ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στη νίκη - πρόκριση (1-0, συνολικό σκορ 2-0) των ερυθρολεύκων κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν στον επαναληπτικό (23/2) του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για τους "32" του Europa League. Ήρωας ο Κάρολ, σκόρερ ο Τζεμπούρ (13').
Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση σε βάρος της Ρουμπίν Καζάν και πλέον βρίσκεται στους "16" του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν για δεύτερη φορά (μετά το "Λουζνίκι") με το ίδιο σκορ (1-0) την ρωσική ομάδα στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρις στο τέρμα του Ραφίκ Τζεμπούρ. Το πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν όμως ένας ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό-ς... He - roi - c Carroll!
Κάρολ: Οι λέξεις για να περιγράψουν την εμφάνιση του 35χρονου πορτιέρο δεν υπάρχουν σε κανένα λεξιλόγιο! Ο Ρόι Κάρολ έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση του Ολυμπιακού στους "16" του Europa League, καθώς υπήρξε καθοριστικός και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν. Στο "Λουζνίκι" κράτησε το 1-0 πιάνοντας το πέναλτι του Νάτχο και στον επαναληπτικό του "Γ. Καραϊσκάκης" έμοιαζε με... Superman στα μάτια των αντίπαλων επιθετικών που δεν βρήκαν κανέναν απολύτως τρόπο να τον νικήσουν. Με σωρεία εκπληκτικών επεμβάσεων (31', 52', 65', 67', 92') ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ έδωσε νόημα στο γκολ του Τζεμπούρ και κέρδισε ήδη μια θέση στις καρδιές των οπαδών του Θρύλου. Το γεγονός πως αγωνιζόταν κουτσαίνοντας στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα,  τα λέει όλα...

Τοροσίδης: Καλή εμφάνιση από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ιδίως στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου ήταν αρκετά αποτελεσματικός. Επιθετικά φάνηκε στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός με τις κούρσες ή τις σέντρες που επιχείρησε. Στην επανάληψη, με τη Ρουμπίν να πιέζει, κοίταξε περισσότερο τα αμυντικά του καθήκοντα και λίγες φορές επιχείρησε να επιτεθεί. Κέρδισε την κίτρινη κάρτα του Μποκέτι στο 67'.

Μέλμπεργκ: Μαζί με τον Αβραάμ βρέθηκαν πολλές φορές εκτεθειμένοι σε παραπάνω αντιπάλους, καθώς η ανασταλτική λειτουργία στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ελλιπής για τον Ολυμπιακό. Ο Σουηδός προσπάθησε και έκλεισε όσες τρύπες μπορούσε, κάλυψε χώρους και ήταν από τους άξιους συμπαραστάτες του Κάρολ στην ερυθρόλευκη οπισθοφυλακή.

Αβραάμ: Είχε το σωτήριο τάκλιν στο 8ο λεπτό πάνω στον Μάρτινς, βγάζοντας τον Ολυμπιακό από μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την ταχύτητα του Νιγηριανού αλλά και του Βαλντές, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο που τον χρειάστηκε η ομάδα του ήταν εξαιρετικός. Μαζί με τους υπόλοιπους τρεις της άμυνας βοήθησε τα μέγιστα στην πρόκριση των ερυθρολεύκων.

Μαρκάνο: Ισχύουν τα ίδια με τον Τοροσίδη. Βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα και με δεδομένο ότι δεν είχε πολλές βοήθειες από τον Μιραλάς, παίρνει καλό βαθμό. Στο επιθετικό κομμάτι είχε ουσιαστικά πολύ μικρή αλλά καθοριστική συμμετοχή, αφού ήταν ο παίκτης που τροφοδότησε με το κεφάλι τον Τζεμπούρ και έδωσε την ευκαιρία στον Αλγερινό να χριστεί σκόρερ. Ικανοποίησε σε γενικές γραμμές με την παρουσία του ο Ισπανός.

Μανιάτης: Προσπάθησε για ακόμη μια φορά και έδωσε ότι μπορούσε. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και κάλυψε χώρους, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις. Στα τελευταία ματς δείχνει να έχει ανάγκη από ανάσες, καθώς παίζει ασταμάτητα τους τελευταίους τρεις μήνες. Θετική η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Ορμπάιθ: Δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ ο Βάσκος μέσος, ιδίως ανασταλτικά, καθώς αδυνατούσε να παρακολουθήσει τους πιο γρήγορους αντίπαλους χαφ όταν αυτοί κινούνταν στην πλάτη του, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν κατάφερε να πάρει αρκετές φορές την πρώτη πάσα από την άμυνα και αυτό διότι οι Ρώσοι είχαν δει από το πρώτο ματς πως ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού και τον πίεζαν ασφυκτικά. Όσες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας είχε σωστές επιλογές, αλλά η απόδοση του γενικότερα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Φουστέρ: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά σε κανένα σημείο του αγώνα. Δεν μπόρεσε να βρεθεί σε θέση βολής και δεν βοήθησε ούτε δημιουργικά. Στα θετικά του Ισπανού μεσοεπιθετικού η φιλοτιμία του να πρεσάρει τους αντιπάλους και να δώσει στηρίγματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αλλά και στον Τοροσίδη. Πέραν τούτου, ουδέν. Αντικαταστάθηκε από τον Μοδέστο στο 81'.

Μιραλάς: Ακόμη ψάχνει το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη ο Βέλγος επιθετικός, αλλά με εμφανίσεις σαν τη σημερινή είναι δύσκολο να το βρει. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε κανένα σημείο του αγώνα. Έμοιαζε εκτός ρυθμού, δεν είχε συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και εμφάνισε ξανά τα συμπτώματα ατομισμού που είχε δείξει (και στη συνέχεια διορθώσει) στο ξεκίνημα της σεζόν. Αμυντικά συνήθως ξεχνιόταν και άφηνε τον Μαρκάνο εκτεθειμένο. Κακό ματς για τον Κέβιν, με την ελπίδα να είναι απλά μια άσχημη παρένθεση.

Ιμπαγάσα: Από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού όσο είχε δυνάμεις. Από τα πόδια του έφυγε το φάουλ που κατέληξε στο γκολ του Τζεμπούρ, από αυτόν ξεκίνησαν οι περισσότερες καλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας. Ήταν αρκετά συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα. Μόλις η κούραση έκανε την εμφάνιση της, ο Αργεντινός γέμισε με νεύρα (είχε και κάρτα από το πρώτο ημίχρονο) και ο Βαλβέρδε έσπευσε να τον αντικαταστήσει με τον Μακούν στο 72'.

Τζεμπούρ: Έκανε τη μισή δουλειά, πετυχαίνοντας το γκολ στο 13' και τα υπόλοιπα τα άφησε στον Κάρολ. Στο υπόλοιπο ματς ο Αλγερινός δεν είχε καλή απόδοση, έκανε αρκετά λάθη και πολλές φορές καθυστερούσε την ανάπτυξη της ομάδας. Εμφάνισε και τάσεις ατομισμού αλά... Μιραλάς. Αντικαταστάθηκε στο 87' από τον Αμπντούν.

Μακούν: Πέρασε στο ματς στο 72ο λεπτό στη θέση του Ιμπαγάσα. Έδωσε τρεξίματα και φρεσκάδα στον Ολυμπιακό, ενώ απείλησε και δύο φορές με μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Στα τελευταία λεπτά κάλυψε χώρους και βοήθησε πολύ στην ανασταλτική λειτουργία. Καλή εμφάνιση στα 20 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε ο Καμερουνέζος.

Μοδέστο: Μπήκε στο 81' αντί του Φουστέρ και πήγε σε ρόλο καθαρού κόφτη, δίπλα στον Ορμπάιθ με την παράλληλη μετατόπιση του Μανιάτη στα δεξιά. Με την είσοδο του περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό οι επελάσεις των Ρώσων από τον άξονα και η πίεση προς την εστία του Ολυμπιακού. Έπαιξε λίγο αλλά βοήθησε αρκετά ο Κορσικανός.

Αμπντούν: Αντικατέστησε τον Τζεμπούρ στο 87' και δεν μπορεί να κριθεί.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου