ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έξτρα πριμ, Σάντος και τα… 50 μύρια για Μήτρογλου

Έξτρα πριμ, Σάντος και τα… 50 μύρια για Μήτρογλου

21/11/2013
 
Έξτρα πριμ, Σάντος και τα… 50 μύρια για Μήτρογλου
Τον Κώστα Μήτρογλου θα τον θυμούνται καιρό στη Ρουμανία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Μιρτσέα Σάντου, θαμπωμένος με αυτά που είδε από τον διεθνή φορ, ξεστόμισε μεγάλη ατάκα!
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία των Ρουμάνων ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Βίκτορ Πιτσούρκα δεν βρήκε τρόπο να τον εξουδετερώσει και τελικά, ο άσος του Ολυμπιακού σκόραρε συνολικά τρεις φορές κόντρα στη Ρουμανία.

Χαρακτηριστική στιγμή ήταν το τετ α τετ του Ρουμάνου προέδρου της ομοσπονδίας, Μιρτσέα Σάντου με στελέχη της ΕΠΟ και τον πρόεδρο, Γιώργο Σαρρή μετά τη λήξη της ρεβάνς στο Βουκουρέστι, στα VIP του γηπέδου . «Μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, η αξία του Μήτρογλου θα φτάνει τα 50 εκ. ευρώ!», ήταν τα λόγια του Μιρτσέα Σάντου στο «πηγαδάκι» με τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Τα… έσπρωξε η ΕΠΟ

Μετά το τέλος του ματς, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής κατέβηκε στα αποδυτήρια της «γαλανόλευκης» για να μοιράσει συγχαρητήρια σε όλους και να ανακοινώσει έξτρα πριμ της τάξεως των 300.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι συνομίλησε σχεδόν με όλους τους διεθνείς, ενώ για περισσότερη ώρα τα είπε με τις δύο «παλιοσειρές», Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες, η FIFA θα ανακοινώσει τα ποσά με τα οποία θα πριμοδοτήσει τις ομάδες για την πρόκριση τους στην τελική φάση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα ταμεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα μπουν περίπου 9-9,5 εκ.ευρώ εκ των οποίων περίπου το 50% θα μοιραστούν οι διεθνείς.

Η απάντηση του Σάντος

Στην Πορτογαλία βρίσκεται από την Τετάρτη ο Φερνάντο Σάντος και όλα δείχνουν ότι θα απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην πρόταση της ΕΠΟ το αργότερο μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει τούτη την ώρα, ενώ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει το χρόνο του για να αποφασίσει.

Από τη μία, μπορεί να λέει η καρδιά του, Ελλάδα, από την άλλη, όμως, δεν κρύβει ότι του λείπει η καθημερινή επαφή με τους πάγκους. Πιθανότατα λοιπόν, δεν θα έλεγε όχι σε μία πολύ καλή προοπτική σε συλλογικό επίπεδο. Ανεξάρτητα το τι θα αποφασίσει ο Φερνάντο Σάντος, η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά του και η Ελλάδα θα είναι η δεύτερη πατρίδα του.

Προγραμματισμός για Μουντιάλ

Στις 6 Δεκεμβρίου, στην Μπαΐα είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά, ο Πορτογάλος θα μεταβεί στη Βραζιλία για να εκπροσωπήσει τη «γαλανόλευκη». Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός για το Μουντιάλ (σ.σ. προπονητικό κέντρο στη Βραζιλία, προετοιμασία ομάδας και κλείσιμο φιλικών). Και λογικά θα απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας με την Εθνική.

Τα προπονητικά κέντρα που έχουν ξεχωρίσει ο Φερνάντο Σάντος και ο Τάκης Φύσσας στη διάρκεια των επισκέψεων τους είναι ένα στο Σάο Πάολο και ένα στο Σαλβαδόρ. Έχουν γίνει εδώ και καιρό οι προκρατήσεις, οπότε η τελική επιλογή θα παρθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου