ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Βαλβέρδε: "Χρειαζόμαστε έναν γρήγορο στην επίθεση"

Βαλβέρδε: "Χρειαζόμαστε έναν γρήγορο στην επίθεση"

Για το φιλικό με την Ίντερ και που διακρίνει ότι "πονάει" ο Ολυμπιακός, μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά την επιστροφή από τη Γενεύη.
Ο Βάσκος έδειξε ξεκάθαρα πως θέλει έναν γρήγορο επιθετικό, με το... καμπανάκι να χτυπάει για τον Μάρκο Πάντελιτς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους Ουρτάδο, Φέισα και Μοδέστο.
"Είναι αλήθεια ότι μας λείπει ένας παίκτης για να παίξουμε πιο γρήγορα στην επίθεση. Όλες οι ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν γρήγορους παίκτες, όπως είχε η Ίντερ", ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα του Ισπανού τεχνικού ύστερα από πιο δυνατό φιλικό καλοκαιρινό τεστ του Ολυμπιακού κόντρα στους δευτεραθλητές Ιταλίας.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι "από την ΠΑΕ δουλεύουν σκληρά για να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ" ενώ αναφέρθηκε ξεχωριστά στις περιπτώσεις του Μοϊσές Ουρτάδο και του Λιούμπομιρ Φέισα που πήραν χρόνο συμμετοχής το απόγευμα της Κυριακής με αντίπαλους τους "νερατζούρι".


Τί γεύση σας άφησε το φιλικό με την Ίντερ;

"Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δουλέψαμε πολύ όμως γιατί μείναμε με δέκα παίκτες σχεδόν μία ώρα. Ήταν απίθανη η ζέστη στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ζέστη σε κανέναν αγώνα, ούτε καν στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τα δύο γκολ, μετά ισοφάρισαν, αλλά νομίζω ότι πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά που κάναμε".

Η Ίντερ είναι μία από τις πιθανούς σας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρείτε τον Ολυμπιακό έτοιμο για αυτή τη διοργάνωση;

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε δύο ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το μεταξύ μας φιλικό δεν είχε υψηλό ρυθμό, επειδή είμαστε ακόμα σε μία φάση προετοιμασίας. Σίγουρα όταν παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ με οποιαδήποτε ομάδα, θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι γιατί θα είναι η ένταση και ο ρυθμός μεγαλύτερος".

Αλλάζατε πρόσωπα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά παρέμενε η ίδια φιλοσοφία. Πάνω απ' όλα είναι τελικά η ομάδα;

"Αλλάξαμε αρκετούς παίκτες και πρέπει να διορθώσουμε ακόμα το ξεκίνημα της ανάπτυξής μας όταν πάμε να βγούμε μπροστά. Πρέπει να κλέβουμε εύκολα την μπάλα και να βγαίνουμε πιο εύκολα και γρήγορα στις αντεπιθέσεις".

Σας προβληματίζει ότι ο κοντινότερος παίκτης δίπλα στον Μέλμπεργκ στη φάση της αποβολής του ήταν 20 μέτρα μακριά;

"Όταν έχουμε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούμε να κάνουμε επίθεση. Όταν δεν έχουμε κατοχή προσπαθούμε να είμαστε όλοι μαζί κοντά για να κάνουμε άμυνα. Το φυσιολογικό δεν είναι όταν κάνουμε μία επίθεση να είμαστε όλοι μαζί. Είναι γεγονός αυτό που λέτε, ότι ο Μέλμπεργκ δεν είχε πολλές βοήθειες στη συγκεκριμένη φάση.

Μόλις πήρε την μπάλα κατάλαβε ότι δεν είχε πολλούς ελεύθερους χώρους. Δεν ήμασταν καλοί στη συγκεκριμένη φάση, αλλά όταν χάνει την μπάλα, δεν έχει άλλη λύση από το να κάνει φάουλ".

Κόουτς, ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Είχε πάρα πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών και έδειξε μία πολύ καλή εικόνα. Γιατί χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και αν μπορείτε να μας πείτε κάτι για τον Ουρτάδο που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο;

"Χρησιμοποίησα τον Μοϊσές γιατί είναι δυνατός ποδοσφαιριστής και σε τέτοια παιχνίδια χρειάζονται δυνατοί παίκτες. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει και στόπερ. Εγώ χρησιμοποιώ τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου. Αν πηγαίνει καλά η ομάδα είναι άλλο θέμα".

Τι ζητάτε για παράδειγμα από τις μεταγραφές;

"Δεν έχω πει ποτέ επίσημα ότι χρειάζομαι μεταγραφές. Έχω συνηθίσει να παίρνω τα καλύτερα απ' όλους τους παίκτες. Είναι η αλήθεια ότι ο Μοϊσες δεν έπαιξε πέρσι, αλλά στη συγκεκριμένη θέση έπαιξε ο Μοδέστο. Είναι αλήθεια ότι μας λείπει ένας παίκτης για να παίξουμε πιο γρήγορα στην επίθεση.

Όλες οι ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν γρήγορους παίκτες, όπως είχε αυτή τη φορά η Ίντερ. Κι εμείς χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα στην επίθεση. Μάλλον από εκεί χρειαζόμαστε βοήθεια. Είναι καλύτερο να εκμεταλλευτείς όλους τους παίκτες που έχεις στο ρόστερ, γιατί όταν μία ομάδα είναι γεμάτη με παίκτες ,μπορεί να πεις γιατί δεν παίζουν αυτοί ή οι άλλοι.

Χρειάζεται να βρούμε θέση για τον Φέισα που είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να το αποδείξει αυτό ότι είναι καλός παίκτης, αλλά για να το δείξει, πρέπει να του δώσουμε χρόνο συμμετοχής και για να του δώσουμε πρέπει να βρεθεί μία θέση. Από την ΠΑΕ δουλεύουν σκληρά για να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Έχουμε ακόμα εννιά μέρες για να κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε".

Αριθμητικά πόσες μεταγραφές θέλετε; Δεν θέλουμε ονόματα. Είναι δηλαδή ένας επιθετικός και ένας μέσος; Πάτε γι'αυτές τις θέσεις;

"(γέλια). Ας μην ξεκινήσουμε αυτή την κουβέντα. Ας διασκεδάσουμε λίγο τον αγώνα".

Εσείς τι έχετε ζητήσει;

"Δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με την ΠΑΕ".

Δεν διαψεύδετε πάντως αυτά που γράφουμε;

"Αν κάθομαι να κάνω αυτή τη δουλειά, θα χάσω μία άλλη. Και δεν έχω χρόνο για να το κάνω αυτό (γέλια)".
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου