ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Ρουμπίν Καζάν 1-0

Ολυμπιακός - Ρουμπίν Καζάν 1-0

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ρουμπίν Καζάν με 1-0, χάρη στο γκολ του Τζεμπούρ (13'), παίρνοντας την πρόκριση στους "16". Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Κάρολ.
Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε, αλλά παίζοντας όσο έπρεπε νίκησε την Ρουμπίν Καζάν με σκορ 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", παίρνοντας δίκαια την πρόκριση στους "16" του Europa League, έχοντας κερδίσει "μέσα-έξω" τους Ρώσους. Στα προημιτελικά οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε θα αντιμετωπίσουν την ουκρανική Μέταλιστ. Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Ραφίκ Τζεμπούρ στο 13', αλλά πολυτιμότερος παίκτης των ερυθρολεύκων στην αναμέτρηση ήταν αναμφισβήτητα ο ηρωικός Ρόι Κάρολ, ο οποίος πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση, με καθοριστικές και δύσκολες αποκρούσεις, τις οποίες συνέχισε να τις κάνει ακόμη και μετά που τραυματίστηκε στο 70'. Δικαίως στο τέλος αποθεώθηκε από το φίλαθλο κοινό.
Το ματς:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-5-1, με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Ρόι Κάρολ, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Δεξιά στην άμυνα τοποθετήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Ιβάν Μαρκάνο. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής πήραν θέση ως τριάδα οι Πάμπλο Ορμπάιθ, Γιάννης Μανιάτης και Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Αργεντινό να έχει δημιουργικές αρμοδιότητες και εντολή να προωθείται στην επίθεση. Τον ρόλο του δεξιού χαφ-εξτρέμ στα άκρα τον ανέλαβε ο Νταβίδ Φουστέρ, στα αριστερά πήρε θέση ο Κέβιν Μιραλάς και κορυφή στην επίθεση βρέθηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και της κατοχή της μπάλας, δίχως, όμως, να καταφέρει να απειλείσει ουσιαστικά την Ρουμπίν. Οι Ρώσοι όμως πήγαν να γίνουν επικίνδυνοι σε μία αντεπίθεση στο 8', καθώς ο Μάρτινς "έσπασε" την ερυθρόλευκη άμυνα, έφυγε μόνος του με σκοπό να έρθει τετ-α-τετ με τον Κάρολ, αλλά ο ηρωϊκός Παπαδόπουλος με ένα ριψοκίνδυνο, αλλά αποτελεσματικό τάκλιν από πίσω (πήρε καθαρά μπάλα) αποσόβησε τον κίνδυνο, παίρνοντας -δικαιολογημένα- το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν την Καζάν, καταφέρνοντας να κερδίζουν ορισμένα "στημένα" γύρω από την περιοχή της Ρουμπίν. Στο 13' οι Πειραιώτες πήραν ένα φάουλ, του οποίου την εκτέλεση την ανέλαβε από την δεξιά πλευρά ο Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός δοκίμασε μία καλοζυγισμένη σέντρα, με τον Μαρκάνο από το ύψος της μικρής περιοχής να πηδάει ψηλότερα απ' όλους κερδίζοντας την κεφαλιά, με την μπάλα στην εξέλιξη της φάσης να φτάνει στο κεφάλι του Τζεμπούρ, ο οποίος από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με σκορ 1-0 από πολύ νωρίς. Ένα γκολ το οποίο μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακό, αλλά έφερε τους γηπεδούχους ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους "16". Οι Πειραιώτες στο 20' έχασαν ευκαιρία ακόμη και να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο ματς, καθώς ο Τζεμπούρ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ριζίκοφ, αλλά το πλασέ που δοκίμασε το σταμάτησε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό στο παιχνίδι, ξεκίνησε να λειτουργεί στο γήπεδο με συνεργασίες και να βγάζει πιο συχνά τους παίκτες του σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν τους Ρώσους, τους οποίους είχαν κλείσει στα καρέ τους, αλλά τα απανωτά σουτ που δοκίμασαν βρήκαν σε σώματα. Η Ρουμπίν κατάφερε να γίνει απειλιτική με αντεπιθέσεις και στο 31' ο Κάρολ έσωσε τους Πειραιώτες. Ο Βαλντές δεχόμενος μία κάθετη πάσα βρέθηκε σε πλάγια θέση απέναντι στον τερματοφύλακα των ερυθρολεύκων, δημιουργήθηκε ένας φόβος μήπως με ντρίμπλα πέρναγε στην φάση τον Βορειοϊρλανδό, αλλά εκείνος, εκμεταλευόμενος την εμπειρία του έδιωξε την μπάλα με το χέρι, πραγματοποιώντας μία δύσκολη απόκρουση.

Στο 35' ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά στην επίθεση, αλλά δεν ήταν ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια. Μέσα στην αναμπουμπούλα της ρωσικής άμυνας, ο Φουστέρ στην "καρδιά" της μεγάλης περιοχής των Ρώσων, έχοντας την μπάλα, άργησε να σουτάρει, με αποτέλεσμα εκείνη να βρει σώματα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μιραλάς στην κίνηση δοκίμασε ένα σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Ο Βαλντέζ, ο οποίος είχε περάσει στην κορυφή της επίθεσης της Καζάν, συνέχισε να απειλεί τους γηπεδούχους, καθώς κεφαλιά προσπάθησε, δίχως αποτέλεσμα, να φέρει το σκορ στα ίσα. Οι Πειραιώτες έλεγχαν το ματς, αλλά στην άμυνα παρουσίαζαν μία σχετική αδυναμία στις αντεπιθέσες των Ρώσων (καθώς οι παίκτες του Βαλβέρδε έπαιζαν ψηλά  οι οποίοι γινόντουσαν επικίνδυνοι με τις κάθετες μπαλιές που έβγαζαν από τον άξονα, τις οποίες, ευτυχώς, η ελληνική ομάδα τις σταμάταγε, έστω την τελευταία στιγμή.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την σωστή κυκλοφορία της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, κλείνοντας τους Ρώσους ξανά στα καρέ τους, αλλά δίχως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά την Ρουμπίν. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, ούτε ξεχώριζε για το θέαμα του, αλλά σημασία είχε το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (1-0), το οποίο σε συνδυασμό με το 0-1 της Μόσχας, τους έφερνε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους "16" του Europa League.



Ηρωικές αποκρούσεις από τον μαχητή Κάρολ

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με μία σχετική νευρικότητα. Η Ρουμπίν έγινε περισσότερο επιθετική, επιδίωκε πιο συχνά να βγαίνει πιο μπροστά και στο 52' βρέθηκε πολύ κοντά στα να φέρει το σκορ στα ίσα. Δεχόμενος μία καταπληκτική κάθετη πάσα ο Μάρτινς, ο Νιγηριανός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κάρολ, δοκίμασε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων πραγματοποίησε μία ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση, σώζοντας την ομάδα του. Οι Ρώσοι σε εκείνο το διάστημα πίεσαν τους Πειραιώτες και τους δυσκόλευαν στο να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένας μικρός εκνευρισμός.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως, στη συνέχεια ηρέμησαν, απέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, πατώντας και πάλι την αντίπαλη περιοχή, αλλά δίχως να έχουν ουσία στην τελική προσπάθεια. Πρώτα ο Τζεμπούρ δεν πρόλαβε την μπάλα, όντας σε πλεονεκτική θέση, ενώ στη συνέχεια ο Ιμπαγάσα καθυστέρησε να δώσει την μπάλα στον Φουστέρ που ήταν αμαρκάριστος, με τους Ρώσους να του κλέβουν την μπάλα. Οι παίκτες της Ρουμπίν στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζαν δυνατά, επιδίωκαν "σκληρά" μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να φωνάζουν στον διαιτητή για το αντικανονικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, αλλά ο Σουηδός ρέφερι επέλεγε να αφήνει σε εξέλιξη το ματς.

Από το 60' και μετά οι Πειραιώτες έριξαν την απόδοση τους, παρουσίασαν σημάδια κούρασης, ενώ έχαναν τις "μάχες" στην μεσαία γραμμή, με τους Ρώσους να παίρνουν θάρρος, να βγαίνουν μπροστά στην επίθεση και να απειλούν την ερυθρόλευκη εστία. Στο 65', μάλιστα, ο Νάτχο, δοκίμασε ένα καλό και δυνατό σουτ από μακριά, αλλά ο εξαιρετικός Κάρολ, για ακόμη μία φορά, απέκρουσε την μπάλα, δείχνοντας ανίκητος στο παιχνίδι. Η πίεση της Ρουμπίν συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους στο 70' ύστερα από εκτέλεση φάουλ να φτάνουν κοντά στο γκολ, αλλά ο συγκλονιστικός Βορειοϊρλανδός πορτιέρο αντέδρασε ξανά αποτελεσματικά. Ο Μποκέτι έπιασε την κεφαλιά και ο Νάβας με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ με μία ηρωική προσπάθεια αποσόβησε ξανά τον κίνδυνο με δύσκολη προσπάθεια, με αποτέλεσμα, μάλιστα, να τραυματιστεί, καθώς στην φάση συγκρούστηκε με τον Νάβας. Ήταν παλικάρι, όμως, καθώς παρά τους πόνους "έσφιξε τα δόντια" και επέλεξε να συνεχίσει στο ματς.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε πως χρειαζόταν οπωσδήποτε φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα του και στο 72' ο Βαλβέρδε επέλεξε να αντικαταστήσει τον -κουρασμένο- Ιμπαγάσα με τον Μακούν. Ο Αργεντινός είχε τιμωρηθεί και με κάρτα, έδειχνε και εκνευρισμένος, οπότε ο Ισπανός τεχνικός δεν ήθελε να ρισκάρει στο ματς την συμμετοχή του. Στο επόμενο λεπτό ο Μακούν από πλεονεκτική θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή της Καζάν αστόχησε σε σουτ που δοκίμασε, ενώ ο Κάρολ έδειχνε πως δεν μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι, καθώς ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι του. Το ματς για κάποια λεπτά διεκόπη, οι δύο ομάδες έχασαν την συγκέντρωση τους, επικράτησε αναρχία στο ματς, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον άπειρο τερματοφύλακα, Μπάμποβιτς, να προθερμαίνεται ώστε να κάνει το ντεμπούτο του με τους ερυθρόλευκους, καθώς ο Βορειοϊρλανδός ζητούσε αλλαγή, με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του, προσπαθώντας να τον ενθαρρύνουν ψυχολογικά.

Στο 81' ο Βαλβέρδε έριξε στην μάχη και τον Μοδέστο αντί του Φουστέρ, με τον Ισπανό τεχνικό να προσπαθεί να "δέσει" την μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων, περνώντας σε ρόλο δεξιού χαφ-εξτρέμ τον Μανιάτη. Οι Ρώσοι όλο και πίεζαν περισσότερο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους ερυθρόλευκους να προσέχουν στα μετώπισθεν τα νότα τους, ενώ στην επίθεση λειτουργούσαν με αντεπίθεσεις. Σε μία από αυτές, πάντως, ο Μιραλάς έδρασε εγωιστικά, καθώς ναι μεν πέρασε ορισμένους αμυντικούς της Καζάν, αλλά στο τέλος δεν έδωσε πάσα στον αμαρκάριστο Τζεμπούρ, θέλησε (λανθασμένα) να τα κάνει όλα μόνος του, χάνοντας στο τέλος της φάσης την μπάλα. Πλέον, υπήρχε και η κούραση, με τον Τζεμπούρ να μην έχει άλλες δυνάμεις και να ζητάει αλλαγή στο 88', με τον Αμπντούν να παίρνει την θέση του στο ματς.

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Ρώσους να έχουν αποδεχτεί την δεύτερη ήττα τους από τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες, δίχως να εντυπωσιάσουν, να κερδίζουν την Ρουμπίν Καζάν με σκορ 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", παίρνοντας την πρόκριση στους "16" του Europa Leauge, όπου και θα αντιμετωπίσουν την ουκρανική Μέταλιστ. Στις καθυστερήσεις, βέβαια, οι Ρώσοι λίγο έλειψε να φέρουν το σκορ στα ίσα, όταν ο Βάλντες, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε μία καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα ο Ρόι την είχε βρει ελάχιστα, με τον ηρωικό Κάρολ στη συνέχεια να την γραπώνει στα χέρια του, σφραγίζοντας την νίκη για τους ερυθρόλευκους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζεμπούρ (Αμπντούν 88').

Ρουμπίν Καζάν (Κουρμπάν Μπερντίεβ): Ριζικόβ, Κουζμίν, Σαρόνοβ, Νάβας, Μποκέτι, Κίσλιακ (Νταντιούν 46'), Νάτχο, Καραντενίζ, Ριαζάντσεβ, Μάρτινς, Βαλντές.

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνενσον (Σουηδία)

Βοηθοί: Φρέντρικ Νίλσον (Σουηδία), Μάγκνους Σόμπλομ (Σουηδία)

Τέταρτος: Ντάνιελ Στάλχαμαρ (Σουηδία)

Κίτρινες κάρτες: (Ολυμπιακός) Ιμπαγάσα 20', Μέλμπεργκ 47', Τζεμπούρ 62' - (Ρουμπίν Καζάν) Βαλντές 43', Μάρτις 59', Μποκέτι 67'

Κόκκινες κάρτες: -

Σε βίντεο τα στιγμιότυπα του αγώνα:

 
Σε βίντεο το γκολ του Τζεμπούρ:

Ολυμπιακός vs Ρουμπίν Καζάν | Το 1-0 από τον... από pklora7

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου