ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


22/05/2013


Μπλάνκο: «Μακάρι να γυρίσω στην ΑΕΚ»

21/05/2013
 Την ευχή να επιστρέψει σε μία ΑΕΚ δυνατή και πρωταγωνίστρια έκανε ο Ίσμαελ Μπλάνκο.

Μπλάνκο: «Μακάρι να γυρίσω στην ΑΕΚ»
Ο Ίσμαελ Μπλάνκο είναι από τους ξένους παίκτες που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην ΑΕΚ. Και τα αισθήματα είναι αμοιβαία, αφού ο Αργεντινός επιθετικός από την πατρίδα του δεν έκρυψε την πίκρα του για τον υποβιβασμό της, αλλά και την ελπίδα να ξαναφορέσει τη φανέλα της.

«Πέρασα τέσσερα καταπληκτικά χρόνια στην ΑΕΚ και με στενοχωρεί το ότι υποβιβάστηκε. Όταν ένας σύλλογος κουβαλά πολλά προβλήματα, στο τέλος το πληρώνει. Μου έπεσε βαρύς ο υποβιβασμός. Είναι πολύ οδυνηρό κι άσχημο να υποβιβάζεται μία τόσο σημαντική ομάδα. Μακάρι αυτό να φανεί χρήσιμο ώστε ο σύλλογος να αρχίσει από το μηδέν, να γίνουν σωστά τα πράγματα και να επαναφέρουν την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να βρίσκεται», αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Goal».

«Αυτό που θέλω είναι να επιστρέψει η ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία και να γίνει ξανά μια δυνατή, οργανωμένη και με μεγάλη ομάδα, όπως ήταν πάντα. Τώρα πρέπει οι φίλαθλοι να στηρίξουν τους παίκτες και το σύλλογο. Θα χρειαστούν δύο χρόνια δουλειάς, αλλά με θυσίες πετυχαίνεις τα πάντα και η ΑΕΚ θα ξαναγίνει μεγάλη ομάδα», πρόσθεσε ο «Ζορό», που αγωνίζεται στη Λανούς κι έχει 12 συμμετοχές και 2 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής στην «Ένωση», ο 30χρονος άσος είπε: «Είμαι δεμένος με την ΑΕΚ. Είχα πολλές ευκαιρίες για να πάω σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα και δεν το έκανα γιατί η ΑΕΚ μού έδωσε πολλά και τρέφω ιδιαίτερη αγάπη. Γι’ αυτό αποφάσισα να μην πάω αλλού και μου έλεγαν ότι είμαι τρελός. Μακάρι να μπορέσω να γυρίσω στην ΑΕΚ. Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουν από το μηδέν και μακάρι, αν έχω την τύχη να επιστρέψω, όταν το κάνω η ομάδα να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι όταν βρισκόμουν εκεί. Τώρα είμαι στη Λανούς, παλεύουμε για το πρωτάθλημα, και όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου, το επόμενο καλοκαίρι, θα δω αν υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψω στην ΑΕΚ».

Καθησυχαστικοί για Ψωμιάδη στην ΑΕΚ

21/05/2013
 Στην ΑΕΚ θεωρούν πως η εκκαθάριση στην ΠΑΕ δεν θα πλήξει την προσπάθειά της να εισπράξει τα χρήματα από την υπόθεση της υπεξαίρεσης της οικογένειας Ψωμιάδη.

Καθησυχαστικοί για Ψωμιάδη στην ΑΕΚ
Το πρωί της Τετάρτης δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Μάκης Ψωμιάδης και η σύντμηση της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΑΕΚ από 30 σε τρεις μήνες προκάλεσε ανησυχία μήπως χαθούν τα χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί (21,5 εκατ. ευρώ ως το 2003) αν, όταν βγει απόφαση, δεν θα υφίσταται πλέον ΠΑΕ.

Πάντως από πλευράς «Ένωσης» όλοι παρουσιάζονται καθησυχαστικοί και βέβαιοι πως δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Τονίζουν πως υπάρχει οριστικό βούλευμα σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης και η δίκη μπορεί να γίνει κανονικά, είτε με παρούσα την ΠΑΕ ΑΕΚ ως ενάγουσα είτε όχι. Αν, δε, η ΑΕΚ επιστρέψει τη σεζόν 2013/14 στη Football League, που είναι επαγγελματική κατηγορία, μπορεί με νομικές ενέργειες να συσταθεί παράλληλη εταιρεία που θα προστατεύσει την υπόθεση. Η «Ένωση» μπορεί στη διάρκεια της διαδικασίας εκκαθάρισης να εκχωρήσει την απαίτησή της σε φυσικά πρόσωπα.

Συνάντηση με Καραγκούνη

21/05/2013
 Μέσα στις επόμενες μέρες ο Γιώργος Καραγκούνης θα μιλήσει με τους Νταμπίζα και Σαραβάκο. Όλα ανοιχτά για την επιστροφή του διεθνούς χαφ στον Παναθηναϊκό.

Συνάντηση με Καραγκούνη
Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Γιώργος Καραγκούνης και πρόκειται τις επόμενες μέρες να μιλήσει με τον Νίκο Νταμπίζα και τον Δημήτρη Σαραβάκο για την ενδεχόμενη επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι ανοιχτό και οι πιθανότητες να επιστρέψει ο διεθνής χαφ στο αγαπημένο του «τριφύλλι» είναι μοιρασμένες, αφού ο παίκτης (που μένει ελεύθερος από τη Φούλαμ) έχει κάποιους ενδοιασμούς και πρέπει να πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση.

Ο «Κάρα» δηλώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια απόφαση με το μέλλον του, κάτι που θα γίνει σε συνεννόηση με την οικογένειά του. Πάντως, τονίζει πως δύσκολα μπορεί και δεύτερη σεζόν να ζήσει χωρίς τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Από εκεί και πέρα, παρατηρούνται δυσκολίες στους παίκτες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» και δεν υπολογίζονται από τον Γιάννη Αναστασίου. Πρόκειται για τους Μπουμσόνγκ, Κουίνσι και Φορναρόλι, στους οποίους θα χρειαστεί να δοθούν αρκετά χρήματα για να αποτελέσουν παρελθόν.

Πιο εύκολες περιπτώσεις φαντάζουν εκείνες των Βιτόλο και Τοτσέ, στους οποίους έχει γίνει πρόταση για μείωση αποδοχών πάνω από 50% και σύντομα θα σημειωθούν εξελίξεις.

Όσον αφορά το θέμα του Βαγγέλη Μόρα, ο 32χρονος αμυντικός της Ελλάς Βερόνα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, η SportDay αναφέρει πως είχε μιλήσει με τον Νίκο Νταμπίζα μετά το τελευταίο ματς της ομάδας του και ακόμη υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να ντυθεί στα πράσινα, αν και εκείνος και οι συμπαίκτες του κατάφεραν να την ανεβάσουν στη Serie Α.

Το στόρι της μη ελληνοποίησης του Κάτσε

21/05/2013
 Αναγκαστικό ήταν το «ναι» του Έργκους Κάτσε στην εθνική Αλβανίας, αφού δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου.

Το στόρι της μη ελληνοποίησης του Κάτσε
Τέλος μπήκε στο… σίριαλ του Έργκους Κάτσε. Ο Αλβανός χαφ του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το ελληνικό διαβατήριο, αν και πολλοί συνέκριναν την περίπτωσή του με εκείνες των αδερφών Αντετοκούμπο που δικαιώθηκαν πρόσφατα στο μπάσκετ.

Και όπως ήταν φυσικό επέλεξε να αγωνιστεί στην εθνική Αλβανίας. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, Τζιάνι Ντε Μπιάζι, κάλεσε τον 20χρονο μέσο για τον προσεχή αγώνα (07/06) με την Νορβηγία, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εκείνους.

Η SportDay, όμως, σήμερα εξηγεί πως φτάσαμε ως εδώ και η Εθνική έχασε έναν πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα βοηθήσουν αρκετά στην «γαλανόλευκη» μεσαία γραμμή.

Η όλη ιστορία με την ελληνοποίηση του Κάτσε ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο ΠΑΟΚ (μέσω του Ζήση Βρύζα) και οι παράγοντες της ΕΠΟ (είχε κάνει καλή εντύπωση στον Φερνάντο Σάντος) κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα και ήταν σε διαρκή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως ο νεαρός μέσος δεν πληρούσε όλα τα απαραίτητα κριτήρια για να εκδοθεί το ελληνικό διαβατήριο. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση πώς η ίδια υπόθεση είχε αίσιο τέλος στο μπάσκετ και δεν είχε στο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα ο 20χρονος χαφ θα καταλήξει στην εθνική Ανδρών της Αλβανίας.

Σημαντικό, όμως, ρόλο έπαιξε η επαφή του βετεράνου επιθετικού με μεγάλη θητεία στην Ελλάδα, Αλμπάν Μπούσι, και μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό κατάφεραν να πείσουν τον Κάτσε να πει το πολυπόθητο «ναι».

«Πιο συγκεκριμένο το ενδιαφέρον του ΠΑΟ για Ντελαπλάς»

21/05/2013
 Ο βελγικός Τύπος αναφέρεται στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ζονατάν Ντελαπλάς προσθέτοντας πως τον Γάλλο μέσο «βλέπουν» επίσης Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης.

«Πιο συγκεκριμένο το ενδιαφέρον του ΠΑΟ για Ντελαπλάς»
Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ζονατάν Ντελαπλάς έγινε είδηση στον βελγικό Τύπο. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως τον Γάλλο μέσο «βλέπουν» επίσης Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι εξίσου… «ζωηρές» με την ελληνική ομάδα.

«Το πιο συγκεκριμένο ενδιαφέρον είναι αυτή τη στιγμή από μία απροσδόκητη πλευρά. Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη, οπότε οι ομάδες που ενδιαφέρονται από το Βέλγιο θα πρέπει να βιαστούν», αναφέρεται σχετικά.

Επίσκεψη σε Σαμαρά ο Αστέρας

21/05/2013
 Ορίστηκε το ραντεβού των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, με τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίσκεψη σε Σαμαρά ο Αστέρας
Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος, με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μετά τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό οι ισχυροί άνδρες των Αρκάδων είχαν τονίσει ότι θέλουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να εκφράσουν τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί σε αρκετές περιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να γίνει γνωστή η μέρα και η ώρα της συνάντησης των δύο πλευρών.

Σε αυτή τη συνάντηση οι «κυανοκίτρινοι» θα εκφράσουν τον προβληματισμό τους και θα πουν τι ακριβώς έγινε στον τελικό της 11ης Μαΐου.

Στράτος: «Τα μισά θα τα φορτώσουν σε μένα…»

21/05/2013
 Την ανησυχία του για ευθύνες που μπορεί να προκύψουν σε βάρος του για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο από το 1990 εξέφρασε ο Νίκος Στράτος.

Στράτος: «Τα μισά θα τα φορτώσουν σε μένα…»
Θορυβημένοι είναι παράγοντες της ΑΕΚ μετά την απόφαση της οικονομικής εισαγγελίας να θέσει προέδρους, αντιπροέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και όσους είχαν δικαίωμα υπογραφής στο «στόχαστρο» για τις οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο από το 1990 ένεκα του άρθρου 44.

Ο Νίκος Στράτος, επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Έθνος» πως έχει ήδη περάσει τρεις φορές από τα γραφεία της ΦΕΑ Αθηνών και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τυχόν ευθύνες που μπορεί να του αποδοθούν.

«Από τα 20 αυτά χρόνια, τα 15 ήμουν διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, άρα τα μισά θα τα φορτώσουν σε μένα. Πράγματι, απευθύνθηκα στην Εφορία, γιατί η εκκαθάριση μάς προβληματίζει όλους. Ιδιαίτερα, δε, αν υπάρξει διάρρηξη του άρθρου 44, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», δήλωσε, ενώ διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στις κλητεύσεις που θα σταλούν-αν δεν έχουν ήδη σταλεί-από τη ΦΕΑ Αθηνών φέρονται να βρίσκονται μεταξύ άλλων και τα ονόματα των Πέτρου Στάθη, Γιώργου Λεωντσινίδη, Γιάννη Καρρά, Γιάννη Γρανίτσα, Κώστα Σταυρόπουλου, Χαρίλαου Ψωμιάδη, Κώστα Γενεράκη, Γιώργου Ρόκκα κλπ.

Χάνει Αστέρα ο Καμαρά

21/05/2013
 Απών από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την τρίτη αγωνιστική των play offs θα είναι ο Αμπντούλ Ραζαγκί Καμαρά λόγω τραυματισμού.

Χάνει Αστέρα ο Καμαρά
Χωρίς τον Αμπντούλ Ραζαγκί Καμαρά θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Τετάρτη για την τέταρτη αγωνιστική των play offs της Σούπερ Λίγκας.

Ο ακραίος επιθετικός από τη Γουινέα έχει ένα οίδημα στον δεξιό τετρακέφαλο και μία κάκωση στον αριστερό προσαγωγό. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις σήμερα και αύριο, ενώ την Πέμπτη θα γίνει επανέλεγχος από το ιατρικό τιμ για να διαπιστωθεί αν θα προλάβει το ματς της Κυριακής με τους Αρκάδες στην Τούμπα.

Σημειώνεται πως ο Καμαρά είχε επεισόδιο με τον Βούκιτς στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ εκτός ομάδας μέχρι νεωτέρας τέθηκε ο Σαρλ Ιτάντζ για πειθαρχικό παράπτωμα.

Ανανέωσε ο Μπαϊκαρά

21/05/2013
 Για τρίτη χρονιά ο Ντενίζ Μπαϊκαρά θα φορά τη φανέλα του Πανθρακικού.

Ανανέωσε ο Μπαϊκαρά
Ο χορός των ανανεώσεων έχει ξεκινήσει στον Πανθρακικό στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Μετά την ανανέωση του Δημήτρη Κουτσόπουλου τη σκυτάλη πήρε ο Ντενίζ Μπαϊκαρά, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα της Κομοτηνής για ακόμη μία σεζόν.

Ο Τούρκος μέσος συναντήθηκε με τη διοίκηση και αφού τα βρήκαν σε όλα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Πανθρακικού για τρίτη χρονιά.

Ο Μπαϊκαρά τη σεζόν που πέρασε συμμετείχε σε 29 αγώνες, σκοράροντας δύο φορές.

Ξεκαθάρισμα εκ των έσω

21/05/2013
 Τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από την Skoda Ξάνθη ανακοίνωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ξεκαθάρισμα εκ των έσω
Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Ράιαν Σμιθ να αποχωρεί από την Ξάνθη έβαλε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο Άγγλος μέσος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ακριτική ομάδα και την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

Ακόμη, ο τεχνικός διευθυντής ανακοίνωσε πως οι Ουνουάτσι και Βιβιανί θα αποτελέσουν παρελθόν από την ακριτική ομάδα, ενώ όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες, όλα δείχνουν πως ο Πρίττας δεν θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Ξάνθης.

Ωστόσο, ο Παπαδημητρίου δεν αναφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές που πιθανόν να πωληθούν από την ομάδα, όπως οι Λοντίγκιν, Μάνταλος και Βασιλακάκης.

Συζητήσεις, ανανεώσεις και μειώσεις

21/05/2013
 Συναντήσεις με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν περιλαμβάνει η ατζέντα της διοίκησης της Κέρκυρας.

Συζητήσεις, ανανεώσεις και μειώσεις
Σημαντική για τον σχεδιασμό του ρόστερ της επόμενης σεζόν είναι αυτή η εβδομάδα για την Κέρκυρα, αφού αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τους παίκτες που θα συνεχίσουν να φοράνε τη φανέλα των Φαιάκων και την επόμενη σεζόν που θα βρει την ομάδα να αγωνίζεται στην Football League.

Η διοίκηση της ομάδας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθεί με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.

Ακόμη, συζητήσεις θα υπάρξουν και με τους παίκτες με επίκεντρο την αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους, δεδομένου ότι το μπάτζετ της ομάδας είναι μικρότερο.

Πριν τον Αστέρα… ο Βιεϊρίνια

21/05/2013
 Με… guest star τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Εκτός αποστολής Καμαρά, Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης και Κατσικάς.

Πριν τον Αστέρα… ο Βιεϊρίνια
Ένας παλιόφιλος ήταν η συμμετοχή-έκπληξη στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια (βρέθηκε και χτες στην Τούμπα), ο οποίος θα γυμνάζεται για λίγες μέρες με τον ΠΑΟΚ μέχρι να ενσωματωθεί στην εθνική Πορτογαλίας για τις προσεχείς της υποχρεώσεις. Οι σχέσεις του παίκτη με το «Δικέφαλο του Βορρά» παραμένουν άριστες και μόλις το χειμώνα είχε γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί από τη Βόλφσμπουργκ.

Η προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης με τον Αστέρα στην Τρίπολη (20:30, Novasports 1) για την τρίτη αγωνιστική των play offs ολοκληρώθηκε δίχως απρόοπτα. Εκτός της 20μελούς αποστολής έμειναν οι τραυματίες Καμαρά (θεραπεία), Κωνσταντινίδης και Κατσικάς (ατομικό), όπως και ο Ιτάντζ μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα. Τη θέση του Γάλλου γκολκίπερ πήρε ο Χακόμπο.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελούν οι: Χακόμπο, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Έτο, Λίνο, Σταφυλίδης, Κατσουράνης, Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Βούκιτς, Ρομπέρ, Κίτσιου, Λόρενς, Ολίσε, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στην ΕΠΟ ο Αλαφούζος

21/05/2013
 Το «παρών» στα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για το θέμα των αδειοδοτήσεων, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην ΕΠΟ ο Αλαφούζος
Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» παρέστη στην ΕΠΟ για τη διαδικασία της εξέτασης του φακέλου των «πράσινων», ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Η συζήτησε έχει αρχίσει από τις 12:30 και παρόντας είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όπως διαρρέεται από τους ανθρώπους της ΕΠΟ, οι αποφάσεις σε πρώτο βαθμό, αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή.

Χριστόπουλος: «Δεν υπάρχουν δευτερότριτα»

21/05/2013
 Ενότητα και ταπεινότητα ζήτησε ο Γιάννης Χριστόπουλος από όσους βρίσκονται εντός κι εκτός ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να παλεύει για το καλύτερο στα πλέι οφ.

Χριστόπουλος: «Δεν υπάρχουν δευτερότριτα»
Χωρίς διάθεση για μεγάλα λόγια, αλλά έχοντας προσύλωση και πίστη στον στόχο, βλέπει την συνέχεια των πλέι οφ ο Γιάννης Χριστόπουλος στον ΠΑΣ.

«Χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση από εμάς, πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουμε. Είναι παιχνίδι που πιθανόν να χρειαστεί υπομονή και θα κριθεί στο τέλος», ανέφερε για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές του, σημείωσε:

«Δεν υπάρχουν δευτερότριτα. Υπάρχουν οι παίκτες με περισσότερο χρόνο συμμετοχής και άλλοι με λιγότερο. Εμείς όμως, έχουμε αυτό το ρόστερ, πιστεύω όλους τους παίκτες το ίδιο και όλοι έχουν επιλεγεί ένας προς έναν από εμένα, άρα σημαίνει ότι το πιστεύω αυτό το ρόστερ και τους παίκτες και ξέρω τις δυνατότητές τους».

Τι ανέφερε για τον κόσμο της ομάδας και τις δηλώσεις του προέδρου που παρερμηνεύτηκαν.

Αναλυτικά, όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου:

Για την παρερμηνεία των δηλώσεων του Γιώργου Χριστοβασίλη: «Χθες ο πρόεδρός μας μίλησε σ' ένα ραδιοφωνικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη και κάποια πράγματα που είπε αποδόθηκαν με λάθος τρόπο στη συνέχεια. Μου έχει συμβεί κι εμένα και στο τέλος να βγαίνει ένα νόημα που να είναι μπερδεμένο. Και βέβαια ο πρόεδρος είναι μαζί μας σε όλους τους στόχους, όπως ήταν από το ξεκίνημα της περιόδου. Ό,τι ο άνθρωπος δεν εννοούσε ότι η ομάδα μας δεν αξίζει ή δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή για το champions League. Ίσως εννοούσε ότι άλλες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε εκεί να έχουν καλύτερες υποδομές, μεγαλύτερο μπάτζετ ή κάτι τέτοιο. Αυτό είναι κατανοητό απ' όλους. Αλλά σίγουρα πιστεύει ότι όσο αξίζουν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας, η Τρίπολη να πάνε στο Champions League, αλλά τόσο το αξίζει και ο ΠΑΣ Γιάννινα αν κατακτήσει φυσικά αυτή τη θέση».

Για το ροτέισον: «Εμείς μπήκαμε στα play-off όντας το μεγάλο αουτσάιντερ αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα έπρεπε να χαράξω τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε για να πετύχει η ομάδα μας το καλύτερο δυνατό. Εγώ, λοιπόν, αποφασίζω και λειτουργώ βάσει της λογικής μου. Δεν ξέρω αν βρίσκει σύμφωνους όλους ή κάποιους, αλλά σίγουρα εγώ κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι το σωστό.

Και κάτι ακόμα. Μ' ενοχλεί πολύ που διαβάζω ότι τα Γιάννινα κέρδισαν στην Τούμπα με τα δευτερότριτα και τα τριτοτέταρτα κ.ο.κ. Υπάρχουν οι παίκτες με περισσότερο χρόνο συμμετοχής και άλλοι με λιγότερο. Εμείς όμως, έχουμε αυτό το ρόστερ, πιστεύω όλους τους παίκτες το ίδιο και όλοι έχουν επιλεγεί ένας προς έναν από εμένα, άρα σημαίνει ότι το πιστεύω αυτό το ρόστερ και τους παίκτες και ξέρω τις δυνατότητές τους. Και βέβαια, όταν επιλέξαμε να κατέβουμε μ' αυτήν την ομάδα στην Τούμπα, ο στόχος ήταν πάλι η νίκη κι αυτό το ξέρουν πρώτα απ' όλα οι ποδοσφαιριστές μου. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αντιμετωπίζετε όλα αυτά τα παιδιά με την ίδια πίστη».

Για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με τον Ατρόμητο: «Είναι τα πιο δύσκολα, ειδικά αυτό που έρχεται, μέχρι σήμερα. Ο Ατρόμητος είναι πολύ βελτιωμένος, οι παίκτες του δείχνουν ενέργεια, η τακτική του κ. Παράσχου είναι πολύ επικίνδυνη και επιθετική και πραγματικά αύριο θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει στα play-offs. Χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση από εμάς, πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουμε. Είναι παιχνίδι που πιθανόν να χρειαστεί υπομονή και θα κριθεί στο τέλος.

Δεν θέλω να κάνω πάλι κάλεσμα στον κόσμο. Το έχω κάνει αρκετές φορές φέτος. Πιστεύω ότι αυτοί που συνειδητοποιούν που έχει φτάσει η ομάδα και σε τι προκλήσεις βρισκόμαστε και σε τι ιστορικές στιγμές για την ομάδα. Ίσως κάποια άλλη στιγμή όχι απλά να γέμιζε το γήπεδο στον αγώνα, αλλά στη σημερινή προπόνηση να είχε 1.000 άτομα ή θα μας πήγαιναν αύριο στο γήπεδο με συνοδεία οι φίλαθλοι του ΠΑΣ. Δεν θα πω κάτι άλλο ούτε θα προσκαλέσω τον κόσμο στο γήπεδο. Απλά θα παρακαλέσω αυτοί που θα έρθουν να περιμένουν ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και να σταθούν δίπλα στην ομάδα ως το 90'. Το να πετύχουμε κάτι μεγάλο στα play-offs είναι πολύ δύσκολο και πόσο δύσκολο είναι το αντιλαμβάνομαι εγώ περισσότερο από τον καθένα. Υπάρχει, όμως, μεγάλη πίστη μέσα στην ομάδα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πρέπει ο κόσμος να μη χάνει την πίστη του σ' αυτήν την ομάδα. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας: «Στην Τούμπα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ρουμπουλάκου που πριν 2 χρόνια έπαιζε στην Δ' Εθνική στην Ραφήνα. Δεν θα μιλήσω για μπάτζετ. Επίσης αγωνίστηκε ο Νάκος 20 λεπτά, που πέρυσι έπαιζε στο τοπικό στον Ατρόμητο Ιωαννίνων. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι τόσο εύκολο να μπουν αυτά τα παιδιά και να παίξουν στην Τούμπα απελευθερωμένα και να μαρκάρουν τον Σαλπιγγίδη ή να ντριμπλάρουν τον Κατσουράνη, τότε θα ήταν όλα πολύ εύκολα και δεν θα χρειάζονταν οι προπονητές. Η δουλειά που χρειάζεται για να μπουν αυτά τα παιδιά στην Τούμπα και να έχουν την αυτοπεποίθηση να κερδίσουν, είναι άλλο θέμα».

Για το αν η ομάδα ενδέχεται να εμφανίσει αγχώδη συμπεριφορά στο σημείο που έφτασε: «Όχι, και θα σας πω κάτι που είπαμε στα αποδυτήρια και αν θέλετε θα το καταλάβετε. Δεν υπάρχει άγχος, αλλά μεγάλη θέληση. Όταν έχω απέναντί μου ένα ωραίο γλυκό ή ένα ωραίο δώρο και βλέπω ότι μπορώ να το πιάσω, το μόνο που έχω να κάνω είναι να τρέξω όσο πιο γρήγορα μπορώ για να το πιάσω».

Για τους πόντους που χρειάζεται ο ΠΑΣ να πιάσει το... «γλυκό»: «Δεν το γνωρίζω. Είναι απρόβλεπτη η διαδικασία. Εμείς προσπαθούμε να βγει αληθινό το σενάριο που έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας. Θα δούμε. Με αυτούς τους αντιπάλους όσο κοντά μπορεί να φαίνεται τόσο μακριά μπορεί να είσαι. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο».

Για το πώς επηρεάζει την ομάδα η επιτυχία: «Εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι για όλα αυτά και δεν έχει γίνει ακόμα κάποια τεράστια επιτυχία. Θα δούμε που θα φτάσουμε όταν περάσει και το τελευταίο παιχνίδι».

«Εδώ φτάσαμε όλοι μαζί ενωμένοι, διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα, δημοσιογράφοι, κόσμος. Πρέπει να μείνουμε στα επόμενα 4 παιχνίδια ταπεινοί και ενωμένοι, όπως ήμασταν όλο το χρόνο. Και θα κάνουμε ταμείο στις 2 Ιουνίου», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του.

«Δίχτυα» ΠΑΟΚ για Αγριογιάννη

21/05/2013
 Να ενισχύσει το προπονητικό του τιμ, με τον γυμναστή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Αγριογιάννη θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ.

«Δίχτυα» ΠΑΟΚ για Αγριογιάννη
Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη από τον ΠΑΟΚ, μαζί την πόρτα της εξόδου πέρασε και ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, που είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στη διοίκηση.

Οι εξελίξεις όμως με τον Έλληνα τεχνικό τον έθεσαν και αυτόν εκτός ομάδας, με συνέπεια οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» να βρίσκονται σε αναζήτηση και νέου γυμναστή τερματοφυλάκων.

Και φαίνεται πως τον βρήκαν στο πρόσωπο του Παναγιώτη Αγριογιάννη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάστηκε με επιτυχία στον Παναθηναϊκό, δουλεύοντας μεταξύ άλλων με τους Καπίνο και Καρνέζη, ο οποίος χθες -κατά την βράβευσή του για τους καλύτερους της σεζόν- τον ευχαρίστησε για τη βοήθειά του.

Το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει (θετική) εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Να κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι»

21/05/2013
 «Θέλω να προκαλέσω μια συζήτηση με στόχο το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου», τόνισε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τη μήνυση που κατέθεσε κατά της ΕΠΟ.

«Να κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι»
Να προκαλέσει μια συζήτηση με παρούσες όλες τις ομάδες αλλά και τους αρμόδιους φορείς με στόχο την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ως σκοπό η μήνυση που υπέβαλε ο Βασίλης Κωνσταντίνου κατά της ΕΠΟ όπως ο ίδιος τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου, Μιχάλη Λεάνη και Τάσο Νικολογιάννη.


-για τη μήνυση που κατέθεσε:
«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε και πιο σοβαρά με το θέμα της διαιτησίας, η οποία σε πολλά παιχνίδια έχει κάνει λάθη τα οποία όταν επαναλαμβάνονται παύουν να είναι λάθη. Όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να κάνουν άμεσα κάτι για να το βελτιώσουν.

Ο ΠΑΟ είχε στείλει τον Δεκέμβριο στην ΕΠΟ μια διαμαρτυρία για τις κακές διαιτησίες εις βάρος του και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Αν ήθελαν να κάνουν κάτι, να ρίξουν ένα σμπάρο στη διαιτησία θα το είχαν κάνει από το Δεκέμβριο… Γιατί οι διαιτητές κάνουν τόσα λάθη εντός Ελλάδος και όταν παίζουν εκτός είναι άριστοι;

Εάν περιμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει, τότε θα φτάσουμε στο σημείο να πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο οι δημοσιογράφοι και κανένας φίλαθλος. Πρέπει όλοι οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου να κάτσουν σε ένα τραπέζι για να μπορούν να βρουν μια άκρη με αρχή τη διαιτησία. Μην ξεχνάτε ότι δύο μέλη της ΚΕΔ έχουν πει ορισμένα πράγματα και κανείς δεν έχει απαντήσει ή έστω δεν έχει ασχοληθεί κανείς με τα όσα έχουν πει.

Θέλω να προκαλέσω… Για να κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι. Στην μήνυση έχω στοιχεία, τα οποία κατά την άποψή μου αποδεικνύουν ότι ο ΠΑΟ έχει αδικηθεί και σε ποια παιχνίδια έχει γίνει αυτό. Τα στέλνω για να τα δουν και οι αρμόδιες αρχές. Το κίνητρο είναι να κάτσουμε όλοι κάτω στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έζησα κάποιες περιπτώσεις με εχθρική διαιτησία. Δεν γίνεται η ίδια φάση σε άλλο παιχνίδι να δίδεται πέναλτι και στον Παναθηναϊκό όχι…

-για το ενδεχόμενο να υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού του ΠΑΟ:
«Δεν μπορώ να πω για εχθρική στάση της ΕΠΟ κατά του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει καμία βάση για να υποβιβαστεί ο ΠΑΟ στην Β’ Εθνική λόγω της μήνυσης. Εγώ την κατέθεσα και είμαι φυσικό πρόσωπο. Εγώ μπορώ να τιμωρηθώ σαν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ όχι όμως η ομάδα».

-για την αδειοδότηση:
«Δεν νομίζω ότι θα πάει άσχημα το θέμα. Νομίζω θα πάρουμε την αδειοδότηση».

Τέλος ο Σνάουτσνερ

21/05/2013
 Παρελθόν από τη Βέροια αποτελεί ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Τέλος ο Σνάουτσνερ
Την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας της με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ γνωστοποίησε η ΠΑΕ Βέροια.

Ο Πολωνός αμυντικός αγωνίστηκε φέτος σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου με τη φανέλα της «βασίλισσας του Βορρά».

Η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Miroslaw Sznaucner και του εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα».

Παράλληλα σε άλλη ανακοίνωσή του ο σύλλογος της Ημαθίας έκανε γνωστό πως η φετινή προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου.

Έχει πάει και Σπάτα ο Μελισσανίδης

21/05/2013
 Εδώ ετοιμάζεται να πάει στο Τορίνο -για χάρη του γηπέδου της ΑΕΚ. Στα Σπάτα δεν θα είχε πάει; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κάνει ήδη αυτοψία στις εγκαταστάσεις όπου πιθανότατα θα παραμείνει η «Ένωση».

Έχει πάει και Σπάτα ο Μελισσανίδης
Είναι δεδομένη η επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη να παραμείνει η ΑΕΚ στα Σπάτα.

Επίσης δεδομένη ωστόσο είναι η πρόθεσή του να έχει πλήρως διαμορφωμένη εικόνα για τις εγκαταστάσεις και το τι πρέπει να γίνει σ’ αυτές ώστε να είναι αντάξιες της ομάδας.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει μείνει μονάχα σ’ αυτά που του έχει μεταφέρει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (που έχει δουλέψει ήδη στα Σπάτα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς) αλλά έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι ισχύει στον χώρο.

Κάτω από άκρα μυστικότητα, λοιπόν, βρέθηκε προ ημερών στις εγκαταστάσεις προκειμένου να τις επιθεωρήσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οι πρώτες εντυπώσεις του, δε, παρουσιάζονται να ήταν… ανάμεικτες: Σχετικά καλές για την κατάσταση των αποδυτηρίων, του γυμναστηρίου και των γραφείων (εξάλλου αυτά του ποδοσφαιρικού τμήματος θα μεταφερθούν στο Ελληνικό), αλλά και κακές για την κατάσταση του χλοοτάπητα των δυο γηπέδων.

Παράλληλα, ο Μελισσανίδης είδε και τον χώρο όπου υπάρχει σκέψη να κατασκευαστεί το τρίτο γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα (ώστε να φιλοξενηθούν εκεί οι ακαδημίες). Μετά το τέλος της αυτοψίας, δε, συζήτησε με τους συνεργάτες του όλα όσα πρέπει να γίνουν και πόσο θα κοστίσουν, ώστε να γνωρίζει όλα τα δεδομένα στη συζήτηση που θα κάνει με τον Νίκο Νοτιά.

Σπανός: «Υπόδειγμα ο Ιτάνζ στον Ατρόμητο»

21/05/2013 
Τι γίνεται με τον Σαρλ Ιτάνζ στον ΠΑΟΚ δεν το ξέρει -και δεν θέλησε να το σχολιάσει. Αυτό που ξέρει ο Γιώργος Σπανός είναι πως ο Καμερουνέζος ήταν άψογος επαγγελματίας στον Ατρόμητο.

Σπανός: «Υπόδειγμα ο Ιτάνζ στον Ατρόμητο»
Το παραμικρό πρόβλημα στη συνεργασία του με τον Σαρλ Ιτάνζ δεν είχε ποτέ ο Γιώργος Σπανός.

Με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis», ο πρόεδρος του Ατρομήτου δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει με τον Καμερουνέζο στον ΠΑΟΚ.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι στο διάστημα που αγωνιζόταν στον Ατρόμητο ήταν υπόδειγμα επαγγελματία.

Κατά τ’ άλλα, εμφανίστηκε απόλυτα αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του στα play-off, τονίζοντας ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να χτυπήσει ακόμα και την πρωτιά.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σπανός

Για την πορεία του Ατρομήτου στα play-off: «Μετά και τις δυο πρώτες αγωνιστικές, μπορούμε να λέμε ότι πάμε για την πρώτη θέση στα play-off. Νομίζω ότι δικαιούμαστε να το λέμε. Η πρώτη θέση είναι ανοιχτή για όλους και θα παιχτεί μέχρι το τέλος το ποιος θα την κατακτήσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις.

Εμείς κάναμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο, οι προσθήκες του Ιανουαρίου βοήθησαν και καταφέραμε να μπούμε στα play-off. Βοήθησε αρκετά και η έλευση Παράσχου στην ομάδα».


Για τον Σαρλ Ιτάνζ: «Δεν έχω καμία γνώμη για τον Ιτάνζ, αφού πλέον είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω την απόφαση της ομάδας. Όσον ήταν στην ομάδα μας, ήταν υπόδειγμα ποδοσφαιριστή. Είναι επαγγελματίας. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των λαθών. Λάθη γίνονται και πολύ συχνά».

Για τα σενάρια επιστροφής του Καμερουνέζου στον Ατρόμητο: «Αυτό είναι κάτι πολύ υποθετικό. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι τα play-off. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, δεν έχουμε κάνει προς το παρόν κανένα σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά».

Τον θέλουν αλλά…

21/05/2013
 Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος θέλει τον Κώστα Μενδρινό και την επόμενη σεζόν στον Πανιώνιο, όμως ο έμπειρος μέσος έχει προτάσεις από το εξωτερικό.

Τον θέλουν αλλά…
Πολύ αβέβαιη είναι η παραμονή του Κώστα Μενδρινού στον Πανιώνιο και τη νέα σεζόν. Μπορεί ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος να επιθυμεί την παραμονή του πρώην παίκτη του Άρη και του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν, όμως αυτό είναι λίγο δύσκολο.

Ο «Μένδρι» έχει ήδη δεχτεί κρούση από συλλόγους του εξωτερικού και είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθούν πολλά καθώς θα υπάρξει και συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Αρνητικό το κλίμα για ΠΑΟ, ΠΑΣ και Άρη

21/05/2013
 Εξαιρετικά δύσκολο φαντάζει για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα να εξασφαλίσουν άδεια από την ΕΠΟ, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Σημαντικές οι ελλείψεις στους φακέλους τους. «Κόβεται» και ο Άρης.

Αρνητικό το κλίμα για ΠΑΟ, ΠΑΣ και Άρη

Παρά την αισιοδοξία που έβγαζαν εδώ και μέρες προς τα έξω οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, από το ρεπορτάζ της ΕΠΟ προέκυπτε πως τα στοιχεία των φακέλων τους παρουσιάζουν προβλήματα και πως με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τώρα είναι απίθανο να εξασφαλίσουν άδεια για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ΠΑΕ εξετάστηκαν την Τρίτη 21/5 από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και οι διαρροές των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν. Τα μέλη της Επιτροπής επέδειξαν σχολαστικότητα που εκνεύρισε σε πολλά σημεία τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιώργο Χριστοβασίλη που έδωσαν το παρών κατά την ακρόαση των ομάδων τους. Οι «πράσινοι» δε, επί δύο ώρες προσπαθούσαν να πείσουν την Επιτροπή να δεχτεί τα στοιχεία και δώσει το «πράσινο φως», αλλά έπεφταν σε «τοίχο».

Η εγγυητική που είχε ζητήσει το αρμόδιο όργανο φέρεται να αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι στις αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα έως την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα αδειοδοτηθούν και θα τους επιβληθεί η ποινή του περιορισμού των μεταγραφών.

Ακολούθως θα υποβάλλουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης και θα περιμένουν την επανεξέταση των φακέλων τους μέχρι το τέλος του μήνα. Αν και σε δεύτερο βαθμό δεν τα καταφέρουν, τότε κατά πάσα πιθανότητα, η Ξάνθη θα κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη (αφού δεν θα μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή ούτε ο ΠΑΣ, ούτε ο Παναθηναϊκός).

Άδεια σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, δεν θα εξασφαλίσει ούτε ο Άρης, που διαρροές από την ΕΠΟ κάνουν ουσιαστικά λόγο για κατάθεση… κενού φακέλου! Οι άνθρωπο του Άρη δεν έδωσαν καν το παρών στην Επιτροπή Αδειοδότησης, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, συνεπώς η άδεια γι’ αυτούς δεν έχει στην παρούσα φάση καμία σημασία. Ενδεχομένως να επανέλθουν με στοιχεία στο δεύτερο βαθμό και να προσπαθήσουν εκεί να εξασφαλίσουν την άδεια.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης εξέτασε την Τρίτη και τους φακέλους του ΟΦΗ και του Αστέρα Τρίπολης. Οι υπόλοιποι θα εξεταστούν την Τετάρτη 22/5.

Να του… κόψει τον αέρα

21/05/2013
 Έτοιμοι να «κόψουν» τη φόρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι παίκτες του Ατρόμητου, τον οποίο αντιμετωπίζουν στην τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Να του… κόψει τον αέρα
Ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, πράγμα που κάνει την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να θέλει να «κόψει» το βήχα στους Γιαννιώτες.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει, αφού ο Κώστας Γιαννούλης είναι εκτός, έχοντας συμπληρώσει κάρτες. Τη θέση του αναμένεται να καλύψει ο Νάστος, στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα ο Παράσχος έχει μείνει ευχαριστημένος από την συνεργασία του Σουμπίνιο με τον Ναπολεόνι στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, φέρνοντας στην επιφάνεια τον καλό εαυτό τους. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ράντμαν. Ο Σκόνδρας δεξιά, ο Νάστος αριστερά και οι Φυτανίδης και Λαζαρίδης στο κέντρο της άμυνας.

Οι Ιγκλέσιας και Δημούτσος θα είναι τα αμυντικά χαφ, ενώ οι Μπρίτο, Σουμπίνιο και Ουντότζι θα βρίσκονται πίσω από τον Ναπολεόνι.

Η αποστολή που ταξίδεψε στα Γιάννενα: Ράντμαν, Μανόλο, Σκόνδρας, Φάμπιο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπάλλας, Ουντόζι, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Φυτανίδης, Κούτσι, Σουμπίνιο, Γκαρσία, Καραγκούνης, Μπρίτο.

Γράφει ιστορία ο Μπαρτολίνι

21/05/2013
 Ζωντανή ιστορία του Αστέρα Τρίπολης τείνει να γίνει ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ο οποίος έχει γίνει ο πέμπτος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία των Αρκάδων.

Γράφει ιστορία ο Μπαρτολίνι
Γράφει ιστορία και συνεχίζει…

Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι έχει γίνει ο πέμπτος παίκτης σε συμμετοχές του Αστέρα Τρίπολης και αφού προσπέρασε τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, έχει… βάλει πλώρη για τον Σωκράτη Φυτανίδη, ο οποίος είναι στην τέταρτη θέση με 81 πόντους.

Ο Αργεντινός αμυντικός είναι στην Αρκαδία από το 2009 και έχει καταφέρει να αφήσει πίσω του, τους Τσέζαρεκ, Κανακούδη, Καρντόσο και Συμεωνίδη, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους, με τις πρώτες επιτυχίες του συλλόγου στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επόμενος παίκτης που είναι έτοιμος να μπει στην δεκάδα είναι ο Σάββας Τσαμπούρης, ο οποίος έχει 60 συμμετοχές, αλλά και ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος έχει 58. Ωστόσο, πολλά σενάρια, θέλουν τον τελευταίο να αποχωρεί το ερχόμενο καλοκαίρι από τον Αστέρα, οπότε είναι δύσκολο να μπει στην δεκάδα.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα παικτών του Αστέρα:

1. Νίκος Λαζαρίδης 133
2. Ροτζέριο Μάρτινς 116
3. Αντώνης Λαδάκης 103
4. Σωκράτης Φυτανίδης 81
5. Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι 73
6. Αντριάν Μπαστία 73
7. Ντάνιελ Τσέζαρεκ 72
8. Πέτρος Κανακούδης 69
9. Οράσιο Καρντόσο 68
10. Γιάννης Συμεωνίδης 67

Γκμοχ: «Στην Ελλάδα πάντα ήθελαν ονόματα»

21/05/2013
 Την εμμονή των ελληνικών ομάδων να προσπαθούν να αποκτήσουν παίκτες – «μεγάλα ονόματα» κατέκρινε ο Γιάτσεκ Γκμοχ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Γκμοχ: «Στην Ελλάδα πάντα ήθελαν ονόματα»
Την εμμονή των ελληνικών ομάδων να προσπαθούν να αποκτήσουν παίκτες – «μεγάλα ονόματα» κατέκρινε ο Γιάτσεκ Γκμοχ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε αυτή ως και τον λόγο για τον οποίο χάθηκε ο Λεβαντόφσκι για τον Παναθηναϊκό αλλά και ως ένα από δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου…

«Πάντα στην Ελλάδα ήθελαν να αγοράζουν παίκτες με όνομα. Σιγά-σιγά αλλάζει αυτό», ανέφερε –αρχικά- ο Ελληνοπολωνός τεχνικός στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη και συνέχισε φέρνοντας ως παράδειγμα τον Λεβαντόφσκι για τους πράσινους.

«Η Ντορτμουντ έψαχνε παίκτες χωρίς όνομα. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν παίκτη με όνομα και έτσι η Ντόρτμουντ τον πρόλαβε», υποστήριξε και κατέθεσε την δική του πρόταση για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Εδώ στην Ελλάδα συνέχεια έχουμε ξένους. Τώρα οι ομάδες αναγκαστικά έχουν αρχίσει να επενδύουν. Από ανάγκη γίνεται αυτό όμως. Πρέπει να αλλάξουμε οργάνωση. Πρέπει το ποδόσφαιρο να γίνει


Συνέχεια έχουμε ξένους. Τώρα αναγκαστικά έχουν αρχίσει να επενδύουν. Από ανάγκη γίνεται. Ίσως να μην είχε την ίδια εξέλιξη αλλά ο ΠΑΟ θα μπορούσε να τον πουλήσει.

Πρέπει να αλλάξουμε οργάνωση. Δεν μπορεί η Σούπερ Λίγκα να λειτουργεί με την παλιά. Εγώ προτείνω η Ελλάδα να κάνει κάτι όπως κάποιες Σκανδιναβικές χώρες οι οποίες έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό επαγγελματιών παικτών που μπορούν να χρησιμοποιούν.

Πρέπει να είναι μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο γιατί αλλιώς τα παιδιά αυτά θέση δεν θα έχουν ποτέ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Οι ακαδημίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε όλους τους Ευρωπαϊκού συλλόγους γιατί στηρίζουν τις πρώτες ομάδες και έτσι μειώνεται το κόστος αρκετά. Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργεί με μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξει όμως η νομοθεσία. Όπως και ο νόμος Μποσμάν που δεν βοηθάει», ανέφερε.

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ μίλησε στους 94.6 και για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ…

«Φαβορί είναι η Μπάγερν. Η Ντόρτμουν δεν έχει πάγκο, την στιγμή που η Μπάγερν έχει τρεις ομάδες», τόνισε και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα πως η Ντόρτμουντ θα έφτανε στον τελικό ή ότι θα έδιναν το «παρών» δύο γερμανικές ομάδες. Όμως και οι δύο είχαν πολύ καλή απόδοση στη διοργάνωση. Πέρσι η Ντόρτμουντ πήρε το νταμπλ στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη απέναντι στον Ολυμπιακό δυσκολεύτηκε καθώς ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε. Φέτος όμως έδωσαν μεγάλη προσοχή στην Ευρώπη», υποστήριξε και κατέληξε…

«Σίγουρα η Μπάγερν θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια».

«Πόρτα» σε 5 από τις 8 ΠΑΕ!

21/05/2013
 Αρνητική αναμένεται να είναι η εισήγηση για την αδειοδότηση Παναθηναϊκού, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Άρη και ΑΕΚ. Πλήρης ο φάκελος για Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Βέροια.

«Πόρτα» σε 5 από τις 8 ΠΑΕ!
Τους φακέλους οκτώ ομάδων εξέτασε την Τρίτη 21/5 η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βέροια, ΟΦΗ, Άρης και ΑΕΚ.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από πηγές τόσο της ΕΠΟ, όσο και των ΠΑΕ, για τις πέντε από τις οκτώ παραπάνω ομάδες, η εισήγηση αναμένεται να είναι αρνητική καθώς κρίθηκε πως οι φάκελοί τους ήταν ελλιπείς. Συγκεκριμένα, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Άρης και ΑΕΚ (για την οποία είναι τυπικό το θέμα, ωστόσο εξετάστηκε διότι είχε καταθέσει φάκελο εδώ και καιρό).

Το «πράσινο» φως καθώς τα στοιχεία που προσκόμισαν ήταν πλήρη, θα πάρουν με πάσα βεβαιότητα οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Βέροια και Ξάνθη. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός δεν αδειοδοτηθούν τελεσίδικα, η ομάδα της Ξάνθης θα κερδίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.

Την Τετάρτη 22/5 θα εξεταστούν οι φάκελοι των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Πανθρακικός, Λεβαδειακός και Κέρκυρα.

Οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν σε πρώτο βαθμό, έχουν δικαίωμα έφεσης στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης.

Μαθαίνει τα πάντα

21/05/2013
 Άποψη για όλα και ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά τον ΟΦΗ, θέλει να έχει ο Παύλος Δερμιτζάκης προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος με τη νέα σεζόν.

Μαθαίνει τα πάντα
Απόλυτα έτοιμος και με άποψη για τα πάντα θέλει να είναι ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ, Παύλος Δερμιτζάκης. Ο έμπειρος τεχνικός «ψάχνεται» και ενημερώνεται για τα πάντα γύρω από την ομάδα προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος στο ξεκίνημά του στην ομάδα του Ηρακλείου.

Ο Μακεδόνας τεχνικός έχει συνεχόμενες συναντήσεις με ανθρώπους της ομάδας, προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα για το ρόστερ. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε συνάντηση μέχρι και με τον γιατρό της ομάδας, Γιώργο Στεφανουδάκη, για να μάθει από πρώτο χέρι για τους ποδοσφαιριστές του.

Σύντομα, αναμένονται εξελίξεις στα θέματα των ανανεώσεων, για να πάρουν σειρά και οι μεταγραφικές κινήσεις.

Ρούβας και φύγαμε για διακοπές…

21/05/2013
 Σιγά σιγά θα αρχίσουν να ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι παίκτες του ΟΦΗ.

Ρούβας και φύγαμε για διακοπές…
Οι «ασπρόμαυροι» αγωνίζονται την Τετάρτη σε φιλικό ματς με τον Ρούβα στις 18:00 και, στη συνέχεια, οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι από το τεχνικό επιτελείο.

Το πρόγραμμα της Τρίτης περιελάμβανε κανονική προπόνηση και αγωνιστικά παιχνίδια με την μπάλα.

Τέλος ο Έγκον

21/05/2013 
Παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης αποτελεί ο Βραζιλιάνος Έγκον, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον Σάκη Τσιώλη.

Τέλος ο Έγκον
Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Τρίπολη, ο Βραζιλιάνος Έγκον, αποτελεί παρελθόν. Ο νεαρός μέσος δεν έπεισε τον Σάκη Τσιώλη και είχε ελάχιστες συμμετοχές, στα δύο χρόνια που έμεινε στην Τρίπολη.

Έτσι, αποφασίστηκε να λύσει το συμβόλαιό του και να αποχωρίσει, αφήνοντας και μια θέση ξένου, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος έμεινε δύο χρόνια, είχε 14 συμμετοχές και πέτυχε και ένα τέρμα στο φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο «έφτιαξε» ένας άλλος Βραζιλιάνος που έχει αποχωρήσει, ο Γκάμπριελ.

Χωρίς Γιάκο, Οικονόμου

21/05/2013
 Χωρίς τους Γιάκο και Οικονόμου θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο την Τετάρτη ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Χωρίς Γιάκο, Οικονόμου
Ο πρώτος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αποκλείστηκε, λόγω του τραυματισμού του στο ματς της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο δεύτερος αποφασίστηκε να εκτίσει τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Επιστρέφουν στην αποστολή οι Πάντος, Ιλιτς, Ντάσιος, Τζιμόπουλος και Γεωργίου.

Το πρόγραμμα του Γιάννη Χριστόπουλου την Τρίτη περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής.


Αναλυτικά, η 18μελής αποστολή: Φεγκρούς, Μπαμπανιώτης, Βίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Λίλα, Μιχαήλ, Μπέριος, Νάκος, Νικλητσώτης, Ντε Βινσέντι, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Γεωργίου, Ιλιτς, Κεϊτά, Πάντος, Τζιμόπουλος


Ο Ντε Βινσέντι αποφασίστηκε να εκτίσει τις δύο αγωνιστικές της ποινής του στο ματς της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στους Περιστεριώτες και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την πέμπτη αγωνιστική.

Έχει τον τρόπο…

21/05/2013
 Να φέρει τα πάνω κάτω στα πλέι οφ, κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο υποδέχεται την Τετάρτη θέλει ο Αστέρας Τρίπολης.

Έχει τον τρόπο…
Την συνταγή την ξέρει, το έχει ξανακάνει και πλέον είναι έτοιμος να κερδίσει άλλη μια φορά τον ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες μετρούν δύο νίκες στην Τρίπολη με τον «δικέφαλο του Βορρά» τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Κύπελλο, κάτι που θέλουν να κάνουν και την Τετάρτη.

Ο Σάκης Τσιώλης, βλέπει τους Μπαρτολίνι και Πιπίνη να είναι εκτός και όλους τους άλλους να είναι έτοιμοι. Ο έμπειρος τεχνικός θα έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος θα πάρει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα ο Φούλοπ θα είναι στο τέρμα. Ο Τσαμπούρης δεξιά, ο Κοντοές αριστερά και οι Κουρμπέλης και Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλχημείες, μετά τη νέα άσχημη εμφάνιση του Αλβάρες κόντρα στον Ατρόμητο. Δεν αποκλείεται, ο Ουσέρο να έχει τον Ράγιος στο πλευρό του, και ο Καλαντζής να παραμείνει στο αρχικό σχήμα, δίπλα στους Ντε Μπλάσις και Ναβάρο και ο Περόνε στην κορυφή της επίθεσης.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα που αποτελούν την αποστολή της ομάδας είναι οι εξής: Φούλοπ, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Σέττι, Κάφα, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε, Μπακασέτας, Καλαντζής και Λένσε.

Εκτός αποστολής οι Μπαντής, Φραγκουλάκης και Ουρτάδο. Ο Κρητικός μέσος έμεινε εκτός λόγω ενός προβλήματος στη φτέρνα από τον αγώνα με τον Ατρόμητο, στον οποίο είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο, ενώ οι υπόλοιποι για λόγους τακτικής.

Αγκιλέρα για δύο χρόνια

21/05/2013
 Στον Πλατανιά θα συνεχίσει την καριέρα του για άλλα δυο χρόνια ο Χουάν Αγκιλέρα.

Αγκιλέρα για δύο χρόνια
Οι Χανιώτες ανακοίνωσαν την Τρίτη την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Ισπανό μέσο μέχρι το 2015, μετά τις καλές εμφανίσεις του 22χρονου παίκτη την περίοδο που ολοκληρώθηκε στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Χουάν Αγκιλέρα Νούνιες για τα επόμενα δύο χρόνια».

«Βλέπουν» Αναστασόπουλο στον Πανθρακικό

21/05/2013
 Η έλευση του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του Πανθρακικού δημιουργεί συνειρμούς για παίκτες της Κέρκυρας που μένουν ελεύθεροι.

«Βλέπουν» Αναστασόπουλο στον Πανθρακικό
Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανθρακικού από τον Άκη Μάντζιο, ανοίγει… δουλειές με την Κέρκυρα, από την στιγμή που η τελευταία υποβιβάστηκε στην Football League.

Ο νεαρός τεχνικός έχει κάποιους παίκτες στο μυαλό του, για να ενισχύσει την νέα του ομάδα και ίσως σε αυτούς να βρίσκονται και ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκε στην Κέρκυρα. Εκτός από τον Λεωνίδα Κυβελίδη, ο οποίος είναι πρώτος στόχος για την επίθεση, εάν φύγει ο Παπαδόπουλος.

Από εκεί και πέρα, ο τελευταίος που φέρεται να βρίσκεται στη λίστα, είναι ο Νίκος Αναστασόπουλος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας μένει ελεύθερος από την Κέρκυρα, αφού έχει καταθέσει προσφυγή και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις, αφού ο «Αναστασό» θα ήθελε να συνεχίσει στην Σούπερ Λίγκα.

ΠΑΟΚ, Ατρόμητος στο «σκαμνί», δικαίωση Παναχαϊκής

21/05/2013
 Σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα πλέι οφ, κλήθηκαν ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ. Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού Βόλου κατά της Παναχαϊκής.

ΠΑΟΚ, Ατρόμητος στο «σκαμνί», δικαίωση Παναχαϊκής
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 23/5 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ, στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ:

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Παράλληλα, η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League δικαίωσε την Παναχαϊκή στην υπόθεση της συμμετοχής του Κοιλιάρα στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε εκείνο το ματς στην Πάτρα, οι Θεσσαλοί είχαν καταθέσει ένσταση θεωρώντας αντικανονική τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ θεωρεί ως μη ασκηθείσα την υπ’ αριθμ. πρωτ. 79999/12-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην ενιστάμενη ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. (αγώνας της 10-4-2013 με ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)».

Καταγγελίες από Συναδινό-Πιλάλη

21/05/2013
 Θύματα εχθρικής συμπεριφοράς από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής καταγγέλλουν ότι έπεσαν οι Χρήστος Πιλάλης και Ιούλιος Συναδινός.

Καταγγελίες από Συναδινό-Πιλάλη
Σε καταγγελίες για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ τη Δευτέρα προχώρησαν οι Χρήστος Πιλάλης και Ιούλιος Συναδινός.

Οι δυο εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για απειλές, χειροδικίες και λεκτική βία που υπέστησαν από μερίδα οπαδών, σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις επικείμενες εκλογές.

Αφού τονίζουν λοιπόν ότι «τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πρεσβεύει η ΑΕΚ», σημειώνουν πως μοναδικός σύμβουλος των ενεργειών τους είναι η συνείδησή τους και η αγάπη για τον σύλλογο.


Αναλυτικά η δήλωση

«Καταγγέλλουμε στο κόσμο της ΑΕΚ τον προπηλακισμό που δεχθήκαμε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου μας από μέλη συνδέσμων οπαδών.

Το “μήνυμα” που σύμφωνα με δημοσιεύματα δεχθήκαμε από οπαδούς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, δεν ήταν παρά απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα, χειροδικίες και λεκτική βία, σχετικά με τη συμμετοχή μας στις επικείμενες εκλογές του σωματείου.

Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που πρεσβεύει η ΑΕΚ, έρχονται σε αντίθεση και ακυρώνουν το κάλεσμα για ενότητα που οι ίδιοι “διακηρύσσουν”.

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάγκη συστράτευσης όλων των ΑΕΚτζήδων για να βγει το σωματείο από τη σημερινή δύσκολη θέση και
δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να το υπηρετούμε ανιδιοτελώς με κάθε τρόπο.

Η δήλωση μας απευθύνεται τόσο στους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς των χθεσινών γεγονότων.

Μόνος σύμβουλος για τις ενέργειες μας ήταν και είναι η συνείδηση μας, η αγάπη μας για την ΑΕΚ και οι πραγματικές ανάγκες της που μπορούν να καλυφτούν μόνο μέσα από συλλογικές και ενωτικές επίμονες προσπάθειες.

Ιούλιος Συναδινός

Χρήστος Πιλάλης

μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ»

Σαλπιγγίδης: «Είμαι αισιόδοξος»

21/05/2013
 Αισιόδοξος ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη Nova.

Σαλπιγγίδης: «Είμαι αισιόδοξος»
Αισιόδοξος ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη Nova.

«Πρέπει ν' αλλάξουμε το «πρόσωπό» μας, να μην έχουμε αυτή την αγωνιστική παρουσία. Δε θέλω να μπω σε τακτικά θέματα. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας αλλά πρέπει να το κάνουμε», ανέφερε ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος. Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος εγώ κι οι συμπαίκτες μου και όλοι μας γιατί ουσιαστικά αν δεν είμαστε αισιόδοξοι τα παρατάμε. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο σκοπό αλλά είναι αυτό που σου λέω, είναι λόγια και πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, στο επόμενο παιχνίδι».

ΑΕΚ vs Ψωμιάδη

21/05/2013
 Ένα ακόμα επεισόδιο -ίσως το σημαντικότερο- της διαμάχης της ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη παίζεται την Τετάρτη. Πανέτοιμο ενόψει της εκδίκασης του ποινικού μέρους της υπόθεσης δηλώνει το νομικό επιτελείο.

ΑΕΚ vs Ψωμιάδη
Αντιμέτωπη για μια ακόμα φορά στις δικαστικές αίθουσες με τον Μάκη Ψωμιάδη θα βρεθεί η ΑΕΚ.

Το πρωί της Τετάρτης, ο «Big Mac» και ξαδέλφια του θα δικαστούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης (21,5 εκατ. ευρώ) και του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Παρόλο που θεωρείται βέβαιο λοιπόν ότι η πλευρά Ψωμιάδη θα επιδιώξει άλλη μια αναβολή -ελπίζοντας ότι στην επόμενη εκδίκαση (κι αφού θα έχει γίνει η εκκαθάριση της ΠΑΕ) δεν θα υπάρχει νομικό πρόσωπο για να παραστεί ως ενάγον- το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ δεν χάνει την αισιοδοξία του.

Κι αυτό γιατί ο Χάρης Οικονομόπουλος και οι συνεργάτες του θεωρούν πως έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα -τόσο για ν’ αντιμετωπίσουν το αίτημα νέας αναβολής, όσο και για να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τη δικαίωση της ΑΕΚ.

Τσιώλης: «Αντιμετωπίζουμε τον πιο δυνατό αντίπαλο»

21/05/2013
 Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ έπλεξε ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στη NOVA ενόψει του αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για τα πλέι-οφ.

Τσιώλης: «Αντιμετωπίζουμε τον πιο δυνατό αντίπαλο»
Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ έπλεξε ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στη NOVA ενόψει του αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για τα πλέι-οφ.

«Υπολογίζουμε τον ΠΑΟΚ, με τη δυναμική που γνωρίζουμε. Παραμένει στις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και το αποτέλεσμα με τα Γιάννενα, αγωνιστικά, τον αδικεί κατάφορα. Αντιμετωπίζουμε τον πιο δυνατό αντίπαλο στο τουρνουά», ανέφερε ο προπονητής της ομάδας της Τρίπολης.

Κλιμακώνεται η κόντρα ΠΑΟ με Σαρρή και διαιτητές!

21/05/2013
 Απάντηση με μηνύσεις κατά Αλαφούζου, Κωνσταντίνου, ετοιμάζουν Σαρρής, Δούρος, Μπριάκος και δέκα διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Ενημερώθηκε η UEFA και «μαγειρεύεται» απειλή αποκλεισμού!

Κλιμακώνεται η κόντρα ΠΑΟ με Σαρρή και διαιτητές!
Μήνυση κατά του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλη Κωνσταντίνου, φέρονται διατεθειμένοι να καταθέσουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, τα μέλη της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος και Γιώργος Δούρος, καθώς και οι δέκα διαιτητές, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σε αυτήν, θυμίζουμε πως ο Βασίλης Κωνσταντίνου κάνει λόγο για αδικίες σε βάρος της ομάδας του και για οργανωμένο σχέδιο, ζητώντας να διερευνηθεί αν η δράση των παραπάνω προσώπων και οιουδήποτε άλλου υπευθύνου, εμπίπτει στις διατάξεις του αθλητικού νόμου στο κομμάτι που αφορά την ποινική αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων αγώνων.

Πληροφορίες από την ΕΠΟ αναφέρουν πως η μήνυση θα αφορά ψευδή καταμήνυση και πιθανόν να μην γίνει συλλογικά, αλλά από τον καθένα ξεχωριστά.

Ο Γιώργος Σαρρής, εξάλλου, φέρεται αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση και εις βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου για ηθική αυτουργία, λόγω πρόσφατων δηλώσεων του τελευταίου, όπου είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε.

Ενημερώθηκε η UEFA!

Παράλληλα, σύμφωνα με διαρροές από την ελληνική ομοσπονδία, για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί και η UEFA! Τόνιζαν, μάλιστα, πως αν το ζήτημα τεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (που συνεδριάζει αυτές τις μέρες, παρουσία του Γιώργου Σαρρή), δεν αποκλείεται να τεθεί ακόμα και θέμα κυρώσεων σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου για... παραβίαση του αυτοδιοίκητου, με ότι αυτό συνεπάγεται (δηλαδή αποκλεισμό της Εθνικής και των ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, ένα "έργο" που το έχουμε δει πολλάκις...).

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, εξάλλου, σκέφτεται να βάλει στο «παιχνίδι» και τη Σούπερ Λίγκα, καλώντας την να πάρει θέση.

Το ηθικής τάξης ζήτημα

Στο μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ Παναθηναϊκού και ΕΠΟ, υπάρχει πλέον και ένα ζήτημα ηθικής τάξης που ενόψει της νέας σεζόν θα λάβει διαστάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες: Πώς ο Δούρος και ο Μπριάκος θα ορίζουν του χρόνου τους διαιτητές στα ματς του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που οι δύο πλευρές θα έχουν αλληλομηνυθεί;

Πώς θα ορίζονται στους αγώνες του «τριφυλλιού» οι Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης, Τριτσώνης, Γιάχος, Μανταλος, Αρετόπουλος, Θάνος, Στυλιαράς, Δασκαλόπουλος και Κομίνης, από τη στιγμή που θα έχουν αλληλομηνυθεί με τη διοίκηση της ΠΑΕ;

Προκύπτει ηθικό ζήτημα ή όχι;

Στην παρούσα φάση, οι δύο πλευρές δείχνουν αποφασισμένες να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα και πιθανόν να δούμε πολλά επεισόδια σε αυτή την ιστορία, που θα συνθέσουν αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι.

Στη Ζενίτ ο Λοντίγκιν!

22/05/2013
 Την εστία της Ζενίτ θα υπερασπίζεται από την επόμενη σεζόν ο Γιούρι Λοντίγκιν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM.

Στη Ζενίτ ο Λοντίγκιν!

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Skoda Ξάνθης για την απόκτηση του διεθνούς γκολκίπερ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί η μεταγραφή.

Από την πρώτη στιγμή, ο ρωσικός σύλλογος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον 22χρονο τερματοφύλακα, ενώ σκάουτερ της Ζενίτ παρακολούθησε τον Λοντίγκιν στα παιχνίδια της ακριτικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Ο ρωσικής καταγωγής πορτιέρο ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, ωστόσο η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κινήθηκε αποτελεσματικά, αποσπώντας τη θετική απάντηση της Skoda Ξάνθης και του Λοντίγκιν. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, η συμφωνία θα αποφέρει στους Ακρίτες περίπου 900.000 ευρώ.

Κοντά σε Μπαϊράμι ο Παναθηναϊκός

22/05/2013
 Κοντά στην απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού της Τβέντε, Εμίρ Μπαϊράμι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Σουηδίας.

Κοντά σε Μπαϊράμι ο Παναθηναϊκός
Μια... ανάσα από τον Παναθηναϊκό φέρνει τον Εμίρ Μπαϊράμι η ιστοσελίδα «aftonbladet.se».

Πρόκειται για 25χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται στο αριστερό άκρο και την τρέχουσα σεζόν έπαιζε ως δανεικός στην Μονακό, με τα δικαιώματά του να ανήκουν στην Τβέντε.

Το δημοσίευμα επικαλείται πως ο τεχνικός του τριφυλλιού, Γιάννης Αναστασίου προσπαθεί να πείσει τον Σουηδό να μετακομίσει στην Ελλάδα, καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά από την παρουσία του στα ολλανδικά γήπεδα και αποτελεί προσωπική του εισήγηση.

Επιπλέον, αναφέρεται πως ο Μπαϊράμι θέλει να κάνει… restart στην καριέρα του, αφού αφενός φέτος είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Γιώργου Τζαβέλλα (10 συμμετοχές, εκ των οποίων 4 ως βασικός με 1 γκολ), αφετέρου δεν θέλει να επιστρέψει στους ολλανδικό σύλλογο, που δεν του έδειξε εμπιστοσύνη το περασμένο καλοκαίρι.

Δυσκολεύει η παραμονή Αναστασιάδη

22/05/2013
 Λιγοστεύουν οι πιθανότητες παραμονής του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του Πλατανιά και του χρόνου. Ξεκαθαρίζει οριστικά την Πέμπτη.

Δυσκολεύει η παραμονή Αναστασιάδη
Μειώνονται οι πιθανότητες να συνεχίσουν μαζί την προσεχή σεζόν Άγγελος Αναστασιάδης και Πλατανιάς.

Στα ραντεβού που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν προκύψει διαφορές που αυτή τη στιγμή μοιάζουν δύσκολο να καμφθούν.

Βέβαια τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την προσεχή Πέμπτη, όταν και ο έμπειρος τεχνικός θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Μάλιστα, τα τελευταία 24ώρα έχουν προκύψει σενάρια περί… μπασίματος του ΠΑΟΚ για να αναλάβει την ομάδα ο Αναστασίαδης, τα οποία όμως δεν επιβεβαιώνονται από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Εκκαθαρίσεις στην Βέροια

22/05/2013
 Μπορεί ο νέος προπονητής να μην έχει ακόμη βρεθεί, ωστόσο η διοίκηση της Βέροιας προχωρά σιγά-σιγά στο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ.

Εκκαθαρίσεις στην Βέροια
Ο Σνάουτσνερ άνοιξε την… πόρτα, όμως αναμένεται να αποχωρήσουν κι άλλοι παίκτες της Βέροιας. Και μάλιστα άμεσα.

Οι Δασκαλάκης, Μοκάκε και Κόστλι δεν υπολογίζονται για την νέα σεζόν, κάτι που τους έχει καταστεί σαφές και ήδη ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Επιπλέον, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Γεωργέας, καθώς φαίνεται πως θέλει να βοηθήσει στην «αναγέννηση» της ΑΕΚ κι οδεύει προς τα ΄κει. Εξίσου αντίο θα πει και ο Καλογέρης, του οποίου την «πόρτα» φέρεται να έχει χτυπήσει ο Ατρόμητος.

Τέλος προς την έξοδο βρίσκεται και ο Ισπανός τερματοφύλακας, Λόπεζ, καθώς οι σχέσεις του με την «βασίλισσα του βορρά» έχουν… παγώσει και ήδη ψάχνει ομάδα για να φέρει πρόταση και να αποδεσμευτεί.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου