ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Υπόκλιση από τους Γάλλους

Υπόκλιση από τους Γάλλους

Πλούσιο αφιέρωμα στον Θρύλο της Ελλάδας, φιλοξένησε η γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας της FIFA. Η ιστορία των πρωταθλητών μέσα από τα... μάτια των Γάλλων
Μία ακόμη τιμητική διάκριση για την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, για χάρη της οποίας, η γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας της FIFA έκανε εκτενές αφιέρωμα.
"Αρκετοί σύλλογοι και εθνικές ομάδες έχουν πάρει τα προσωνύμιά τους από το χρώμα της εμφάνισής τους, την ιστορία της χώρας ή την προέλευση της ομάδας. Το προσωνύμιο του Ολυμπιακού είναι τελείως διαφορετικό:

"Θρύλος". Προέρχεται από τους τίτλους που έχει ο σύλλογος. Μπορεί να ακούγεται αλαζονικό, όμως επιβεβαιώνεται από τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα", αναφέρεται στο πρόλογο.

Στην συνέχεια, οι Γάλλοι στέκονται στο έτος ίδρυσης του Ολυμπιακού, την προέλευση του ονόματος άλλα και στους αδερφούς Ανδριανόπουλους για τους οποίους γίνεται ειδική μνεία, καθώς έχουν γράψει τα ονόματα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Θρύλου.

Την ίδια ώρα, καταγράφονται τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός μεταπολεμικά, η νίκη κόντρα στη Σάντος του Πελέ, αλλά και τα  επτά διαδοχικά πρωταθλήματα (1997-2003).

Από τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από τον Πειραιά εστιάζονται στους Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Ρόμενταλ, Καρεμπέ αλλά και Μπλαχίν και Ζίκο, οι οποίοι για δούλεψαν ως προπονητές στον Ολυμπιακό.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα και μίλησε για αυτήν, την εμπειρία του: "Οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο. Είναι αληθινοί οπαδοί.  Λατρεύουν το παιχνίδι και ενθαρρύνουν την ομάδα τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ακόμη και αν κάποιες φορές κυριεύονται από το πάθος τους".

Στον επίλογο του αφιερώματος γίνεται αναφορά στο "Γ. Καραϊσκάκης", από το 1895 όπου κατασκευάστηκε αρχικά ως ποδηλατοδρόμιο, μέχρι τα τελευταία χρόνια όπου έγινε η ανακατασκευή του.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου