ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το μεγάλο ρήγμα

Το μεγάλο ρήγμα

 23.07.2011
Η μετάφραση της ανακοίνωσης της πράσινης ΠΑΕ. Ποιες οι προθέσεις των οργανωμένων του Παναθηναϊκού. Φόβοι για γενικό εμφύλιο στο "τριφύλλι"!
Το μεγάλο ρήγμα
Η αίσθηση που υπάρχει στις τάξεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι είναι πιθανόν να αποτελούν τα προεόρτια μίας «καυτής» χρονιάς, αλλά και ο έντονος φόβος ότι μπορεί να εκτραχυνθούν τα πράγματα και να φτάσουμε (μέχρι και) σε καταστάσεις γενικευμένου εμφυλίου, οδήγησαν την ΠΑΕ στην απόφαση να προβεί χθες σε ανακοίνωση-μήνυμα προς τους οργανωμένους.
Η ανακοίνωση είναι σαφές ότι αποσκοπεί κατ' αρχάς στο πρώτο εντός έδρας ματς της χρονιάς, που τυγχάνει να είναι και ευρωπαϊκό, απέναντι στην Οντένσε, προκειμένου να μην γίνει της... Τζένοας και κυρίως να μην υπάρξει τιμωρία της ομάδας και διχασμός στις εξέδρες.
Στην ανακοίνωση βεβαίως δεν γίνεται αναφορά στο δεύτερο σκέλος (εμφύλιος) καθώς δεν υπήρξε κάτι τέτοιο στο Περιστέρι και επικεντρώθηκε στο κάλεσμα των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων της ομάδας να απομονώσουν όσους αρνούνται να καταλάβουν ότι με τέτοιες ενέργειες η μόνη που ζημιώνεται είναι η ομάδα. Αλλά και στο ότι η ΕΠΟ και η πολιτεία έχουν προαναγγείλει πολύ μεγαλύτερες τιμωρίες που φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση βαθμών...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τον προβληματισμό της και να καταδικάσει τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων της ομάδας που προέβησαν σε ρίψεις πλήθους κροτίδων και καπνογόνων κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα στέλνοντας ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους του Παναθηναϊκού οργανωμένους ή μη να καταδικάσουν με τη σειρά τους τα περιστατικά, να απέχουν στο εξής από κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορές και ?ακόμα σημαντικότερο? να απομονώσουν όσους αρνούνται να καταλάβουν ότι με τέτοιες ενέργειες η μόνη που ζημιώνεται είναι η ομάδα.
Η ΕΠΟ και η πολιτεία έχουν ήδη προαναγγείλει τη λήψη μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητος ώστε ει δυνατόν να εξαλειφθούν φαινόμενα σαν τα χθεσινά. Στο νέο πειθαρχικό κώδικα μάλιστα θα προβλέπεται ακόμα και ποινή αφαίρεσης βαθμών από την ομάδα, ενδεχόμενο για το οποίο όσοι προκαλούν πλέον το παραμικρό θα είναι ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεπώς δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τις καταλληλότερες και ομαλότερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας με μοναδικό γνώμονα να την προστατέψει και να εκμηδενίσει το ενδεχόμενο εξωαγωνιστικών αρνητικών επιρροών στην προσπάθειά της».
Η στάση των οργανωμένων
Στο μεγαλύτερο και πιο σκληροπυρηνικό κομμάτι των οργανωμένων, τον Ενιαίο Φορέα δηλαδή, είναι σαφές ότι δεν άρεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Οχι επειδή θεωρούν ότι έχει άδικο επί της ουσίας. Αντιλαμβάνονται ότι η ΠΑΕ προσπαθεί να προλάβει κάποιες τιμωρίες της ομάδας, έχοντας επίγνωση ότι φέτος προβλέπονται αυστηρότερες ποινές και τα πράγματα γενικώς έχουν γίνει σαφώς πιο ζόρικα, αλλά θεωρούν λάθος το τάιμινγκ.
Και ταυτόχρονα δεν κατανοούν το λόγο για τον οποίο δεν έχει επιδείξει η «πράσινη» ΠΑΕ ανάλογη ευαισθησία σε άλλα θέματα και δη στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων, όπου επισήμως τηρείται σιγή ιχθύος. Είναι σαφές επίσης ότι υπάρχει μία μερίδα ατόμων που έχει παρεισφρήσει στο κομμάτι των οργανωμένων του Παναθηναϊκού και που επιδεικνύει συμπεριφορές οι οποίες βλάπτουν την ομάδα και επιφέρουν τιμωρίες που η πλειονότητα των οργανωμένων οπαδών δεν επιθυμεί.
Αυτή η μερίδα δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, κάτι που φάνηκε άλλωστε περίτρανα πέρυσι, όταν ακόμη και επί των ημερών του Νικόλα Πατέρα, με τον οποίο οι οργανωμένοι είχαν εξαιρετικό κώδικα επικοινωνίας, δημιουργήθηκαν επεισόδια που κόστισαν ακριβά στο σύλλογο...
Σε ό,τι αφορά τώρα τις αντιδράσεις που εξακολουθούν να υφίστανται εναντίων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, είναι ξεκάθαρο και φάνηκε άλλωστε από την παρουσία των εκπροσώπων του Φορέα στο ξενοδοχείο «Sofitel» στη διάρκεια του ΔΣ της ΠΑΕ (όταν διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι εξακολουθούν να επιθυμούν την οριστική αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό), ότι ο Τζίγγερ δεν έπαψε ποτέ να είναι persona non grata.
Κοινώς ανεπιθύμητος...
Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι στο μυαλό τους, την παρούσα τουλάχιστον φάση, είναι να υπάρξουν αντιδράσεις που θα βλάψουν την ομάδα, αποδοκιμάζοντας παίκτες και προπονητές ή δημιουργώντας επεισόδια στα γήπεδα.
Το σενάριο που κανείς Παναθηναϊκός δεν επιθυμεί να επιβεβαιωθεί έχει να κάνει με το ενδεχόμενο γενικευμένου εμφυλίου, που η αλήθεια είναι ότι συζητιέται έντονα, ειδικότερα εάν η ομάδα δεν έχει το ξεκίνημα που θα ήθελε ο κόσμος. Ενα σενάριο που πηγάζει κυρίως εξαιτίας όσων συνέβησαν πέρυσι στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας μετέβησαν σε άλλες θύρες και υπήρξαν από... συστάσεις έως συμπλοκές μεταξύ Παναθηναϊκών!
Ο κίνδυνος επανάληψης τέτοιων φαινομένων είναι μεν ορατός, ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν τα πανό και συνθήματα εναντίων του Βαρδινογιάννη, που δεδομένα θα συνεχιστούν, θα προκαλέσουν εκ νέου αντιδράσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα «τσιγκλίσουν» τους οργανωμένους. Ενας συνδυασμός «δυναμίτης», που είναι ικανός να οξύνει το πρόβλημα και να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου