ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ο Σώκρατες δεν ήπιε το… κώνειο! (video)

Ο Σώκρατες δεν ήπιε το… κώνειο! (video)

  Στον ποδοσφαιρικό πλανήτη δεν υπάρχει άλλος να χειρίζεται τη μπάλα με τόση μαεστρία και μπόι 1.93. Μόνο αυτός. Η μεγαλύτερη προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Σαμπάιο ντε Σόουζα Βιέιρα ντε Ολιβέρια. Ο αξεπέραστος Σώκρατες.

Στο πρόσωπό του οι περισσότεροι έβλεπαν έναν σπουδαίο παίκτη. Οι  μυημένοι έναν αντάρτη της μπάλας. Κάποιοι λίγοι ανάμεσα τους και η αφεντιά του, τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Τον άνθρωπο που έβαλε το άθλημα και την ομάδα του (Κορίνθιανς) στην υπηρεσία ανατροπής του στρατιωτικού καθεστώτος στη Βραζιλία.


Αυτός είναι ο Σώκρατες. Ο μεγάλος Βραζιλιάνος μάγος της μπάλας, που πήρε πτυχίο ιατρικής ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο.
Βαθύς γνώστης της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας, μέγας πολέμιος του αυταρχισμού και της απολυταρχίας. Αδιαφιλονίκητος ηγέτης της εθνικής Βραζιλίας στα Μουντιάλ του 1982 και 1986.

Μια ολοκληρωμένη πολιτική προσωπικότητα που απλά τύχαινε να παίζει σπουδαία μπάλα. Καρδιακός φίλος του Ζίκο, επέστρεψε επιταγή με πολλά μηδενικά στη Φιορεντίνα για να επιστρέψει στην πατρίδα και να τον συναντήσει με τη φανέλα της Φλαμένγκο.

Μανιώδης καπνιστής και πότης, ο Σώκρατες στα 57 του πια νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα νοσοκομείου στο Σάο Πάολο και διέφυγε στο «τσακ» τον κίνδυνο να πεθάνει.

Αμετανόητος αντιιμπεριαλιστής, φίλος του Κάστρο και πολέμιος των Αμερικανών. Ο τελευταίος φιλόσοφος της μπάλας που τη χρησιμοποίησε όχι για να «θησαυρίσει», αλλά για να στείλει στον κόσμο τα μηνύματά του.

Σώκρατες, ό,τι καλύτερο είδαν τα μάτια μου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου