ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ζιελόνα Γκόρα - Ολυμπιακός 80-91(video)

Ζιελόνα Γκόρα - Ολυμπιακός 80-91(video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 80-91 την Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία, ολοκληρώνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αήττητος την πρώτη φάση της Euroleague, μετρώντας σερί 10-0. Το εντυπωσιακό σερί νικών των Πρωταθλητών Ευρώπης στην φετινή σεζόν έφτασε το "23 στα 23" και επόμενος προορισμός για το ασταμάτητο "ερυθρόλευκο" τρένο είναι το ΟΑΚΑ, καθώς την Δευτέρα (23/12) οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό σε νοκ-άουτ αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά και ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ, από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης, φτάνοντας σε μία εύκολη επικράτηση. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα ριμπάουντ (25-29, ενώ στο ημίχρονο είχε ξεκάθαρο προβάδισμα με 10-22), είχε θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (20/10), έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και μέτρησε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση (22/34δ-64%, 12/26τρ-46%). Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν στην άμυνα, με το παιχνίδι να αποκτά έναν γρήγορο ρυθμό.


Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση ήταν ο καταπληκτικός Περπέρογλου, ο οποίος συνεχίζει να αποδεικνύει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 23 πόντους, όντας "μπόμπερ" από την περιφέρεια με 5/6 (!) τρίποντα, αγωνιζόμενος και πάλι τόσο στο "3", όσο και στο "4". Σπουδαία εμφάνιση και από τον τρομερό Σπανούλη με 17 πόντους και 6 ασίστ (4 λάθη), έδωσε πολύτιμες λύσεις σε σκορ και ριμπάουντ ο Ντάνστον (12π, 5ρ), ήταν δραστήριος ο Λοτζέσκι (18π, 4/6τρ, 3ασ), ενώ βοήθησε κυρίως στην άμυνα ο θετικός Μάντζαρης. Έπαιξε λίγο ο Πέτγουεϊ (4 λεπτά) λόγω ότι ένιωσε ενοχλήσεις, ικανοποίησε ο Σίμονς (8π, 5ρ), πήραν χρόνο Κατσίβελης, Αγραβάνης και Παπαπέτρου, ενώ ο μόνος που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Καββαδάς.

Το ματς

Μπροστάρης ο Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Ο αρχηγός ήταν δραστήριος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Σκόραρε με ντράιβ, ακολούθως έβγαλε συνεργασία πικ-εν-ρολ με τον Πέτγουεϊ, ο οποίος και έκανε το σκορ 1-4. Ο Μπρεντ ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο και αμέσως αντικαταστήθηκε από τον Αγραβάνη, με τον εξαιρετικό Red-Bill να συνεχίζει να φορτώνει με πόντους το καλάθι των Πολωνών, ενώ ο Ντάνστον από το low-post ανέβασε την διαφορά στο +7 (3-10) στο 5'.

Ο Σρόκα με τρίποντο μείωσε σε 8-10, ο εντυπωσιακός Σπανούλης σκόραρε και πάλι, ενώ στη συνέχεια έδωσε έξοχη ασίστ στον Λοτζέσκι (10-14), ο οποίος ακολούθως με τρίποντο "έγραψε" το 12-17 στο 9'. Ο Κατσίβελης είχε περάσει στο παιχνίδι, με τον Ντάνστον να διεκδικεί σε κάθε φάση το επιθετικό ριμπάουντ, διαμορφώνοντας το 12-19. Οι ερυθρόλευκοι έχαναν σουτ από την περιφέρεια (1/5), η Ζιελόνα Γκόρα μείωσε σε 16-19, αλλά στη συνέχεια ο Κατσίβελης "πυροβόλησε" από τα 6.75 μέτρα. Ο Κόζαρεκ όμως απάντησε με σουτ στο τέλος της περιόδου, η οποία βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με σκορ 18-22.

"Καυτός" Περπέρογλου και κυριαρχία στα ριμπάουντ

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Περπέρογλου, και Σίμονς, με τον Στράτο να ευστοχεί από την περιφέρεια (20-25). Ο "Πέρπε" συνέχιζε να αποδεικνύει στον αγωνιστικό χώρο πως βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, εξακολουθώντας να βρίσκει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, τόσο από το low-post, όσο και από τα 6.75 μέτρα (24-30). Με φόλοου του Σίμονς οι Πειραιώτες ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (24-34), έχοντας βρει τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση, στην οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή στην εκτέλεση.

Σπανούλης και Ντάνστον επέστρεψαν στο παρκέ, με τον Μπράιαντ να συνεχίζει να μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ και να αφήνει την μπάλα στο καλάθι (30-39), με τον αρχηγό ακολούθως να σκοράρει ύστερα από μία αριστουργηματική ντρίμπλα, αλλάζοντας χέρι στη κίνηση, κάνοντας το σκορ 32-41 με μπάσιμο, με τον Red-Bill να μετράει 10 πόντους με 5/5 δίποντα. Ο "καυτός" Περπέρογλου έφτασε τους 12 πόντους ανεβάζοντας την διαφορά στο +11 (32-43), με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με σκορ 34-43, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να κυριαρχούν στα ριμπάουντ, μετρώντας 22 (6 επιθετικά) έναντι 10 των Πολωνών.


 
Γρήγορο μπάσκετ, ανέβηκε η διαφορά πήρε... φωτιά ο Λοτζέσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Περπέρογλου και Ντάνστον, με τον αρχηγό να σκοράρει με τρίποντο, ενώ ακολούθως ο Ντάνστον στον αιφνιδιασμό, ύστερα από κλέψιμο, ανέβασε την διαφορά στο +14 (36-50). Ο Ζαμοϊσκι ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά στην επόμενη φάση απάντησε με τον ίδιο τρόπο (41-55). Οι Πειραιώτες είχαν πάρει "φωτιά" από την περιφέρεια, σημειώνοντας ένα ακόμη με τον Λοτζέσκι (43-48), ενώ ακολούθως ο Μάντζαρης έδωσε έξοχη ασίστ στον Ντάνστον που τελείωσε την φάση από το low-post. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν βρει εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, ολοκληρώνοντας την μία φάση μετά την άλλη, αποκτώντας προβάδισμα δεκαπέντε πόντων στο 25'.

Ο Σπανούλης συνέχιζε να βρίσκει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, φτάνοντας τους 15 πόντους, ο Περπέρογλου από το low-post μέτρησε 17, ενώ ακολούθως η Ζιελόνα Γκόρα με σερί πόντων μείωσε στους 8 (56-64). Οι Πολωνοί είχαν αναθαρρήσει, αλλά σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Περπέρογλου, ο οποίος και ευστόχησε σε ένα ακόμη τρίποντο, φτάνοντας τους 20 πόντους (56-67). Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, οι δύο ομάδες σημείωναν το ένα καλάθι μετά το άλλο, με τον Λοτζέσκι στη συνέχεια να παίρνει... φωτιά, φτάνοντας 15 πόντους με τρίποντο και με καλάθι στον αιφνιδιασμό (60-72). Στην εκπνοή του δεκαλέπτου ο Κάνας "εκτέλεσε", κάνοντας το σκορ 62-72 στο 30'.


Έκανε το 10/10 στον όμιλο του

Ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο μπήκε στο ματς με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Περπέρογλου και Σίμονς, με τον καταπληκτικό Στράτο να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, σημειώνοντας ένα ακόμη τρίποντο στην αναμέτρηση (64-79), φτάνοντας τους 23 πόντους στην αναμέτρηση με 5/6 σουτ από την περιφέρεια. Ο Σλούκας με βολές ανέβασε την διαφορά στο +17 (64-81), ο Παπαπέτρου σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο (67-84) για τους ερυθρόλευκους, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε έξυπνη πάσα στον Σίμονς που κάρφωσε (70-86) στο 36'.

Οι ερυθρόλευκοι στην επίθεση είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έδιναν τρεις-τέσσερις πάσες μέχρι να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους, με τους Πειραιώτες στην τελευταία περίοδο να ψάχνουν τον Σίμονς ώστε να τελειώσει τις φάσεις. Ο τρομερός Ζαμοϊσκι δεν έχανε σουτ από την περιφέρεια (6/6 τρίποντα), φτάνοντας τους 22 πόντους, μειώνοντας σε 77-88. Η άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης είχε... χαλαρώσει στο δεύτερο ημίχρονο, δεχόμενη ξανά τρίποντο από τους Πολωνούς (80-90), με την πεντάδα του Ολυμπιακού στο τέλος να απαρτίζεται από τους Κατσίβελη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Σίμονς. Τελικό σκορ στην αναμέτρηση, Ζιελόνα Γκόρα - Ολυμπιακός 80-91, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ολοκληρώνει την πρώτη φάση της Euroleague με 10 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-43, 62-72, 80-91
Ανά δεκάλεπτο: 18-22, 16-21, 28-29, 18-19

Ζιελόνα Γκούρα (Ούβαλιν): Σελ 6, Γουόλκερ, Τσάνας 4, Χρίτσάνιουκ 10, Εγιένγκα 6, Ντραγκίσεβιτς 14, Κούτσαρεκ, Μπράκινς 2, Σρόκα 4 (1), Ζαμοίσκι 22 (6), Κόσζαρεκ 12 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 12 (5ριμπ), Σπανούλης 17 (1τριπ, 6ασ), Περπέρογλου 23 (5), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 2, Σίμονς 8 (5ριμπ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 2,  Κατσίβελης 4 (1), Λοτζέσκι 18 (4).

Αναλυτικά τα στατιστικά της Ζιελόνα Γκόρα στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Tα highlights της αναμέτρησης


Highlights: Stelmet Zielona Gora-Olympiacos... από Euroleague_Basketball

PLAY OF THE NIGHT
 
 H απίστευτη ντρίμπλα του Σπανούλη
Ντρίμπλα βγαλμένη από τα πιο όμορφα… μπασκετικά όνειρα έκανε ο Βασίλης Σπανούλης στο παιχνίδι με τη Ζιέλονα Γκούρα.

Η απίστευτη ντρίμπλα του Σπανούλη! (video)
Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη νίκη των ερυθρόλευκων, με 91-80 και συνδύασε θέαμα και ουσία. Η ντρίμπλα που θα δείτε παρακάτω και το καλάθι που ακολούθησε, απλώς «μαγικά»!

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ φρόντισε μέσω του επίσημου καναλιού της στο Youtube να δημοσιεύσει το video. 

Ενοχλήσεις στην μέση για Πέτγουεϊ

Ο Πέτγουεϊ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, λόγω ότι ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε στην Πολωνία.
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά από μια προσπάθεια για καλάθι, στην αναμέτρηση κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα.


Για αυτόν τον λόγο ο Μπρεντ Πέτγουεϊ αγωνίστηκε στο ματς για μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να τον προστατέψει ενόψει της συνέχειας.

Με την επιστροφή της ομάδας στον Πειραιά, ο Αμερικανός φόργουορντ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος. Ευχή όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο να μην πρόκειται για κάτι σοβαρό.

 Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: "Να έχουμε υγεία"

Ο Μπαρτζώκας σχολίασε πως στον Ολυμπιακό είναι όλοι χαρούμενοι για το 10-0 στην Euroleague και θέλει η ομάδα να έχει υγεία στο TOP-16, το οποίο χαρακτήρισε ως μικρό πρωτάθλημα τριών μηνών.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε πως στον Ολυμπιακό είναι όλοι χαρούμενοι για το 10-0 στην Euroleague και θέλει η ομάδα του να έχει υγεία στο TOP-16, το οποίο χαρακτήρισε ως μικρό πρωτάθλημα τριών μηνών.


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Ήταν ένα καλό επιθετικά παιχνίδι, σκοράραμε 91 πόντους και νομίζω πως ήταν καλό για τους φιλάθλους που είδαν ένα ματς χωρίς ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αλλά με αρκετό θέαμα. Για τις δύο ομάδες δεν υπήρχε κίνητρο, αλλά νομίζω πως το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον και όσοι το παρακολούθησαν το ευχαριστήθηκαν. Εμείς ήρθαμε στην Πολωνία χωρίς τρεις παίκτες, τους Λο, Πρίντεζη και Μπέγκιτς και θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες μας.

Είμαστε χαρούμενοι για το 10-0 της πρώτης φάσης, θέλαμε να κάνουμε αυτό το 10-0 παρά το γεγονός πως είχαμε κατακτήσει την πρώτη θέση και είχαμε πάρει την πρόκριση στο TOP-16 εδώ και πολλές αγωνιστικές.

Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό που καταφέραμε και που συνεχίζουμε στο TOP-16, το οποίο είναι ένα μικρό πρωτάθλημα τριών μηνών. Θέλουμε να έχουμε υγεία, να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Θέλω να ευχηθώ στη Ζιέλονα Γκόρα καλή συνέχεια.

Στην πρώτη της παρουσία στην Ευρωλίγκα έδειξε καλά στοιχεία, έχασε τρία ματς στο τελευταίο σουτ και είχε πολύ καλή εικόνα. Θέλω να τους ευχηθώ καλή τύχη και καλή συνέχεια στο Eurocup, εκεί όπου νομίζω θα πάνε αρκετά μακριά".

Λοτζέσκι: "Στο μυαλό μας ο Παναθηναϊκός"

Ο Λοτζέσκι έμεινε ικανοποιημένος από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του στην Πολωνία, φτάνοντας στη νίκη και σχολίασε πως στο μυαλό όλων τώρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.
Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στην Πολωνία, σημειώνοντας 18 πόντους, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (3/4δ, 4/6τρ). Στις δηλώσεις του σχολίασε πως στο μυαλό όλων στον Ολυμπιακό είναι το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.


Ο Αμερικανός φόργουορντ είπε τα εξής: "Θέλαμε να τελειώσουμε την πρώτη φάση με τον ίδιο ρυθμό, να μην αλλάξει ο ρυθμός μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη. Το καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά.

Τώρα έχουμε στο μυαλό μας τον Παναθηναϊκό, αυτή την αναμέτρηση κοιτάμε και τίποτα άλλο. Μετά θα δούμε το TOP-16 και πως θα προκριθούμε στα προημιτελικά. Ξέρω τι σημαίνουν τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ξέρω τι σημαίνει αυτό το ματς, θέλουμε να μπούμε στο παιχνίδι ως ομάδα και να πάρουμε τη νίκη. Ουσιαστικά είναι ο τελικός της διοργάνωσης αυτό το παιχνίδι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Ούβαλιν: "Εύχομαι στον Ολυμπιακό να υπερασπιστεί τον τίτλο του"

Ο προπονητής της Ζιελόνα Γκόρα σχολίασε πως ο Ολυμπιακός δίκαια τερμάτισε στην πρώτη θέση, όντας αήττητος, καθώς απέδειξε πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα και ευχήθηκε στην ομάδα του Πειραιά να υπερασπιστεί τον τίτλο του και φέτος.
Ο Μίχαλ Ούβαλιν στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε πως ο Ολυμπιακός δίκαια τερμάτισε στην πρώτη θέση, όντας αήττητος, καθώς απέδειξε πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Παράλληλα, ο προπονητής της Ζιελόνα Γκόρα ευχήθηκε στην ομάδα του Πειραιά να υπερασπιστεί τον τίτλο της και φέτος.


Συγκεκριμένα είπε τα εξής: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Απέδειξε πως είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ολοκλήρωσαν τον όμιλο χωρίς ήττα και τερμάτισαν στην πρώτη θέση δίκαια. Το άξιζαν. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα σαν ομάδα και του εύχομαι να υπερασπιστεί τον τίτλο του και φέτος.

Είμαστε χαρούμενοι που ζήσαμε αυτή την περιπέτεια στην Ευρωλίγκα φέτος. Ήταν η πρώτη μας συμμετοχή και ήταν μία σπουδαία εμπειρία για όλους μας. Παρά τον αποκλεισμό μας θεωρώ πως κάναμε καλή δουλειά. Κάποιες φορές σταθήκαμε άτυχοι και γενικά θεωρώ πως είχαμε μία αξιοπρεπέστατη και αξιόλογη παρουσία στην διοργάνωση".

Κόσζαρεκ: "Ο Ολυμπιακός είναι γίγαντας"

Ο Κόσζαρεκ χαρακτήρισε γίγαντα τον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας πως η Ζιελόνα Γκόρα έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά οι Πειραιώτες ήταν πολύ δυνατοί, όπως τόνισε.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παίκτης της Ζιελόνα Γκόρα, Λούκας Κόσζαρεκ, ο οποίος εκθείασε την ομάδα του Ολυμπιακού.


Ο Λούκας Κόσζαρεκ είπε τα εξής: "Παίξαμε εναντίον ενός γίγαντα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος απέδειξε πως είναι μία πολύ σπουδαία ομάδα. Παλέψαμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός. Όταν παίζεις απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα ομάδα, θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι.

Τους δώσαμε την ευκαιρία να σουτάρουν αρκετά τρίποντα και είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια. Είμαστε χαρούμενοι πάντως που καταφέραμε να κοντράρουμε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Ήταν μία σημαντική εμπειρία για εμάς αυτό το παιχνίδι που θα μας βοηθήσει στο μέλλον".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου