ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αβραάμ, ο νέος ηγέτης του Θρύλου

Αβραάμ, ο νέος ηγέτης του Θρύλου

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θεωρείται από πολύ κόσμο ως ο επόμενος μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Τζόλε, τον Νικοπολίδη και τους άλλους ηγέτες της θρυλικής ιστορίας της ομάδας.
Από τα πιο βασικά στελέχη του Ολυμπιακού της νέας σεζόν, αν όχι το πιο βασικό, θα είναι ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας Αβραάμ Παπαδόπουλος, οποίος προορίζεται για νέος ηγέτης της ομάδας.
Ο Βορειοελλαδίτης έρχεται με φόρα από την περσινή χρονιά (όπου ήταν από τους στυλοβάτες του Ολυμπιακού στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος) και οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα φιλικά προετοιμασίας του Θρύλου είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, τρίβει τα χέρια του γιατί γνωρίζει πως με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην άμυνα μπορεί να κοιμάται ήσυχος, αφού το παθιασμένο παιχνίδι του και παράλληλα οι γνώσεις του παίκτη για τη θέση τον καθιστούν κεντρικό αμυντικό παγκόσμιας κλάσης.


"Έφτυσε" τον Παναθηναϊκό

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε το 2008 στο λιμάνι. Ο Άρης τον είχε παροπλίσει περίπου έξι μήνες πριν, καθώς δεν δεχόταν να ανανεώσει το συμβόλαιό του έως το 2013 όπως ήθελαν οι "κιτρινόμαυροι". Κάποια στιγμή, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον παίκτη και ο Αβραάμ θέτει βέτο στον τότε πρόεδρο του Άρη, Γιάννη Κόντη, πως επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Ο Κόντης, ο οποίος είναι κουμπάρος του Νικόλα Πατέρα, τον "σπρώχνει" να επιλέξει το "τριφύλλι", αλλά ο Παπαδόπουλος "στυλώνει τα πόδια" και τελικά στις 4/7/08 καταλήγει στο λιμάνι, υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια και λέγοντας πως "ήταν η καλύτερη επιλογή" για εκείνο.

Το "φτύσιμο" στα μούτρα του "αιωνίου" αντιπάλου τον κάνει αυτόματα αγαπητό στην "ερυθρόλευκη" κερκίδα, η οποία τον παρομοιάζει με τον άλλο αγαπημένο της , Γιώργο Ανατολάκη. Όμως οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν δει τίποτα ακόμα. Ο Αβραάμ πραγματοποιεί συγκλονιστικές εμφανίσεις και είναι σχεδόν πάντα στους διακριθέντες της ομάδας σε κάθε αγώνα. Παράλληλα, το πάθος και ο καλώς εννοούμενος "τσαμπουκάς" που βγάζει στο γήπεδο τον τοποθετούν μια και καλή στην καρδιά κάθε φίλου του Θρύλου. Ο Αβραάμ παίζει σαν να έχει βγει από τα σπλάχνα του συλλόγου και εκπροσωπεί μέσα στο γήπεδο όλα αυτά που βγάζει η ερυθρόλευκη και ριγωτή. Χαμηλών τόνων χαρακτήρας με πάθος, δύναμη και τσαμπουκά. Δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, να θυσιαστεί πέφτοντας στο χορτάρι και, αν χρειαστεί, να βάλει στη θέση τους κάποιους "ψευτόμαγκες" (όπως ο Κυργιάκος στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ).

"Σε πέντε λεπτά"

Η διοίκηση του Ολυμπιακού αναγνωρίζει την προσφορά του και αποφασίζει να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον παίκτη πολύ πριν φτάσει στο τέλος του. Λίγο πριν λήξει το περσινό πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον καλεί στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας για να συζητήσουν. Ματά από λίγη ώρα οι δύο άνδρες βγαίνουν χαμογελαστοί. Ο Αβραάμ θα μείνει στο λιμάνι τουλάχιστον μέχρι το 2015. "Με τον πρόεδρο τα βρήκαμε μέσα σε πέντε λεπτά" θα πει χαρακτηριστικά ο 26χρονος ποδοσφαιριστής μετά τη συμφωνία. Η συμπεριφορά του παίκτη "σκλαβώνει τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού που τον θεωρεί παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα μέλη του ρόστερ της ομάδας.

Λάσπη στον ανεμιστήρα

Οι αντίπαλοι είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Παπαδόπουλος αποτελεί σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού. Στις αρχές του καλοκαιριού και ενώ δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα ο παίκτης θα μπει στο στόχαστρο της κοινής γνώμης όταν ρίχνονται εναντίον του τόνοι λάσπης για συμμετοχή του σε παράνομο στοιχηματισμό. Σημεία και τέρατα ακούγονται εναντίον του παίκτη και η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ τον "αγκαλιάζει" από την πρώτη στιγμή. Η δικαιοσύνη τον αθωώνει πανηγυρικά και ο Αβραάμ συνεχίζει ακάθεκτος τις φοβερές εμφανίσεις του, δείχνοντας να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από το όλο θέμα και με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει τη λάσπη. Είναι η καλύτερη απάντηση...

Αρχηγάρα!!

Κατά τη φετινή περίοδο, ο Αβραάμ προορίζεται να είναι μέσα στην τετράδα των αρχηγών. Ήδη στα φιλικά έχει φορέσει σε αρκετές φορές  το περιβραχιόνιο και η αλήθεια είναι ότι του...πάει πολύ. Ίσως να είναι ο μοναδικός από τους παίκτες της ομάδας που να εκφράζει τόσο πολύ τον φίλαθλο του Ολυμπιακού μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, οπότε αν επιλεχθεί ως πρώτος, μάλλον θα ικανοποιήσει τους πάντες. Ο Αβραάμ τα έχει όλα. Είναι πολύ καλός χαρακτήρα, φαίνεται σε κάθε του τοποθέτηση, αλλά και στον τρόπο ζωής του. Είναι παικταράς και φαίνεται σε κάθε ματς. Αγαπά την ομάδα και φάνηκε στην ανανέωση του συμβολαίου, αφού θέλει να μείνει πολλά χρόνια και να συνδέσει το όνομά του με αυτό του Ολυμπιακού. Και τέλος,  είναι "τσαμπούκι" και το δείχνει όποτε χρειαστεί...

Είναι ο επόμενος ηγέτης του Θρύλου!!!
www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου