ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πίστα Φόρμουλα 1 στον Πειραιά

Πίστα Φόρμουλα 1 στον Πειραιά

14/07/2011

Η μελέτη για την κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στην περιοχή του Πειραιά παρουσιάστηκε σήμερα (14/7) επίσημα από τον εμπνευστή της και  δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, κ. Λουκά Τζανή. Ήταν μία προσπάθεια του ίδιου του δημάρχου μαζί με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα, Θανάση Παπαθεοδώρου, που ξεκίνησε πριν 18 μήνες. Η επίσημη  πρόταση στη FIA αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ έχει υπάρξει ήδη θετική ανταπόκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να δημιουργήσουμε μία νέα πηγή εσόδων για τους κατοίκους».

Ο κ. Τζανής από την πλευρά του τόνισε:

«Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, που περιλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ. Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα».

Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, τόνισε σχετικά με τις δύο προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες (2005 και 2008):

«Τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να αποκτήσει η Ελλάδα μία πίστα διεθνών προδιαγραφών».
 
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου