ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Στο φως τα κατηγορητήρια!

Στο φως τα κατηγορητήρια!

13/07/2011
Στο φως τα κατηγορητήρια!
Τα κατηγορητήρια βάσει των οποίων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης συνέταξε τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου, του Ολυμπιακού Βόλου, του Γιάννη Παπακώστα και της Καβάλας, φέρνει σήμερα στο «φως» αποκλειστικά το www.sport-fm.gr! Διαβάστε ποιες είναι οι σοβαρότατες κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται και όλα όσα περιλαμβάνονται στην πειθαρχική δίωξη!

 

Το κατηγορητήριο τόσο για τον Αχιλλέα Μπέο, όσο και για τον Γιάννη Παπακώστα, είναι πανομοιότυπο και σοκάρει! Αναλυτικά:

«…είτε κατά μόνας είτε από κοινού με άλλους, προσέφερε, υποσχόταν και έδιδε σε αθλητές και δη ποδοσφαιριστές, διαιτητές, διοικητικού παράγοντες και αξιωματούχους ομάδων ή και σε άλλα πρόσωπα που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα πρόσωπα αυτά, αδικαιολόγητα δώρα, ωφελήματα ή άλλες οποιεσδήποτε παροχές, με σκοπό (…) την αλλοίωση υπέρ και κατά ποδοσφαιρικών ομάδων του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, που διεξάγονταν ή επρόκειτο να διεξαχθούν, το δε αποτέλεσμα που επεδίωκε κάθε φορά πράγματι επερχόταν…».

Παρακάτω αναφέρει:

«…με πειθώ, με φορτικότητα και διάφορες υποσχέσεις, προκάλεσε σε άλλους την απόφαση τελέσεως της πράξεως του παράνομου στοιχήματος και συγκεκριμένα με εντολές και κατευθύνσεις που έδινε σε τρίτους, παράνομους πράκτορες στοιχημάτων και συνεργάτες αυτών, μεταξύ των οποίων στους Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλαο Ζαμάνη, Βασίλειο Γεωρτσιάκο, Βασίλειο Καρακούλια, Αθανάσιο Ντότση, Ανδρέα Δημόπουλο και Δημήτρη Ζαβαντία, αυτοί συμμετείχαν και πόνταραν στοιχηματίζοντας για λογαριασμό του σε ποδοσφαιρικούς αγώνες προκαθορισμένου αποτελέσματος, με αποτέλεσμα να προσπορίζει τον εαυτό του, αλλά και σε τρίτους που επληροφορούντο τους “στημένους αγώνες” και συμμετείχαν στον στοιχηματισμό, σοβαρά περιουσιακά οφέλη…».

Οι αγώνες για τους οποίους κατηγορείται ο Αχιλλέας Μπέος με την ιδιότητα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, περιλαμβάνονται στους φακέλους της UEFA με τα ύποπτα ματς και είναι οι εξής:
Α) Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου 0-4 (30/8/2009).
Β) Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 (27/10/2008).
Γ) Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 1-1 (2/2/2009).
Δ) Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1 (4/5/2009).
Ε) Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός 2-0 (15/1/2010).
Στ) Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Βόλου 1-3 (6/2/2010).

Οι αγώνες για τους οποίους κατηγορείται ο Γιάννης Παπακώστας με την ιδιότητα του προπονητή της Καβάλας, περιλαμβάνονται στους φακέλους της UEFA με τα ύποπτα ματς και είναι οι εξής:
Α) Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 (14/2/2009).
Β) Καβάλα-Ηλυσιακός 2-0 (29/3/2009).
Γ) Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (13/4/2009).
Δ) Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0 (4/5/2009).
Ε) Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 (28/10/2009).

Ειδικότερα για τον Αχιλλέα Μπέο, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και σωρεία συνομιλιών που αναφέρονται στη δικογραφία της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου. Συγκεκριμένα:

Συνομιλία Ανδρέα Δημόπουλου με Γιώργο Γεωργόπουλο, συνομιλία Ανδρέα Δημόπουλου με Κώστα Μενδρινό, συνομιλία Αχιλλέα Μπέου με Γιάννη Παπαδόπουλο «προκειμένου να κανονίσουν τις λεπτομέρειες για το “στήσιμο” ποδοσφαιρικού αγώνα, τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστούν, δίνοντας του τις “κατάλληλες οδηγίες”», συνομιλία Αχιλλέα Μπέου με Θανάση Κανελλόπουλο «που συζητάνε για το ποιους παρατηρητές θα βάλουν στον αγώνα (πιθανόν μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου την 13/1/20011 με αποτέλεσμα 1-2) οι οποίοι “θα ελέγχονται πλήρως”», συνομιλία Αχιλλέα Μπέου με Νίκο Αλέφαντο, συνομιλία Βασίλη Καρακούλια με άγνωστο και αρκετές ακόμη συνομιλίες Αχιλλέα Μπέου με Γιάννη Παπαδόπουλο.

Τα άρθρα βάσει των οποίων έχουν παραπεμφθεί οι προαναφερόμενοι, είναι το περί «δωροδοκίας» (άρθρο 21Α του Πειθαρχικού Κώδικα) και περί «στοιχήματος» (άρθρο 21Β του Π.Κ.). Ωστόσο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας επικαλείται και το άρθρο 26 παρ. 3 ("παραβάσεις καταστατικού-κανονισμών ΕΠΟ-δυσφήμιση αθλήματος"), το οποίο αναφέρει πως «κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα συνδέονται με αυτή». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι τιμωρίες των φυσικών προσώπων, συνοδεύονται υποχρεωτικά και από ποινές στις ΠΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ποινές για τα φυσικά πρόσωπα ξεκινούν από πρόστιμο 20.000 ευρώ και φτάνουν στην εφ’ όρου ζωής απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Για τις ΠΑΕ προβλέπεται υποβιβασμός και πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ.

Εξάλλου, οι μάρτυρες που έχουν προταθεί να κληθούν να καταθέσουν, είναι ο προϊστάμενος διεύθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, αλλά και –άγνωστο για ποιον λόγο- ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος στο επίδικο διάστημα είχε αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση.

Τέλος, τα «αναγνωστέα έγγραφα» που επικαλείται ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, είναι: α) το πόρισμα της αντιεισαγγελέως πρωτοδικών, Πόπης Παναδρέου, β) η από 23/4/2011 έγγραφη αναφορά του ΟΠΑΠ προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γ) οι από 21/2/2011 ένορκες καταθέσεις τεσσάρων υπαλλήλων της UEFA, δ) οι φάκελοι της UEFA με τα ύποπτα ματς, ε) οι έξι(!) ένορκες καταθέσεις του Γιώργου Ηλιόπουλου, στ) οι συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου με τρίτους.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου