ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ρουμανία-Ελλάδα 1-1 (pics+videos)

Ρουμανία-Ελλάδα 1-1 (pics+video)

20/11/2013

Η Ελλάδα πάει σε Μουντιάλ για τρίτη φορά στην ιστορία της. Το 1-1 στη Ρουμανία, σε συνδυασμό με το 3-1 στο Φάληρο, έστειλε τους διεθνείς στη Βραζιλία και έδωσε το σύνθημα για «ξέφρενους» πανηγυρισμούς
Η Ελλάδα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, πανηγυρίζει την πρόκριση στα γήπεδα του Ρίο, αφού έφυγε με το 1-1 από το Βουκουρέστι και σε συνδυασμό του 3-1 του Φαλήρου, πέταξε εκτός τους Ρουμάνους.

Ο Κώστας Μήτρογλου (23’), «χτύπησε» και πάλι, μετά από τρομερή ασίστ του Καραγκούνη, όμως ένα απίστευτο αυτογκόλ (55’), από… συνδυασμό των Τοροσίδη και Χολέμπας, στέρησε από τους διεθνείς μας να φύγουν με τη νίκη και από τη Ρουμανία.

Πιστός στο ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα ο Μήτρογλου, εξαιρετικός ο αρχηγός Καραγκούνης, κορυφαίος όλων ο Χολέμπας, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Εθνικής.

Το ματς:

«Γιούχα» στον Εθνικό μας ύμνο, δυνατά μαρκαρίσματα με το… «καλημέρα» από τους Ρουμάνους, όμως οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν «μάσησαν». Το πρώτο δεκάλεπτο της… πίεσης πέρασε χωρίς η «γαλανόλευκη» να δεχτεί καν σοβαρή επίθεση και κάπου εκεί έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε από τον Χολέμπας, η δεύτερη από τον Σαμαρά αλλά το 0-0 παρέμενε. Αν στοιχηματίζατε, όμως, για το ποιος τελικά θα σκόραρε που θα βάζατε τα λεφτά σας; Μα που αλλού; Στον Κώστα Μήτρογλου. Ο φορ του Ολυμπιακού βρέθηκε φάτσα με τον Ταταρουσάνου (χρειάστηκε η εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα από τον Καραγκούνη) και με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το πρώτο… check in για την Βραζιλία.
Καιρός για… Ρίο!
Οι 50.000 Ρουμάνοι ξαφνικά σώπασαν, οι διεθνείς μας είχαν ακόμα καλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια και άρχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα, ξέροντας πως απλά έπρεπε να διαχειριστούν το παιχνίδι και να επιστρέψουν από το Βουκουρέστι με την πρόκριση στα χέρια. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα ήταν η ίδια. Φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρχαν. Οι παίκτες του Πιτσούρκα έχασαν τελείως την συγκέντρωσή τους, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στο πως άλλαζαν ή μάλλον… δεν άλλαζαν τη μπάλα, μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα των Ρουμάνων. Το τέλος του πρώτου μέρους, βρήκε την Εθνική μας ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια, γνωρίζοντας πως θα έχανε την πρόκριση μόνο με «θαύμα».

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές. Με ίδια φιλοσοφία στο ελληνικό στρατόπεδο, με αρκετό χώρο στους Ρουμάνους και με… ματιές στην κόντρα η ομάδα του Σάντος έδειχνε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο εκεί έγινε κάτι απίστευτο. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα εκπληκτικό… αυτογκόλ από τον Τοροσίδη, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε τη μπάλα με τον Χολέμπας και την έστειλαν στα δίχτυα του Καρνέζη, βάζοντας «φωτιά» και πάλι στις εξέδρες.
Όπως ήταν λογικό, ακολούθησαν λεπτά πίεσης της ελληνικής άμυνας. Ο Πιτσούρκα έκανε τις αλλαγές του, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, παίζοντας όλα για όλα. Αντίθετα, ο Σάντος, έριξε «φρέσκα» πόδια στο γήπεδο, ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής για να καλύψει τα τρεξίματα των γηπεδούχων. Τα λεπτά κυλούσαν με όφελος… ελληνικό. Οι Ρουμάνοι άρχιζαν να μην το πιστεύουν ούτε και αυτοί και το τελευταίο σφύριγμα από τον Μάζιτς έδωσε το σύνθημα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς και φυσικά «σφράγισε» την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτσούρκα): Ταραρουσάνου, Μάτσελ, Ρατ (26’ Λατοβλέβιτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Τανάσε, Στάνκου (86’ Γκρόζαβ), Τόρζε (56’ Νικουλάε), Μαξίμ, Μαρικά.

Στον πάγκο: Λόμποντ, Λούτσιν, Γκάρντος, Γκριγκορέ, Νικολίτσα, Γκαμάμ, Κότσιτς, Κεσερού, Παντιλίμον.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (73’ λ.τ. Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80’ λ.τ. Μανωλάς), Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (73’ Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Καπίνο, Τζαβέλλας, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Γκέκας, Νίνης, Φορτούνης, Ταχτσίδης.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς, Ντάλιμπορ Τζόρτζεβιτς
Γήπεδο: «Arena Nationala»

Οι ιστορικές στιγμές στο Βουκουρέστι (vid)

Τα goals και τα highlightsτης αναμετρησης 


H κριτικη των παικτων μας

Ήταν όλοι τους υπέροχοι!

Ορέστης Καρνέζης: Δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, σε μία ακόμα μεστή εμφάνιση του τερματοφύλακα της Γρανάδα. Στο γκολ της Ρουμανίας φυσικά και δεν έφταιγε καθόλου και συνολικά ο Καρνέζης έδειξε πως παρότι δεν παίζει με την ομάδα του, είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας.

Χοσέ Χολέμπας: Ίως το καλύτερό του παιχνίδι με την Εθνική ομάδα. Αμυντικά δεν άφησε να περάσει τίποτα, ενώ βγήκε και μπροστά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα. Ο Χολέμπας χρωστούσε στον εαυτό του μια τέτοια εμφάνιση και την έκανε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι...

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίο το ότι παίζει στην Ντόρτμουντ. Δεν χρειάστηκε να κάνει την μεγάλη επέμβαση, γιατί πολύ απλά δεν άφησε τους αντιπάλους του να κάνουν την ευκαιρία. Με αμυντικούς όπως ο Παπασταθόπουλος μπορούμε να ελπίζουμε πως στην Βραζιλία δεν θα πάμε απλά για την συμμετοχή...

Δημήτρης Σιόβας: Τα ίδια ισχύουν και για τον έναν από τους δύο άτυχους της βραδιάς. Τον Δημήτρη Σιόβα που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους Ρουμάνους... καθαρίζοντας όλες τις σέντρες των αντιπάλων του.

Βασίλης Τοροσίδης: Δύο φορές άτυχος ο Τοροσίδης σήμερα. Αρχικά προσπαθώντας να διώξει έβαλε ένα αυτογκόλ που απλά δεν υπάρχει, ενώ στην συνέχεια τραυματίστηκε και βγήκε έξω. Αν δεν είχε μπει το αυτογκόλ, η παρουσία του θα ήταν επίσης θετική, αλλά από την άλλη από την στιγμή που προκριθήκαμε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με την άσχημη στιγμή.

Γιάννης Μανιάτης: Κέρδισε τις περισσότερες αν όχι όλες τις μάχες του στο κέντρο. Ήταν ο παίκτης που δεν άφησε τους Ρουμάνους να κάνουν παιχνίδι, πραγματοποιώντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Αλέξανδρος Τζιόλης: Για ένα ακόμα ματς ο Τζιόλης μπορεί να μην φάνηκε, όμως ήταν από τους πιο χρήσιμους παίκτες της ομάδας. Κάτι θα ξέρει ο Σάντος που προτιμά να τον έχει στην βασική ενδεκάδα. Δεν έχασε σχεδόν καμία μάχη, ενώ με την ηρεμία τους ηρεμούσε συνολικά την ομάδα όταν χρειαζόταν.

Γιώργος Καραγκούνης: Είναι γεννημένος για να παίζει ποδόσφαιρο και λατρεύει να το κάνει με την Εθνική. Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιώργος Καραγκούνης απέδειξε πως δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποια ημερομηνία γράφει η ταυτότητά του, από την στιγμή που ο ίδιος έχει την ίδια τρέλα, όπως και την πρώτη φορά που έπαιξε ποδόσφαιρο. Στο γκολ που ουσιαστικά μας έδωσε την πρόκριση, έβγαλε μαγική μπαλιά στον Μήτρογλου και ετοιμάζεται να τελειώσει την τεράστια καριέρα του στα γήπεδα της Βραζιλίας, αν και έτσι όπως το πάει μπορεί να συνεχίσει και μέχρι τα πενήντα, δεν μασάει...

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Δεν έβαλε το... χρυσό γκολ όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά με την παρουσία του δεν άφησε τους Ρουμάνους αμυντικούς και μέσους να βγουν μπροστά, ενώ ο ίδιος αρκέστηκε περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Γιώργος Σαμαράς: Μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση του επιθετικού της Σέλτικ. Κράτησε την μπάλα όσο θα ήθελε ο Σάντος, πίεσε τους αντιπάλους του και αν ήταν λίγο πιο εύστοχος θα μπορούσε να πετύχει και ένα γκολ. Όμως για να τα βάζουμε έχουμε άλλους, οπότε την δουλειά που πρέπει, την κάνει και με το παραπάνω ο Σαμαράς.

Κώστας Μήτρογλου: Θέλει μόνο μία φάση, όχι άλλη. Μία του φτάνει και του περισσεύει. Ο Μήτρογλου βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και το έδειξε και στο Βουκουρέστι. Πήρε την μαγική μπαλιά του Καραγκούνη, έκανε το πλασέ τεράστιου επιθετικού και έστειλε την Εθνική στην Βραζιλία. Ε τι άλλο να έκανε;

Κώστας Μανωλάς: Στα λεπτά που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σιόβα η Ρουμανία πίεζε αλλά ο Μανωλάς με το άλμα του έδιωξε την μπάλα όσες φορές χρειάστηκε και σίγουρα το πρόσημο ήταν θετικό.

Ανδρέας Σάμαρης: Αντικατέστησε τον Καραγκούνη και έκανε αυτό που του ζήτησε ο Σάντος, προσθέτοντας το όνομά του σε αυτούς που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.

Λουκάς Βύντρα: Κλήθηκε να μπει στη θέση του τραυματία Τοροσίδη και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κόψει όσες φορές χρειάστηκε τους αντιπάλους τους.

Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση


Οι δηλωσεις και η συγκινηση του Σαντος

«Αφιερωμένη στον Θεό, στους Έλληνες και στην μάνα μου»!

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης πρόκρισης Φερνάντο Σάντος με δάκρυα στα μάτια, μίλησε ελληνικά και είπε πως αυτή η πρόκριση είναι αφιερωμένη στον Θεό, στους Έλληνες και στην μάνα του.  
«Αφιερωμένη στον Θεό, στους Έλληνες και στην μάνα μου»! (vid)
Ο Πορτογάλος χάρηκε με την ψυχή του την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και μάλιστα προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Μιλώντας μετά το ματς στην κάμερα του ΟΤΕ TV ανέφερε: «Πραγματικά σήμερα αποδείξαμε για άλλη μία φορά πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Σε 43 αναμετρήσεις έχουμε μόνο τρεις ήττες και δείξαμε πως αξίζαμε να είμαστε σε Μουντιάλ. Στα δύο τελευταία προκριματικά τουρνουά για Ευρωπαϊκό και Μουντιάλ σε 22 παιχνίδια έχουμε μόλις μία ήττα και τρεις ισοπαλίες, δείχνοντας την αξία της ομάδας και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες.
Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, στο πρώτο ημίχρονο παρότι η Ρουμανία μπήκε πολύ δυνατά, κάτι που περιμέναμε, σταθήκαμε πολύ καλά και θέλαμε στις αντεπιθέσεις να χτυπήσουμε και το καταφέραμε.
Στο δεύτερο και πάλι οι Ρουμάνοι τα έπαιξαν όλα για όλα, σε μία άτυχη στιγμή ισοφαριστήκαμε, εκεί ίσως να πίστεψαν πως θα το γυρίσουν, όμως εμείς περάσαμε δύσκολες στιγμές και το κρατήσαμε χωρίς βέβαια οι αντίπαλοι να έχουν κάνει κάποια μεγάλη φάση. Η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη».
Τι σκέφτηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Η καρδιά μου σκέφτηκε τρία πράγματα. Το πρώτο να ευχαριστήσω τον Θεό. Το δεύτερο να αφιερώσω την πρόκριση στον ελληνικό λαό και μετά να πάρω τηλέφωνο την μητέρα μου γιατί το ήξερε, μου είχε πει πως θα περνάγαμε».
Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Περισσότερο με απασχολεί πως ο πατέρας μου πήγε στο χειρουργείο για σπασμένο γόνατο και του αφιερώνω την πρόκριση».
Για το αν θα παραμείνει στην Εθνική: «Η καρδιά μου μου λέει να μείνω. Το μυαλό μου μου βάζει διάφορα ζιζάνια, οπότε θα δούμε. Τώρα είναι 50-50».
Στη συνέχεια μίλησε στο MEGA ελληνικά και ξέσπασε σε λυγμούς! Δείτε το βίντεο!



Η έκρηξη των Ελλήνων

Η έκρηξη των Ελλήνων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τα “όλε” των ποδοσφαιριστών μπροστά από την γαλανόλευκη κερκίδα. Συλλεκτικές εικόνες, που είναι ήδη ιστορικές. Η Ελλάδα πανηγύρισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

  Το "όλε" με τον κοσμο

Μαζί τους και οι 2.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες για να τους εμψυχώσουν, με τους παίκτες της ομάδας του Φερνάντο Σάντος να πανηγυρίζουν μαζί τους την γλυκιά πρόκριση πηγαίνοντας προς την εξέδρα που τους φιλοξενούσε και κάνοντας τα περίφημα "όλε".
Μάλιστα, αφού γλέντησαν με την ψυχή τους μαζί με τον κόσμο, λίγο αργότερα ξαναπήγαν για δεύτερο... γύρο θριάμβου, κάνοντας εκ νέου "όλε" μέσα σε αποθέωση.
Δείτε τα videos:

Οι παίκτες κάνουν "όλε" με τον κόσμο!

Ξαναβγήκαν για νέα "όλε" με τον κόσμο οι διεθνείς! 

Η επιστροφη  της αποστολης και η υποδοχη στο αεροδρομιο

Χαρές και πανηγύρια στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Εθνική μας ομάδα, με τον οργανωτή Τζαβέλλα και τον κεφάτο Μανωλά να δίνουν παλμό. Κατά την άφιξη ακολούθησε αποθέωση από περίπου 50 φίλους της Εθνικής.
Η Εθνική μας ομάδας επέστρεψε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης από την Ρουμανία, έχοντας στις αποσκευές της το εισιτήριο για το Μουντιάλ και... αστείρευτο κέφι!
Το κλίμα ήταν άκρως γιορτινό στο αεροπλάνο της επιστροφής και τα όσα ακολούθησαν μαρτυρούν την οικογένεια που έχει δημιουργήσει ο πατέρας της φαμίλιας, Φερνάντο Σάντος.
Κέφι, χαμόγελα, πειράγματα, συνθήματα και σαμπάνιες συνέθεσαν το σκηνικό στο αεροπλάνο, με μπροστάρηδες τους Τζαβέλλα και Μανωλά. Οι δύο άσοι ήταν σε μεγάλα κέφια και οργάνωναν κάθε πλάκα που στηνόταν.
Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, έδινε συνθήματα με μια ντουντούκα, την ίδια ώρα που τον αποθέωναν και του πετούσαν χαρτοπετσέτες.




Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος ζητούσε απ' όλους τους επιβάτες να σηκώσουν τα χέρια και να αποθεώσουν πρώτα τον αρχηγό, Γιώργο Καραγκούνη, έπειτα τον Κώστα Κατσουράνη και φυσικά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.



 Ο ακραίος αμυντικός του ΠΑΟΚ, είχε δώσει... εντολή σε όλους, κατά την προσγείωση και στην επαφή του αεροπλάνου με το έδαφος, όλοι να φωνάξουν "πιστολέρο". Όπως και έγινε! Τελευταίος και καλύτερος αποθεώθηκε ο Φερνάντο Σάντος. Φυσικά, σ' όλο γιορτινό κλίμα συμμετείχαν όλοι, ακόμη και τα μέλη του πληρώματος.

Τέλος, κατά την άφιξη της αποστολής στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" περίπου 50 φίλοι της ομάδας αποθέωσαν τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του για την μεγάλη πρόκριση στο Μουντιάλ. Παρά την προχωρημένη ώρα, το αεροδρόμιο γέμισε... ζωή από τα συνθήματα των Ελλήνων φιλάθλων.




Συγχαρητήρια από τον Αντώνη Σαμαρά

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και τον προπονητή της Φερνάντο Σάντος, έστειλε ο πρωθυπουργός.

Συγχαρητήρια από τον Αντώνη Σαμαρά
Ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τη Ρουμανία απέστειλε το τηλεγράφημα, μοιράζοντας «μπράβο» στους διεθνείς μας για την πρόκρισή τους στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το προσεχές καλοκαίρι, στη Βραζιλία.

Αγωνία για τον τραυματισμό του Σιόβα

Ο Δημήτρης Σιόβας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Ρουμανία στο Βουκουρέστι και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου. Την Τετάρτη (20/11) θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του.
Ο Δημήτρης Σιόβας στάθηκε άτυχος καθώς αντικαταστάθηκε ελέω τραυματισμού στο 80ο λεπτό από τον Κώστα Μανωλά.
Υπάρχει η σχετική αγωνία για την κατάσταση του αριστεροπόδαρου διεθνή στόπερ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο, φόβοι που αν επιβεβαιωθούν τότε ο Σιόβας θα μείνει το λιγότερο τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων.
Ο τραυματισμός του 25χρονου κεντρικού αμυντικού θα επανεκτιμηθεί την Τετάρτη (20/11), όταν και θα υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς.

Τα πιθανά γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014 στην Κόστα ντο Σαουιπέ της Μπαΐα.
Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με άλλες επτά ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες και θα αποφύγει, θα βρεθεί η Εθνική εν όψει της κλήρωσης του Μουντιάλ. Διαβάστε πώς αναμένεται να χωριστούν τα γκρουπ δυναμικότητας.
Η κατάσταση έχει λίγο-πολύ ξεκαθαρίσει όσον αφορά στο πώς θα τοποθετηθούν οι 32 ομάδες του Μουντιάλ εν όψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Μπαΐα της Βραζιλίας.
Εντελώς δεδομένο θεωρείται μέχρι στιγμή μόνο το πρώτο γκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA. Ο λόγος για τις Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.
Από εκεί και πέρα, η μοιρασιά αναμένεται να γίνει ως εξής:
Από τις εναπομείνασες 9 ευρωπαϊκές ομάδες, οι 8 θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ, με τη λογική να λέει πως θα περισσέψει εκείνη που βρίσκεται χαμηλότερα απ' όλες στην κατάταξη της FIFA. Η Γαλλία, λοιπόν, θα πάρει θέση στο 3ο γκρουπ, μαζί με τις πέντε αφρικανικές ομάδες και τις δύο εναπομείνασες ομάδες της Νοτίου Αμερικής.
Τέλος, στο 2ο γκρουπ θα μπουν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ασίας (θυμίζουμε πως εκεί ανήκει και η Αυστραλία) και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.
Τι προκύπτει απ' όλα αυτά;
Η Ελλάδα θα βρεθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και θα αποφύγει τις Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία και Ρωσία.
Αν η Γαλλία, από το 3ο γκρουπ, κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το 1ο γκρουπ, τότε θα δημιουργηθεί όμιλος με 3 ομάδες από τη "γηραιά ήπειρο". Όλοι οι υπόλοιποι όμιλοι θα έχουν το πολύ δύο ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ δεν θα υπάρχει κανένας όμιλος χωρίς ευρωπαϊκή ομάδα.
Ακολουθεί ένα προσχέδιο με την πιο πιθανή εκδοχή "στησίματος" των γκρουπ δυναμικότητας.

Τα συγχαρητήρια του Μπλάτερ στην Ελλάδα

Ο Σεπ Μπλάτερ συνεχάρη την Εθνική Ελλάδας για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ μέσω των social media. Δείτε το σχετικό tweet του ισχυρού άνδρα της FIFA.
Η Ελλάδα ήταν χρονικά η 27η ομάδα που πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Σεπ Μπλάτερ συνεχάρη την Εθνική μας λίγο μετά την κατάκτηση του πολύτιμου εισιτηρίου.
''Μόλις 5 θέσεις έμειναν για το Μουντιάλ. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, την 27η ομάδα, που νίκησε με συνολικό σκορ 4-2 την Ρουμανία", έγραψε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της FIFA.

Ακολούθησαν τα tweets για Κροατία, Πορτογαλία και Γαλλία. Και μένουν δύο ακόμα θέσεις.

Οι σύλλογοι που συνεχάρησαν την Εθνική

Διαβάστε τα συγχαρητήρια που έδωσαν αρκετές ομάδες της Superleague στην Εθνική Ελλάδας για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Εθνική Ελλάδας πανηγυρική
Αρκετές ομάδες της Superleague (και όχι μόνο) έστειλαν τις ευχές τους στην επίσημη αγαπημένη μέσω ανακοινώσεων, ενώ το ίδιο, λογικά, θα συμβεί και με άλλες το πρωί της Τετάρτης.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει τα μέλη της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλου της Βραζιλίας.
Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας και οι συνεργάτες του, καθώς και οι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά για το καλό της Ελληνικής ομάδας έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους.
Η «ερυθρόλευκη» οικογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο εύχεται κάθε επιτυχία και στα γήπεδα της Βραζιλίας".
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
"Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ατρόμητος και το ποδοσφαιρικό τμήμα εκφράζουν τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια στην Εθνική μας Ομάδα για την αποψινή μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014.
Ελλάδα μπράβο μας έκανες όλους υπερήφανους"!
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
"Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που -μεταξύ άλλων- μας κάνει να αντικρύζουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία. Η επιτυχία της εθνικής μας να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας είναι η ευκαιρία για όλους μας να ζήσουμε την προσωπική μας ευφορία. Να γευτούμε τη χαρά που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μας χαρίσει.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν άλλωστε πάντα ο φάρος και το φως του δεν οδηγεί μόνο τον αθλητικό κόσμο αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η χώρα μας θα βρεθεί για τρίτη φορά σε Μουντιάλ και έτσι άλλη μια γενιά θα συγχρονίσει την ποδοσφαιρική της μνήμη με αυτό το καλοκαίρι! Συγχαρητήρια στον προπονητή Φερνάντο Σάντος και τους ποδοσφαιριστές μας.
Μπράβο Ελλάδα"!
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
"Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων συγχαίρει θερμά την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου για την πανάξια πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και εύχεται στην αγαπημένη «Γαλανόλευκη» να συνεχίσει να προσφέρει ακόμη περισσότερες χαρές και περηφάνεια σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες".
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική μας Ομάδα για την τεράστια επιτυχία της μεγάλης πρόκρισης που μας οδηγεί στη Βραζιλία και στο Μουντιάλ 2014.
Μπράβο Ελλάδα"!

Tα ξένα ΜΜΕ για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ

Οι Πορτογάλοι γράφουν ότι ο Σάντος την πήγε στο Μουντιάλ, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί πως ήταν έργο Μήτρογλου, όλοι τους συμφωνούν πως η Ελλάδα πάει δίκαια στη Βραζιλία. Διαβάστε λεπτομέρειες.
Για πρόκριση που άξιζε να πάρει η Εθνική για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας κάνει λόγο ο ξένος Τύπος στις αναφορές του, μετά το 1-1 με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι.

Διαβάστε ενδεικτικούς τίτλους από ευρωπαϊκά ΜΜΕ:

ABola: Ο Φερνάντο Σάντος οδηγεί την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την ισοπαλία με τη Ρουμανία (1-1).

Kicker: Το αυτογκόλ του Τοροσίδη δεν έκανε ζημιά. Η Ελλάδα έπρεπε να επιβιώσει δύο φορές για να πάει στα τελικά της Βραζιλίας. Αρχικά ήταν η πίεση στο ξεκίνημα από τους Ρουμάνους και αργότερα το εκπληκτικό αυτογκόλ του Τοροσίδη που τους ξαναέβαλε στο παιχνίδι. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε την περισσότερη ώρα τον έλεγχο στο παιχνίδι και είχε τον Μήτρογλου σκόρερ ξανά.

Sportmediaset: Ισοπαλία για Μουντιάλ η Ελλάδα. Στο Βουκουρέστι τελειώνει 1-1 μεταξύ της Ρουμανίας και των Ελλήνων, οι οποίοι με το 3-1 του πρώτου αγώνα, σφραγίζουν το εισιτήριο για Βραζιλία.
 Daily Mail: Οι Έλληνες, επιβιώνουν από ένα απίστευτο αυτογκόλ, τελειώνουν τη δουλειά και κλείνουν θέση για Βραζιλία.

Marca.com: Η Ελλάδα δεν δίνει την επιλογή για έπη. Οι Έλληνες έφεραν ισοπαλία στο Βουκουρέστι (1-1) και θα παίξουν στο Μουντιάλ. 

As: Ο Μήτρογλου συνεχίζει να σκοράρει και οδηγεί την Ελλάδα στη Βραζιλία το 2014. Ο Έλληνας στράικερ καθοδηγεί την εθνική ομάδα της χώρας του με το 22 γκολ του σε 23 ματς. Ο Τοροσίδης με το αυτογκόλ που πέτυχε έδωσε στους Ρουμάνους το γκολ της ισοφάρισης.
 Gazzetta dello Sport: O Μήτρογλου το γκολ, η Ελλάδα στη Βραζιλία.

Equipe: Η Ελλάδα δίχως πίεση. Μετά τη νίκη με 3-1 στον πρώτο αγώνα, η Ελλάδα διαχειρίστηκε άριστα το ματς με τη Ρουμανία την Τρίτη (1-1) για να επικυρώσει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

BBC: Η Έλλαδα έκλεισε θέση στο Μουντιάλ του 2014 με ισοπαλία 1-1 στη Ρουμανία, για να ολοκληρώσει  την πρόκριση στα πλέι οφ με σκορ 4-2.
 Goal.com: Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θα είναι στη Βραζιλία το 2014 καθώς έκλεισαν το δεύτερο ματς των πλέι οφ με τη Ρουμανία με μία ισοπαλία για την οποία πάλεψαν σκληρά να την πάρουν.

IO-IO-IO...ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΡΙΟ !!!!!!


 Και μετα απο ολα αυτα...το μονο που εχει να ευχηθει ο ALEX WEB RADIO/TV ειναι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ...
Ακολουθει βιντεο με αυτους που θα ειναι εκει σιγουρα...
ΤΟΝ ΑΜΙΜΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.....






ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου