ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στη γνωστή... συνταγή

Στη γνωστή... συνταγή 

16/10/2012

Στη γνωστή... συνταγή 
Αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα... Με τους τραυματισμούς όμως να του περιορίζουν τις επιλογές και γνωρίζοντας καλά τον αντίπαλο ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά να αφήσει το 4-4-2 και να επιστρέψει στην γνωστή... συνταγή του Euro, το 4-3-3.

Αποστολή στη Μπρατισλάβα: Σωτήρης Ταμπάκος

Είναι η πρώτη φορά που ο Φερνάντο Σάντος δεν δοκίμασε κάποιο σχήμα στις προπονήσεις από τότε που ανέλαβε την Εθνική ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να ρίξει τους ρυθμούς προπόνησης και να μην ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις επιλογές του ενόψει του σημαντικού ματς με τη Σλοβακία (MEGA, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Προφανώς και για να μπερδέψει τον αντίπαλο. Οι διεθνείς δεν μπορούσαν να προβλέψουν τι θα επιχειρήσει να αλλάξει ο προπονητής τους. Σε πρόσωπα, αλλά και σε διάταξη. Ακόμα και οι συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος ψαχνόντουσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Θα αγωνιστεί στόπερ ο Κώστας Κατσουράνης ή θα παραμείνει στη μεσαία γραμμή; Θα κάνει ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα της Εθνικής ο Δημήτρης Σιόβας; Θα διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα ο Φάνης Γκέκας; Αυτές ήταν οι κυριότερες απορίες όλων όσων βρίσκονται κοντά στην Εθνική.

Μελετώντας και αναλύοντας τη Σλοβακία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη διάταξη και να κάνει ορισμένες αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Τούτη τη φορά, επαναφέρει το «παντός καιρού» και επιτυχημένο 4-3-3, το οποίο μπορεί να γίνει στην πράξη πιο επιθετικό.

Όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Σιόβας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς και μάλιστα βασικός, σε ρόλο αριστερού στόπερ. Αυτομάτως, ο Κώστας Κατσουράνης θα παραμείνει στη μεσαία γραμμή ως αριστερό εσωτερικό χαφ. Πολύ κουβέντα έγινε μετά το ματς με τη Βοσνία, ποιος από τους Φανή Γκέκα και Δημήτρη Σαλπιγγίδη θα είναι ο παρτενέρ του Γιώργου Σαμαρά. Η απάντηση είναι και οι δύο. Η στήριξη στον φορ της Λεβάντε φαίνεται εμπράκτως με τη χρησιμοποίηση του στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο «Σάλπι» επιστρέφει στην ενδεκάδα στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Με την είσοδο του επιθετικού του ΠΑΟΚ στην ενδεκάδα υποχρεωτικά μένει εκτός, ένας από τη μεσαία γραμμή και αυτός είναι ο Κώστας Φορτούνης.

Οι τελικές επιλογές του Φερνάντο Σάντος αναμένεται να είναι με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νίκος Σπυρόπουλος, δεξί ο Βασίλης Τοροσίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σιόβας, τριάδα στη μεσαία γραμμή Τζιόλης (αμυντικό χαφ), Κατσουράνης (αριστερό εσωτερικό χαφ), Μανιάτης (δεξί εσωτερικό χαφ) και στην επίθεση από τα αριστερά προς τα δεκιά οι: Σαμαράς, Γκέκας και Σαλπιγγίδης.

Οι οδηγίες του Φερνάντο Σάντος προς τους ποδοσφαιριστές είναι να επιτεθούν και από τα άκρα και από τον άξονα με καλή οργάνωση, υπομονή και σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο του «Πασιένκι» απέναντι σε μια ομάδα, υποδεέστερη από τη Βοσνία, αλλά σαφώς ανώτερη από τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Τα πλάνα των Σλοβάκων

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι απέναντι στην Εθνική Ελλάδας. Μάλιστα, το τεχνικό δίδυμο Μίκαελ Χιπ και Στάνισλαβ Γκρίγκα αναμένεται να χρησιμοποιήσει δύο νέα πρόσωπα στο αρχικό σσχήμα. Συγκεκριμένα, προτίθενται να ξεκινήσουν με τον Ολόσκο ως μοναδικό επιθετικό, ενώ ως αμυντικό χαφ θα παίξει ο Κούσκο. Εν τω μεταξύ, ο αριστερός χαφ-εξτρέμ της Σλοβακίας - ο Στοχ της Φενέρμπαχτσε - είναι δεξιοπόδαρος, αλλά παίζει στην ανάποδη πλευρά για να συγκλίνει. Κάτι ανάλογο που συμβαίνει με τη «γαλανόλευκη» και τον Φορτούνη στο 4-3-3 του Σάντος.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει Κούτσακ, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Πέραρικ, Σκρτελ, Σαλάτα και Μπρεζνάνικ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Σαπάρα και Κούτσκα. Πιο μπροστά θα είναι η τριπλέτα στα χαφ Βάις, Χάμσικ και Στοχ. Μοναδικός προωθημένος ο Χολόσκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πέρνις, Πουτνόσκι, Ζαμπάβνικ, Τσεχ, Ντούριτσα, Γκούλνταν, Γκουεντέ, Πετσόβσκι, Ντούρις, Μπάκος και Γεζ.

7oς ΟΜΙΛΟΣ

Λετονία-Λιχτενστάιν (21:00)
Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Λιθουανία (21:00)
Σλοβακία-Ελλάδα (21:30)

Θέση Ομάδα (Αγώνες) Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Βοσνία / Ερζεγοβίνη (3) 7 (12-2)
2. Σλοβακία (3) 7 (5-2)
3. Ελλάδα (3) 7 (4-1)
4. Λιθουανία (3) 4 (3-3)
5. Λετονία (3) 0 (3-8)
6. Λιχτενστάιν (3) 0 (1-12)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Ελλάδα
Σλοβακία-Λιθουανία
Λιχτενστάιν-Λετονία


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου