ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

14/12/2012

 

Προτάθηκε ο «Κινγκ Κονγκ» στον Ολυμπιακό

13/12/2012
Προτάθηκε ο «Κινγκ Κονγκ» στον Ολυμπιακό
Τον Ντόσα Τζούνιορ, γνωστό και ως «Κινγκ Κονγκ» στέλνουν δημοσιεύματα στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια γίνεται λόγος πως ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Λεμεσού προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εξετάζουν την περίπτωσή του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γαύρος», ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς φέρεται να έχει πολύ καλή γνώμη για την αξία και τις ικανότητες του 26χρονου στόπερ, ο οποίος κατάγεται από τη Μοζαμβίκη, έχει μεγαλώσει στην Πορτογαλία και πλέον διαθέτει κυπριακό διαβατήριο με συνέπεια να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας.

Βέβαια, από το… «αρέσει ο Ντόσα Τζούνιορ» μέχρι το «πρόταση για Ντόσα Τζούνιορ» υπάρχει μεγάλη απόσταση και ο «Κινγκ Κονγκ» είναι μόνο ένα από τα ονόματα που ακούγονται και θα ακουστούν τις επόμενες μέρες.

«Φουλάρουν» για επιθετικό στην Λιβαδειά

13/12/2012
«Φουλάρουν» για επιθετικό στην Λιβαδειά
Το συμβόλαιο του Στέφανο Ναπολεόνι με τον Λεβαδειακό φτάνει στο τέλος του στο τέλος του Δεκεμβρίου και η ανάγκη για απόκτηση επιθετικού φαντάζει επιτακτική. Στην Λιβαδειά σκέφτονται σοβαρά να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή ενόψει του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος κάτι που επιθυμεί να γίνει άμεσα ο Γιώργος Παράσχος.

Ο Έλληνας τεχνικός τσεκάρει παίκτες τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Ιβηρική χερσόνησο. Βέβαια, το οικονομικό είναι ένα θέμα καθώς το μπάτζετ που προορίζεται για την μεταγραφική ενίσχυση είναι περιορισμένο και τα πλαίσια που πρόκειται να κινηθούν… στενά.

Χωρίς Γιάντση στον… τελικό

13/12/2012
Χωρίς Γιάντση στον… τελικό 
Στις υπηρεσίες του Δημήτρη Γιάντση δεν μπορεί να υπολογίζει ο Άκης Μάντζιος ενόψει της αναμέτρησης της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία η Κέρκυρα αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος.

Οι Φαίακες θέλουν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα, πριν τη διακοπή για τις γιορτές, δεδομένου ότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουν γνωρίσει την ήττα από Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, με τον τεχνικό της ομάδας να δουλεύει και στην… ψυχολογία των παικτών του.

Πέρα από τη δεδομένη -πλέον- απουσία του Γιάντση, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ανέστη Αγρίτη με τον Μάντζιο να περιμένει την εκδίκαση της έφεσης για τη μείωση της ποινής του.

Επιδόθηκε η προσφυγή του Βάντο

13/12/2012
Επιδόθηκε η προσφυγή του Βάντο 
Μπορεί πριν λίγες ημέρες οι άνθρωποι του ΟΦΗ να δήλωναν άγνοια για την προσφυγή του Φρανσίσκο Βάντο, ωστόσο είναι γεγονός, δεδομένου ότι ήδη βρίσκεται στα χέρια τους.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν διεκδικεί μόνο τα δεδουλευμένα του -65.000 ευρώ- αλλά όλο το σύνολο του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι.

Ωστόσο, με τον παίκτη σκοπεύει να μιλήσει ο τεχνικός των Κρητικών, Νίκος Αναστόπουλος, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να αλλάξει το κλίμα.

Ένας «σαμουράι» στον Παναθηναϊκό;

13/12/2012
Ένας «σαμουράι» στον Παναθηναϊκό;
Το ενδεχόμενο απόκτησης του Γιοχέι Καζιγιάμα σκέφτονται στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα! Οι «πράσινοι» έχουν κάνει ήδη πρόταση στην FC Τόκιο έτσι ώστε να δανειστούν τον παίκτη μέχρι το καλοκαίρι ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φαίνεται πως επιθυμεί διακαώς να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Ο Καζιγιάμα αγωνίζεται στην θέση του επιτελικού μέσου και είναι γέννημα-θρέμμα της FC Τόκιο. Έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με την ομάδα του αλλά πλέον είναι σε ηλικία τέτοια (27 ετών) που θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τεχνίτη παίκτη, διεθνή με την εθνική ομάδα της χώρας του και φέτος σε 34 εμφανίσεις έχει πετύχει 4 γκολ. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας hochi.yomiuri.co.jp, ο Αλμπέρτο Ζακερόνι, ο οποίος είναι προπονητής στην FC Tόκιο δεν θέλει ούτε να σκέφτεται την αποχώρηση του Καζιγιάμα από την ομάδα αλλά προέχει η επιθυμία του παίκτη.

Δείτε εδώ ένα υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Καζιγιάμα το 2006 με αντίπαλο την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια:

«Όαση η πρόταση Φεϊζάλ»!

13/12/2012
«Όαση η πρόταση Φεϊζάλ»! 
Πεπεισμένος πως το ενδιαφέρον του Φεϊζάλ για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλο και τα 28 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιταγής όντως υπάρχουν είναι ο Ιάκωβος Χατζηαθανασίου. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» ο οποίος βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του πρίγκιπα, τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως η διοίκηση μπορεί πολύ εύκολα να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής, ενώ χαρακτήρισε «όαση» την πρόταση του Σαουδάραβα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιάκωβος Χατζηαθανασίου στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

«Υπήρξε μια ενημέρωση προς όλους, μια τοποθέτηση του κ. Φεϊζάλ για την προσφορά των 28 εκατ. ευρώ. Είμαι μιαν όαση στα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός. Πειστήκαμε για την τραπεζική επιταγή σε μεγάλη τράπεζα της Αγγλίας. Αν γίνει το ντιλ ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να πορευτεί τελείως διαφορετικά. Θα ήταν τρελός κάποιος για να πει όχι. Αν ήμουν διοίκηση θα μπορούσα να ελέγξω τη γνησιότητα της επιταγής που έχει κατατεθεί σε συμβολαιογράφο και αν υπάρχουν τα λεφτά να προχωρήσει η συμφωνία. Κάθε λογικός άνθρωπος θα το έκανε αυτό. Το να απορρίπτουμε μια πρόταση που δεν έχουμε τσεκάρει καν είναι άσκοπο από την πλευρά της διοίκησης. Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟ έχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Είναι όαση η πρόταση Φεϊζάλ».

Για το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει επαφή μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι τώρα ο κ. Χατζηαθανασίου είπε:
«Είχε κληθεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν ήρθε. Είναι θέμα Αλαφούζου-Φεϊζάλ αν θα συναντηθούν ή όχι. Δεν ξέρω αν ο Φεϊζάλ μπορεί να συμμετάσχει σε ΑΜΚ ή όχι, αλλά τα 28 εκατ. είναι πάρα πολλά λεφτά. Ας ελέγξει η ΠΑΕ την επιταγή, είναι εύκολο να γίνει. Λέμε πως κοροϊδεύει ο πρίγκιπας, αλλά δεν σκεφτόμαστε τι έγινε πριν μερικά χρόνια. Κάποιοι άνθρωποι κατέβασαν τον κόσμο σε συλλαλητήρια και είπαν πως θα βάλουν ένα σωρό λεφτά. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Να αφήσουμε κατά μέρος τις διχόνοιες και να δουλέψουμε για το καλό της ομάδας. Από όσα άκουσα έχω πειστεί πως το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό. Θα πρέπει κάποιος να είναι τρελός για να μην θέλει αυτά τα λεφτά. Κι εγώ δεν ήξερα κάποια πράγματα και είχα αμφιβολίες. Χθες όμως ξεκαθάρισε πως ενδιαφέρεται από τον Απρίλιο για την ομάδα, έκανε πρόταση τον Μάιο που δεν προχώρησε και πλέον επανήλθε με μια καινούρια. Αν θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει. Έχω πειστεί πως τα λεφτά υπάρχουν. Η ΠΑΕ μπορεί να ελέγξει αν η επιταγή είναι δίγραμμη με δικαιούχο την ΠΑΕ. Μπορεί σήμερα ή αύριο το πρωί να έχει επαληθευθεί αυτό. Είπε ο άνθρωπος πως θα βάλει 40 εκατ. για μεταγραφές και 100 για γήπεδο. Κυριακή κοντή γιορτή λένε στο χωριό μου, οπότε σύντομα όλα θα ξεκαθαρίσουν».

Στη συνέχεια ο «Τζακ» αναφέρθηκε και στη δουλειά που κάνει ο Ρότσα από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα:
«Ο Χουάν ακούμπησε ψυχικά τους παίκτες και πήρε το 100% των δυνατοτήτων τους. Κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει ο Φερέιρα, ο οποίος θα έπρεπε να απομακρυνθεί νωρίτερα και τώρα θα είχαμε άλλους 10 βαθμούς. Ο Ρότσα έδωσε ψυχολογία και προσωπικότητα στους παίκτες. Βλέπουμε τον Σεϊταρίδη που είχε κάποια προβλήματα και δεν ήταν ο Γοιούρκας που ξέραμε. Φέτος είναι από τα… παλιά. Έτσι θέλουμε να βλέπουμε τον Γιούρκα. Ανεβασμένος είναι και ο Σπυρόπουλος. Βοηθούν επιθετικά και ανασταλτικά και είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Αυτός επίσης που μου αρέσει είναι ο Σο. Φαίνεται πως είναι καλός παίκτης, το έχει. Όταν βρει και τα πατήματά του, αφού έλειπε 7 μήνες, νομίζω πως θα γίνεται και καλύτερος. Μετά τον Κατσουράνη, ο Βιτόλο έμεινε μόνος στο κέντρο. Ο Ζέκα δεν είναι αμυντικό χαφ, είναι άλλος ο ρόλος του. Με τον Σο βρίσκονται λύσεις στο κέντρο και θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Χάρη Μαυρία:
«Τον έχουμε κάνει θεό. Έκανε μια μεγάλη εμφάνιση αλλά πρέπει να σταματήσουμε εκεί. Ο Μαυρίας είναι καλό παιδί. Έχει όλα τα προσόντα για να γίνει μεγάλος παίκτης. Αν καθίσει και δουλέψει, το μέλλον είναι δικό του. Να μην φτάσουμε όμως σε παραλογισμούς. Να προσγειωθούμε όλοι και μπορεί να τα καταφέρει. Πρέπει κι εμείς να τον βοηθήσουμε. Διαβάζουμε για μεταγραφές και τέτοια, αλλά δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά του αέρα γιατί θα είναι κρίμα να χαθεί τέτοιος παίκτης».

Ευχάριστα νέα για Άρη!

13/12/2012
Ευχάριστα νέα για Άρη!
Την υποστήριξη του κόσμου θα έχει τελικά ο Άρης στα τρία επόμενα εντός έδρας ματς. Οι «κίτρινοι» δικαιώθηκαν με την έφεση που είχαν καταθέσει αναφορικά με την ποινή που τους είχε επιβληθεί για τα επεισόδια στο ματς με τον Ατρόμητο και τελικά η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέσυρε την τιμωρία.

Η εκπροσώπηση από τον κ. Βαγιάτο στην επιτροπή εφέσεων αποδείχθηκε η καλύτερη δυνατή για τον Άρη καθώς κέρδισε τη μάχη και τελικά θα παίξει με κόσμο τόσο στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη όσο και στα δύο επόμενα.

Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια με ΠΑΣ

13/12/2012
Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια με ΠΑΣ 
Στα εκδοτήρια του γηπέδου της Τούμπας διατίθενται από σήμερα (Πέμπτη, 13/12) τα εισιτήρια της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (17/12), ενόψει της αναμέτρησης της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, η οποία θα σηματοδοτήσει και τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, μέχρι και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 θα λειτουργεί εκδοτήριο στο γήπεδο της Τούμπας για τη διάθεση των εισιτηρίων του εκτός έδρας αγώνα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 (19:30) στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες".

Το εκδοτήριο στο γήπεδο της Τούμπας θα λειτουργεί από τις 09:00 μέχρι και τις 17:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15€.

Κάθε φίλαθλος δικαιούται να αγοράσει μόνο ένα εισιτήριο και η αγορά του θα γίνεται μόνο μετά από επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας».

Νέα διοίκηση στον Άρη

13/12/2012
Νέα διοίκηση στον Άρη
Δεκτή έγινε από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για ορισμό προσωρινής διοίκησης στον Άρη.

Συνεπώς, μέσα στην ημέρα οι «κίτρινοι» θα έχουν νέα διοίκηση, αφού πρώτα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνεδριάσουν.

Η νέα διοίκηση του Άρη θα αποτελείται από εφτά άτομα τα ονόματα των οποίων είναι τα εξής: Γιάννης Ψηφίδης, Κώστας Ντικμπασάνογλου, Στάθης Τσομίδης, Βαγγέλης Αγγελούσης, Άγγελος Σπυρίδων, Αναστάσιος, Αβάνογλου, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Μία αγωνιστική στον Αγρίτη

13/12/2012
Μία αγωνιστική στον Αγρίτη 
Δεκτή έγινε η έφεση που είχε καταθέσει η Κέρκυρα με σκοπό τη μείωση της ποινής του Ανέστη Αγρίτη. Ο άσος των Φαιάκων πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών για την κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί στον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ωστόσο, η Επιτροπή Εφέσεων έκανε δεκτή την έφεση, μειώνοντας την ποινή του Αγρίτη σε μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 80 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

«Με την υπ΄αριθμ. 123/12-12-2012 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ΑΓΡΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ AO KEΡΚΥΡΑ, κατά της υπ΄αριθμ.306/6-12-2012 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΑΓΡΙΤΗ ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή ογδόντα (80) ευρώ».

Μια απ’ τα ίδια με Κουίνσι

13/12/2012
Μια απ’ τα ίδια με  Κουίνσι 
Το ατομικό του πρόγραμμα συνέχισε ο Κουίνσι Οβούσου Αμπέγιε, στη σημερινή (13/12) προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο Γκανεζος μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τη Βέροια, στο ματς που ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», μετά το ζέσταμα, επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.

Όπως νίκησε την ΑΕΚ...

13/12/2012
Όπως νίκησε την ΑΕΚ... 
Με γεμάτο το απουσιολόγιο θα ταξιδέψει η αποστολή του Πανθρακικού στην Κέρκυρα για την αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, η οποία μάλιστα θα σηματοδοτήσει τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο τεχνικός των νεοφώτιστων, Παύλος Δερμιτζάκης, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μιχαλόπουλο, Μακρυδημήτρη, Μελίσση, Στάθη και ο Σκλιοπίδη, ενώ ούτε ο Καστελάν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του με αποτέλεσμα να μείνει στην Κομοτηνή. Αυτό σημαίνει πως ο Μπαϊκαρά θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Μίνγκας θα παραμείνει στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Εξάλλου, ήταν από τους κορυφαιους στη νίκη επί της ΑΕΚ, την περασμένη αγωνιστική.

Έτσι, η ενδεκάδα θα είναι η ίδια. Ο Κουτσόπουλος θα είναι στο τέρμα. Ο Μπαϊκαρά δεξιά στην άμυνα, ο Χρήστου αριστερά και οι Σερφά και Σαρακατσάνος στο κέντρο της. Οι Λαδάκης και Μουνάφο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Μίνγκας, Βαϊρουά και Λουσέρο θα κινούνται πίσω από τον Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά οι 18 εκλεκτοί του Παύλου Δερμιτζάκη: Αντίλοβιτς, Κουτσόπουλος, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Βιγιαρέχο, Πρίττας, Μουνάφο, Λαδάκης, Μοσχάκης, Μίνγκας, Μπαικαρά, Γωνιάδης, Κοντογουλίδης, Λουσέρο, Βαίρουα, Κυβελίδης και Παπαδόπουλος.

Θέλει ο Κατίδης, αλλά…

13/12/2012
Θέλει ο Κατίδης, αλλά…
Αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ για το σημερινό παιχνίδι με την Καβάλα, όμως ο Γιώργος Κατίδης νοιώθει ενοχλήσεις και είναι πολύ πιθανό να προφυλαχθεί ενόψει Ατρομήτου.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» θέλει πολύ να παίξει, αλλά πονά με αποτέλεσμα να προβληματίζεται ο Έβαλντ Λίνεν.

Άλλωστε, όσο κι αν η πορεία στο Κύπελλο και η κατάκτησή του είναι πάντα στόχος για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, η δεινή βαθμολογική θέση του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα, ουσιαστικά σηματοδοτεί τις προτεραιότητες.

Αν τελικά ο Γερμανός τεχνικός αποφασίσει να τον προφυλάξει προκειμένου να τον έχει πιο φρέσκο –και απόλυτα έτοιμο- στο πρωτάθλημα, πιθανότατα τη θέση του στη βασική ενδεκάδα θα πάρει ο Νίκος Κατσικοκέρης.

Νέα διοίκηση και επίσημα ο ΠΑΟΚ

13/12/2012
Νέα διοίκηση και επίσημα ο ΠΑΟΚ 
Την έγκριση από το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού σχήματος πήρε ο ΠΑΟΚ.

Συνεπώς, από σήμερα ο «Δικέφαλος του βορρά» έχει ξανά διοίκηση και δικαίωμα υπογραφής.

Η νέα διοίκηση του ΠΑΟΚ αποτελείται από τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα με μέλη τους : Παναγιώτη Ποικιλίδη, Σπύρο Μηλιωρίδη, Ηλία Γεροντίδη Μαρία Γκοντζάρεβα και Δημοκράτη Παπαδόπουλο.

«Κάνουν τα πάντα για την Εθνική»

13/12/2012
«Κάνουν τα πάντα για την Εθνική»
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές προκειμένου να αγωνιστούν στην Εθνική είναι ο Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε και στον Κώστα Κατσουράνη, τονίζοντας πως ανησυχούσε μέχρι ο διεθνής μέσος να βρει ποδοσφαιρική στέγη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στο ραδιοσταθμό «Libero»:

Τι κάνει ο προπονητής της εθνικής ομάδας όταν δεν έχει παιχνίδια; Συνηθίσατε σε αυτόν το ρόλο;
«Όσον αφορά τη δουλειά που κάνω τώρα, δεν έχει κάποιο παιχνίδι η Εθνική, αλλά η δουλειά δε σταματάει. Η δουλειά είναι να βλέπουμε παίκτες και την κατάσταση τους. Να βλέπουμε αυτό το γκρουπ των 30-40 παικτών που μπορούν να κληθούν στην Εθνική. Η δουλειά του προπονητή σε εθνική, είναι πολύ διαφορετική από αυτήν σε ένα σύλλογο, αλλά κάθε μέρα εξοικειώνομαι με αυτόν το ρόλο. Αλλά βέβαια, ο ρόλος του προπονητή σε σύλλογο μου λείπει πολύ».

Για ποιο λόγο αλλάξατε το σύστημα της εθνικής σε 4-4-2;

«Πρώτα-πρώτα η εθνική ομάδα έχει τη δική της ξεκάθαρη φιλοσοφία. Το σύστημα δεν καθορίζει τη φιλοσοφία μιας ομάδας. Σε σχέση με τους παίκτες και τα χαρακτηριστικά τους, τους βοηθάς μέσω του συστήματος που επιλέγεις για να είναι η βάση σου, σε άμυνα και επίθεση».

Ήσασταν ανήσυχος για τη συνέχεια της καριέρας του Κατσουράνη;

«Μπορώ να πω ότι ήμουν ανήσυχος για το ποια θα ήταν η νέα ποδοσφαιρική του στέγη. Δε θα είχε πρόβλημα να βρει ομάδα, απλά περίμενα να δω σε ποια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίρνω ποδοσφαιριστές που είναι σε καλή κατάσταση και όσο περισσότερες επιλογές έχω τόσο το καλύτερο για μένα».

Μήπως είναι καλύτερο για τους παίκτες της εθνικής, να αγωνίζονται στο εξωτερικό;
«Το σημαντικότερο δεν είναι να σταθούμε που παίζουν. Το σημαντικότερο είναι όπου αγωνίζονται, να υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βελτιωθούν και μαζί τους να γίνει καλύτερη και η εθνική ομάδα. Είναι λίγο υπερβολικό να λέμε όλοι οι παίκτες μας να παίζουν στο εξωτερικό. Το καλύτερο είναι οι παίκτες να αγωνίζονται με τις ομάδες και να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στην Εθνική».

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, ο Κατσουράνης;
«Όσον αφορά την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος, την έχω παρακολουθήσει. Σε γενικές γραμμές είναι μια καλή πορεία με σκαμπανεβάσματα. Είναι σε ανοδική πορεία. Για τον Κατσουράνη, εγώ δε μπορώ να πω τι θα προσφέρει, γιατί από τη στιγμή που επιλέχθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον προπονητή, ξέρουν αυτοί τι μπορεί να προσφέρει. Στην εθνική ομάδα, το ρόλο του τον επιτελεί άψογα. Δε μπορώ να ξέρω για τους λόγους που τον επέλεξαν στον ΠΑΟΚ και δε μπορώ να μιλήσω για τρίτους».

Πλέον υπάρχει μεγάλο κίνητρο στους παίκτες για την Εθνική. Είναι μόνο το Μουντιάλ;

«Για μένα είναι κάτι πολύ ευχάριστο και πολύ καλό σημάδι αυτό που βλέπω. Όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν τα πάντα για να είναι στην Εθνική. Και εγώ από την πλευρά μου έχω βοηθήσει για τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να κληθεί ο παίκτης. Έχουν αποφασιστικότητα και θέληση να είναι στην Εθνική καλώς εχόντων των πραγμάτων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και η πλευρά του προπονητή και των παικτών έχουν τον ίδιο στόχο να βρίσκονται εκεί».

«Έγκλημα η αποχώρηση του Καραγκούνη»

«Έγκλημα η αποχώρηση του Καραγκούνη»
Την παλιά δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Τότη Φυλακούρη, είχε την τιμή να φιλοξενήσει το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ. Ο παλαίμαχος άσος, αφού έδωσε τις συμβουλές του στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους, μίλησε για όλους και για όλα, εστιάζοντας στην μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό. Ο Φυλακούρης στάθηκε ιδιαίτερα στον Γιώργο Καραγκούνη και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «έγκλημα» την αποχώρησή του.

Ήταν ένας από τους παίκτες που πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ, στον ανεπανάληπτο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, κόντρα στον μεγάλο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού, αλλά και της εθνικής ομάδας, ο Τότης Φυλακούρης, προπονητής πια, βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και μοιράστηκε με τους σπουδαστές τις σκέψεις του για τους «Πράσινους».

Αφού ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους, ο Φυλακούρης έδωσε τις συμβουλές του στους αυριανούς αθλητικούς συντάκτες. «Πρέπει να είστε αληθινοί. Να μην σκύβετε το κεφάλι σε κανέναν. Να γράφετε μόνο όσα γνωρίζετε και όχι όσα σας μετέφεραν ή ακούσατε. Ο χώρος χρειάζεται καλούς δημοσιογράφους, που να γράφουν την αλήθεια», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον Παναθηναϊκό. Με αφορμή το πρόσφατο ντέρμπι, ο Τότης χαρακτήρισε πιο δυνατή ομάδα τον Ολυμπιακό. «Η ισοπαλία ήταν επιτυχία για τον ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά σε όλα. Έχει λεφτά, διοίκηση, καλύτερους παίκτες, γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός υστερεί σε όλα αυτά. Για αυτό πιστεύω πως είναι επιτυχία η ισοπαλία.»

Αναφερόμενος στον Ζεσουάλδο Φερέιρα είπε. «Πρώτα από όλα έκανε λάθος επιλογές παικτών. Έπειτα, ο άνθρωπος… κοιμόταν στον πάγκο. Νόμιζε πως τα ήξερε όλα, ήταν πολύ αυταρχικός. Κανείς δεν τολμούσε να του μιλήσει. Έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα. Η ομάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση τώρα».

Για την επιλογή του Ρότσα, ο Φυλακούρης αποκάλυψε πως ήταν εκείνος που τον πρότεινε. «Έγιναν συζητήσεις και με μένα. Αλλά εγώ είπα από την αρχή να επιλέξουν τον Ρότσα. Είναι δικό μας παιδί. Αυτό που άλλαξε ο Χουάν είναι η ψυχολογία. Επικοινώνησε με τους παίκτες και τους κέρδισε. Είναι βέβαιο πως η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα. Τόσο, που αν η χρονιά βγει με επιτυχία, πρέπει να παραμείνει στη θέση του και μετά το καλοκαίρι. Εκτός κι αν βρεθούν τα χρήματα και η διοίκηση επιλέξει έναν πολύ μεγάλο προπονητή».

Για το θέμα του… Πρίγκιπα, ο Τότης ήταν… χειμαρρώδης. «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν γίνονται τέτοιες αγορές με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ πως είναι μια μικρή κοροϊδία. Δεν ξέρω ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτόν, ούτε τι θέλουν από την ομάδα. Εμένα με κάλεσαν και σε δείπνο μαζί του και στη συνέντευξη Τύπου. Δεν πήγα, αφού δεν θεωρούσα πως θα προσέφερε κάτι.»

Για τον Αλαφούζο αποκάλυψε πως δεν τον γνωρίζει καλά. «Γνωριστήκαμε σε ένα ταξίδι στην Κύπρο, όπου είχαμε πάει για λογαριασμό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δεν τον ξέρω καλά τον άνθρωπο, θεωρώ, πάντως, πως όταν το πλοίο βούλιαζε, πήρε το θάρρος να αναλάβει το πηδάλιο. Κάνει αρκετά καλή δουλειά, με μόνη ένσταση τα πολλά λόγια για τη διαιτησία. Πρέπει να σταματήσει να μιλάει συνέχεια για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η συζήτηση έφτασε στον Γιώργο Καραγκούνη, ο Φυλακούρης έδειξε να συγκινείται. «Ο Γιώργος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά είναι ακόμα καλύτερος χαρακτήρας, οικογενειάρχης και φίλος. Έκαναν έγκλημα που δεν τον κράτησαν στην ομάδα. Θεωρώ πως του φέρθηκαν άσχημα. Έχει τις καλύτερες ευχές μου για την καριέρα του στη Φούλαμ».
Ολοκληρώνοντας την κουβέντα με τους σπουδαστές του ΚΑΡ, ο Φυλακούρης χαρακτήρισε εχθρούς του ποδοσφαίρου τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πολλές φορές ζηλεύουν, διέψευσε πως υπήρξε κάτι μεμπτό στην πορεία του Παναθηναϊκού για το Γουέμπλεϊ, , ενώ, φέρνοντας στη μνήμη του τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 χαρακτήρισε απίστευτο παίκτη τον Κρόιφ. «Ο προπονητής μού είχε ζητήσει να τον μαρκάρω. Στην ανάπαυλα μου έδωσε συγχαρητήρια γιατί είχα περιορίσει τη δράση του. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε αυτό. Εγώ μόνο το νούμερο της φανέλας του έβλεπα από την αρχή του αγώνα. Πάντα με περνούσε και με άφηνε πίσω. Πραγματικό... ελάφι ήταν ο άνθρωπος», είπε με θαυμασμό και χιούμορ.

Κανένας «πονοκέφαλος» για Παράσχο

13/12/2012
Κανένας «πονοκέφαλος» για Παράσχο 
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Λεβαδειακός, ενόψει του παιχνιδιού της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, απέναντι στον Πλατανιά (Κυριακή, 17:15). Κάτι που σίγουρα ικανοποιεί τον Γιώργο Παράσχο, που μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Η προετοιμασία συνεχίστηκε με πρωινή προπόνηση, στο δημοτικό γήπεδο της Λιβαδειάς.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με πάσες ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα που συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Λίνεν: «Μάχη για οικονομική και αγωνιστική επιβίωση»

13/12/2012
Λίνεν: «Μάχη για οικονομική και αγωνιστική επιβίωση» 
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Έβαλντ Λίνεν στο πρακτορείο «Reuters» περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ. Το ρεπορτάζ κάνει μια αφήγηση των όσων περνάει αυτή την ώρα, ο σύλλογος μέσα από τις δηλώσεις του Λίνεν που επισημαίνει τα κακώς κείμενα για χαμηλές απολαβές και τις καθυστερήσεις πληρωμών, μιλάει για τα προβλήματα στις προπονήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα των παικτών, ενώ επισημαίνει πως η «Ένωση», δίνει μάχη για οικονομική και αγωνιστική επιβίωση.

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο "ο πραγματιστής Λίνεν θέλει να σώσει την ΑΕΚ". Αρχικά αναφέρεται στο πρόβλημα με την έλλειψη προπονητικού τερέν, λόγω του γνωστού προβλήματος που αντιμετωπίζει το ένα γήπεδο στα Σπάτα και στη συνέχεια επισημαίνει πως μετά από μια περίοδο οικονομικής αναταραχής στην ομάδα, ο σύλλογος εκποίησε όλους τους παίκτες προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής και πλέον αποτελείται από νέους και άγνωστους ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια το ρεπορτάζ περιγράφει την βαθμολογική περιπέτεια της «Ένωσης» στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην πρώτη του ατάκα ο Λίνεν αναφέρεται στο πρόβλημα που υπάρχει στα Σπάτα: «Έχουμε καταστρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά, το δεύτερο γήπεδο και χρειάζονται σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μέχρι το άλλο να συνέλθει και να είναι έτοιμο για προπόνηση κι έτσι για την ώρα θα πρέπει να κάνουμε προπονήσεις σε αυτό το λασπωμένο τερέν. Είναι δύσκολο να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ποιοτικές προπονήσεις, αλλά μακάρι αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν χαμηλούς μισθούς και είναι απλήρωτοι και ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με το υπόλοιπο σταφ της ομάδας»

O Γερμανός πάντως θέλησε να δείξει πως το πνεύμα όλων των συνεργατών και των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι υψηλό και πως όλοι αγωνίζονται για το καλό του συλλόγου, παρά τα προβλήματα: «Αυτό που με κάνει αισιόδοξο, παρά την κατάσταση που επικρατεί είναι πως όλοι έρχονται και κάνουν τις δουλειές τους και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ αυτόν τον σύλλογο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή αποτελείται από 25 Έλληνες και 5 ξένους ποδοσφαιριστές, με έναν μέσο όρο 22.5 ετών και ο Λίνεν τόνισε πως ειδικά οι νέοι παίκτες αδυνατούν να εντάξουν τους εαυτούς τους, στο κατάλληλο διατραφολόγιο, ώστε να συνέρχονται από τις προπονήσεις και τους αγώνες: «Αυτό έχει αντίκτυπο όχι στον ψυχολογικό τομέα, αλλά στον πρακτικό τομέα και αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε, βοηθώντας τους περισσότερο».

Ο Λίνεν τόνισε πως ήταν γνώστης της κατάστασης, όταν ανέλαβε την ομάδα: «Όταν ανέλαβα ήξερα και την οικονομική κατάσταση, αλλά και την βαθμολογική θέση του συλλόγου, αλλά είδα αυτή την προοπτική σαν μια ευκαιρία. Πάντα μου άρεσε αυτός ο σύλλογος και μου άρεσε η προοπτική να τους βοηθήσω να επανέλθουν στη θέση που τους αξίζει. Ας ελπίσουμε πως η ομάδα θα συνέλθει και πως θα μπουν κάποια χρήματα στην ομάδα από κάποιους νέους επενδυτές. Αν δεν συμβεί αυτό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όμως βλέπω όπως βλέπω τις πιθανότητες σε αυτό το πρότζεκτ, δεν μπορούν να γίνει χειρότερη η κατάσταση».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που έχει να δουλεύεις με νέους και άπειρους παίκτες ο Λίνεν επισήμανε: «Η μεγάλη πρόκληση είναι πως έχεις ν’ αντιμετωπίσεις την απειρία και την απειθαρχία. Για μένα αυτά δεν είναι θέματα ηλικίας, αλλά χαρακτήρα κυρίως. Οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν πως μέσα απ’ αυτή την ομαδική δουλειά, θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό ο ένας για τον άλλο, να είναι ταπεινοί και να συμπεριφέρονται σωστά μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Θέλουμε να ενώσουμε αυτό το γκρουπ και δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά πάνω σε αυτό, καθημερινά».

Ο κόουτς της "Ένωσης" κατέληξε πως «θα πρέπει να επιβιώσουμε αγωνιστικά και οικονομικά. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστούμε 35 πόντους για να τα καταφέρουμε κι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο, γιατί αυτό θα μας καταστρέψει την ψυχολογία. Μόλις σκεφτείς το πώς είσαι εκεί, δέχεσαι ένα χτύπημα και πέφτεις κάτω».

«Οριακό το παιχνίδι με Πανθρακικό»

13/12/2012
«Οριακό το παιχνίδι με Πανθρακικό»
Κρίσιμο αλλά όχι «δίχως αύριο», χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ο Άκης Μάντζιος.

Ο προπονητής της Κέρκυρας, μίλησε στην Media Day της ΠΑΕ και αναφέρθηκε στο ματς με τον Πανθρακικό για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, στη μάχη της παραμονής αλλά και στο ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Όλη την εβδομάδα και μετά το άτυχο παιχνίδι με τα Γιάννινα, δουλέψαμε πάρα πολύ με τα παιδιά, τόσο στα τακτικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό. Και θεωρώ ότι είμαστε πανέτοιμοι, απ’ όλες τις πλευρές, για να αντιμετωπίσουμε τον Πανθρακικό στο τελευταίο ματς του α’ γύρου και να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του τεχνικού των Φαιάκων και συνέχισε απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν ο αγώνας με τον Πανθρακικό είναι τελικός:

«Σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο και οριακό παιχνίδι. Και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους. Από εκεί και πέρα όμως, όπως είπα και πριν από τα προηγούμενα ματς, δεν είναι “δίχως αύριο”. Είναι ακόμη πολύ νωρίς να προδικάζουμε. Έχουμε μπροστά μας άλλα 15 ματς, έναν ολόκληρο γύρο και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Αυτό που θέλουμε, είναι να κλείσουμε τον γύρο καλά και κατόπιν να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον β’. Υπάρχει και πίστη κι εμπιστοσύνη στα παιδιά. Είναι οι ίδιοι παίκτες που πριν από λίγες αγωνιστικές, έφεραν τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Σ’ έναν “μαραθώνιο”, θα έχεις και καλές και κακές στιγμές. Και στις κακές βλέπεις πώς ανταποκρίνεται μια ομάδα. Κάποιος μπορεί να βλέπει μόνο τα αποτελέσματα. Εμείς όμως βλέποντας την ομάδα από μέσα και δουλεύοντας καθημερινά, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Απλά στα τρία τελευταία ματς όλα μας πάνε κόντρα»

Για το αν ο ΑΟΚ κάνει «κοιλιά»:

«Όχι, δεν θεωρώ ότι η ομάδα κάνει “κοιλιά”. Κάναμε μια ήττα φυσιολογική με τον Ολυμπιακό, φέραμε μια ισοπαλία με τη Βέροια, ενώ δικαιούμασταν τους τρεις βαθμούς. Προέκυψαν πολλές ατυχίες και αναποδιές στη διάρκεια του αγώνα, είχαμε ένα ματς στη Λιβαδειά που όντως δεν δικαιούμασταν τίποτα και ένα ματς με τα Γιάννινα, όπου όλα κρίθηκαν στην τύχη. Ούτε στις δυνατότητες, ούτε στις τακτικές, ούτε στο εάν η ομάδα μπορεί να τρέξει. Και την τύχη δεν την είχαμε με το μέρος μας. Τις ευκαιρίες τις είχαμε εμείς, αλλά όλα πήγαν ανάποδα με τα γκολ που δεχτήκαμε, τη λάσπη που κόλλαγε η μπάλα. Αν το “κοιλιά” αφορά στη βαθμολογική συγκομιδή, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση, που βρίσκεται η ομάδα. Ξαναλέω ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εξάλλου, ακόμη κι όταν είχαμε τα θετικά αποτελέσματα, ήμουν ο πρώτος που έλεγα ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς και χρειάζεται δουλειά και να σκύψουμε το κεφάλι».

Για την ατμόσφαιρα στην ομάδα:

«Εμάς οι συνθήκες δουλειάς μας είναι οι ίδιες. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο, που δεν το αντιλαμβανόμαστε με τους παίκτες. Υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας. Τα ίδια παιδιά είναι που έκαναν και το σερί, με τον ίδιο τρόπο δουλεύουμε».

Για την «μάχη» της παραμονής:

«Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη με σιγουριά πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν. Θεωρώ όμως ότι θα είναι αρκετές οι ομάδες που θα παλέψουν. Αλλά ποιες ακριβώς… Κατά διαστήματα, κάποιες κάνουν ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και ξαφνικά ένα σερί αρνητικών. Όταν, λοιπόν, έχεις άλλα 15 ματς, είναι νωρίς να πεις οτιδήποτε με ασφάλεια. Πάντως, σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται τώρα σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν νομίζω να αλλάξει πολύ η εικόνα».

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου:

«Απ’ την αρχή ξέραμε ότι η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, υπό την έννοια ότι στο κομμάτι των μεταγραφών, της ενίσχυσης, υπάρχει απαγορευτικό, άρα έχουμε ένα “όπλο” λιγότερο. Απ’ τη στιγμή που υπάρχει περιορισμός, είναι δύσκολο να βρούμε παίκτες καλούς κι ελεύθερους για να έρθουμε σε συμφωνία. Με τα μεταγραφικά και με ονόματα θα ασχοληθούμε μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό, τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Σε συμφωνία πάντως δεν έχουμε έρθει με κανέναν ποδοσφαιριστή. Ούτε έχουμε μπει σε συζητήσεις. Υπάρχουν κάποια ονόματα που μας ενδιαφέρουν, αλλά ό,τι κινήσεις είναι να γίνουν θα γίνουν μετά το ματς με τον Πανθρακικό».

Για το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού:

«Το γκολ είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Βλέπουμε ότι υπάρχει κάποια δυσκολία στο να σκοράρουμε. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να ενισχύσουμε την ομάδα με έναν φορ. Θα δούμε όμως τι μπορούμε να βρούμε γιατί όπως προανέφερα, Έλληνα επιθετικό και ελεύθερο και καλό, ψάχνουν όλες οι ομάδες, όχι μόνο ο ΑΟ Κέρκυρα».

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣ

13/12/2012
Το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣ
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει Χριστουγέννων αποφάσισε να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, προσφέροντας βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας.

Είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής και χαρτικών παραδόθηκαν την Πέμπτη από τον σύλλογο στην Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να διατεθούν σε κοινωνικές δομές της περιοχής.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα παραδόθηκαν από μέλη της διοίκησης, μαζί με παίκτες της πρώτης ομάδας, αλλά και αυτής των Νέων.

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του συλλόγου κ. Ιωάννου, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια, συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου και τόνισε:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, πάντα θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είναι δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Δερμιτζάκης: «Να κλείσουμε όσο ψηλότερα γίνεται»

13/12/2012
Δερμιτζάκης: «Να κλείσουμε όσο ψηλότερα γίνεται» 
Μπορεί η νίκη επί της ΑΕΚ να ανέβασε τον Πανθρακικό στην βαθμολογία, όμως ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλει νίκη και στην Κέρκυρα προκειμένου η ομάδα του να είναι σε ψηλή θέση. Ο Μακεδόνας τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία, στις απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει η ομάδα στις μεταγραφές.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ξεκινώντας με μία γενική αναφορά για το παιχνίδι με την ΑΕK: «Μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ, το οποίο βάσει του ονόματος του αντιπάλους, της κούρασης από τα συνεχόμενα παιχνίδια και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, νομίζω ότι πετύχαμε μία σημαντική και δίκαιη νίκη. Η εικόνα της ομάδας μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ενόψει της συνέχεια για την εκπλήρωση του στόχου της παραμονής. Πρέπει όμως να είμαστε σε εγρήγορση και να μην χαλαρώσουμε».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά όσο το δυνατόν ψηλότερα και πιο επιτυχημένα. Θέλουμε το Σάββατο ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Κέρκυρα και την πρόκριση απέναντι στη Νίκη Βόλου. Η Κέρκυρα είναι μία ομάδα με ίδιους στόχους. Είναι άγνωστο το τι καιρικές συνθήκες θα συναντήσουμε. Ελπίζω να μην πάει στη δύναμη και στην τύχη αλλά να κριθεί στην τακτική. Ελπίζω να πάρουμε τη νίκη και να κρατήσουμε τη διαφορά ή ακόμα να τη διευρύνουμε με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές μας».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Δεν υπολογίζω στους Μιχαλόπουλο, Μακρυδημήτρη, Μελίσση, Στάθη, Σκλιοπίδη και Κάστσελαν. Για τον τελευτάιο δεν θέλουμε να ρισκάρουμε, ίσως όμως είναι έτοιμος με τη Νίκη Βόλου. Οι υπόλοιποι από τη νέα χρονιά θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για τυχόν μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή επικεντρώνω την προσοχή μου στα αγωνιστικά θέματα και όχι στα μεταγραφικά. Έχουμε χρόνο για να δούμε το αν η ομάδα θέλει ενίσχυση».

Για το γεγονός πως η ομάδα θα ταξιδέψει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα για Κέρκυρα: «Η ομάδα θα ταξιδέψει Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, Αθήνα-Κέρκυρα, θα διανυκτερεύσουμε εκεί και βλέπουμε πως η ομάδα κάνει τα αδύνατα-δυνατά, έτσι ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη και όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη».

Καταστροφές… επιστροφές

13/12/2012
Καταστροφές… επιστροφές 
Μετά το χθεσινό καταστροφικό παιχνίδι και την ήττα με σκορ 3-1 από την Καλλιθέα για το Κύπελλο, ο Άρης μέτρησε τέσσερις σημαντικές επιστροφές εν όψει της αναμέτρησης με την SKODA Ξάνθη για το πρωτάθλημα.

Η ρεβάνς δίνει το δικαίωμα στους «κίτρινους» να αντιστρέψουν την κατάσταση και να πάρουν το εισιτήριο για τους «16». Ωστόσο στη Σούπερ Λίγκα, τα περιθώρια γίνονται όλο και πιο στενά και κάθε χαμένος βαθμός κάνει ακόμα πιο δύσκολη την συνέχεια. Επόμενος αντίπαλος η Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κόσμος θα είναι τελικά στο γήπεδο, το ίδιο θα συμβεί και με σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχασαν τα τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμών.

Ο λόγος για τους Νταβίντ Αγκάνθο, Μάρκο Βελλίδη, Κώστα Καπετάνο και Ερωτόκριτο Νταμαρλή που προπονήθηκαν κανονικά σήμερα και τέθηκαν στην διάθεση του Λούκας Αλκαράθ. Επιπλέον πολύ κοντά στην επιστροφή του είναι και ο Ρούμπεν Πουλίδο που ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη το πρωί στο Ν. Ρύσιο.

«Μπορούμε κάτι καλό κόντρα στον ΠΑΟΚ»

13/12/2012
«Μπορούμε κάτι καλό κόντρα στον ΠΑΟΚ»
Σίγουρος πως ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (13/12) ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» μίλησε και για τις αρκετές απουσίες που έχει ενόψει του παιχνιδιού κόντρα στο «δικέφαλο του Βορρά», αλλά και για τη πορεία του συλλόγου της Ηπείρου στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Χριστόπουλου:

Για το επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Σας είχα πει πριν 1,5 μήνα ότι είχαμε μια σειρά πέντε αγώνων που θα ήταν ευκαιρία να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Τελικά με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε σ' αυτά τα πέντε ματς να κάνουμε τέσσερις νίκες και δυστυχώς μία ήττα. Απομένει ένα παιχνίδι για να τελειώσει ο πρώτος γύρος και έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος στη βαθμολογία, έχει καλούς παίκτες, ποιοτικούς και γρήγορους. Ο κ. Δώνης χρησιμοποιεί πολύ έξυπνη τακτική και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε αισιόδοξοι, θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Για τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ:

«Απόντες είναι οι τιμωρημένοι Πάντος και Λίλα και ο ανέτοιμος Ντάσιος. Στο ρόστερ όμως έχουμε 29 παίκτες και υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί οποιοδήποτε κενό».

Για την απουσία Αθανασιάδη:


«Ο κάθε προπονητής θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλο ρόστερ, με βάθος, ποιότητα και έχει λύσεις».

Για την τετράδα αγώνων που ακολουθεί αρχής γενομένης κόντρα στο «δικέφαλο του Βορρά»:

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και μετά με τις Σέρρες. Τα υπόλοιπα θα τα προσδιορίσουμε μετά τις γιορτές. Απλά θέλω να επισημάνω για πολλοστή φορά ότι πρώτα πρέπει να επιτευχθεί ο ένας στόχος για να δούμε μετά τι άλλο μπορεί να γίνει»
.

Για το αν περίμενε έναν τόσο καλό πρώτο γύρο από την ομάδα του:

«Το καλοκαίρι στην προετοιμασία είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες στο να οργανώσουμε και να χτίσουμε την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου. Η φιλοσοφία και των παικτών κυμαίνεται σε αυτό το επίπεδο. Πίστευα ότι θα τα πάμε καλά στον πρώτο γύρο. Το αν έγινε λίγο καλύτερος ή χειρότερος, είναι άλλο θέμα. Πίστευα όμως στην προοπτική της ομάδας».
Για το πώς εισπράττεται η επιτυχία από τους παίκτες και αν έχουν άγχος:

«Όσον αφορά το άγχος, πρέπει να υπάρχει, αλλά να είναι δημιουργικό. Αν δεν υπάρχει άγχος ίσως περάσουμε στην αδιαφορία που θα είναι κακό. Έχουμε δημιουργήσει μια φιλοσοφία που τη δουλεύουμε, ότι για να πετύχουμε χρειάζεται προσωπική δουλειά και συνεχόμενος αγώνας. Δεν κοιτάει κανείς τώρα το βαθμολογικό πίνακα, σημασία έχει τι θα δείχνει την 30ης αγωνιστική. Τα παιδιά κοιτάνε να είμαστε στην προπόνηση αυτοί που πρέπει και στους αγώνες το ίδιο για να διεκδικούμε το αποτέλεσμα. Τα παιδιά παραμένουν ταπεινά. Είμαι ικανοποιημένος και συνεχίζουμε».
Για τα προβλήματα καρτών που αρχίζουν να συσσωρεύονται:

«Και τους 29 παίκτες που έχουμε στο ρόστερ τους πιστεύουμε όλους. Θα υπάρξουν προβλήματα στην πορεία, ειδικά αν προκριθούμε και στο Κύπελλο θα έχουμε κι άλλους αγώνες, θα φορτωθούμε και με κάρτες, αλλά δόξα τω Θεώ και βάσει προετοιμασίας δεν έχουν τραυματισμούς, πέραν ενός θλαστικού του Τζημόπουλου και ενός σπασίματος στα πλευρά του Ντάσιου. Είμαστε έτοιμοι και γι' αυτό δουλεύουμε επί 7 μήνες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Για το αν θα δοθούν δανεικοί παίκτες σε άλλες ομάδες:

«Θα το εξετάσουμε μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό».


Για τον Μιχαήλ και τα σενάρια που ακούγονται για αυτόν και άλλες ομάδες:

«Περιμένουμε την απάντησή του και μου έχει πει ότι θα μου απαντήσει ως το τέλος της εβδομάδος. Ο Αλέξης είναι βασικός για την ομάδα μας. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, θέλω να μείνει στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος του έχει κάνει μια πολύ καλή πρόταση, πολύ καλύτερη απ' αυτήν που είχαμε προγραμματίσει στο σχεδιασμό που κάναμε για τη σεζόν σ' αυτήν τη θέση. Από εκεί και μετά η απόφαση ανήκει στον Αλέξη, γιατί αφορά το μέλλον του, την καριέρα του και την οικογένειά του και κάθε απόφαση θα είναι σεβαστή. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα πάμε σε άλλες λύσεις».

Για τη συμμετοχή του ΠΑΣ στο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης:

«Είναι καλό να γίνονται τέτοιες δράσεις όλο τον καιρό και ιδιαίτερα τις γιορτινές μέρες. Η ΠΑΕ και πέρυσι έδειξε κοινωνικό πρόσωπο, μακάρι στη συνέχεια να έχουμε τη δυνατότητες και γι' άλλες τέτοιες δράσεις».

Για τα προβλήματα που προσπαθεί να επιλύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης:

«Όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια για να βγει η ομάδα οριστικά από τα οικονομικά προβλήματα και τη δυσχερή θέση που βρέθηκε το καλοκαίρι. Το έργο που έχει αναλάβει δεν είναι εύκολο, είναι πολύ δύσκολο και σ' αυτήν την προσπάθεια είναι σχεδόν μόνος του. Σίγουρα αυτά τα οικονομικά προβλήματα έρχονται από το παρελθόν. Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη κάποια στιγμή, αλλά νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει καταλάβει κάποια πράγματα και προσπαθεί να τα διορθώσει με όλη του τη δύναμη. Σ' αυτήν την προσπάθεια είναι καλό ηθικά να στεκόμαστε δίπλα του και εννοώ τον κόσμο και εσάς τους δημοσιογράφους. Να τονώσουμε λιγάκι την ψυχολογία ώστε να μας βοηθήσει και ο Θεός στο τέλος της σεζόν να έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα».

Απάντηση Φεϊζάλ, οργή Τσάκα!

13/12/2012
Απάντηση Φεϊζάλ, οργή Τσάκα!
Ο Φεϊζάλ απαντάει αύριο στο κάλεσμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να βάλει τα 28 εκατομμύρια ευρώ που έταξε, μέσω της επικείμενης ΑΜΚ, τη στιγμή που ο Βλάσης Τσάκας είναι οργισμένος με το… ύφος της ανακοίνωσης του «τριφυλλιού».

Ο Σαουδάραβας βρίσκεται στο Λονδίνο και όπως διαρρέει η πλευρά Τσάκα, τον ενημέρωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης για την πρόταση του Παναθηναϊκού και του έστειλε την ανακοίνωση. Ο Φεϊζάλ δεσμεύτηκε πως αύριο θα απαντήσει, με ανακοίνωση την οποία θα μοιράσει ο Καβαλιώτης… εκπρόσωπός του.

Μάλιστα, η πλευρά Φεϊζάλ, όπως λέει η πλευρά Τσάκα, δεν είδε με καλό μάτι την αντιπρόταση του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος ο Τσάκας είναι εξοργισμένος με την ανακοίνωση των «πράσινων» και έλεγε ότι πρόκειται για «γραφικούς και αστείους» που «δεν μπορούν να βάζουν όρους σε έναν πρίγκιπα». Κατέληγε, μάλιστα, λέγοντας: «Ποιοι είστε ρε άφραγκοι που θα μας βάλετε και όρους»…

Επιμένουν για Καζιγιάμα και Παναθηναϊκό

13/12/2012
Επιμένουν για Καζιγιάμα και Παναθηναϊκό
Tα γιαπωνέζικα δημοσιεύματα για τον Παναθηναϊκό και τον Καζιγιάμα συνεχίζονται. Το τελευταίο από το «Νikkansports» επικαλείται πηγές στην Τόκιο FC επιβεβαιώνοντας τις διαπραγματεύσεις για τον Ιάπωνα χαφ.

«Υπάρχουν συζητήσεις, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η μετακίνησή του στην ελληνική ομάδα», υποστηρίζουν στην γιαπωνέζικη ομάδα.

Από την πλευρά της, η «Sports Hoski» τονίζει: «Ο Καζιγιάμα στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τους Ελληνες, αλλά απομένει το ΟΚ της Τόκιο που ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά. Η πρόταση είναι για 1+1 χρόνο με οψιόν».

H «Γιομιούρι» επιβεβαιώνει και αυτή ότι ο 27χρονος είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. «Η διοίκηση της Τόκιο πρέπει να δώσει άμεσα απάντηση. Από την αποχώρησή του μεγάλου της σταρ, θα εξαρτηθούν και οι μεταγραφές της για την επόμενη χρονιά. Ο παίκτης θέλει να φύγει για την Ευρώπη και αυτή τη φορά η ομάδα δύσκολα θα του το αρνηθεί».

«Αντράκια απέναντι στον Ολυμπιακό»

13/12/2012
«Αντράκια απέναντι στον Ολυμπιακό»
Να δείξουν ποδοσφαιρικό εγωισμό και να αγωνιστούν καλά απέναντι στον Ολυμπιακό, περιμένει από τους παίκτες του Πανιωνίου ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Ο εκ των βοηθών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, μίλησε για το «χαστούκι» από την Ξάνθη (4-0) και για το πώς θα βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος στην κάμερα της Nova:

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τη βαριά ήττα από την Ξάνθη

«Σίγουρα ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Μια βαριά ήττα. Δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου, δεν την αξίζουν οι οπαδοί μας. Προσπαθήσαμε, μπήκαμε στο παιχνίδι δυνατά, όμως δεχθήκαμε ένα γκολ με τύχη από πλευράς Ξάνθης, αλλά ουσιαστικά μετά καταρρεύσαμε. Είναι κάτι που μας λυπεί όλους μας. Έχουμε στεναχωρηθεί. Το έχουμε αφήσει στην άκρη και είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το παιχνίδι που έρχεται, δουλεύοντας σκληρά».

Για ενδεχόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και την απουσία του Ρόβα στον αγώνα με την Ξάνθη

«Ίσως υπάρχουν κάποιες αλλαγές και διαφοροποιήσεις. Όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, έχουμε ένα συγκεκριμένο ρόστερ. Μ' αυτά τα παιδιά δουλεύουμε, μ' αυτά τα παιδιά θα πορευθούμε. Νομίζω πως όποιο παιδί κληθεί να παίξει θα δώσει ότι έχει και δεν έχει».


Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και για αν είναι πρόκληση για τους νεαρούς παίκτες του Πανιωνίου

«Κίνητρο υπάρχει πάντα γι' αυτά τα παιδιά. Κίνητρο είναι το γεγονός ότι αγωνίζονται στον Πανιώνιο. Αυτό είναι το σπουδαιότερο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή κατά την άποψή μου. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ποιότητα σε όλες τις θέσεις, βάθος στον πάγκο. Οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν σ' αυτό τον σύλλογο, οπότε τα παιδιά το κίνητρο που έχουν ν' αντλήσουν είναι η ίδια η δυναμική του Πανιωνίου, ο ίδιος ο σύλλογος και ο κόσμος».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Ολυμπιακό

«Αν αξιολογούσαμε τις υπόλοιπες ομάδες σαν σύνολο, αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο να το κάνουμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Θέλω να πιστεύω όμως ότι τα παιδιά θα βγάλουν τον χαρακτήρα, έχουν αρχίσει να γίνονται αντράκια. Ξαναλέω, ότι το χαστούκι χρειάζεται κάποια στιγμή, να σε δυναμώσει πιο πολύ. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά και περιμένω να δείξουν τον χαρακτήρα τους».


Για την ύπαρξη πίεσης μετά την ήττα από την Ξάνθη

«Πίεση στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα. Όποιος δεν νιώθει πίεση πρέπει να είναι αναίσθητος. Μας έχει στεναχωρήσει το γεγονός ότι η ομάδα έχει παρουσιάσει τελευταία μια αγωνιστική «κοιλιά». Έτσι φαίνεται προς τα έξω. Νομίζω δεν είναι έτσι. Αν τα βάλουμε κάτω από την αρχή της περιόδου, αυτή η ομάδα έχει αρχίσει και δείχνει κάποια πράγματα. Τα όποια σκαμπανεβάσματα παρουσιαστήκαν τώρα, στα λεγόμενα δύσκολα παιχνίδια ή στα παιχνίδια που χρειαζόταν η ομάδα να δείξει χαρακτήρα, τα παιδιά έβγαλαν τον όποιο χαρακτήρα έχουν, αλλά μην ξεχνάτε ότι σκοπός μας είναι η γρήγορη παραμονή. Κι όταν λέμε γρήγορα, εννοούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μακάρι να μπορούσε να συμβεί και από τον πρώτο γύρο. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν κάποιες μεταπτώσεις. Προσπαθούμε καθημερινά να το διορθώνουμε αυτό. Όλα αυτά τα νέα παιδιά, όπως είχα πει παλαιότερα είναι το μέλλον του Πανιωνίου. Οπότε, χτίζεται κάτι καλό για το μέλλον του Πανιωνίου. Πρέπει να υπάρχει υπομονή απ' όλους. Να είναι όλοι δίπλα στο σύλλογο, οι οπαδοί του Πανιωνίου το έχουν αυτό, η διαφορετικότητα που έχουν βγάλει προς τα έξω, αυτό ακριβώς δείχνει, οπότε επειδή θα είναι μακρύς ο δρόμος χρειαζόμαστε υπομονή και στήριξη».

Για το πως υποδέχθηκαν οι νεαροί παίκτες τη βαριά ήττα από την Ξάνθη

«Σίγουρα ήταν ηχηρό «χαστούκι». Νομίζω, πως δεν το περιμένανε. Βέβαια, ακόμα και μέσα από τέτοιους είδους χαστούκια καλλιεργούν αυτό που χρειάζεται και απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Να γίνουν δηλαδή ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Είναι νομίζω στο χέρι τους, στα πόδια τους, στην καρδιά και στο μυαλό τους να σηκώσουν κεφάλι και όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες».

Ταυλαρίδης… του χρονου

13/12/2012
Ταυλαρίδης… του χρονου
Θλάση στο γαστροκνήμιο έχει υποστεί ο Στάθης Ταυλαρίδης του Ατρόμητου. Αυτό σημαίνει πως ο έμπειρος αμυντικός θα λείψει από τις προπονήσεις για περίπου 20 μέρες και έτσι η επιστροφή του θα γίνει το 2013.

Ο έμπειρος αμυντικός χτύπησε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 38’. Έτσι, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως έχει θλάση στο γαστροκνήμιο και θα χάσει τις αναμετρήσεις με ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά, ενώ όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι Κυπέλλου έκαναν χαλάρωμα. Ατομικό έκανε ο Σουμπίνιο, ενώ οι παίκτες υποβλήθηκαν και σε λιπομέτρηση.

Ψάχνει να βρει λύση ο Μάντζιος

13/12/2012
Ψάχνει να βρει λύση ο Μάντζιος 
Τον παίκτη που θα καλύψει με επιτυχία το κενό του Δημήτρη Γιάντση ψάχνει να βρει ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάνζιος.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον νεαρό επιθετικό, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στο δικέφαλο, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το κρίσιμο ματς με τον Πανθρακικό.

Ωστόσο, υπήρχαν και καλά νέα για τον προπονητή των Φαιάκων. Πιο συγκεκριμένα, ο Μάντζιος θα μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής έχοντας στη διάθεσή του τον Ανέστη Αγρίτη του οποίου η έφεση για τη τιμωρία του έγινε δεκτή από την Επιτροπή Εφέσεων και έτσι θα δώσει το «παρών» στο ματς με τον Πανθρακικό.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Πέμπτης ο Μάντζιος έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ασκήσεις με μπάλα, αλλά και να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου να εμφανιστούν «διαβασμένοι» απέναντι σε εκείνους του Πανθρακικού. Πιο χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησε ο Νίκος Κρητικός, ο οποίος έπαιξε με την Εθνική Νέων, ενώ ατομικό και θεραπεία έκανε ο Γιάντσης.

Ανανέωσε με Κούρντι ο Πανιώνιος

13/12/2012
Ανανέωσε με Κούρντι ο Πανιώνιος
Τη φανέλα του Πανιωνίου για τα επόμενα 3,5 χρόνια θα φοράει ο Αμίρης Κούρντι. Ο νεαρός διεθνής συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση των «κυανέρυθρων» και θα αγωνίζεται στη Νέα Σμύρνη έως το καλοκαίρι του 2016.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η απογευματινή προπόνηση, με τους Γουνδουλάκη και Αραβίδη να παραθέτουν γεύμα στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ μετά το πέρας της.

«Πλέον αυτό που εύχομαι είναι να ζήσω με την ομάδα μου, πράγματα που δεν έχω ζήσει μέχρι στιγμής και να είναι κάθε χρονιά και καλύτερη από την προηγούμενη» ήταν τα λόγια του Κούρντι αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Στα αγωνιστικά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, είδε τους παίκτες του να ολοκληρώνουν χωρίς απρόοπτα το απογευματινό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Μενδρινός, Ανδράλας και Διαμαντάκος συμμετείχαν κανονικά, με τους Κολοβό (τραυματίας) και Ντούνη (τιμωρημένος) να λογίζονται ως οι μοναδικές απώλειες για το ματς με τους Πειραιώτες.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι Φανούρης Γουνδουλάκης, Χρήστος Αραβίδης αλλά και άλλοι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες του Πανιωνίου, παρέθεσαν γεύμα σε συμπαίκτες και προπονητές, με σκοπό την βελτίωση του κλίματος μετά την βαριά ήττα από την Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική.

Θέλει Κοντοέ η Στεάουα

13/12/2012
Θέλει Κοντοέ η Στεάουα
Μοιάζει δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που το είπε, έτσι θα είναι. Ποιος; Ο Τζίτζι Μπεκάλι. Ο πρόεδρος της Στεάουα δήλωσε στη Digi Sport ότι την Κυριακή θα είναι στην Αθήνα για να πάρει 2-3 παίκτες από την ΑΕΚ, κατονομάζοντας μάλιστα τον Γιάννη Κοντοέ!

Συγκεκριμένα, ο ιδιόρρυθμος Ρουμάνος μεγαλομέτοχος της ομάδας του Βουκουρεστίου είπε: «Χρειαζόμαστε παίκτες για να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα σε όλα τα μέτωπα. Τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Θέλουμε διακρίσεις και πρέπει να έχουμε δυο ισοδύναμες ενδεκάδες. Την Κυριακή, θα πάω μαζί με τον Μιχαϊ Στοϊκίτα (τεχνικός διευθυντής της Στεάουα), για να πάρουμε 2-3 ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ η οποία είναι υπό διάλυση. Ο ένας που θέλουμε είναι ο Κοντοές. Ετσι μου είπε ο Μιχαϊ. Θα πάμε στην Αθήνα να τους πάρουμε και μετά στο όρος Αθως (στο Αγιο Ορος) για πνευματική ηρεμία...»

Το έννοει άραγε ο Ρουμάνος; Αν έρθει και δώσει λεφτά, στην «Ενωση» μάλλον δεν θα πουν όχι...

Επαγγελματίας ο Ζαννιάς

13/12/2012
Επαγγελματίας ο Ζαννιάς 
Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό υπέγραψε ο Παρασκευάς Ζαννιάς. Ο νεαρός αμυντικός προέρχεται από τις Ακαδημίες του συλλόγου και φέτος έκανε πολλές προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παράσχο, τον οποίο και ευχαρίστησε στις δηλώσεις του.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Παρασκευά Ζαννιά.

Ο γεννημένος στις 5/6/1993, νεαρός αμυντικός, ο οποίος προέρχεται από τις ομάδες υποδομής του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ συμμετείχε στις προπονήσεις της Α’ ομάδας, υπό τις οδηγίες του κ. Παράσχου από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο παίκτης δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας: «Θέλω να ευχαριστήσω το μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Κομπότη, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Φαράντο και τον προπονητή μου κ. Παράσχο, για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ επαγγελματικά στην ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά και να τους δικαιώσω για την επιλογή τους».

Ατομικό για Μπεθέρα

13/12/2012
Ατομικό για Μπεθέρα
Το αποτέλεσμα κόντρα στον Θρασύβουλο δεν ήταν το ιδανικό και το αναμενόμενο για τη Βέροια, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του Κυπέλλου, όμως η ζωή στη «βασίλισσα του Βορρά» συνεχίζεται, αφού την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει το ματς με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, η προπόνηση της Πέμπτης περιελάμβανε χαλάρωμα για αυτούς που αγωνίστηκαν στο ματς της Τετάρτης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε δυνατούς ρυθμούς, κάνοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια και τελειώματα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μπεθέρα, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στους προσαγωγούς.

Η προπόνηση της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί για τις 15.30 στο Ταγαροχώρι.

«Ενοχλητικό ότι δεν σκοράρουμε»

13/12/2012
«Ενοχλητικό ότι δεν σκοράρουμε» 
Το πρόβλημα του γκολ είναι αυτό που ξεχωρίζει ο προπονητής της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε… «εκνευριστικό» το ότι η ομάδα του δεν σκοράρει, ενώ μίλησε και για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όπως και για τους Ολαϊτάν και Μπαργκάν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο Αθλητικό Metropolis:

«Το τελευταίο χτύπημα προς την εστία λείπει από την ομάδα μας. Αυτός ο τομέας έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός. Η ομάδα έχει δυναμική. Με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αν κάνουμε και μία με δύο προσθήκες, νομίζω ως θα είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε.

Κατά γενική ομολογία η ομάδα έχει υψηλότατο επίπεδο προσπαθειών. Έχει καλές συνεργασίες και το μόνο που λείπει είναι η εύκολη επίτευξη του γκολ. Η αισιοδοξία μας πηγάζει σε συνάρτηση με το επίπεδο των αντιπάλων. Παίζει ρόλο η δυναμική των υπολοίπων ομάδων και αυτή είναι που μας δίνει αισιοδοξία».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Η εικόνα της ομάδας μας κάνει αισιόδοξους για την αποκόμιση βαθμολογικών οφελών από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Το όνομα του αντιπάλου και η βαθμολογική μας θέση θέτουν τους στόχους μας σε αυτό το παιχνίδι».

Για τους Ολαϊτάν και Μπαργκάν: «Η παρουσία των συγκεκριμένων παικτών, αλλά και άλλων παιδιών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θεωρώ πως δύσκολα θα μπορέσει να αναπληρωθεί το κενό τους αν φύγουν. Πέραν αυτού όμως είμαστε ήδη σε αναζήτηση κάποιων κινήσεων μεταγραφικά. Εξετάζουμε ήδη κάποιους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε τις σωστότερες κινήσεις».

Πρόστιμο σε ΠΑΟ, νέο «άδειασμα» στον εισαγγελέα!

13/12/2012
Πρόστιμο σε ΠΑΟ, νέο «άδειασμα» στον εισαγγελέα! 
Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απέρριψε την Πέμπτη την πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ σε βάρος του Παναθηναϊκού, για γεγονότα που έλαβαν χώρα εξωτερικά του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στους «πράσινους» επιβλήθηκε πρόστιμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που «αδειάζονται» οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ, οι οποίοι… ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσουν τα κριτήρια βάσει των οποίων ασκούν τις διώξεις.

Η πειθαρχική επιτροπή θεωρεί πως κακώς ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό μόνο με την έκθεση της αστυνομίας και χωρίς να ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε άλλη έκθεση (διαιτητή, παρατηρητή κλπ), οι οποίες σημειωτέον δεν αναφέρουν τα γεγονότα. Εξάλλου, για τη συμπεριφορά των οπαδών του «τριφυλλιού» εντός γηπέδου, επιβλήθηκε πρόστιμο στην «πράσινη» ΠΑΕ ύψους 10.000 ευρώ. Χίλια ευρώ πρόστιμο στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 14ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ως αβάσιμη (μη δυνατότητα λήψης υπ’ όψιν μόνον εκθέσεως Αστυνομικής Αρχής για επιβολή ποινών άρθρο 15 εδ. α και β του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.). Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Πρωτάθλημα Κ20

ΑΕΚ (Κ20), ΛΙΜΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΝΤΑΝΙΕΛ (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά του κ. Λίμα Μπατίστα Ντανιέλ: Επιβάλλει στην ομάδα ΑΕΚ Κ-20 την χρηματική ποινή των οκτακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. ΛΙΜΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΝΤΑΝΙΕΛ: α) την χρηματική ποινή των οκτακοσίων ευρώ και β) ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για 10 ημέρες.

Όλα καλά με Κουτσιανικούλη και Σίσιτς

13/12/2012
Όλα καλά με Κουτσιανικούλη και Σίσιτς 
Αν και τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό στο γόνατο, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα δώσει το «παρών» στο ματς του Σαββάτου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο βραχύσωμος επιθετικός έβγαλε χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα προπόνησης της Πέμπτης και, έτσι, ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, θα τον συμπεριλάβει κανονικά στα πλάνα του.

Τώρα, όσον στο θέμα του Μίρνες Σίσιτς, σχετικά με δηλώσεις του σε περιοδικό του Ηρακλείου ότι θέλει να φύγει από τους Κρητικούς, καθώς θέλει να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, δεν προβληματίζει τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Μάλιστα, στο «στρατόπεδο» των «μελανόλευκων» δεν ανησυχούν, αφού, όπως αναφέρουν, αυτά τα είχε πει ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός πριν από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Πέμπτης, ο «Αναστό» είδε τους Αλέξη Περογαμβράκη, Μοχάμεντ Σαρ να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια ανησυχία για την κατάστασή τους. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος ακόμη δεν έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ θεραπεία, για άλλη μία μέρα, πραγματοποίησε ο Λάζαρος Χαριτωνίδης.

Κατσουράνης: «Ήθελα να πάω στην ΑΕΚ»

13/12/2012
Κατσουράνης: «Ήθελα να πάω στην ΑΕΚ» 
Η επιθυμία υπήρχε, η δυνατότητα όχι.

Σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση, ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε πως ήθελε να επιστρέψει στην ΑΕΚ, ωστόσο δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταγραφή.

«Πήγα και έφυγα σαν κύριος», τόνισε για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, ενώ φυσικά αναφέρθηκε στο νέο μεγάλο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του, με τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. «Είναι ένα ιστορικό σωματείο, μπορεί να φτάσει ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη», τόνισε ο διεθνής άσος.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Κατσουράνης στην κρατική τηλεόραση:

Για το αν βοήθησε στην απόφασή του η δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ με την έλευση Σαββίδη, αλλά και τον κόσμο που την υποστηρίζει: «Η ομάδα είναι ανταγωνιστική, εγώ θα πάω να δώσω ότι μπορώ σαν επαγγελματίας 100% να βοηθήσω το ήδη υπάρχων αξιόλογο υλικό και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν θα παίξει μέσος η κεντρικός αμυντικός: «Δεν είναι δική μου απόφαση σε όλη μου την ζωή δεν είχα θέμα το που θα αγωνιστώ, εγώ παίζω όπου μου πουν».

Για το αν ήθελε να επιστρέψει στην ΑΕΚ: «Σίγουρα πέρασε από το μυαλό μου και θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσα να ξαναπαίξω στην ΑΕΚ, αλλά δεν υπήρξαν οι κατάλληλες συνθήκες να επιστρέψω».

Για τα όσα ακούγονται για τον χαρακτήρα του: «Πολλά ακούγονται, έτσι είμαστε σαν λαός. Ο καθένας έχει την άποψή του. Μπορεί να βλέπω εγώ λάθος τα πράγματα και να είμαι κακός, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω. Μην ξεχνάμε πως στον ΠΑΟΚ είναι δύο άνθρωποι που υπήρξαν συμπαίκτες μου για πολύ καιρό και ο κύριος Βρύζας ήταν και προπονητής μου. Το λένε κάποιοι και αν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα με επέλεγαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Ο καθένας έχει την άποψή του και ο καθένας μπορεί να μάθει ποιος είναι ποιος και ο χαρακτήρας του. Πάντοτε προσπαθούσα να βάζω το συμφέρον της ομάδας».

Για το αν οι λόγοι αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό ήταν οικονομικοί: «Δεν γνωρίζω αν οι λόγοι ήταν οικονομικοί. Εγώ πήγα και έφυγα σαν κύριος και ο καθένας ξέρει πολύ καλά τι έχει συμβεί. Έχω μέσα μου την άποψή μου και δεν θέλω να πω κάτι».

Για τον ΠΑΟΚ και την δυναμική του: «Είναι μεγάλο σωματείο και ιστορικό, από την στιγμή που η ομάδα οργανώνεται όλο και πιο γρήγορα μπορεί να φτάσει ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το αν ήθελε να συνεχίσει στο εξωτερικό: «Προτάσεις υπήρχαν από το εξωτερικό και θα μπορούσα να πάω και προς τα εκεί έδειχνε το πράγμα. Αλλά εγώ ήθελα να μείνω στην Ελλάδα και η πρόταση του ΠΑΟΚ με ικανοποιούσε».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική είναι ένα μεγάλο κομμάτι ίσως το σημαντικότερο στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή. Εγώ έχω να παίξω από τις 16 Οκτωβρίου κοντά δύο μήνες χωρίς ματς. Έκανα προσωπικές προπονήσεις γιατί είμαι επαγγελματίας θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη τον Κοτσή που με βοήθησε πάρα πολύ να βρίσκομαι σε καλά επίπεδα».

Για το μέλλον: «Όσο αισθάνομαι δυνατός και βλέπω μέσα από τις προπονήσεις στον ανταγωνισμό που έχουμε οι ποδοσφαιριστές πως αντέχω θα συνεχίσω να παίζω μπάλα. Πλέον κοιτάζω την ομάδα μου προσδοκώ να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ με τον ΠΑΟΚ και να κάνω σπουδαία πράγματα με την ομάδα μου. Άλλο κομμάτι είναι η Εθνική για να μπορέσουμε να πάμε στην Βραζιλία με το καλό».

Μετά το 1.5 χρόνο σε ΠΑΟΚ τι: «Θα δούμε, είτε θα μείνουμε στον ΠΑΟΚ και θα κάνουμε κάποιο καινούργιο συμβόλαιο, είτε κάτι άλλο. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, όπως φάνηκε και με τον Παναθηναϊκό».

Για το αν θέλει να πει κάτι στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζω να απευθύνομαι στον κόσμο. Θέλω όμως να πω πως θα προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο εαυτό μου για τον ΠΑΟΚ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους του».

Και Χασάνι για τον ΠΑΟΚ…

14/12/2012
Και Χασάνι για τον ΠΑΟΚ…
Ένα ακόμη όνομα προστέθηκε στη λίστα του ΠΑΟΚ καθώς στις επαφές των δύο πλευρών για τον Βιερίνια έπεσε το όνομα του 22χρονου χαφ Χασάνι. Ο Σκοπιανός μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Σκέντια, δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα των «λύκων» και παραχωρείται με ένα προσιτό ποσό.

Δύσκολα για Βιερίνια, εφικτό του Χασάνι

Να ξαλαφρώσει το ρόστερ στη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος της Μπουντεσλίγκα, θέλει στη Βόλφσμπουργκ ο Κλάους Άλοφς. Στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών είναι ο Βιερίνια, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ για δανεισμό ως το καλοκαίρι και ρήτρα αγοράς 1,5 εκατ. δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Οι Γερμανοί έχουν ξεκαθαρίσει στον «δικέφαλο», ότι παραχωρούν τον Πορτογάλο όσο τον αγόρασαν από τους Θεσσαλονικείς, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ. Για τον Χασάνι, η τελική απόφαση ανήκει στον Δώνη, αφού τα χρήματα δεν αποτελούν εμπόδιο για τον Σκοπιανό αριστεροπόδαρο μέσο.

«Θα νικήσουμε και θα ανέβουμε»

14/12/2012
«Θα νικήσουμε και θα ανέβουμε»
Πεπεισμένος ότι η Κέρκυρα θα επιστρέψει κόντρα στον Πανθρακικό στις νίκες, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γιάννης Καραλής. Ο επιθετικός των «Φαιάκων» ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες απώλειες στην έδρα της ομάδας.

«Είναι η πρώτη φορά που η Κέρκυρα βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Εμείς, όμως, δουλεύουμε καλά, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τη νίκη και πιστεύω ότι θα κλείσουμε τον πρώτο γύρο με 15 βαθμούς. Το παιχνίδι θα κριθεί πολύ στο πάθος. Η θέληση θα δώσει τον νικητή. Και η ομάδα μου έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς. Το ματς είναι στην έδρα μας και δεν τίθεται θέμα για το πόσο πολύ θέλουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, που προέρχεται από ορισμένα νικηφόρα αποτελέσματα. Θα συμφωνήσω, όμως, με τον προπονητή μου ότι δεν πρόκειται για έναν «τελικό», καθώς ακόμη υπάρχουν 15 ματς και η ομάδα έχει δείξει από την αρχή ότι μπορεί να πάρει βαθμούς σε όλους τους αγώνες», τόνισε ο νεαρός επιθετικός.

Για το αν υπάρχει άγχος και πίεση μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα: «Ξέραμε απ’ την αρχή ότι θα προκύψουν δύσκολες καταστάσεις και θα υπάρξουν πολλές ομάδες, που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους. Δεν μας αγχώνει καθόλου το ότι πρέπει να κερδίσουμε. Ούτως ή άλλως, όταν παίζεις, δεν θέλεις ποτέ να χάσεις. Η ομάδα έτσι όπως δουλεύει και στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, πιστεύω ότι μ’ αυτή τη νίκη θα ανέβει βαθμολογικά».

Πάει για το 2013

14/12/2012
Πάει για το 2013 
Έντονη ανησυχία επικρατεί στην ΑΕΚ για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της εισόδου του Δημήτρη Βιντιάδη και των συνεργατών του στην ΠΑΕ. Στην Ένωση βρίσκονται εν αναμονή της αποψινής κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, όμως η διαδικασία δεν αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2012.

Η διαδικασία μέχρι την ψήφισή του μπορεί να είναι χρονοβόρα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουλή θα κλείσει λόγω εορτών την ερχόμενη Παρασκευή (21/12), οπότε το πιθανότερο είναι να ψηφιστεί τελικά περίπου στα μέσα Ιανουαρίου.

Κάτι που αναγκάζει τους ανθρώπους στον «Δικέφαλο» να κάνουν και άλλη υπομονή πριν ακούσουν την απόφαση του Βιντιάδη, από την πλευρά του οποίου προέκυπτε χθες ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και - παρά τη νέα καθυστέρηση – μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα συνεχιστούν οι επαφές με νυν και πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των διακανονισμών.

Παρότι στην ΑΕΚ αισιοδοξούν για την έλευση του Βιντιάδη, αυτό αναμένεται να συμβεί μετά τα μέσα Ιανουαρίου και δεν θέλουν να χαθεί αυτή η μεταγραφική περίοδος. Την ίδια ώρα, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνουν μεταγραφές.

Για την απόκτηση των απαραίτητων εγγράφων απαιτούνται κάποιες (πολύτιμες) ημέρες και η ΑΕΚ δεν είναι απίθανο να «ψαχτεί» πάλι για προσωρινή λύση, όπως το καλοκαίρι.

Επιμένει για Τάτο

14/12/2012
Επιμένει για Τάτο
Μετά τον ορισμό διοίκησης πρωτοδικείου που ανοίγει το δρόμο της υπαγωγής της ΠΑΕ στον πτωχευτικό κώδικα, οι άνθρωποι του Άρη τρέχουν και για την ενίσχυση της ομάδας. Εντείνουν τις προσπάθειές τους οι «κίτρινοι» για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Ανδρέα Τάτου.

Η επιθυμία του 23χρονου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να βρει χρόνο συμμετοχής είναι δεδομένη, ενώ στα χέρια του έχει και προτάσεις από αρκετές ομάδες που μπορούν να του παρέχουν κάτι τέτοιο. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί αισιοδοξία πως η πρόταση του Άρη καλύπτει τον ποδοσφαιριστή και μάλιστα είχαν επαφή με τον εκπρόσωπο του παίκτη των «ερυθρόλευκων», ο οποίος μετέφερε –σύμφωνα με το ρεπορτάζ- την επιθυμία του Τάτου, αρκεί φυσικά να συμφωνήσει και ο Ολυμπιακός.

Το «αγκάθι» της υπόθεσης, όπως εύκολα θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς, αφορά το οικονομικό και συγκεκριμένα οι απολαβές του ποδοσφαιριστή που φτάνουν τις 150.000 ευρώ.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου