ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Mundial 2014:Τα υπολοιπα αποτελεσματα των μπαραζ (videos)

Mundial 2014:Τα υπολοιπα αποτελεσματα των μπαραζ (videos)

17/11/2013

«Πέταξε» για Μουντιάλ η Νιγηρία

Με… στιλ σφράγισε την παρουσία της στο Ρίο η Νιγηρία! Οι «σούπερ αετοί» κατάπιαν δεύτερη φορά την Αιθιοπία (2-0) και πανηγύρισαν την πέμπτη πρόκριση της ιστορίας τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

«Πέταξε» στο Μουντιάλ η Νιγηρία! (video)

Το εισιτήριο για τη Βραζιλία είχε ήδη βγει απ’ το πρώτο παιχνίδι (όταν πέτυχε ανατροπή με 2-1 στο 90’).

Το μόνο που είχε να κάνει λοιπόν σήμερα η Νιγηρία απέναντι στην Αιθιοπία ήταν να το σφραγίσει. Και το έκανε με στιλ και άνεση.

Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, οι «σούπερ αετοί» άνοιξαν το σκορ στο 20’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μόουσες.

Κι όταν ο Ομπίνα ζωγράφισε (με όμορφη εκτέλεση φάουλ) το τελικό 2-0, μπόρεσαν να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους πλέον την πέμπτη παρουσία τους σε Μουντιάλ!

Mε υπογραφή του...Καλού

Την υπογραφή του Σάλομον Καλού είχε τελικά το «θρίλερ» του Σενεγάλη-Ακτή Ελεφαντοστού! Ο άσος της Λιλ σφράγισε σε νεκρό χρόνο το 1-1, που στέλνει στη Βραζιλία τους Ιβοριανούς το επόμενο καλοκαίρι!

Καλού… καλοκαίρι! (video)
Χρειάστηκε να δει τον… χάρο με τα μάτια της. Τελικά όμως η Ακτή Ελεφαντοστού δεν επιβίωσε απλά. Ετοιμάζεται να ζήσει ένα ακόμα Μουντιάλ!

Έχοντας «προίκα» το 3-1 του πρώτου ματς και σχεδόν όλα τα αστέρια στη σύνθεσή τους (Ντρογκμπά, Καλού, Ζερβίνιο, Γιάγια και Κόλο Τουρέ) οι «ελέφαντες» θεώρησαν πως θα… πατήσουν δεύτερη φορά τη Σενεγάλη.

Τελικά όμως τους «πάτησε» εκείνη. Τους στρίμωξε απ’ την αρχή στην περιοχή. Τους πίεσε. Έχασε ευκαιρίες. Κι έκανε «θρίλερ» το παιχνίδι, όταν πήρε τελικά το προβάδισμα στο 77’, με πέναλτι του Μουσά Σο. So… what, όμως. Παρά την ολοκληρωτική υπεροχή μέχρι το τέλος, οι Σενεγαλέζοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το δεύτερο «χρυσό» γκολ που θα έστελνε εκείνους στο Μουντιάλ.

Κι όταν ο Καλού τους πέτυχε ανοιχτούς στις καθυστερήσεις, τουςς έδωσε τη «χαριστική βολή» (1-1) και σφράγισε την τρίτη (συνεχόμενη) παρουσία της Ακτής Ελεφαντοστού σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Εκεί όπου νωρίτερα είχε εξασφαλίσει ότι θα βρεθεί και η Νιγηρία, καθαρίζοντας για δεύτερη φορά (2-0) την Αιθιοπία.

Senegal 1-1 Ivory Coast (Highlights) 

 Πεντάρα και στην Ονδουρα

Ούτε στην Ονδούρα άφησε περιθώρια αντίδρασης η Βραζιλία.

Μιας πεντάρας ομάδα… (video)
Οι «καριόκας» σάρωσαν με 5-0 την αντίπαλό τους στο Μαϊάμι σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξαν πως αποτελούν εκ των μεγαλύτερων φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στην πατρίδα τους.

Αντίθετα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της Καραϊβικής έδειξε πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο να διακριθεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία προκρίθηκε από τη ζώνη της CONCAKAF.

Η «σελεσάο» είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερς στην αναμέτρηση, παίζοντας με τους περισσότερους εκ των βασικών της παικτών που θα την οδηγήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σκόραραν για την ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι οι Μπερνάρντ στο 23’, Ντάντε στο 55’, Μαϊκόν στο 66’, Ουίλιαν στο 70’ και Χουλκ στο 74’.

Η σύνθεση της Βραζιλίας: Βίκτορ, Μάξουελ (71’ Λούκας Λέιβα), Μαϊκόν, Νταβίντ Λουίζ (72’ Μαρκίνιος), Ντάντε, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο, Οσκαρ (64’ Ραμίρες), Μπερνάρντ (46’ Ρομπίνιο), Τζο (46’ Ουίλιαν), Νεϊμάρ (67’ Χουλκ)

Νίκη η Ισπανία, ισοπαλίες Ολλανδία και Ουαλία

Η Ισπανία νίκησε την Ισημερινή Γουινέα, αλλά έχασε τον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Χωρίς νικητή τελείωσε το φιλικό της Ιαπωνίας με την Ολλανδία στο Βέλγιο, ισοπαλία και στο Κάρντιφ ανάμεσα σε Ουαλία και Φινλανδία
Μία ακόμη νίκη προσέθεσε στο ενεργητικό της η Ισπανία, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ισημερινής Γουινέας με 2-1. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, οι οποίοι έχουν προκριθεί στο Mundial, παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο, αφού στόχος του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ήταν να τεστάρει και κάποιους ακόμη παίκτες, όπως ο Μπάρτρα της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο.
Ο Καθόρλα άνοιξε το σκορ στο 13', ο Μπερμούδες ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, ενώ το 2-1 έγινε στο 43' από τον Χουανφράν της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στα αρνητικά για τη "φούρια ρόχα" ο νέος τραυματισμός του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Guinea Ecuatorial 1-2 España από futbolsapiens
 
Καλή για ένα ημίχρονο ήταν η Ολλανδία, στο φιλικό που έδωσε με την Ιαπωνία. Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Mundial της Βραζιλίας και έδωσαν το συγκεκριμένο φιλικό για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να πειραματιστούν οι προπονητές τους με νέες τακτικές και παίκτες.
Οι "οράνιε" άνοιξαν το σκορ με τον Φαν ντερ Φάαρτ στο 12' και στο 39' ο Ρόμπεν τους έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Ωστόσο, πριν το ημίχρονο ο Οσάκο μείωσε σε 2-1, ενώ το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε από τον Χόντα στο 60'.

Netherlands vs Japan 2-2 
 
 Από εκεί και πέρα, με γκολ του Γκέρα από το 5' το Τρίνινταντ και Τομπάγκο νίκησε σε άλλο φιλικό την Τζαμάικα στο "Catherine Hall Sports", ενώ η Ουαλία δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Φινλανδίας, αφού ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Για τους "δράκους" το σκορ άνοιξε ο Άντι Κινγκ, ενώ για τους φιλοξενούμενους το γκολ ήρθε από τον Ρίκου Ρίσκι. Σε όλο το παιχνίδι έπαιξε ο Γκάρεθ Μπέιλ, δεν αγωνίστηκε ο Άαρον Ράμσεϊ, αρκετά καλός ο Τζο Άλεν.

Wales 1-1 Finland (All Goals) 



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου