ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

NA ΤΟΥΣ...ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΤΕ!!!!!

NA ΤΟΥΣ...ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΤΕ!!!!!

Βιτόλο, ο 12ος στη διαδρομή Τούμπα-Παιανία

 15.07.2011
O Βίκτορ Βιτόλο αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ για χάρη του Παναθηναϊκού. Στον παρελθόν έντεκα παίκτες έχουν πει «αντίο» στον «Δικέφαλο του Βορρά» προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους στους «πράσινους».
Βιτόλο, ο 12ος στη διαδρομή Τούμπα-Παιανία
Ο πρώτος παίκτης που μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη στην Παιανία ήταν ο Αχιλλέας Ασλανίδης το 1976. Ο παλαίμαχος επιθετικός σε ηλικία 26 ετών μετά την κατάκτηση δύο Κυπέλλων το 1972 και το 1974 και το πρωτάθλημα το 1976 άφησε τον ΠΑΟΚ για την ομάδα του «τριφυλλιού» όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια.
Ο Χρήστος Τερζανίδης ήταν ο δεύτερος παίκτης των Θεσσαλονικέων που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους «πράσινους». Σε ηλικία 32 ετών ο ταλαντούχος χαφ έχοντας υπάρξει και αυτός μέλος της μεγάλης ομάδας που κατέκτησε τα Κύπελλα και το πρωτάθλημα έκανε χρήση της «οκταετίας» και πήρε το δρόμο για τη Λεωφόρο, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει κάποιο τίτλο.
Ο τρίτος της επιτυχημένης ομάδας του ’70, o Άγγελος Αναστασιάδης, εγκατέλειψε τον «Δικέφαλο του Βορρά» για τον Παναθηναϊκό το 1981 σε ηλικία 27 ετών. Ο παλαίμαχος μέσος πήρε αυτή την απόφαση μετά την κακή σχέση με τον προπονητή του, Γκιούλα Λόραντ. Την πρώτη του σεζόν με την πράσινη φανέλα κατέκτησε το κύπελλο, ενώ το 1983-84, χρονιά που αγωνίστηκε στην ομάδα για τελευταία φορά, κατέκτησε το νταμπλ. Ήταν επίσης ο πρώτος προπονητής που κάθισε στον πάγκο και των δύο ομάδων. Επέστρεψε στη Λεωφόρο το 2000 ως προπονητής.
Ο Χρήστος Δημόπουλος το 1985, αφού είχε κατακτήσει εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ αποφάσισε να πάρει μεταγραφή για Παιανία. Ο «φονιάς», όπως τον αποκαλούσαν, λόγω της μεγάλης ικανότητάς του στο σκοράρισμα, έγραψε ιστορία κερδίζοντας πέντε τίτλους με το «τριφύλλι». Συγκεκριμένα δύο πρωταθλήματα το 1986 και 1990 και τρία κύπελλα (1986, 1988, 1989).
Μετά από πέντε χρόνια πετυχημένης παρουσίας με την ασπρόμαυρη φανέλα, σε ηλικία 29 ετών ο Νίκος Καραγεωργίου έγινε ο πρώτος παίκτης που στη δεκαετία του ’90 άφησε τη Θεσσαλονίκη για χάρη του «τριφυλλιού». Με τους «πράσινους» δεν πήρε κάποιο τίτλο, ωστόσο βοήθησε την ομάδα στη διετία που έμεινε να έχει μια πολύ καλή άμυνα.
Ο πρώτος ξένος παίκτης που μετακόμισε από την Τούμπα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Πέρσι Ολιβάρες. Ο Περουβιανός έμεινε στον ΠΑΟΚ από το 1997 μέχρι το 1999 και ήταν πρωταγωνιστής της ομάδας που προκρίθηκε κόντρα στην Άρσεναλ το 1997. Το 1999 ντύθηκε στα πράσινα όπου έμεινε δύο χρόνια.
Το 2003 ο Παντελής Κωνσταντινίδης έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ (2001), μετά από πενταετή παρουσία στους Θεσσαλονικείς αποφάσισε να συνεχίσει στους «πράσινους». Με το «τριφύλλι» κατέκτησε το νταμπλ το 2004, για να επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Ο Γιώργος Θεοδωρίδης μετά από τριετή παρουσία στον ΠΑΟΚ το 2005 υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο δεν κατάφερε να το εξαντλήσει καθώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αφού έπαιξε 13 παιχνίδια σε δύο χρόνια και το 2007 μετακόμισε στον Εργοτέλη.
Μια από τις μεταγραφές που συζητήθηκε πολύ ήταν αυτή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη το 2006. Ο διεθνής παίκτης έγινε «προδότης» στα μάτια των «φίλων» του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατηγόρησαν τη διοίκηση για την απόφαση να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή στους «πράσινους». Στην Παιανία έμεινε τέσσερα χρόνια κατακτώντας το νταμπλ το 2010. Πέρυσι αφού ο κύκλος του στον Παναθηναϊκό έκλεισε επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Το 2008 ο Παναθηναϊκός μετά από μάχη με τον Ολυμπιακό καταφέρνει να αποκτήσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο έναντι 4 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που θεωρήθηκε πολύ καλή συμφωνία για τον ΠΑΟΚ. Αμέσως μετά ακολούθησε ο Χρήστος Μελίσσης που παραχωρήθηκε έναντι 2 εκ. ευρώ συν το δανεισμό του Δάρλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου