ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Διαφορα απο....MUNDIAL

Διαφορα απο....MUNDIAL

18/11/2013

Ελπίζουν και… αλλάζουν οι Ρουμάνοι

Καμία πρόθεση να πέσουν αμαχητί δεν έχουν οι Ρουμάνοι. Έτοιμοι να παλέψουν για την ανατροπή του 3-1 απέναντι στην Ελλάδα δηλώνουν ο Πιτσούρκα και οι παίκτες του. Ποιες αλλαγές ετοιμάζουν.

Ελπίζουν και… αλλάζουν οι Ρουμάνοι
Μετά τη μέρα… κατακραυγής από Τύπο και φιλάθλους, φαίνεται πως επανήλθε η ηρεμία στις τάξεις της εθνικής Ρουμανίας και όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν την Τρίτη στο Βουκουρέστι για την ανατροπή του 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Ελλάδα. Γνωρίζουν άλλωστε καλά πως δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να διεκδικούν σε ένα ματς την πρόκριση στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο, ο Βίκτορ Πιτσούρκα ετοιμάζει αλλαγές, καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από πολλούς παίκτες. Επιχειρεί να κάνει ένα... refresh, όπως γράφει σήμερα η «Gazeta».

inner

Πέρα από τις δεδομένες απουσίες των τιμωρημένων Μπουρτσεάνου και Λάζαρ, οι Ρουμάνοι θεωρούν σίγουρο πως οι Ταταρουσάνου και Κίρικες που έχασαν το πρώτο παιχνίδι λόγω τραυματισμού θα ξεκινήσουν το ματς, στη θέση του γκολκίπερ και του στόπερ αντίστοιχα. Ο βασικός γκολκίπερ την Παρασκευή Λόμποντ θα μείνει στον πάγκο, αλλά όχι και ο Γκάρντος, που θα μετατεθεί στη μεσαία γραμμή σαν αμυντικό χαφ μαζί με τον Κότσις. Επίσης, ο Μαξίμ αναμένεται να πάρει τη θέση του Τανάσε που δεν φάνηκε την Παρασκευή, ενώ ο Νικολίτσα διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του δεξιού εξτρέμ από τον Τόρζε, παρότι ο τελευταίος ήταν από τους λιγοστούς διακριθέντες στο πρώτο μπαράζ.

Η πιθανή σύνθεση της Ρουμανίας: Ταταρουσάνου (τερματοφύλακας), Μάτσελ (δεξί μπακ), Γκοϊάν (στόπερ), Κίρικες (στόπερ), Ρατ (αριστερό μπακ), Κότσις (κεντρικό χαφ), Γκάρντος (κεντρικό χαφ), Νικολίτσα ή Τόρζε (δεξί χαφ/εξτρέμ), Μαξίμ (επιτελικός μέσος), Στάνκου (αριστερό χαφ/εξτρέμ), Μάρικα (σέντερ φορ).

Θα βάλει ράσα ο Πιτσούρκα αν αποκλειστεί η Ρουμανία

Έτοιμη έχει (και πιθανότατα καλά κάνει) την εναλλακτική λύση σε περίπτωση αποκλεισμού της Ρουμανίας ο Βίκτορ Πιτσούρκα. Όπως τόνισε ο ίδιος, αν δεν περάσει στο Μουντιάλ θα κλειστεί σε μοναστήρι.

Θα βάλει ράσα ο Πιτσούρκα αν αποκλειστεί η ΡουμανίαΈνα βήμα πιο κοντά στο Θεό αναμένεται να οδηγήσει η Εθνική Ελλάδας τον Βίκτορ Πιτσούρκα.
Ο τεχνικός της Ρουμανίας σε πρόσκληση που του έγινε να παρευρεθεί σε εκπομπή της πατρίδας του το επόμενο Σάββατο (23/11) απάντησε πως θα το κάνει μόνο αν η Ρουμανία έχει πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014, στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ κόντρα στην Εθνική (19/11).

Διαφορετικά, τόνισε πως θα πρέπει να τον ξεχάσουν αφού έχει σκοπό να κλειστεί σε μοναστήρι για τρείς μήνες.

«Αν αποκλειστούμε ξεχάστε με για τρεις μήνες. Θα κλειστώ σε μοναστήρι», απάντησε στον δημοσιογράφο που τον προσκάλεσε στην εκπομπή του.

Δεδομένων των συνθηκών – η Εθνική ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές της το υπέρ της 3-1 και την ανεβασμένη ψυχολογία- ο Πιτσούρκα είναι πολύ πιθανό να χάσει την πρόκριση, αλλά να κερδίσει μία θέση στον παράδεισο.

«Να ακουγόμαστε περισσότερο απ’ τους Ρουμάνους»

Δεν θα βρεθεί απλά στο πλευρό της Εθνικής. Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» θα προσπαθήσει, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, να κερδίσει και τη μάχη της εξέδρας στη Ρουμανία

«Να ακουγόμαστε περισσότερο απ’ τους Ρουμάνους»
Μια ακόμα δυναμική παρουσία του «Γαλανόλευκου Φάρου» στο πλευρό της Εθνικής ομάδα προανήγγειλε ο πρόεδρος του συνδέσμου.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 από το Βουκουρέστι, τόνισε ότι δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ’ την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να ζήσει το όνειρο ενός ακόμα Μουντιάλ.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι αυτή η ομάδα «είναι φτιαγμένη από ατσάλι», χαρακτήρισε στόχο όσων Ελλήνων βρεθούν στην εξέδρα να ακούγονται… περισσότερο απ’ τους Ρουμάνους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Φλέκας

Για την παρουσία τους στο Βουκουρέστι: «Από χθες είμαστε εδώ και περιμένουμε τους υπόλοιπους. Με την ελληνική σημαία και τη δύναμη της φωνής μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτά τα παιδιά. Η πορεία της Εθνικής ήταν υπέροχη από τα προκριματικά ακόμη. Δεν παρουσιάσαμε θέαμα, αλλά είχαμε τρομερή συγκομιδή βαθμών. Δεν έχει σημασία όμως αυτό. Σημασία έχει ότι εμείς είμαστε εδώ για να τη βοηθήσουμε να πραγματοποιήσει το όνειρο ενός ακόμα Μουντιάλ».

Για το χαρακτήρα της Εθνικής: «Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων έχουν μικρύνει πολύ. Είδαμε τι έπαθε η Γαλλία απ’ την Ουκρανία. Κι όμως η δική μας Εθνική δέκα χρόνια τώρα έχουν κάνει τους Έλληνες περήφανους. Το δεύτερο γκολ με τη Ρουμανία το έβαλε ο κόσμος. Ακόμα και μετά την ισοφάριση, δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν τους παίκτες. Η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη από ατσάλι. Τα μέλη της αγαπούν τόσο πολύ τη φανέλα που τα δίνουν όλα, όποιος κι αν παίζει».

Για την πορεία του «Γαλανόλευκου Φάρου»: «Δέκα χρόνια δεν έχουμε σταματήσει πουθενά ν’ ακολουθούμε την Εθνική. Και θεωρούμε ότι αυτή η υποχρέωση κι αυτό το καθήκον γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και στόχος μας θα είναι ακόμα και την Τρίτη να ακουγόμαστε περισσότερο από τους Ρουμάνους». 

Με σούπερ Μακούν στο Μουντιάλ το Καμερούν (video)

Για έβδομη φορά στην ιστορία του το Καμερούν θα δώσει το «παρών» σε τελική φάση Μουντιάλ μετά το 4-1 επί της Τυνησίας που ήρθε με σούπερ εμφάνιση του Ζαν Μακούν.

Με σούπερ Μακούν στο Μουντιάλ το Καμερούν (video)
Τη δύναμη της έδρας του εκμεταλλεύτηκε το Καμερούν και κατάφερε να φτάσει σε σπουδαία νίκη απέναντι στην Τυνησία κερδίζοντας παράλληλα και μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Τα «αδάμαστα λιοντάρια» είχαν προβάδισμα από το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων που είχε λήξει 0-0 και κατάφεραν να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση όταν ο Ουεμπό μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μουκάντζο «έγραψε» το 2-0.

Όταν οι Τυνησία μείωσε στο 51’ με τον Ακαϊτσι και μπήκε ξανά στο παιχνίδι «μίλησε» ο Ζαν Μακούν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (66’, 86’) και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 που στέλνει το Καμερούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

«Θα πεθάνουμε στο γήπεδο»

Αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να ανατρέψουν την ήττα με 2-0 από την Ουκρανία είναι οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές, με τον Ζιρού να δηλώνει πως θα πεθάνουν στο γήπεδο!

«Θα πεθάνουμε στο γήπεδο»
Έτοιμοι για έναν αγώνα δίχως αύριο είναι οι Γάλλοι διεθνείς κόντρα στην Ουκρανία. Οι «τρικολόρ» γνώρισαν ήττα-σοκ με σκορ 2-0 και ο Ζιρού με δηλώσεις του έδειξε την αποφασιστικότητα όλων για ανατροπή.

«Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε στο γήπεδο. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι θα βγάλουμε στο γήπεδο τα στοιχεία που πρέπει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βέβαιος για πρόκριση Κροατίας ο Πράνιτς

Την σιγουριά του πως η Εθνική Κροατίας, θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Βραζιλίας, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο άσος του Παναθηναϊκού

Βέβαιος για πρόκριση Κροατίας ο Πράνιτς
Ο Ντάνιελ Πράνιτς επέστρεψε στη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και μάλιστα σαν βασικός, στο πρώτο ματς με την Ισλανδία, αγωνιζόμενος σαν αριστερός μπακ. Μιλώντας στα ΜΜΕ της πατρίδας του, ο 32χρονος μέσος εμφανίστηκε αισιόδοξος και είπε χαρακτηριστικά: «Όλα είναι στο χέρι μας. Παίζουμε μπροστά στο κοινό μας, στο γήπεδο μας και να είστε σίγουροι ότι εμείς θα πάμε Βραζιλία».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου