Μοιάζει με ψέμα, αλλά δεν είναι... Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA ετοιμάζεται να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να παίξει στην Ευρώπη. Δημοσιεύματα στην Τουρκία αναφέρουν ότι η Μπεσίκτας βρήκε το χορηγό για ν΄αποκτήσει τον ΚΟΜΠΕ ΜΠΡΑΙΑΝΤ.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σπόνσορας για τη μεταγραφή θα είναι η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines, η οποία είναι προσωπικός χορηγός του Αμερικανού. Η εφημερίδα έγραψε ότι ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμίρορεν, επρόκειτο να πάει την προσεχή εβδομάδα στις ΗΠΑ για τις σχετικές διαπραγματεύσεις, αλλά ότι χτες ξαφνικά είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπράιαντ, ο οποίος τελικά φέρεται να είπε πως την 1η Σεπτεμβρίου θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπράιαντ ήταν ένα από τα πρόσωπα που χρησιμοποίησαν πέρσι οι τουρκικές αερογραμμές στις τηλεοπτικές τους διαφημίσεις. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μεταξύ Μπεσίκτας και Μπράιαντ μεσολάβησε η τουρκική αεροπορική εταιρεία, ότι η μεταγραφή θα στοιχίσει στην ομάδα μόνο 300.000 δολάρια και ότι το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την Turkish Airlines. Η Μπεσίκτας πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινώσει ότι συμφώνησε με τον Ντέρον Γουίλιαμς. Εάν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα σχετικά με τον Μπράιαντ, η Μπεσίκτας θα έχει ενισχυθεί κατά πολύ, αξιοποιώντας το λοκ άουτ στο ΝΒΑ.

Αξίζει ν' αναφερθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε μεταγραφεί στη Μπεσίκτας ο Άλεν Άϊβερσον, ο οποίος τελικά έπαιξε μόνο για μερικούς μήνες. Η Μπεσίκτας κατά το περσινό πρωτάθλήμα αποκλείστηκε από τη Γκαλατάσαραϊ στη φάση των οκτώ των πλέι οφ. Από το 1966, που θεωρείται η αφετηρία του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ, η Μπεσίκτας έχει στεφθεί πρωταθλήτρια μόνο μία φορά.