ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

12/12/2012

Κουμάλο: «Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία…»

10/12/2012
Κουμάλο: «Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία…» 
Ο Μπονγκανί Κουμάλο δεν έχει πείσει με την απόδοσή του στους πρώτους μήνες παραμονής του στον ΠΑΟΚ. Κάτι που μοιάζει να αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος.

«Προσπαθώ από παιχνίδι σε παιχνίδι να παρουσιάζομαι καλύτερος. Δεν θα πω ότι είμαι καλός, θέλω να βελτιωθώ γιατί αυτό είναι το κίνητρό μου», τόνισε ο 25χρονος στόπερ.

Επιπλέον δεν φαίνεται …ενημερωμένος ότι στην 3η φάση του Κυπέλλου τα παιχνίδια είναι διπλά. «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, που δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Θέλουμε τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση», είπε εν όψει του εκτός έδρας ματς με τον Αιγινιακό.


Αναλυτικά, όσα είπε στο “Αθλητικό Metropolis”:

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Το ξέραμε αυτό, ήμασταν προετοιμασμένοι και έτοιμοι να επιστρέψουμε στις νίκες. Πράγματι στο ξεκίνημα είχαμε κάποια κενά στην άμυνα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί πρώτα κάνεις μία αναγνώριση του αντιπάλου και μετά οι αμυντικοί βρίσκουν τα πατήματά τους».

Για την συνεργασία με τον Ιντζίδη: «Τα πήγε καλά. Αυτό που είδαμε στο γήπεδο ήταν μετά από πολλές προπονήσεις που συνεργαστήκαμε. Είναι καλό ποδοσφαιριστής».

Για το ματς Κυπέλλου με τον Αιγινιακό στην Κατερίνη την Πέμπτη: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, που δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, θέλουμε τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να σκεφτόμαστε τα επόμενα ματς, βλέπουμε μόνο της Πέμπτης. Θέλουμε να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά για να προχωρήσουμε».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας: «Σίγουρα στο γήπεδό μας παίζουμε καλύτερα, γνωρίζουμε καλύτερα το γήπεδο, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε εκτός έδρας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο».

Για τη δική του απόδοση: «Προσπαθώ από παιχνίδι σε παιχνίδι να παρουσιάζομαι καλύτερος. Δεν θα πω ότι είμαι καλός, θέλω να βελτιωθώ γιατί αυτό είναι το κίνητρό μου, προσπαθώ μέσα στο γήπεδο για να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Με το… ίδιο όνειρο

10/12/2012
Με το… ίδιο όνειρο
Ο Ατρόμητος ρίχνεται στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Περιστεριώτες κάνουν… σεφτέ στη διοργάνωση, όπου τα τελευταία δύο χρόνια έφτασαν μέχρι το τέλος και συμμετείχαν σε δύο τελικούς, χωρίς όμως να πανηγυρίσουν ένα τρόπαιο. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Βόλου με το πρώτο παιχνίδι να είναι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης της Δευτέρας δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, ενώ όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον ΟΦΗ έκαναν χαλάρωμα. Παράλληλα ανακοινώθηκε και η αποστολή στην οποία δεν είναι οι Σκόνδρας, Ιτάνζ και Καραγκούνης. Μάλιστα, οι τρείς ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν υπό τις οδηγίες του γυμναστή αποκατάστασης.

Μάλιστα θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Καραμάνος και ο Μπέλιτς, ενώ δεν αποκλείεται να ντεμπουτάρει και ο Μανώλης Καλλέργης, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος.

Την αποτελούν 19 παίκτες που είναι οι: Ράντμαν, Καραγκιολίδης, Αθανασίου, Τζαμάλ, Νάστος, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Μπάλλας, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Επστάιν, Γκαρσία, Καραμάνος, Κούτσι, Μπέλιτς, Μπρίτο, Καλλέργης.

«Το θέλαμε περισσότερο από τον Ολυμπιακό»

10/12/2012
«Το θέλαμε περισσότερο από τον Ολυμπιακό»
Την πεποίθηση πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο πως ήθελαν περισσότερο το ντέρμπι από τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο στόπερ των «πράσινων», Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε, όμως εγώ αυτό είδα μέσα στο γήπεδο», είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o «πιτσιρικάς» του τριφυλλιού.

«Όχι μόνο θα βγούμε στην πρώτη πεντάδα, αλλά θα πάρουμε και καλή θέση», συμπλήρωσε.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στον Τόλη Χριστοφοράκη και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας.

-Πολλοί θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάει την νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό.
«Είμαι και εγώ από αυτούς που θεωρούν ότι αξίζαμε τη νίκη στο ντέρμπι. Θέλαμε περισσότερο το ματς. Παρότι περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα με τρία ματς, μπήκαμε στο γήπεδο όπως έπρεπε. Και νομίζω ότι ήταν ένα ντέρμπι, με όλη τη σημασία της λέξης. Έγινε ένα πολύ καλό ματς».

-Είπες ότι θέλατε περισσότερο το ματς. Θεωρείς ότι αυτό έγινε και λόγω της βαθμολογικής διαφοράς που υπάρχει στο πρωτάθλημα και το κίνητρο δεν ήταν το ίδιο;
«Δεν ξέρω για ποιο λόγο έγινε και δεν μπορώ να πω πως ένιωθαν, δεν ξέρω τι κάνουν και δεν παρακολουθώ τι γίνεται στις άλλες ομάδες. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου και λέω αυτό που είδα μέσα στο γήπεδο και νιώθω ότι το θέλαμε περισσότερο».

-Σε ποιο λόγο οφείλεται αυτή η… μεταμόρφωση που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό;
«Στην διάθεση. Έχουμε διάθεση να προσφέρουμε περισσότερα και το δείχνουμε. Εγώ πάντως, ευχαριστώ τον Φερέιρα που με έβαλε να παίξω με την πρώτη ομάδα».

-Θεωρείς πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αρπάξεις την ευκαιρία σου φέτος;
«Ναι. Και για μένα και για πολλά ακόμη παιδιά είναι η ευκαιρία να παίξουμε, να καθιερωθούμε αλλά και να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται».

-Εσένα σε αγχώνει το οικονομικό που ανέφερες ή σε νοιάζει να καθιερωθείς;
«Φυσικά να καθιερωθώ και να παίζω».

-Πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να μπει στην πρώτη πεντάδα;
«Σίγουρα. Πιστεύω πως και στην πρώτη πεντάδα θα είμαστε και καλή θέση θα πάρουμε…»

Τι «τρέχει» με ΠΑΟΚ και Gazprom

10/12/2012
Τι «τρέχει» με ΠΑΟΚ και Gazprom
Όπως έχει διαφανεί εδώ και καιρό, ο ΠΑΟΚ θα αξιοποιήσει την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να ενισχυθεί σε συγκεκριμένες θέσεις.

Στο μεταξύ όμως μπορεί να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση, καθώς επίσης εδώ και καιρό φαίνεται πως υπάρχει πρόθεση της Gazprom να εμπλακεί στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Μια κίνηση ικανή να «απογειώσει» τα ταμεία της ομάδας, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν παγκόσμιο κολοσσό της ενέργειας. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έχει διαδραματίσει η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, που από τον πρώτο καιρό της παρουσίας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προσπαθήσει με τις διασυνδέσεις του να κάνει πιο ισχυρούς τους Θεσσαλονικείς. Τα σενάρια περί χορηγίας της Gazprom ολοένα και πληθαίνουν, ενώ προ ημερών υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Πάλι έξω ο Κουίνσι

10/12/2012
Πάλι έξω ο Κουίνσι
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και πάλι ο Κουίνσι.

Ο Γκανέζος παρότι είχε προπονηθεί κανονικά την Παρασκευή, μετά ένιωσε ενοχλήσεις, τέθηκε νοκ-άουτ από το ντέρμπι και πολλοί περίμεναν πως την Δευτέρα θα μπει και πάλι σε κανονικό ρυθμό.

Όμως ο μεσοεπιθετικός των «πράσινων» προπονήθηκε και πάλι μόνος του και εάν μέχρι την Τετάρτη δεν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, πιθανόν να χάσει και το παιχνίδι με την Βέροια.

Από εκεί και πέρα, όσοι ξεκίνησαν βασικοί στο ματς με τον Ολυμπιακό έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ασκήσεις με πάσες και ολοκλήρωσαν με δίτερμα. Ο Ρότσα έδωσε ρεπό για την Τρίτη και από Τετάρτη αρχίζει η προετοιμασία για το παιχνίδι στην Ημαθία που κλείνει ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας.

Ανησυχεί για δύο…

10/12/2012
Ανησυχεί για δύο… 
Δύο προβλήματα προέκυψαν στον προπονητή του Πλατανιά, από την αναμέτρηση με την Βέροια. Πιο συγκεκριμένα οι Λεωνίδας Αργυρόπουλος και Τσιγκότζι Ουντότζι απέκτησαν προβλήματα τραυματισμών και η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί την Τρίτη.

Για τον πρώτο υπάρχει ένα θέμα στο δικέφαλο και πολύ δύσκολα θα ταξιδέψει στη Λιβαδειά για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Από την άλλη η κατάσταση του Νιγηριανού θα εκτιμηθεί την Τρίτη, προκειμένου να είναι και ο Άγγελος Αναστασιάδης σίγουρος για το αν θα μπορεί να συμπεριλάβει τους δύο παίκτες στα πλάνα του.

Τέλος ο Ηλίας Αναστασάκος συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα και το ελαφρύ τρέξιμο που κάνει. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του να δίνουν τις οδηγίες τους στο Μάλεμε το μεσημέρι. Τέλος, στο ίδιο γήπεδο την ίδια ώρα θα γίνει και η αυριανή προπόνηση των Χανιωτών.

Όλοι μαζί και ο... Πόι μόνος

10/12/2012
Όλοι μαζί και ο... Πόι μόνος
Με μοναδικό απόντα τον Μάουρο Πόι ξεκίνησε η εβδομάδα στον Λεβαδειακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο και γυμνάστηκε ατομικά, χωρίς ωστόσο να ανησυχεί ιδιαίτερα το ιατρικό επιτελείο των Βοιωτών.

Μετά το ρεπό που είχε δώσει ο Γιώργος Παράσχος την Κυριακή, οι παίκτες του Λεβαδειακού επέστρεψαν στις προπονήσεις. Όσοι αγωνίστηκαν στην Τούμπα, έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις και αγωνιστικά τετράγωνα.

Ο μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Έλληνα τεχνικό είναι ο Πόι, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Την Τρίτη το πρωί έχει προγραμματιστεί προπόνηση στο γήπεδο της Χαιρωνείας, όταν θα ξεκινήσει και… τυπικά η προετοιμασία ενόψει Πλατανιά για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δερμιτζάκης: «Μπροστά στο πένθος, τα άλλα δεν έχουν αξία»

10/12/2012
Δερμιτζάκης: «Μπροστά στο πένθος, τα άλλα δεν έχουν αξία» 
Σε ένα άσχημο γεγονός στάθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο προπονητής του Πανθρακικού αναφέρθηκε στο χαμό τριών παιδιών στην Καβάλα και μετέφερε τα συλλυπητήρια και τις ευχές όλων των ανθρώπων της ομάδας της Κομοτηνής. Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της νίκης επί της ΑΕΚ, ενώ απέφυγε να μιλήσει για την διαιτησία και για τα παράπονα των «κιτρινόμαυρων» και του Έβαλντ Λίνεν. Παράλληλα έκανε λόγια για απουσίες και κούραση, τα οποία προστέθηκαν στο βαρύ τερέν του ΔΑΚ Κομοτηνής.

Ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε αρχικά: «Επειδή στη ζωή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από τον αθλητισμό, σήμερα είμαστε θλιμμένοι για το χαμό των τριών μικρών παιδιών 5,7 και 14 ετών, που έχασαν τη ζωή τους στο Μεσορόπι Καβάλας. Μπροστά στο πένθος όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή δεν αποκτούν αξία. Συλλυπούμεθα και συμπαραστεκόμαστε στην οικογένειά τους και ας είναι μαλακό το χώμα που θα τα σκεπάσει τα παιδιά.

Όσον αφορά τον αγώνα, θέλαμε τη νίκη για να αναρριχηθούμε βαθμολογικά, απέναντι σε έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία. Η νίκη δεν ισούται μόνο με τρεις βαθμούς, γιατί η ΑΕΚ έχει κοινό στόχο με εμάς. Είχαμε πάθος, καθαρό μυαλό και γενικότερα πολύ καλή εικόνα και θεωρώ πως είναι δίκαιη η νίκη του Πανθρακικού».

Για την κούραση και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου: «Υπήρχε κούραση και ο αγωνιστικός χώρος προκάλεσε κάποια προβλήματα, αλλά νομίζω πως παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο».

Για τις πολλές απουσίες του Πανθρακικού: «Δε στέκομαι ποτέ σε απουσίες, δεν το έχω κάνει ποτέ στο παρελθόν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ, θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Θέλαμε να κερδίσουμε, έτσι στήθηκε η ομάδα, για να πάρει τη νίκη».

Για την εμφάνιση του Μπαϊκαρά: «Ο Μπαϊκαρά έκανε άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι και μάλιστα σε μια θέση που δεν είναι η συνηθισμένη γι’ αυτόν. Κερδίσαμε έναν ποδοσφαιριστή και αυτός είναι ο Μίνγκας, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά και είχε όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένα δεξί χαφ. Ακόμα και ο Κοντογουλίδης στο ένα λεπτό που μπήκε και έπαιξε, έδειξε πως ο Πανθρακικός είναι μια οικογένεια».

Για τις διαμαρτυρίες του Έβαλντ Λίνεν: «Η νίκη της ομάδας μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Δε γνωρίζω για ποιες φάσεις διαμαρτύρεται ο αντίπαλος προπονητής και δεν ασχολούμαι ποτέ με τη διαιτησία».

Εκτός Αργυρόπουλος, Ουντότζι

11/12/2012
Εκτός Αργυρόπουλος, Ουντότζι 
Ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να νικήσει τη Βέροια την Κυριακή και όλοι στους Χανιώτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς με τον Λεβαδειακό την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μάλεμε, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να μην έχει στη διάθεσή του τους Λεωνίδα Αργυρόπουλο και Τσιγκόζι Ουντότζι, οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες από την αναμέτρηση με τη «βασίλισσα του Βορρά». Αμφότεροι υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν την Τρίτη.

Ατομικό πρόγραμμα με ελαφρύ τρέξιμο ακολούθησε ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος αντιμετωπίζει, επίσης, πρόβλημα τραυματισμού από την περασμένη Παρασκευή και για αυτό έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με τη Βέροια.

Η προπόνηση της Τρίτης έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 στο ίδιο γήπεδο.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα η ΠΑΕ, ενημερώνει για τα εισιτήρια της αναμέτρησης της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

"Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα συνεχιστεί η πώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα Κυπέλλου του Πλατανιά με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, με ώρα έναρξης τις 16.30.

Η πώληση θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ στον Πλατανιά και από το Ενημερωτικό Περίπτερο του Δήμου Χανίων, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διαρκείας -πλην των VIP- δεν ισχύουν για τους αγώνες του Κυπέλλου, όπως η ΠΑΕ Πλατανιάς είχε ανακοινώσει πριν ξεκινήσει τη διάθεσή τους".

«Δεν ασχολούμαστε με τον Τσάκα»

11/12/2012
«Δεν ασχολούμαστε με τον Τσάκα»
Ο Βλάσης Τσάκας επανήλθε στο προσκήνιο με νέες υποσχέσεις για… πρίγκιπες. Διατείνεται, δε, πως ο Φεϊζάλ είναι στην Αθήνα και ήδη έχει στείλει επιστολή στους μετόχους με την οποία ζητά τις μετοχές της ΠΑΕ, ενώ αναφέρει πως την Τετάρτη θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου επιταγή τραπέζης 15 εκατ. ευρώ.

«Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται μέσω Τύπου. Όποιος σοβαρός επιχειρηματίας θέλει, μπορεί να μας βρει. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ξέρουμε ποιος είναι και δεν ασχολούμαστε μαζί του», ήταν η απάντηση του περιβάλλοντος του Γιάννη Αλαφούζου, που είναι επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Ενδιαφέρον «Ελέ» για Ελληνόπουλο της Γιουβέντους

11/12/2012
Ενδιαφέρον «Ελέ» για Ελληνόπουλο της Γιουβέντους
Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για τον δανεισμό του Άλμπερτ Ρούσσου αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο προπονητής του Πανιωνίου θέλησε να εκμεταλλευτεί τα «κονέ» που έχει στην Ιταλία για να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον 16χρονο ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους.

Ωστόσο, οι «μπιανκονέρι» απάντησαν αρνητικά, επειδή τώρα θέλουν να δουλέψουν ένα χρόνο τον πιτσιρικά στην πρώτη ομάδα που αρχίζει να κάνει προπονήσεις το τελευταίο διάστημα.

Ο Ρούσσος έχει ξεκινήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Ρόδο και συγκεκριμένα τον Διαγόρα, ενώ πριν φύγει για την Ιταλία ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε εκδηλώσει ο Ολυμπιακός.

Την ίδια ώρα, οι Νεοσμυρνιώτες φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Στέλιο Μαραγκό (23χρονος στόπερ), ο οποίος πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της Καβάλας στη Football League.

Νοστάλγησε την Κύπρο ο Ζε Βιτόρ

11/12/2012
Νοστάλγησε την Κύπρο ο Ζε Βιτόρ
Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να πάρουν σύντομα ‘διαζύγιο’ ο Χοσέ Ζε Βιτόρ με τη Βέροια, όπως γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο Πορτογάλος μέσος θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από τη «βασίλισσα του Βορρά», όμως όλα δείχνουν ότι δεν θα μείνει αρκετό καιρό στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Το μυαλό του 30χρονου παίκτη βρίσκεται στην Κύπρο, όπου είχε αρκετές συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΛ και ετοιμάζεται να επιστρέψει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Βέροια ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για τον αυριανό εντός έδρας αγώνα με τον Θρασύβουλο (18:30) για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέραν των γνωστών απουσιών των Μπελλόν, Μπεθέρα και Τόμας, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα.

Το σίγουρο είναι πως στη Βέροια θέλουν να κάνουν μια πειστική εμφάνιση και να εξασφαλίσουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, ώστε να μη χρειαστεί να σπαταλήσουν περισσότερες δυνάμεις στον δεύτερο αγώνα στη Φυλή.

Αποστολή για Λάρισα και Κρήτη

11/12/2012
Αποστολή για Λάρισα και Κρήτη
Χωρίς επιπλέον προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της αυριανής (12/12) εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Λάρισα για το κύπελλο. Ο Σάκης Τσιώλης συμπεριέλαβε 23 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, που θα ταξιδέψει απευθείας στην Κρήτη για το παιχνίδι του Σαββάτου (15/12) με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα.

Εκτός πλάνων βρίσκονται οι Περόνε, Σανκαρέ, Ουσέρο και Μπακασέτας, που παραμένουν στη λίστα με τους τραυματίες. Η επιπλέον απουσία στο ματς κυπέλλου είναι αυτή του Κουρμπέλη, που αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη.

Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Φούλοπ, Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Φορμίκα, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Κωστούλας, Καστέλς, Ρούσσης, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ, Καρντάσιο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Αλβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Καλαντζής, Ντινιωτάκης και Γκάμπριελ.

Μετά τον αγώνα στη Λάρισα, η αποστολή του Αστέρα θα παραμείνει στη θεσσαλική πόλη και το πρωί της Πέμπτης θα προπονηθεί σε γήπεδο της περιοχής. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα ταξιδέψει αεροπορικώς για την Κρήτη.

Επιφυλακτικός ο Κατσιαούνης

11/12/2012
Επιφυλακτικός ο Κατσιαούνης
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ο Αλέκος Κατσιαούνης να απαντήσει στην «Κοινωνία Μελών Άρη» για να συμμετάσχει σε διοίκηση Πρωτοδικείου.

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ παρουσιάζεται επιφυλακτικός και θέλει να σκεφτεί καλά πριν πει το «ναι».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ζαμπέτας θα βρίσκεται κοντά στους διοικούντες και θα βοηθάει απ’ έξω σε θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και χρειάζεται η συνδρομή του.

Την ίδια ώρα, δεδομένες θεωρούνται οι παρουσίες των κ.κ Ψηφίδη, Τικπασάνογλου και Σπυρίδων κι ενός νομικού από το άρθρο 99. Πιθανότατα αυτός θα είναι ο Στάθης Τσομίδης. Γίνονται επαφές με άλλα δύο τρία άτομα, καθώς η διοίκηση Πρωτοδικείου θα είναι 7αμελές.

Με τον κόσμο του στη Βέροια

11/12/2012
Με τον κόσμο του στη Βέροια
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξασφάλισε 1000 εισιτήρια για το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, με τη Βέροια.

Ετσι, λοιπόν, οι «πράσινοι», που βρίσκονται σε ανοδική πορεία, σε ότι αφορά τις εμφανίσεις τους, θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους, την Κυριακή (19:30), με στόχο να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες τις τελευταίες μέρες στην πρωτεύουσα της Ημαθίας είναι… πολικές! Από χθες στην πόλη χιονίζει και μένει να δούμε αν ο καιρός παραμείνει έτσι την ημέρα του αγώνα ή θα είναι βελτιωμένος.

«Γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες της ΑΕΚ»

11/12/2012

«Γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες της ΑΕΚ»
Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε ο Τάσος Στασινόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης των υποδομών της Ένωσης αναφέρθηκε στο πλάνο της ομάδας, στον τρόπο που δουλεύουν, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στις επιτυχίες που έχουν, επανδρώνοντας την πρώτη ομάδα με παιδιά από τα φυτώρια του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ:

Για το πλάνο των ακαδημίων:
«Το πλάνο των ακαδημιών της ΑΕΚ ξεκίνησε το 2004 με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Από τότε οι ακαδημίες πέρασαν σε άλλη φάση. Βέβαια όσο και να προσπαθούν οι άνθρωποι των ακαδημιών, αν η διοίκηση και ο προπονητής δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ευτυχώς, όσοι προπονητές έχουν έρθει στην ομάδα ακολουθούν αυτή τη γραμμή. Πιο συγκεκριμένα ο Φέρερ ήταν αυτός που έφερε πολύ κοντά την πρώτη ομάδα με τις ακαδημίες. Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί παίκτες έχουν ανέβει στην πρώτη ομάδα. Αυτό δεν είναι κάτι που οφείλεται μόνο στα οικονομικά προβλήματα, αλλά στο ότι γίνεται και καλή δουλειά από τις ακαδημίες».

Για το σκοπό των ακαδημιών:
«Σκοπός των ακαδημιών κυρίως είναι να δημιουργήσουν ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Δεν είναι στόχος μας μόνο να πουλήσουμε παίκτες για να έχει έσοδα η ομάδα, γιατί έχουμε δει περιπτώσεις όπως αυτή του Πλάτσικα που ο παίκτης έφυγε χωρίς να φέρει χρήματα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ανακοίνωσε Κατσουράνη ο ΠΑΟΚ

11/12/2012
Ανακοίνωσε Κατσουράνη ο ΠΑΟΚ 
Τη συμφωνία της με τον Κώστα Κατσουράνη ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα φορά τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής άσος θα φορά την ασπρόμαυρη φανέλα από τον Ιανουάριο του 2013 και για τον επόμενο 1,5 χρόνο».

Οι απολαβές του Κώστα Κατσουράνη θα φτάνουν τις 600.000 ευρώ το χρόνο, ενώ υπάρχουν και ειδικά μπόνους που αφορούν τις συμμετοχές, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και στο Champions League.

Πρόκειται για την τέταρτη ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία, καθώς είχαν προηγηθεί Παναχαϊκή, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Η επάνοδος του 33χρονου άσου στη δράση αποτελεί ευχάριστη είδηση και για τον Φερνάντο Σάντος, που μπορεί να τον υπολογίζει και πάλι στα πλάνα του για την Εθνική.

Η καριέρα του Κώστα Κατσουράνη με αριθμούς

2003/04-ΑΕΚ: 33 συμμετοχές-7 γκολ
2004/05-ΑΕΚ: 34 συμμετοχές-11 γκολ
2005/06-ΑΕΚ: 31 συμμετοχές-6 γκολ
2006/07-Μπενφίκα: 40 συμμετοχές-7 γκολ
2007/08-Μπενφίκα: 40 συμμετοχές-3 γκολ
2008/09-Μπενφίκα: 34 συμμετοχές-4 γκολ
2009/10-Παναθηναϊκός: 46 συμμετοχές-10 γκολ
2010/11-Παναθηναϊκός: 40 συμμετοχές-6 γκολ
2011/12-Παναθηναϊκός: 32 συμμετοχές-4 γκολ
2012/13-Παναθηναϊκός: 10 συμμετοχές-0 γκολ

Τέλος ο Σιδεράκης από Πανιώνιο

11/12/2012
Τέλος ο Σιδεράκης από Πανιώνιο
Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Σιδεράκη ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας βρισκόταν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης από το 2011 και ουσιαστικά δεν υπολογιζόταν από τη στιγμή που την τεχνική ηγεσία της ανέλαβε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος προτίμησε να επενδύσει σε Περιστερίδη και Γιαννακόπουλο.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της, κοινή συναινέσει, με τον τερματοφύλακα Γιάννη Σιδεράκη, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα».

Με κόσμο στα Γιάννενα

11/12/2012
Με κόσμο στα Γιάννενα 
Τη συμπαράσταση 750 οπαδών του θα έχει στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (17/2), στην αυλαία του α’ γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό συμφωνήθηκε στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, με την Αστυνομία να συναινεί στην μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ.

Ντάνι η… επιστροφή

11/12/2012
Ντάνι η… επιστροφή
Με την υπόλοιπη ομάδα της Ξάνθης προπονήθηκε μετά από αρκετό καιρό ο Ρικάρντο Ντάνι. Ο Πορτογάλος μέσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο τεχνικός των ακριτών, Μαρίνος Ουζουνίδης, να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το ματς στο Κύπελλο με τον Εθνικό Γαζώρου είτε για την αναμέτρηση απέναντι στον Άρη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τρίτης (11/12) ο Ουζουνίδης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν αρχικά ασκήσεις προθέρμανσης, ενώ στη συνέχεια τελειώματα φάσεων. Ατομικό για άλλη μία μέρα ακολούθησαν οι Μπαξαβανίδης και Γκλέισον, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Παράλληλα, ο μέσος της Ξάνθης, Πέτρος Μάνταλος, συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή στο ματς με την ΑΕΚ. Απών στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα για τον ίδιο λόγο θα είναι ο Μανώλης Μπέρτος.

Δίωξη σε ΑΕΚ και Κωστή από την ΕΠΟ

11/12/2012
Δίωξη σε ΑΕΚ και Κωστή από την ΕΠΟ 
Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και κατά του Χρήστου Κωστή, άσκησε την Τρίτη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, με αφορμή την ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων» για τη διαιτησία της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό και τη δήλωση του γενικού αρχηγού της για το ίδιο ζήτημα. Και οι δύο κατηγορούνται για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της διαιτησίας.

Ο Χρήστος Κωστής δήλωσε μετά το παιχνίδι της Δευτέρας, ότι «έχουμε μία καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος. Η διαιτησία του κ. Ζαχαριάδη μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Η παρωδία η σημερινή δεν έχει προηγούμενο».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε: «Σε μια κακή μας ημέρα αντιμετωπίσαμε τη σφαγή από τον διαιτητή Ζαχαριάδη αυτή τη φορά. Λάθη που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του ματς, ενώ επιβεβαιώθηκε πάλι ότι ο αγώνας που δίνει φέτος η ΑΕΚ είναι άνισος. Φάση πέναλτι στον Παυλή όταν το σκορ είναι 0-0. Φάση off-side του Παπαδόπουλου όπου ακολουθεί το γκολ και γίνεται το 1-0. Συνεχή φάουλ υπέρ του Πανθρακικού μπροστά στην περιοχή του, ενώ όσες φορές η ΑΕΚ επιχειρούσε να μπει στην περιοχή του αντιπάλου ο διαιτητής καταλόγιζε είτε off-side είτε επιθετικό φάουλ.
Η ομάδα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Θα παλέψει όμως με ότι μέσα διαθέτει για να τα επιλύσει. Ας προβληματιστούν όμως οι αρμόδιοι φορείς αν αυτή η εικόνα της διαιτησίας είναι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος ενημερώνουμε τους πάντες ότι όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να αφανίσουν την ΑΕΚ, δεν θα το καταφέρουν
».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του κ. Χρήστου Κωστή και της ΠΑΕ ΑΕΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του ν.3479/2006».

«Προκλητική προσπάθεια λασπολογίας»

11/12/2012
«Προκλητική προσπάθεια λασπολογίας» 
Η μάχη καλά κρατεί ανάμεσα σε Πλατανιά και Χανιά. Οι πρώτοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν τα όσα γίνονται αλλά και για την «προκλητική προσπάθεια λασπολογίας και συκοφάντησης». Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως από εδώ και πέρα, σε κάθε αντίστοιχο κρούσμα θα επιλέγεται η δικαστική οδός προκειμένου να βρίσκεται λύση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία άθλια, ιταμή και προκλητική προσπάθεια λασπολογίας και συκοφάντησης, μεταξύ άλλων, της Διοίκησης της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων και ειδικότερα του α’ αντιπροέδρου της κ. Μανώλη Μαθιουλάκη, για το θέμα της ανακατασκευής του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων.

Μία προσπάθεια, στην οποία οι «εμπνευστές» της - όχι περισσότερα από δυο - τρία μεμονωμένα άτομα, που απέκτησαν ρόλο στα αθλητικά δρώμενα ελέω… Πρωτοδικείου - επιχειρούν εκ του πονηρού (προκειμένου, ενδεχομένως, να καλύψουν τη δική τους διοικητική ανεπάρκεια ή για άλλους λόγους, που εκείνοι γνωρίζουν), να προσδώσουν χαρακτηριστικά σύγκρουσης μεταξύ δύο ποδοσφαιρικών Συλλόγων, χωρίς, ωστόσο, να υφίσταται, σε καμία περίπτωση, τέτοιο ζήτημα.

Η Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων απέφυγε συνειδητά μέχρι σήμερα να ασχοληθεί με τις λογής - λογής ανοησίες και τις προκλήσεις των συγκεκριμένων μεμονωμένων ατόμων, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν να «επιτυγχάνουν» όλο αυτό το διάστημα με την ανεκδιήγητη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους είναι, ουσιαστικά, να προσβάλλουν και να μειώνουν τον ομολογουμένως ιστορικό και εξαιρετικά σημαντικό αθλητικό Σύλλογο που - υποτίθεται ότι - εκπροσωπούν. Έναν Σύλλογο που, ως γνωστόν, σημαίνει πολλά για χιλιάδες Χανιώτες και που αξίζει πραγματικά καλύτερης τύχης.

Υπήρχαν, άλλωστε, πολύ σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί η Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς για πρώτη φορά ποδοσφαιρική ομάδα των Χανίων συμμετέχει στη Super League με ό,τι αυτό συνεπάγεται διοικητικά, οργανωτικά, οικονομικά, αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς.

Επειδή, ωστόσο, η σιωπή και η ευγένεια εκλαμβάνονται, μάλλον, ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η λασπολογία με αυξημένη, μάλιστα, ένταση, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων είναι, πλέον, υποχρεωμένη να γνωστοποιήσει τα εξής, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και να μπει ένα τέλος, οριστικά και αμετάκλητα, στο συγκεκριμένο ζήτημα:

- Ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Μανώλης Μαθιουλάκης, με την επαγγελματική του ιδιότητα, ως εργολάβος, δεν έχει αναλάβει, με απ’ ευθείας ανάθεση ή μετά από διαγωνισμό, την εκτέλεση ουδενός έργου στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και σήμερα. Ως εκ τούτου δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο Χανίων ούτε έχει λαμβάνειν οιοδήποτε χρηματικό ποσό από τον Δήμο για εκτελεσθείσες εργασίες στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων το προαναφερθέν διάστημα.

- Ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Μανώλης Μαθιουλάκης συνέβαλε σημαντικά και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ στην προσπάθεια που κατέβαλλε ο Δήμος Χανίων, σε αγαστή συνεργασία με τη Super League Ελλάς και την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, για την έγκαιρη ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων προκειμένου να πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια αγώνων επιπέδου Super League.

Είναι, δε, ευρέως γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι χωρίς την καθοριστική και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ παρέμβαση του κ. Μανώλη Μαθιουλάκη, το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων δεν θα ήταν εγκαίρως έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες Super League, ανεξαρτήτως της σημαντικής προσπάθειας του Δήμου Χανίων για την ανακατασκευή του. Και αυτό γιατί, τα χρονικά περιθώρια ήταν ιδιαίτερα στενά καθώς η Π.Α.Ε. Πλατανιάς κέρδισε, ουσιαστικά, την άνοδο στη Super League στις 27 Ιουνίου 2012 και το πρωτάθλημα επρόκειτο να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου 2012.

Αυτή είναι η αλήθεια. Απλά και ξεκάθαρα. Όλα τα υπόλοιπα ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Πλέον, επειδή το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, από ’δω και στο εξής, για κάθε απόπειρα αλλοίωσης της πραγματικότητας και παραποίησης της αλήθειας στο συγκεκριμένο ζήτημα, η απάντηση θα δίδεται μέσω της δικαστικής οδού».

Στο «σκαμνί» Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

11/12/2012
Στο «σκαμνί» Παναθηναϊκός και ΑΕΚ 
Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αμφότεροι για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα ματς με Ολυμπιακό και Πανθρακικό αντίστοιχα. Στους «πράσινους» έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ.

Σε απολογία κλήθηκε και ο προπονητής της ομάδας Κ20 της ΑΕΚ, Ντανιέλ Μπατίστα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 13/12/2012 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 14η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ ΑΕΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 9/12/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 13-12-2012 και ώρα 13:00 προς απολογία για τα ακόλουθα και όσα περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 40497/2012 κλήση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα η οποία σας συγκοινοποιείται με την παρούσα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Πρωτάθλημα Κ20
ΑΕΚ (Κ20), ΛΙΜΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΝΤΑΝΙΕΛ (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά του κ. Λίμα Μπατίστα Ντανιέλ στον αγώνα ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ
».

Άλλος Άρης στην Καλλιθέα

11/12/2012
Άλλος Άρης στην Καλλιθέα
Έναν εντελώς ανανεωμένο Άρη αναμένεται να παρατάξει ο Λούκας Αλκαράθ στο πρώτο ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα, για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για την αυριανή αναμέτρηση, ενώ από τις δοκιμές ενδεκάδας προκύπτει ότι θα την αλλάξει κατά τα 8/11 σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρας Τρίπολης. Οι τρεις που θα διατηρηθούν θα είναι Διούδης, Κοέλιο και Σουνάς.

Φαίνεται ότι θέλει να έχει ξεκούραστους τους περισσότερους βασικούς για το παιχνίδι με την Ξάνθη, που ρίχνει την αυλαία στον α’ γύρο της Σούπερ Λίγκας. Ανάμεσα σε αυτούς που έμειναν εκτός αποστολής οι Μάρκος Βελλίδης, Ερωτόκριτος Νταμαρλής, Κώστας Καπετάνος και Νταβίντ Αγκάνθο ώστε να είναι έτοιμοι γι’ αυτό το ματς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δοκιμές του Αλκαράθ ο Άρης θα αγωνιστεί απέναντι στην Καλλιθέα με τερματοφύλακα τον Διούδη, στην άμυνα τους Παπαζαχαρία, Κοτσώνη, Ψυχογιό, Τσουκάνη, στην μεσαία γραμμή τους Κοέλιο, Οικονομόπουλο, Καραγιάννη, Σουνά και στην επίθεση τους Κανούλα, Αγγελούδη.

Η 18μελής αποστολή: Γιαννιώτας, Διούδης, Γκούσεβ, Νούνο Κοέλιο, Αγγελούδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Κανούλας, Καραγιάννης, Κοτσώνης, Μαργαρίτης, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Τσουκανής, Ψυχογιός.

Άκουσε ευχάριστα

11/12/2012
Άκουσε ευχάριστα 
Στις προπονήσεις του Πανιωνίου επέστρεψαν την Τρίτη οι Δημήτρης Διαμαντάκος, Πάρης Ανδράλας και Θέμης Κουλουχέρης. Οι τρεις παίκτες ξεπέρασαν πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν και τέθηκαν στη διάθεση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για την συνέχεια.

Τα τελευταία παιχνίδια δεν είναι ικανοποιητικά για τον Πανιώνιο, καθώς δεν έχουν έρθει και τα αποτελέσματα και έτσι ο «Ελέ» ψάχνει τρόπους για να αναγεννήσει την ομάδα και να την παρουσιάσει καλύτερη κόντρα στον Ολυμπιακό για την 15η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου.

Τα κεφάλια μέσα και… Κέρκυρα

11/12/2012
Τα κεφάλια μέσα και… Κέρκυρα
Η υπόθεση παραμονής για τον Πανθρακικό δεν έχει τελειώσει ακόμα και μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Η ομάδα της Κομοτηνής έχει κάνει μια καλή πορεία το τελευταίο διάστημα με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο της και θέλει να συνεχίσει το ίδιο καλά και στην Κέρκυρα.

Η νίκη με την ΑΕΚ ανήκει στο παρελθόν, καθώς στην Κομοτηνή υπάρχει η πεποίθηση πως η «μάχη» τώρα αρχίζει για την παραμονή. Ήδη, ο πρώτος γύρος τελειώνει και οι «πράσινοι» είναι σε καλύτερη θέση απ’ ότι περίμεναν, ενώ θέλουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τις πρώτες 15 αγωνιστικές με ένα θετικό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα.

Ήδη, αυτό το παιχνίδι είναι στο μυαλό των παικτών και του Παύλου Δερμιτζάκη. Από την Τρίτη, το παιχνίδι με την Ένωση είναι στο παρελθόν, ενώ όσοι αγωνίστηκαν σε αυτή την αναμέτρηση έκαναν χαλάρωμα και από την Τετάρτη θα ξεκινήσουν ουσιαστικά την προετοιμασία. Μάλιστα, θα υπάρξει και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Μακεδόνα τεχνικού.

Αρχίζει ο… Γολγοθάς

11/12/2012
Αρχίζει ο… Γολγοθάς
Μια δύσκολη εβδομάδα έχει ξεκινήσει για τον Αστέρα. Οι Αρκάδες έχουν να δώσουν σημαντικά παιχνίδια, καθώς «ρίχνονται» στη μάχη για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην Λάρισα, ενώ στη συνέχεια πηγαίνουν στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τον «πληγωμένο» τις τελευταίες αγωνιστικές ΟΦΗ.

Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του ταξίδεψαν οδικώς στην Λάρισα για το παιχνίδι Κυπέλλου, ενώ από εκεί θα ανηφορήσουν στην Θεσσαλονίκη, για να «πετάξουν» για Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο γήπεδο, ο Αστέρας έχασε εύκολα την περασμένη σεζόν με σκορ 3-0, το οποίο μάλιστα, ήρθε μετά από μια σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Η αλήθεια είναι πως ο Αστέρας δεν βρίσκεται στην καλύτερή του, αφού πολλοί παίκτες είναι σε μέτρια κατάσταση, ενώ παράλληλα υπάρχουν και πολλοί τραυματισμοί.

Το θέμα είναι πως οι Αρκάδες μετά τον ΟΦΗ έχουν να αντιμετωπίσουν στον επαναληπτικό και πάλι την Λάρισα, για να μπορέσουν μετά να κάνουν… διακοπές με την ησυχία τους και να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, έτοιμοι να διεκδικήσουν ότι μπορούν.

«Στόχος το Κύπελλο για τον Άρη»

11/12/2012
«Στόχος το Κύπελλο για τον Άρη»
Προετοιμασμένος για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Καλλιθέα είναι ο Λούκας Αλκαράθ στον Άρη.

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός των «κίτρινων», επισήμανε ότι έστω και με αλλαγές η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

«Το Κύπελλο είναι ένας σημαντικός στόχος για τον Άρη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι (με Αστέρα Τρίπολης) για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε.


Η γραπτή του δήλωση στο arisfc.gr:

«Ο αγώνας με την Καλλιθέα είναι εξίσου σημαντικό παιχνίδι για μας, αυτήν την φορά για το θεσμό του Κυπέλλου. Έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, καθώς πριν από δύο μέρες είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη, το οποίο έγινε πάνω σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, κάτι που επηρέασε σωματικά τους ποδοσφαιριστές.

Το Κύπελλο είναι ένας σημαντικός στόχος για τον Άρη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα φρεσκάρουμε την ενδεκάδα με κάποια καινούργια πρόσωπα και είμαι σίγουρος ότι αυτοί που θα κληθούν να αγωνιστούν θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και θα είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί, ούτως ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Να «καθαρίσει» την πρόκριση

11/12/2012
Να «καθαρίσει» την πρόκριση
Με στόχο να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι θα παραταχθεί την Τετάρτη η Βέροια, καθώς αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Θρασύβουλο για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της «βασίλισσας του βορρά», με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να ανακοινώνει τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του. Ο Έλληνας τεχνικός έχει τους συνήθεις υπόπτους απόντες, δηλαδή τους Ζε Βιτόρ, Μπελλόν, Μπεθέρα και Τόμας.

Αναλυτικά, η αποστολή της Βέροιας: Καντιμοίρης, Κοτταρίδης, Τζημογιάννης, Καλί, Μπάρμπας, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Γκιγιέρμο, Κόστλι, Καφές, Ιωάννου, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Καλτσάς, Μπαργκάν, Ολαϊτάν.

Χάνει Ολυμπιακό ο Ντε Βινσέντι

11/12/2012
Χάνει Ολυμπιακό ο Ντε Βινσέντι
Τις υπηρεσίες του ποιοτικότερου παίκτη του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα, Τόμας Ντε Βινσέντι, θα στερηθεί απέναντι στον Ολυμπιακό ο τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να εκτίσει τη ποινή του στο ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα οι παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου» έκαναν ασκήσεις τακτικής και κατοχής σε πλαστικό χλοοτάπητα. Ο μοναδικός απών ήταν ο Κώστας Παππάς. Ο νεαρός μέσος ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να μην είναι «παρών» στην προπόνηση της Τρίτης (11/12).

Το έχει… ξαναδεί το όνειρο!

11/12/2012
Το έχει… ξαναδεί το όνειρο! 
Την Τετάρτη ο Ατρόμητος ρίχνεται στη «μάχη» για το Κύπελλο Ελλάδας, σε μία διοργάνωση όπου για δύο χρόνια, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να καταφέρουν να πανηγυρίσουν έναν τίτλο. Πλέον, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκινάει την διοργάνωση από τον Βόλο, εκεί όπου παίζει με τον Ολυμπιακό στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια.

Ο Βόσνιος τεχνικός θέλει να δει από τους ποδοσφαιριστές του, πάθος και κυρίως διάθεση να «τελειώσουν» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση. Οι αλλαγές που θα υπάρχουν είναι πολλές, ενώ οι Σκόνδρας, Ιτάνζ, Καραγκούνης και Σουμπίνιο έμειναν εκτός αποστολής.

Από εκεί και πέρα χρόνο θα πάρουν οι Ράντμαν, Νάστος, Καραμάνος, Καλλέργης και Μπέλιτς, οι οποίοι είτε έπαιζαν σαν αλλαγές, είτε βρίσκονταν στον πάγκο.

Η αποστολή: Ράντμαν, Καραγκιολίδης, Αθανασίου, Τζαμάλ, Νάστος, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Μπάλλας, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Επστάιν, Γκαρσία, Καραμάνος, Κούτσι, Μπέλιτς, Μπρίτο, Καλλέργης.

Επιταγή 28 εκ. για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

11/12/2012
Επιταγή 28 εκ. για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός…
Ο Βλάσης Τσάκας, εδώ και μήνες ταλαιπωρεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού με τις υποσχέσεις του για πρίγκιπες και λοιπούς συγγενείς.

Και την Τετάρτη το μεσημέρι σε μία συνέντευξη Τύπου που θα δώσει με τον Φεϊζάλ θα γίνει πρόταση αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, το σημαντικότερο στοιχείο της επιστολής που έχουν παραλάβει όλοι οι μέτοχοι, είναι μια επιταγή 28 εκ. € που υπάρχει για τα ταμεία του «τριφυλλιού» από την γνωστή τράπεζα Barclay’s!

Τώρα, πως μια τόσο διάσημη τράπεζα εμπλέκεται σε αυτό το ντιλ, ένας Θεός ξέρει, αφού ο Βλάσης Τσάκας, από λόγια έχει χορτάσει τον κόσμο εδώ και καιρό. Πάντως, στο έγγραφο δεν υπάρχει το όνομα του Σαουδάραβα και αυτό προκαλεί τις πρώτες απορίες ενώ τοποθέτηση από την «πράσινη» ΠΑΕ θα υπάρξει μετά την συνέντευξη Τύπου του «πρίγκιπα» και του εκπροσώπου του.

Διαβάστε τους 4 όρους που αναφέρει το έγγραφο για την εξασφάλιση της επιταγής για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

-Να μεταβιβαστεί μίνιμουμ 67,5% των μετοχών, ποσοστό ικανό για να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις από την πλειοψηφία, και μάξιμουμ το 90%. Κάθε μέτοχος που θα παραχωρήσει τις μετοχές του στον πρίγκιπα, θα λάβει το συμβολικό αντίτιμο των 1.000 ευρώ.

-Υπάρχει διορία 10 ημερών, έως τις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να απαντήσουν οι μέτοχοι και να λάβουν στη Γ.Σ. απόφαση μεταβίβασης των μετοχών τους στον πρίγκιπα.

-Να παραιτηθούν 12 μέλη από το διοικητικό συμβούλιο για να οριστούν μέλη εκλεκτά του Μπιν Αμπντουλαζίζ.

-Να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ για το διάστημα 1/1/2012 μέχρι και σήμερα, μια διαδικασία που δεν θα πάρει πάνω από 4-5 μέρες.

Εφόσον γίνουν αυτά θα ξεμπλοκαριστούν τα 28 εκατ. ευρώ υπέρ της ΠΑΕ, ποσό που αντιστοιχεί στο υπάρχον άνοιγμα. Επίσης στην πρόταση αναφέρεται ότι θα διατεθούν 42 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 για μεταγραφές και επενδύσεις και άλλα 100 εκατ. ευρώ για γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Αυτές είναι οι νέες υποσχέσεις του Τσάκα…

Ένα μήνα έξω ο Αργυρόπουλος

11/12/2012
Ένα μήνα έξω ο Αργυρόπουλος 
Πολλές αλλαγές, ενόψει του εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας την Πέμπτη, ετοιμάζει ο προπονητής του Πλατανιά, Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο έμπειρος τεχνικός θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του, οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στη Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός, για το ματς της 15ης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό, θα στερηθεί σίγουρα τις υπηρεσίες του Λεωνίδα Αργυρόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από την αναμέτρηση της Λιβαδειάς.

Εκτός από τον νεαρό αμυντικό, αμφίβολος είναι και ο Ουντότζι, ο οποίος στην προπόνηση της Τρίτης έκανε θεραπεία. Στον αντίποδα, το «παρών» στην αναμέτρηση με τους Βοιωτούς θα δώσει ο Ηλίας Αναστασάκος, αφού, παρά το γεγονός πως έκανε ατομικό, υπολογίζεται κανονικά από τον Αναστασιάδη.

Κουβέντα για Βιεϊρίνια

11/12/2012
Κουβέντα για Βιεϊρίνια 
Η ανακοίνωση του Κώστα Κατσουράνη μονοπώλησε το ενδιαφέρον σήμερα στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς δεν φαίνεται να μένουν εκεί ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για μια ακόμα μεγάλη κίνηση.

Παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ βρίσκεται στην Γερμανία για να συζητήσει την απόκτηση - επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο νέος στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ έκανε το ταξίδι προκειμένου να δει τις προθέσεις των ανθρώπων της Βόλφσμπουργκ γύρω από τον Πορτογάλο άσο και ταυτόχρονα να μεταφέρει τη διάθεση των «ασπρόμαυρων» να τον επαναφέρουν στην ομάδα. Είτε ως δανεικό, είτε με κανονική μεταγραφή.

Περίπτωση που συναντά πολλές δυσκολίες και δεν μοιάζει να έχει σημαντικές πιθανότητες να προχωρήσει, τη στιγμή μάλιστα που ο ποδοσφαιριστής παρουσιάζεται όλο και καλύτερος στη Bundesliga. Όπως και να ‘χει η συγκεκριμένη κίνηση φανερώνει ότι το νέο μοντέλο στον σύλλογο, με ηγέτη τον Ιβάν Σαββίδη έχει μπει πολύ δυναμικά και θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει την ομάδα.

Ξεκουράζει Κλάους και άλλους

11/12/2012
Ξεκουράζει Κλάους και άλλους 
Το γεγονός ότι τα παιχνίδια στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι διπλά, δίνει ένα λόγο παραπάνω στον Γιώργο Δώνη να ξεκουράσει αρκετά βασικά στελέχη του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό.

Ένας από αυτούς κι ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Ο Κλάους ακολούθησε και σήμερα συντηρητικό πρόγραμμα, λόγω της επιβάρυνσης από τις συνεχόμενες εμφανίσεις του κι ο Γιώργος Δώνης τον άφησε εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Πέμπτης στην Κατερίνη.


Η 18μελής αποστολή: Αποστολόπουλος, Γιακουμής, Γιάννου, Ιντζίδης, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Στάμου, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λαζάρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Χακόμπο, Βιβιάν.

Τέλος ο Ζε Βιτόρ από Βέροια

11/12/2012
Τέλος ο Ζε Βιτόρ από Βέροια 
Παρελθόν από την ομάδα της Βέροιας αποτελεί από τη Τρίτη ο Ζε Βιτόρ. Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήταν… προ των πυλών και τελικά οριστικοποιήθηκε σήμερα, αφού συμφώνησαν στη λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας τους.

Ο Πορτογάλος μέσος πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι στη «βασίλισσα του βορρά», ωστόσο δεν κατάφερε να μπει καλά στο «κλίμα» και κρίθηκε καλύτερο οι δύο ομάδες να «χωρίσουν».

Στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ο 31χρονος άσος είχε 7 συμμετοχές σε 14 συνολικές αγωνιστικές, αγωνιζόμενος 475’. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του πιθανώς να είναι η Κύπρος, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Μεγαλόνησο, για χάρη της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Λεμεσού.

«Ένα από τα λάθη στην αρχή της σεζόν»

11/12/2012
«Ένα από τα λάθη στην αρχή της σεζόν»
Δεν έπρεπε να φορτωθούν με παραπάνω πίεση για υψηλούς στόχους οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως τόνισε ο προπονητής της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως επέστρεψε στο «τιμόνι» των ακριτών, καθώς ήθελε να βοηθήσει ουσιαστικά. «Καλή η νίκη με τον Πανιώνιο, όμως ήμαστε ακόμα χαμηλά», ανέφερε για την επιστροφή στις επιτυχίες του ξανθιώτικου συλλόγου με το εμφατικό 4-0 κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.


Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για την επιστροφή του: «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Όταν έφυγα έκρινα ότι αυτό είναι το σωστό όπως και τώρα που επέστρεψα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείς να δώσεις εξηγήσεις. Για μένα μέτρησε ότι ξέρω καλά τα παιδιά και την ομάδα και θεώρησα ότι πρέπει να γυρίσω ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Έγινε μια συζήτηση με τον κ. Πανόπουλο για την ομάδα και αποφασίσαμε ότι θα γίνουν πράγματα που θέλουμε και οι δυο, άλλωστε δεν έφυγα με κακές σχέσεις. Έπρεπε να αλλάξει κάτι γιατί υπήρχε μεγάλη πίεση στην ομάδα. Στη δική μου περίπτωση μίλησε και το συναίσθημα».

Για τους υψηλούς στόχους που μπήκαν στο ξεκίνημα της χρονιάς: «Αυτό ήταν ένα από τα λάθη που κάναμε στην αρχή της σεζόν. Πιστεύαμε και πιστεύουμε στην ομάδα αλλά υπάρχουν νέα παιδιά και δεν έπρεπε να τους φορτώσουμε με τόση πίεση και άγχος. Αυτή τη στιγμή θα απελευθερωθούμε σαν ομάδα και θα φύγουμε από τη θέση που βρισκόμαστε».

Για τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο: «Ήταν μια καλή εμφάνιση, ξέρουμε τις δυνατότητες μας και τι μπορούμε να κάνουμε. Παρουσιάσαμε καλά δείγματα και στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά δεν ερχόταν τα αποτελέσματα. Θέλαμε πολύ τη νίκη αυτή, τη χρειαζόταν η ομάδα. Ήταν πραγματικά ένα ξέσπασμα. Πρέπει όμως να ανέβουμε στη βαθμολογία γιατί είμαστε ακόμα χαμηλά».

Για την ενίσχυση: «Η ομάδα χρειάζεται εμπειρία γιατί είμαστε πίσω στη βαθμολογία και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Δε θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους νέους απλά χρειαζόμαστε εμπειρία σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε».

Για το πρωτάθλημα: «Η ποιότητα δεν είναι όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι ομάδες εκτός του Ολυμπιακού είναι στο ίδιο επίπεδο και θα τραβήξει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Για τον Άρη και την ΑΕΚ: «Όπως είναι τα πράγματα δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Με όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χωρίς να μπορούν να κάνουν πολλές μεταγραφές νομίζω ότι θα μείνει έτσι όπως έχει η κατάσταση».

«Μύλος» με Βάντο

11/12/2012
«Μύλος» με Βάντο
Άγνοια δηλώνουν στον ΟΦΗ σχετικά με την προσφυγή του Φρανσίκσο Βάντο.

Άνθρωποι της κρητικής ΠΑΕ τονίζουν πως, όντως, υπάρχουν παλαιότερες οφειλές προς το πρόσωπο του Βραζιλιάνου αμυντικού, όμως υπογραμμίζουν πως δεν τους έχει σταλεί κάποιο έγγραφο που να τους γνωστοποιεί ότι ο 26χρονος αριστερός μπακ έχει προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Τώρα, όσον αφορά στις προσφυγές των Μάντζιου και Σαχσανίδη, οι Κρητικοί δεν ανησυχούν και τονίζουν πως και οι δύο ποδοσφαιριστές το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξοφληθούν και οι υποθέσεις τους θα σταματήσουν να απασχολούν τους ανθρώπους του ΟΦΗ.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Τρίτης ο Νίκος Αναστόπουλος έβαλε τους παίκτες του να κάνουν αρχικά ασκήσεις τακτικής. Εκείνοι που έκαναν ατομικό ήταν οι Λάζαρος Χαριτωνίδης και Βασίλης Κουτσιανικούλης. Θεραπεία έκανε και ο Μίρνες Σίσιτς, του οποίου η συμμετοχή στο σαββατιάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεντί Κουλέ», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, θα κριθεί τις επόμενες μέρες, αν και το ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ είναι αισιόδοξο. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση, δεν θέλουν να πιέσουν τον Σλοβένο και να επιβαρύνουν την κατάστασή του.

Παράλληλα, μετά τον κρίσιμο αγώνα του Σαββάτου απέναντι στους Αρκάδες, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα αρχίσουν να «ψάχνονται» για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, αν αποκτηθούν στο χειμερινό «παζάρι» του Ιανουαρίου, θα ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας.

«Τελειώνει» και ο Όμο

11/12/2012
«Τελειώνει» και ο Όμο 
Μετά τον Γιάννη Σιδεράκη, παρελθόν από τον Πανιώνιο αναμένεται να αποτελέσει και ο Σουλεϊμάν Όμο. Ο Νιγηριανός αμυντικός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ενώ ο Πανιώνιος επιχειρεί να κάνει μια μικρή εκκαθάριση προκειμένου να «ανασάνει» ακόμα περισσότερο οικονομικά.

Οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις προκειμένου να επέλθει συμφωνία και να λύσουν την συνεργασία τους και ο παίκτης θα βάλει την υπογραφή του στη λύση του συμβολαίου του και στη συνέχεια να ψάξει να βρει μια ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μοναδικός απών ο Κρητικός

11/12/2012
Μοναδικός απών ο Κρητικός 
Η Κέρκυρα έμεινε πίσω στην προσπάθεια παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ το περασμένο Σάββατο και κόντρα στον Πανθρακικό το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, χρειάζεται μόνο τη νίκη.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε την Τρίτη η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον «Αγιαξ της Ηπείρου», γυμνάστηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και οι υπόλοιποι έπαιξαν δίτερμα και παιχνίδια με μπάλα. Απών ήταν ο Νίκος Κρητικός, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Νέων, η οποία την Τετάρτη θα αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα με την Καλαμάτα και θα επιστρέψει την Πέμπτη στο νησί των Φαιάκων.

Θεραπεία και ατομικό έκανε ο Δημήτρης Γιάντσης, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό.

Η προπόνηση της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 σε δύο γκρουπ.

Τέλος, η ΠΑΕ γνωστοποιεί ότι, κατόπιν απόφασης του τεχνικού επιτελείου, οι Μιχάλης Μπουκουβάλας και Τάσος Βενέτης, οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες το περασμένο Σάββατο, θα εκτίσουν την ποινή τους στους αγώνες με Ατρόμητο (εκτός, 16η αγωνιστική) και Skoda Ξάνθη (εκτός, 18η αγωνιστική) αντίστοιχα.

Είπε «όχι» για εισιτήρια ο Πανιώνιος

11/12/2012
Είπε «όχι» για εισιτήρια ο Πανιώνιος
Χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών του θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη (15/12, 19:30), για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η διοίκηση των «κυανέρυθρων» απάντησε αρνητικά στο αίτημα των Πειραιωτών για χορήγηση 1.500 εισιτηρίων και έτσι οι ποι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θα έχουν τη στήριξη των φίλων τους, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τζαβέλλας: «Αν παίζω στην Μονακό, θα μείνω εδώ…»

12/12/2012
Τζαβέλλας: «Αν παίζω στην Μονακό, θα μείνω εδώ…»
Το όνομα του Γιώργου Τζαβέλλα στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους «παίζει δυνατά» για τις περισσότερες «μεγάλες» ελληνικές ομάδες. Ο ίδιος μέσω της «SportDay» ξεκαθαρίζει ότι αν τα πράγματα στην Μονακό, με την οποία έχει συμβόλαιο για 1.5 χρόνο ακόμα, συνεχίσουν να είναι το ίδιο καλά, θέλει να παραμείνει στο «πριγκιπάτο» και να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Διαβάστε όσα είπε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ αλλά και τις κρούσεις που δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο διεθνής ακραίος αμυντικός, ήταν ένα από τα ονόματα που ακούστηκε πρόσφατα για τον ΠΑΟΚ ενώ το περασμένο καλοκαίρι «έπαιξε» για τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος μέσω της «SportDay» τονίζει: «Δεν μου αρέσει να κάνω δηλώσεις για άλλες ομάδες, τη στιγμή που έχω συμβόλαιο με τη Μονακό. Βεβαίως, αν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, είναι σεβαστό και τιμητικό για εμένα, καθώς πρόκειται για μεγάλη ομάδα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Τζαβέλλα στην «SportDay»:

Ξεκινάμε από τα βασικά. Πώς είσαι στη Μονακό;
«Λόγω Euro άργησα λιγάκι να μπω στην προετοιμασία και να βρω ρυθμό. Τώρα πια έχω μπει κανονικά, είμαι βασικός, η ομάδα πάει καλά και χαίρομαι».

- Μέχρι πρότινος ο Ρανιέρι έκανε συνεχές ροτέισον, με βάση το οποίο έμεινες κι εσύ σε κάποια παιχνίδια στον πάγκο. Σε δυσκόλεψε αυτό στο να βρεις σταθερό ρυθμό;
«Ναι, είναι αλήθεια ότι αυτό με δυσκόλεψε. Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι και όταν μένω έξω χαλάει όλη η ψυχολογία μου. Γενικά, όμως, οι άνθρωποι του συλλόγου αλλά και οι φίλαθλοι από την πρώτη μέρα μου έχουν συμπεριφερθεί με μεγάλη ζεστασιά και αυτό μετράει πολύ για μένα».

- Στα τελευταία ματς, πάντως, είσαι σταθερά βασικός...
«Ναι, ευτυχώς (σ.σ.: γελάει). Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι, να υπάρχει μια σταθερότητα. Είτε παίζω εγώ είτε κάποιο άλλο παιδί, τουλάχιστον αυτός που χρησιμοποιείται να βρίσκει ρυθμό».

- Πώς είναι γενικότερα η συνεργασία σου με τον Ρανιέρι; Ποια είναι η άποψή σου γι' αυτόν;
«Είναι ένας μεγάλος προπονητής και ζητάει κάθε φορά το κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό εμένα δεν με δυσκολεύει, είμαι μαθημένος σε αυτό. Από κει και πέρα, οι σχέσεις μου με κάθε προπονητή που έχω συναντήσει στην καριέρα μου είναι τυπικές. Οχι με την κακή έννοια, αλλά με την ακριβή έννοια του όρου: ο προπονητής μού ζητάει κάποια πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο κι εγώ κάνω ό,τι μπορώ μέσα στο γήπεδο για να εκτελέσω τις εντολές. Αυτό είναι όλο».

- Πότε λήγει το συμβόλαιό σου με τη Μονακό;
«Εχω ακόμη ενάμιση χρόνο συμβόλαιο».

- Θα καταφέρει την άνοδο η ομάδα;
«Ναι, είναι καιρός να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία, όπως της αρμόζει».

- Τι σκαρώνουν εκεί στο πριγκιπάτο; Ακούγονται φήμες για Λάμπαρντ, Μπέκαμ, πολύ πράμα γενικά...
«Εδώ ο Τύπος και ο κόσμος προβλέπουν ότι στο άμεσο μέλλον θα συνδιεκδικούμε το πρωτάθλημα με την Παρί. Κάτι πολύ καλό σχεδιάζεται. Υπάρχουν και τα χρήματα και η οργάνωση».

- Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι σε έχει βάλει στο στόχαστρο ο ΠΑΟΚ. Κατά πρώτον, έχεις γίνει αποδέκτης σχετικού ενδιαφέροντος, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω του ατζέντη σου;
«Δεν μου αρέσει να κάνω δηλώσεις για άλλες ομάδες, τη στιγμή που έχω συμβόλαιο με τη Μονακό. Βεβαίως, αν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, είναι σεβαστό και τιμητικό για εμένα, καθώς πρόκειται για μεγάλη ομάδα».

- Κατά δεύτερον, θα έβλεπες με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική; Θα συζητούσες, δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ;
«Εχω ξαναπεί ότι όσο περισσότερο μπορώ να μείνω στο εξωτερικό θα το κάνω. Ωστόσο, αν κάποια στιγμή οι συνθήκες στη Μονακό αλλάξουν για μένα και δεν είναι όπως θα ήθελα, θα μπορούσα να συζητήσω με οποιονδήποτε τυχόν ενδιαφερόμενο, με βάση αυτό που θα πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο δυνατό για την καριέρα μου».

- Γενικότερα είσαι σε φάση ζωής που θα γούσταρες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;
«Αυτό εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Αν συνεχίσω να παίζω στη Μονακό και να είμαι καλά στην ψυχολογία μου εδώ, θέλω να πάω με την ομάδα στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και να προσφέρω. Αν όχι, δεν θα "πατήσω" πάνω στο συμβόλαιο μόνο για να παίρνω τα χρήματα και να κάθομαι. Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο».

- Τελικά τι είχες ανεβάσει τότε στο twitter και έγινε ντόρος;
«Οταν δεν αγωνιζόμουν εκείνο τον καιρό ένιωθα άσχημα. Και η αλήθεια είναι ότι το τραγούδι αυτό που ανέβαζα, το "Μετακομίζω" του Κιάμου, αντιπροσώπευε κατά κάποιον τρόπο την τότε ψυχολογία μου. Ωστόσο αυτό δεν είχε να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Εγώ ούτε θέλω να παίζω με τον κόσμο ούτε να προκαλώ».

- Το καλοκαίρι ακούστηκε πάλι το όνομά σου για τον Ολυμπιακό (σ.σ.: πρόσφατα μάλιστα υπήρξαν κι άλλα δημοσιεύματα). Σε πλησίασαν;
«Το καλοκαίρι ήμουν σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας μου, έγιναν κάποιες συζητήσεις με ομάδες, ωστόσο η μοίρα έμελλε να με επαναφέρει στη Μονακό».

- Είχες άλλες προτάσεις από το εξωτερικό προτού συμφωνήσεις με τη Μονακό;
«Ναι, είχα δύο προτάσεις με πολύ καλά οικονομικά δεδομένα από τη Ρωσία, αλλά έκρινα ότι δεν θα ήταν καλό να πάω τώρα εκεί».

- Εξακολουθείς να συνεργάζεται με τον ίδιο ατζέντη, τον Πολ Κουτσολιάκο;
«Εννοείται. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, συνεχίζει να με βοηθάει και η συνεργασία μας είναι άριστη».

- Ελληνικό πρωτάθλημα βλέπεις;
«Βλέπω Πανιώνιο και είμαι πολύ χαρούμενος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και γενικότερα σε όλη την ομάδα για την εικόνα που παρουσιάζουν».

- Τι προβλέπεις για την προσπάθεια της Εθνικής στα προκριματικά;
«Προβλέπω ότι θα πάμε στο Μουντιάλ».

- Στην Εθνική έπαιξες βασικός στα μεγάλα ματς με Ρωσία και Γερμανία στο Euro. Εκτοτε δεν έχεις χρησιμοποιηθεί. Πώς το ερμηνεύεις;
«Δεν έχω να πω κάτι πάνω σ' αυτό. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Οποτε καλούμαι στην Εθνική, κάνω το καλύτερο δυνατό και δίνω τα πάντα γι' αυτή. Οποτε δεν καλούμαι, στενοχωριέμαι γιατί θέλω να παίζω για την πατρίδα μου, αλλά δεν είναι δική μου επιλογή».

- Από το καλοκαίρι έχεις κάνει ένα εγχείρημα, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Δόξας Βύρωνα. Πώς πάει αυτή η ιστορία;
«Ηθελα πολύ να βοηθήσω την ομάδα της γειτονιάς μου, στην οποία ξεκίνησα την καριέρα μου. Πριν ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, οι ακαδημίες αριθμούσαν 120 μέλη. Εκτοτε τα διπλασιάσαμε. Και στην πρώτη ομάδα έχει γίνει πολλή δουλειά».

«Πρόκληση ο Άρης»

12/12/2012
«Πρόκληση ο Άρης»
Απόλυτη επίγνωση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Άρης, δήλωσε ότι είχε πριν αποφασίσει να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία, ο Λούκας Αλκαράθ. Ο Ισπανός τεχνικός μάλιστα, χαρακτήρισε πρόκληση την κατάσταση στην ομάδα ενώ τόνισε ότι οι ‘κίτρινοι’ επέμειναν περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες που τον προσέγγισαν και αυτό έπαιξε ρόλο.

Ο Άλκαραθ σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, τον «Abc» περιέγραψε την κατάσταση στον Άρη λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα η οποία όπως είπε, περνάει ότι ακριβώς και η Ισπανία.

«Οι πρώτες μέρες ήταν μία αλλαγή για μένα, αλλά ήθελα να ξεκινήσει αυτή η περιπέτεια. Οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση έχοντας ζυγίσει τα πολλά προβλήματα που έχει ο Άρης, αλλά αυτό ακριβώς είναι που αποτελεί πρόκληση για μένα. Είχα κι άλλες προτάσεις για να προπονήσω ομάδες εκτός Ισπανίας, αλλά δεν επέμειναν ποτέ τόσο όσο επέμεινε ο Άρης, κι έτσι πήρα την απόφαση να έρθω», τόνισε αρχικά ο Άλκαραθ.

Όσο για την κατάσταση στον Άρη, είπε: «Υπάρχει μια κρίση σημαντική στην Ελλάδα και ειδικότερα στον Άρη που ξόδεψε πολλά χρήματα τα περασμένα χρόνια και τώρα η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν του επιτρέπει να κάνει πάνω από τρεις υπογραφές συμβολαίου. Η ομάδα δεν έχει άδεια και οι μεταγραφές παικτών κάτω των 24 ετών πρέπει να είναι όλοι Έλληνες. Είναι έξι ομάδες που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση και αυτές είναι οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Η ομάδα έχει καλή προδιάθεση, λείπει όμως πολλή δουλειά και λίγη εμπειρία. Είναι περίπλοκο, αλλά η δουλειά γίνεται τη δεδομένη στιγμή. Σιγά σιγά θα βελτιωθούμε και θα δούμε πως θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Για την ελληνική γλώσσα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην επικοινωνία με τους παίκτες του, σχολίασε: «Γνωρίζω λίγες ελληνικές λέξεις, όπως καλημέρα, καλησπέρα, αλλά έχω έναν μεταφραστή και όλος ο κόσμος χειρίζεται καλά τα αγγλικά. Σχεδόν το 100% της ομάδας είναι Έλληνες και ο μεταφραστής, που είναι συνέχεια μαζί μου στις προπονήσεις είναι το «κλειδί» στην επικοινωνία μαζί τους».

Αναφορικά με την οικονομική κρίση στην χώρας μας, τόνισε: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι όπως στην Ισπανία. Εγώ μόλις έφτασα, προπονώ απλά την ομάδα, και δεν βλέπω πολλά προβλήματα στο δρόμο. Μένω σε ένα ξενοδοχείο όπου το κλίμα είναι πολύ οικείο και ο ιδιοκτήτης του μιλάει αρκετά καλά την ισπανική γλώσσα. Είναι μια ευκαιρία για να βελτιώσω την κατάσταση κι αν όλα πάνε καλά θα χρησιμοποιήσω την εκ της Ισπανίας εμπειρία μου εδώ στην Ελλάδα»

Από βδομάδα…

12/12/2012
Από βδομάδα… 
Καμία εξέλιξη δεν αναμένεται εντός της ημέρας στις επαφές του Ανδρέα Δημητρέλος με την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών. Η ίωση που ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες τον πρόεδρο της ΑΕΚ, αλλά και οι επικείμενες άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας παραπέμπουν τις όποιες εξελίξεις για την ερχόμενη εβδομάδα, την τελευταία πριν από τα Χριστούγεννα.

Τις τελευταίες μέρες, πάντως, οι διοικούντες την Ενωση συλλέγουν απαντήσεις στις προτάσεις τους. Ο μόνος που έχει απαντήσει θετικά είναι ο Εντερ. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ όφειλε στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό περίπου 50.000 ευρώ και θα πληρώσει (;) τα μισά.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γεωργέας απάντησε αρνητικά. Η άρνηση ενός παίκτη που έχει προσφέρει τόσα στην ΑΕΚ είναι ενδεικτική των λανθασμένων χειρισμών. Χολωμένος από τη στάση της ΑΕΚ είναι και ο Παντελής Καφές που δεν έχει διάθεση να... βάλει πλάτη.

Εκείνο που χρειάζεται να ξεκαθαρίσει είναι ότι το θέμα της επένδυσης έχει άμεση σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή.

Βγήκαν μπροστά οι παλιοί

12/12/2012
Βγήκαν μπροστά οι παλιοί 
Την πρωτοβουλία να μιλήσουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πήραν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Ρότζερ Γκερέιρο, που είναι από τους λίγους «παλιούς» παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα. Ο πρώτος μίλησε στα αποδυτήρια της Ένωσης στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό και ο δεύτερος πριν από τη χθεσινή προπόνηση και να τους εμψυχώσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

«Δεν μπορεί να είμαστε τόσο στατικοί, ρε παιδιά. Δεν γίνεται να παίζουμε έτσι…», είπε ο 34χρονος τερματοφύλακας και συνέχισε: «Είμαστε πολύ στατικοί από το κέντρο και μπροστά. Παίρνουν τα στόπερ την μπάλα στα πόδια τους, ψάχνουν κάποιον να τη δώσουν και κανένας δεν κάνει κίνηση. Πού να τη δώσουν έτσι; Μέχρι τους μέσους φτάνει η μπάλα. Πώς να βάλουμε γκολ έτσι;».

Με την άποψη του «Dimi» συμφώνησε και ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος δεν θέλησε να διακόψει τον τερματοφύλακά του και είπε εκείνος με τη σειρά του: «Εχουμε μεγάλο πρόβλημα μεσοεπιθετικά. Πρέπει να παίξουμε πιο κλειστά για να έχουμε συνοχή ως ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Γκερέιρο τους είπε χθες στα Σπάτα: «Προχωράμε και δεν το βάζουμε κάτω. Μη σας βλέπω έτσι. Θα είναι έγκλημα αν αφήσουμε την κατάσταση να μας πάρει από κάτω. Η προσπάθεια δεν σταματάει. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα και πρέπει να το κάνουμε. Μόνο από εμάς εξαρτάται το αν θα ξεκολλήσουμε από τν τελευταία θέση».

Τραβάνε το σχοινί

12/12/2012
Τραβάνε το σχοινί
Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με την ΕΠΟ, αφού η διαμάχη των δύο πλευρών μετά το εξώδικο που έστειλαν την Παρασκευή οι «πράσινοι» φαίνεται ότι καταλήγει στα δικαστήρια και το θέμα αναμένεται να φτάσει μέχρι την UEFA.

Σύμφωνα με τα «parapolitika», η διοίκηση του «τριφυλλιού» καταγγέλει συγκεκριμένα παιχνίδια και διαιτητές ότι επηρεάστηκαν από το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου.

Στο εξώδικό γίνεται λόγος όπως αναφέρεται για τα ματς Πλατανιάς-ΠΑΟ, ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-Λεβαδειακός και Ολυμπιακός-ΟΦΗ, όλα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Μάλιστα οι «πράσινοι» υποστηρίζουν και ότι συγκεκριμένοι διαιτητές ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα στημένα, κάνοντας αναφορά στους Αμπάρκιολη, Γιάχο, Δελφάκη, Κομίνη, Ιωαννίδη, Δημητρόπολο και Σπάθα.

Για τον τελευταίο δε, που ήταν ο τέταρτος στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, σημειώνεται πως: «Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για λόγους που εσείς είστε σε θέση να γνωρίζετε καλύτερα».

Η απάντηση της ΕΠΟ, όπως γράφει η εφημερίδα «Goal», είναι πως θα προσφύγει στην UEFA, κοινοποιώντας το εξώδικο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (που εστάλη στην ΕΠΟ την Παρασκευή), όπως και στην αθλητική δικαιοσύνη.

Show me the money!

12/12/2012
Show me the money!
Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης (13:00) ο πρίγκιπας Φεϊζάλ προκειμένου να αναλύσει την πρότασή του για την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού. Στα 28 εκατ. ευρώ η προσφορά του Σαουδάραβα, που φέρεται να είναι έτοιμος να δαπανήσει άλλα 42 εκατ. για μεταγραφές και 100 για γήπεδο, αλλά καλείται αυτήν τη φορά να αφήσει το… χρήμα να μιλήσει για λογαριασμό του. Μετά τον Φεϊζάλ τοποθετείται ο Γιάννης Αλαφούζος, μεγάλη επιφυλακτικότητα λόγω εμπλοκής Τσάκα.

Και να που γύρισε, έστω κι αργά θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της επανεμφάνισης μετά από μήνες απραξίας τόσο του Βλάση Τσάκα όσο και του πρίγκιπα Φεϊζάλ. Σύμφωνα με το σενάριο που έχει κυκλοφορήσει , η πλευρά του Σαουδάραβα με επιστολή στους μετόχους θέτει 4 όρους ώστε να εμφανίσει επιταγή ύψους 28 εκατ. ευρώ με την κατάθεση να έχει γίνει στην τράπεζα Barclays. (Διαβάστε τους όρους εδώ).

Φυσικά –και με βάση όσα έχουν προηγηθεί- οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί (ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει άλλωστε) και για αυτούς η όλη υπόθεση μόνο με ένα τρόπο ξεκαθαρίζει: να δείξει επιτέλους ο πρίγκιπας –ως άλλος Τζέρι Μαγκουάιρ στην ομώνυμη ταινία- τα λεφτά. «Show me the money» θα μπορούσε να είναι λοιπόν ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης Τύπου στου Φεϊζάλ, με την οποία ελπίδα όλων είναι να μπει ένα τέλος σε μια ιστορία που έχει τραβήξει πολύ παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

Την ίδια ώρα που ο Σαουδάραβας θα μιλά σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει προγραμματίσει ραδιοφωνική συνέντευξη και αναμένεται να απαντήσει στη συνέχεια σε όσα υποστηρίξει ο πρίγκιπας. Πάντως από το προηγούμενο βράδυ κύκλοι του Παναθηναϊκού τόνιζαν πως έτσι κι αλλιώς είναι προγραμματισμένη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ για τις 20 Δεκεμβρίου και ό,τι κι αν έχει προηγηθεί, ο καθένας μπορεί τότε να… δείξει τα λεφτά που λέγαμε πιο πάνω και με 15 εκατομμύρια ευρώ (ούτε καν τα 28 που διαφημίζει ο πρίγκιπας) να πάρει την ΠΑΕ…

«Βλέπει» Μπλάνκο ο Ατρόμητος

12/12/2012
«Βλέπει» Μπλάνκο ο Ατρόμητος
Την περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο εξετάζουν στον Ατρόμητο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι Περιστεριώτες έχουν… ξενερώσει με τον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει συχνούς τραυματισμούς και δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχος στις φάσεις που έχουν παρουσιαστεί στα ματς του Λεβαδειακού.

Έτσι στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο αναζητούν κάποιον που να στέλνε την μπάλα στο «πλεχτό». Μία από τις περιπτώσεις που «γυάλισε» στους ανθρώπους του Ατρομήτου είναι ο Μπλάνκο, ο οποίος δέχεται δριμεία κριτική από τον γερμανικό Τύπο για τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μόναχο 1860.

Από εκεί και πέρα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ίσως να είχε κάποιο πρόβλημα με την απόκτηση του Αργεντινού φορ, τον οποίο στην ΑΕΚ τον είχε χρησιμοποιήσει μέχρι και δεξί μπακ!

Ωστόσο, ο Σερβοέλληνας «πληρώνει» το γεγονός ότι δεν ήθελε να πάρει άλλον επιθετικό και τώρα η διοίκηση θα μπορούσε πιο εύκολα να τον πείσει για να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Διαζύγιο και ψαλίδι στον Παναθηναϊκό

12/12/2012
Διαζύγιο και ψαλίδι στον Παναθηναϊκό
Ακόμη και εντός της ημέρας ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ Δημήτρη Γόντικα και του μάνατζερ του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή για συναινετικό διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών. Στο μεταξύ, έρχεται «ψαλίδι» στα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αφού λεφτά… δεν υπάρχουν.

Σε ό,τι αφορά τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό, φήμες έκαναν λόγο πως ακόμη και το βράδυ της Τρίτης μπορεί να υπήρξε ραντεβού, προκειμένου να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι». Φαίνεται πως και ο ίδιος ο Μπουμσόνγκ έχει κουραστεί από την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και θέλει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία. Βέβαια, για να υπάρξει τελικά «διαζύγιο», ο Γάλλος θα πρέπει να πάρει προκαταβολή τα περσινά χρωστούμενα και ένα μέρος από τα φετινά δεδουλευμένα.

Πέρα από αυτήν την υπόθεση, οι «πράσινοι» προβληματίζονται και για άλλα βαριά συμβόλαια επιθυμώντας να μπει ένα ψαλίδι σε αυτά. Από την ΠΑΕ διαψεύδεται πως προτάθηκε μείωση αποδοχών της τάξεως του 50% στον Χοσέ Τοτσέ, όμως θα πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένο πως κάτι τέτοιο τελικά θα συμβεί, έστω ως πρόταση.

Στην ίδια κατηγορία με τον Ισπανό επιθετικό ανήκουν και άλλοι παίκτες όπως ο Κουΐνσι, ο Βιτόλο και ο Βύντρα οι οποίοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι μετά τον Λέτο και τον Μπουμσόνγκ, ενώ με τον Αργεντινό θα γίνει προσπάθεια για νέα συνάντηση μετά τις γιορτές μήπως καταφέρει ο Παναθηναϊκός και απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο συμβόλαιό του.

«Ψάχνεται» ο Πρίττας

12/12/2012
«Ψάχνεται» ο Πρίττας
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Σάκης Πρίττας να αποχωρήσει από τον Πανθρακικό, όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο 33χρονος μέσος έχει παίξει μόλις σε δύο ματς με την ακριτική ομάδα και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει και στις δύο πλευρές.

Έτσι έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο πολύπειρος χαφ θα ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα ο Πρίττας να κατηφορίσει προς την Κύπρο, από όπου υπήρξε ενδιαφέρον το καλοκαίρι για την απόκτησή του.

«Ξηλώνεται» για Ντε Βινσέντι

12/12/2012
«Ξηλώνεται» για Ντε Βινσέντι
Οικονομική υπέρβαση δείχνει διατεθειμένος να κάνει ο Γιώργος Χριστοβασίλης προκειμένου να κρατήσει στον ΠΑΣ τον Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος μοιάζει έτοιμος να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της ομάδας φέρεται να είπε ορθά-κοφτά στον ποδοσφαιριστή «πες μου πόσα θες για να μείνεις», ενώ ο Ντε Βινσέντι αναμένεται να απαντήσει μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Πάντως ο παίκτης της γιαννιώτικης ομάδας έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα τόσο με τις εμφανίσεις του όσο κυρίως με μερικά εντυπωσιακά γκολ που έχει σημειώσει και σίγουρα η εξασφάλιση της υπογραφής του μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου