ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

'Ιβκοβιτς: "Φέτος, κομμένα τα γελάκια"

'Ιβκοβιτς: "Φέτος, κομμένα τα γελάκια"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη, στην οποία εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην φετινή δική του ομάδα, αν και θα ήθελε Κλέιζα και Τσίλντρες. Για τα ντέρμπι πως "κομμένα τα γελάκια την ώρα του αγώνα". Αναφέρθηκε και στο κομμάτι της διαιτησίας, όπως και στον Σπανούλη και την επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ.
Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην οποία ήταν απόλυτα ειλικρινής για τον φετινό Ολυμπιακό και παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο φετινό ρόστερ.
Ο 67χρονος Σέρβος κόουτς δεν δίστασε να πει στον "Πρωταθλητή" πως θα ήθελε τους Λίνας Κλέιζα και Τζος Τσίλντρες, αλλά παράλληλα έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην φετινή ομάδα λόγω του ότι είναι 100% δικό του δημιούργημα. Παράλληλα, τόνισε πως ήταν δική του απόφαση να μείνει με τον Γκόρντον ως μοναδικό Αμερικανό, ενώ για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είπε πως "κομμένα τα γελάκια την ώρα του αγώνα". Ο Ντούντα μίλησε ακόμα και για την σχέση του με τον Ομπράντοβιτς, την σχέση ομάδας και κόσμου, αλλά και για την διαιτησία. Επιπροσθέτως, δεν θεωρεί ότι πρέπει να συμβουλέψει τον Σπανούλη για κάτι, την ώρα που δεν ξέχασε ποτέ του τον Σωκράτη Κόκκαλη.


Ρωτήθηκε αρχικά για την γκρίνια του κόσμου πως  τα προηγούμενα δυο χρόνια η ομάδα είχε σούπερ ρόστερ αλλά έπασχε στο κομμάτι του προπονητή, ενώ φέτος ισχύει το αντίθετο: "Την ομάδα την κάνουν πρώτα οι φίλαθλοι, μετά οι παίκτες και ο προπονητής είναι μάλλον τελευταίος. Δεν είμαι διπλωμάτης και συμβιβασμοί δεν υπάρχουν. Σίγουρα, αν είχα στα χέρια μου την περσινή ομάδα, θα είχα πιο εύκολη δουλειά. Αλλά στην φετινή έχω περισσότερη εμπιστοσύνη. Γιατί την περσινή δεν την είχα δική μου και δεν την ξέρω από μέσα. Βρήκα ένα κορμό στον Ολυμπιακό και περιμέναμε να δούμε αν θα υπογράψουν στο ΝΒΑ, Κλέιζα και Τσίλντρες. Εγώ θα ήθελα να έχω αυτούς τους δυο παίκτες. Πιστεύω ότι διαθέτουμε μια καλή ομάδα και ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, ούτε μου αρέσουν. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται εδώ, είναι να μάθω τους παίκτες να είναι επαγγελματίες. Δεν θέλω να παίζουμε υπό πίεση, επιθυμώ να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αν κάποιοι είναι καλύτεροι από εμάς και μας κερδίσουν δίκαια, θα τους πούμε συγχαρητήρια. Δεν βλέπω, όμως, καμία τέτοια ομάδα να κάνει τη μεγάλη διαφορά μέχρι στιγμής".

Για το ότι έμεινε η ομάδα με μοναδικό Αμερικανό τον Γκόρντον, απάντησε: "Εγώ αποφάσισα. Με τους αδελφούς Αγγελόπουλος έχω μια πολύ καλή συνεργασία. Μακάρι να ήταν μαζί μας στην Ισπανία, για παράδειγμα, να δούνε πως δουλεύουμε. Είχαμε διάφορα θέματα να λύσουμε, κυρίως συγκέντρωσης και επαγγελματισμού. Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτά που βρήκα εδώ, αφήστε το, σας παρακαλώ. Δεν είναι σωστό! Ο ίδιος ο πρόεδρος μού έλεγε ότι δεν έχουμε Αμερικανό παίκτη, παρακολουθούν αμερικάνικο μπάσκετ και τους αρέσει. Τι να κάνω πρόεδρε, του είπα, έτσι είναι τα πράγματα. Παλιά οι ψηλοί έγραφαν την ιστορία, τώρα οι γκαρντ ελέγχουν το παιχνίδι. Έχουμε τον πιο έμπειρο που υπάρχει, τον Παπαλουκά. Όταν ήρθα εδώ και τον βρήκα ξανά, ήταν άλλος παίκτης. Τώρα βλέπω και πιστεύω ότι θα ξεκινήσει και αυτός να παίζει σαν Παπαλουκάς. Έχουμε ένα μεγάλο ταλέντο που ήταν MVP της Ευρώπης, τον Τεόντοσιτς. Κάποιοι λένε ότι έκλεψα τον παίκτη από τον κουμπάρο! Τον Σπανούλη. Η αλήθεια είναι ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει λίγο πιο πριν. Με αυτούς τους τρεις γκαρντ, πείτε μου πού να βάλω και άλλον που θέλει την μπάλα στα χέρια του; Κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν από την αρχή ότι δεν μπορούν αυτοί οι παίκτες να παίξουν καλά μαζί. Εγώ προσπαθώ να αποδείξω ότι μπορούν! Ούτε είμαι άνθρωπος που δεν θέλω Αμερικανούς. Οι περισσότεροι που είχα, μου στέλνουν που και που κανένα μήνυμα ότι τους λείπω (γέλια)".

Για την κλονισμένη σχέση της ομάδας με τον κόσμο, έδωσε την δική του απάντηση: "Η ομάδα με τον τρόπο που θα παλέψει, πρέπει να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου".

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, είπε πως "νωρίς είναι ακόμα. Προς το παρόν, δεν δίνω σε κανέναν πλεονέκτημα", ενώ για το ότι θα τεθεί αντιμέτωπος με τον κουμπάρο του σε αιώνιο ντέρμπι, απάντησε: "Μέσα στο παιχνίδι χρειάζεται πειθαρχία και γι' αυτό υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Σίγουρα δεν θα αφήσω τους παίκτες και το ξέρουν ήδη στην διάρκεια των ντέρμπι να έχουν συζητήσεις, γελάκια και όλα αυτά. Αυτά να τα αφήσουν για μετά, μέσα στον αγώνα δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Ούτε θα ζητήσω ποτέ από τον παίκτη μου να παίξει επικίνδυνα ή βρώμικα".

Για το πως θα αντιδράσει, αν αισθανθεί ότι τον κλέβουν, ήταν σαφής: "Δεν θέλω να απαντήσω υποθετικά. Πρέπει να δώσω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που σφυρίζουν. Αν ξεκινάει το ματς και βλέπεις κάποια γρήγορα φάουλ, διαφορετικά κριτήρια στις επαφές, όλοι καταλαβαίνουν τι γίνεται. Όλοι ξέρουμε τι είναι ανθρώπινο λάθος ή σφάλμα υπό πίεση. Ας δώσουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους και ό,τι χρειαστεί, θα το πούμε μετά το ντέρμπι. Άλλαξε η γενιά των διαιτητών, μπήκαν νέα παιδιά και πιστεύω ότι αυτά δεν θα δείξουν τόσο μεγάλο συμβιβασμό. Όποιος σε κοιτάζει στα μάτια και σε κλέβει, δεν είναι μάγκας. Το θέμα είναι να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Ο Ζέλικο αυτή την εποχή είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Εγώ κάνω τις δικές μου προσπάθειες. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσουμε την σχέση μας. Πιστεύω κιόλας ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την ατμόσφαιρα να γίνει λίγο διαφορετική. Τους έχω πει ότι δεν είναι στην δική μας αρμοδιότητα να πάρουμε τους παίκτες και να φύγουμε μέσα στο παιχνίδι".

Για το αν έχει να συμβουλέψει κάτι τον Σπανούλη, ήταν ξεκάθαρος: "Δεν χρειάζεται ο Βασίλης καμία ιδιαίτερη συμβουλή. Είναι επαγγελματίας και το μόνο που έχει να κάνει, είναι να σκεφτεί και να εκτελέσει τα σχέδιά μας. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Δηλαδή, αν ένας ηθοποιός βρει καλύτερες συνθήκες σε ένα θέατρο και φύγει από αυτό που ήταν παλιά, τι θα γίνει;".

Για το αν έχει κάνει κάποια μετεγγραφική εισήγηση, είπε: "Όχι, καμία. Έκανα ένα λάθος που στην παρουσίαση της ομάδας, είπα δημόσια ότι θα μείνουμε όπως είμαστε. Τους ρώτησα, αν αυτό τους δίνει το δικαίωμα να μην δουλέψουν σοβαρά και να επαναπαυτούν. Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που θα μας κάνει την διαφορά, θα το συζητήσω με την διοίκηση. Περιμένω να επιστρέψει όπου να 'ναι και ο Βασιλόπουλος".

Εν συνεχεία, ο Ντούντα αναφέρθηκε στην ιστορία του 2002, όταν ήταν κοντά στο να υπογράψει στο Ντένβερ, αλλά τελικά πήγε στην ΤΣΣΚΑ, ενώ είπε πως δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τον Σωκράτη Κόκκαλη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εποχή που ο ίδιος ήταν μπασκετμπολίστας για δέκα χρόνια στην Ραντνίσκι, ενώ θεωρεί ότι ταλέντο σαν τον αδελφό του δεν υπήρχε. Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: "Πάντα λέω ότι όλα όσα πρότεινε, ήταν μπροστά! Έφερε το 1970 καινούργιες ιδέες από τις ΗΠΑ. Ό,τι και αν έκανε, είχε ταλέντο. Ξεκινούσε να τραγουδάει και ήταν καλύτερος και από τον Ρέι Τσαρλς".

Επιπροσθέτως, ο 67χρονος κόουτς θυμήθηκε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, όταν ο πατέρας του ήταν συνέχεια στις φυλακές λόγω του ότι άνηκε πολιτικά στην αντιπολίτευση και "ρούχα, παιχνίδια δεν ξέραμε τι είναι". Δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, ήταν την στιγμή που μίλησε για τον βρώμικο πόλεμο στην χώρα του, που δηλητηρίασε τους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου