ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Παπαθανασίου: «Έχουμε μεγάλη καρδιά»

Παπαθανασίου: «Έχουμε μεγάλη καρδιά» 

23/7/2012

Παπαθανασίου: «Έχουμε μεγάλη καρδιά»
Για την παρουσία της ελληνικής ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο Έλληνας πρωταθλητής των Star εμφανίστηκε αισιόδοξος για μία καλή πορεία στο μεγάλο ραντεβού και μίλησε για το νέο σκάφος που θα χρησιμοποιήσει, ενώ έκανε και την κριτική του για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, στον οποίο ανήκει.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Αιμίλιου Παπαθανασίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το νέο του πλήρωμα: «Είναι το πέμπτο μου πλήρωμα και τώρα είμαι με τον Αντώνης Τσότρας, ο οποίος είναι ένα νεαρό παιδί με κέφι και όρεξη να πάει μπροστά»

Για το σκάφος που θα χρησιμοποιήσει στου Ολυμπιακούς: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τον πλήρη έλεγχο του σκάφους, καθώς το πήραμε το Μάρτιο και δεν έχω εξασκηθεί πολλές ώρες μαζί του. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο. Οι διαφορές του εντοπίζονται στην καρίνα, στο σχήμα, κάτι που επηρεάζει την πορεία του. Χρειάζεται χρόνο για την αποκωδικοποίησή του για να πηγαίνεις γρήγορα»

Σχετικά με τα καινούργια σκάφη: «Υπάρχουν κάποιοι που θα χρησιμοποιούν σκάφη παλιάς τεχνολογίας, αλλά δεκατέσσερις από τους δεκαέξι αθλητές έχουν σκάφος τελευταίας τεχνολογίας. Τα καινούρια σκάφη θέλουν μεγαλύτερο βάρος στο πλήρωμα»

Για τις εγκαταστάσεις στο Λονδίνο: «Είμαι εδώ 15 μέρες. Είχα έρθει στο test event του Προολυμπιακού. Ο ιστιοπλοϊκός στίβος εδώ είναι διαφορετικός από την Μεσόγειο, αφού κάτω από το νερό υπάρχουν έντονα φαινόμενα και θαλάσσια ρεύματα. Εμείς δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα εδώ, καθώς αντιμετωπίζουμε φαινόμενα πάνω από το νερό. Έχω βάλει κάτω… χαρτί και στυλό για να τα μελετήσω και να αντιμετωπίσουμε λιγότερα προβλήματα»

Για τον ανταγωνισμό στους Ολυμπιακούς: «Όταν έχεις κατηγορία σταρ με πρωταθλητές οι αντίπαλοι δεν σηκώνουν λάθη και πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεχτικοί. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα ωραίο παιχνίδι στρατηγικής. Τους αντιπάλους μου τους γνωρίζω πολλά χρόνια καθώς αγωνιζόμαστε μαζί από την Ατλάντα. Από τους δεκαπέντε οι 12 είναι φαβορί. Αγωνίζονται μόνο δεκαέξι αθλητές επειδή είναι το κορυφαίο επίπεδο. Φαβορί είναι ο Βραζιλιάνος και ο Άγγλος ο οποίος αγωνίζεται στον τόπο του»

Για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό πρόβλημα: Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να ανέβει επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που έκανε ο Κόκκαλης με τους παίκτες που έφερε και μετέφερε τις ομάδες του στους Αγγελόπουλους και τον Μαρινάκη που προσπαθούν για την ομάδα. Χρειάζεται να υπάρχει ανταγωνισμός και στην Ελλάδα, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης οι υπόλοιπες ομάδες μένουν σε χαμηλότερο επίπεδο»

Κλείνοντας, ο Παπαθανασίου τόνισε ότι: «Θα αποδείξουμε ότι παρόλο που είμαστε μία χώρα μικρή σε έκταση και πληθυσμό είμαστε μεγάλη σε καρδιά».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου