ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

«Είναι ένα όνειρο να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

«Είναι ένα όνειρο να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

15 Ιουλίου, 2011 
MAT_7095Ο Γιάννης Μανιάτης ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στο olympiacos24.gr και μιλά για όλους και για όλα.
Χαρακτηρίζει όνειρο την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό,θεωρεί ότι φέτος η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη, θυμάται την 6άρα επί της ΑΕΚ και το ματς της φιέστας και ελπίζει να παραμείνει για πολλά χρόνια στο Λιμάνι.
Φίλες και φίλοι, ο Γιάννης Μανιάτης «αποκαλύπτεται» στο olympiacos24.gr, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.
Ας την απολαύσουμε…




Τελικά έγιναν όλα όσα ονειρευόσουν; «Είναι πολύ σημαντικό που πήγα στον Ολυμπιακό τον Γενάρη γιατί θα με βοηθήσει για αυτήν την χρονιά. Ηθελα πάρα πολύ να μάθω το πώς παίζει ο Ολυμπιακός, τον τρόπο παιχνιδιού και να μπω στο κλίμα της ομάδας. Κύλησαν όλα καλά και μέσα σε λίγους μήνες έγινα πρωταθλητής».
Αν και έχει παίξει ξανά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, για το Τσάμπιονς Λιγκ είσαι ανυπόμονος; «Είναι ένα όνειρο να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό Γιατί κατακτώντας το πρωτάθλημα κάθε χρόνο μπορούμε να παίζουμε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και να κάνουμε μια καλή πορεία»
Πως προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα; «Το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό μετράει για μένα. Ολοι οι παίκτες με υποδέχτηκαν πολύ και με βοήθησαν να προσαρμοστώ πολύ εύκολα».
Φυσικά υπάρχουν και διαφορές ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό. Μεγαλύτερες απαιτήσεις…
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Εχει απαιτήσεις. Πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό κάθε χρόνο και κάθε χρόνο να κατακτάμε το νταμπλ. Σίγουρα και ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού είναι πολύ διαφορετικός. Παίζουμε πολύ επιθετικά γιατί πρέπει πάντα να είμαστε πρωταγωνιστές».

Φέτος η χρονιά θα είναι πιο απαιτητική. Ετσι δεν είναι; «Θα είναι πιο δύσκολη λόγω των περισσότερων παιχνιδιών. Αλλά η ομάδα έχει δείξει από πέρσι ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Φέτος θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Οι περισσότεροι είμαστε ίδιοι, γνωριζόμαστε έχουμε και τις προσθήκες. Υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο είναι κίνητρο για όλους μας. Αυτό που θέλουμε στο τέλος είναι να νικάμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος που θα κάνουμε τον απολογισμό να έχουμε κατακτήσει το νταμπλ και να έχουμε κάνει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε; «Είναι πολύ σημαντικό ότι παρέμεινε στην ομάδα. Ολοι τον ξέρουμε. Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Μας μαθαίνει κάθε μέρα και κάτι καινούργιο σε όλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βρίσκεται συνέχεια δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και μας δίνει συμβουλές».
Φέτος πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πιο εύκολό του πρωτάθλημα. Συμφωνείς;«Δεν είναι εύκολο να κατακτάς ένα πρωτάθλημα. Για μένα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να μπαίνεις και να βλέπεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος θα δείξει εάν θα είμαστε πρωταθλητές, που πιστεύω ότι θα είμαστε».
Ποιο ήταν τελικά το μυστικό της περσινής επιτυχίας; «Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι αυτή η ομάδα έχει πολλούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Και το καλό κλίμα φυσικά που βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο… Όπως και οι προπονήσεις. Ολο αυτό το μείγμα βγαίνει κάθε Κυριακή στον αγώνα».
Αποφάσισες να ενσωματωθείς στην προετοιμασία 3 μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Γιατί;
«Για όλη την ομάδα το κομμάτι της προετοιμασίας είναι ότι πιο σημαντικό. Ηθελα να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και γι’ αυτό γύρισα. Ηθελα να ξεκινήσω προπονήσεις και πιστεύω πως εδώ στο Ζέεφελντ είναι ιδανικές συνθήκες. Και αυτό θα μας βγει σε καλό μέσα στην χρονιά».
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο περί πώλησης του Τοροσίδη. Είσαι έτοιμος εσύ να αντεπεξέλθεις ως βασικός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού; «Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά. Από εκεί και πέρα εγώ πάντα είμαι έτοιμος και όταν μου ζητηθεί θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα…»
Η έδρα θα παίξει το πιο σημαντικό ρόλο για το Τσάμπιονς Λιγκ; «Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη. Το έζησα στους έξι μήνες που είμαι στην  ομάδα. Είναι ότι καλύτερο. Βοηθάει πάρα πολύ ο κόσμος και θα τους χρειαστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί είναι άλλο επίπεδο. Ελπίζω να ανταπεξέλθουμε σε αυτό και αν δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».



Ποια στιγμή κρατάς από πέρσι; «Δύο παιχνίδια. Το ματς με την ΑΕΚ και αυτό της φιέστας. Σίγουρα το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντικό γιατί ξέραμε ότι αν κερδίζαμε θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Φυσικά και το μεγάλο σκορ αλλά και το ωραίο ποδόσφαιρο που παίξαμε. Και βέβαια η φιέστα. Πρώτη φορά το ζούσα και ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα».
Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια στον Ολυμπιακό; «Είμαι καινούργιος ακόμα. Δεν μπορώ να το φαντάζομαι ακόμα. Εχω όνειρα στο μυαλό μου. Ελπίζω να μείνω πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και να κατακτήσω όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους».

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου