριάντα μέρες κι αυτή, σαν το Βιντιάδη; Για να μη γίνει πάλι καμία παρεξήγηση: οι τριάντα ημέρες θα είναι ημερολογιακές, εργάσιμες, ή μήπως αγωνιστικές;

Υποθέτω δεν ενοχλεί την Ερασιτεχνική το ότι τις τριάντα αυτές ημέρες την ΠΑΕ, τις μεταγραφές της και τα εμπορικά της δικαιώματα θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται οι Αδαμίδης & Friends; Μάλλον θα έχετε εμπιστοσύνη στη διαχείρισή του Σταύρου, εφόσον ουδέποτε ορίσατε ως Ερασιτεχνική μέλος στο Δ.Σ. της Empire, όπως είχατε δικαίωμα βάσει του άρθρου 4(α) του από 6 Ιουλίου 2010 συμφωνητικού που φέρει τις υπογραφές Αδαμίδη- Χατζηχρήστου .Μήπως δε σας ενδιέφερε, επειδή έχει-δεν-έχει-κέρδη η Empire, εσείς παίρνετε μίνιμουμ πενήντα χιλιάδες το χρόνο; Προφανώς δεν μπορεί να είστε της άποψης «η Ερασιτεχνική κι η Original να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γ...», οπότε απλώς θα σας διέφυγε.

Θα μου πεις, και στην ΠΑΕ που έχετε εκ του νόμου εκπρόσωπο στο Δ.Σ. τι κάνατε όλ" αυτά τα χρόνια; Εδώ δεν πήρατε πρέφα ότι ξοδευόταν πάνω από 1,2 εκ. το χρόνο σε αθλητικό υλικό (κι ας φαίνεται μια χαρά στον ισολογισμό-κι εσείς «φυτά» λοιπόν;). Κι όταν το είδατε στα πρωτοσέλιδα στις 23 Οκτωβρίου τι κάνατε; Λειτουργώντας με σύνεση, όπως και τώρα εισηγείσαι, κι όχι βιαστικά, περιμένατε ως τις 31 Δεκεμβρίου για να ζητήσετε για πρώτη φορά στοιχεία από το Δημητρέλο.
Εξάλλου, Κώστα μου, υπάρχει κάποιος λόγο να βιαστούμε; Προπαντός, ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ.

Γιώργος Κιντής

Υ.Γ1. Ελπίζω κάποια στιγμή (όταν με το καλό θα είσαι έτοιμος και πάντα χωρίς βιασύνη) να μας ενημερώσεις υπεύθυνα για τα στοιχεία που έχεις λάβει από την ΠΑΕ από τις 3 Ιανουαρίου για το αθλητικό υλικό και τις σχέσεις με Empire και Puma-να μη σπιλώνονται τζάμπα και υπολήψεις.

Υ.Γ2. Αυτό το μνημόνιο με την ΠΑΕ από 6/8/2010 είναι το τελευταίο ή υπογράφηκε και μεταγενέστερο με το Δημητρέλο;».

«Προπονητής με δυνατό χαρακτήρα ο Φάμπρι»

08/01/2013
 Ο Φάμπρι είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Όχι όμως και στον Βαγγέλη Κρύο, τεχνικό διευθυντή της Θέουτα, που μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού.

«Προπονητής με δυνατό χαρακτήρα ο Φάμπρι»
Ο Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που κάνει καριέρα στην Ισπανία, γνωρίζει καλύτερα τον 57χρονο Ισπανό τεχνικό και ανέλυσε το προπονητικό του προφίλ, αλλά και τους λόγους που δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι σπουδαίο στην Primera Division.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Κρύος μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-το προπονητικό προφίλ του Φάμπρι: «Είναι ένας προπονητής με δυνατό χαρακτήρα. Δουλεύει πάρα πολύ καλά σε θέματα τακτικής, οι ομάδες του είναι σφικτές και ξέρουν τι ζητούν στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθεί οι ομάδες του να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Παίζει με σύστημα 4-2-3-1 συνήθως, με δύο γρήγορους παίκτες στα άκρα, με μπακ που ανεβαίνουν. Παίζει επιθετικά, αλλά όταν αμύνεται η ομάδα του είναι σφικτή. Δεν ξέρω αν στον Παναθηναϊκό θα έχει το χρόνο να δουλέψει γι’ αυτά που θέλει να περάσει».

-το λόγο που δεν έχει δουλέψει πολύ ο Φάμπρι στη μεγάλη κατηγορία: «Η Primera Division είναι για ορισμένους επιλεγμένους. Δεν είναι για όλους. Οι Ισπανοί προπονητές είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό. Κάθε χρόνο βγαίνουν καινούριοι προπονητές. Δεν μπορεί ο καθένας να προπονήσει στη μεγάλη κατηγορία, γι’ αυτό νομίζω πως δεν δούλεψε στην Primera Division».

-τις τελευταίες «επιδόσεις» του Φάμπρι: «Ανέλαβε τη Σανταντέρ σε μια δύσκολη περίοδο, γιατί έχει οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Αυτά δεν του επέτρεψαν να δουλέψει όπως ήθελε. Γι’ αυτό πιστεύω πως δεν έμεινε εκεί. Προηγουμένως έκανε καλή χρονιά με τη Γρανάδα, έπαιζε καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο στην Primera Division».

-το αν δίνει έμφαση στη χρησιμοποίηση νέων παικτών: «Εξαρτάται από την ομάδα που θα πάρεις και τι στόχους έχεις. Αν η ομάδα έχει στόχο πρωταθλητισμό, δεν μπορεί να περιμένει να βγάλει μικρούς παίκτες. Εξαρτάται από τη συγκυρία που θα βρει και τους στόχους της ομάδας. Γενικά στην Ισπανία όταν υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες παίρνουν ευκαιρίες».

-τα άδεια γήπεδα στην Ισπανία: «Τα ακριβά εισιτήρια είναι μία από τις βασικές αιτίες για τα άδεια γήπεδα. Επειδή τα περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα παίρνουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, οι υπόλοιπες ομάδες για να επιβιώσουν αναγκάζονται να βάλουν υψηλές τιμές των εισιτηρίων. Είναι κάτι ανησυχητικό και ψάχνουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».

Φάμπρι προπονητής, Κινγκ βοηθός!

08/01/2013
 Έναν… παλιό γνώριμο φέρνει ο Φάμπρι στον Παναθηναϊκό, που θα έχει βοηθό του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τον παλιό παίκτη του Ιωνικού και της Βέροιας, Φερέιρα Κινγκ.

Φάμπρι προπονητής, Κινγκ βοηθός!
Στα 42 του χρόνια, ο Πορτογάλος πρώην κεντρικός αμυντικός έρχεται ξανά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά από άλλο πόστο και θα βοηθήσει τον Φάμπρι στη νέα του προσπάθεια με τον Παναθηναϊκό.

Ο 57χρονος νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» είναι στην Ελλάδα και συζητάει με τους ανθρώπους της ομάδας. Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις…

Στη γωνία για Βύντρα ο ΠΑΟΚ

08/01/2013
 Μόλις αποδεσμευτεί από τον Παναθηναϊκό ο Λουκάς Βύντρα, θα οριστικοποιήσει τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ.

Στη γωνία για Βύντρα ο ΠΑΟΚ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ παραμένει ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος απασχολεί έντονα τον «Δικέφαλο του Βορρά» για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνας.

Αυτή τη στιγμή ο διεθνής αμυντικός ανήκει στον Παναθηναϊκό και εφόσον δεσμεύεται με συμβόλαιο δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη με τους Θεσσαλονικείς.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι όταν ο 32χρονος μπακ αποχωρήσει από το «τριφύλλι», τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Αυτή τη στιγμή οι ετήσιες απολαβές του Βύντρα στον Παναθηναϊκό ανέρχονται στις 600.000 ευρώ, αλλά στον «Δικέφαλο του Βορρά» θα είναι χαμηλότερες οι αποδοχές του.

Ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την ασπρόμαυρη φανέλα και στην Τούμπα θα βρει αρκετούς φίλους του από την Εθνική Ελλάδας, όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Φωτάκης, ο Κατσουράνης και ο Αθανασιάδης.

Επέστρεψε ο Γλύκος

08/01/2013
 Κανονικά συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης Γλύκος δείχνοντας έτσι πως ξεπέρασε πλήρως το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε.

Επέστρεψε ο Γλύκος
Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε μείνει εκτός αποστολής στο ματς κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά πλέον είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Τα ευχάριστα νέα για τον Γιώργο Δώνη δεν σταματούν εκεί αφού στην προπόνηση συμμετείχαν και οι Κωνσταντινίδης, Ετο, όπως και οι Γεωργιάδης, Γκαρσία.

Όλοι οι παραπάνω από ιατρικής πλευράς είναι απόλυτα έτοιμοι και πλέον το θέμα είναι να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια, χρονικά η επιστροφή τους τοποθετείται μετά το παιχνίδι με την Καλλιθέα την Πέμπτη για το Κύπελλο, δεν υπολογίζονται.

Έδιωξε Κατίδη ο Λίνεν

08/01/2013
 Τελικά ΑΕΚ και… ηρεμία δεν πάνε μαζί. Αν κι όλα έδειχναν πως η προπόνηση της Τρίτης έγινε χωρίς παρατράγουδα, τελικά αυτά δεν έλειψαν και πάλι, με τον Λίνεν να διώχνει τον Κατίδη από το διπλό.

Έδιωξε Κατίδη ο Λίνεν
Άγνωστη λέξη είναι η ηρεμία για την ΑΕΚ. Πάνω που το επεισόδιο της Κυριακής με το «ντου» οπαδών στον Εμίλιο Φουρτάδο φαινόταν να ανήκει στο παρελθόν και η προπόνηση της Τρίτης διεξαγόταν κανονικά, ήρθε ένα νέο περιστατικό να αναστατώσει την ομάδα.

Στη διάρκεια του προπονητικού διπλού ο Έβαλντ Λίνεν δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του Γιώργου Κατίδη. Ο Γερμανός προπονητής θεώρησε πως ο 19χρονος μεσοεπιθετικός δεν έδινε το 100% και έτσι τον διέταξε με φωνές να αποχωρήσει και να προπονηθεί μόνος του, βάζοντας στη θέση του τον Μιχάλη Παυλή.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στις σχέσεις του νεαρού άσου με το τεχνικό τιμ, καθώς τον περασμένο μήνα είχε τεθεί προσωρινά εκτός ομάδας μετά από λογομαχία που είχε με τον γυμναστή της ομάδας. Τότε είχε εγγυηθεί πως δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αλλά σήμερα ήρθε αυτό το επεισόδιο.

Τα είπαν με τους καταληψίες

Πριν την έναρξη της προπόνησης, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν σύντομη συνομιλία με μερίδα οπαδών που συνεχίζουν την κατάληψη στα Σπάτα. «Δεν έχουμε τίποτα με σας, με τον Φουρτάδο είχαμε, γιατί μας έκανε χειρονομία στην Τρίπολη. Από εσάς θέλουμε να τα δίνετε όλα όταν φοράτε τη φανέλα της ομάδας», τους είπαν. Οι παίκτες χαρακτήρισαν απαράδεκτη την επίθεση που έγινε στον συμπαίκτη τους και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους, δίχως ακραίες αντιδράσεις, στη δύσκολη συνέχεια.

Παραινέσεις και δοκιμές από Λίνεν

08/01/2013
 Κάλεσμα για ενότητα απηύθυνε στους παίκτες του ο Έβαλντ Λίνεν μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, ενώ στην πρώτη δοκιμή που έκανε εν όψει Ξάνθης χρησιμοποίησε Καραλή και Τσουμάγκα.

Παραινέσεις και δοκιμές από Λίνεν
Το κλίμα στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη ήταν βαρύ. Ο Έβαλντ Λίνεν ζήτησε από τους παίκτες του να αφήσουν κατά μέρος όσα προηγήθηκαν και να επικεντρωθούν στη μάχη που δίνει η ομάδα για την παραμονή. Μάλιστα τους ευχαρίστησε για τον επαγγελματισμό τους.

«Καταλαβαίνω ότι περνάτε δύσκολα και έχετε πολλά στο μυαλό σας, να ξέρετε ότι εκτιμώ το γεγονός ότι πήρατε την απόφαση και ήρθατε σήμερα για προπόνηση. Πρέπει να τα δώσουμε όλα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να μείνουμε ενωμένοι γιατί υπάρχει ένα πολύ δύσκολο ματς το Σάββατο», είπε στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Γερμανός τεχνικός στην πρώτη δοκιμή εν όψει του ματς του Σαββάτου με τη Skoda Ξάνθη δοκίμασε σχήμα με βασικά τα δύο τελευταία αποκτήματα. Ο Τσουμάγκας ήταν στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Καραλής έπαιξε ως δεξί εξτρέμ. Στο 4-1-2-3 στο τέρμα ήταν ο Κωνσταντόπουλος, ο Βλάχος (που ήταν τιμωρημένος στην Τρίπολη) ήταν δεξί μπακ και οι Γιάγκο και Μπουγαΐδης (ατομικό έκανε ο Κουτρουμπής) αποτελούσαν τα στόπερ. Ο Μητρόπουλος ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του και λίγο δεξιά τον Κορδέρο και αριστερά τον Γκερέιρο, ενώ ο Φούντας ήταν αριστερό εξτρέμ και ο Μητρόπουλος στην κορυφή.

Στην προπόνηση δοκιμάστηκε ο 23χρονος αριστερός μπακ-χαφ Χρήστος Νιάρος, 23 ετών, που από το 2005 μέχρι το 2011 αγωνιζόταν στην Ηλιούπολη, πέρυσι έπαιξε στη Δόξα Δράμας και την ΠΑΣ Κόρινθο, ενώ φέτος βρέθηκε αγωνίστηκε στον Αχαρναϊκό.

Διακοπή συμβολαίου στον Σίσιτς

08/01/2013
 Στα άκρα φαίνεται πως φτάνουν οι σχέσεις του Μίρνε Σίσιτς με τον ΟΦΗ καθώς οι διοικούντες την κρητική ΠΑΕ είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν ακόμη και σε διακοπή συμβολαίου.

Διακοπή συμβολαίου στον Σίσιτς
Ο Σίσιτς δεν επέστρεψε –ως όφειλε- από την εορταστική του άδεια στις 2 Ιανουαρίου, ενώ για μέρες δεν έδινε καν σημεία ζωής αγνοώντας ακόμη και τα τηλεφωνήματα των ανθρώπων του συλλόγου.

Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση για το διάστημα της απουσίας του το οποίο έτσι κι αλλιώς ήταν μεγαλύτερο αφού ο Σλοβένος είχε επικαλεστεί σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.

Έτσι, πλέον φαίνεται πως η διακοπή συμβολαίου είναι η ύστατη λύση για τους Κρητικούς με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

Δεν πάει Λεβαδειακό ο Σίσιτς

08/01/2013
 Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Μίρνες Σίσιτς να γυρίζει στον Λεβαδειακό, ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί από το 2006 έως το 2008, διαψεύδει η διοίκηση των Βοιωτών.

Δεν πάει Λεβαδειακό ο Σίσιτς
Ο Σλοβένος είναι μια ανάσα από το «διαζυγίο» με τον ΟΦΗ και έτσι πολλά δημοσιεύματα τον ήθελαν να επιστρέφει στην ομάδα της Λιβαδειάς.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, καθώς η διοίκηση του Λεβαδειακού εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε πως το όνομα του Σίσιτς ουδέποτε βρέθηκε στη λίστα με τις υποψήφιες μεταγραφές, αλλά και αν υπήρχε μία τέτοια πρόταση θα την απέρριπτε, αφού ο 31χρονος μέσος δε βρίσκεται στα σχέδια της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν ενδιαφέρον για μετεγγραφή του Σίσιτς στον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ουδέποτε προτάθηκε, αλλά και αν υπήρχε τέτοια περίπτωση, δεν θα γινόταν δεκτή τέτοια πρόταση διότι βρίσκεται εκτός πλάνων της ομάδος.

Επίσημα Φάμπρι και… αλλαγές!

08/01/2013
 Ο Φάμπρι είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, ως μια από τις πολλές αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο που ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Στόχος τους; «Η ομάδα να κάνει υπερήφανους και πάλι τους οπαδούς» αναφέρει.

Επίσημα Φάμπρι και… αλλαγές!
Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Χουάν Ραμόν Ρότσα από το πόστο του προπονητή, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε γνωστή την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ, γνωστού και ως Φάμπρι, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Εκτός της συνεργασίας με τον Ισπανό τεχνικό οι πράσινοι ενημέρωσαν για μια σειρά από αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο. Ποιες είναι αυτές;

Ο Φερέιρα Κινγκ θα είναι ο βοηθός του Φάμπρι, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου αναλαμβάνει χρέη γενικού αρχηγού και ο Κώστας Ελευθεράκης καθήκοντα τεχνικού διευθυντή.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΠΑΕ όμως προαναγγέλλει κι άλλες διαφοροποιήσεις, αυτή τη φορά στο ρόστερ.

Στο τέλος της επισημαίνεται ότι στόχος των αλλαγών αυτών είναι η ομάδα να «γυρίσει σελίδα για να κάνει και πάλι υπερήφανους τους οπαδούς της» όπως αναφέρει.

Ο Φάμπρι πρόκειται να αναλάβει άμεσα καθήκοντα και να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του τριφυλλιού στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο…

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γυρίζει σήμερα σελίδα. Η Διοικούσα Επιτροπή που συνεδρίασε αργά χθες βράδυ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο κ. Fabriciano Gonzalez.

2. Βοηθός προπονητή αναλαμβάνει ο κ. Ferreira King.

3. Γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Κωνσταντίνου.

4. Τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Ελευθεράκης.

5. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι τον Μάιο του 2012 ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κινδύνευσε λόγω χρεών και αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεών του να υποβιβασθεί και να οδηγηθεί σε διάλυση. Διασώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση μετόχων του και την ίδρυση από τον κ. Γιάννη Αλαφούζο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σώθηκε για δεύτερη φορά από μία περίεργη ομάδα ατόμων, που επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούσε το Σύλλογο με δήθεν προτάσεις, δήθεν επενδυτών.

Ήδη σήμερα με νέα πνοή, νέους παίκτες και νέους παράγοντες γυρίζει σελίδα, με στόχο να γίνει πάλι η ομάδα που θα κάνει υπερήφανους τους οπαδούς του.

Νέα αναβολή στη δίκη Μπέου

08/01/2013
 Η παρέλευση του ωραρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της δίκης του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα. Επ’ αόριστον αναβολή και νέα κλήτευση.

Νέα αναβολή στη δίκη Μπέου
Αναβολή επ’ αόριστον λόγω παρέλευσης του ωραρίου δόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα πριν το παιχνίδι Άρη-Παναθηναϊκού τον Σεπτέμβριο του 2010, με κατηγορούμενο τον Αχιλλέα Μπέο.

Η υπόθεση είχε τον αριθμό 26 στο πινάκιο, ενώ το δικαστήριο πρόλαβε να δικάσει μέχρι την 11. Είναι, μάλιστα, η δεύτερη αναβολή που δίνεται στη συγκεκριμένη υπόθεση (η πρώτη ήταν τον Γενάρη του 2012).

Πλέον, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα σταλούν νέες κλητεύσεις (απ’ όπου θα προκύψει η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης) στον Αχιλλέα Μπέο και τον Γιώργο Δαλούκα, καθώς και στους μάρτυρες της υπόθεσης, Νικόλα Πατέρα, Σοφοκλή Πιλάβιο, Κύρο Βασάρα, Βασίλη Τεροβίτσα, Αλέξη Κούγια και Σωτήρη Βοργιά.

Τελειώνει και ο Μπουμσόνγκ!

08/01/2013
 Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και λύνει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό!

Τελειώνει και ο Μπουμσόνγκ!
Μπορεί ο ίδιος ο παίκτης να δήλωσε, μετά την ήττα του «τριφυλλιού» από τον Λεβαδειακό «τώρα είναι που δεν φεύγω με τίποτα», αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο «Μπουμ» συναντήθηκε με τους διοικούντες την ΠΑΕ, συμφωνήθηκε να μείνει ελεύθερος, αφού πρώτα συζητήθηκε το οικονομικό, και αποχωρεί από την ομάδα άμεσα. Το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για τους «τίτλους τέλους»…

Οι πρώτες κλήσεις του 2013

08/01/2013
 Οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αλλά και ο Μάχο, κλήθηκαν σε απολογία από την Πειθαρχική.

Οι πρώτες κλήσεις του 2013
Για πρώτη φορά μέσα στο 2013, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε απολογία τέσσερις ΠΑΕ αλλά και τον Γιούργκεν Μάχο, μετά από καταγγελία του Πανιωνίου.

Συγκεκριμένο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα βρεθούν ενώπιον της Πειθαρχικής της διοργανώτριας αρχής, εξ αιτίας γεγονότων που τις αφορούν και έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη (10-01-2013 και ώρα 13:00 ) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 16η Αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Βέροια.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Λεβαδειακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΜΑΧΟ (Ποδοσφαιριστή): «Κατόπιν της από 20-7-2012 καταγγελίας της Ανώνυμης Ποδοσφαιρικής Εταιρίας ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ σε συνδυασμό και με την υπ’ αριθ. 368/2012 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, καλείσθε να εμφανισθείτε ενώπιον της παρούσης Επιτροπής, στις 10-1-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00, προς αντίκρουση των εις βάρος σας καταγγελλομένων».

«Κρίμα για τον Παναθηναϊκό»

08/01/2013
 Με ειρωνικά σχόλια από τους αναγνώστες συνοδεύονται τα ισπανικά δημοσιεύματα που μεταφέρουν τις πληροφορίες για συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Φάμπρι.

«Κρίμα για τον Παναθηναϊκό»
Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να δώσει στον Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ τα ηνία της ομάδας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν και στην Ισπανία το πρωί μεταφέρουν τις πληροφορίες ότι ο Φάμπρι βρίσκεται στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα σχόλια των αναγνωστών των ιστοσελίδων στις σχετικές ειδήσεις για τον ενδεχόμενο «γάμο» του τριφυλλιού με τον Ισπανό τεχνικό με το γενικότερο συμπέρασμα να μην κολακεύει τον νέο τεχνικό του ΠΑΟ.

Συμπέρασμα; Εάν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τα διάβαζαν, τότε θα το ξανασκέφτονταν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών…

-«Αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε κρίση, τότε σίγουρα μπαίνει».

-«Κρίμα για τον Παναθηναϊκό»

-«Λοιπόν, ο κόσμος είναι γεμάτος από τρελούς»

-«Γρανάδα, Ουέσκα, Σανταντέρ… και τώρα Αθήνα. Ο Φάμπρι κάνει φίλους».

-«Λυπάμαι για τους Έλληνες. Αυτός ο τύπος δεν είναι καλός για πρώτος. Είναι δειλός στις προσεγγίσεις του και ξέρει λίγα πράγματα από το ποδόσφαιρο. Αν είστε σε κρίση, αυτός θα σας οδηγήσει στην καταστροφή».

-«Απίστευτο. Ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία της Ρασίνγκ (Σανταντέρ) και όχι μόνο ως προπονητής. Φίλοι Έλληνες».

Χαμόγελα μετά την «τριάρα»

08/01/2013
 Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Ξάνθης μετά την εμφάνιση και τη νίκη με σκορ 3-0 κόντρα στον ΟΦΗ στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας για το 2013.

Χαμόγελα μετά την «τριάρα»
Τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν στην προπόνηση της Ξάνθης που έγινε την Τρίτη (8/1). Ο λόγος ήταν η νίκη των ακριτών επί του ΟΦΗ με σκορ 3-0, αλλά και η εμφάνιση που πραγματοποίησαν κόντρα στους Κρητικούς οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ωστόσο, ο τεχνικός του συλλόγου επιθυμεί οι παίκτες του να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, προκειμένου να έρθουν και άλλα «τρίποντα». Πλέον ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, ο Έλληνας προπονητής από την συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Βάλλα, τον Μάνταλο και τον Μαρσελίνιο, οι οποίοι θα εκτίσουν την ποινή τους στο ματς με την «Ένωση».

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τρίτης ο έμπειρος τεχνικός χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο ήταν οι παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν την περισσότερη ώρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ακολουθώντας πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ στο δεύτερο οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν ασκήσεις κατοχής μπάλας σε μικρό χώρο.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

08/01/2013
 Κύμα αποχωρήσεων στον Παναθηναϊκό, αφού μετά το τέλος του Μπουμσόνγκ που βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, ο Βύντρα έφυγε από την Παιανία πριν καν αρχίσει η προπόνηση!

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…
Οι αποχωρήσεις και οι αλλαγές στο ρόστερ που ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Τρίτης, φαίνεται πως εφαρμόζονται πάρα πολύ γρήγορα.

Ο Μπουμσόνγκ βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έρθει το τέλος της συνεργασίας τους, χωρίς να γνωστοποιηθούν (προς το παρόν) περισσότερες λεπτομέρειες της αποδέσμευσης (οικονομικές).

Λίγη ώρα αργότερα και μετά την συμφωνία αποδέσμευσης με τον Γάλλο, ακόμη ένας παίκτης του Παναθηναϊκού «τελείωσε», αφού ο Λουκάς Βύντρα, αποχώρησε από την προπόνηση πριν καν αυτή αρχίσει πηγαίνοντας στα γραφεία της ΠΑΕ.

Προφανώς, είτε βρέθηκε η χρυσή τομή και φεύγει ως ελεύθερος, είτε (το πιθανότερο) θα του δοθεί άδεια μέχρι να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει στη… γωνία. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο διεθνής μπακ, δεν δέχονταν την μείωση αποδοχών (μέχρι χθες) που του είχε προταθεί.

Εκτός των δύο προαναφερθέντων, πληροφορίες θέλουν εντός της ημέρας να έρχεται και το τέλος του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει σε ιταλική ομάδα. Αυτή που ενδιαφέρεται περισσότερο, φέρεται να είναι η Κιέβο Βερόνα η οποία έχει σκοπό να τον πάρει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς.

Οι αποχωρήσεις δεν αφορούν μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά και μέλη της διοίκησης, αφού ο Γόντικας αποτελεί κι αυτός παρελθόν από τους «πράσινους», ενώ οι «εκκαθαρίσεις» θα συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς μέχρι το τέλος της εβδομάδας ούτως ώστε η «αποβαρδινογιαννοποίηση» να «εκτελεστεί» όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προχωρήσει η ομάδα στην επόμενη μέρα…

Παραμένει αμφίβολος ο Γιαννιώτας

08/01/2013
 Χωρίς τον Γιάννη Γιαννιώτα συνεχίστηκε και σήμερα η προετοιμασία του Άρη για το προσεχές παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Παραμένει αμφίβολος  ο Γιαννιώτας
Ο νεαρός επιθετικός εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το υπεξάρθρημα ώμου που… αποκόμισε στην αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο για αυτό και ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε φυσιοθεραπεία και πισίνα.

Ο Γιαννιώτας αναμένεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην προπόνηση της Πέμπτης, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα μπορέσει να ενισχύσει τους «κιτρινόμαυρους» κόντρα στους Κρητικούς.

Κατά τα άλλα ο Λούκας Αλκαράθ είχε αρκετούς λόγους να χαμογελά, καθώς είδε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του να ολοκληρώνουν κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Αγωνία για Βερόν

08/01/2013
 Την Τετάρτη θα «ξεκαθαρίσει» τελείως το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο μέσος του ΟΦΗ, Ματίας Βερόν.

Αγωνία για Βερόν
Μόνο καλά δεν ξεκίνησε το 2013 για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, μετά την κακή τους εμφάνιση στην Ξάνθη, που είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθούν με σκορ 3-0 από την τοπική ομάδα, θα στερηθούν των υπηρεσιών του έμπειρου μέσου της ομάδας, Ματίας Βερόν.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, σε μία φάση του αγώνα κόντρα στους ακρίτες, τραυματίστηκε, με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του συλλόγου του Ηρακλείου κάνουν λόγο για θλάση. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς απολύτως σίγουροι για την κατάσταση του Βερόν και το πόσο καιρό ακριβώς θα μείνει στα «πιτς» θα γίνει γνωστό την Τετάρτη.

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου των Κρητικών, τότε ο 32χρονος μέσος θα μείνει εκτός πλάνων του προπονητή του συλλόγου, Γιάννη Πετράκη, για τουλάχιστον, 20 μέρες, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει τα ματς με Άρη, Πανιώνιο και ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο Βερόν θα απουσιάσει σε ένα από αυτά, αφού συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα γίνει τις επόμενες μέρες γνωστό σε ποιο από τα επόμενα παιχνίδια θα εκτίσει την ποινή του.

Ντε Βινσέντι: «Συγγνώμη από όλους»

08/01/2013
 Μετανιωμένος για την αντίδρασή του κατά την αλλαγή του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, παρουσιάστηκε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, στην προπόνηση του ΠΑΣ την Τρίτη.

Ντε Βινσέντι: «Συγγνώμη από όλους»
Συγγνώμη από συμπαίκτες και προπονητή ζήτησε ο Τομας Ντε Βινσέντι, στην προπόνηση της Τρίτης, στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός αντέδρασε άσχημα κατά την αλλαγή του στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά και έτσι απολογήθηκε μπροστά σε όλους.

Όταν ο Γιάννης Χριστόπουλος, αποφάσισε να τον αποσύρει και να περάσει στη θέση του τον Εμιλιάνο Βίλα στο 67’ λεπτό της αναμέτρησης, εκείνος δεν το… πήρε και τόσο καλά και φάνηκε να δυσανασχετεί και να αντιδρά άσχημα.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της ομάδας, όμως ο Αργεντινός έσπευσε να «τελειώσει» το θέμα πριν καν αρχίσει. Έτσι πριν την προπόνηση της Τρίτης, στα αποδυτήρια της ομάδας ζήτησε συγγνώμη στον κ. Χριστόπουλο και στους συμπαίκτες του, ενώ ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να διαταράξει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του συλλόγου.

«Κάποιος να μαζέψει αυτόν που καταστρέφει τον ΠΑΟ»

08/01/2013
 Αιχμηρό... "τιτίβισμα" Μπασινά για Αλαφούζο.

«Κάποιος να μαζέψει αυτόν που καταστρέφει τον ΠΑΟ»
Μπορεί να βρίσκεται εκτός… Παναθηναϊκού, ωστόσο ο Άγγελος Μπασινάς φαίνεται ότι παρακολουθεί, προβληματίζεται και… αγανακτεί με τις εξελίξεις στην ομάδα.

Ο παλαίμαχος άσος των «πράσινων», μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, άφησε αιχμές για τον Γιάννη Αλαφούζο, γράφοντας:

«Κάποιος να μαζέψει αυτόν που καταστρέφει τον Παναθηναϊκό ήδη έχει κάνει μεγάλη ζημιά!»

Κάνει… πρεμιέρα ο Τετέ

08/01/2013
 Έτοιμος για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πλατανιά είναι ο Αμπντούλ Αζίζ Τετέ, καθώς ο σύλλογος εξασφάλισε το δελτίο του.

Κάνει… πρεμιέρα ο Τετέ
Το ντεμπούτο του με τον Πλατανιά ετοιμάζεται να κάνει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Αμπντούλ Αζίζ Τετέ.

Ο Γκανέζος προπονείται κανονικά με τους Χανιώτες από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο σύλλογος δεν είχε προλάβει να εξασφαλίσει το δελτίο του.

Πλέον, όμως, το δελτίο του Τετέ βρίσκεται στα χέρια τον ανθρώπων του Πλατανιά και το μόνο που μένει είναι αν θα επιλέξει ο Άγγελος Αναστασιάδης να τον χρησιμοποιήσει στην προσεχή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προβλήματα ενόψει Πανιωνίου

08/01/2013
 Τρεις λόγους για να «πονοκεφαλιάζει» έχει ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενόψει του αγώνα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πανιώνιο.

Προβλήματα ενόψει Πανιωνίου
Με προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της Βέροιας για το εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Πιο συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, μετά το ρεπό που είχαν, επέστρεψαν στις προπονήσεις την Τρίτη (8/1), όμως ο τεχνικός του συλλόγου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, είδε τους Καφέ, Κόστλι και Τζόναθαν να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, καθώς από το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό απέκτησαν μικροπροβλήματα.

Ωστόσο, η κατάστασή τους θα «ξεκαθαρίσει» μετά τις εξετάσεις που θα κάνουν την Τετάρτη (9/1).

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τρίτης ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» έβαλε τους υπόλοιπους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, ενώ στη συνέχεια τους χώρισε σε δύο ομάδες, προκειμένου να παίξουν δίτερμα.

Φουλ της… ενίσχυσης

08/01/2013
 Μετά τον Γκέσιο, ο οποίος έκανε την πρώτη του προπόνηση με την Κέρκυρα, οι «Φαίακες» βάζουν πλώρη για τους επόμενους μεταγραφικούς τους στόχους.

Φουλ της… ενίσχυσης
Ο Γιάννης Γκέσιος θα πρέπει να λογίζεται σαν παίκτης της Κέρκυρας, αφού ήδη έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Από εκεί και πέρα σειρά παίρνει ο Γιώργος Μακρής.

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο και αρκετές ομάδες τον πλησίασαν προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Η Κέρκυρα, μοιάζει να είναι κοντά στον παίκτη, ο οποίος σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του.

Από εκεί και πέρα, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τον Γιάννη Ντινιωτάκη του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος παραχωρείται από τους Αρκάδες με την μορφή δανεισμού.

Ρεπό από το πουθενά

08/01/2013
 Την ευκαιρία να ξεκουραστούν αντί για να προπονηθούν, όπως ήταν κανονικά προγραμματισμένο, θα έχουν οι παίκτες του ΟΦΗ το απόγευμα της Τρίτης (8/1).

Ρεπό από το πουθενά
Κάτι η ταλαιπωρία της επιστροφής από την Ξάνθη, αφού η αποστολή επέστρεψε στην Κρήτη γύρω στις 18:00, κάτι το γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος του ΒΑΚ είναι κακώς, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο οι παίκτες του ΟΦΗ τελικά αντί για να προπονηθούν θα ξεκουραστούν.

Ωστόσο, η Τετάρτη (9/1) αναμένεται δύσκολη μέρα για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου, καθώς ο τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Πετράκης, έχει προγραμματίσει προπόνηση τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα.

Παράλληλα, μετά την κακή εμφάνιση της ομάδας απέναντι στην Ξάνθη που έφερε την ήττα από τον τοπικό σύλλογο με σκορ 3-0 οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν προαναγγείλει πως στα δύο κρίσιμα εντός έδρας ματς με Άρη και Πανιώνιο θα υπάρξουν μεταγραφικές εξελίξεις, χωρίς ακόμη όμως να έχει «διαρρεύσει» κάτι παραπάνω.

Στηρίζει, αλλά δεν συνδιοικεί ο «Βγενό»

08/01/2013
 Με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο να συνδιοικεί με τον Γιάννη Αλαφούζο τον Παναθηναϊκό, ο Mr MIG τόνιζε πως στηρίζει όπως έκανε και επί Πατέρα, αλλά μέχρι εκεί…

Στηρίζει, αλλά δεν συνδιοικεί ο «Βγενό»
«Στηρίζω αλλά όχι και συνδιοικώ», ήταν τα λόγια του Ανδρέα Βγενόπουλου σε συνεργάτες του, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που ήθελαν τον Mr MIG να είναι μαζί με τον Αλαφούζο στην κεφαλή της ΠΑΕ.

Και η αλήθεια είναι πως οι δύο επιχειρηματίες έχουν καλή σχεσή, αλλά ουδείς γνωρίζει επίσης πως παίρνονται οι αποφάσεις στον Παναθηναϊκό, όπως επίσης και τις μελλοντικές του βλέψεις, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, το δημοσίευμα έλεγε πως ο Mr MIG περιμένει στη… γωνιά για να κάνει την κίνησή του και να βγει κανά στην επιφάνεια των δρώμενων της ΠΑΕ.

«Ο Βγενόπουλος έχει καλή σχέση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο και τον στηρίζει όπως είχε στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα. Στο μοναδικό κομμάτι που έκανε εισήγηση στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ήταν στο θέμα του Τσάκα και του πρίγκιπα και το πως να χειριστεί την υπόθεση», ήταν τα λόγια του Βγενόπουλου στο κοντινό του περιβάλλον.

Αιχμηρή απάντηση σε Κιντή

08/01/2013
 Με μία αιχμηρή επιστολή απαντά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κώστας Παπαδημητρίου, σε όσα του καταλογίζει ο Γιώργος Κιντής.

Αιχμηρή απάντηση σε Κιντή
Σαφείς αιχμές για τη στάση του απέναντι στην Original και την Ερασιτεχνική αφήνει η επιστολή-απάντηση του προέδρου της «μάνας ΑΕΚ», Κώστα Παπαδημητρίου στον Γιώργο Κιντή.

Ο τελευταίος είχε κατηγορήσει με δική του επιστολή τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής για τη μη αποδοχή της πρότασης που έκανε για σχηματισμό διοίκησης Πρωτοδικείου με συνεργασία Ερασιτεχνικής και Original.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ Γιώργο,

Χωρίς καμία βιασύνη, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι στις 24/05/2004 μας έκανες την τιμή να γραφτείς μέλος στο Σωματείο μας. Εκπλήρωσες τις οικονομικές υποχρεώσεις σου ως μέλος για τους 7 πρώτους μήνες. Στην συνέχεια έως και σήμερα, δηλαδή τα επόμενα 8 χρόνια, προφανώς ξέχασες να εκπληρώσεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις ως μέλος, δηλαδή το ποσόν των 280 €.

Θα σου απαντούσα επίσης σε όλα τα ερωτήματα που έχεις, εάν ήξερα με ποια ιδιότητα τα υποβάλλεις:

Α. Ως πρώην Πρόεδρος του Πανιωνίου;

Β. Ως κολλητός των Πανθήρων;

Γ. Ως ο μεγαλύτερος πολέμιος της ανέγερσης το γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια σύμφωνα με τοποθετήσεις σου και απόψεις σου στο παρελθόν;

Δ. Ως ο άνθρωπος που έλεγες παντού ότι τα επεισόδια στο Περιστέρι τα έστησε η Original; (Εξακολουθείς και σήμερα να έχεις την ίδια άποψη που προτείνεις Διοίκηση Πρωτοδικείου που θα σχηματίσουν Ερασιτεχνική και Original στην ΠΑΕ;)

Υ.Γ. Σε τυχόν περίπτωση απάντησής σου στην ανακοίνωσή μου, σε ενημερώνω ότι δεν θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω εκ νέου, απλά σου επισημαίνω ότι ο καθένας μας κρίνεται από τον κόσμο της ΑΕΚ και κυρίως από το παρελθόν και το παρόν του».

Και τώρα Κύπελλο

08/01/2013
 Την προσοχή τους στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Φωστήρα για το Κύπελλο Ελλάδας που θα γίνει την Πέμπτη (10/1) έχουν στρέψει όλοι στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα.

Και τώρα Κύπελλο
Τα πλάνα του για το ματς με τον Φωστήρα έχει ξεκινήσει να καταστρώνει ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος.

Το καλό για τον προπονητή του συλλόγου είναι πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του για την αναμέτρηση με την ομάδα του Ταύρου.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τρίτης (8/1) ο Χριστόπουλος έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσουν κόντρα στον Φωστήρα και να παρουσιαστούν «διαβασμένοι» οι ποδοσφαιριστές του.

Όλοι… μέσα

08/01/2013
 Το Περιστέρι ντύθηκε στα λευκά μετά την πρωινή χιονόπτωση στην Αθήνα, με αποτέλεσμα οι παίκτες να προπονηθούν στο γυμναστήριο.

Όλοι… μέσα
Σε «κατάλευκο» φόντο συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Άπαντες είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση κόντρα στην φορμαρισμένη ομάδα του Δώνη.

Απουσίες δεν υπάρχουν, αφού μετά και τον Εντουάρντο Μπρίτο που εξέτισε την ποινή του κόντρα στην Κέρκυρα, όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι. Το κλίμα στο στρατόπεδο του Ατρόμητου είναι εξαιρετικό μετά την έλευση του Νίκου Αναστόπουλου στο Περιστέρι.

Το πρόγραμμα της Τρίτης αφορούσε τη φυσική κατάσταση και ασκήσεις με μπάλα.

Αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί προπόνηση στο γήπεδο Περιστερίου που θα διεξαχθεί σε δύο γκρουπ. Με διαφορά δύο ωρών θα προπονηθούν σε ένα γκρουπ οι αμυντικοί και οι μεσοαμυντικοί και στην συνέχεια σε άλλο γκρουπ οι επιθετικοί και οι μεσοεπιθετικοί.

Επιστρέφει ο Κουλουχέρης

08/01/2013
 Στις υπηρεσίες του Ευθύμη Κουλουχέρη μπορεί να υπολογίζει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, καθώς ο παίκτης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Επιστρέφει ο Κουλουχέρης
Ευχάριστα ήταν τα νέα από την προπόνηση της Τρίτης για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, καθώς είδε τον Ευθύμη Κουλουχέρη να δηλώνει έτοιμος ενόψει της αναμέτρησης με την Βέροια για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο Έλληνας τεχνικός με ικανοποίησε δέχτηκε το γεγονός ότι ο παίκτης του, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση, επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς του λύνονται τα… χέρια για τον καταρτισμό της άμυνας για το παιχνίδι με την «βασίλισσα του Βορρά».

Στον αντίποδα τα νέα για τον Κούρο δεν ήταν ευχάριστα, καθώς δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τέθηκε εκτός της αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής.

Κατευθείαν στα... βαθιά ο Φάμπρι

08/01/2013
 Σημαντικές ελλείψεις θα έχει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Πλατανία στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» στο ΟΑΚΑ (Τετάρτη 20:00). Κίνδυνος να ξεμείνουν από στόπερ οι "πράσινοι".

Κατευθείαν στα... βαθιά ο Φάμπρι
«Βουτιά» στα δύσκολα με το καλημέρα για τον Φάμπρι στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι απουσίες χρήσιμων ποδοσφαιριστών που θα έχει ο Ισπανός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά(Τετάρτη 20:00, sport-fm.gr), του… δένουν τα χέρια. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» αν και ακόμη δεν ξέρει την ομάδα του, δεν θα έχει στη διάθεση του κάποιους από τους σημαντικότερους παίκτες, ενώ το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στην άμυνα.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Ο Ζέκα ταλαιπωρείται από ίωση και θα είναι εκτός αποστολής σίγουρα. Από εκεί και πέρα, δύσκολα θα αγωνιστούν και οι Σπυρόπουλος και Βελάσκες. Μιας και ο αριστεροπόδαρος μπακ υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στο δικέφαλο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, εγκατέλειψε το πρόγραμμα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του. Ο Βενεζουελάνος, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στον δεξί δικέφαλο και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Αυτό, πρακτικά, μετά και την εξέλιξη με τον Βύντρα και τον Μπουμσόνγκ που θα είναι εκτός αποστολής αφού ουσιαστικά «τελείωσαν» από τον Παναθηναϊκό, σημαίνει πως οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να μείνουν στο παιχνίδι αυτό με έναν μόλις διαθέσιμο στόπερ. Tον Πίντο. Και δίπλα του, θα παίξει ο πιτσιρικάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Ο οποίος θα έχει αριστερά τον Χουχούμη και δεξιά τον Μαρίνο ή τον Γιούρκα σε μια άμυνα, που θα βασιστεί και το επόμενο διάστημα εάν δεν γίνει κάποια μεταγραφή.

Από εκεί και πέρα, στην προπόνηση της Τρίτης στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα και ελεύθερο δίτερμα υπό το βλέμμα του νέου τους τεχνικού, Φάμπρι.

Δεν θα έχει συνέχεια του Κατίδη…

08/01/2013
 Δεν υπάρχει χώρος… για να πάρει διαστάσεις το θέμα Κατίδη στην ΑΕΚ

Δεν θα έχει συνέχεια του Κατίδη…
Η ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα σε κάθε επίπεδο (διοικητικά, οικονομικά, αγωνιστικά) και κανένας δεν θα ήθελε να δημιουργηθεί ακόμα ένα. Έτσι, όπως φαίνεται, το σημερινό επεισόδιο του Γιώργου Κατίδη με τον Έβαλντ Λίνεν δεν θα έχει συνέχεια.

Ο Γερμανός προπονητής αφού έδιωξε από την προπόνηση τον 19χρονο μεσοεπιθετικό, επικοινώνησε με τον μάνατζερ του παίκτη και τον ενημέρωσε για το περιστατικό.

Ωστόσο, όπως προκύπτει, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει διάθεση να δώσει συνέχεια στο περιστατικό αυτό και έτσι σιγά-σιγά η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί χωρίς κάποιο άλλο… επεισόδιο.

Αποστολή εις διπλούν

08/01/2013
 Το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει επικεντρώσει την προσοχή απάντων στον Πλατανιά την Τετάρτη, στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αποστολή εις διπλούν
Όμως, επειδή η αποστολή των Κρητικών θα πετάξει απευθείας για τη Θράκη, μετά την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τον Πανθρακικό το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακοίνωσε αποστολή 22 ατόμων για τα δυο ματς, μετά την πρωινή προπόνηση της Τρίτης στα Περιβόλια.

Εκτός, ο Μακεδόνας τεχνικός άφησε τους ανέτοιμους Γιακουμάκη και Δημήτρη, όπως και τον Ουκάρ, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ενώ συμπεριέλαβε κανονικά τους Γκονζάλες και Ποτουρίδη, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους.

Συγκεκριμένα, στην αποστολή θα βρίσκονται οι: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Αρότσα, Γκονζάλες, Δέντσας, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ντόε, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τέτε, Τζανής, Τσοντάκης.


Η αποστολή βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, θα μεταβεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και, στη συνέχεια, οδικώς στην Κομοτηνή. Στα Χανιά αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή.

Στήριξη Αλαφούζου σε Σπυρόπουλο

08/01/2013
 Τον Νίκο Σπυρόπουλο στήριξε ο Γιάννης Αλαφούζος στην παρουσίαση του Φάμπρι στην Παιανία, σε μία ομιλία που είχε πολλά κι ενδιαφέροντα.

Στήριξη Αλαφούζου σε Σπυρόπουλο
Τον Φάμπρι πήγε να παρουσιάσει, σε όλα τα θέματα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στην Παιανία, αφού η αλήθεια είναι, αρκετοί παίκτες θα ήθελαν να μάθουν από «πρώτο» χέρι τι ακριβώς συμβαίνει.

«Γυρίζουμε σελίδα», ήταν οι αρχικές λέξεις του Mr ΣΚΑΙ προς τους παίκτες του προσθέτοντας όσα ανέφερε και η ανακοίνωση που γνωστοποίησε τις αλλαγές που έγιναν και αυτές που αναμένεται να γίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

«Από σήμερα είναι μαζί μας ο κύριος Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ. Είναι ο νέος μας προπονητής και θέλω να τον βοηθήσετε και να τον θωρακίσετε. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και απολαμβάνει το σεβασμό στην Ισπανία. Διακρίνεται για τη σκληρή δουλειά του και θα προσπαθήσει να περάσει τη φιλοσοφία του στον Παναθηναϊκό. Όλοι μαζί να προσπαθήσετε να πετύχετε το καλύτερο και να διεκδικήσετε τους στόχους που μας έχουν απομείνει», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ για τον νέο προπονητή.

Στην συνέχεια, ο Αλαφούζος σχολίασε και τις αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών, αφού ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε όλο το τιμ μαζί και κατά μία έννοια, ήταν αναγκαίο να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

«Από εδώ και στο εξής, δεν θα βρίσκονται μαζί μας κάποια παιδιά, όπως ο Μπουμσόνγκ. Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση για όλους μας, αλλά είναι αναγκαία για την επιβίωση του Παναθηναϊκού. Μακάρι να γινόταν διαφορετικά, αλλά δεν γίνεται. Ούτε σε μένα αρέσει. Γενικότερα, στην ομάδα θα γίνουν ορισμένες ανακατατάξεις στη δομή της ομάδας», είπε, αναφέροντας τις αλλαγές θέσεων Ελευθεράκη και Κωνσταντίνου.

Κάλυψη σε Σπυρόπουλο

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για τον Νίκο Σπυρόπουλο, «καλύπτοντας» τον ακραίο μπακ. «Θέλουμε να ξέρεις ότι αναγνωρίζουμε τη συμβολή σου στη λειτουργία της ομάδας. Το καλοκαίρι δέχτηκες μεγάλη μείωση στις αποδοχές σου και αυτό σε τιμά ιδιαιτέρως. Ποτέ, κανένας, δεν αμφισβήτησε την ηθική σου ακεραιότητα. Ξέρουμε τι χαρακτήρας είσαι», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη αποχώρηση του Χριστοδουλόπουλου: «Με τον Λάζαρο έχουμε κάνει μία κουβέντα και μου έχει ζητήσει να φύγει. Είναι πολύ πιθανό στις επόμενες ημέρες να αποχωρήσει από την ομάδα», ήταν τα λόγια του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Κλείνοντας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ και έδωσε το σύνθημα για το μέλλον: «Προσωπικά, πιστεύω ότι είστε το καλύτερο ρόστερ που μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν το καλοκαίρι. Αποτελείτε μια πολύ καλή ομάδα. Όμως, είναι απαραίτητο να αναδιοργανωθεί ο Παναθηναϊκός. Έγιναν λάθη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Χρειαζόμαστε νίκες για να προχωρήσουμε. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα».

Σίσιτς: «Δεν συνεχίζω να παίζω τσάμπα»

08/01/2013
 Απλήρωτος από πέρυσι και αγανακτισμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον ΟΦΗ.

Σίσιτς: «Δεν συνεχίζω να παίζω τσάμπα»
Οι οφειλές του ΟΦΗ προς το πρόσωπό του που εκκρεμούν από πέρυσι, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε πάρει από τους ανθρώπους της ΠΑΕ, είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μίρνες Σίσιτς έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός με δηλώσεις του από την πατρίδα του όπου βρίσκεται, κάλεσε την διοίκηση των Κρητικών να βγει και να πει στον κόσμο την αλήθεια αναφορικά με τον λόγο που οι σχέσεις των δύο πλευρών έφτασαν στα άκρα.

Τέλος, διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει επαφές με τον Λεβαδειακό.

«Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα από την Ελλάδα και φυσικά ποτέ δεν μίλησα με το Λεβαδειακό. Όπως πληροφορήθηκα σήμερα κάνουν αναφορά στην Ελλάδα για συμφωνία μου με το Λεβαδειακό. Αυτό είναι ψέμα. Σχετικά με τον ΟΦΗ η ΠΑΕ μου οφείλει χρήματα από την περυσινή σεζόν, τα οποία δεν μου έχουν καταβληθεί. Και στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψα μου δόθηκε η υπόσχεση ότι θα μου εξοφλήσουν την οφειλή που υπάρχει στο πρόσωπο μου όμως αυτό ποτέ δεν έγινε», είπε αρχικά ο Σλοβένος.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Σίσιτς υπογράμμισε: «Ο μόνος τρόπος να διασφαλίσω τα χρήματα μου είναι να καταθέσω προσφυγή. Δεν μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι τσάμπα και να μην πληρώνομαι αυτά που δικαιούμαι. Προσωπικά στο διάστημα που είμαι στην ομάδα έχω δώσει το καλύτερο μου εαυτό για την διάκριση του ΟΦΗ. Η διοίκηση καλά θα κάνει να σταματήσει να λέει ψέματα σε βάρος μου. Να βγει και να πει την αλήθεια στο κόσμο, αντί να κάθεται να με απειλεί ότι θα προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου. Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΟΦΗ με έχει κουράσει ψυχολογικά».

Από την πλευρά της η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστό πως προέβη σε λύση του συμβολαίου του Σλοβένου ποδοσφαιριστή με δική του υπαιτιότητα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ προέβη στην λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Μίρνες Σίσιτς, με δική του υπαιτιότητα, για καταχρηστική, αντισυμβατική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και ζητεί της επικύρωση της από το αρμόδιο δικαστήριο της ΕΠΟ».

Αλαφούζος: «Βύντρα, ξέρω ποιος είσαι»

08/01/2013
 Στο τετ α τετ που είχαν οι Αλαφούζος-Βύντρα, ο πρόεδρος της ομάδας ναι μεν εξέφρασε την εκτίμησή του προς την ηθική ακεραιότητα του αμυντικού, αλλά του είπε πως οφείλει να κάνει το ξεκαθάρισμα του…

Αλαφούζος: «Βύντρα, ξέρω ποιος είσαι»
Ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Λουκά Βύντρα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό και η κουβέντα τους ήταν γενική.

«Εγώ δεν έχω καμία υπόνοια για το ποιος είσαι, ούτε μου είναι ευχάριστο να σου ζητάω να μειώσεις το συμβόλαιο σου. Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολη αλλά εγώ έχω αναλάβει την εξυγίανση της ομάδας και θα τα καταφέρω», του εξήγησε μεταξύ άλλων.

Ο Βύντρα απάντησε πως καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με το οικονομικό ζήτημα και πως θα απαντήσει την Τετάρτη, με τις πληροφορίες όμως να λένε πως ο ποδοσφαιριστής θα πει «όχι» στην πρόταση που του έγινε (να μειώσει το συμβόλαιο του αλλά και τα μπόνους που έχει να παίρνει ο 31χρονος άσος κατά 50%) και θα περιμένει να πάρει τα οφειλόμενα ούτως ώστε να πάει σε άλλη ομάδα.

«Δεν μιλάω με καμία ελληνική ομάδα»

08/01/2013
 Καμία βάση δεν έχουν τα δημοσιεύματα που «μπλέκουν» τον Βασίλη Ρόβα με την Κέρκυρα, ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο παίκτης.

«Δεν μιλάω με καμία ελληνική ομάδα»
Πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον και συζητήσεις του Βασίλη Ρόβα με την Κέρκυρα, αλλά ο ίδιος ο έμπειρος μέσος τα διαψεύδει μέσω δηλώσεών του στη Nova. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Όπως είναι λογικό, σε περίπτωση που δεν βρει, τότε θα στραφεί στις επιλογές του από τον ελλαδικό χώρο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ουδέποτε μπήκα σε διαδικασία συζητήσεων με την Κέρκυρα. Όσα γράφονται στον ελληνικό Τύπο για συζητήσεις με την Κέρκυρα είναι αναληθή και δεν έχουν καμία βάση. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό και σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα. Θα εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή μου σε ομάδα του εξωτερικού μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και μόνο αν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στην περίπτωση να πάρω μεταγραφή στο εξωτερικό, μόνο τότε θα αρχίσω συζητήσεις με ομάδες της Ελλάδας. Προς το παρόν ούτε με την Κέρκυρα, ούτε με κάποια άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος έχω συζητήσει το παραμικρό για να συνεχίσω την καριέρα μου».

Το… κάστρο του Φάμπρι (video)

08/01/2013
 Τη φιλοσοφία του για το πώς θέλει να αγωνίζεται μία ομάδα έχει εκφράσει στο παρελθόν σε τηλεοπτική εκπομπή ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ.

Το… κάστρο του Φάμπρι (video)
Με αφορμή την παρουσία του στον πάγκο της Γρανάδα, μία από τις εκπομπές «Gol a gol», ήταν αφιερωμένη στον Φάμπρι.

Σε αυτή ο φιλοξενήθηκαν απόψεις παικτών και φιλάθλων της ομάδας, ενώ προβλήθηκαν και βίντεο από την καθημερινότητά του στις προπονήσεις.

Το σημαντικότερο; Ο τρόπος που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του, δηλαδή η στρατηγική του σε κάθε παιχνίδι. Αυτό θέλησε να το αποτυπώσει σε έναν πίνακα, παραλληλίζοντας την εστία της ομάδας του με ένα… κάστρο.

Για να κατανοήσουν όλοι, λοιπόν, την φιλοσοφία του ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα κάστρο πάνω σε ένα λόφο, τονίζοντας ότι αυτό είναι η εστία της ομάδας του.

Στόχος λοιπόν των παικτών του είναι πρωτίστως οι… εχθροί να μην κατακτήσουν το… κάστρο. Κοινώς να μην δεχτούν γκολ και να μην μπουν στην περιοχή οι αντίπαλοι παίκτες.

Με αυτόν τον… πρωτότυπο τρόπο ο Φάμπρι έδειξε ότι το σημαντικότερο όλων είναι η άμυνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο (από 1:30):

Αισιοδοξία για Φωτίου

08/01/2013
 Καλό κλίμα στην επικοινωνία του Ανδρέα Δημητρέλου με τον Άλκη Φωτίου για το ενδεχόμενο να βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ ο ομογενής επιχειρηματίας.

Αισιοδοξία για Φωτίου
Ανδρέας Δημητρέλος και Άλκης Φωτίου τα… είπαν τηλεφωνικά το απόγευμα της Τρίτης. Θέμα της συζήτησης ήταν μια ενδεχόμενη ταμειακή διευκόλυνση από την ΑΕΚ κάτι που δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Η ΑΕΚ ζήτησε 200.000 ευρώ από τον Φωτίου, ο οποίος δεν έδειξε να είναι αρνητικός, αρκεί να εξασφαλίσει τα χρήματά του από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Όπως γίνεται γνωστό, υπάρχει αισιοδοξία πως ο Φωτίου θα απαντήσει θετικά και θα μπουν στα ταμεία της ομάδας χρήματα που είναι πολύ σημαντικά για να καλυφθούν ανάγκες.

Δεν τα βρήκαν Άρης-Σηφάκης

09/01/2013
 Δεν προέκυψε κάτι θετικό την Τρίτη στη συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση του Άρη και τον εκπρόσωπο του Μιχάλη Σηφάκη.

Δεν τα βρήκαν Άρης-Σηφάκης
Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν, ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις του διεθνούς τερματοφύλακα, ενόψει της υπαγωγής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ στο άρθρο 99. Οι άνθρωποι του Άρη πρότειναν στην πλευρά του παίκτη να δεχτεί ένα γενναίο «κούρεμα» του ενός εκατομμυρίου ευρώ που του έχει επιδικαστεί, το οποίο θα φτάνει στο 70%.

Ήτοι, να πάρει ο γκολκίπερ της Σαρλερουά 300.000 ευρώ σε 48 δόσεις και σε τέσσερα χρόνια. Η πλευρά του παίκτη αντιπρότεινε να εισπράξει παραπάνω από τα διπλάσια, κάτι που του ξεκαθάρισαν οι άνθρωποι του συλλόγου πως δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν.

Ο εκπρόσωπος του Σηφάκη θα ενημερώσει τον παίκτη για την προσφορά των «κιτρινόμαυρων» και ο ίδιος θα απαντήσει στην πρόταση σε μερικές μέρες, αν και υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Δε δίνει εισιτήρια ο ΠΑΣ

09/01/2013
 Δε θα δώσει εισιτήρια ο ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό, ενόψει του μεταξύ τους αγώνα την ερχόμενη Κυριακή στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δε δίνει εισιτήρια ο ΠΑΣ
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο γήπεδο που αγωνίζεται ο «Αγιαξ της Ηπείρου», αποφασίστηκε, σε κοινή συνεννόηση Αστυνομίας, Σούπερ Λίγκας και των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων, να μην πάρουν εισιτήρια οι «πράσινοι», για την καλύτερη ασφάλεια και την ομαλότερη διεξαγωγή της αναμέτρησης, αλλά και επειδή η αθηναϊκή ΠΑΕ δεν συνηγόρησε στο αίτημα του ΠΑΣ να πληρώσει τις περυσινές ζημιές στο στάδιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γιώργος Λαγούδης» του ΕΣΙ " ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ" η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Στη σύσκεψη, παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, κ.κ. Ανδρέας Παπηγκιώτης και Πέτρος Μοσχοφίδης, ο εκπρόσωπος της Super League κ. Σπυρόπουλος, οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Ιωάννης Ζαβραδινός και Ιωάννης Μπούτσικας, ενώ την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκπροσώπησαν ο Υπεύθυνος Διοργάνωσης Αγώνων, κ. Γιώργος Ιωάννου, με τον Υπεύθυνο Ασφαλείας, κ. Φώντα Βρόσγο.

Στη συζήτηση που έγινε, σχετικά με το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για τη χορήγηση εισιτηρίων και κερκίδας για τους φιλάθλους της, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν αρνητικοί.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συνηγόρησε στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΣ, με την προϋπόθεση να αποπληρώσει τις ζημιές, ύψους 20.000 ευρώ, που δημιούργησαν οι οπαδοί της στους Ζωσιμάδες κατά τη διάρκεια του περυσινού αγώνα. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αρνήθηκε, με το αιτιολογικό του ότι κατά την περυσινή σεζόν δεν παρέλαβε εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα και, ως εκ τούτου, δεν φέρει καμία ευθύνη για όσους από τους οπαδούς της παρευρέθηκαν στους Ζωσιμάδες.

Κατόπιν τούτων, δεν θα διατεθούν εισιτήρια στους οπαδούς του Παναθηναϊκού».

Με δεύτερη ανακοίνωση την ίδια μέρα, ο ΠΑΣ ενημερώνει για τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας και του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι συνεχίζεται έως και την Παρασκευή, 11-01-2013, η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τους αγώνες του δεύτερου γύρου, του πρωταθλήματος της Super League και των αγώνων Κυπέλλου, εκτός των play offs, σε περίπτωση που συμμετάσχει σε αυτά η ομάδα μας.

H τιμή τους είναι στο μισό της αξίας των αρχικών τιμών που έχουν ανακοινωθεί για τα εισιτήρια διαρκείας στις αντίστοιχες θύρες, ολόκληρης της σεζόν».

Ρευστό από την Κίνα!

09/01/2013
 Θετικά τα μηνύματα από τη βραδινή συνάντηση Δημητρέλου, Μπρουσιάνου και Βιντιάδη, με τον τελευταίο να δεσμεύεται πως θα προσπαθήσει να διευκολύνει την ΑΕΚ με κεφάλαια των Κινέζων συνεργατών του!

Ρευστό από την Κίνα!
Εναγωνίως ρευστό αναζητούν στην ΑΕΚ και στη κατεύθυνση αυτή, ο Ανδρέας Δημητρέλος και ο Δημήτρης Μπρουσιάνος, δείπνησαν το βράδυ της Τρίτης με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Τα όσα άκουσαν οι δύο άνδρες από τον υποψήφιο επενδυτή, τους επιτρέπει να ελπίζουν σε οικονομική ανάσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Βιντιάδης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εισρεύσει άμεσα ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ. Ωστόσο, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά που του ζητήθηκε να διευκολύνει ταμειακώς τον σύλλογο, έτσι και τώρα, δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει χρήματα από την τσέπη του πριν αποκτήσει (αν αποκτήσει) την ΠΑΕ.

Τους είπε ωστόσο, ότι θα προσπαθήσει να βρει τρόπο ώστε να πειστούν οι Κινέζοι επιχειρηματίες με τους οποίους πρόσφατα συμφώνησε για συνεργασία, να βάλουν εκείνοι κάποια χρήματα προκειμένου να διευκολυνθεί η ΠΑΕ. Ο Βιντιάδης, μάλιστα, φέρεται να είπε σε Δημητρέλο, Μπρουσιάνο ότι έχει ήδη μιλήσει με τους Κινέζους για το θέμα αυτό και πως οι ίδιοι δεν δείχνουν αρνητικοί. Τόνισε παράλληλα, πως τα όποια χρήματα μπουν (αν μπουν) θα φτάσουν στον σύλλογο το αργότερο μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και θα ανακοινωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι το ιδανικό σενάριο θα ήταν να βάλει ο Βιντιάδης αύριο το πρωί χρήματα από την τσέπη του, οι Δημητρέλος και Μπρουσιάνος έφυγαν από τη συνάντηση αισιόδοξοι ότι τελικά οι Κινέζοι δεν θα κάνουν τους… Κινέζους και θα δεχτούν να διευκολύνουν την ΠΑΕ.

Έρχεται ο Σίλντενφελντ στον ΠΑΟΚ

09/01/2013
 Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα (9/1) ο Γκόρντον Σίλντενφελντ προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του στον ΠΑΟΚ!

Έρχεται ο Σίλντενφελντ στον ΠΑΟΚ
Εδώ και καιρό βρισκόταν ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Γιώργου Δώνη. Πλέον, ο Σίλντενφελντ βρίσκεται μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης αμυντικός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα φτάσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αν περάσει με επιτυχία τα ιατρικά τεστ, θα υπογράψει συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα. Να υπενθυμίσουμε πως η μετακίνηση θα γίνει με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες από τη Ντιναμό Μόσχας, με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αφού ο Σίλντενφελντ προβάρει τα «ασπρόμαυρα», η περίπτωση του Λουκά Βύντρα απομακρύνεται και ακολουθούν τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα. Η απόκτηση μεσοεπιθετικού έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τους Λάζοβιτς και Λούκας να φιγουράρουν στην σχετική λίστα. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρχει εξέλιξη και σε αυτή την υπόθεση.

Τα ρέστα του για Τάτο

09/01/2013
 Την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου, με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι, επιθυμεί διακαώς ο Άρης.

Τα ρέστα του για Τάτο
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» είναι ο νούμερο 1 στόχος των «κίτρινων» για την ενίσχυση του ρόστερ τους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα από την στιγμή που οι άνθρωποι του Άρη αισιοδοξούν πως θα εξασφαλίσουν τη φορολογική ενημερότητα (λογικά έως αύριο 10/1), το βάρος έχει πέσει στην προεργασία έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο Τάτος πληροί τις προϋποθέσεις που θέλει ο Λουκάς Αλκαράθ για τον μέσο που ψάχνει. Έχει επιθετικά χαρακτηριστικά και βοηθά πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας ενώ μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τον Αγάνθο και να του… σερβίρει αρκετές μπάλες!

Τα εμπόδια που έχει μπροστά του όμως ο Άρης στην περίπτωση του Τάτου είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με το συμβόλαιο του, το οποίο ανέρχεται στις 200.000 ευρώ και θα πρέπει να καλύψει ένα μέρος ούτως ώστε να τον πάρει δανεικό για το επόμενο εξάμηνο ενώ το δεύτερο πως οι «μνηστήρες» είναι πολλοί, μεταξύ τους και ο ΠΑΣ Γιάννινα (μπορεί να συνδέεται η υπόθεση του Ντε Βινσέντι με αυτή του Τάτου).

Κολλάει ένσημα ο Ρότσα!

09/01/2013
 Η «τρέλα» του Ρότσα για το να μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας σε παιδιά αλλά και η ανάγκη για… ένσημα ήταν οι λόγοι της επιστροφής του στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού.

Κολλάει ένσημα ο Ρότσα!
Μετά το βραχύβιο –όπως αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων- πέρασμά του από την πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού», ο Χουάν Ρότσα επιστρέφει στο… φυσικό του περιβάλλον, δηλαδή τους Νέους του συλλόγου.

Όπως αναφέρει και η στήλη «Τρελός του χωριού» στην εφημερίδα SportDay, αυτός άλλωστε ήταν και όρος που είχε θέσει και ο ίδιος ο Αργεντινός όταν δέχτηκε να βάλει πλάτη –κάτι που ξέρει να κάνει καλά- για την ομάδα της καρδιάς του.

Η αγάπη του για την μπάλα αλλά και το πώς τα μυστικά της μπορούν να μεταλαμπαδευτούν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Χουάν ήθελε να έχει σίγουρη την επιστροφή του στους «μικρούς» της Παιανίας.

Ένας δεύτερος αφορά τη… σύνταξη. Μόλις δύο χρόνια απομένουν για να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, οπότε θα ήταν κρίμα τώρα στα… «γεράματα» να τρέχει μακριά από την ομάδα με την οποία δοξάστηκε και στην οποία ποτέ δεν σταμάτησε να προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο του ζητήθηκε.

Βλέπει Ντιόγκο ο Πανθρακικός

09/01/2013
 Την περίπτωση του Ζορντάο Ντιόγκο εξετάζει σοβαρά για το αριστερό άκρο της άμυνας του Πανθρακικού, ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Βλέπει Ντιόγκο ο Πανθρακικός
Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος από την Παναχαϊκή και δείχνει να είναι ενδιαφέρουσα υπόθεση. Άλλωστε, έχει δείξει τι μπορεί να κάνει αφού για τα προηγούμενα δύο χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα του Πανσερραϊκού.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει σε εκτίμηση τον 27χρονο ποδοσφαιριστή, θέλει έναν παίκτη που να αγωνίζεται στην συγκεκριμένη θέση και όλα δείχνουν πως ο Πανθρακικός θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του.

Αλαφούζος: «Χρειαζόταν ένα σοκ»

09/01/2013
 Ένα σοκ χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αλαφούζος: «Χρειαζόταν ένα σοκ»
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Πράσινη» στις οποίες υπεραμύνθηκε της επιλογής Φάμπρι για τον πάγκο της ομάδας, ενώ πρόσθεσε πως δεν πρέπει να χαθεί τουλάχιστον ο στόχος του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχετικά με την απόφαση για τις τελευταίες σαρωτικές αλλαγές στο «τριφύλλι», ο κ. Αλαφούζος ξεκαθάρισε:

«Έκρινα πως η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ για να βγει από αυτή την άσχημη κατάσταση. Να ξυπνήσει. Έτρεμα στην ιδέα πως μετά τα παιχνίδια με την Βέροια και τον Λεβαδειακό θα είχαμε ανάλογη εικόνα και με τον Πλατανιά. Το Κύπελλο είναι πολύ σημαντικός στόχος και δεν πρέπει να χαθεί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Χουάν Ραμόν Ρότσα που βοήθησε την ομάδα για όσο διάστημα χρειάστηκε:

«Ο Χουάν είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μας βοήθησε πολύ σε μία δύσκολη στιγμή. Αλλά είχε απογοητευτεί και είχε κακή ψυχολογία και αυτή περνούσε και στην ομάδα. Χρειαζόταν μία αλλαγή».

Τέλος μίλησε και για τον αντικαταστάτη του Ρότσα, Φάμπρι:

«Είχαμε και άλλες επιλογές για την αντικατάσταση του. Ονόματα γνωστά που ίσως θα ηχούσαν καλύτερα στα αυτιά των φιλάθλων. Ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν χειρότερες επιλογές για την ομάδα μας. Ο κ. Φάμπρι δεν είναι τόσο γνωστός, αλλά ακριβώς αυτός που πιστεύουμε πως χρειάζεται η ομάδα. Όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους, όπως και οι άνθρωποι που μας τον πρότειναν, αλλά πιστεύουμε πως είναι η ιδανική λύση. Είναι ένας σκληρός προπονητής, που δουλεύει πολύ, είναι λάτρης της πειθαρχίας και θα βάλει τάξη στα αποδυτήρια. Κάτι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Έχει τα στοιχεία που θα ταιριάξουν με την ομάδα».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου