ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό (2-0), χάρη στα γκολ των Πάντελιτς (61', πεν) και Τζεμπούρ (74'). Ανησυχία για το γεγονός πως αποχώρησε με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο ο Ιμπαγάσα (videos).
Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά κατάφερε πρώτα να "ξεκλειδώσει" την άμυνα των φιλοξενούμενων με την εκτέλεση πέναλτι του Πάντελιτς στο 61', ενώ "σφράγισε" την επικράτηση του με σκορ 2-0, χάρη στο γκολ του Ραφίκ Τζεμπούρ στο 74', για την 12η αγωνιστική της Superleague. Οι Πειραιώτες, πλέον, έφτασαν τους 24 βαθμούς στο πρωτάθλημα και πέρασαν τον Παναθηναϊκό (23β), με τους πράσινους να αντιμετωπίζουν την Κυριακή (4/12) τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Ανησυχία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για το γεγονός πως αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο ο Αριέλ Ιμπαγάσα με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1 στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέγκιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης δεξιά στην άμυνα και ο Χολέμπας αριστερά. Μαρκάνο και Αβραάμ συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ, ενώ οι Μανιάτης - Ποτουρίδης ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ. Ο Αμπντούν αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα, ο Τζεμπούρ στην αριστερή, με τον Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πάντελιτς που ήταν ο κλασικός φουνταριστός.

Δυνατό ξεκίνημα αλλά χωρίς ουσία

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε σαφή διάθεση να πιέσει τους φιλοξενούμενους και να επιβάλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι. Η κεφαλιά του Τζεμπούρ στο 3' και το γύρισμα του Τοροσίδη στο 6' δεν ανησύχησαν τον Μπλάζιτς. Ο Χαριστέας στο 8' δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Μέγκιερι, ενώ το σουτ του Ιμπαγάσα έξω από την μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού ένα λεπτό αργότερα, πέρασε ψηλά άουτ. Ο Αμπντούν στο 12' "χόρεψε" τον Άντι, γύρισε την μπάλα στον Τζεμπούρ, αλλά ο Αλγερινός με προβολή δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών στον αγώνα, οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι στον αγώνα αλλά οι Αγρινιώτες κρατούσαν το "0" στην άμυνα και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί στην κόντρα με τον ταχύτατο Καμαρά και ενίοτε ψάχνοντας το κεφάλι του Χαριστέα. Στο 22' οι Τοροσίδης - Αμπντούν άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο τελευταίος έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μανιάτη κόντραρε στον Ντολεζάι, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται στον ρέφερι για πέναλτι (η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο χέρι του Ούγγρου στόπερ).

Το "στοπ" του Μέγκιερι, νεύρα και "Φέτφα" στη θέση του "Κάνιο"

Στο 26' ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από προσπάθεια του Καμαρά η μπάλα έφτασε στον Θεοδωρίδη έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του αρχηγού των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε κόρνερ, με ωραία επέμβαση, ο Μέγκιερι. Στο 35' "άναψαν τα αίματα", όταν ο Μπλάζιτς έπεσε στο έδαφος με αρκετή δόση υπερβολής σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Ιμπαγάσα και στη μίνι σύρραξη που ακολούθησε μεταξύ των παικτών, ο "Κάνιο" είδε την κίτρινη κάρτα γιατί ζήτησε τον λόγο από τον πορτιέρο του Παναιτωλικού.

Ο Βαλβέρδε τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα με τον Φετφατζίδη, λόγω ενοχλήσεων του Αργεντινού μέσου στον τετρακέφαλο του δεξιού ποδιού. Στο 45' ο Θεοδωρίδης έριξε αγκωνιά στον Ποτουρίδη, γεγονός που έμεινε ατιμώρητο από τον Παπά που απλά σφύριξε το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με Ορμπάιθ αλλά χωρίς ρυθμό στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Βαλβέρδε προχώρησε και σε δεύτερη αλλαγή, περνώντας τον Ορμπάιθ στην θέση του Ποτουρίδη, αλλάζοντας κατά 2/3 τους παίκτες που ξεκίνησαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα. Η είσοδος του Βάσκου μέσου στην αναμέτρηση δεν καλυτέρευσε την εικόνα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι Πειραιώτες αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα σωστά και να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μάρκο ο... λυτρωτής

Στο 54' ο Μανιάτης βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά στην αντίπαλη άμυνα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπλάζιτς αλλά ο Ντολεζάι έδιωξε σε κόρνερ με το κεφάλι σχεδόν πάνω από τη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα η επέλαση του Φετφατζίδη και το σουτ που επιχείρησε από αριστερά ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός, κόντραρε στους αμυντικούς του Παναιτωλικού και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 61', όταν σε γύρισμα του Χολέμπας από αριστερά και προς το δεύτερο δοκάρι των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν ο οποίος ανατράπηκε από τον Ρότσα και ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Πέναλτι για τους γηπεδούχους και αποβολή για τον παίκτη του Παναιτωλικού. Ο Πάντελιτς εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, νίκησε τον Μπλάζιτς και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι Αγρινιώτες με 10 παίκτες στο ματς, δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα, έτσι και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Ορμπάιθ στο 72' βρήκε με πάσα 30 μέτρων μόνο του μέσα στην αντίπαλη περιοχή τον Αμπντούν, αυτός γύρισε στον Πάντελιτς αλλά ο Σέρβος στράικερ καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά της ομάδας του.

Ότι δεν κατάφερε ο Μάρκο, μπόρεσε ο Τζεμπούρ δύο λεπτά μετά. Ο Αλγερινός επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού (από θέση οφσάιντ, δεχόμενος την ασίστ από τον Πάντελιτς) και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπλάζιτς για το 2-0. Ο "τρομοκράτης" στο 76' άφησε την θέση του στον Μόνχε, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες ανάσες ενόψει Άρσεναλ.

Η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 88', με τον Ορμπάιθ να σουτάρει δυνατά με το δεξί από τα 20 μέτρα, την μπάλα να κοντράρει και να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε, ο Μαρκάνο πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παππά, βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 2-0 και τους ερυθρόλευκους πλέον να στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς της Τρίτης (6/12) με την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League. Με το τελικό αποτέλεσμα να ορίζει το μέλλον των ερυθρολεύκων στην φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

 
Δείτε της καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ποτουρίδης (46' Ορμπάιθ), Αβραάμ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (41' Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (76' Μόνχε), Αμπντούν, Χολέμπας, Πάντελιτς.

Αναπληρωματικοί: Μοδέστο, Παπάζογλου, Φετφατζίδης, Χαβίτο, Κοστάνσο, Ορμπάιθ, Μόνχε.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Άντι, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας ( 69' Μουμίν), Θεοδωρίδης (81' Παλαιολόγος), Καμαρά.

Αναπληρωματικοί: Τζενάμο, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Κούσας, Μουμίν, Καραμαλίκης, Μπελεβώνης.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Γεωργαράκος Νικόλαος (ΕΠΣ Αθηνών), Μαγιάνης Χρήστος (ΕΠΣ Άρτας)

Τέταρτος Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (ΕΠΣ Γρεβενών)

Κίτρινες κάρτες: 23' Μπουμάλ, 33' Ντολεζάι, 35' Ιμπαγάσα, 66' Ορμπάιθ

Κόκκινες κάρτες:  61' Ρότσα

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου