ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Παράδειγμα προς μίμηση ο Χάινς (videos)

Παράδειγμα προς μίμηση ο Χάινς (videos)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκθείασε πρόσφατα τον Κάιλ Χάινς τόσο για την αγωνιστική του εικόνα, όσο και για τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία που διαθέτει. Ο Αμερικανός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας με δηλώσεις του εξήρε και επαίνεσε την αγωνιστική νοοτροπία και απόδοση του Κάιλ Χάινς στην αναμέτρηση.
Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός είπε για τον δυναμικό Αμερικανό σέντερ: "Θα ήθελα να πω κάτι για τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος μπαίνει στα ματς πάντα με την ίδια διάθεση. Δεν υποτιμάει κανέναν αντίπαλο και έτσι πρέπει να κάνουν όλοι. Είναι πάντα σοβαρός, συγκεντρωμένος και πρόθυμος, βγάζοντας διάθεση, πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι του. Οποιοδήποτε και αν είναι το όνομα του αντιπάλου δεν χαλαρώνει και τα δίνει όλα για την ομάδα. Η ενέργεια και η θέληση που παρουσίασε στο παιχνίδι με τον τρόπο που αγωνίστηκε, ουσιαστικά, μας ώθησε κόντρα στον ΠΑΟΚ ώστε να φτάσουμε στη νίκη".  Ο 26χρονος σέντερ από το Νιου Τζέρσεϊ των Η.Π.Α, αγωνίστηκε για περίπου 21 λεπτά στο ματς, σημειώνοντας 8 πόντους (4/7δ), μάζεψε 7 ριμπάουντ (2 επ), ενώ μέτρησε 2 ασίστ, συν 1 κλέψιμο. Η προσφορά του ήταν μεγάλη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, βγάζοντας πράγματι τεράστια διάθεση και ενέργεια στο παιχνίδι του.

Το ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεχώρισε με τις δηλώσεις του την παρουσία του Κάιλ Χάινς στο παιχνίδι εύλογα μεταφράστηκε πως ίσως αυτό να αποτελεί... σπόντα για ορισμένους  παίκτες, δηλαδή στο ότι κάποιοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν δείχνουν την ίδια σοβαρότητα όταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ομάδες με χαμηλότερη δυναμική. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε όμως πως έκανε αυτό το σχόλιο διότι τον ικανοποίησε (για ακόμη μία φορά) η αγωνιστική συμπεριφορά και νοοτροπία του Αμερικανού σέντερ, δίχως να έχει την διάθεση να αφήσει κάποιο υπονοούμενο για κάποιον άλλο μπασκετμπολίστα του.

Σε ανύποπτο χρόνο ο Έλληνας τεχνικός είχε αναφερθεί και πάλι με πολύ θετικά σχόλια για τον αθλητή Κάιλ Χάινς, λέγοντας τα εξής:"ίσως να αποτελεί τον καλύτερο μαύρο μπασκετμπολίστα (μαζί με τον Λο) που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό πρωτάθλημα, όσον αφορά από θέμα χαρακτήρα. Διαθέτει σωστή νοοτροπία, είναι σοβαρός, έχει αντίληψη και είναι τρομερά πειθαρχημένος. Είναι άριστος επαγγελματίας, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες". Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, έχει μείνει εντυπωσιασμένος από την παρουσία του ύψους 1.98μ. σέντερ στον Ολυμπιακό, τόσο από αγωνιστικής πλευράς, όσο και από θέμα συμπεριφοράς. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Κάιλ Χάινς είναι παράδειγμα προς μίμηση και η παρουσία του και μόνο στο ρόστερ "τραβάει" και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ώστε να ανεβάσουν την απόδοση τους.

Από αγωνιστικής πλευράς, τι και αν έχει ύψος για γκαρντ, το μειονέκτημα του έχει καταφέρει σχεδόν να το "εξαφανίσει" με την απίστευτη δύναμη του, το εντυπωσιακό του άλμα, αλλά και με τα γρήγορα πόδια που διαθέτει, στοιχεία τα οποία του δίνουν την δυνατότητα να τα βάλει με οποιονδήποτε σέντερ στην Ευρώπη. Όσο μπόι και αν του λείπει (1.98μ), άλλο τόσο αγωνιστικό θράσος και πάθος διαθέτει. Είναι χαρακτηριστικές οι φάσεις όταν βρίσκεται κάτω από την ρακέτα με δύο και τρία σώματα να προσπαθούν να τον σταματήσουν και εκείνος σαν... υπερ-ήρωας να πετάγεται (εκεί που δεν το περιμένεις) ψηλά στον αέρα, τελειώνοντας τις φάσεις είτε με εντυπωσιακά καρφώματα, είτε ακόμη και με γκολ-φάουλ, δεχόμενος "ξύλο" και μπόλικα σπρωξίματα. Μαχητής μέσα στο γήπεδο, κάνοντας κατάθεση ψυχής όποτε αγωνίζεται.Ο Κάιλ Χάινς όταν βρίσκεται κοντά στο καλάθι είναι "δυναμίτης" και δύσκολα καταφέρνεις να τον περιορίσεις.

Σαφώς και διαθέτει ορισμένες αδυναμίες, όπως το ότι είναι ασταθής από την γραμμή των βολών, αλλά και ότι κάποιες φορές δεν μπορεί να τα καταφέρει αντιμετωπίζοντας αρκετά ψηλά κορμιά. Παρά το γεγονός αυτό όμως τον έχουμε απολαύσει συχνά-πυκνά να κερδίζει σε μονομαχίες αρκετούς ψηλότερους σέντερ από εκείνον (ο Κρστιτς ακόμη θυμάται την τάπα που δέχτηκε στο ΣΕΦ) βγάζοντας τεράστια ενέργεια, θέληση, διάθεση, αυταπάρνηση και πάθος στο παιχνίδι του. Δουλεύει πάντως στους τομείς που υστερεί και προσπαθεί μέσω της προπόνησης να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί καλύτερος. Αποτελεί εγγύηση για τον Ολυμπιακό στα ριμπάουντ, αρέσκεται και το απολαμβάνει να κόβει με εντυπωσιακά μπλοκ τους αντιπάλους του, είναι εξπέρ στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση έχει τον τρόπο ώστε να τελειώνει τις φάσεις παίζοντας κατά μέτωπο με διάφορους τρόπους.

Και από θέμα συμπεριφοράς όμως είναι καταπληκτικός. Εντυπωσιακά ήρεμος στους αγώνες, ακόμη και σε δύσκολες φάσεις. Σε κρίσιμες στιγμές που η μπάλα "καίει", που οι παλμοί στην καρδιά χτυπούν πολύ γρήγορα και το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι, εκείνος παραμένει απόλυτα ψύχραιμος. Διαθέτει τεράστιο βαθμό συγκέντρωσης, σε σημείο που δεν επηρεάζεται από τίποτα σε οποιαδήποτε έδρα και αν αγωνίζεται, επικεντρωμένος στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητικού-τιμ. Διαθέτει εξαιρετικό χαρακτήρα, σωστή νοοτροπία, καλή αντίληψη, είναι σοβαρός, συνεπής, πειθαρχημένος και δουλεύει με επαγγελματισμό. Το ότι ο Τζόι Ντόρσεϊ αποτελεί τον βασικό σέντερ του Ολυμπιακού, αυτό δεν περιορίζει τον ρόλο του στην ομάδα. Ίσα-ίσα που ο κόουτς Μπαρτζώκας μέχρι στιγμής τον χρησιμοποιεί συχνότερα στο παρκέ σε σχέση με τους άλλους δύο σέντερ (Ντόρσεϊ-Μαυροειδή), τρέφοντας τεράστια εμπιστοσύνη και σιγουριά, τόσο στις αγωνιστικές δυνατότητες του Αμερικανού σέντερ, όσο και στον χαρακτήρα του.

Βίντεο - Η σούπερ εμφάνιση του Χάινς στο ΟΑΚΑ:

 
Bίντεο - Οι τάπες του Χάινς στο ΣΕΦ σε Μπατίστ-Βουγιούκα:

 
Bίντεο - Ο "δυναμίτης" Χάινς έκανε... μπαμ, κόντρα στη Σιένα:



Βίντεο - Έκανε θραύση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ:

 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου