ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μήνυση στην...μήνυση ο πρόεδρος της ΕΠΟ και τα δύο στελέχη της ΚΕΔ

Μήνυση στην...μήνυση ο πρόεδρος της ΕΠΟ και τα δύο στελέχη της ΚΕΔ

21/05/2013

Με μηνύσεις αναμένεται να απαντήσουν στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος τους ο Βασίλης Κωνσταντίνου οι δέκα διαιτητές, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και τα δύο στελέχη της ΚΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Σαρρής, ο Γιώργος Δούρος, ο Θανάσης Μπριάκος και οι Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης, Τριτσώνης, Δασκαλόπουλος, Αρετόπουλος, Μάνταλος, Θάνος, Γιάχος, Στυλιάρας και Κομίνης θα κινηθούν εναντίον του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταγγέλοντας συκοφαντική δυσφήμηση.

Τα 11 ματς που λενε οτι αδικήθηκε ο ΠΑΟ και βρίσκονται στη μήνυση


Μια εντεκάδα αγώνων, στα οποία υπήρχαν σφυρίγματα με δόλο, με στόχο να πληγεί ο Παναθηναϊκός οικονομικά από την μη έξοδό του στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους πράσινους, περιλαμβάνει η 10σέλιδη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατά της ΚΕΔ και της ΕΠΟ.

Dvd με τις επίμαχες φάσεις από 11 αγώνες που αδικήθηκε, κατά την άποψη της ομάδας, ο Παναθηναϊκός περιλαμβάνει η μήνυση του Τριφυλλιού, που κατέθεσαν ως φυσικά πρόσωπα και ουχί σαν ΠΑΕ, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Στη μηνυτήρια αναφορά, γίνεται λόγος και στον τελικό του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης και τα όσα έγιναν από διαιτητικής πλευράς, επισημαίνονται επίσης οι καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα, αλλά και του Κύρου Βασσάρα κατά των Γιώργου Σαρρή, Γιώργου Δούρου και Θανάση Μπριάκου.

Ιδού τα 11 παιχνίδια που αδικήθηκαν -κατά την κρίση τους- οι πράσινοι:

1) ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (αποβολή Κατσουράνη, μη καταλογισμός πέναλτι σε Πετρόπουλο).
Διαιτητής Σπάθας

2) ΠΑΟ-Αστέρας Τρίπολης 0-0 (μη καταλογισμός πέναλτι σε Χριστοδουλόπουλο).
Διαιτητής Κουκουλάκης

3) ΟΦΗ-ΠΑΟ 2-2 (χτύπημα οπαδού ΟΦΗ σε Μαυρία που δεν ανέφερε ο διαιτητής στο Φ.Α.).
Διαιτητής Τριτσώνης

4) Κέρκυρα- ΠΑΟ 0-0 (μη καταλογισμός πέναλτι σε χέρι Κοντοδήμου).
Διαιτητής Δασκαλόπουλος

5) Πλατανιάς- ΠΑΟ 2-1 (καταλογισμός πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού).
Διαιτητής Αρετόπουλος

6) ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-2 (μη καταλογισμός πέναλτι σε Πετρόπουλο).
Διαιτητής Μάνταλος


7) Βέροια- ΠΑΟ 3-0 (μη καταλογισμός δύο πέναλτι).
Διαιτητής Θάνος

8) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 2-2 (καταλογισμός πέναλτι σε φάση που έχει προηγηθεί φάουλ στον Μπουμσόνγκ).
Διαιτητής Γιάχος

9) ΠΑΟΚ-ΠΑΟ: 2-0 (αποβολή Σο, οφσάιντ το 2-0).
Διαιτητής Στυλιάρας

10) ΠΑΟ-Πλατανιάς: 0-1 (μη καταλογισμός πέναλτι σε χέρι Πορτουλίδη).
Διαιτητής Τριτσώνης

11) ΠΑΟ-Πανιώνιος: 0-0 (μη καταλογισμός πέναλτι σε ανατροπή Τριανταφυλλόπουλου).
Διαιτητής Κομίνης



Δημητρακόπουλος: Θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλους!
Ο δικηγόρος που κατέθεσε τη μήνυση Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε σε δηλώσεις του: "Δεν έχει να κάνει ούτε επιδιώκει να γίνει μια αθλητική διαφορά. Αν ήταν αθλητική διαφορά θα είχε δικαίωμα η ΕΠΟ να προσφύγει όπου ήθελε.

Καταγγέλλουμε και ζητούμε την έρευνα για ποινικά αδικήματα. Άρα δεν ισχύει η απαγόρευση ούτε της UEFA ούτε της FIFA. Όποιος το ισχυριστεί αυτός είναι εκτός πραγματικότητας. Θέλουμε να ερευνηθούν τα πάντα δεν θα σταματήσουμε μόνο στον Αθλητικό εισαγγελέα. Θα πάμε και σε άλλα θεσμικά όργανα της πολιτείας μέχρι και στα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων που με τις αποφάσεις που πήραν διαμόρφωσαν κραυγαλέα λάθη. Θα είναι μια αντιπαράθεση θεσμική, νομική, δυναμική και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα".

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος φιλοξενήθηκε και στον ΣΚΑΙ, στο κεντρικό δελτίο όπου δήλωσε αρχικά: "Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι στην Ελληνική πολιτεία δεν υπάρχει κανένας με ποινική ασυλεία. Αν είναι διαιτητής η πρόεδρος της ΕΠΟ η αντιπρόεδρος δεν του παρέχει την δυνατότητα να μην σέβεται τον νόμο. Αν τον παραβιάσει θα λογοδοτήσει.

Κατά συνέπεια αυτή η πρωτοβουλία που πήρε ο Βασίλης Κωνσταντίνου ορθώς το έκανε και καμία συνέπεια εις βάρος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να προκύψει. Και από τον Παναθηναϊκό να είχε κατατεθεί αυτή η μηνυτήρια αναφορά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί καταγγέλλονται γεγονότα που έχουν να κάνουν με ποινικά αδικήματα. Ούτε η ΕΠΟ, ούτε η FIFA απαγορεύουν να γίνονται μηνύσεις σε άτομα που έχουν ποινικές ευθύνες".

-Είπατε ότι θα προβείτε και σε άλλου είδους ενέργειες τι εννοείτε;

"Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουμε ότι το ανθρώπινο λάθος είναι πολύ πιθανό. Όταν όμως στο μισό πρωτάθλημα υπάρχουν κατ' εξακολούθηση λάθη αυτό έχει συνέπειες. Ενδιαφέρεται και η πολιτεία και όααν αλλοιώνονται οι αγώνες και επηρεάζουν και όσους παίζουν στοίχημα έρχεται ο ποινικώς νομοθέτης και λέει 10 χρόνια κάθειρξη. Αν είναι προϊών εγκληματικού σχεδιασμού. Δεν χάνει μόνο ο Παναθηναϊκός έτσι αλλά και οι παίκτες που παίζουν στοίχημα. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρουμε από ανακρίσεις, ξέρουμε να βοηθάμε τους εισαγγελείς να κάνουν ανακρίσεις. Θα βοηθήσουμε με ότι μέσα και ότι στοιχεία έχουμε".

-Τι εννοείτε με αυτό;

"Στην ανάκριση που θα γίνει θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δυο διαιτητές βλέπουν ένα χέρι στο μισό μέτρο και δεν το παρατηρούν και δεν επιβάλλουν τις ποινές. Τέτοια λάθη δύσκολα είναι καλοπροαίρετα. Και αν πρόκειται για λάθη θα πρέπει οι συγκεκριμένοι διαιτητές να σταματήσουν. Εφεξής στο μέλλον διαιτητές που θα έχουν τέτοιες αποδόσεις θα γίνονται άμεσα μηνύσεις και για να απαντήσω στην ερώτηση σας σχετικέ με το που σκοπεύουμε να φτάσουμε θα πηγαίνουμε και στο ΣΔΟΕ ώστε να κάνει σοβαρή έρευνα των περιουσιακών στοιχείων. Αν είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν δεν είναι καθαροί σίγουρα θα λογοδοτήσουν".

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου