ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
18/10/2012


ΙΣΠΑΝΙΑ

Ροσέλ: «Κάποιοι θέλουν να μας βλάψουν»

18/10/2012
Ροσέλ: «Κάποιοι θέλουν να μας βλάψουν»
Ενοχλημένος από την προσέγγιση που έκανε η Μάντσεστερ Σίτι στον Σέρχιο Μπουσκέτς εμφανίστηκε ο Σάντρο Ροσέλ. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα κατήγγειλε πως άλλες ομάδες που θέλουν... το κακό των «μπλαουγκράνα», έχουν παράτυπες επαφές με ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό των Καταλανών, όμως παραμένει βέβαιος για την αφοσίωση των παικτών στον σύλλογο.

«Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να μας ενοχλήσει και να μας αποσταθεροποιήσει», τόνισε δυσαρεστημένος ο Ροσέλ.

«Το ίδιο συμβαίνει και με την Άρσεναλ, η οποία συχνά έρχεται να ξεμυαλίσει τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές με πολλά χρήματα. Είμαστε ο αντίπαλος που όλοι θέλουν να κερδίσουν και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να μας βλάψουν. Όμως παραμένουμε ήσυχοι, παίκτες όπως ο Σέρχιο, ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Βαλντές και ο Πουγιόλ είναι 100% πιστοί σε εμάς», κατέληξε ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου.

Μόντριτς: «Ελπίζω να έρθει ο Μπέιλ στη Ρεάλ»

18/10/2012
Μόντριτς: «Ελπίζω να έρθει ο Μπέιλ στη Ρεάλ»
Την επιθυμία του να δει τον πρώην συμπαίκτη του στην Τότεναμ, Γκάρεθ Μπέιλ ντυμένο στα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης μέσος, με δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα, εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένος πως ο Ουαλός έχει όλες τις προϋποθέσεις να σταθεί σε μια ομάδα του επιπέδου των «μερένχες».

«Θα ήταν καταπληκτικό να παίξουμε μαζί. Eίναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και νομίζω ότι έχει όλα τα προσόντα για να έρθει στη Μαδρίτη», δήλωσε ο Μόντριτς.

Την ίδια άποψη εξάλλου έχει εκφράσει και ο Νταβόρ Σούκερ, ο παλαίμαχος Κροάτης επιθετικός της Ρεάλ, ο οποίος πιστεύει πως πιθανή μετακίνηση του Μπέιλ στους Μαδριλένους θα ήταν η καλύτερη κίνηση της καριέρας του.

Ενδεχόμενο που δε μοιάζει και τόσο μακρινό, αφού ο ακραίος των «Σπερς» έχει ήδη μπει στο στόχαστρο των ισπανικών κολοσσών, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί.

Δεν θα έχει «clasico» ο τελικός

18/10/2012
Δεν θα έχει «clasico» ο τελικός
Όσο κι αν ένας τελικός ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα εξάπτει «πνεύματα» και φαντασία, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πλέον καμία πιθανότητα στο φετινό Κύπελλο Ισπανίας.

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε φέρνει τις δύο ομάδες -εφόσον φτάσουν μέχρι εκεί- αντιμέτωπες στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο τελικός ορίστηκε για τις 18 Μαΐου.

Στη φάση των «32» η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Αλκογιάνo, ενώ η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται απέναντι στην Αλαβές.

Κάλα: «Δεν θα τα παρατήσω»

18/10/2012
Κάλα: «Δεν θα τα παρατήσω»
Μόλις πέντε λεπτά έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν στη Σεβίλλη ο Χουάν Κάλα, αλλά δεν καταθέτει τα όπλα. Ο 23χρονος αμυντικός, που την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε δανεικός στην ΑΕΚ, βιώνει δύσκολα τη ζωή του αναπληρωματικού, ωστόσο δεν προτίθεται να αλλάξει ομάδα.

«Αν πάρω ευκαιρία, πιστεύω πως θα ανταποκριθώ. Η ομάδα έχει κάνει καλές εμφανίσεις και είναι δύσκολο να γίνουν αλλαγές. Περιμένω και δουλεύω σκληρά. Επειδή δεν αγωνίζομαι δεν θα τα παρατήσω. Σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι συνέχεια θεατής, αλλά δεν το βάζω κάτω. Η καριέρα μου είχε δυσκολίες και δεν θα παραιτηθώ τώρα και θα παλέψω. Έχω συμβόλαιο ως το 2014 και δεν σκέφτομαι να φύγω», τόνισε ο Ισπανός άσος.


ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Δεν ασκεί έφεση ο Τέρι

18/10/2012
Δεν ασκεί έφεση ο Τέρι
Την απόφαση να μην ασκήσει έφεση στην τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών προκειμένου να τελειώσει μια και καλή το θέμα με τη ρατσιστική συμπεριφορά για την οποία κατηγορήθηκε, πήρε ο Τζον Τέρι!

Μάλιστα, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι όντως χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις εις βάρος του Άντον Φέρντιναντ, τον περασμένο Οκτώβριο, στην ήττα (1-0) της Τσέλσι από την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ».

Λίγο πριν τη λήξη της διορίας που του είχε δοθεί (14 ημερών) από την ώρα που πήρε στα χέρια του το σκεπτικό βάσει του οποίου η FA του επέβαλε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών, ο αρχηγός της Τσέλσι θα εκτίσει κανονικά την τιμωρία του.

«Έπειτα από πολλή σκέψη, αποφάσισα να μην ασκήσω έφεση στην τιμωρία από την FA. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά και τις ανάρμοστες και υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησα σε εκείνο το ματς με την ΚΠΡ. Είμαι απογοητευμένος από την απόφαση της FA και δέχομαι πως τέτοιου είδους εκφράσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ούτε στο γήπεδο, ούτε έξω από αυτό. Επαναλαμβάνω ότι η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη.

Δεν πρόκειται να συμβεί ξανά και καταλαβαίνω ότι απογοήτευσα την Τσέλσι και τον εαυτό μου. Θα συνεχίσω και θα προσφέρω στον αγώνα για την εξάλειψη τέτοιας ανάρμοστης συμπεριφοράς από τα γήπεδα. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την Τσέλσι και τους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξή τους» ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Τζον Τέρι.

Αυτό είναι το τέλος μιας μεγάλης και πολύκροτης ιστορίας που ξεκίνησε με την κατηγορία για ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, σε παιχνίδι των «μπλε» του Λονδίνου με την ΚΠΡ, τον περασμένο Οκτώβρη και ταλαιπώρησε τον Τέρι επί ένα χρόνο.

Μέσα σε αυτό τον χρόνο, ο έμπειρος αμυντικός έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, είδε τον Καπέλο να παραιτείται από την τεχνική ηγεσία των «τριών λιονταριών» επειδή τον στήριζε, οδηγήθηκε στο δικαστήριο, αθωώθηκε, αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και τιμωρήθηκε από την FA.

Η ποινή που του επιβλήθηκε, θα ισχύσει από το λονδρέζικο ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην Τότεναμ για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Στη συνέχεια, ο Τζον Τέρι θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αρχικά για το Capital One Cup (28/10) και λίγες μέρες αργότερα (31/10) για το πρωτάθλημα.

Το τελευταίο παιχνίδι από το οποίο θα απουσιάσει, θα είναι αυτό στην έδρα της Σουίνσι, στις 3 Νοεμβρίου και επιστρέφει στις 11 του μηνός, σε εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ.

Σημειώνεται, πως στην τιμωρία, περιλαμβάνεται και πρόστιμο 220.000 λιρών.

Μποϊκοτάζ στη Σερβία

18/10/2012
Μποϊκοτάζ στη Σερβία
Πολύ σοβαρά θα το σκεφτεί η FA να ξαναστείλει αγγλική ομάδα στη Σερβία για ποδοσφαιρική αναμέτρηση, όπως τόνισε σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφορικά με τα επεισόδια και το νέο κρούσμα ρατσισμού που σημειώθηκαν στη νίκη (1-0) της εθνικής ομάδας Ελπίδων της Αγγλίας απέναντι σε αυτή των Σέρβων.

Η UEFA απήγγειλε κατηγορίες στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και των δύο χωρών μετά από όσα άσχημα συνέβησαν στη λήξη της αναμέτρησης για τα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Euro U-21 2013, αλλά οι Άγγλοι ζητούν δικαίωση με επιβολή τιμωρίας των αντιπάλων τους! Μάλιστα, η FA τονίζει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να μποϊκοτάρει τη Σερβία και να το σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα ξαναστείλει εκεί αγγλική ομάδα για ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Επιπλέον, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, ζήτησε και την ακύρωση της κόκκινης κάρτας που είδε ο Ρόους, όταν έξαλλος από όσα άκουγε και τα αντικείμενα που έπεφταν προς το μέρος του από τους Σέρβους οπαδούς, κλώτσησε τη μπάλα στην εξέδρα.

«Οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο έγιναν στόχοι ρατσιστικών συνθημάτων από τους Σέρβους οπαδούς. Δηλώνουμε σοκαρισμένοι. Ζητούμε από την UEFA να αναλάβει ότι ευθύνες της αναλογούν και να πράξει με σκοπό να τιμωρήσει αυστηρά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας. Πρέπει να προστατευτεί ο Ντάνι Ρόους. Καμία ομάδα δεν θα πρέπει να παίζει σε ένα γήπεδο με τόσο εχθρικό κλίμα, ρατσιστική αντιμετώπιση και απειλή της σωματικής ακεραιότητας των παικτών. Θα το σκεφτούμε πολύ για να βρεθούμε ξανά στη Σερβία στο μέλλον» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Μπορίνι ξανά… το 2013

18/10/2012
Μπορίνι ξανά… το 2013
Εκτός δράσης ως τις αρχές του 2013 θα μείνει ο Φάμπιο Μπορίνι. Ο Ιταλός επιθετικός της Λίβερπουλ υποβλήθηκε σε επέμβαση στο πόδι μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί στην αναμέτρηση με τη Μαν. Γιουνάιτεντ το Σεπτέμβριο. Την περασμένη εβδομάδα υπέστη υποτροπή, που είχε αποτέλεσμα… κάταγμα, σε προπόνηση με τις Ελπίδες της Ιταλίας.

Ο τραυματισμός του 21χρονου άλλοτε άσου της Ρόμα αφήνει τον Μπρένταν Ρότζερς χωρίς επιλογές στη θέση του σέντερ φορ, αφού μοναδικός σε αυτή τη θέση έχει απομείνει ο Λουίς Σουάρες.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Τρέχει για να μην ξεσπιτωθεί

18/10/2012
Τρέχει για να μην ξεσπιτωθεί
Με «έξωση» κινδυνεύει η Νάπολι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της κόντρα στην Ντνιέπρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Η UEFA από την περασμένη χρονιά είχε επισημάνει κάποια προβλήματα του γηπέδου, που οφείλονται στην παλαιότητά του και είχε ζητήσει να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατόν. Αυτό αναγκάζει τη διοίκηση της ομάδας να συνεργαστεί με το Δήμο της πόλης, στον οποίο ανήκει το Σαν Πάολο, ώστε να βρεθεί λύση.

Το Σαν Πάολο της Νάπολης εγκαινιάστηκε το 1959 και με την ευκαιρία του Μουντιάλ του 1990, που έγινε στην Ιταλία, ανακαινίστηκε. Μετά από 22 χρόνια, όμως, παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία εντοπίστηκαν από την UEFA κατά την περασμένη χρονιά, όταν η Νάπολι συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε ζητήσει τότε από τη διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει γίνει και η UEFA αναγκάζεται να απειλεί με «έξωση» τη Νάπολι από το ματς που θα δώσει με αντίπαλο τη Ντνιέπρ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Για να αποφευχθεί αυτό, ο Δήμος της Νάπολης κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε το Σαν Πάολο να παρουσιάσει την εικόνα που θέλει η Ομοσπονδία. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε η υπεύθυνη για τον αθλητισμό, αντιδήμαρχος της Νάπολης, Πίνα Τομαζιέλι. «Σε συνεργασία με τη διοίκηση της ομάδας κάνουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να λυθούν όσα ζητήματα έχουν προκύψει. Ελπίζω πως θα προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και πως η UEFA θα ικανοποιηθεί», τόνισε.

Να σημειωθεί πως το Σαν Πάολο ανήκει στο Δήμο, όπως και τα περισσότερα γήπεδα στην Ιταλία.

«Πόρτα» στη Μπάγερν ο Μπόατενγκ

18/10/2012
«Πόρτα» στη Μπάγερν ο Μπόατενγκ
Δεν φαίνεται να συγκινείται από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Αυτό φάνηκε από όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Bild», όταν ρωτήθηκε για τα μελλοντικά του σχέδια και αν αυτά συνδέονται με τη Βαυαρική ομάδα. Ο Γκανέζος μέσος μοιάζει ικανοποιημένος από τη ζωή του στο Μιλάνο και δεν σκοπεύει να αποχωρήσει σύντομα από τη Μίλαν.

Σε μια από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, ο Αντριάνο Γκαλιάνι ζήτησε από τον προπονητή της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να ξαναφέρει τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από ένα χρόνο. Δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων, μάλιστα, έκαναν λόγο για πιθανή αποχώρηση του Γκανέζου, με προορισμό το Μόναχο, αν τελικά η «επιστροφή» του δεν είναι πλήρης.

Ο ίδιος ο Μπόατενγκ, ωστόσο, διαψεύδει πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Μίλαν, σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα «Bild». «Έχω ακούσει τις φήμες που θέλουν τη Μπάγερν να ενδιαφέρεται για μένα. Σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είμαι ευτυχισμένος στο Μιλάνο και δεν σκοπεύω να μετακομίσω σύντομα. Στη Μίλαν χρωστάω πολλά και αυτή την περίοδο δεν σκέφτομαι καμία άλλη ομάδα», ήταν όσα είπε ο Μπόατενγκ.

Μένει να δούμε αν η διοίκηση των «ροσονέρι» έχει την ίδια άποψη με τον παίκτη και πώς θα αντιδράσει σε μια καλή προσφορά της Μπάγερν Μονάχου.

Σεμνά και ταπεινά ο Λοτίτο

18/10/2012
Σεμνά και ταπεινά ο Λοτίτο
Να κρατήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια του ματς κόντρα στη Μίλαν, ζήτησε από τους παίκτες της ομάδας του ο Κλαούντιο Λοτίτο. Ο πρόεδρος της Λάτσιο δεν… ξεγελιέται από τη βαθμολογική συγκομιδή των «ροσονέρι» και επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως η ομάδα του Αλέγκρι παραμένει μεγάλη και δυνατή.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας ανήκουν στο παρελθόν και όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Στη Serie A οι αγώνες που ξεχωρίζουν είναι αυτοί ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι, καθώς και της Λάτσιο με τη Μίλαν. Και αν στο πρώτο παιχνίδι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αφού οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή του πρωταθλήματος, στο δεύτερο η διαφορά των 8 βαθμών, χρίζει αυτόματα τη Λάτσιο ως το απόλυτο φαβορί.

Με αυτή τη λογική δεν συμφωνεί ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο. «Η Μίλαν παραμένει μια σπουδαία ομάδα, μια ομάδα δυνατή και επικίνδυνη. Οι 8 βαθμοί που μας χωρίζουν δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αν θέλουμε να επικρατήσουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι. Για να μπορέσουμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα, πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον αντίπαλο και να είμαστε ταπεινοί. Μόνο έτσι, μαζί με τη σκληρή δουλειά, μπορούμε να θέσουμε - και να πετύχουμε - υψηλούς στόχους», τόνισε ο Λοτίτο.

Ποια είναι η γνώμη του για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας; «Είμαι ικανοποιημένος, είναι λογικό. Η ομάδα αποτελείται από πολλούς ικανούς παίκτες και από έναν σπουδαίο προπονητή. Οι πρώτοι πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ο δεύτερος να είναι πάντα σε θέση να διαχειριστεί το ρόστερ όσο καλύτερα γίνεται. Με πολλή δουλειά θα πετύχουμε πολλά. Αρχίζοντας από το ματς του Σαββάτου», σημείωσε ο πρόεδρος της Λάτσιο.

Με προβλήματα η Γιουβέντους

18/10/2012
Με προβλήματα η Γιουβέντους
«Νοσοκομείο» θυμίζει η Γιουβέντους δύο μέρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση με τη Νάπολι για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πολλοί είναι οι παίκτες των «μπιανκονέρι» που αντιμετωπίζουν προβλήματα και για αυτό το λόγο η ομάδα θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τους οπαδούς της με επίσημη ανακοίνωση, αναλύοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε παίκτης ξεχωριστά.

Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους μεγάλους συλλόγους ανά την Ευρώπη. Η παρουσία πολλών διεθνών στο ρόστερ τους, από τη μία θεωρείται τιμή για τις ομάδες, από την άλλη μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στους προπονητές, που στερούνται των υπηρεσιών των διεθνών για αρκετές μέρες και κινδυνεύουν να τους δουν να επιστρέφουν με προβλήματα από τις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων.

Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζει έντονα ο Αντόνιο Κόντε, που με την επιστροφή των διεθνών, είδε αρκετούς παίκτες του να περνούν το κατώφλι του νοσοκομείου για να υποβληθούν σε εξετάσεις, λίγες ώρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση της «Γιούβε» με τη Νάπολι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γιουβέντους «ο Μπουφόν παρουσιάζει οίδημα στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού και η κατάστασή του θα παρακολουθείται μέρα με τη μέρα. Στον Μαρκίζιο δεν διαγνώστηκε κάποιο τραύμα στην ωμοπλάτη του, την οποία χτύπησε στο ματς της Ιταλίας με τη Δανία και ο παίκτης θα επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις. Ο Πέπε συνεχίζει να προπονείται μόνος του για να επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση. Ο Βούτσινιτς, τέλος, επέστρεψε με πυρετό λόγω γρίπης και θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή.»

Από την ανακοίνωση της Γιουβέντους γίνεται σαφές πως η συμμετοχή του Μπουφόν στο ματς με τη Νάπολι κρίνεται αμφίβολη, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες, πλην του Πέπε, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο ντέρμπι των πρωτοπόρων.

«Ξανασμίγουν» Κινάλια και Μαεστρέλι

18/10/2012
«Ξανασμίγουν» Κινάλια και Μαεστρέλι
Μετά από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες που διευθετήθηκαν από πολυάριθμη ομάδα δικηγόρων, η σορός του Τζόρτζιο Κινάλια, που απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο, θα μεταφερθεί από τη Φλόριντα στη Ρώμη και θα τοποθετηθεί στον οικογενειακό τάφο του προπονητή του στη Λάτσιο, Τομάζο Μαεστρέλι. Πραγματοποιείται έτσι το όνειρο των οπαδών της ομάδας που ήθελαν να έχουν «κοντά» τους τον αγαπημένο τους παίκτη.

Αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του «σκουντέτο» του 1974 από τη Λάτσιο. Ο Τζόρτζιο Κινάλια, μυθικός επιθετικός της δεκαετίας του ’70, απεβίωσε την 1η Απριλίου του 2012 στην πόλη Νάπολη της Φλόριντα, μετά από προβλήματα στην καρδιά που δεν κατάφερε να ξεπεράσει, παρά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε. Το σώμα του θάφτηκε στο κοιμητήριο της πόλης, παρά τις αντίθετες εκκλήσεις των συγγενών του, που ζητούσαν να ταφεί στη Ρώμη.

Μετά από προσπάθειες μηνών και αφού ξεπεράστηκαν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, το αίτημα των συγγενών του Κινάλια έγινε δεκτό. Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρώμη, στις αρχές του Νοεμβρίου.

Η σορός του Κινάλια θα τοποθετηθεί σε τάφο δίπλα σε εκείνον του Τομάζο Μαεστρέλι, ο οποίος ήταν ο προπονητής του Κινάλια τη χρονιά του «σκουντέτο». Μάλιστα από πολλούς εθεωρείτο πως ήταν ο μόνος προπονητής που κατάφερε να «δαμάσει» τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή.

Την άδεια να τοποθετηθεί η σορός του Κινάλια στον οικογενειακό τάφο του Μαεστρέλι έδωσε ο γιός του πρώην προπονητή. «Θα ξαναβρεθούν μαζί ο προπονητής και ο παίκτης - σύμβολο του πρωταθλήματος του 1974. Όλοι οι οπαδοί είναι ενθουσιασμένοι που θα μπορούν να έρχονται και να προσεύχονται για τους αγαπημένους τους πρωταγωνιστές του άθλου της ομάδας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μάσιμο Μαεστρέλι.

Μπουφόν τριετίας

18/10/2012
Μπουφόν τριετίας
Πολύ κοντά σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του με τη Γιουβέντους βρίσκεται ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello sport». Ο διεθνής τερματοφύλακας αναμένεται να κληθεί από τη διοίκηση τις επόμενες μέρες για να συμφωνηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του νέου του συμβολαίου και έπειτα να «πέσουν» οι υπογραφές. Τόσο ο Μπουφόν όσο και οι άνθρωποι της «Γιούβε» έχουν τονίσει επανειλημμένως πως ο παίκτης θα επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στη «Μεγάλη Κυρία».

Είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου και έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες τόσο της εθνικής Ιταλίας όσο και της Γιουβέντους. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν υπερασπίζεται την εστία της «Μεγάλης Κυρίας» από το 2001 και το καλοκαίρι συμπληρώνει αισίως 12 συναπτά έτη στο Τορίνο. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να συνεχίσει να φοράει τα γάντια της «Γιούβε» είναι μεγάλο, αφού αναμένεται σύντομα να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μπιανκονέρι».

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Gazzetta dello sport» που κάνει λόγο για επικείμενη συμφωνία του παίκτη με τη διοίκηση για επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2016. Ο πρόεδρος, μάλιστα, της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, έχει καλέσει τον παίκτη για τις τελικές συνομιλίες και την υπογραφή του νέου συμβολαίου του. Σε αυτό αναμένεται να γίνει μείωση στις αποδοχές του παίκτη, που από τα 6 εκατ. ευρώ θα εισπράττει 4,5 εκατ.

ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

«Αφερέγγυος ο Γκουαρντιόλα»

18/10/2012
«Αφερέγγυος ο Γκουαρντιόλα»
Επιπλέον εξηγήσεις για τις τελευταίες δηλώσεις του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έδωσε ο Μίνο Ράιολα. Ο μάνατζερ του Σουηδού θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ο πελάτης του δήλωσε μεν πως θα επέστρεφε στη Μίλαν, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως επιθυμεί να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν στην παρούσα φάση. Ο Ράιολα, μιλώντας στο ιταλικό «Sky», δεν απάντησε αν ο «Ίμπρα» θα κλείσει την καριέρα του στο Παρίσι, ενώ έριξε και «βέλη» στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πως θα επέστρεφε στη Μίλαν όποτε εκείνη τον έχει ανάγκη. Αμέσως άρχισαν οι φήμες πως ο Σουηδός είναι έτοιμος να γυρίσει στο Μιλάνο, ακόμα και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο μάνατζερ του παίκτη, Μίνο Ράιολα, ήδη από την περασμένη εβδομάδα τόνιζε πως οι δηλώσεις αυτές δεν είναι κάτι περισσότερο από απλά λόγια εκτίμησης του πελάτη του προς τους «ροσονέρι». Βλέποντας, ωστόσο, πως οι φήμες συνεχίζονταν, ο Ράιολα μίλησε εκ νέου στο συνδρομητικό «Sky» και επανέλαβε πως ο παίκτης του δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ομάδα του Μιλάνου. «Ο Ζλάταν πάντα λέει αυτά που σκέφτεται. Μιλώντας για τη Μίλαν απλά εξέφρασε την εκτίμησή του για την ομάδα που του έδωσε πίσω το χαμόγελο που είχε χάσει λόγω του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ποτέ δεν είπε πως είναι έτοιμος να επιστρέψει. Είναι παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ευτυχισμένος στο Παρίσι και γνωρίζει πως αγωνίζεται σε μια από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης», είπε ο Ράιολα.

Δηλαδή σκοπεύει να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και ίσως και την καριέρα του στην Παρί; «Το συμβόλαιό του σίγουρα. Το πρότζεκτ του συλλόγου ικανοποιεί απόλυτα τον Ζλάταν και για αυτό ήρθε στο Παρίσι. Αν θα ολοκληρώσει την καριέρα του εκεί, δεν το γνωρίζω. Πάντως αν ήταν στο χέρι μου, εγώ θα τον πήγαινα ξανά στη Μπαρτσελόνα, τώρα που έφυγε ο Γκουαρντιόλα. Ο Πεπ αποδείχτηκε αφερέγγυος. Εξαιτίας του ο Σουηδός δεν μπόρεσε να αποδείξει την αξία του στην Καταλονία», είπε ο μάνατζερ του Ιμπραΐμοβιτς.



ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου