ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
16/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Σκέφτεται… Ρομπέρτο Κάρλος ο Μουρίνιο!

16/10/2012
Σκέφτεται… Ρομπέρτο Κάρλος ο Μουρίνιο!
Η απουσία εναλλακτικών λύσεων ξεκαθαρίζει υπέροχα, λένε, το μυαλό.

Ακόμα και το υπερβολικά φορτωμένο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Βλέποντας λοιπόν τον Κοεντράο τραυματισμένο, χάνοντας τον Μαρσέλο για τους επόμενους τρεις μήνες και ασπαζόμενος πιθανώς την άποψη πως «ο Ρομπέρτο Κάρλος παίζει και στα 40 αν χρειαστεί», ο Πορτογάλος φέρεται να εξετάζει την… επιστράτευση του Βραζιλιάνου!

Δεν έχει σημασία λοιπόν που ο 39χρονος Κάρλος κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι μετά το πέρασμα από την Ανζί. Ούτε που συνεχίζει να δικαιολογεί τα αμέτρητα δολαριάκια του Σουλεϊμάν Κερίμοφ από το πόστο του τεχνικού διευθυντή πλέον.

Η «AS» αναφέρει πως ο Μουρίνιο σκέφτεται σοβαρά να του προσφέρει εξάμηνο συμβόλαιο. Άλλωστε μπορεί να το υπογράψει άμεσα ως ελεύθερος ενώ (σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα) διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση. Και μεταξύ μας: Ακόμα κι αν πιάσει το 50% του παίκτη που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία Champions League με τη «βασίλισσα», πόσους… Κοεντράους θα θέλει στην καθισιά του;

Nτι Μαρία: «Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ»

16/10/2012
Nτι Μαρία: «Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ»
Μέλι έσταζε το στόμα του Άνχελ Ντι Μαρία όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αργεντινός άσος χαρακτήρισε τον Πορτογάλο ως τον καλύτερο προπονητή που έχει γνωρίσει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Λιονέλ Μέσι.

«Είναι ο σπουδαιότερος τεχνικός που έχω δουλέψει. Είναι απόλυτα επαγγελματίας, σε στηρίζει συνέχεια και σε διδάσκει. Κι αυτό είναι ζωτικό για έναν ποδοσφαιριστή», τόνισε ο 24χρονος ακραίος.

Εντωμεταξύ, τα καλύτερα είχε να πει και για τον αντίπαλό του με την Μπαρτσελόνα, αλλά συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι: «Ο Λέο είναι φαινόμενο. Είναι μεγάλη χαρά να παίζεις μαζί του, τα κάνει όλα πιο εύκολα για σένα. Πάντα ξέρει πού να πασάρει και κάνει θαύματα με τη μπάλα» κατέληξε.

Τσάβι: «Εμείς από πάνω»

16/10/2012
Τσάβι: «Εμείς από πάνω»
Την πεποίθησή του ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμη κ αν δεν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη κόντρα στους Μαδριλένους, εξέφρασε ο Τσάβι.

Ο μέσος των «μπλαουγκράνα», με δηλώσεις του στην Mundo Deportivo, τόνισε αρχικά: «Είναι κρίμα, καθώς μπορούσαμε να αυξήσουμε τη διαφορά στους 11 βαθμούς, κάτι που θα ήταν εντυπωσιακό. Βέβαια και οι 8 βαθμοί είναι αρκετά καλοί», για να προσθέσει στη συνέχεια:

« Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Βλέποντας τον βαθμολογικό πίνακα καταλαβαίνεις πως είμαστε σε πλεονεκτική θέση. Μας έχει μείνει η... πικρή γεύση που δεν νικήσαμε».

«Δεν βουτάμε… κλωτσιές δεχόμαστε»

16/10/2012
«Δεν βουτάμε… κλωτσιές δεχόμαστε»
Τείνει πλέον να γίνει παράδοση στην Ισπανία μετά από κάθε ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι «μερένχες» να κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι συνεχώς… βουτάνε για να πάρουν φάουλ.

Την απάντησή του σε αυτό έδωσε ο Ζόρντι Άλμπα, με τον αριστερό μπακ των «μπλαουγκράνα» να υποστηρίζει ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά δέχονται πολλές κλωτσιές από τους Μαδριλένους.

«Σε καμία περίπτωση δεν βουτάμε. Σε κάθε παιχνίδι δεχόμαστε πάρα πολλές κλωτσιές, με αποτέλεσμα να πέφτουμε. Είναι φυσιολογικό όταν γίνεται κάτι τέτοιο και είναι φάουλ», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά με την άποψη του Ζοσέ Μουρίνιο ότι αυτός που θα πρέπει να πάρει τη «χρυσή» μπάλα είναι ο Ρονάλντο και όχι ο Μέσι, ο Άλμπα σχολίασε: «Ο Μουρίνιο έχει την άποψή του και είναι σεβαστή, όμως, ο Μέσι αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει. Ο Ρονάλντο ναι μεν είναι καλός, αλλά ο Μέσι είναι αυτός που θέτει τον πήχη».

Αναφορικά με τον Νταβίντ Βίγια, τόνισε: «Ο Βίγια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της ομάδας».

Μαρσέλο: «Δεν χάνω το χαμόγελό μου»

16/10/2012
Μαρσέλο: «Δεν χάνω το χαμόγελό μου»
Δύναμη ψυχής επιδεικνύει ο Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος μπακ επέστρεψε στη Μαδρίτη μετά το κάταγμα που υπέστη στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού, τραυματισμός που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες.

«Δεν χάνω ποτέ το χαμόγελό μου. Ό,τι έγινε… έγινε. Τώρα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να είμαι και πάλι σύντομα κοντά στην ομάδα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κι εσύ θα πρέπει να κρατάς ψηλά το κεφάλι και να κοιτάς μπροστά. Ήταν ο πρώτος κι ελπίζω ο τελευταίος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα μου. Δεν το εύχομαι σε κανέναν», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβα από τους φιλάθλους. Δεν ήξερα ότι τόσος κόσμος με αγαπούσε και τους ευχαριστώ όλους. Θέλω να επιστρέψω δυνατός και το ταχύτερο δυνατό για να τους δώσω χαρά. Θα κάνω τα πάντα για να γυρίσω γρήγορα και να βοηθήσω τη Ρεάλ».

 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Φευγάτος ο Τουρέ

16/10/2012
Φευγάτος ο Τουρέ
Κορεσμένος από την παρουσία του στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Γιάγια Τουρέ, σύμφωνα με τον ατζέντη του, γεγονός που τον οδηγεί στην αναζήτηση νέων ποδοσφαιρικών πολιτειών.

Όπως δήλωσε ο Ντιμίτρι Σελούκ, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αισθάνεται πως έχει εκπληρώσει τους στόχους του με τους «πολίτες», κατακτώντας το FA Cup και το πρωτάθλημα.

Μάλιστα αρκετοί σύλλογοι παρουσιάζονται ήδη πρόθυμοι να ανοίξουν στον Τουρέ νέους αθλητικούς ορίζοντες, ανάμεσά τους και η Τσέλσι.

Πάντως, ο ίδιος ο μάνατζερ του παίκτη θα προτιμούσε περισσότερο μια επιστροφή στα παλιά, παρά έναν εντελώς καινούργιο προορισμό: «Θα μπορούσε να υπογράψει σε οποιοδήποτε κλαμπ, όπως η Τσέλσι και η Μπάγερν Μονάχου, όμως θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο για εκείνον αν η Μπαρτσελόνα έκανε κάποια προσφορά για τον Γιάγια».

Ασταμάτητος ο Βέλλιος

16/10/2012
Ασταμάτητος ο Βέλλιος
Σκοράρει ασταμάτητα με τη δεύτερη ομάδα της Έβερτον, όμως το μεσημέρι της Τρίτης το έκανε και με την πρώτη! Ο Απόστολος Βέλλιος, με δύο δικά του γκολ, χάρισε στα «ζαχαρωτά» τη φιλική νίκη (2-0) επί της Χάντερσφιλντ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, δεν ευνοεί καθόλου τους συλλόγους, πολλοί ποδοσφαιριστές των οποίων μένουν πίσω και απλά προπονούνται, περισσότερο για να μην μείνουν πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Η Έβερτον, φρόντισε να δώσει την ευκαιρία σε ορισμένους από τους βασικούς της ποδοσφαιριστές να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι, το μεσημέρι της Τρίτης, έστω κι αν το εμπόδιο της Χάντερσφιλντ ήταν τέτοιο που απλά χρησίμευσε για «ξεμούδιασμα».

Μαζί με τους Φιλ Νέβιλ, Στίφεν Πίεναρ, Σέιν Ντάφι και Μαγκάι Γκιγιέ που πήραν χρόνο συμμετοχής, αγωνίστηκε και ο Απόστολος Βέλλιος. Ο Έλληνας επιθετικός, έδωσε ακόμη έναν λόγο στον Ντέιβιντ Μόγιες να «πονοκεφαλιάσει» για την επιθετική γραμμή του συλλόγου, αφού με δύο δικά του γκολ έδειξε – ξανά – σε εξαιρετική κατάσταση και η Έβερτον πήρε τη φιλική νίκη με σκορ 2-0.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο «Finch Farm», κεκλεισμένων των θυρών…

Νέα έρευνα για το Χίλσμπορο

16/10/2012
Νέα έρευνα για το Χίλσμπορο
Αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο θα καταθέσει ο Γενικός Εισαγγελέας Ντομινικ Γκριβ προκειμένου να ανατραπεί παλιότερη ετυμηγορία που απέδιδε τον θάνατο των 96 οπαδών της Λίβερπουλ στο Χίλσμπορο σε ατύχημα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ανεξάρτητης επιτροπής σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο, μπορεί οι οικογένειες των θυμάτων να αισθάνθηκαν ανακούφιση, όμως διεκδικούν με κάθε μέσο την τιμωρία όσων με τις πράξεις τους προκάλεσαν ή συνέβαλλαν στην τραγωδία.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος θα ζητήσει απο το δικαστήριο την επανεξέταση της υπόθεσης.

«Η εκτίμησή μου είναι πως τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι πλήρη και με δεδομένη την ανησυχία για περεταίρω καθυστέρηση αποφάσισα να υποβάλω την συγκεκριμένη αίτηση στο δικαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο θα ήθελα να καταστήσω σαφές πως θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα, προτού εφαρμοστεί οποιαδήποτε απόφαση.

Πιστεύω πως αυτοί οι 96 θάνατοι προήλθαν από μια σειρά γεγονότων, τα οποία και θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου. Αυτό που θέλω να συμβεί είναι να δώσω την ευκαιρία σε κάθε οικογένεια την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή της για το μέλος ή τα μέλη που έχασε. Ειδικότερα δεν θα πρέπει να υπάρξει μία έρευνα, αλλά 96» ήταν τα λόγια του Ντόμινικ Γκριβ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό από την αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας, ότι είναι πολύ πιθανό να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την τραγωδία.

«Μπέιλ όπως λέμε Κριστιάνο και Μέσι»

16/10/2012
«Μπέιλ όπως λέμε Κριστιάνο και Μέσι»
Τίποτα δεν έχει να ζηλέψει ο Γκάρεθ Μπέιλ από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με τον Χάρι Ρέντναπ. Ο Άγγλος τεχνικός τοποθέτησε τον Ουαλό ποδοσφαιριστή στην ίδια κλάση με τα δύο μεγάλα αστέρια της Primera Division.

«Πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος πέραν του ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα αστέρια, Μέσι και Ρονάλντο, βελτιώνεται διαρκώς», τόνισε αρχικά ο Άγγλος τεχνικός, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Ο Μπέιλ θα μπορούσε να αγωνιστεί σε κάθε ομάδα και να βελτιώσει το επίπεδό της. Σίγουρα κάποια μέρα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα παλεύουν για να τον αποκτήσουν».

Ο πρώην τεχνικός των «σπιρουνιών», αναφέρθηκε και στη νίκη των Ουαλών κόντρα στη Σκωτία, χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, τονίζοντας ότι: «Είναι θεαματικό το πως κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Μπέιλ έχει όλο το πακέτο. Είναι σε άψογη φυσική κατάσταση και μπορεί να σκοράρει και με τα δύο πόδια».

Μετράει μήνες ο Στάριτζ

16/10/2012
Μετράει μήνες ο Στάριτζ
Δύσκολα θα ολοκληρώσει τη σεζόν φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι ο Ντάνιελ Στάριτζ, αφού οι Λονδρέζοι εξετάζουν την παραχώρησή του, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πώληση και όχι δανεισμό συζητούν οι «μπλε», τι σκέφτεται να κάνει η Λίβερπουλ.

Ο Άγγλος επιθετικός δείχνει να έχει πάρει απόφαση πως δύσκολα θα βρει χρόνο και θέση στην αρχική ενδεκάδα, αφού ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Στάριτζ ξέρει πως εάν παραμείνει στην Τσέλσι, αυτό θα ισοδυναμεί με πισωγύρισμα, αφού τα τελευταία 2 χρόνια η καριέρα του είναι σε ανοδική πορεία και ο ίδιος θέλει –τουλάχιστον- να είναι βασικός.

Η Τσέλσι εξετάζει την περίπτωση πώλησής του τον Ιανουάριο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα ποσό κοντά στα 15 εκατομμύρια λίρες, το οποίο θα ζητήσουν από τους επίδοξους αγοραστές οι «μπλε». Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Στάριτζ το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο οι «κόκκινοι» είχαν ξεκαθαρίσει πως ήθελαν να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού.

Οι Λονδρέζοι δεν συζητούν τέτοιο ενδεχόμενο και δεν αποκλείεται ο Μπρένταν Ρότζερς να καταβάλει τελικά τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση του Στάριτζ, αφού η επιθετική δυστοκία της Λίβερπουλ απαιτεί ενίσχυση στη γραμμή κρούσης. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή πιέζει τη διοίκηση των «μπλε» για την παραχώρησή του, αφού ο διεθνής άσος θέλει να είναι στην αποστολή της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και για να γίνει αυτό πρέπει ο Στάριτζ να αγωνίζεται τακτικά με το σύλλογό του.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Ο Γκαλιάνι θα… στρώσει τον Μπαλοτέλι

16/10/2012
Ο Γκαλιάνι θα… στρώσει τον Μπαλοτέλι
Υπεραισιόδοξος; Ονειροπόλος; Ή απλά πιστεύει στις απίστευτες ικανότητες που έχει να χειραγωγεί τον κόσμο.

Όπως και να χαρακτηρίσει κανείς τον Αντριάνο Γκαλιάνι, η αλήθεια είναι πώς ο ίδιος θεωρεί εύκολο να χαλιναγωγήσει τον… επαναστάτη Μπαλοτέλι.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, κάνοντας τις φήμες για πιθανή μεταγραφή του σούπερ Μάριο στους «ροσονέρι» να… φουντώνουν.

Άλλωστε και από την μεριά της η Μάντσεστερ Σίτι καλοβλέπει την πώληση του Ιταλού.

«Δεν πιστεύω ότι είναι πια και τόσο δύσκολο να κρατήσει κανείς τον Μπαλοτέλι ήρεμο και μακριά από απερισκεψίες. Ωστόσο, δεν θα ήθελα να μιλήσω για τον παίκτη, χωρίς όμως να μπορώ να αρνηθώ ότι έχω μια σχετική αδυναμία στον Μάριο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ενώ όσον αφορά τις δηλώσεις του Ιμπραΐμοβιτς, ότι θα ήθελε να επιστρέψει στη Μίλαν, ο Γκαλιάνι τόνισε: «Σίγουρα αυτό είναι κάτι ενδιαφέρον, ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να γίνει τίποτα τέτοιο».

Μίλαν καλεί Νάνι

16/10/2012
Μίλαν καλεί Νάνι
Το ρόστερ της Μίλαν δεν θυμίζει τίποτα τα ένδοξα χρόνια της και η κατηφόρα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Μιλάνο, δείχνει πως οι «ροσονέρι» χρειάζονται παίκτες ηγέτες.

Οι μετοχές του Νάνι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί να ανεβαίνουν, πέφτουν και κάνει «μπαμ» πως ο Πορτογάλος, χρειάζεται μια ανανέωση.

Και γιατί να το κρύψουν.

Η μία περίπτωση είναι ιδανική για την άλλη και σύμφωνα με την Gazzeta dello Sport, ο γάμος ετοιμάζεται…

Οι Βρετανοί κοστολογούν κοντά στα 18 εκ. € τον Νάνι του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2014 και οι Μιλανέζοι δείχνουν ικανοί να καλύψουν το ποσό για να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή. Όπως υποστηρίζουν τα ιταλικά Μέσα δεν είναι παράξενο ακόμη κι αν αποκτηθεί ο Πορτογάλος τον Δεκέμβρη, αν και πιο πιθανό θεωρείται το σενάριο να υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών για το καλοκαίρι.

Κάτι, που βολεύει και την Μάντσεστερ. Η οποία θα τον έχει όλη τη χρονιά για να την βοηθήσει σε όλους της τους στόχους και θα τον πουλήσει καλοκαίρι, μια ιδανική περίοδο. Διότι μετά από έξι μήνες, ο Νάνι θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει ως ελεύθερος, αφού το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2014… Και αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως θέλει και η… νύφη και ο… γαμπρός, οπότε απομένει να δούμε πότε θα κανονιστεί ο γάμος.

«Καλύτερη ομάδα η Νάπολι»

16/10/2012
«Καλύτερη ομάδα η Νάπολι»
Το θέμα των ημερών στην Ιταλία, παρά τον αγώνα της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι αναμφίβολα η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Νάπολι για το πρωτάθλημα.

Ο Αλέσιο Τακινάρντι, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα της «γηραιάς κυρίας», εξέφρασε την άποψη ότι οι «παρτενοπέι» είναι καλύτερη ομάδα και έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τη νίκη.

«Σίγουρα θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ο παιχνίδι, καθώς η Νάπολι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Η ομάδα του Ματσάρι θεωρώ ότι είναι καλύτερη από την Γιουβέντους, ωστόσο, είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις τους “μπιανκονέρι”. Πιστεύω ότι μπορεί να πάρει τη νίκη η Νάπολι. Από την άλλη οι παίκτες της Γιουβέντους θέλουν να αποδείξουν ότι εκείνοι είναι καλύτεροι και σίγουρα θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο», ήταν αρχικά τα όσα δήλωσε.

Όσον αφορά την περίπτωση του Μπουφόν και τα όσα ακούγονται ότι κάνει τον τραυματία για να είναι έτοιμος στην αναμέτρηση με τη Νάπολι, ο Τακινάρντι σχολίασε: «Είναι ασέβεια να λέει κανείς κάτι τέτοιο. Ειδικά για έναν άνθρωπο, όπως είναι ο Μπουφόν, ο οποίος δεν έχει προκαλέσει ποτέ και δίνει τα πάντα για την εθνική ομάδα. Αυτό που εύχομαι εγώ είναι να γίνει σύντομα καλά».

Τραυματίστηκε ο Ρομπίνιο

16/10/2012
Τραυματίστηκε ο Ρομπίνιο
Νέο πρόβλημα προέκυψε στη Μίλαν. Όπως μεταδίδουν ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης ο Ρομπίνιο υπέστη μυϊκό τραυματισμό και είναι αναγκασμένος να απουσιάσει για τουλάχιστον δέκα μέρες από τις αγωνιστικές δραστηριότητες των «ροσονέρι». Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τα ματς κόντρα στη Λάτσιο και τη Μάλαγα.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δήλωνε πως με την επιστροφή των τραυματιών αισιοδοξεί πως η ομάδα του θα καταφέρει να βρει μια αγωνιστική ισορροπία. Αυτό που περίμενε ο προπονητής της Μίλαν ήταν να δει μαζί στην ομάδα τον Πάτο με τον Ρομπίνιο, ελπίζοντας πως οι δύο Βραζιλιάνοι θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του.

Όπως, όμως, μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, η επιθυμία του Αλέγκρι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα, αφού ο Ρομπίνιο αποχώρησε από την προπόνηση της Τρίτης με πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος αισθάνθηκε έντονο πόνο στο δεξί του μηρό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών της ομάδας κάνουν λόγο για αναγκαστική αποχή από κάθε δραστηριότητα για 10 μέρες. Αυτό σημαίνει πως ο Ρομπίνιο θα χάσει τον αγώνα κόντρα στη Λάτσιο για το Καμπιονάτο, καθώς και αυτόν με τη Μάλαγα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τις επόμενες ώρες ο παίκτης θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις ώστε να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση του μηρού του. Ελπίδα όλων στη Μίλαν είναι να αποκλειστεί μεγαλύτερη ζημιά και όντως ο Ρομπίνιο να επιστρέψει σε δέκα μέρες.

Τον πρώτο λόγο η Γιουβέντους

16/10/2012
Τον πρώτο λόγο η Γιουβέντους
Τη Γιουβέντους χρίζει φαβορί ο Μαρτσέλο Λίπι στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στη Νάπολι για την 8η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Ο Ιταλός τεχνικός, ωστόσο, ρίχνει και ένα «καρφί» σε αυτούς που διοικούν το ιταλικό ποδόσφαιρο, γιατί με τον τρόπο που καθορίζουν το πρόγραμμα, αναγκάζουν τις ομάδες να δίνουν σημαντικά ματς μετά από τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μπορεί το παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας με τη Δανία να μην έχει γίνει ακόμα, αυτό που έχει «ξεκινήσει» και μάλιστα από πολύ νωρίς, είναι το ματς της Γιουβέντους με τη Νάπολι. Τα Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας δείχνουν να ασχολούνται περισσότερο με την αναμέτρηση των δύο πρωτοπόρων που, αν και δεν θα κρίνει τον τίτλο, θα δώσει ωστόσο μια εικόνα για το φετινό Καμπιονάτο.

Ο Μαρτσέλο Λίπι από τη μακρινή Κίνα κλήθηκε να μιλήσει για αυτό το ματς στην εφημερίδα «Tuttosport» και να δώσει τις δικές του εκτιμήσεις. «Η Γιουβέντους είναι φαβορί σε αυτό το ματς, αν και η Νάπολι έχει μια σπουδαία ομάδα. Το σίγουρο είναι πως το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε θα είναι υψηλού επιπέδου», είπε ο Λίπι, αναφερόμενος στην αναμέτρηση των πρωτοπόρων.

Ποιοι θα είναι οι παίκτες - κλειδιά; «Ο Τζοβίνκο, που τον θεωρώ φαινόμενο και ο Καβάνι, που για να τον σταματήσει ο Κόντε πρέπει να σκαρφιστεί πολλά κόλπα. Αν, βεβαίως, βρεθούν στο γήπεδο και παίξουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους», επισήμανε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας.

Τι εννοεί με αυτό; «Είναι παράλογο που το πρόγραμμα αναγκάζει τους προπονητές των δύο καλύτερων ομάδων να προετοιμάσουν ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι έχοντας ένα σωρό παίκτες διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κανονίζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε οι αγώνες της εθνικής να μην επηρεάζουν το πρωτάθλημα και το αντίθετο. Τώρα δεν ξέρει κανείς σε ποια κατάσταση θα επιστρέψουν οι διεθνείς. Και αυτό μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα», τόνισε ο Μαρτσέλο Λίπι. 

Πλασάρει τον Ρόσι στην Ίντερ ο Παστορέλο

16/10/2012
Πλασάρει τον Ρόσι στην Ίντερ ο Παστορέλο
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της μεταγραφής του Τζουζέπε Ρόσι στην Ίντερ ο μάνατζερ του παίκτη Φεντερίκο Παστορέλο, μιλώντας στην «Gazzetta dello sport». Ο Παστορέλο σημείωσε πως ο πελάτης του δεν γνωρίζει προσωπικά τον προπονητή των «νερατζούρι», Αντρέα Στραματσόνι, αλλά πως είναι πολύ θετικός στην προοπτική να εργαστεί μαζί του.

Μετά από μια σειρά σοβαρών τραυματισμών που τον κράτησαν εκτός αγωνιστικών χώρων τον τελευταίο χρόνο, ο Τζουζέπε Ρόσι βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας ελπίζοντας πως τον ερχόμενο Μάρτιο θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Ο Ιταλός επιθετικός αισιοδοξεί πως θα επιστρέψει δυνατότερος και θα «αναγκάσει» τους σημαντικούς συλλόγους της πατρίδας του να ασχοληθούν μαζί του, αφού επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από τη Βιγιαρεάλ.

Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό πως ο Ρόσι ενδιαφέρει την Ίντερ. Ο μάνατζερ του παίκτη, Φεντερίκο Παστορέλο, μιλώντας για αυτή την προοπτική, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει θετική έκβαση. «Το πλάνο του Μάσιμο Μοράτι ταιριάζει στον Ρόσι. Μια ομάδα ανταγωνιστική, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με περιορισμένο μπάτζετ και με υψηλούς στόχους, είναι ακριβώς το πλάνο που συγκινεί τον παίκτη. Πιστεύω πως ο Τζουζέπε θα μπορούσε να αποτελεί μέρος αυτού του πλάνου. Ο ίδιος θα το ήθελε πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντρέα Στραματσόνι και ο Τζουζέπε Ρόσι έχουν μιλήσει; «Από όσο γνωρίζω, όχι. Δεν γνωρίζονται, καν. Αλλά ο τρόπος που ο προπονητής της Ίντερ εργάζεται, ικανοποιεί τις απαιτήσεις του πελάτη μου», απάντησε ο Παστορέλο.

Ο ίδιος έχει μιλήσει για την Ίντερ με τον Ρόσι; «Μιλήσαμε για όλες τις πιθανές λύσεις για την καριέρα του και ασφαλώς αναφερθήκαμε και στην Ίντερ. Ο Ρόσι θα ήθελε να παίξει στην ομάδα του Μιλάνου, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Προέρχεται από σοβαρούς τραυματισμούς, όμως. «Άλλος στη θέση του θα τα είχε παρατήσει. Ο Ρόσι έχει τεράστιες ψυχικές δυνάμεις. Θα επανέλθει καλύτερος από πριν, μην αμφιβάλετε για αυτό. Από το Μάρτιο που θα ξαναπαίξει, θα δείτε πως εξακολουθεί να είναι σπουδαίος παίκτης», ήταν το σχόλιο του Φεντερίκο Παστορέλο.

ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Διαψεύδει ο Λισάντρο για Φιορεντίνα

16/10/2012
Διαψεύδει ο Λισάντρο για Φιορεντίνα
Κατηγορηματικά διέψευσε ο Λισάντρο Λόπες το ιταλικό δημοσίευμα που ήθελε τη Φιορεντίνα να καταθέτει πρόταση ύψους 10 εκατ. ευρώ στη Λιόν για να τον αποκτήσει.

Ο Αργεντινός επιθετικός, μιλώντας στη «Le Progres», τόνισε πως δεν υπήρξε καμία επαφή με τους «βιόλα», ενώ εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια στους «λιονέ», λόγω της εξαιρετικής σχέσης που έχει αναπτύξει με την κερκίδα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                            

Ψάχνει για ομάδα ο Πλιάτσικας

16/10/2012
Ψάχνει για ομάδα ο Πλιάτσικας
Καθόλου καλά δεν εξελίσσεται η καριέρα του Βασίλη Πλιάτσικα στη Σάλκε, όπως αποκαλύπτει σήμερα (16/10) η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η διοίκηση της γερμανικής ομάδας είναι ενοχλημένη από το καλοκαίρι με τον 24χρονο χαφ.

Ο λόγος είναι ότι εκείνος και «πάτησε» πάνω στο συμβόλαιό του (250 χιλιάρικα για φέτος) και πριν από λίγο καιρό τον ανάγκασαν να μην προπονείται ούτε με τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

Ο Έλληνας μέσος ψάχνει ομάδα για να μπορέσει να δοκιμαστεί και ενδεχομένως τον Ιανουάριο να πάρει μεταγραφή.

Επέστρεψε… νωρίς ο Ντράξλερ

16/10/2012
Επέστρεψε… νωρίς ο Ντράξλερ
Μπορεί η απουσία του Ντράξλερ από τις προπονήσεις της Σάλκε να υπολογιζόταν στις τέσσερις εβδομάδες, μετά το τραυματισμό του στο ματς με την Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο ίδιος διέψευσε γρήγορα το ιατρικό επιτελείο των Γερμανών και επανήλθε ύστερα από δύο εβδομάδες.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός είχε υποστεί κάταγμα στο αριστερό του χέρι και η διάρκεια αποθεραπείας του υπολογιζόταν στον ένα μήνα, ωστόσο αυτός επανήλθε στις δύο εβδομάδες.

Παρόλα’ αυτά το τιμ των «βασιλικών μπλε» δεν πρόκειται να πιέσει άμεσα τον Ντράξλερ καθώς δεν θέλει να ρισκάρει.


ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου