ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
15/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Επέστρεψε ο Ρικάρντο Κόστα

15/10/2012
Επέστρεψε ο Ρικάρντο Κόστα
Στη διάθεση του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο τέθηκε από σήμερα ο Ρικάρντο Κόστα. Ο πορτογάλος άσος προπονήθηκε κανονικά σήμερα για πρώτη φορά μετά από περίπου δεκαπέντε ημέρες, δηλαδή, όσο και το διάστημα που χρειάστηκε για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Έτσι ο προπονητής της Βαλένθια θα τον έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, αυτό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο το ερχόμενο Σάββατο στο Μεστάγια.

Αντίθετα, εκτός προπόνησης έμεινε ο Ματιέ ο οποίος δεν γυμνάστηκε λόγω γαστρεντερίτιδας.

Βίγια: «Πρέπει να κάνω υπομονή»

15/10/2012
Βίγια: «Πρέπει να κάνω υπομονή»
Συμβιβασμένος με την πραγματικότητα που τον θέλει μετά τον σοβαρό τραυματισμό και την πολύμηνη αποχή του να έχει χάσει τη θέση του βασικού στην Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας δήλωσε ο Νταβίντ Βίγια.

«Δεν έχω συνηθίσει να είμαι στον πάγκο, αλλά θα πρέπει να έχω υπομονή», δήλωσε σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός βιβλίου στο οποίο είναι εξώφυλλο, ενώ αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση των «φούριας ρόχας» με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: «Η Γαλλία είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και σίγουρα ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας για την πρώτη θέση στον όμιλο».

Δάνεισε Φοντάς η «Μπάρτσα»

15/10/2012
Δάνεισε Φοντάς η «Μπάρτσα»
Δανεικό στη Μαγιόρκα μέχρι το τέλος της περιόδου παραχώρησε τον Αντρέου Φοντάς η Μπαρτσελόνα. Ο 23χρονος στόπερ αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του καταλανικού συλλόγου, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και παραχωρήθηκε στους Νησιώτες, όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής μετά και τους τραυματισμούς που προέκυψαν στην αμυντική τους γραμμή.

Ο Φοντάς, διεθνής με όλες τις «μικρές» ομάδες της Ισπανίας, είχε την περασμένη περίοδο 6 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της «Μπάρτσα».

«Πονοκεφαλιάζει» ο Μουρίνιο

15/10/2012
«Πονοκεφαλιάζει» ο Μουρίνιο
Με την τύχη του τα βάζει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Μέσα σε λίγες μέρες ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ενημερώθηκε πως δύο από τους αριστερούς μπακ της ομάδας του είναι τραυματίας, ενώ ο ένας μάλιστα (Μαρσέλο) θα επιστρέψει τη νέα χρονιά.

Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ χτύπησε στη χθεσινοβραδινή προπόνηση της «σελεσάο» που βρίσκεται στην Πολωνία και διαπιστώθηκε ότι έσπασε το πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο διεθνής παίκτης θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες. Ωστόσο, ο Μουρίνιο είχε μάθει το απόγευμα της Παρασκευής ότι Φάμπιο Κοεντράο ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα και ελπίζει ότι θα έχει επιστρέψει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου για το κρίσιμο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Πλέον ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε διάφορες «αλχημείες» για να καλύψει το κενό που υπάρχει στο αριστερό άκρο της άμυνας των πρωταθλητών Ισπανίας.

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον «special» να βάζει τον Αρμπελόα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με ταυτόχρονη τοποθέτηση του Ράμος στα δεξιά, και να χρησιμοποιεί κάποιον εκ των Βαράν, Αλμπιόλ ή Καρβάλιο (αν και μέχρι χθες δεν βρισκόταν στα πλάνα του) δίπλα στον Πέπε. 

Εσιέν: «Με εντυπωσίασε το καλωσόρισμά τους»

15/10/2012
Εσιέν: «Με εντυπωσίασε το καλωσόρισμά τους»
Χαρούμενος για τις συνθήκες που έχει συναντήσει στην Μαδρίτη μετά την μεταγραφή του στη Ρεάλ εμφανίστηκε ο Μίκαελ Εσιέν, μιλώντας στην εκπομπή «Punto Pelota» της ισπανικής τηλεόρασης. Ο Γκανέζος χαφ παρουσιάστηκε ευτιχισμένος που συνεργάζεται ξανά με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τόνισε ότι όλοι μέσα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας τον βοήθησαν να προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα.

«Νόμιζα ότι πρόκειται να έχω άλλη μία σεζόν στην Τσέλσι, αφού τα πήγα καλά στην προετοιμασία. Ωστόσο, τώρα είμαι στην Ρεάλ Μαδρίτης και ποτέ δεν περίμενα να επιστρέψω στις προπονήσεις τον Ιούλιου, αλλά το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από εκπλήξεις», ανέφερε αρχικά ο διεθνής μέσος και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μυστικό ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε τεράστια επιρροή στην καριέρα μου. Είχε δείξει ενδιαφέρον να με συνοδέψει σε ένα ταξίδι στην Γκάνα, όταν ήμασταν στην Τσέλσι, και έτσι δεν δίστασε να με πάρει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά, έπρεπε να συμφωνήσει με την Τσέλσι, αλλά όταν μου απάντησαν θετικά όλα τα θέματα λύθηκαν».

Στη συνέχεια, ο 30χρονος παίκτης μίλησε πιο αναλυτικά για τον Πορτογάλο τεχνικό: «Ο Μουρίνιο δεν έχει αλλάξει καθόλου. Περιμένει οι παίκτες του να δουλεύουν σκληρά και πάντα απαιτεί το καλύτερο από αυτούς. Στόχος του είναι η νίκη σε κάθε διοργάνωση. Είναι ένας νικητής και δεν έχει αλλάξει. Είμαι μόνο έξι εβδομάδες στη Μαδρίτη, αλλά εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής είναι η στοργικότητα που με έχουν περιβάλει οι άνθρωποι στην ομάδα και γενικότερα η πόλη. Από τον πρόεδρο μέχρι τον προπονητή, η ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και οι ντόπιοι ήταν φιλικοί απέναντί μου και με καλωσόρισαν. Στην Γκάνα είμαστε περήφανοι για την φιλοξενία μας, αλλά η Μαδρίτη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτό».
Καταλήγοντας, ο Εσιέν αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του: «Ήξερα αρκετούς παίκτες πριν έρθω εδώ. Ο Ίκερ Κασίγιας μου θύμισε τις προάλλες ότι είχαμε τεθεί αντιμέτωποι στη Νότιο Αφρική, όταν ήμασταν 16 ή 17 ετών. Θυμάμαι το παιχνίδι κόντρα στον Κακά, επίσης, για το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών. Είμαστε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και κάθε προπόνηση είναι διασκεδαστική».

ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Το πρώτο βήμα για το νέο «Anfield»

15/10/2012
Το πρώτο βήμα για το νέο «Anfield»
Ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον Ίαν Έιρ, αφού ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ κάνει το πρώτο του σταθερό βήμα προς την κατεύθυνση της ανακατασκευής του «Anfield».

Καμία πληροφορία για χωρητικότητα και κόστος, στήριξη και από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε την παραμονή του συλλόγου στην ιστορική έδρα του, με το δήμαρχο του Λίβερπουλ να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Σε εκδήλωση που άρχισε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, Λίβερπουλ και δημοτικό συμβούλιο μίλησαν από κοινού για την προσπάθεια στα βόρεια της πόλης που θα στεγάσει «με καλύτερο τρόπο τα όνειρα των οπαδών του συλλόγου».

Ο Ίαν Έιρ από την πλευρά των «reds» έκανε λόγο για το «πρώτο βήμα» που έγινε. «Είναι τεράστια η πρόοδος που έγινε κι όλοι στο σύλλογο ξέρουμε το πόσο σημαντική είναι η σημερινή ημέρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι σημαίνει για εμάς η έδρα μας και το πόσο θέλουμε να μείνουμε εκεί», τόνισε το στέλεχος της Λίβερπουλ για να αναφερθεί στα βήματα από εδώ και πέρα: «Η οριστική απόφαση μας για το τι θα γίνει με το γήπεδο θα εξαρτηθεί από δύο λόγους. Αρχικά την στήριξη από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών και των κτισμάτων γύρω από το γήπεδο και γενικά από την κοινότητα της περιοχής. Από εκεί και πέρα το λόγο έχει η διαπραγμάτευση με τις κατασκευαστικές εταιρείες».

Από την πλευρά του, ο Δήμος έχει «ανάψει το πράσινο φως» για την κατεδάφιση κτισμάτων γύρω από το «Anfield», ώστε να γίνει η ανακατασκευή του. Ο Τζο Άντερσον, δήμαρχος της πόλης, βρίσκονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στη Βοστώνη, όπου είχε συζητήσεις με τον Τζον Χένρι, ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ. 

«Ο Σουάρες είναι ο τύπος που θέλεις να κλωτσήσεις»

15/10/2012
«Ο Σουάρες είναι ο τύπος που θέλεις να κλωτσήσεις»
Χαρτάκι προτεραιότητας θα πρέπει σε λίγο να αρχίσουν να παίρνουν όσοι θέλουν να κατηγορήσουν δημοσίως τον Λουίς Σουάρες, αφού στη μακρά λίστα των αντιπαθούντων το αγωνιστικό στυλ του Ουρουγουανού άσου, προστέθηκε και ο Λοράν Κοσιελνί.

Ο αμυντικός της Άρσεναλ ρωτήθηκε από γαλλικό Μέσο ποιον παίκτη δεν θέλει να αντιμετωπίζει και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει: «Σιχαίνομαι να βρίσκομαι απέναντι στον Σουάρες. Είναι πολύ κουραστικός, παίζει συνέχεια βρώμικα, τραβάει τη φανέλα των αντιπάλων και βουτάει μόλις τον αγγίξεις. Είναι ο τύπος που θες συνέχεια να κλωτσήσεις αλλά φοβάσαι μην πάρεις κόκκινη κάρτα», δήλωσε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Οι κατηγορίες για τον στράικερ των «κόκκινων» έχουν γίνει… της μόδας τον τελευταίο καιρό, ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο προπονητής της Στόουκ, Τόνι Πιούλις και ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ. Τζιμ Μπόις για την συνήθειά του, όπως ισχυρίζονται, να κάνει θέατρο.

«Βέλη» Ανελκά κατά Τσέλσι

15/10/2012
«Βέλη» Ανελκά κατά Τσέλσι
Ενοχλημένος από τον τρόπο που η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της Τσέλσι αντιμετωπίζουν όσους ποδοσφαιριστές ξεπερνούν την ηλικία των 30 ετών παρουσιάστηκε ο Νικολά Ανελκά, μιλώντας στην εφημερίδα «Express». «Στην Τσέλσι, όσο πλησιάζεις στα 30, αισθάνεται ότι έχεις μεγαλώσει πάρα πολύ», ανέφερε αρχικά ο Γάλλος επιθετικός που από τον περασμένο Ιανουάριο αγωνίζεται στην Σανκάι Σένουα.

Τα σχόλια του 33χρονου προέκυψαν μετά την είδηση ότι ο (32χρονος) Φλοράν Μαλουντά τιμωρήθηκε να προπονείται με την ομάδα Νέων της αγγλικής ομάδας, αφού δεν δέχθηκε να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

«Είναι λυπηρό ό,τι συνέβη στον Φλο(ράν Μαλουντά). Πριν από δύο χρόνια είχε αναδειχθεί ποδοσφαιριστής της χρονιάς».

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Μαλουντά και ο Ανελκά που πάτησαν τα πρώτα «-άντα» και απομακρύνθηκαν από το ρόστερ της Τσέλσι, αφού ο Βραζιλιάνος Άλεξ και ο Ιβοριανός Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι άλλα δύο μέλη της ομάδας που αποχώρησαν από τους «μπλε».

Κατά τη θητεία του Αντρέ Βίλας-Μπόας ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε τεθεί στο περιθώριο και, μαζί με τον Άσλεϊ Κόουλ, το μέλλον τους είναι αμφίβολο στους Λονδρέζους. «Στην Τσέλσι μπορούν να αντιδράσουν με διαφορετικό τρόπο. Όταν σε χρειάζονται, είσαι ο καλύτερος. Όταν δεν σε χρειάζονται, τότε είσαι χαμένος…», κατέληξε ο Ανελκά.

«Τελειώνει» ο Κόουλ από την Τσέλσι

15/10/2012
«Τελειώνει» ο Κόουλ από την Τσέλσι
Δύσκολα θα παραμείνει στο δυτικό Λονδίνο και την επόμενη σεζόν ο Άσλεϊ Κόουλ, αφού οι συζητήσεις του Άγγλου άσου με τη διοίκηση της Τσέλσι για την ανανέωση του συμβολαίου του έφτασαν σε αδιέξοδο.

Έτοιμος για διαπραγματεύσεις με Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης ο αριστεροπόδαρος αμυντικός!

Όπως αποκαλύπτει στο κεντρικό της θέμα η «Daily Mail», ο Κόουλ δεν κατάφερε να τα βρει με τους Λονδρέζους για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο Άγγλος άσος ήθελε να παραμείνει στους «μπλε», ωστόσο η πολιτική του συλλόγου έχει αλλάξει, όσον αφορά τα ηλικιακά όρια.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχουν αποφασίσει να μην ανανεώνουν τα συμβόλαια των παικτών που είναι άνω των 31 ετών, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ. Ο 31χρονος Κόουλ αναμένεται να αποτελέσει ακόμη ένα θύμα της πολιτικής αυτής, μετά τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ενώ και ο Φρανκ Λάμπαρντ ενδέχεται να έχει την ίδια τύχη, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Ο Κόουλ αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Ρεάλ και της Παρί και δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση από τις δύο ομάδες.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 




Μπέντνερ: «Είμαι στα καλύτερα μου»

15/10/2012
Μπέντνερ: «Είμαι στα καλύτερα μου»
Μπορεί στην Ιταλία να έχει γίνει πολύς λόγος για τα επιπλέον… κιλάκια με τα οποία αφίχθηκε ο Δανός επιθετικός στη Γιουβέντους ως δανεικός από την Άρσεναλ, όμως ο ίδιος δηλώνει ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και έτοιμος να βοηθήσει την «Γηραιά Κυρία».

Μάλιστα ο 24χρονος ποδοσφαιριστής δεν παρέλειψε να συγκρίνει το πρόγραμμα εκγύμνασης που πραγματοποιεί τώρα με εκείνο της παλιάς του ομάδας: «Στη Γιουβέντους η προπόνηση είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο σκληρή. Έχω φτάσει στην καλύτερη μου φόρμα. Δεν αγωνίζομαι ακόμα, αλλά κάνω πολύ σκληρή δουλειά για να χάσω κιλά».

Ο Μπέντνερ έχει παίξει μόλις δέκα λεπτά στην Ιταλία, στο ματς των «μπιανκονέρι» κόντρα στην Κιέβο, όμως η αυτοπεποίθησή του δεν κλονίζεται: «Στην ομάδα ξέρουν τι μπορώ να κάνω. Όταν μπαίνεις σε ένα διαφορετικό σύνολο, υπάρχουν καινούργια πράγματα που πρέπει να μάθεις» κατέληξε ο Δανός διεθνής.


Έγινε πατέρας ο Μάτζο

15/10/2012
Έγινε πατέρας ο Μάτζο
Δικαιολογημένη απουσία «έγραψε» ο Κρίστιαν Μάτζο από την προπόνηση της εθνικής Ιταλίας το πρωί της Δευτέρας. Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε πως έδωσε άδεια στον παίκτη να αποχωρήσει από το Κοβερτσάνο και να βρεθεί στη Νάπολη, κοντά στη σύζυγό του που γέννησε τον μικρό Ματία. Ο Μάτζο αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα αργά το απόγευμα.

Η τελευταία προπόνηση της εθνικής Ιταλίας, πριν την αναχώρησή της για το Μιλάνο, όπου το βράδυ της Τρίτης αντιμετωπίζει την Δανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, είχε έναν δικαιολογημένα απόντα. Τον Κρίστιαν Μάτζο, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα για τη Νάπολη για να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του, Βαλέρια, που ήταν ετοιμόγεννη.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας, ανακοίνωσε πως έδωσε άδεια στον παίκτη και πως η επιστροφή του δεν είχε δρομολογηθεί, αφού ο Μάτζο θα περίμενε τη γέννηση του παιδιού του και έπειτα θα ταξίδευε για το Μιλάνο, ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

Τελικά η αναμονή του ποδοσφαιριστή δεν κράτησε για πολύ, αφού λίγο μετά την άφιξή του στη Νάπολη, η σύζυγός του γέννησε τον μικρό Ματία. Ο Μάτζο θα μείνει δίπλα στη Βαλέρια τις επόμενες ώρες και θα ταξιδέψει για το Μιλάνο αργά το απόγευμα.

Ο ποδοσφαιριστής της Νάπολι και της εθνικής Ιταλίας έχει ήδη δεχτεί τις ευχές τόσο των συναδέλφων του όσο και των οπαδών των «παρτενοπέι».

Όλα ανοιχτά για Ντε Ρόσι

15/10/2012
Όλα ανοιχτά για Ντε Ρόσι
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι ο Κάρλο Αντσελότι. Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού τόνισε πως τον εξέπληξε που ο μέσος της Ρόμα δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ζντένεκ Ζέμαν στο τελευταίο παιχνίδι των «τζαλορόσι», πρόσθεσε πως κάθε καλός ποδοσφαιριστής ενδιαφέρει την ομάδα του και ο Ντε Ρόσι είναι ένας από αυτούς.

Η τελευταία αγωνιστική του Καμπιονάτο χαρακτηρίστηκε από τον «αποκλεισμό» του Ντανιέλε Ντε Ρόσι από την ενδεκάδα της Ρόμα στο ματς με την Αταλάντα, στο οποίο οι πρωτευουσιάνοι επικράτησαν με 2-0. Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν οι δηλώσεις του προπονητή των «τζαλορόσι», Ζντένεκ Ζέμαν, μετά τον αγώνα. Ο Βοημός δήλωσε πως για τον καταρτισμό της ενδεκάδας δεν λαμβάνει υπόψη του το όνομα ή την ιστορία ενός ποδοσφαιριστή, αλλά τη διάθεση που αυτός δείχνει στις προπονήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει πολλά παράπονα από το Ντε Ρόσι.

Αυτό «πυροδότησε» τις φήμες που ήθελαν τον Ντε Ρόσι αποφασισμένο να αποχωρήσει από τη Ρόμα, αφού δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Ζέμαν, με πιθανότερους προορισμούς είτε την Τσέλσι, είτε την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο προπονητής της τελευταίας, Κάρλο Αντσελότι, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της απόκτησης του διεθνούς μέσου και φάνηκε θετικός.

«Ο Ντανιέλε είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μου έκανε εντύπωση που στο τελευταίο ματς δεν αγωνίστηκε. Μάλλον πρόκειται για σύμπτωση, για μια πρόσκαιρη επιλογή του προπονητή του. Για τις πιθανότητες που υπάρχουν να έρθει στην Παρί, θα πω πως υπάρχουν αρκετές, αφού εμείς και λίγες ακόμα ομάδες μπορούμε να ξοδέψουμε μεγάλα ποσά. Για την ώρα, πάντως, μεταγραφικές κινήσεις δεν γίνονται, οπότε θα τα ξαναπούμε από τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Αντσελότι, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν οι σχέσεις του Ντε Ρόσι με τον Ζέμαν δεν αποκατασταθούν, οι Παριζιάνοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν συμβόλαιο συνεργασίας στον μέσο της Ρόμα.

Ξεπερνούν τη Γιουβέντους οι φιλοδοξίες του Καρέρα

15/10/2012
Ξεπερνούν τη Γιουβέντους οι φιλοδοξίες του Καρέρα
Ο Μάσιμο Καρέρα ενδέχεται να μην συνεχίσει να είναι μέλος του προπονητικού τιμ της Γιουβέντους, όταν επιστρέψει από την τιμωρία του ο Αντόνιο Κόντε. Αυτή είναι η είδηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Tuttosport», ειδική σε θέματα της «Μεγάλης Κυρίας». Σύμφωνα με τον συντάκτη της είδησης, ο Καρέρα αισθάνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση να προπονήσει μια ομάδα της Serie A, με πιθανότερη, όπως εικάζεται, την Παλέρμο.

Βρέθηκε να καθοδηγεί με μεγάλη επιτυχία την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, στις 7 πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο και στις δύο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μάσιμο Καρέρα, είναι «αναγκασμένος» να κοουτσάρει τη «Μεγάλη Κυρία» μέχρι να επιστρέψει από την τιμωρία του ο Αντόνιο Κόντε, κάτι που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά θα πάρει ξανά τη θέση του ως δεύτερος προπονητής των «μπιανκονέρι».

Σύμφωνα με την «Tuttosport», ωστόσο, αυτό το σενάριο ενδέχεται να μην επαληθευτεί, αφού ο Καρέρα, από τη μέχρι τώρα εμπειρία του, έχει καταλάβει πως μπορεί να καθίσει με αξιώσεις στον πάγκο ομάδας της Serie A. Με άλλα λόγια οι φιλοδοξίες του προχωρούν πέρα από το ρόλο του δεύτερου προπονητή στο τιμ του Αντόνιο Κόντε.

Η ομάδα που είναι έτοιμη να προσφέρει εργασία στον Καρέρα είναι η Παλέρμο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Tuttosport». Αν και ο ιδιοκτήτης των Σικελών, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, μόλις πριν ένα μήνα άλλαξε προπονητή και εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδα στα χέρια του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, όλα δείχνουν πως επιθυμεί να συνεργαστεί με τον βοηθό του Κόντε.

Αναμένουμε εξελίξεις μετά τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και θα έχει επιστρέψει στη θέση του ο Αντόνιο Κόντε.

Γρηγορότερη ανάρρωση με καλή ψυχολογία

15/10/2012
Γρηγορότερη ανάρρωση με καλή ψυχολογία
Με την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη η επιστροφή του Άμπελ Ερνάντες στην αγωνιστική δράση θα μπορούσε να γίνει σε 4 μήνες. Αυτό υποστηρίζει ο γιατρός που τον εγχείρησε στο γόνατο του δεξιού του ποδιού, τονίζοντας, ωστόσο, πως είναι πιθανότερο να χρειαστούν μερικές εβδομάδες επιπλέον. Ο επιθετικός της Παλέρμο τραυματίστηκε σε προπόνηση της εθνικής Ουρουγουάης, προετοιμαζόμενος για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Παλέρμο, που βρέθηκε στον «πάτο» της βαθμολογίας και υποχρεώθηκε σε αλλαγή προπονητή πολύ νωρίς. Τα ατυχή αποτελέσματα, ωστόσο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Σικελοί, αφού πριν λίγες μέρες ήρθε να προστεθεί ο σοβαρός τραυματισμός του Άμπελ Ερνάντες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού στο γόνατο του δεξιού ποδιού του και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για 4-5 μήνες.

Ο ορθοπεδικός που χειρούργησε τον ποδοσφαιριστή, καθηγητής Μαριάνι, άφησε ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας, μιλώντας για τον ασθενή του. «Η εγχείρηση πήγε καλά και σύντομα θα ξεκινήσει η περίοδος αποκατάστασης. Αν μου ζητούσατε να προβλέψω το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης, θα έλεγα περίπου 5 μήνες. Ωστόσο, σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 50% η ψυχολογία του ασθενούς είναι καθοριστική. Αν ο Ερνάντες στηριχτεί από τους δικούς του ανθρώπους, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε 4 μήνες. Η ψυχολογική στήριξη μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωσή του», τόνισε ο γιατρός.

Όλοι στην Παλέρμο ελπίζουν πως ο καθηγητής έχει δίκιο και η επιστροφή του παίκτη θα γίνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Σκέφτεται Χούντελααρ η Φιορεντίνα

15/10/2012
Σκέφτεται Χούντελααρ η Φιορεντίνα
Ο Κλας Γιαν Χούντελααρ είναι ο επιθετικός που θα προσπαθήσει να αποκτήσει η Φιορεντίνα για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή, σύμφωνα πληροφορίες που έχει συλλέξει η εφημερίδα «La Nazione». Ο Ολλανδός ήταν ανάμεσα στις επιλογές των «βιόλα» και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά όταν οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, εγκαταλείφθηκε κάθε σκέψη για απόκτησή του. Τώρα το όνομα του επιθετικού της Σάλκε μοιάζει να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στον Οκτώβριο και το πρωτάθλημα στην Ιταλία να έχει «γράψει» μόλις 7 αγωνιστικές, οι άνθρωποι της Φιορεντίνα, ωστόσο, δείχνουν να προγραμματίζουν από τώρα τις μεταγραφικές κινήσεις τους, με σκοπό να ενισχύσουν το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Βιντσέντζο Μοντέλα. Η εφημερίδα «La Nazione» συνέλεξε πληροφορίες για τους στόχους των «βιόλα» και κατέληξε πως αναμένεται να γίνει κίνηση για την απόκτηση του Κλας Γιαν Χούντελααρ.

Ο Ολλανδός είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Φιορεντίνα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν προχώρησε το θέμα, αφού πρώτος στόχος ήταν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Στην παρούσα φάση ο Χούντελααρ μοιάζει να είναι ο εκλεκτός του Μοντέλα, που θέλει, αφενός μεν να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του, αφετέρου δε να προλάβει κάποια πιθανή πώληση του Στέβαν Γιόβετιτς.

Ο Ολλανδός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σάλκε το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι Γερμανοί δεν έχουν κάνει ακόμα κίνηση επέκτασής του, περιμένοντας τις προτάσεις των ομάδων που ενδιαφέρονται για τον παίκτη, ώστε να καταθέσουν τη δική τους προσφορά στον ποδοσφαιριστή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αξία του Χούντελααρ έχει ανέβει μετά τις καλές εμφανίσεις του με τη Σάλκε και τον αριθμό των τερμάτων που έχει πετύχει.

Ελπίζει για Παλέρμο ο Ντ’ Αγκοστίνο

15/10/2012
Ελπίζει για Παλέρμο ο Ντ’ Αγκοστίνο
Την ελπίδα να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος απέναντι στην Παλέρμο εξέφρασε ο Γκαετάνο Ντ’ Αγκοστίνο, ο οποίος κατάγεται από την τοπική πόλη.

Ο 30χρονος πλέι μέικερ ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο μηρό που είχε αποκομίσει από το παιχνίδι με τη Γιουβέντους στις 7 Οκτωβρίου.

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα χάσω το παιχνίδι με την Αταλάντα», τόνισε ο πρώην άσος της Ρόμα και της Ουντινέζε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, πραγματικά ελπίζω να επιστρέψω για αναμέτρηση με την Παλέρμο».

Ο Ντ’ Αγκοστίνο έχει παίξει σε πέντε από τους επτά αγώνες της ομάδας της Τοσκάνης τη φετινή σεζόν.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου