ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Γεωργάτος: «Πολύ ισχυρή προσωπικότητα ο Κούπερ»


Γεωργάτος: «Πολύ ισχυρή προσωπικότητα ο Κούπερ»

7 Απριλίου, 2011

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣΟ Γρηγόρης Γεωργάτος, μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητή», για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έναν από τους υποψήφιους για τον πάγκο του Ολυμπιακού, για την συνεργασία που είχαν στην Ίντερ και σχολίασε το αν θα είναι ένας κατάλληλος προπονητής για τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Πρωταθλητή»:

Για την συνεργασία του με τον Κούπερ:
«Όταν ο Κούπερ ανέλαβε την Ίντερ, ήταν ένας από τους κορυφαίους προπονητές του πλανήτη. Ήταν ο Μουρίνιο εκείνης της εποχής. Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του, οι δημοσιογράφοι ήταν στημένοι με τις ώρες έξω από το αθλητικό κέντρο για μια δήλωση του. ακόμη και εμείς οι ποδοσφαιριστές περιμέναμε με αγωνία να διαπιστώσουμε πως θα ήταν η συνεργασία μαζί του και τον τρόπο δουλειάς του. στην πορεία διαπιστώσαμε ότι ήταν ένας πολύ σοβαρός προπονητής, σκληρός και απαιτητικός στη δουλειά του, αλλά δίκαιος απέναντι σε όλους. Κρατούσε αποστάσεις από τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν ήταν απόμακρος. Συνήθως όταν θέλαμε να μιλήσουμε μαζί του, μεταφέραμε αρχικά το αίτημα στον βοηθό του, ο οποίος τον ενημέρωνε, αλλά η πόρτα του ήταν ανοικτή για όλους».
Για το που έδινε βάρος στην προπόνηση:
«Ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αν αναλάβει τελικά τον Ολυμπιακό θα πέσει πολύ τρέξιμο στο Ρέντη και όποιος αντέξει. Θέλει να δημιουργεί δυνατές ομάδες, με κύριο γνώρισμα την κυριαρχία στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ όλες του οι προπονήσεις έχουν πολλή ένταση. Στη διάρκεια της προπόνησης είναι ήρεμος, αλλά διαθέτει πολύ ισχυρή προσωπικότητα, η οποία του επιτρέπει να επιβάλλεται στην ομάδα και να μην υπάρχουν παρατράγουδα. Όπως σε όλες τις ομάδες, υπήρχαν παίκτες που δεν τον συμπαθούσαν, αλλά δεν τολμούσαν να πουν το παραμικρό. Όταν κάτι δεν πήγαινε καλά στον αγώνα, στο ημίχρονο οι φωνές του ακούγονταν έξω από τα αποδυτήρια. Δεν είχε πρόβλημα να τα πει χύμα σε όποιον δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις, ενώ δεν δίσταζε να αφήσει έξω και μεγάλα ονόματα αν έβλεπε ότι δεν δουλεύουν όπως πρέπει στις προπονήσεις. Για να καταλάβεις, αγαπημένος του παίκτης ήταν ο Κόρντομπα επειδή ήταν μαχητικός, δυναμικός και τα έδινε όλα σε κάθε παιχνίδι».
Για το σύστημα που έπαιζε στην Ίντερ:
«Πάντα 4-4-2 με δυο κόφτες και δυο πλάγια χαφ, όχι εξτρέμ. Ζητούσε από τους αμυντικούς να μην αφήνουν την θέση τους αν δεν είχαν κάλυψη και γενικά επέμενε πολύ στο κομμάτι της άμυνας. Όποιος έκανε καλά τη δουλειά έπαιζε. Εγώ ξεκίνησα βασικός, αλλά στην πορεία με έβγαλε από την ενδεκάδα όταν έκρινε ότι ήθελε περισσότερα και εγώ ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Σε σχέση με τον Βαλβέρδε δεν ζητάει πίεση τόσο ψηλά. Υπήρχαν ματς που περιμέναμε τον αντίπαλο στη σέντρα για να πιέσουμε. Επίσης, ήθελε υπομονή στις επιθέσεις και κατοχή. Να μην ρισκάρουμε, δηλαδή, ακόμα και αν το ματς ήταν 0-0 μέχρι τα τελευταία λεπτά. Όταν βάζαμε γρήγορα γκολ και ο αντίπαλος αναγκαζόταν να ανοιχθεί είχε δουλέψει πολύ καλά την ομάδα για γρήγορο και αποτελεσματικό παιχνίδι στους κενούς χώρους. Γενικά κοιτάζει το αποτέλεσμα και όχι το θεαματικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και τα παιχνίδια είχαν συνήθως κλειστό σκορ. Λίγα γκολ. Ο  Κούπερ δεν θέλει να γίνονται εύκολα λάθη. Κυρίως δεν επιτρέπει λάθη στους αμυντικούς του που θα δώσουν δικαιώματα στον αντίπαλο να επιτεθεί στους κενούς χώρους. Δεν τον νοιάζει να χάσουν την μπάλα οι επιθετικοί, αλλά από τους χαφ και κυρίως τους αμυντικούς θέλει σίγουρες επιλογές».
Για το αν ταιριάζει στον Ολυμπιακό:
«Για όλες τις ομάδες και για όλους τους προπονητές ισχύει ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν ο Κούπερ αναλάβει τον Ολυμπιακό και μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα, ώστε η ομάδα να ξεκινήσει με καλά αποτελέσματα, θα ανέβει και η ψυχολογία. Σε μια τέτοια περίπτωση η πορεία θα είναι ανοδική. Είναι πολύ σημαντικό ωστόσο, όχι μόνο για τον Κούπερ, αλλά για κάθε προπονητή το που έρχεται να δουλέψει. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον σε ένα επίπεδο που μπορεί να έχει στον πάγκο του όποιον προπονητή επιθυμεί, εκτός ίσως από ορισμένα τοπ ονόματα. Ποιος προπονητής θα έλεγε όχι στον Ολυμπιακό όταν ξέρει ότι έχει έναν πρόεδρο που δεν καταλαβαίνει τίποτα όπως ο  κ. Μαρινάκης και εξασφαλισμένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τη δυνατότητα να διαλέγει τον προπονητή που θέλει και όχι να περιμένει ποιος προπονητής θα τον διαλέξει για να έρθει να δουλέψει».
www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου