ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Καλμαζίδης: "Να κοιτάξουμε μπροστά"

Καλμαζίδης: "Να κοιτάξουμε μπροστά"

Ο Γιάννης Καλμαζίδης υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να βρεθούν οι λύσεις για το καλό του Ολυμπιακού.
Ο Γιάννης Καλμαζίδης αναλαμβάνει για δεύτερη φορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρηση του Φλάβιο Γκουλινέλι. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ιταλού προπονητή αναφέρθηκε στη δύσκολη συνέχεια του Πρωταθλητή Ελλάδας και για την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα.
Ο νέος προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" και μίλησε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Ολυμπιακό:
"Δυστυχώς, βρισκόμαστε ξανά σε δύσκολη κατάσταση. Σε κανένα δεν αρέσει, δεν είναι ευχάριστο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να βρούμε τις λύσεις για το καλό της ομάδας".

Για τον επόμενο αγώνα με την Γιαστρέμπσκι στην Πολωνία την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ και τις αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ: "Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με το ρόστερ. Πέρσι έφυγε ο προπονητής, αλλά τουλάχιστον υπήρχαν παίκτες. Φέτος ο Ζέκοφ έφυγε και υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που θέλουν να τον ακολουθήσουν. Πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τη Γιαστρέμπσκι την Τετάρτη, αφού θα παίξουμε χωρίς πασαδόρο. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν σταματούν. Ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ και ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και πολύ περισσότερο όταν δεν ξέρεις ποιους παίκτες θα έχεις στη διάθεσή σου".

Για την διοίκηση του Ολυμπιακού: "Η διοίκηση θέλει να ενισχύσει την ομάδα και να καλύψει τα κενά που θα προκύψουν με τις αποχωρήσεις. Τέτοια εποχή όμως είναι δύσκολο να βρεις αξιόλογους παίκτες και μάλιστα σε καλή τιμή. Είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, γι' αυτό και φεύγουν οι παίκτες. Επιπρόσθετα, αν δεν υπάρχουν χρήματα, πώς θα φέρεις παίκτες; Ο χώρος του βόλεϊ είναι πολύ μικρός και οι παίκτες μέσω των μάνατζερ μαθαίνουν για τα οικονομικά προβλήματα στις ομάδες και δε θέλουν να έρθουν".

Για τον Τζούριτς: "Ο Τζούριτς είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ. Είναι το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας. Προφανώς και δε θέλει κανείς να φύγει από την ομάδα και να τον χάσει. Για να τον κρατήσεις όμως χρειάζεται να του εξασφαλίσεις οικονομική και αγωνιστική ασφάλεια".

Για τους στόχους του Ολυμπιακού και πώς πλέον διαμορφώνονται: "Εκ των πραγμάτων πρέπει να αλλάξουμε τους στόχους μας και ιδιαίτερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα την Τετάρτη παίζοντας με την Γιαστρέμπσκι στην Πολωνία χωρίς πασαδόρο. Στο βόλεϊ ο πασαδόρος είναι όπως ο τερματοφύλακας στο ποδόσφαιρο. Η Γιαστρέμπσκι είναι μία σημαντική δύναμη στο ευρωπαϊκό βόλεϊ και δεν μπορείς να περιμένεις να την κερδίσεις σ' αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι αλλά υπάρχει μέσα τους ο εγωισμός και η θέληση να κερδίζουν σε κάθε παιχνίδι. Απλά, σε παιχνίδια αυτού του επιπέδου δε φθάνει μόνο η θέληση".

Αν μιλάει με τον τέως πλέον προπονητή του Ολυμπιακού, Φλάβιο Γκουλινέλι: "Μιλάω μαζί του. Είναι απογοητευμένος. Ήρθε με όρεξη και θέληση για κάτι καλό. Δουλέψαμε σκληρά και κάναμε βήματα μπροστά στηριζόμενοι σε νεαρούς παίκτες. Φθάσαμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να πάει στράφι αυτή η προσπάθεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου