ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0 (videos)

Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0 (videos)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε το Σάββατο (20/10) με σκορ 4-0 της Ξάνθης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έχοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο. "Εφτά στα εφτά" έχουν οι ερυθρόλευκοι στο πρωτάθλημα. Σκόρερ οι Μανωλάς (37'), Τζεμπούρ (54', 64') και Χολέμπας (51').
Την έβδομη νίκη του σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος πέτυχε το Σάββατο (20/10) ο Ολυμπιακός που επικράτησε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" της Ξάνθης με σκορ 4-0, χάρη στα τέρματα των Μανωλά (37'), Χολέμπας (51') και Τζεμπούρ (54', 64'). Ειδικά το δεύτερο προσωπικό τέρμα του "τρομοκράτη" ήταν για Όσκαρ! Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως εκτός από νίκες, μπορούν να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο, όπως έκαναν ειδικά στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης όταν και πέτυχαν τρία τέρματα σε αυτό το διάστημα!
Λίγο η επίσκεψη και τα "γκάζια" του Βαγγέλη Μαρινάκη προ ολίγων ημερών (18/10) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, λίγο η "μαγεία" που έφερε μαζί του στο Φάληρο ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, "βοήθησαν" ώστε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να δείξουν μεγάλη διάθεση στο ματς και να ικανοποιήσουν τους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν το απόγευμα στις εξέδρες του γηπέδου.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στην απόδοση των Χοσέ Χολέμπας (επέστρεψε καλύτερος μετά τον τραυματισμό του) και Ράφικ Τζεμπούρ που έδειξαν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και μάλιστα λίγο πριν το πολύ κρίσιμο ματς του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ (24/10) στη Γαλλία για το Champions League. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον Ζιοβάνι για την μεγάλη προσφορά του στον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας. Ο Μοδέστο ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μασάντο σε θέση μέσα δεξιά στο κέντρο και τον Γκρέκο σε θέση μέσα αριστερά. Ο Τζεμπούρ αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Φουστέρ να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Αμπντούν την αριστερή πλευρά.

Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή. Η παρουσία του Ζιοβάνι βοήθησε αρκετά! Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, πίεσαν αρκετά ψηλά τη φορά αυτή, αλλά η Ξάνθη είχε την πρώτη καλή στιγμή. Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, ο Μαρσελίνιο ελίχθηκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι πάνω στο χορτάρι, κλείνοντας τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Βιβιανί. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αρκετούς παίκτες με διάθεση για καλό ποδόσφαιρο. Οι Χολέμπας και Αμπντούν έκαναν ό,τι ήθελαν από την αριστερή πλευρά, αλλά κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια από τους παίκτες του Ζαρντίμ.

Στο 22', ο Πλατέλλας βρέθηκε εντός περιοχής, σε θέση μέσα δεξιά, ύστερα από πάσα του Μαρσελίνιο στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, με τον Μοδέστο να προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 24', ο Μασάντο "άγγιξε" το γκολ. Ωραία πάσα στον κενό χώρο από τον Αμπντούν, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Βιβιανί με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν στην εστία του. Στο 25', ο Βασιλακάκης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Κάρολ να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Η Ξάνθη θα μπορούσε να μείνει με παίκτη λιγότερο στο 29', όταν ο Μαρσελίνιο χτύπησε στο πρόσωπο τον Μανιάτη. Ο διαιτητής τιμώρησε τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό με κίτρινη κάρτα. Στο 33', η ακριτική ομάδα βγήκε στην αντεπίθεση, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ολυμπιακού. Ο Μάνταλος πάσαρε αριστερά στον Καζούμπα, που επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ απέναντι στον Κάρολ, αλλά η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Στο 36', οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναξαν σύνθημα για τον Ζιοβάνι και στο 37' οι Πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ! Ο Γκρέκο με ωραία ατομική ενέργεια κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μασάντο ανέλαβε την εκτέλεση από θέση μέσα αριστερά και ο Μανωλάς με έξοχη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βιβιανί. Αυτό είναι το πρώτο επίσημο γκολ του 21άχρονου κεντρικού αμυντικού με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η πειραϊκή ομάδα σκόραρε σε κρίσιμο σημείο. Οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Οι ερυθρόλευκοι είχαν διάθεση, αλλά ελάχιστες ευκαιρίες. Εκμεταλλεύτηκαν μία από τις δύο καλές στιγμές που είχαν στο πρώτο μέρος και απέκτησαν προβάδισμα νίκης.

Στο 48', ο Μασάντο τροφοδότησε τον Αμπντούν, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά, ο Τζεμπούρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε την προβολή με το αριστερό, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε σαφώς περισσότερες φορές. Στο 49', ο Φουστέρ βρήκε κενό χώρο έξω από την περιοχή, επιχείρησε δεξί φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να σκάει πάνω στη γραμμή.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν σαν λυσσασμένοι στο δεύτερο μέρος! Στο 51', ο εξαιρετικός Χοσέ Χολέμπας "έγραψε" το 2-0! Ο Αμπντούν, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο μετατοπίστηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ, εκτέλεσε με πάσα κόρνερ από τα αριστερά, ο Χολέμπας έγινε αποδέκτης, επιχείρησε αριστερό σουτ από θέση μέσα δεξιά, ο Βιβιανί δεν μπόρεσε να απομακρύνει στην αριστερή γωνία της εστίας του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο 28άχρονος Γερμανός έφτασε τα τρία γκολ στη φετινή Super League! Όλα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".


Οι ποδοσφαιριστές του Ζαρντίμ αφήνιασαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54', ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Τζεμπούρ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0! Ο Αλγερινός επιθετικός έφτασε τα επτά γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα. Σε εννέα λεπτά στην επανάληψη, οι Νταμπλούχοι μέτρησαν δύο γκολ και τέσσερις φάσεις!

Ουσιαστικά, ο νικητής είχε κριθεί από πολύ νωρίς. Και στο δεύτερο ημίχρονο, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού απόλαυσαν θέαμα. Στο 64', ο Τζεμπούρ "σήκωσε στο πόδι" το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", πετυχαίνοντας ένα γκολ αλά Ζιοβάνι! Ιεροσυλία; Ίσως! Ο "τρομοκράτης" δέχθηκε πάσα από τον Φουστέρ έξω από την περιοχή. Με το αριστερό έφερε την μπάλα στο δεξί και με σουτ στην κίνηση "κρέμασε" τον Βιβιανί! Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 4-0 με μία εκπληκτική έμπνευση του Αλγερινού επιθετικού, ο οποίος έφτασε τα οκτώ γκολ (σε έξι αγώνες!).

Στο 70', ο Ζαρντίμ προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Χολέμπας κι έπαιξε για δεύτερο σερί ματς Πρωταθλήματος σε θέση αριστερού μπακ (πάλι ως αλλαγή), ενώ ο Μήτρογλου αντικατέστησε τον Μασάντο. Ο Φουστέρ μετατοπίστηκε στο κέντρο, σε θέση μέσα δεξιά, ο Τζεμπούρ πέρασε αριστερά και ο "πιστολέρο" στην κορυφή της επίθεσης. Το ερυθρόλευκο πάρτι στις εξέδρες δεν σταμάτησε λεπτό, καθώς ο κόσμος έβλεπε την ομάδα του να αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο. Τρία γκολ σε δεκαεννέα λεπτά, δεν μπαίνουν κάθε ημέρα. Στο 77', ο Τζεμπούρ έφτασε μια ανάσα από το χατ τρικ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας, στο δεξί σουτ που επιχείρησε ο Αλγερινός από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος πήρε τα πρώτα του επίσημα λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στο 79', αντικατέστησε τον Τζεμπούρ. Αμφότεροι γνώρισαν την αποθέωση. Ο Βλαχοδήμος αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν δυνάμεις μετά το 70'. Στο 85', ο Μήτρογλου επιχείρησε γυριστό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Στο 88', ο Αμπντούν σέντραρε από τα δεξιά, ο Βλαχοδήμος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 90', ο κεφάτος Βλαχοδήμος επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βιβιανί.

Ο Ολυμπιακός με επιβλητικό τρόπο πέτυχε την έβδομη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια Πρωταθλήματος. Με τον Ζιοβάνι να βραβεύεται και να αποθεώνεται από τον λαό του Θρύλου και την ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Η επέλαση του αυτοκράτορα συνεχίζεται...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο (70' Μήτρογλου), Τζεμπούρ (79' Βλαχοδήμος), Κοντρέρας, Φουστέρ, Χολέμπας (70' Τοροσίδης), Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος, Τάτος, Ντιακιτέ, Τοροσίδης.

*Εκτός 18άδας έμεινε ο Λυκογιάννης.

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Μαρκόβσκι (83' Ράνος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46' Μαρίν), Μάνταλος (70' Τριάδης), Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα.

Αναπληρωματικοί: Λοντίγκιν, Τριάδης, Γούτας, Τορομανίδης, Μαρίν, Νάκας, Ράνος.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί διαιτητές: Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Θανάσης Ταρανάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος (ΕΠΣ Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Ηλίας Χατζής (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Κίτρινες κάρτες: 66' Φουστέρ (Ολυμπιακός), 29' Μαρσελίνιο, 32' Πλατέλλας, 37' Ντάνι, 53' Βάλλας (Ξάνθη)

Κόκκινες κάρτες:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου