ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


23/05/2013


«Κάρα, σε θέλουμε»

22/05/2013
 «Σημαιοφόρο» στη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού θέλουν τον Γιώργο Καραγκούνη οι «πράσινοι», με τον Νίκο Νταμπίζα να του μεταφέρει το μήνυμα στην συζήτηση που είχε μαζί του.

«Κάρα, σε θέλουμε»
Έφυγε όπως έφυγε το καλοκαίρι, ξενιτεύτηκε και έδειξε την ποδοσφαιρική του αξία στο δυσκολότερο ίσως του κόσμου, στην Premier League με τη φανέλα της Φούλαμ, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το συμβόλαιο του Γιώργου Καραγκούνη με την αγγλική ομάδα έληξε και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του!

Στο πρόσωπο του Καραγκούνη, οι «πράσινοι» έχουν βρει τον ιδανικό ηγέτη της νέας προσπάθειας που γίνεται, ο οποίος και αγαπά την ομάδα αλλά και μπορεί να δώσει ποιότητα στο παιχνίδι της.

Ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκε με τον «Κάρα» και του εξήγησε πόσο μεγάλη ανάγκη τον έχει τώρα ο Παναθηναϊκός και πως τον θέλουν για τον ρόλο του πρωταγωνιστή! Ο διεθνής Έλληνας μέσος περιμένει να δει τι θα γίνει οριστικά με την Φούλαμ ενώ θα εξετάσει τι προτάσεις από το εξωτερικό θα έχει στα χέρια του και έπειτα θα αποφασίσει. Όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά το θέμα επιστροφής του με τους «πράσινους» να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τον ξαναντύσουν με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Όλα under control!

22/05/2013
 Έπρεπε να υποβιβαστεί στην Football League 2 για να αρχίσει να λειτουργεί επαγγελματικά η ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει αναλάβει τον έλεγχο για τα πάντα!

Όλα under control!
Η νέα εποχή της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Απλά, από μια πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως πλέον στην Ένωση έχουν αρχίσει και δουλεύουν επαγγελματικά, χωρίς να αφήνεται τίποτα στην τύχη. Κι αυτό γίνεται επειδή έχει αναλάβει την ευθύνη ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο «Τίγρης» παρακολουθεί τα πάντα, ενημερώνεται για τα πάντα, ρυθμίζει τα πάντα και δεν αφήνει ούτε μία λεπτομέρεια να του ξεφύγει. Δεν είναι μόνο το θέμα κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ αλλά ασχολείται και με την επόμενη μέρα της ομάδας, αγωνιστικά.

Όπως και να έχει πάντως, ο Μελισσανίδης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Πέτρο Παππά, που ήταν οι πρώτοι που είπαν «ναι» στο κάλεσμά του για την κατασκευή του νέου «παλατιού» της ΑΕΚ. Επίσης, το ίδιο κάνει με τους Κοτσάτο, Αλεξίου προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ζήτημα του ψηφοδελτίου στην Ερασιτεχνική.

Ασχολείται με την έδρα που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, το Ελληνικό και τα έργα που πρόκειται να κάνει εκεί ενώ σχεδιάζει και το τι βελτιώσεις θα κάνει στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Τέλος, έχει ήδη έτοιμο το πλάνο για το ταξίδι του στην Ιταλία προκειμένου να δει το γήπεδο της Γιουβέντους και να πάρει ιδέες αλλά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει επαφές με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ίσως και με κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Γι’ αυτό «έφαγε» τον Ιτάνζ

22/05/2013
 Τους λόγους για τους οποίους ο Ιβάν Σαββίδης «καθάρισε» τον Ιτάνζ από τον ΠΑΟΚ αναφέρεται η στήλη «Τρελός του Χωριού» της «SportDay».

Γι’ αυτό «έφαγε» τον Ιτάνζ
Σύμφωνα λοιπόν, με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας πλήρωσε εν μέρει τη σχέση του με τον Γιώργο Δώνη, ενώ ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» του χρεώνει πως η συμπεριφορά άλλαξε μετά την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού.

Αποκορύφωμα της κόντρας αποτέλεσε η ευθεία κατηγορία που εξαπέλυσε ο Ιβάν Σαββίδης κατά του γκολκίπερ σχετικά με την απόδοσή του στο ματς με τον Ατρόμητο, την προηγούμενη ομάδα του δηλαδή, όπως γράφεται στον «Τρελό του Χωριού».

Κόντρα δίχως τέλος στον Άρη

22/05/2013
 Δεν κράτησε για πολύ η ανακωχή στον Άρη. Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης άρχισαν τα «όργανα» με ανταλλαγή «βελών» μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του συλλόγου.

Κόντρα δίχως τέλος στον Άρη
Δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα ο Δημήτρης Ηλιάδης. Αντίθετα, σήκωσε το «γάντι» και με ανακοίνωσή του, καταφέρθηκε εναντίον του συνυποψηφίου του που νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει «άσχετο».

Η δήλωση του κ. Ηλιάδη:

«Προκειμένου να διαπιστώσουμε τις πολυδιαφημιζόμενες από τον ίδιο τον κ. Σκόρδα διοικητικές του ικανότητες τού ζητάμε, στην περίπτωση που ο κόσμος του ΑΡΗ μας εμπιστευθεί τις τύχες της ΠΑΕ, να μας καταθέσει το βιογραφικό του με αναλυτική αναγραφή των προσόντων του προκειμένου να το αξιολογήσουμε και ενδεχομένως να τον αξιοποιήσουμε μελλοντικά. Ελπίζουμε ότι στη σύνταξη του βιογραφικού θα τον διακρίνει η ειλικρίνεια και ότι θα λειτουργήσει με αίσθημα αυτοκριτικής. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εποχές των προέδρων- μαριονέτα έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από το υγειές κομμάτι των φιλάθλων του ΑΡΗ».

Επιβεβαιώνουν για Ντελαπλάς οι Βέλγοι

22/05/2013
 Τις επαφές που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Ζονατάν Ντελαπλάς επιβεβαίωσαν οι Βέλγοι, οι οποίοι αναφέρουν πως ακόμα είναι όλα ανοιχτά.

Επιβεβαιώνουν για Ντελαπλάς οι Βέλγοι
Ο Ζονατάν Ντελαπλάς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού, η περίπτωση του έχει εξεταστεί και μάλιστα έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές, σύμφωνα με τους Βέλγους. Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι «πράσινοι» έχουν κάνει πρόταση στον ποδοσφαιριστή αλλά ακόμα είναι όλα ανοιχτά.

Ο Ντελαπλάς αγωνίστηκε φέτος σε 39 παιχνίδια, πέτυχε δύο γκολ, έχοντας 5 ασίστ και στο 4-3-3 που θα παίζει τη νέα περίοδο ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως δεξιός εσωτερικός χαφ. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει καλά την βελγική αγορά και για αυτό έχει τσεκάρει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα στο Βέλγιο αναφέρει: «Ο Ντελαπλάς είναι ήδη στο στόχαστρο της Κλαμπ Μπριζ και της Σταντάρ Λιέγης, αλλά η πιο συγκεκριμένη πρόταση έρχεται από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη. Η διεκδίκηση του Ντελαπλάς είναι μια ανοιχτή υπόθεση, οπότε οι ομάδες που ενδιαφέρονται από το Βέλγιο θα πρέπει να βιαστούν».

«Ψάχνεται» στην Αγγλία ο «Dimi»


22/05/2013
 Μπορεί στην ΑΕΚ να επιθυμούν να κρατήσουν τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο. Στην Αγγλία ψάχνει ομάδα ο «Dimi».

«Ψάχνεται» στην Αγγλία ο «Dimi»
Από την στιγμή που η ΑΕΚ υποβιβάζεται στην Football League 2, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα όπου εκείνος επιλέξει. Μπορεί οι Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την στελέχωση του ρόστερ της νέας ΑΕΚ να επιθυμούν την παραμονή του έμπειρου τερματοφύλακα αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, ειδικά όταν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ήδη αρκετές προτάσεις στα χέρια του.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, ο «Dimi» έχει έρθει σε επαφή με την Χάρτλπουλ, πρώην ομάδα του, αλλά στο μεταξύ ψάχνει και κάτι καλύτερο στην Αγγλία. Μάλιστα, έχει προτάσεις από δύο ομάδες της Κύπρου αλλά και από τρεις ελληνικές ομάδες ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών άλλων.

Ελέω… Λοντίγκιν γέμισε το ταμείο

22/05/2013
 Μόνο τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν στη Ζενίτ -όπως αποκάλυψε ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6- κίνηση που θα γεμίσει το ταμείο της SKODA Ξάνθης.

Ελέω… Λοντίγκιν γέμισε το ταμείο
Η θρακιώτικη ΠΑΕ αναμένεται να εισπράξει περίπου 900.000 ευρώ, ενώ ο γεννημένος στη Μολδαβία τερματοφύλακας θα υπογράψει τριετές ή τετραετές συμβόλαιο.

Οι αποδοχές του νεαρού διεθνούς γκολκίπερ θα είναι κλιμακωτές και για τον πρώτο χρόνο θα αγγίζουν τις 300.000 ευρώ.
Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ήδη αποχώρησε ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος και δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Βιβιανί, σημαίνει πως οι Ξανθιώτες αναγκαστικά θα κινηθούν για την απόκτηση τερματοφυλάκων. Κάτι που θα γίνει με καλύτερους όρους από τη στιγμή που το ταμείο χάρη στον Λοντίγκιν θα είναι γεμάτο.

Άρχισε η δίκη του Ψωμιάδη, αναβολή ζήτησε ο «Big Mac»

22/05/2013
 Τα χρόνια αναμονής για την ΑΕΚ αρκετά. Όμως είναι αλήθεια. Η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη ξεκίνησε! Αναβολη ζήτησε η πλευρά του "Big Mac".

Άρχισε η δίκη του Ψωμιάδη, αναβολή ζήτησε ο «Big Mac»
Το σημαντικότερο επεισόδιο της δικαστικής διαμάχης της ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη παίζεται σήμερα. Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η δίκη του «Big Mac» στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης (21,5 εκατ. ευρώ) και του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος ενώ στην αίθουσα βρίσκονται ο γιος του Σταύρος και η κόρη του. Δίπλα στον Μάκη Ψωμιάδη κάθονται και οι Χαρίλαος Ψωμιάδης και Φιλιώ Γεωργίου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ενώ η πλευρά Ψωμιάδη, όπως ήταν βέβαιο πως θα κάνει, ζήτησε πάλι αναβολή επειδή απουσιάζουν κάποιοι από τους δικηγόρους τους. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί αναβολή και η έδρα αποσύρθηκε να συνεδριάσει και να αποφασίσει αν θα γίνει διακοπή ή όχι της δίκης.

Ακόμη κι αν δοθεί διακοπή δεν ξεπερνάει τον ένα μήνα. Πάντως ο Οικονομόπουλος εξήγησε στον πρόεδρο πως η ΑΕΚ από 7 Ιουνίου μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και μέσα σε τρεις μηνες θα έχει τελειώσει οπότε πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η δίκη.

Στις 30 Μαϊου τελικά η δίκη Ψωμιάδη

22/05/2013
 Διακοπή της δίκης Ψωμιάδη και συνέχεια αυτής στις 30 Μαϊου, με την ίδια σύνθεση αποφάσισε η έδρα του δικαστηρίου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Στις 30 Μαϊου τελικά η δίκη Ψωμιάδη
Διακοπή της δίκης Ψωμιάδη και συνέχεια αυτής στις 30 Μαϊου, με την ίδια σύνθεση αποφάσισε η έδρα του δικαστηρίου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Η πλευρά Ψωμιάδη, όπως ήταν βέβαιο, ζήτησε πάλι αναβολή με την αιτιολογία πως απουσιάζουν κάποιοι από τους δικηγόρους τους!

Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί αναβολή και η έδρα αποσύρθηκε να συνεδριάσει και πήρε την απόφαση να διακοπεί προς το παρόν η δίκη και να συνεχιστεί στις 30 Μαϊου, με την ίδια σύνθεση.

Όπως έχουν τα πράγματα, η δίκη θα γίνει κανονικά και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε 8 μέρες.

Από τη μεριά της ΑΕΚ βρέθηκαν στο δικαστήριο -εκτός του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, ο πρώην πρώην πρόεδρος Γιάννης Γρανίτσας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ρόκκας, ο Κυριάκος Χήνας και ο Βαγγέλης Δερμανούτσος.

Στο πλευρό του Ψωμιάδη κάθονταν οι Χαρίλαος Ψωμιάδης και Φιλιώ Γεωργίου ενώ στο δικαστήριο βρέθηκαν και ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος και η κόρη του.

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον Ψωμιάδη»

22/05/2013
 Ζήτημα ηθικού καθήκοντος και περηφάνιας χαρακτήρισε μέσω του Nova ΣΠΟΡ FM ο Χάρης Οικονομόπουλος την δεδομένη απόφαση της ΑΕΚ να κυνηγήσει την υπόθεση Ψωμιάδη μέχρι τέλους.

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον Ψωμιάδη»
«Η ομάδα διαλύθηκε και θέλει αυτό να γίνει με το κεφάλι ψηλά πληρώνοντας κάποια από τα χρέη της», συμπλήρωσε ενώ ξεκαθάρισε πως πρόθεση του συλλόγου είναι να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων και στα ποινικά δικαστήρια.

Αναλυτικά αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Οικονομόπουλος στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα και την εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ».

«Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος όταν λειτουργούμε ως νεκροπομποί. Όταν υπερασπίζομαι έναν ιστορικό σύλλογο που έχει ήδη υποβιβαστεί. Αυτό που θέλουμε και διεκδικούμε, είναι να διαλυθεί τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά πληρώνοντας τα πιο σημαντικά του χρέη. Επιτέλους η δίκη προχωράει. Στις 30 Μαΐου ξεκινάει. Τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ζήτημα ηθικού καθήκοντος, περηφάνιας για έναν κόσμο που πίστεψε, πόνεσε κ εξαπατήθηκε από ανθρώπους που ήταν ανάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και δεν είχαν τη στοιχειώδη συναίσθηση του τι είναι ΑΕΚ. Τώρα που τελειώνει η κοντά 90χρονη ιστορία της ομάδας θα πρέπει να επιστρέψουν αυτά που πήραν. Αισιοδοξία έχεις σε μια περίοδο χαράς. Δεν μπορούμε να χαιρόμαστε με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή να αποδεχθεί περίοδος αναγέννησης. Ελπίζω από αυτήν την υπόθεση κάποιοι –δίκαια κατά τη άποψή μου- να περάσουν χρόνια στη φυλακή.

Στο αστικό μέρος της υπόθεσης υπάρχει συνεννόηση ώστε οι απαιτήσεις να επιδιωχθούν μέχρι τέλους. Ο Ψωμιάδης φαίνεται να μην έχει φράγκο στην τράπεζα αλλά έχει πολυτελείς υπερασπίσεις. Η μόνη φορά που πλήρωσε ήταν όταν μπήκε φυλακή με την υπόθεση Λαλιώτη. Κανείς δεν περίμενε πως ο Ψωμιάδης θα έμενε σε ελληνική φυλακή πάνω από ένα χρόνο. Κι όμως, έγινε. Τώρα αν θα έχουν την ευθιξία και τη λογική για να επιστρέψουν μέρος από όσα πήραν, θα φανεί.

Η ΑΕΚ διεκδικεί 44 εκατομμύρια ευρώ συν τόκους και υπερβαίνει τελικά τα 80 εκατ. Το ποινικό μέρος αφορά πάνω από 20 εκατ. Η ΑΕΚ έκανε ρυθμίσεις προς την εφορία και μια σειρά ανθρώπων της ΑΕΚ διώκονται λόγω της θέσης τους χωρίς να έχουν ευθύνη. Κάποιος με τρόμο αντιλήφθηκε για παράδειγμα πως διώκεται για 200 εκατ. ευρώ!

Η ΑΕΚ έχει αποφασιστεί να διαλυθεί. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι μια διαχείριση νεκροπομπού. Θέλουμε να απαλλαγούν άνθρωποι που δεν έχουν ευθύνη και μια κίνηση που θα επιτρέψει στο δημόσιο να πάρει χρήματα γιατί αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει στην ΑΕΚ ούτε καν το πούλμαν και οι δέκα μπάλες που είχαμε βρει εμείς τότε.

Υπάρχει και το ποινικό μέρος. Είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση ο Μάκης Ψωμιάδης και όλη του η οικογένεια που διώκονται για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που θα εκδικαστούν σε ποινικά δικαστήρια. Τα χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί επιστρέφουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει κάθε συμφέρον να τα επιστρέψει η πλευρά Ψωμιάδη για να μην κινδυνεύει να πάει αυτός και άλλα μέλη της οικογένειάς του για 7-8 χρόνια στη φυλακή.

Είναι ξεχωριστές υποθέσεις η δίκη και η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν θα πρέπει να σχετίζονται σε καμία περίπτωση. Το αστικό τμήμα των απαιτήσεων να επιβιώσει και λαμβάνεται μέριμνα ώστε η ΑΕΚ να μπορεί να παρίσταται ως πολιτική ενάγουσα για όσο διάστημα θα διαρκέσουν και τα ποινικά δικαστήρια. Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ παραπάνω από τις 7 Σεπτεμβρίου που θα παρέλθει το τρίμηνο για τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι το αποτέλεσμα και όχι η προσπάθεια».

«Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη»

22/05/2013
 Η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη θα συνεχιστεί στις 30 Μαϊου αλλά ο συνήγορός του, Χρήστος Στάθης, τόνισε πως ο «Big Mac» είναι αθώος και πως η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη σε εκείνον!

«Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη»
Η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη θα συνεχιστεί στις 30 Μαϊου αλλά ο συνήγορός του, Χρήστος Στάθης, τόνισε πως ο «Big Mac» είναι αθώος και πως η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη σε εκείνον!

Η πολύκροτη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 30 Μαϊου αλλά αμέσως μετά την οριστικοποίηση της διακοπής, ο Χρήστος Στάθης, συνήγορος του «Big Mac» προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Ο κύριος Ψωμιάδης έχει συνθλιβεί με αυτό που περνά η ΑΕΚ. Μπορώ να σας πω, ότι δεν αισθάνεται καθόλου υπεύθυνος γι' αυτό που συμβαίνει. Όπως θα αποδειχθεί στη δίκη με έγγραφα που θα βγουν, όσο και αν αυτό ακούγεται προκλητικό, η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη».

Τέλος ο Πόι

22/05/2013
 Δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα του Λεβαδειακού ο Μάουρο Πόι, παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο.

Τέλος ο Πόι
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής ζήτησε τη λύση της συνεργασίας του με τους Βοιωτούς και το αίτημά του έγινε δεκτό μετά από συνεννόηση της διοίκησης με το τεχνικό επιτελείο.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τον Ακόστα, ενώ αντίθετα, πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα έχει ο Κυριακίδης με τον οποίο έχουν υπάρξει επαφές ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

«Με τον Ντέμη θα φτάσουμε μέχρι τέλους»

22/05/2013
 Αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση Ψωμιάδη μέχρι τέλους είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όπως τόνισε ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος. «Είναι ζήτημα ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας», τόνισε.

«Με τον Ντέμη θα φτάσουμε μέχρι τέλους»
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονομόπουλου μετά την απόφαση για διακοπή της δίκης Ψωμιάδη για τις 30 Μαΐου.

«Μετά από οκτώ αναβολές και μια τεράστια καθυστέρηση τόσων ετών, σήμερα υπήρξε διακοπή για την επόμενη εβδομάδα. Σας διαβεβαιώνω, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαϊδης και εγώ που έχουμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία εδώ και δέκα χρόνια θα τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, η κατάληξη αυτής της υπόθεσης συμπίπτει χρονικά με τη διάλυση αυτού του ιστορικού συλλόγου. Η εγχείρηση πιθανότατα θα έχει πετύχει, αλλά ο ασθενής θα έχει πεθάνει. Ωστόσο, είναι ζήτημα ηθικής τάξεως να υπάρξει δίκη, γι' αυτούς που κάποτε εμπιστεύτηκαν αυτή την ομάδα να τη διοικήσει ο Ψωμιάδης. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας, υπόθεση του κοινού συμφέροντος. Τα χρήματα όταν θα εισπραχθούν το μόνο που μπορούν να κάνουν θα καλύψουν τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το δημόσιο. Κρατώντας την αξιοπρέπεια των προσφύγων που δημιούργησαν αυτή την ομάδα».

«Έπρεπε να μείνει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ»

22/05/2013
 Την άποψη πως έπρεπε να μείνει ο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα, εξέφρασε ο Κούλης Αποστολίδης στον NovaΣΠΟΡ FM.

«Έπρεπε να μείνει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ»
Την άποψη πως έπρεπε να μείνει ο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα, εξέφρασε ο Κούλης Αποστολίδης στον NovaΣΠΟΡ FM.

Διαβάστε όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τον ΠΑΟΚ:
«Υπάρχουν δύο διαστήματα. Τι γίνεται τώρα και τι θα γίνει από το καλοκαίρι και μετά. Για το δεύτερο, πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί πολύ διαφορετικά, με στόχο να πρωταγωνιστεί. Όσον αφορά στο τώρα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Ειδικότερα από την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον κύριο Σαββίδη και ύστερα. Γενικότερα, παρατηρώ μια αστάθεια. Δεν παίζει μπάλα και δεν έχει ανάπτυξη στο παιχνίδι του».

Για το φταίει για αυτή την πορεία: «Η ομάδα επηρεάστηκε αρνητικά μετά το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο χειρισμός της ομάδας σε αυτό το θέμα δεν ήταν καλός. Εγώ είμαι εναντίον στο να φύγει ένας προπονητής στη μέση της σεζόν αλλά αφού δεν έγινε σωστός χειρισμός στο θέμα του Γκαρσία, νομίζω πως δημιουργήθηκε κλίμα εναντίον του Δώνη κι έπρεπε να φύγει. Επηρέασε τόσο τον κόσμο όσο και τα αποδυτήρια. Για μένα έπρεπε να μείνει ο Γκαρσία μέχρι το τέλος της σεζόν. Ασχέτως με τις ιδιορρυθμίες του, ο Γκαρσία έχει προσωπικότητα, θα μπορούσε να βοηθήσει στο γήπεδο και τα αποδυτήρια θα ήταν ήρεμα».

Για το αν φταίνε οι ποδοσφαιριστές: «Ο ΠΑΟΚ λόγω του ονόματος του αλλά και της ανυπαρξίας των ανταγωνιστών του, κατέληξε να πάρει την 2η θέση αλλά κάποια γεγονότα συνέβαλλαν να έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα στα play-offs. Αν αναλάμβανε από πέρυσι το καλοκαίρι ο Σαββίδης πιστεύω θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Ο πρώτος αρμόδιος και υπεύθυνος είναι ο προπονητής και στην συνέχεια η διοίκηση. Τώρα στον ΠΑΟΚ πρέπει και η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές και να τους δώσουν κίνητρο για να νικήσουν τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν».

Διευκρινίσεις ΚΜΑ για τις εκλογές

22/05/2013
 Ανακοίνωση, στην οποία δίνει διευκρινίσεις για το ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΠΑΕ που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο (25/05) εξέδωσε η Κοινωνία Μελών.

Διευκρινίσεις ΚΜΑ για τις εκλογές
Τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, όσοι αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας τη φετινή σεζόν και όσοι ανανεώσουν ή εγγραφούν νέα μέλη μέχρι και σήμερα (22/05, 21:00), έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΠΑΕ που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο (25/05), όπως γνωστοποίησε μέσω διευκρινιστικής ανακοίνωσης η Κοινωνία Μελών.

Αναλυτικά:

«Το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ ενημερώνει ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ που θα γίνουν στα γραφεία Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ το Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 από τις 09:00 μέχρι τις 19:00, έχουν:

α) Τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη για το 2013

β) Όλοι όσοι αγόρασαν διαρκείας για την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε (2012-13)

γ) Όλοι όσοι ανανεώσουν ή εγγραφούν νέα μέλη μέχρι και την Τετάρτη 22 Μαΐου ώρα 21:00

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, περισσότερες πληροφορίες για την οποία θα βρείτε στο http://www.arismembers.gr».

«Θέλει Άγκρα ο Παναθηναϊκός»

Για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό Σαλβαδόρ Άγκρα από την Μπέτις κάνουν λόγο ξένα δημοσιεύματα. Το προφίλ του και video με φάσεις του.

«Θέλει Άγκρα ο Παναθηναϊκός»
Τελευταία ενημέρωση 22/05/2013, 13:16
Για την απόκτηση του Σαλβαδόρ Άγκρα ως δανεικού από την Μπέτις κινείται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα. Ο 22χρονος Πορτογάλος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός (1,66μ.) αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν στη Σιένα και φέρεται να επιθυμεί να παίξει και πάλι σε άλλη ομάδα για να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

«Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ενημερώσει τον Άγκρα πως θέλει να τον αποκτήσει για τη νέα σεζόν, προκειμένου να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ προσθέτει πως και η Ελλάς Βερόνα, που εξασφάλισε την άνοδό της στη Serie A, ενδιαφέρεται για τον παίκτη.

Ο Άγκρα έχει γεννηθεί στις 11 Νοεμβρίου του 1991, αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Βαρζίμ και έπαιξε στην Ολιανένσε, ενώ το Γενάρη του 2012 αποκτήθηκε από την Μπέτις παραμένοντας όμως ως το τέλος της σεζόν στην Πορτογαλία. Φέτος άρχισε τη σεζόν στην Ισπανία έχοντας 14 συμμετοχές και 1 γκολ, αλλά το χειμώνα δόθηκε δανεικός στη Σιένα, με την οποία πραγματοποίησε 9 εμφανίσεις. Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης (κυρίως δεξιά) και πίσω από τον σέντερ φορ, ενώ είναι μέλος των «μικρών» ομάδων της Πορτογαλίας.

Η καριέρα του με αριθμούς

2010/11-Ολιανένσε: 29 συμμ. – 1 γκολ (+4 συμμ. και 1 γκολ στο Κύπελλο και 3 συμμ. στο Λιγκ Καπ)
2011/12-Ολιανένσε: 27 συμμ. – 4 γκολ (+3 συμμ. στο Κύπελλο και 1 στο Λιγκ Καπ)
2012/13-Μπέτις: 10 συμμ. – 1 γκολ (+4 συμμ. στο Κύπελλο)
2012/13-Σιένα: 9 συμμ. – 0 γκολ

Παίρνει μέτρα ο «Τίγρης»

22/05/2013
 Συνεργείο το οποίο άρχισε τις μετρήσεις στον χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και θα ενημερώσει σχετικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παίρνει μέτρα ο «Τίγρης»
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πλέον ο Δημήτρης Μελισσανίδης λειτουργεί ως αφεντικό της ΑΕΚ. Ο «Τίγρης» κάνει αποφασιστικά βήματα και θέλει να τα έχει όλα ρυθμισμένα. Μία από τις βάσεις που έχει βάλει για να «τρέξει» την επιστροφή του στην ΑΕΚ είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης.

Σήμερα το πρωί βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια τοπογραφικό συνεργείο με σκοπό να κάνει μετρήσεις στον χώρο που θα γίνει το γήπεδο. Είναι γνωστό πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει να είναι πλήρως ενημερωμένος για τα πάντα και να είναι πανέτοιμος μόλις χρειαστεί για αυτό και άρχισαν τις εργασίες από τώρα. Στα χέρια του ήδη υπάρχουν αρχιτεκτονικές μελέτες και πολεοδομικές αναλύσεις ενώ λογικά από σήμερα θα έχει και τις μετρήσεις.

Σπυρόπουλος: «Να μείνω και να καθιερωθώ»

22/05/2013
 Η καθιέρωση στον Παναθηναϊκό αποτελεί τον πρώτο στόχο του Παναγιώτη Σπυρόπουλου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Top Scorer».

Σπυρόπουλος: «Να μείνω και να καθιερωθώ»
Σίγουρος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Ο νεαρός μπακ μιλώντας στο περιοδικό «Top Scorer» τόνισε ότι θέλει να καθιερωθεί και να μείνει για πολλά χρόνια στον σύλλογο, ενώ πιο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η κλήση στην εθνική ομάδα.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ του κόσμου, έδειξε προτίμηση στον Ντάνι Άλβες και σε αυτό ανάμεσα σε Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι, ο παίκτης του Παναθηναϊκού έδωσε την ψήφο του στον Πορτογάλο, καθώς θεωρεί ότι είναι πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής.

Αποσπάσματα των δηλώσεων:

-Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό και όχι κάποια άλλη ομάδα, δεδομένου πως είχες κι άλλες προτάσεις;

"Πράγματι είχα και άλλες προτάσεις, αλλά θεώρησα πως αυτή του Παναθηναϊκού ήταν περισσότερο συμφέρουσα για μένα και την καριέρα μου. Νομίζω πως έκανα την καλύτερη επιλογή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παραδοσιακά βασίζεται σε Έλληνες παίκτες και τους δίνει την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους, σε αντίθεση με άλλες που στηρίζονται μόνο σε ξένους. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το ότι είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει στην ομάδα που αγαπάει; Ωστόσο, ένας επαγγελματίας κοιτάζει πρώτα το συμφέρον του και αυτό έκανα".

-Πάντως, δεν βρήκες τον Παναθηναϊκό στα καλύτερά του.

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μπορεί η τελευταία μας σεζόν να μην ήταν καθόλου καλή, ωστόσο είμαι σίγουρος πως στο άμεσο μέλλον ο Παναθηναϊκός θα επανέλθει εκεί που αξίζει, κατακτώντας τίτλους".

-Ποιο είναι πλέον το όνειρό σου;

"Το όνειρό μου ήταν να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα και το έκανα πράξη τον Ιανουάριο. Πλέον, θέλω να μείνω για χρόνια στον Παναθηναϊκό και να καθιερωθώ εδώ. Ίσως στο μέλλον θα ήταν μια καλή προοπτική να αγωνιστώ και σε κάποια ομάδα του εξωτερικού για να βιώσω την εμπειρία. Προς το παρόν, όμως, στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο ο Παναθηναϊκός".

-Το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα υπάρχει στο μυαλό σου;

"Σίγουρα, θέλω πολύ να αγωνιστώ στην Εθνική Ανδρών. Αν, όμως, δεν αρχίσω να παίζω και δεν καθιερωθώ στην ομάδα μου δεν μπορώ να έχω τέτοιες βλέψεις".

-Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;

"Πέρσι ήμουν έτοιμος να σταματήσω τη μπάλα. Ο Πανιώνιος με είχε δώσει δανεικό στη Νίκη Βόλου όπου είχα μια άθλια σεζόν. Ήμουν απλήρωτος και δεν είχα χρήματα ούτε για φαγητό και μετακίνηση... Ευτυχώς, με στήριζε η οικογένειά μου γι' αυτό και άντεξα, έστω και με δυσκολία. Αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Η καλύτερη ήταν η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Μακράν.".

-Πώς είναι να "ανταγωνίζεσαι" έναν παίκτη όπως ο Σεϊταρίδης στη θέση του δεξιού μπακ;

"Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι καθημερινά στην προπόνηση μαζί με έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή με λαμπρή καριέρα όπως ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, Καθημερινά μαζί του μαθαίνω νέα πράγματα που με βοηθούν να βελτιώνομαι".

-Έχεις κανέναν κολλητό μέσα στην ομάδα;

"Όλοι στην ομάδα είναι πολύ καλά παιδιά. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας. Λόγω ηλικίας είμαι πιο κοντά με τον Ντίνα και το Λαγό, με τους οποίους είμαι στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές".

-Ποιόν θεωρείς καλύτερο δεξιό μπακ στον κόσμο;

"Στη συγκεκριμένη θέση ο κορυφαίος είναι ο Ντάνι Άλβες της Μπαρτσελόνα. Είναι ένας παίκτης που θαυμάζω και παρακολουθώ ώστε να... κλέβω κάποια στοιχεία του".

-Στο ερώτημα Μέσι ή Ρονάλντο τι απαντάς;

"Παρότι είμαι Μπαρτσελόνα, πιστεύω πως ο Κριστιάνο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Νομίζω πως είναι πιο πλήρης και πιο ολοκληρωμένος από τον Μέσι".

Σαββίδης: «Τι πρότεινα για τα χρέη, τι ζητά η Τρόικα»

22/05/2013
 Διατεθειμένος να δώσει το συντομότερο δυνατό τέλος στην υπόθεση των χρεών του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 11 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Τι ζητά η Τρόικα.

Σαββίδης: «Τι πρότεινα για τα χρέη, τι ζητά η Τρόικα»
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου (γίνεται στο "Μακεδονία Παλλάς") για το παγκόσμιο τουρνουά σκακιού, ο Ιβάν Σαββίδης ερωτήθηκε για σημαντικά θέματα του ΠΑΟΚ, όπως αυτό των «παγωμένων χρεών» προς το Δημόσιο.

Ο ιδιοκτήτης του «Δικέφαλου του Βορρά» επανέλαβε τη λύση που πρότεινε για καταβολή του ποσού των 11 εκατομμυρίων, προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας σημείωσε πως αυτή η λύση βρίσκει σύμφωνη την ελληνική Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή όμως η Τρόικα ζητά να πληρωθούν επίσης πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη για το θέμα των χρεών: «Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη. Και χθες ήμουν στην Αθήνα, μίλησα με τους υπευθύνους εκεί, τον κ. Σαμαρά γι' αυτό το θέμα. Αυτοί εγκρίνουν αυτό που τους προτείνω, ξέρετε όμως ότι στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί πρέπει να πει το ναι και η τρόικα. Εγώ είμαι έτοιμος ακόμη και αύριο να πληρώσω.

Έχω προτείνει να δώσω εφάπαξ 11 εκ. ευρώ και να σβηστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ, η τρόικα μου ζητά να πληρώσω και πρόστιμα και προσαυξήσεις. Να πληρώσω ποσά που δεν πλήρωσαν άλλοι εδώ και 20-30 χρόνια. Εύχομαι να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν χωρίς χρέη

Ρωτήστε την Μαρία (Γκοντσάρεβα) τα λεφτά τα έχουμε μεταφέρει εδώ στην Ελλάδα εδώ και 1,5-2 μήνες και βρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό. Εάν πει ο κ. Σαμαράς ότι είναι έτοιμος θέλουμε μόνο 3-5 ημέρες για τα διαδικαστικά. Άρα μην μου ζητάτε να σας πω αν θα πληρωθούν το καλοκαίρι ή πιο μετά, εγώ σας λέω ότι είμαι έτοιμος».

Μετά τη συμφωνία και η ανακοίνωση

22/05/2013
 Την εστία του Πανθρακικού θα υπερασπίζεται και τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Μετά τη συμφωνία και η ανακοίνωση
Είναι πλέον και επίσημο. Μετά την προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ήρθε και η ανακοίνωση από τον Πανθρακικό για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον έμπειρο τερματοφύλακα, Δημήτρη Κουτσόπουλο.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κουτσόπουλο.

Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος ανήκει στο δυναμικό του Πανθρακικού από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 και έχει αγωνιστεί σε 18 αγώνες πρωταθλήματος της Super League και 18 της Football League».

Επαφές με Μπούρμπο η ΑΕΚ

22/05/2013
 Κρούση από το Νίκο Λυμπερόπουλο δέχτηκε για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Χρήστος Μπούρμπος. Φήμες και για τον Μάουρο Πόι.

Επαφές με Μπούρμπο η ΑΕΚ
Η προσπάθεια στελέχωσης της ΑΕΚ με ένα κράμα νέων κι εξελίξιμων παικτών, που θα πλαισιώνονται από έμπειρους παίκτες που ενδεχομένως να έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας, συνεχίζεται.

Μετά τις επαφές με τους Νίκο Γεωργέα και Παντελή Καφέ (η επιστροφή του πρώτου θεωρείται σχεδόν βέβαιη, ενώ του δεύτερου είναι δύσκολη), η «Ένωση» χτύπησε και την πόρτα του Χρήστου Μπούρμπου. Την κρούση έκανε για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και σε συνεργασία με τον Τραϊανό Δέλλα έχουν αναλάβει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας.

Ο 30χρονος άσος, που είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ από το 2004 μέχρι το 2008, είχε φέτος 14 συμμετοχές στον ΟΦΗ. Και παρότι οι Κρητικοί εμφανίζονται θετικοί στο να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μαζί του, ο ίδιος φέρεται να μην έχει πρόβλημα να αγωνιστεί με την «Ένωση» στην τρίτη κατηγορία.

Στο μεταξύ, φήμες φέρουν την ΑΕΚ να συζητά και την περίπτωση απόκτησης του Μάουρο Πόι. Ο Αργεντινός ακραίος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό και λέγεται πως απασχολεί την «Ένωση». Μάλιστα από τη στιγμή που ο 32χρονος άσος, που φέτος είχε 25 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στην τρίτη κατηγορία.

Ξεκινάει από τον άσο

22/05/2013
 Από τη θέση του τερματοφύλακα αναμένεται να ξεκινήσει η καλοκαιρινή ενίσχυση του ΟΦΗ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ξεκινάει από τον άσο
Μόλις ολοκληρωθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων στον ΟΦΗ, οι Κρητικοί θα αρχίσουν τις κινήσεις τους για την στελέχωση του ρόστερ. Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι συνεργάτες του ασχολούνται καθημερινά με την ομάδα και αναζητούν το ενδεχόμενο ανανεώσεων αλλά και απόκτησης παικτών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι Κρητικοί θα κινηθούν για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, ο οποίος θα σηκώσει το βάρος της επόμενης σεζόν πλαισιωμένος από τους Γουναρίδη και Αγριμάκη.

Από εκεί και πέρα αναμένεται να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας, ένας αμυντικός μέσος και ένας μεσοεπιθετικός. Όλες αυτές οι κινήσεις θα γίνουν με γνώμονα το ποιοι μπορούν να αποκτηθούν και κυρίως να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα.

Υπογράφει ο Μπαϊράμι

22/05/2013 
Μέχρι αύριο θα υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ο Μπαϊράμι αναφέρει ο ολλανδικός Τύπος.

Υπογράφει ο Μπαϊράμι
Θέμα χρόνου είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ολλανδικός Τύπος αυτή πρόκειται να είναι ο Εμίρ Μπαϊράμι ο οποίος μέχρι αύριο –στη χειρότερη περίπτωση- θα βάλει την υπογραφή του στο σχετικό συμβόλαιο με τους πράσινους.

Αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε συμφωνία με την Τβέντε για το ποσό της μεταγραφής και ο Σουηδός ακραίος εξτρέμ θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών με την ελληνική ομάδα.

Πρόκειται για μια επιλογή του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος μάλιστα μεσολάβησε για να υπάρξει η συμφωνία με την Τβέντε.

«Δεν εξαγνίζονται οι αμαρτίες του Σκόρδα»

  22/05/2013 
Βέβαιος ότι ο κόσμος του Άρη θα προτιμήσει το δικό του πλάνο κι όχι εκείνο του Λάμπρου Σκόρδα για την επόμενη μέρα της ομάδας, εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος των "κίτρινων", Δημήτρης Ηλιάδης.
Τη βεβαιότητά του, για εκλογική νίκη το Σάββατο, εξέφρασε ο Δημήτρης Ηλιάδης, υποψήφιος -όπως και ο Λάμπρος Σκόρδας- στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου.

«Ο κόσμος του Αρη έχει κρίση και θα καταδικάσει με την ψήφο του, πρακτικές του παρελθόντος. Η σωτηρία του Αρη δεν ήταν υπόθεση του Σκόρδα. Οι αμαρτίες που έκανε δεν εξαγνίζονται με τίποτα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το εάν η πρότασή του είναι διαχειριστική ή επενδυτική: «Τα μοντέλα είναι δύο. Αυτοί που βάζουν λεφτά για tην τρέλα τους και αυτοί που προσδοκούν προσωπικά επιχειρηματικά κέρδη. Στη δεύτερη κατηγορία, προφανώς, δεν ανήκουμε. Η πρότασή μου έχει στόχο να φύγει ο Αρης απ΄ το χείλος της καταστροφής, να δημιουργήσει μια αξιοπρεπή ομάδα και όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να πάμε στην αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών».

Για το εάν είναι διατεθειμένος να καλύψει την αύξηση του Μ.Κ και να γίνει μεγαλομέτοχος: «Αν έρθει, αποδεδειγμένα ισχυρότερος οικονομικά παράγοντας από την ομάδα μου, θα αποχωρήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Το θέμα είναι μεγαλουργήσει ο Αρης και όχι να επιβιώσουμε εμείς διοικητικά. Το πλάνο περιλαμβάνει το να γίνουμε κάποια στιγμή μεγαλομέτοχοι, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το πόσα χρήματα χρειάζεται ο Αρης, προκειμένου να επιβιώσει: «Δεν παίζω με την αγάπη του κόσμου. Ημουν αυστηρός σε πρόταση χορηγίας πολλών εκατομμυρίων για την ονομασία του γηπέδου, γιατί δεν πείστηκα. Θα μπορούσα να το κάνω σημαία και να κερδίσω ψήφους. Εάν οι φίλοι του Αρη εκπαιδεύτηκαν να ζουν με ψεύτικες υποσχέσεις, εγώ δεν θα το κάνω».

Για το πώς κρίνει το ότι ο αντίπαλός του (Σκόρδας) ελέγχεται για παλαιότερες χρήσεις: «Είναι παράξενο. Ο κόσμος του Αρη έχει κρίση και θα καταδικάσει με την ψήφο του, πρακτικές του παρελθόντος. Η σωτηρία του Αρη δεν ήταν υπόθεση του Σκόρδα. Οι αμαρτίες που έκανε δεν εξαγνίζονται με τίποτα».

Για το πώς κρίνει το ότι ο αντίπαλός του ήταν μέχρι πρότινος ανεπιθύμητος στον Αρη: «Ο κ. Σκόρδας προκαλεί ερωτηματικά, όπως απαξιωτικά μίλησε χθες. Του απάντησα στο ίδιο ύφος γι` αυτά που είπε, αλλά δεν θα συνεχίσω να το κάνω».

Για τον αν κάποιοι κέρδισαν χρήματα από τον Αρη: «Δεν μπορώ να το πω, δεν έχω στοιχεία. Ξέρω πως υπήρξε μέλος, που δανείστηκε από τον Αρη και δεν επέστρεψε τα χρήματα. Για το "επάγγελμα" ΑΡΗΣ, θα μιλήσω στο μέλλον. Δε βάλαμε τυχαία το όνομα ''Αρης-Διαφάνεια''. Ο Αρης ή κάνει επανεκκίνηση ή θα πρέπει να σβήσει. Θα δεχθούμε πόλεμο και το γνωρίζω. Η ''Αρης-Εμπορική'' είναι υπερχρεωμένη, παρά το γεγονός πως δεν είχε ανταγωνιστή».

Για το αν ο έλεγχος θα έχει αποτέλεσμα: «Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα βγουν στο φως. Εάν αναλάβουμε, θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να έρθουν στοιχεία στον αέρα».

Για το τί σημαίνει επανεκκίνηση: «Σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να γίνει ο πραγματικός ΑΡΗΣ που φαντάζεται ο κόσμος. Να γίνει ισχυρός συμπαίκτης των μεγάλων και να μην παραμένει επαίτης απέναντί τους».

Για την εσωστρέφεια του Αρη και πως μπορεί να ξαναφέρει στο γήπεδο, κόσμο που έφυγε από την ομάδα: «Εγιναν πολλά, που ανάγκασαν τον κόσμο να φύγει. Ολοι οι Αρειανοί έχουν θέση στον Αρη...».

Για τον αν τα χρήματα είναι διασφαλισμένα: «Οι χορηγοί είναι υπαρκτοί και θα κάνουμε πράξη όσα δηλώσαμε. Ημουν αυστηρός σε θέματα, όπως η ονομασία του γηπέδου, με πολλά εκατομμύρια, αλλά δεν το έκανα, γιατί δεν πείσθηκα».

Για την "επίθεση" Σκόρδα και τον τρόπο που επιλέγει να αντιπαρατεθεί: «Ισως δεν έχει επιχειρήματα. Του ζητήσαμε και ένα βιογραφικό να δούμε. Το θέμα δεν είναι ο Ηλιάδης ή ο Σκόρδας. Δεν είναι ο αντίπαλός μας και η ιστορία θα τελειώσει το Σάββατο. Αντίπαλός μας είναι τα μεγάλα προβλήματα του ΑΡΗ και όχι ο Σκόρδας».

Για την εξυγίανση και το "99" και αν θα υποστηρίξει τους νομικούς: «Βεβαίως και θα το υποστηρίξουμε. Ολοι είναι ικανοί νομικοί και έφθασαν σε μια επιτυχία που είναι το πρώτο βήμα σωτηρίας του ΑΡΗ. Θα συνεργαστούμε, γιατί δεν είμαι δογματικός. Χρειάζονται πολλά ακόμα, εκτός από φρέσκα χρήματα. Θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να κλείσει θετικά το 99 και να γυρίσει σελίδα ο Αρης».

Για τον αν θα έχει "φρέσκο" χρήμα, εφόσον εκλεγεί: «Είπα ότι δεν θα λαϊκίσω και θα υποσχεθώ μόνο όσα μπορώ να κάνω. Πριν τις εκλογές τα βάλαμε όλα κάτω και είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει φρέσκο χρήμα και θα τα καταφέρουμε».

Για τις μαζικές εγγραφές στην ΚΜΑ, τις τελευταίες ώρες και τί θα παίξει ρόλο στην εκλογική διαδικασία του Σαββάτου: «Εχω τις πληροφορίες για αθρόες εγγραφές στην ΚΜΑ και πιστεύω ότι κάποιοι δεν δικαιούνται να εγγραφούν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αν ο κόσμος ψηφίσει μαζικά, το μέλλον θα κριθεί από τους ίδιους».

Για τους λόγους που διεκδικεί την προεδρία του Αρη: «Είπα και στη Γ.Σ. ότι το πάθος μου υπερισχύει όλων των άλλων. Χρειάζεται ο Αρης ισχυρή διοίκηση, για να αλλάξει σελίδα. Το πάθος μου με έκανε να ασχοληθώ».

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής

22/05/2013
 Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα την πρόσκλησή της για τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή σελίδας στην ομάδα.

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής
Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ άρχισε. Η Ερασιτεχνική, που θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην επόμενη μέρα ΚΑΙ του ποδοσφαιρικού τμήματος μετά την απόφαση να μπει η ΠΑΕ σε διαδικασία εκκαθάρισης, δημοσιοποίησε την πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Όπως κατέστη σαφές, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσα μέλη έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησής τους, από το ΔΣ της Ερασιτεχνικής. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα, έχουν προθεσμία μέχρι την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 έως και ώρα 19:00. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής του Κωνσταντίνο Κοτσάτο και Αλέξη Αλεξίου, που έχει τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη, θα έχει αντίπαλο ή όχι.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

«Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως «Α.Ε.Κ», έπειτα από απόφαση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ, που ελήφθη την 20/5/2013, αποφάσισε να καλέσει σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 2 του ισχύοντος Καταστατικού του, τα μέλη του Σωματείου σε Γενική Συνέλευση στις 09/06/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο Ξενοδοχείο PRESIDENT επί της Λεωφόρου Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι, Αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ», με τα ακόλουθα θέματα ημερησίας διάταξης:

1 Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης
2. Επικύρωση Πρακτικών προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης 02/12/2012
3. Ανακήρυξη νέων Τακτικών μελών
4. Έγκριση Διοικητικού – Αγωνιστικού Απολογισμού χρήσεως 01/01/2012-30/4/2013
5. Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού χρήσεως 01/01/2012-30/4/2013
6. Έγκριση Ισολογισμού χρήσεως 01/01/2012- 31/12/2012
7. Έγκριση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής χρήσεως 01/01/2012-30/4/2013
8. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. εκ της διαχειρίσεως.
9. Παροχή δικαιώματος στο Διοικητικό Συμβούλιο να συστήσει Ειδικές Διοικούσες Επιτροπές για τα τμήματα Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, αποτελούμενες από 3-5 μέλη ακόμη και εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό την αυτόνομη Διοικητική και Οικονομική λειτουργία των τμημάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου περί επαγγελματικού Αθλητισμού περιλαμβανομένων και των έναντι του μητρικού Σωματείου υποχρεώσεων από τη χρήση σήματος και ονομασίας. Τροποποίηση – Προσθήκη στο άρθρο 26 του Καταστατικού
10. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
11. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Τακτική Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί χωρίς άλλη πρόσκληση την ίδια ημέρα, και ώρα 12:00, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης, όσα μέλη και αν παραστούν σ’ αυτήν.
Δικαίωμα συμμετοχής στην Τακτική Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα ταμειακώς ενημερωμένα μέλη που εξόφλησαν τις συνδρομές μέχρι και 31/12/2012.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσα μέλη έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την ημ/νία έγκρισης της αιτήσεως τους, από το Δ.Σ του Σωματείου.

Σημειώνεται επίσης ότι η είσοδος των μελών στην Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιείται με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή κάθε άλλου νόμιμου εγγράφου που έχει εκδοθεί από Νομικό πρόσωπο και φέρει την φωτογραφία του κατόχου.

Μέλος που επιθυμεί να υποβάλλει υποψηφιότητα για την εκλογή του στις επερχόμενες αρχαιρεσίες θα πρέπει να την υποβάλλει μέσα στην προθεσμία που προβλέπει το καταστατικό (5 ημέρες πριν την Γ.Σ. χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές η ημέρα κατάθεσης της αιτήσεως και η ημέρα διενέργειας των αρχαιρεσιών) δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 έως και ώρα 19:00. Επίσης θα πρέπει έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 19.00, να υποβάλλει αντίγραφο ποινικού μητρώου σύμφωνα με το Ν. 2725/1999 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του.

Για την διευκόλυνσή σας καθώς και της Γραμματείας του Σωματείου μας, παρακαλούμε θερμά όπως φροντίσετε για την εξόφληση των συνδρομών σας έως και την Παρασκευή 07/06/2013 έως και ώρα 18:00.

Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται στα γραφεία μας καθημερινά 10:00– 18:30 (Δεκελείας 138 - 140 2ος όροφος - Ν. Φιλαδέλφεια) καθώς και στην Τράπεζα Πειραιώς Αρ. Λογ/σμού: 5071-019537-318, με την προσθήκη του καταθέτη, το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο.
Για όσους δεν έχουν την ανωτέρω δυνατότητα μπορούν να πληρώνουν τις συνδρομές τους την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης
».

Κάταγμα περόνης ο Πάντος

22/05/2013
 Κάταγμα περόνης υπέστη ο Τάσος Πάντος του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης.

Κάταγμα περόνης ο Πάντος
Κάταγμα περόνης έχει υποστεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Τάσος Πάντος, στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Την Πέμπτη, το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ θα είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς και το πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά. Δεν αποκλείεται αυτός ο τραυματισμός να φέρει το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, αφού είχε δηλώσει πως θα σταματήσει στο φινάλε της σεζόν.

«Τίγρης» και Μπάγεβιτς, όπως παλιά…

22/05/2013
 Δημήτρης Μελισσανίδης και Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι σε καθημερινή επαφή για τη δημιουργία της νέας ΑΕΚ. Τι συζητήθηκε στο χθεσινό τους ραντεβού.

«Τίγρης» και Μπάγεβιτς, όπως παλιά…
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχουν σημαδέψει την ιστορία της ΑΕΚ. Οι δυο τους, ο ένας από τη θέση του αφεντικού της ομάδας και ο άλλος ως προπονητής, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη χρυσή εποχή της ομάδας, πλέον όμως συνεργάζονται για την αναγέννησή της. Ο μεν «τίγρης» από το ίδιο μετερίζι, ο δε Ντούσκο όχι από τον πάγκο, αλλά έχοντας την ευθύνη για το σχεδιασμό του αγωνιστικού τμήματος μαζί με το Νίκο Λυμπερόπουλο.

Η συνεργασία τους είναι καθημερινή. Άλλωστε έχουν διατηρήσει φιλικές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Χθες βράδυ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας του Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ενημέρωσε για τις επαφές που γίνονται με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και εκείνες με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα. Πρώτο μέλημα της νέας ηγεσίας της ΑΕΚ είναι να ξεκαθαρίσει το μέλλον των παικτών που ήταν στην ομάδα και τη φετινή σεζόν.

Στόχος είναι να διατηρηθεί ένας κορμός νέων παικτών. Δυσκολίες υπάρχουν, αφού κάποιοι είναι διστακτικοί να αγωνιστούν στην τρίτη κατηγορία και εξετάζουν προτάσεις από τη Σούπερ Λίγκα ή το εξωτερικό, αλλά η «Ένωση» δεν θα παρακαλέσει κανέναν. Πρόθεση των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό το τοπίο με αυτούς, ώστε να στραφεί στη συνέχεια σε άλλους παίκτες. Ήδη έχουν γίνει επαφές για να επιστρέψουν οι Νίκος Γεωργέας και Χρήστος Μπούρμπος, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο θα συνεχίσουν τις επαφές τις επόμενες μέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρώτος τελικά δεν θα συνοδεύσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο Τορίνο, όπου θα ξεναγηθεί στο γήπεδο της Γιουβέντους, το οποίο αποτελεί πρότυπο γι’ αυτό που θέλει να χτίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Τραϊανό Δέλλα στα Σπάτα, όπου και βρέθηκε ο Άκης Ζήκος για ζητήματα οργάνωσης των υποδομών της ΑΕΚ.

Κι έτσι καλά το ΠΑΣ

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, όμως ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει βαθμό από το ματς απέναντι στον Ατρόμητο και με το 1-1 να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ.
Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν στους «Ζωσιμάδες» ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Καραγκούνη στο 3ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Τσουκαλά στο 34’.

Οι Γιαννιώτες αγωνίζονταν από το 41’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κεϊτά με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Δημούτσο. Ενώ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν έπειτα από την αποβολή και του Ουντότζι στο 56ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Έτσι, ο ΠΑΣ διατηρήθηκε στην πρώτη θέση των πλέι-οφ με επτά βαθμούς και περιμένει την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ για να δει αν θα διατηρεί στην κορυφή. Ο Ατρόμητος παρέμεινε τελευταίος με τέσσερις.

Το ματς:

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Ατρόμητος, που προηγήθηκε με το… καλησπέρα χάρη στο τέρμα του Καραγκούνη από το 3ο λεπτό. Ο Γιώργος Παράσχος κατάφερε να μπλοκάρει με τους Δημούτσο και Ιγκλέσιας το παιχνίδι του ΠΑΣ, που δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός προς την εστία του Ράντμαν. Οι Ντε Βιντσέντι, Ίλιτς και Κοροβέσης δεν βρήκαν τα ρήγματα που θα ήθελαν στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ο μοναδικός παίκτης που έκανε αισθητή την παρουσία του με ατομικές ενέργειες ήταν ο Φώτης Γεωργίου.

Πάντως, οι Γιαννιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Τσουκαλά, που εκμεταλλεύτηκε την μοναδική αδράνεια στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιώργου Παράσχου στο 34’. Από κει και πέρα το παιχνίδι άνοιξε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο του Σπάθα βρήκε τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με δέκα παίκτες στα αποδυτήρια έπειτα από την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κεϊτά για «καρατιά» πάνω στον Δημούτσο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, ο Ατρόμητος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο χάρη στο αριθμητικό πλεονέκτημα, που όμως δεν κράτησε πολύ έπειτα από την αποβολή του Ουντότζι στο 56’ για θέατρο. Παρ’όλα αυτά οι Περιστεριώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων, που στηρίζονταν κατά κύριο λόγο στις αντεπιθέσεις.

Η είσοδος του Μπρίτο στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Καραγκούνη έκανε καλό στην ομάδα του Παράσχου, που έγινε πιο γρήγορη και κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, όμως ο Ντεγκρά για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενος να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την ισοπαλία να δείχνει να βολεύει περισσότερο τους γηπεδούχους.
Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος (9’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Γεωργίου (54’ Λίλα) , Κοροβέσης, Ντε Βιντσέντι (90’ Nάκος), Ίλιτς

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Βίλα, Νικλητσιώτης, Μπέριος

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Νάστος, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (70’ Πίτου Γκαρσία), Ουντότζι, Καραγκούνης (60’ Μπρίτο), Σουμπίνιο, Ναπολεόνι (85’ Κούτσι)

Στον πάγκο: Ρέινα, Μπάλλας, Καραμάνος, Λαζαρίδης,

Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Κοντίζας

Φινάλε με ισοπαλία

22/05/2013
 Δεν «έκλεισε» με τον ιδανικότερο τρόπο τις υποχρεώσεις του πριν τις καλοκαιρινές διακοπές ο ΟΦΗ.

Φινάλε με ισοπαλία
Οι «ασπρόμαυροι» παραχώρησαν 1-1 στον Ρούβα στο Βαρδινογιάννειο σε φιλικό ματς την Τετάρτη. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Κυζιρίδη και σκόραραν με κεφαλιά του Δαμιανάκη, ενώ το γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Βασιλαρόπουλος.


ΟΦΗ: Συνάνης, Μπολάκης, Κουρδάκης, Χατζηκοσμάς, Βαλεριάνος, Κολιακουδάκης, Κυζιρίδης, Καπουράνης, Φαζός, Ροβίθης, Ζορμπάς

Έπαιξαν και οι Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Χρηστάκης, Μπάμπης, Βλαχάκης, Γιαγκιόζης, Μπαμπουλάκης, Παπαδιός.


Από την Πέμπτη, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ θα είναι ελεύθεροι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και θα επιστρέψουν στις επάλξεις την 1η Ιουλίου.

Ανακλήθηκε το πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

22/05/2013
 Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε μέρος της εγγυητικής της τρέχουσας σεζόν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και έτσι ανακλήθηκε το πρόστιμο των 220 χιλ. ευρώ που του είχε επιβληθεί.

Ανακλήθηκε το πρόστιμο στον Παναθηναϊκό
Η εγγυητική επιστολή για την τρέχουσα σεζόν που δεν είχε κατατεθεί εκ μέρους του Παναθηναϊκού, κατατέθηκε (ένας μέρος της) και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πήρε πίσω το βαρύτατο πρόστιμο των 220 χιλ. ευρώ με το οποίο είχε τιμωρήσει την «πράσινη» ΠΑΕ. Το ίδιο συνέβη και με τις ΠΑΕ Κασσιόπη και Θρασύβουλος.

Αναφορικά με τις ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΑΕΚ και Εργοτέλη, η ΕΕΑ έδωσε περιθώριο να το πράξουν ως τις 29/5 οπότε και ορίστηκε η επόμενη συνεδρίασή της. Η ΑΕΚ πιθανότατα θα εξαιρεθεί, μιας και θα υπαχθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά τη σημερινή της συνεδρίαση:

«1. Αίτηση της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.

2. Αίτηση των αθλητών Michael DIEHL και Victor RIVERA περί αφαίρεσης βαθμών του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ.

3. Αίτηση του αθλητή Flavio Jose De Carvalho Silveira, του προπονητή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και της εταιρείας SQUADRA ΜΟΝ. ΕΠΕ περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 29-5-2013.

4. Ανάκληση της από 10-4-2013 απόφασης της Επιτροπής περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ λόγω συνεκδίκασης της αίτησης του αθλητή Οδυσσέα Χαρίτου μαζί με τις αιτήσεις των αθλητών Νικόλαου Μαραγκουδάκη και Γεράσιμου Αριστεινίδη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ αίτημα ανάκλησης του αθλητή Οδυσσέα Χαρίτου.

5. Aίτημα αλλαγής του προϋπολογισμού της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 29-5-2013.

6. Αιτήσεις για ανάκληση της από 10-4-2013 απόφασης της Επιτροπής περί επιβολής προστίμου λόγω μη κατάθεσης της εγγυητικής τους επιστολής από τις ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ της από 10-4-2013 απόφασης της Επιτροπής, λόγω μεταγενέστερης προσκόμισης εγγυητικής επιστολής από τις παραπάνω ΠΑΕ.

7. Συμπλήρωση της εγγυητικής επιστολής από τις ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΑΕΚ: ΚΛΗΣΗ στις παραπάνω ΠΑΕ για τη συνεδρίαση της 29-5-13.

8. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
α. Αίτηση του πληρεξουσίου δικηγόρου του τρίτου Γανωτή Χρήστου, κ. Μαυρουλάκη Κων/νου και αίτηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, περί ανακλήσεως της από 24-4-13 αποφάσεως της Επιτροπής περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ της από 24-4-13 απόφασης της Επιτροπής.

β. Άδειες 69Α για την ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 2012 (ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. 2,125%): ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ».

Παράσχος: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»

22/05/2013
 Το ισόπαλο 1-1 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρομήτου δεν αδικεί καμία από τις δύο ομάδες, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος.

Παράσχος: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»
Αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα ήταν το 1-1 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρομήτου, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος μετά την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες για την τρίτη αγωνιστική των play offs.

«Παρότι προηγηθήκαμε μ' έναν συνδυασμό πολύ καλό και φαινόταν ότι θα ξεκινήσουμε καλά το ματς, ήρθε από στημένη φάση το γκολ της ισοφάρισης και ο ΠΑΣ αύξησε μετά την πίεση. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η κούραση, δεν ήταν τόσο φρέσκια η δική μου ομάδα, όπως του ΠΑΣ που είχε ξεκουράσει επτά παίκτες κι έναν ακόμα σήμερα. Κάναμε αρκετά λάθη χωρίς πίεση, επηρεάστηκε η σωστή μας σκέψη. Αφού δεν επωφεληθήκαμε από την αποβολή του Κεϊτά-και να σημειώσω ότι σωστή ήταν και η δική μας αποβολή-το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο», τόνισε ο προπονητής του Ατρομήτου.

«Θα προσπαθήσουμε την Κυριακή στο επόμενο παιχνίδι να κερδίσουμε τον ΠΑΣ και να έχουμε καλύτερες προϋποθέσεις στη συνέχεια», κατέληξε.

Παράπονα κι αιχμές Χριστόπουλου για διαιτησία

22/05/2013
 Ο Γιάννης Χριστόπουλος εξέφρασε σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο (1-1).

Παράπονα κι αιχμές Χριστόπουλου για διαιτησία
Σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά το ισόπαλο 1-1 του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο στα Γιάννενα για την τρίτη αγωνιστική των play offs. Ο προπονητής των Ηπειρωτών έκανε λόγο για σχέδιο… ανατίναξης της ομάδας του και κατέληξε λέγοντας «δεν ελπίζω, δεν φοβάμαι».

«Χθες το απόγευμα πριν το παιχνίδι δεχτήκαμε μια πρώτη δυνατή γροθιά στο στομάχι. Στο δεύτερο λεπτό του αγώνα άλλη μία, θέλω να δω το φάουλ που γίνεται στον Κεϊτά πριν το γκολ. Από εκεί και μετά έρχονται απανωτές οι γροθιές. Τα παιδιά ήταν εκεί όμως, έβγαλαν αυτό που μπορούσαν, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτούς», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αν πριν το ματς έφτιαχνα ένα σενάριο για το πώς μπορεί αυτή η ομάδα σήμερα να ανατιναχτεί, σκεφτόμενοι ότι ο Πάντος πάθαινε ρωγμώδες κάταγμα της περόνης, ότι θα δεχόμασταν γκολ από τα αποδυτήρια, ότι θα δεχόμασταν κάρτες που μας στοιχίζουν πάρα πολύ στους αμυντικούς μέσους, θα υπήρχε εκνευρισμός στον αγώνα και τα αποδυτήρια. Πρέπει να το ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρέπει να ηρεμήσουμε».

Συνεχίζοντας στο ίδιο αιχμηρό ύφος είπε: «Έχει κερδίσει η ομάδα το σεβασμό όλων των φιλάθλων για τον τρόπο που αγωνίζεται, για το ήθος, το πάθος και τον τρόπο που παλεύει. Ο σεβασμός μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι ανάλογος. Οι διαιτητές μας κρίνουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα από τους αντιπάλους μας. Νομίζω ότι αποδείξαμε γι' άλλο ένα ματς ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, ακόμα και από τους αντιπάλους των play offs. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες, τώρα συνεχίζουμε πιο δυνατά. Να βρούμε τον ποδοσφαιρικό εγωισμό και να παλέψουμε. Όλα για όλα για τη νίκη. Δεν ελπίζω, δεν φοβάμαι».

«Όχι» σε Πανιώνιο, Πανθρακικό, «οκέι» ο ΠΑΟΚ

22/05/2013
 Δεν παίρνει άδεια ο Πανιώνιος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Αρνητική η εισήγηση του διευθυντή αδειοδότησης για τον Πανθρακικό, θετικά τα μηνύματα για ΠΑΟΚ.

«Όχι» σε Πανιώνιο, Πανθρακικό, «οκέι» ο ΠΑΟΚ
Κατά τη δεύτερη μέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, εξετάστηκαν οι φάκελοι των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Πανθρακικός και Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που προέρχονται από διαρροές εντός ομοσπονδίας, ο φάκελος του Πανιωνίου έχει σοβαρότατες ελλείψεις και δεν συγκεντρώνει καμία πιθανότητα να εξασφαλίσει την άδεια.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Πανθρακικό, για τον οποίο ο διευθυντής αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου έχει εισηγηθεί αρνητικά. Λέγεται, ωστόσο, ότι οι ελλείψεις στο φάκελό του δεν είναι και τόσο ουσιώδεις.

Άδεια –με πάσα βεβαιότητα- εξασφαλίζουν ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος και ο Πλατανιάς, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο Λεβαδειακός φαίνεται να έπεισαν την Επιτροπή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αδειοδοτηθούν. Η εξέταση του φακέλου της υποβιβασμένης Κέρκυρας είναι τυπικός και θα απορριφθεί.

Θυμίζουμε ότι ήδη από χθες, το τμήμα αδειοδότησης έχει «ανάψει κόκκινο» για τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Άρης.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής –σε πρώτο βαθμό- θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Καραγκούνης: «Ανάμεικτα συναισθήματα»

22/05/2013
 Περίεργη γεύση έχουν αφήσει τα αποτελέσματα του Ατρόμητου μετά τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας, στον Θανάση Καραγκούνη.

Καραγκούνης: «Ανάμεικτα συναισθήματα»
Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Περιστερίου, μετά το ισόπαλο 1-1 απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννινα, στάθηκε στην κούραση που έχουν φέρει τα συνεχή ματς καθώς και στην αδυναμία διαχείρισης του σκορ.

«Προσπαθούμε όλα τα παιδιά να δώσουμε και την ψυχή μας. Είμαστε πολύ κουρασμένοι, έμειναν τρεις αγώνες και μέχρι στιγμής τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αυτό συμβαίνει γιατί με τον ΠΑΟΚ καταφέραμε να ανατρέψουμε στο αποτέλεσμα αλλά στα άλλα δύο ματς δεν μπήκαμε όσο δυνατά έπρεπε. Έπρεπε να βάλουμε κάποιο γκολ και να κρατήσουμε το σκορ αλλά το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και αυτό θα συμβεί και στο Περιστέρι. Θα πρέπει να βρούμε την ηρεμία μας και να ξεκουραστούμε. Αν καταφέρουμε να σκοράρουμε θα πρέπει να κρατήσουμε το γκολ και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης», ήταν τα λόγια του Καραγκούνη.

«Κόκκινο» για τους μισούς

22/05/2013
 Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε τους φακέλους των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Πανθρακικός και για τυπικούς λόγους της ΑΕΚ και της Κέρκυρας. "Ευρωπαία" η Ξάνθη!

«Κόκκινο» για τους μισούς
Απόλυτη ήταν η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του sport-fm.gr!

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ ανακοίνωσε της οριστικές του αποφάσεις και δεν χορήγησε άδεια σε 8 ΠΑΕ:

Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Πανιώνιος, Πανθρακικός, ΟΦΗ και για τυπικούς λόγους σε ΑΕΚ και Κέρκυρα.

Παράλληλα, χορήγησε άδεια στις υπόλοιπες 8 ΠΑΕ της κατηγορίας:

Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πλατανιάς.

Οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται έχουν στη διάθεσή τους διάστημα 5 ημερών για να ασκήσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης. Οι τελεσίδικες αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός δεν ανατρέψουν την απόφαση σε δεύτερο βαθμό, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το κερδίσει οριστικά η Ξάνθη!

Θυμίζουμε πως οι ΠΑΕ που δεν εξασφάλισαν άδεια, αποκλείονται από την Ευρώπη (εαν επρόκειτο να παίξουν) και τους επιβάλλεται ποινή περιορισμού απόκτησης παικτών. Συγκεκριμένα: θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών Έλληνες ή ξένους, να προχωρήσουν μόνο σε τέσσερις ανανεώσεις-επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών Έλληνες ή ξένους, ενώ τέλος θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους παίκτες κάτω των 24 ετών, αλλά μόνο Έλληνες. Επίσης, η Σούπερ Λίγκα παρακρατεί το 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου της μη αδειοδοτηθείσας ΠΑΕ, υπέρ των οφειλών που έχει η ίδια ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών
».

Νάστος: «Είμαστε σε καλή κατάσταση»

22/05/2013  
Ευχαριστημένος από την γενικότερη εικόνα του Ατρόμητου στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας, εμφανίστηκε Βαγγέλης Νάστος.

Νάστος: «Είμαστε σε καλή κατάσταση»
Ο μπακ της ομάδας του Ατρόμητου, μετά το 1-1 απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννινα, τόνισε πως η ισοπαλία θα μπορούσε να είναι καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του εφόσον νικήσει στο επόμενο ματς.

«Συγχαρητήρια πρώτα απ' όλα στα παιδιά μετά από ένα πολύ δύσκολο ματς που παίξαμε στην Τρίπολη είχαμε πολύ λίγο χρόνο ξεκούρασης. Τα δώσαμε όλα, θέλαμε τη νίκη αλλά και το 1-1 είναι θετικό γιατί εάν πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας θα είμαστε από πάνω. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι έτσι ώστε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης.

Υπάρχουν περίοδοι που έχουμε κάνει κοιλιά και αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση αλλά αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο κάθε τρεις μέρες να παίζεις και τα Γιάννενα είχαν την ευκαιρία να έχουν περισσότερους ξεκούραστους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι όποια ομάδα έχει τη λιγότερη κόπωση αυτή θα τερματίσει και πρώτη»
, ήταν οι δηλώσεις του Νάστου μετά το τέλος του αγώνα.

Νίκησε Αστέρα… βλέπει «αστέρια»

22/05/2013
 Ένας ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο, πέρασε «αλώβητος» από την Τρίπολη, επικράτησε 2-1 του Αστέρα και μπήκε εκ νέου στο… κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με τον Αθανασιάδη να έρχεται από τον πάγκο και να «ξεκλειδώνει» στο 77’ την άμυνα του Αστέρα, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας 2-1, μπαίνοντας εκ νέου στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κατσουράνης (80’), σκόρερ του δεύτερου τέρματος και ηγέτης της άμυνας, εξαιρετικός ο Ολίσε. Ο Περόνε, στις καθυστερήσεις, μείωσε με πέναλτι για τον Αστέρα, σε μια «κουτή» κίνηση του Σίλντεφελντ να χτυπήσει τον Σανκαρέ εκτός φάσης, ο οποίος και αποβλήθηκε.

«Σκασμένος» εμφανίστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αστέρας, ο οποίος μένει στους πέντε πόντους. Στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 7 βαθμούς ο ΠΑΟΚ.

1. ΠΑΣ 7
2. ΠΑΟΚ 7
3. Αστέρας 5
4. Ατρόμητος 4

Το ματς:


Ήξερε από την αρχή πως το παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου. Με αυτό το σκεπτικό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τρίπολης ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς τον Αθανασιάδη, αλλά με τον Βούκιτς να «ταλαιπωρεί» αρκετά τους αμυντικούς των Αρκάδων δημιούργησε αρκετές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλά στο γήπεδο, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα με τους Λάζαρ και Κάτσε, ενώ στις δύο, τρεις φάσεις που δημιούργησαν θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει και το σκορ.

Από την άλλη πλευρά, όπως και στα Γιάννενα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο, έτσι και τώρα ο Αστέρας παρουσιάστηκε με ρόλο παθητικό. Ο Τσιώλης επέλεξε να βάλει τον ξεκούραστο Σέτι αλλά και τον Καλαντζή, αφήνοντας εκτός τους Αλβάρες και Ναβάρο, προκειμένου να δώσει «φρεσκάδα». Αυτό δεν φάνηκε να του βγαίνει, αφού τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά οι Αρκάδες δεν ήταν καλοί. Το πρώτο μέρος, ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και αν κάποιος θα έπρεπε να το έχει πετύχει, αυτός θα ήταν ο ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τσιώλης αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα. Αρχικά πέρασε τον Ναβάρο, στη συνέχεια έφερε στον άξονα τον Κάφα, πλάι στον Ουσέρο, αποσύροντας τον Σέτι θέλοντας να δώσει φρέσκα πόδια και κυρίως καθαρό μυαλό. Από την άλλη πλευρά ο Γεωργιάδης, αποφάσισε να ρισκάρει, όταν ο Τσιώλης άφησε ένα αμυντικό χαφ. Απέσυρε τον Σαλπιγγίδη και πέρασε τον Αθανασιάδη για να δώσει νέα πνοή στην επιθετική του γραμμή.

Λίγο αργότερα ήρθε και η… δικαίωση για τον Γεωργιάδη. Ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ μετά από ωραία ενέργεια του Ρομπέρ και να βάζει τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού. Τρία λεπτά έφταναν στους φιλοξενούμενους για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, όταν ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά και την έστειλα στα δίχτυα του Φούλοπ για δεύτερη φορά. Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας, ήταν να μειώσει με τον Περόνε στις καθυστερήσεις με πέναλτι, μετά από χτύπημα εκτός φάσης του Σίλντεφελντ.
 

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Σέτι (64’ Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (79’ Λέντσε), Ράγιος, Καλαντζής (46’ Ναβάρο), Περόνε.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Μπακασέτας, Γιαλούσης, Αλβάρες.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Σίντελφελντ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε, Ολίσε (85’ Λόρενς), Ρομπέρ, Βούκιτς (74’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (65’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Κουμάλο.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Αθανασιάδης: «Το ήθελα πάρα πολύ αυτό το γκολ»

22/05/2013
 Λυτρωτικό ήταν για τον Στέφανο «Κλάους» Αθανασιάδη το γκολ που πέτυχε στη σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-1.

Αθανασιάδης: «Το ήθελα πάρα πολύ αυτό το γκολ»
Ο Στέφανος Αθανασιάδης βρέθηκε στο στόχαστρο οπαδών του ΠΑΟΚ τις προηγούμενες μέρες. Το γκολ που πέτυχε στη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα στην Τρίπολη ήταν για τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του, λυτρωτικό.

«Το ήθελα πάρα πολύ αυτό το γκολ κυρίως για λόγους ψυχολογίας. Το αφιέρωσα στον προπονητή του με τον οποίο πριν από τον αγώνα είχαμε μια κουβέντα γύρω από το αν σκοράρω ή όχι, σκόραρα όπως μου είπε και του το αφιέρωσα», τόνισε.

Όσο για τη σημασία της νίκης μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα των play offs. «Δεν άλλαξε κάτι σημαντικό, μετά από αυτή τη νίκη. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήμασταν οι κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό και θέλαμε την νίκη και τους τρεις βαθμούς για να πάρουμε ψυχολογία. Και στα 90 λεπτά δείχναμε ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη. Σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε την δουλειά για να μπορέσουμε στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο μας», υποστήριξε ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ».

Γεωργιάδης: «Οι παίκτες έβγαλαν τον εγωισμό τους»

22/05/2013  
Ο εγωισμός των παικτών του ΠΑΟΚ «μίλησε» στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ήρθε η νίκη με 2-1, σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Γεωργιάδης: «Οι παίκτες έβγαλαν τον εγωισμό τους»
Ικανοποιημένος για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-1 εμφανίστηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης αποδίδοντας την καλή εμφάνιση στον εγωισμό των παικτών του που βγήκε στην επιφάνεια μετά τα όσα άκουσαν για τις ήττες στα προηγούμενα ματς.

«Από το πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο κάναμε πολλά λάθη, αλλά κάποια στιγμή ήμουν σίγουρος ότι και οι παίκτες κατάλαβαν ότι είναι αξιόπιστοι. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά τα ονόματα που παίζουν στον ΠΑΟΚ, αλλά και στις Εθνικές ομάδες της Ευρώπης. Οι παίκτες έβγαλαν τον εγωισμό τους και έτσι ήρθε η καλή εμφάνιση», τόνισε ο προπονητής του «Δικέφαλο του Βορρά».

Για την κριτική που δέχτηκε ο ίδιος είπε: «Εύκολα έναν νέο προπονητή, όταν έρχονται τα άσχημα αποτελέσματα, τον χαρακτηρίζεις άπειρο. Δε νιώθω άπειρος, έτσι ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα. Ούτε με τη σημερινή νίκη έγινα ο καλύτερος. Βοήθησα όσο μπορώ. Ας σκεφτούμε ότι όλα αυτά που λέγαμε για τα προηγούμενα ματς. Δεχθήκαμε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, από τρεις στημένες φάσεις».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης τού αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε, είπε: «Εγώ είπα στους παίκτες ότι τους έχω εμπιστοσύνη. Πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ τους είπα ότι θα χρειαστούν όλοι. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Ίσως και στο επόμενο ματς κάνουμε αλλαγές, Για τον πανηγυρισμό του Κλάους ρωτήστε τον ίδιο».

Ο ίδιος δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη του στην ομάδα. «Πίστη έχω. Πάντα έτσι είμαι. Να σας πω ότι πίστευα στη νίκη και στα άλλα παιχνίδια. Είδα την ομάδα πολύ συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι και ήμουν σίγουρος ότι θα έχουμε καλή εικόνα», είπε.

Ερωτηθείς για την αποβολή του Σίλντενφελντ απάντησε πως «… δεν έχω άποψη, δεν είδα τη φάση».

Αναφορικά με τον Αστέρα, τόνισε: «Είναι μια ομάδα που έχει πετύχει πάρα πολλά. Κέρδισε και εμάς σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Στον τελικό κέρδισε τη συμπάθεια όλων των Ελλήνων. Εμείς δεν είμαστε κατώτεροι. Έχουμε και εμείς καλούς παίκτες και πρέπει να το αποδείξουμε και στο επόμενο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με προσωπικότητα και πρέπει να το αποδείξουμε».

Τέλος, για τη συνέχεια και τον κόσμο είπε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα. Εγώ σκέφτομαι ήδη το επόμενο παιχνίδι. Δεν απογοητεύτηκα τόσο πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια και έτσι δε χαίρομαι και σήμερα. Ο κόσμος είναι πικραμένος τη φετινή χρονιά. Δεν είναι ώρα να κοιτάξουμε πίσω. Είμαι σίγουρος ότι όσοι έρθουν στα επόμενα ματς θα έχουμε τη στήριξη τους»

Λεμονής: «Ένα βήμα παραπάνω»

22/05/2013
 Ο Τάκης Λεμονής έθεσε στόχο να κάνει ένα βήμα παραπάνω η ομάδα στη νέα αγωνιστική σεζόν στην παρουσίασή του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού.

Λεμονής: «Ένα βήμα παραπάνω»
Ο Τάκης Λεμονής έθεσε στόχο να κάνει ένα βήμα παραπάνω η ομάδα στη νέα αγωνιστική σεζόν στην παρουσίασή του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού.

«Άκουσα πολύ καλά λόγια, ο στόχος ο δικός μου είναι να ακούσω αυτά τα λόγια στο τέλος της χρονιάς, να αποδείξω με έργα αυτά που είπε ο πρόεδρος της ομάδας. Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ, έχω περάσει όμορφα χρόνια στη Λιβαδειά και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω, αυτό που θέλετε. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, για το μόνο πράγμα που είμαι σίγουρος είναι ότι και εγώ και η διοίκηση και οι συνεργάτες μου και οι παίκτες θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός και κατέληξε:

«Περνάμε μια δύσκολη περίοδο στη χώρα μας και στο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας έχουμε την ευθύνη για οτιδήποτε γίνεται. Κανένας δε μπορεί να πετύχει τίποτα αν δεν είμαστε μαζί μία γροθιά και η διοίκηση και το τεχνικό τιμ και οι παίκτες και ο κόσμος ακόμη… Για μένα είναι ένα στοίχημα αυτή η χρονιά, γιατί την προηγούμενη φορά που συνεργαστήκαμε πέσαμε. Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι όταν πέσεις κάτω να ξανασηκωθείς».

«Θα δικαιωθούμε στην δευτεροβάθμια»

22/05/2013
 Τη σιγουριά ότι θα πάρει άδεια κατά την εξέταση του φακέλου της από την δευτεροβάθμια επιτροπή εκφράζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση.

«Θα δικαιωθούμε στην δευτεροβάθμια»
Τη σιγουριά ότι θα πάρει άδεια κατά την εξέταση του φακέλου της από την δευτεροβάθμια επιτροπή εκφράζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή οι πράσινοι αναφέρουν ότι στο φάκελό τους έχουν συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι πράσινοι μπορούν -και όπως γίνεται αντιληπτό από την ανακοίνωση- θα καταθέσουν έφεση. Αυτή θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που αποκλείει τον Παναθηναϊκό από την αδειοδότηση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός προσκόμισε στοιχεία μέχρι και τις προηγούμενες μέρες με τα οποία αποδεικνύεται η βιωσιμότητά του και αποτελούν εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του.

Η ΠΑΕ έχει κάνει τους τελευταίους μήνες όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως αυτές προβλέπονται από την ΟΥΕΦΑ και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, προκειμένου να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο.

Η πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, προφανώς μένοντας στον τύπο, οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση για την οποία δεν γνωρίζουμε επακριβώς το σκεπτικό της.

Ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιος ότι με την έφεσή του θα δικαιωθεί από το δευτεροβάθμιο όργανο.

Συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών με Μώραλη

22/05/2013
 Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα γραφεία της Super League.

Συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών με Μώραλη
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο, Γιάννη Μώραλη και το γενικό διευθυντή, Μιχάλη Αναγνώστου για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η διοργανώτρια αρχή, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και σε δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και λόγω της ιδιαίτερα αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης αφού ευχαρίστησε τους φοιτητές και τον καθηγητή τους για την επίσκεψη στα γραφεία της διοργανώτριας, δήλωσε: «Είναι σίγουρα θετικό το ότι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ήρθαν στη διοργανώτρια ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να ακούσουμε τις θέσεις τους σε θέματα που διαχρονικά απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαστε πάντα στη διάθεση όλων όσοι θέλουν να καταθέσουν την άποψή τους καλόπιστα, να προσφέρουν ουσιαστικές προτάσεις που θα βελτιώσουν το περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, να τους ενημερώσουμε για τις αρμοδιότητες της διοργανώτριας, αλλά καi να παραθέσουμε τους δικούς μας προβληματισμούς».

Ο γενικός διευθυντής της Super League Μιχάλης Αναγνώστου αναφέρθηκε στη σημασία της επιμόρφωσης, της κατάρτισης και της μεθοδικής εκπαίδευσης, η οποία θα δώσει πολύτιμα εφόδια στα αυριανά στελέχη του αθλητισμού: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας και να ενημερώνουμε τους ανθρώπους που θα κληθούν να εργαστούν στον αθλητισμό από επιτελική θέση για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της διοργανώτριας. Η επιστημονική κατάρτιση των μεταπτυχιακών φοιτητών θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό εφόδιο για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας και θεωρώ πως το ανθρώπινο δυναμικό που εκπαιδεύεται στη διοίκηση επιχειρήσεων είναι υψηλού επιπέδου».

O Γιώργος Τζέτζης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ σημείωσε από την πλευρά του τα ακόλουθα: «Η επαφή των μεταπτυχιακών φοιτητών μας με εσάς, τους πρωταγωνιστές των διοικητικών εξελίξεων στον ευαίσθητο και καταπονημένο χώρο του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και η συνεισφορά σας στην εμπέδωση των γνώσεων τους σχετικά με των μεθόδων αντιμετώπισης των δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζετε, ήταν πολύτιμη ως εμπειρία και προέκυψαν γι’ αυτούς σημαντικά οφέλη. Αυτοί οι τρόποι θα είναι παράδειγμα γι’ αυτούς που αγωνιούν για το αύριο, ότι ο αγώνας που γίνεται με μεθοδικότητα με όραμα και προσήλωση στο στόχο στο τέλος ευοδώνεται».

Σαλπιγγίδης: «Δεν κάνει καλό να κυνηγάμε τους παίκτες…»

22/05/2013
 Έκκληση για… ειρήνη στις τάξεις του ΠΑΟΚ έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη για τα play offs.

Σαλπιγγίδης: «Δεν κάνει καλό να κυνηγάμε τους παίκτες…»
Η έλλειψη του υποσυνείδητου φόβου που δημιούργησαν στους παίκτες του ΠΑΟΚ οι ακραίες αντιδράσεις μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε ευεργετικές επιδράσεις στο παιχνίδι της ομάδας και οδήγησε στη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

«Στα δύο παιχνίδια που χάσαμε υπήρχε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στις στημένες φάσεις. Σήμερα δεν είχαμε αυτόν τον υποσυνείδητο φόβο. Δεν είναι τόσο τραγικό όμως το αποτέλεσμα για να κυνηγάμε τους παίκτες έξω από τα αποδυτήρια. Δε λέω να χειροκροτούμε μετά από ένα χαμένο παιχνίδι στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αυτό δε βοηθάει. Είτε είμαι εγώ είτε ο Στέφανος, είτε ο Φωτάκης, αλλά ακόμα και ο ξένος παίκτης είναι κάτι που το καταλαβαίνει και δεν είναι καλό όλο αυτό», τόνισε.

«Καταλάβαμε ότι δεν πάει άλλο. Καταλάβαμε ότι εκεί που δεν υπήρχαν δυνάμεις έπρεπε να δώσουμε περισσότερες. Δεν είναι τόσο απλό το ποδόσφαιρο, όσο νομίζουμε. Σήμερα δεν υπήρχε ο υποσυνείδητος φόβος», πρόσθεσε ο «Σάλπι».

Όσο για τη συνέχεια και την προσπάθεια συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League ανέφερε: «Είναι ένας στόχος που τον κυνηγάμε. Το ξέραμε ότι δεν είναι εύκολο να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα και υπάρχει και η δεύτερη θέση. Θα είναι μία επιτυχία να πάμε στα προκριματικά να πάμε στο Champions League».

Διερευνητικές επαφές μέσω «Λύμπε»

22/05/2013
 Επαφές για να «κόψει» αντιδράσεις παικτών σχετικά με το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στην ΑΕΚ την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Διερευνητικές επαφές μέσω «Λύμπε»
Οι «μηχανές» στην ΑΕΚ για την επόμενη μέρα της ομάδας στη «νέα» Γ’ Εθνική δουλεύουν σε ψηλούς ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα. Από τη μία ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κινεί τα νήματα για την επιστροφή της «Ένωσης» στο καινούργιο της σπίτι, με αποκορύφωμα το αυριανό ταξίδι στο Τορίνο για να πάρει… ιδέες από το καινούργιο γήπεδο της Γιουβέντους και από την άλλη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς «τρέχει» τις εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όσον αφορά τον δεύτερο τομέα, ο Σερβοέλληνας φαίνεται πως έχει αναθέσει στον Νίκο Λυμπερόπουλο τη βολιδοσκόπηση των διαθέσεων των παικτών που θα απαρτίσουν το νέο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων».

Από τη μεριά του ο πρώην άσος της ΑΕΚ, έχει ξεκινήσει ήδη επαφές –σε ανεπίσημο στάδιο- με νυν παίκτες αλλά και με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της επόμενης σεζόν.

Έτσι μετά από αυτές με τους Νίκο Γεωργέα και Παντελή Καφέ, ο «Λύμπε» επικοινώνησε και με τον Χρήστο Μπούρμπο προκειμένου να του μεταφέρει τη διάθεση της «Ένωσης» για εκ νέου συνεργασία.

Κάτι τέτοιο αναμένεται και με άλλους ποδοσφαιριστές στη συνέχεια καθώς στην ΑΕΚ θέλουν να γνωρίζουν σε πρώτη φάση τις διαθέσεις των παικτών για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην επόμενη μέρα.

Τσιώλης: «Καλύτερος ο ΠΑΟΚ»

22/05/2013
Την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ παραδέχτηκε ο Σάκης Τσιώλης μετά την ήττα του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-1 για την τρίτη αγωνιστική των play offs.

Τσιώλης: «Καλύτερος ο ΠΑΟΚ»
Δίκαια ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, όπως παραδέχτηκε ο προπονητής των Αρκάδων, Σάκης Τσιώλης.

«Δώσαμε χώρους στους ΠΑΟΚ και δεν καταφέραμε να κάνουμε ευκαιρίες. Μετά το 65ο λεπτό και τις αλλαγές που έγιναν ισορροπήσαμε το παιχνίδι, ωστόσο δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και το δεύτερο. Ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουμε. O ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Πάντως, δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου», δήλωσε.

Για τη δύσκολη συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ονειρευτήκαμε τα πλέι οφ, είμαστε επαγγελματίες και δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Σε δύο εβδομάδες συμπληρώνουμε ένα χρόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα προσπαθήσουμε στα τρία ματς που απομένουν να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Ενδιαφέρον Τσάρλτον για Παπάζογλου

22/05/2013
 Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Τσάρλτον βρίσκεται ο Θανάσης Παπάζογλου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και επίσημη πρόταση στον ΟΦΗ.

Ενδιαφέρον Τσάρλτον για Παπάζογλου
Ο Θανάσης Παπάζογλου πραγματοποίησε φέτος μια καλή σεζόν με τον ΟΦΗ και φαίνεται ότι αυτό το έχουν… διαπιστώσει και στο εξωτερικό.

Πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του 25χρονου επιθετικό ήταν η γερμανική Ντούισμπουργκ, που «έφαγε πόρτα» από τη διοίκηση του ΟΦΗ σε πρόταση 150.000 ευρώ, ωστόσο, υπάρχει και άλλη ομάδα που ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Πρόκειται για την αγγλική Τσάρλτον, που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Ο μάνατζερ του παίκτη, Πασχάλης Τουντούρης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Skysports» απέφυγε να επιβεβαιώσει το όνομα, ωστόσο, έκανε λόγο για ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες του Νησιού. "Είχε μια πολύ καλή σεζόν και ίσως ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Θα δούμε τι προτάσεις έχουμε την επόμενη εβδομάδα" τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες το φιλολογικό ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας θα μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση προς την κρητική ομάδα. Αυτή, άλλωστε, θα έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Πρόταση ΑΕΚ σε Τσουκαλά

23/05/2013
 Στο χέρι του Σωκράτη Τσουκαλά είναι πλέον το αν θ’ ακολουθήσει την ΑΕΚ στην πορεία αναγέννησής της. Η «Ένωση» κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στον νεαρό μπακ και περιμένει την απάντησή του.

Πρόταση ΑΕΚ σε Τσουκαλά
Επίσημη μορφή πήρε η επιθυμία της ΑΕΚ να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Σωκράτη Τσουκαλά.

Ο νεαρός μπακ -που πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς πρωταθλήματος και κάλυψε αξιοπρεπώς τη θέση- έχει κριθεί ως ένας από τους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν τη νέα χρονιά στη Γ’ κατηγορία.

Γι’ αυτό τον λόγο η «Ένωση» του κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για συμβόλαιο, το οποίο -αν υπογράψει- θα τον κρατήσει σίγουρα για την επόμενη σεζόν και θα έχει οψιόν ανανέωσης για δυο ακόμα χρόνια.

Ο ίδιος ο Τσουκαλάς από την πλευρά του ζήτησε λίγες μέρες για να σκεφτεί την προσφορά, ωστόσο με δεδομένη την επιθυμία που έχει εκφράσει ν’ ακολουθούσε την ομάδα εφόσον εκείνη του έδειχνε εμπράκτως την επιθυμία να τον κρατήσει, υπάρχει αισιοδοξία ότι θ’ απαντήσει τελικώς θετικά.

Βούκιτς: «Καλύτερα να νικούσαμε στο Κύπελλο…»

23/05/2013
 Σε… ανταλλαγή της σημερινής νίκης επί του Αστέρα Τρίπολης (2-1) μ’ εκείνη στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας θα προχωρούσε, αν ήταν στο χέρι του, ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Βούκιτς: «Καλύτερα να νικούσαμε στο Κύπελλο…»
Καλή η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη (2-1).

Σημαντικοί οι τρεις βαθμοί -κι ενδεχομένως καθοριστικοί στην προσπάθεια του «δικεφάλου του Βορρά» να βγει στο Champions League.

Αν μπορούσε όμως ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς θα την αντάλλαζε με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

«Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να είχαμε νικήσει εδώ στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Αλλά και η σημερινή είναι πολύ σημαντική, γιατί αλλάξαμε πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι πλέον «πρέπει να κερδίσουμε και τον κόσμο, γιατί έχουμε δύο συνεχόμενους αγώνες στην έδρα μας», υπογράμμισε ότι «είναι υποχρέωσή μας να νικήσουμε σ’ αυτούς για να μείνουμε στην πρώτη θέση, που θα σημαίνει ότι πετύχαμε το στόχο μας και βγήκαμε στα προκριματικά του Champions League».

Η «καρατιά» του Κεϊτά! (video)

23/05/2013
 Ο Μπρους Λι θα σκεφτόταν πως θέλει δουλειά. Ο Κρις Σφέτας θα μετάνιωνε που δεν λάνσαρε αυτή την κίνηση στις κασέτες του. Κι ο κ. Μιγιάγκι θ’ αναρωτιόταν μήπως δίδαξε ποτέ στη Σενεγάλη τον Πολ Κεϊτά!

Η «καρατιά» του Κεϊτά! (video)
Σήμερα στα πλέι-οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης θέσης, μένοντας στο 1-1.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε κι εκείνος όρθιος στην προσπάθεια να κουνήσει σεντόνι, φεύγοντας με 2-1 από την Τρίπολη.

Η σημαντικότερη είδηση της ημέρας ωστόσο ήταν πως… όρθιος έφυγε απ’ τα Γιάννενα και ο Ελίνι Δημούτσος.
Διότι αν απλώς έχεις ακούσει ότι ο Πολ Κεϊτά αποβλήθηκε «για δυνατό μαρκάρισμα» στον νεαρό χαφ του Ατρομήτου δεν έχεις εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη.

Ούτε γιατί ο Ντάνιελ-σαν θα ένιωθε θλιβερός… ερασιτέχνης μπροστά στον Σενεγαλέζο του ΠΑΣ!

Σκέφτεται και Καμπάνταη η ΑΕΚ

23/05/2013
 Οι πρώτες επαφές των Δέλλα-Λυμπερόπουλου για τη νέα ΑΕΚ αφορούν αρκετούς παίκτες που τίμησαν και στο παρελθόν τη φανέλα της. Κι ένας εξ αυτών είναι και ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

Σκέφτεται και Καμπάνταη η ΑΕΚ
Όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ ήταν απ’ τους αγαπημένους της εξέδρας. Κι ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ πόσο αγάπησε την «Ένωση».

Τώρα λοιπόν που εκείνη ψάχνει και «δικά της παιδιά» για να βασιστεί στην περιπλάνησή της στις χαμηλότερες κατηγορίες, ο Λεωνίδας Καμπάνταης δεν είναι περίεργο που συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτά.

Εκτός των Γεωργέα, Μπούρμπου και Πλιάτσικα, το τεχνικό επιτελείο των «κιτρινόμαυρων» έχει στα υπόψη του και την περίπτωση του 31χρονου επιθετικού.

Άλλωστε ο ίδιος παρουσιάζεται διατεθειμένος να επιστρέψει ακόμα κι αν η ομάδα θα βρίσκεται στη Γ’ Εθνική, έχει ρίξει «γέφυρες» προς τη νέα τάξη πραγμάτων, ενώ προέρχεται και από μια σχετικά καλή σεζόν με τον Πανιώνιο (με 20 συμμετοχές και 4 γκολ, ένα εκ των οποίων στην ΑΕΚ).

Εφόσον προχωρήσει, δε, η περίπτωσή του, το μόνο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεραστεί θα είναι το συμβόλαιο που έχει με τους Νεοσμυρνιώτες και λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Πήγε… ανάποδα ο Ολίσε

23/05/2013
 Σε αντίθετη κατεύθυνση από την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκε -για διαδικαστικούς λόγους- μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα ο Σέκου Ολίσε.

Πήγε… ανάποδα ο Ολίσε
Χωρίς τον Σέκου Ολίσε πέταξε η αποστολή του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1).

Ένα πρόβλημα που προέκυψε με τη βίζα του Λιβεριανού χαφ τον ανάγκασε να ταξιδέψει οδικώς για την Αθήνα, ώστε να το διευθετήσει.

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρξει κάποια επιπλέον διαδικασία που θα του υποδειχθεί από την πρεσβεία της χώρας του να κάνει, αναμένεται ως το βράδυ της Πέμπτης να έχει επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.

«Πρόκληση και μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ»

23/05/2013
 Ενθουσιασμένος στην προοπτική του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Εμίρ Μπαϊράμι μιλώντας στη SportDay. «Πρόκληση να παίξεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα», δήλωσε. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Πρόκληση και μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ»
Ο Εμίρ Μπαϊράμι πρέπει να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού. Η συμφωνία με την Τβέντε, όπου και ανήκουν τα δικαιώματά του είναι δεδομένη και αφορά τετραετές συμβόλαιο, με τους Ολλανδούς να μην εισπράττουν χρήματα αλλά να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης 35% εφόσον έρθει πρόταση γι’ αυτόν τον πρώτο χρόνο. Ο Σουηδός με αλβανικές ρίζες ακραίος μεσοεπιθετικός δεν επηρεάζεται από τη χθεσινή απόφαση για μη αδειοδότηση της πράσινης ΠΑΕ, αφού και σε αυτή την περίπτωση θα είναι μία από τις τρεις μεταγραφές ξένων ή παικτών άνω των 24 ετών που μπορεί να κάνει η ομάδα.

Ο ίδιος μιλώντας στη SportDay δεν επιβεβαίωσε μεν τη συμφωνία (άλλωστε ακόμη δεν έπεσαν οι υπογραφές), αλλά έκανε λόγο για πρόκληση και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό.

«Ας πούμε ότι το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μια σοβαρή πρόκληση», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι 22 Μαΐου (σ.σ. χθες) και σήμερα που μιλάμε είμαι παίκτης της Μονακό. Το γαλλικό πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη τελειώσει. Καταλαβαίνετε…».

Δεν έκρυψε, δε, πως μίλησε με τον Έλληνα συμπαίκτη του στη Μονακό (όπου παίζει δανεικός), Γιώργο Τζαβέλλα. «Το πρωί μίλησα με τον Τζαβέλλα. Ήρθε και μου είπε ‘ξέρεις ότι είσαι πρωτοσέλιδο σε όλες τις ελληνικές εφημερίδες;’. Με αιφνιδίασε. Δεν ρώτησα πολλές πληροφορίες, άλλωστε γνωρίζω από μόνος μου πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η κρίση και όσα ακούγονται για το ελληνικό πρωτάθλημα τον προβληματίζουν, ο 25χρονος άσος απάντησε: «Ποιος λέει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι δυνατό; Στην Ολλανδία όταν έπαιζα ακούγαμε τα ονόματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και τις θεωρούσαμε πολύ ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι πρόκληση όχι μόνο για μένα, αλλά για κάθε ποδοσφαιριστή στον κόσμο να παίξει σε μια ομάδα με τέτοιο όνομα και κύρος όπως ο Παναθηναϊκός».

Τέλος, για το αν υπάρχουν… ανταγωνιστές για την υπογραφή του, είπε: «Τα δικαιώματά μου ανήκουν στην Τβέντε. Αυτή ξέρει αν υπάρχει κάτι επιπλέον. Μη με ρωτάτε πότε θα γνωρίζω για το μέλλον μου. Πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε. Μπορεί να υπάρχει απόφαση σε λίγες μέρες, μπορεί και σε ένα μήνα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις με ακρίβεια τις εξελίξεις».

Πολυτέλεια ο Μπαϊράμι για ΠΑΟ

23/05/2013
 Γιώργος Τζαβέλλας και Αλέξανδρος Τζιόλης έχουν δει από κοντά τις ικανότητες του Μπαϊράμι και συμφώνησαν σε ένα πράγμα. Ο Σουηδός είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό.

Πολυτέλεια ο Μπαϊράμι για ΠΑΟ
Με τον Τζαβέλλα είχε συνυπάρξει όλη τη σεζόν που πέρασε στην Μονακό. Με τον Τζιόλη είχαν κάνει μαζί προετοιμασία. Και οι δύο Έλληνες διεθνείς όμως ξέρουν καλά τι σημαίνει Εμίρ Μπαϊράμι. Ο Σουηδός διεθνής άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και στους δύο «δικούς» μας και εκείνοι δήλωσαν πως πρόκειται για πολύ καλό παίκτη αλλά και για εξαιρετικό χαρακτήρα!

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας στην Sportday:

«Είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας. Παίζει και στις δύο πλευρές, αλλά σε εμάς έπαιζε κυρίως δεξιά με ανάποδο πόδι και δεν τον αντιμετώπιζα. Το αριστερό του πόδι είναι ό,τι πιο αξιόλογο διαθέτει. Με εξαίρεση τον Μαυρία δεν υπάρχει άλλο εξτρέμ με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του. Είναι γρήγορος, με την μπάλα στα πόδια, ιδιαίτερα καλός στο ένας εναντίον ενός και έχει πολύ καλές εκτελέσεις στημένων με το αριστερό του πόδι. Να ξέρετε ότι είναι πολύ καλός χαρακτήρας, απλώς στη Μονακό που έχει πλούσιο ρόστερ, δεν "κόλλησε"».

Διαβάστε όσα είπε ο Αλέξανδρος Τζιόλης στην Sportday:

«Από την πρώτη στιγμή που θα τον δεις, καταλαβαίνεις ότι αυτό το παιδί έχει καλή τεχνική κατάρτιση. Οσο πρόλαβα να τον δω στις προπονήσεις και στα φιλικά, ξεχωρίζει στο ένας εναντίον ενός. Είναι ταχύτατος κι αυτό χρειάζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως έχω δει τον Παναθηναϊκό φέτος, είναι πολυτέλεια ο Μπαϊράμι. Βγήκαμε επίσης μία φορά για φαγητό και μου έκανε εντύπωση. Είναι κοινωνικός και δεν έπαιζε πολύ απ' όσο ξέρω, επειδή ήταν δανεικός και προώθησαν άλλα παιδιά κι όχι γιατί δημιούργησε κάποιο πρόβλημα».

Κοντά στην παραμονή ο Ανάκογλου

23/05/2013
 Πολλές είναι οι πιθανότητες να παραμείνει στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Ανάκογλου. Το «ψηστήρι» του Λυμπερόπουλου. Βροχή προτάσεων από μάνατζερ.

Κοντά στην παραμονή ο Ανάκογλου
Έναν από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της είναι πολύ πιθανό να κρατήσει στο ρόστερ της στην τρίτη κατηγορία η ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ανάκογλου, που παρότι μέχρι τώρα φάνταζε σχεδόν απίθανο να παραμείνει, όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την «Ένωση» στην προσπάθεια επανεκκίνησης που θα αρχίσει.

Με τον 22χρονο μεσοεπιθετικό συναντήθηκε στις Σέρρες ο Νίκος Λυμπερόπουλος και του ανέφερε πως όλοι θέλουν να ηγηθεί της νέας ΑΕΚ. Ο παίκτης, που συν τοις άλλοις αποκτήθηκε το χειμώνα με παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη από τον Πανσερραϊκό, φάνηκε να «ψήνεται» από τα επιχειρήματα του Λυμπερόπουλου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον «Λύμπε», καθώς και τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Τραϊανό Δέλλα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Κοντά στην παραμονή στην ΑΕΚ είναι και ο Σωκράτης Τσουκαλάς. Ο 21χρονος δεξιός μπακ δέχτηκε επίσημη πρόταση και είναι θετικός στο να συνεχίσει στην ομάδα.

«Βροχή» προτάσεων

Η προοπτική της ΑΕΚ είναι πλέον πολύ δελεαστική. Δεκάδες μάνατζερ προτείνουν καθημερινά παίκτες, βλέποντας πως είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για τους πελάτες του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Τραϊανό Δέλλας και ο Νίκος Λυμπερόπουλος εξετάζουν όλες τις λύσεις και θα αποφασίσουν για τους εκλεκτούς. Αυτό που προέχει είναι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τον υπάρχοντα κορμό της ομάδας. Η θέση της «Ένωσης» είναι σαφής: οι περισσότεροι νεαροί παίκτες από το φετινό ρόστερ είναι ευπρόσδεκτοι στη νέα προσπάθεια, αλλά δεν θα… παρακαλέσουν κανέναν να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Δεδομένη είναι η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα, ενώ έγινε ήδη επαφή με τον Χρήστο Μπούρμπο και προτάθηκαν και εξετάζονται άλλοι δύο παίκτες με παλαιότερη θητεία στην ομάδα, οι Βασίλης Πλιάτσικας και Λεωνίδας Καμπάνταης, που έμειναν μένουν ελεύθεροι από Σάλκε και Πανιώνιο αντίστοιχα.

Οι παίκτες που «καίνε» τον Άρη

23/05/2013
 Ανάσα δεν θα πάρει η νέα διοίκηση του Άρη που θα προκύψει από τις εκλογές του Σαββάτου αφού πρέπει να βρει χρήματα για προκαταβολές στους παίκτες που υπάρχουν οφειλές!

Οι παίκτες που «καίνε» τον Άρη
Ο Άρης μπορεί να παρέμεινε στην Super League, μπορεί να πανηγύριζε την είσοδο του στο άρθρο 99 αλλά παρέμειναν μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα! Η νέα διοίκηση των «κιτρίνων» που θα προκύψει από τις εκλογές του Σαββάτου θα τεθεί μπροστά σε αυτά τα προβλήματα με το «καλημέρα» και πρέπει να βρουν λύσεις κυρίως με τις οφειλές προς τους Έλληνες παίκτες.

Σηφάκης, Κουλουχέρης, Πρίττας, Καπετάνος, Μενδρινός, Αραβίδης είναι οι ποδοσφαιριστές στους οποίους ο Άρης υποχρεούται να δώσει ένα ποσό ως προκαταβολή για τα χρωστούμενα. Ποσό που φτάνει κοντά στις 200.000 ευρώ. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή γιατί τα χρέη προς αυτούς είναι ακόμα παραπάνω και θα πρέπει να εκχωρηθεί και ένα ποσό από το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Σε αυτούς αν προσθέσουμε και τους Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ τότε τα λεφτά που θα χρειαστούν θα είναι ακόμα περισσότερα. Να υπενθυμίσουμε πως αν όλα τα παραπάνω δεν γίνουν τότε ο Άρης θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα αφού δεν θα προστατεύεται από καμία προσωρινή διαταγή.

Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν

Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα έχει κάνει ο Τάκης Λεμονής στον Λεβαδειακό, ο οποίος έχει σηκώσει μανίκια και έχει πιάσει δουλειά από νωρίς.

Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν
Ο Τάκης Λεμονής επέστρεψε στον Λεβαδειακό με σκοπό η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη έτοιμα τα πλάνα του για το ρόστερ και έχει ήδη κάνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα.

Μεντί, Μπουμάλ, Κασμερίδης, Κόρμπος, Πόι και Κουτσόπουλος αποτελούν ήδη παρελθόν από τους Βοιωτούς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αντίο στην ομάδα θα πει και ο Χοσέμι, όχι επειδή δεν τον θέλει ο Λεμονής αλλά για οικογενειακούς λόγους που επικαλέστηκε ο ποδοσφαιριστής ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι Ακόστα και Λισγάρας.

Η διοίκηση του Λεβαδειακού θα ξεκινήσει συζητήσεις από βδομάδα με τους Κυριακίδη, Ζησόπουλο, Γεωργίου και Ρομέου με τις πιθανότητες να είναι 50-50 ενώ σίγουροι για παραμονή είναι οι Ροζέριο, Καγεχόν, Μουλόπουλος και Βασιλείου. Για τον τελευταίο αν προκύψει κάποια πρόταση για την πώληση του τότε θα συζητηθεί.

Σε τρία… γήπεδα ο Μελισσανίδης

23/05/2013
 Παίζει… μπάλα σε τρία γήπεδα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Σήμερα «βλέπει» αυτό της Γιουβέντους, ενώ παράλληλα τρέχει τις διαδικασίες για το Ελληνικό και αυτό που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε τρία… γήπεδα ο Μελισσανίδης
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ασχολείται ενδελεχώς με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Και δεν αφήνει στην τύχη του τίποτα, αφού θέλει τόσο η προσωρινή έδρα της ομάδας για την προσεχή διετία, στο Ελληνικό, να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα, όσο και το νέο «σπίτι» στη Νέα Φιλαδέλφεια να είναι όπως το ονειρεύεται ο κόσμος της «Ένωσης».

Σήμερα θα μεταβεί με συνεργάτες του στο Τορίνο, όπου θα ξεναγηθεί στους χώρους του «Juventus Stadium». Το χωρητικότητας 41.000 θεατών γήπεδο της Γιουβέντους, που άνοιξε τις πύλες του το 2011, αποτελεί πρότυπο για αυτό που θέλει να κατασκευάσει η ΑΕΚ. Κατά την επίσκεψη λέγεται πως θα γίνει ραντεβού με τις αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές εταιρείες που επιμελήθηκαν το έργο και πιθανώς να συμφωνηθεί να αναλάβουν κι αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας. Όλα αυτά μένει να φανούν στην πράξη.

Το βέβαιο είναι πως οι τοπογραφικές μελέτες έχουν ήδη αρχίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το τιμ και το πλαίσιο της συνεργασίας για τους ανθρώπους που θα στηρίξουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο ζήτημα της κατασκευής του γηπέδου, ενώ εκφράζεται η βεβαιότητα πως τα έργα για το γήπεδο θα αρχίσουν μέσα στο 2013.

Κι επειδή το νέο γήπεδο της ΑΕΚ δεν θα είναι έτοιμο προς χρήση πριν την περίοδο 2015/16, έχουν επισπευτεί οι διαδικασίες για την αναμόρφωση του χώρου στο γήπεδο του Ελληνικού. Ο συνεργάτης του «τίγρη», Βαγγέλης Ασλανίδης, επισκέφτηκε χθες τις εγκαταστάσεις για να καταγράψει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Στο μεταξύ, πληροφορίες της «Ώρας των Σπορ» αναφέρουν πως επιτεύχθηκε συμφωνία με το Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για να τοποθετηθούν 9.000 καθίσματα από εκεί στο γήπεδο του Ελληνικού, ώστε να αυξηθεί κατά πολύ η χωρητικότητά του (στόχος να ξεπεράσει τις 20.000).

Ώρα Άγγελου

23/05/2013
 Την οριστική απάντηση στη διοίκηση του Πλατανιά αναμένεται να δώσει σήμερα ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ώρα Άγγελου
Μπορεί τον τελευταίο καιρό να κάνει κινήσεις για το ρόστερ του Πλατανιά για τη νέα σεζόν αλλά ακόμα οριστική απάντηση δεν έχει δώσει. Η ώρα έφτασε όμως. Ο Άγγελος Αναστασιάδης σήμερα αναμένεται να απαντήσει οριστικά αν θα συνεχίσει στον πάγκο των Κρητικών ή όχι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα τεχνικό και περιμένουν να ακούσουν την απάντηση του. Σε περίπτωση που είναι αρνητική ήδη έχει γίνει μια πρώτη έρευνα για αναζήτηση αντικαταστάτη και ψηλά στην λίστα φαίνεται πως είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος πέρυσι στον πάγκο της Ξάνθης πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία.

Επέστρεψαν τα χαμόγελα, προχωρά του προπονητή

23/05/2013
 Ικανοποίηση μετά από καιρό στον ΠΑΟΚ για τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Έντονη φημολογία πως ξεκαθαρίζει άμεσα το θέμα προπονητή.

Επέστρεψαν τα χαμόγελα, προχωρά του προπονητή
Αυτός, ναι, ήταν ΠΑΟΚ. Αφήνοντας πίσω του τις κακές εμφανίσεις που προηγήθηκαν, αλλά και το ψυχολογικό βάρος από την έντονη κριτική από ΜΜΕ και εξέδρα, οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκαν στο ύψος τους, κέρδισαν με 2-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη κι έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση στα play offs.

Η εμφάνιση και η νίκη σκόρπισε χαμόγελα και στις τάξεις της διοίκησης. Οι Ιβάν Σαββίδης, Θοδωρής Ζαγοράκης και Γκέρμαν Τσιστιακόφ παρακολούθησαν μαζί από το «Μακεδονία Παλλάς» το παιχνίδι και μετά το τέλος του αγώνα ήταν έκδηλη η ικανοποίησή τους, ενώ δεν έλειψαν και τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια στην ομάδα.

Ασφαλώς ο στόχος δεν επιτεύχθηκε ακόμη και είναι απαραίτητο να συνεχίσει η ομάδα στον ίδιο δρόμο, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με τους Αρκάδες στην Τούμπα (18:15). Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν, καθώς θα λείψει σίγουρα ο τιμωρημένος Σίλντενφελντ (δεν αποκλείεται να κληθεί για εξηγήσεις για την ανόητη αποβολή του στο φινάλε), ενώ αμφίβολο είναι αν θα επανέλθει ο τραυματίας Καμαρά. Τέσσερις κάρτες συμπλήρωσε ο Έτο και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τρία προσεχή ματς θα λείψει.

«Κλείνει» σύντομα προπονητή

Έντονη είναι η φημολογία πως το θέμα του προπονητή που θα αναλάβει επί μονίμου βάσεως τον ΠΑΟΚ αντί του υπηρεσιακού Γιώργου Γεωργιάδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Την υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά ο Ιβάν Σαββίδης. Κάποιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και ο αντικαταστάτης του Γιώργου Δώνη να είναι στην Τούμπα ακόμη και την Κυριακή.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου