ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

13/12/2012

 

«Βλέπει» Μπλάνκο ο Ατρόμητος

12/12/2012
«Βλέπει» Μπλάνκο ο Ατρόμητος
Την περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο εξετάζουν στον Ατρόμητο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι Περιστεριώτες έχουν… ξενερώσει με τον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει συχνούς τραυματισμούς και δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχος στις φάσεις που έχουν παρουσιαστεί στα ματς του Λεβαδειακού.

Έτσι στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο αναζητούν κάποιον που να στέλνε την μπάλα στο «πλεχτό». Μία από τις περιπτώσεις που «γυάλισε» στους ανθρώπους του Ατρομήτου είναι ο Μπλάνκο, ο οποίος δέχεται δριμεία κριτική από τον γερμανικό Τύπο για τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μόναχο 1860.

Από εκεί και πέρα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ίσως να είχε κάποιο πρόβλημα με την απόκτηση του Αργεντινού φορ, τον οποίο στην ΑΕΚ τον είχε χρησιμοποιήσει μέχρι και δεξί μπακ!

Ωστόσο, ο Σερβοέλληνας «πληρώνει» το γεγονός ότι δεν ήθελε να πάρει άλλον επιθετικό και τώρα η διοίκηση θα μπορούσε πιο εύκολα να τον πείσει για να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή.

«Ψάχνεται» ο Πρίττας

12/12/2012
«Ψάχνεται» ο Πρίττας
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Σάκης Πρίττας να αποχωρήσει από τον Πανθρακικό, όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο 33χρονος μέσος έχει παίξει μόλις σε δύο ματς με την ακριτική ομάδα και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει και στις δύο πλευρές.

Έτσι έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο πολύπειρος χαφ θα ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα ο Πρίττας να κατηφορίσει προς την Κύπρο, από όπου υπήρξε ενδιαφέρον το καλοκαίρι για την απόκτησή του.

«Ξηλώνεται» για Ντε Βινσέντι

12/12/2012
«Ξηλώνεται» για Ντε Βινσέντι
Οικονομική υπέρβαση δείχνει διατεθειμένος να κάνει ο Γιώργος Χριστοβασίλης προκειμένου να κρατήσει στον ΠΑΣ τον Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος μοιάζει έτοιμος να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της ομάδας φέρεται να είπε ορθά-κοφτά στον ποδοσφαιριστή «πες μου πόσα θες για να μείνεις», ενώ ο Ντε Βινσέντι αναμένεται να απαντήσει μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Πάντως ο παίκτης της γιαννιώτικης ομάδας έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα τόσο με τις εμφανίσεις του όσο κυρίως με μερικά εντυπωσιακά γκολ που έχει σημειώσει και σίγουρα η εξασφάλιση της υπογραφής του μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι.

Παραιτήθηκε και ο Σκόρδας

12/12/2012
Παραιτήθηκε και ο Σκόρδας
Μπαράζ παραιτήσεων στη Κοινωνία Μελών Άρη, αφού μετά τον Νικήτα Ματθαίου παρελθόν αποτελεί και ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω επιστολής.

Και οι δύο άνδρες εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, ενώ οι δύο πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ Άρης ζητούν τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης πριν προχωρήσει ο ορισμός διοίκησης πρωτοδικείου.

Η επιστολή του Λάμπρου Σκόρδα:

«Προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών Άρη
Κύριε Πρόεδρε

με την παρούσα επιστολή μου υποβάλλω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Δεν προτίθεμαι πλέον να νομιμοποιώ την αντικαταστατική συμπεριφορά, τόσο την δική σας όσο και του υπόλοιπου συμβουλίου.

Σε παράβαση κάθε καταστατικής διάταξης αλλά και των νόμων, έχετε αρνηθεί να εφαρμόσετε τις αποφάσεις της τελευταίας γενικής συνέλευσης του Σωματείου μας και κωλυσιεργείτε αναίτια να συγκαλέσετε, ενώ έχει παρέλθει κάθε εύλογο χρονικό περιθώριο, νέα γενική συνέλευση, ούτως ώστε τα μέλη του σωματείου να αποφασίσουν για όλα τα σοβαρά ζητήματα, που με δική σας ευθύνη παραμένουν εκκρεμή.

Αντ’ αυτού ασκείτε, εσείς και το υπόλοιπο συμβούλιο χωρίς να δικαιούσθε, διοικητικές πράξεις στην ΠΑΕ Άρης, προκαλώντας με τις ενέργειες σας ανεπανόρθωτη ζημιά στην εταιρία της οποίας το σωματείο μας είναι μεγαλομέτοχος.

Λειτουργείτε ως υποκρυπτόμενοι διαχειριστές της εταιρίας ΠΑΕ Άρης και δεν είμαι διατεθειμένος να θεωρηθώ από τις Αρχές ως συνένοχος σε σωρεία παρανόμων ενεργειών σας.

Τέλος σας γνωστοποιώ πως μετά τη δική μου παραίτηση αλλά και οποιαδήποτε άλλου τακτικού μέλους, είστε υποχρεωμένος να προβαίνετε στην αντικατάσταση μας από τα τρία εκλεγμένα αναπληρωματικά μέλη που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και όχι να παραβαίνετε συνεχώς το καταστατικό «ποιώντας την νήσσα» και αφήνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς αντικαταστάτες.

Σας καλώ να εφαρμόσετε επιτέλους το καταστατικό και να αντικαταστήσετε το από καιρό παραιτημένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αναστάσιο Δεσύπρη. Αν δε μετά τις αντικαταστάσεις τα αναπληρωματικά μέλη δεν επαρκούν ώστε να αποτελείται το Διοικητικό Συμβούλιο από τουλάχιστον πέντε μέλη, τότε είστε υποχρεωμένος να ζητήσετε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο και να προκηρύξετε άμεσα Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Μετά της τιμής

Χαράλαμπος Σκόρδας».

Χαμόγελα Σάντος για Κατσουράνη

12/12/2012
Χαμόγελα Σάντος για Κατσουράνη
Κάθε λόγο να χαμογελάει έχει ο Φερνάντο Σάντος μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Κατσουράνη στον ΠΑΟΚ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα μπορεί και πάλι να υπολογίζει στον διεθνή μέσο, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν δεν κατάφερνε να βρει ομάδα και κατ’ επέκταση ρυθμό.

«Η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Κατσουράνη είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο τον παίκτη. Για να τον εντάξει στο δυναμικό του ο ΠΑΟΚ σημαίνει πολύ απλά ότι οι άνθρωποι του πιστεύουν πολύ στην αξία και τις δυνατότητες του παίκτη» δήλωσε αρχικά στα «Σπορ του Βορρά» και πρόσθεσε:

«Επιπλέον, είναι καλό και για τον Κατσουράνη, ο οποίος θα αγωνίζεται σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά στο άμεσο μέλλον τη θέση του στην εθνική ομάδα. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν σημαντικό παίκτη της εθνικής Ελλάδας, στην οποία, όμως, πολύ απλά δεν θα έπαιζε, αν δεν είχε ενεργό παρουσία σε κάποιο σύλλογο. Συνεπώς, και μόνο αυτή η εξέλιξη, να συμφωνήσει δηλαδή με κάποια ομάδα, θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει και πάλι τη θέση στην εθνική».

Σε ό,τι αφορά το τι μπορεί να προσφέρει ο Κατσουράνης στον ΠΑΟΚ, απάντησε διπλωματικά: «Αυτή την απάντηση μπορεί να τη δώσει ο Γιώργος Δώνης, που είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, κι όχι εγώ, που είμαι ο προπονητής της εθνικής. Σέβομαι τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος είναι κι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το συγκεκριμένο θέμα» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού.

Μαυρίας και Λίνο τα βραβεία

12/12/2012
Μαυρίας και Λίνο τα βραβεία
Ο Χάρης Μαυρίας του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε με ποσοστό 57,38% πολυτιμότερος παίκτης της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην ψηφοφορία της διοργανώτριας αρχής, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και τη NOVA. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανταμείφθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο για την εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-2), καθώς είχε ένα γκολ, μια ασίστ, αλλά και γενικά μια εξαιρετική παρουσία.

Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε με 73,02% του Άλβες Λίνο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα. Εκτός από θεαματικό, το τέρμα του Βραζιλιάνου έκρινε και την αναμέτρηση, αφού χάρη σε αυτό, ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στη νίκη με 1-0.

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός) 57,38%
Μπένζαμιν Ονουάτσι (Skoda Ξάνθη) 34,93%
Ράφικ Τζεμπούρ (Ολυμπιακός) 7,69%

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Άλβες Λίνο (ΠΑΟΚ) 73,02%
Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός) 24,17%
Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος Αθηνών) 2,81%

Αλλάζει και... ξεκουράζει ο Λίνεν

12/12/2012
Αλλάζει και... ξεκουράζει ο Λίνεν 
Με αρκετές αλλαγές στην αποστολή της θα ταξιδέψει το μεσημέρι (16:10) της Τετάρτης η ΑΕΚ με προορισμό την Καβάλα, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για το πρώτο παιχνίδι της 3ης φάσης του Κυπέλλου (Πέμπτη 13/12).

Εμφανής η πρόθεση του προπονητή της «Ένωσης», Έβαλντ Λίνεν, να ξεκουράσει βασικά στελέχη της ομάδας του, ο οποίος ανακοίνωσε τους 19 παίκτες για το αυριανό παιχνίδι μετά το τέλος της πρωινής προετοιμασίας.

Κανονικά στην αποστολή ο Γιώργος Κατίδης, παρότι δεν ολοκλήρωσε την πρόγραμμα αφού υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα.

Εκτός ο τραυματίας Παναγιώτης Λαγός ο οποίος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή, όπως επίσης και οι Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Κορδέρο, Γκερέιρο, Φουρτάδο και Φούντας, Αρκούδας και Κοτσαρίδης, οι οποίοι θα πάρουν «ανάσες» ενόψει του αγώνα του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Στην αποστολή επέστρεψε μετά από καιρό ο Νικολιάς.

Συγκεκριμένα, στο ματς με τους «αργοναύτες» ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» θα έχει στη διάθεσή του τους Αραμπατζή, Μοσχονά, Γιάγκο, Κατσικοκέρη, Κατίδη, Τσίτα, Παυλή, Ρίκκα, Σταματή, Φέτση, Αγκιρίμπα, Β. Βλάχο, Μπουγαΐδη, Παπαδημητρίου, Νικολιά, Γροντή, Τσούπρο, Κουρέλλα, Τσουκαλά.

«Αλλεργικός στους πρίγκιπες»

12/12/2012
«Αλλεργικός στους πρίγκιπες»
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στις προθέσεις και τη σοβαρότητα της πρότασης Φεϊζάλ για την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού είναι ο Γιάννης Αλαφούζος.

«Είμαι αλλεργικός στους πρίγκιπες» δήλωσε αστειευόμενος ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ο οποίος τόνισε πως απάντηση θα υπάρξει την Πέμπτη από όλους τους μετόχους. Διαβάστε ακόμη τι είπε για Μαρινάκη, μεταγραφές και το γηπεδικό.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο «Sentra»:

Για τον πρίγκιπα Φεϊζάλ και την πρότασή του:
«Δεν λάβαμε κανένα εξώδικο και καμία επιταγή. Ήταν απλά ένα γράμμα. Δεν στεκόμαστε εμπόδιο σε κανέναν. Αύριο το πρωί θα κάνουμε κοινή ανακοίνωση και θα τοποθετηθούμε επίσημα όλοι οι μέτοχοι. Έχουμε κακό προηγούμενο και εμπειρία αλλά οι άνθρωποι λένε για επένδυση ύψους 170 εκατ. ευρώ. Εμένα δεν μου φαίνονται σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία κυνηγιού μαγισσών. Έτσι κι αλλιώς, εγώ είμαι αλλεργικός στους πρίγκιπες.
Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με συνεντεύξεις και αστείες επιταγές. Ένας σοβαρός επενδυτής δεν θα ερχόταν έτσι. Εγώ αν ήθελα να αγοράσω μια μεσαία ομάδα στην Ιταλία, θα το έκανα μέσω μιας ιταλικής τράπεζας ή ενός οίκου ορκωτών λογιστών. Θα πήγαινα είτε στην ομάδα, μέσω αυτών των φορέων, είτε μέσω αντίστοιχου οίκου».

Για τη μικρή συμμετοχή στην Παναθηναϊκή Συμμαχία:
«Κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας, αν και είχαν προηγηθεί έρευνες που έδειχναν το αντίθετο, πως θα συμμετείχαν ενεργά. Είτε δεν εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια, είτε τα λεφτά ήταν πολλά. Δεν απέτυχε το εγχείρημα. Η ουσία είναι πως το 58% των μετοχών ανήκει σε εμάς, δηλαδή στον κόσμο της ομάδας».

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας:
«Είναι ντροπή να λέμε πως δεν εξαντλούμε την πρόταση κάποιου επενδυτή. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενάμιση χρόνο τώρα διασύρει τον Παναθηναϊκό. Εδώ έχουμε μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει τον Παναθηναϊκό, η προηγούμενη διοίκηση εκτέθηκε μπαίνοντας σε διάλογο με ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου. Ας έρθουν με σοβαρό τρόπο, που είναι τα λεφτά τους; Δεν έχει εμφανιστεί τίποτα. Εάν δεν δώσουμε όλοι λεφτά για την ομάδα μας, δεν υπάρχει μέλλον. Η ομάδα δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Το κόστος της λειτουργίας του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή, φτάνει στα 18 εκατ. ευρώ».

Για την περίπτωση του Μπουμσόνγκ:
«Ο κύριος Μπουμσόνγκ δεν έχει την παραμικρή απαίτηση. Φέτος δεν έχει παίξει φέτος και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2,5 εκατ. ευρώ. Είναι πληρωμένος ως την τελευταία δεκάρα μέχρι σήμερα και όχι μόνο αυτό αλλά έχει εξασφαλίσει με επιταγές μέχρι το τέλος τα χρήματά του. Δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο για θέματα ιατρικά».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης αλλά και αποχωρήσεων:
««Σαφώς και θα υπάρξει ενίσχυση με κάθε τρόπο. Σίγουρα θα γίνουν όμως και μειώσεις συμβολαίων. Ο Ορέστης Καρνέζης θα ήθελε να παίξει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, είναι μια πραγματικότητα και ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση να βοηθήσει τους μεγάλους παίκτες του να τα καταφέρουν. Ο Χάρης Μαυρίας είναι ένα νέο παιδί και νομίζω πως είναι το επόμενο αστέρι μας».

Για τη Λεωφόρο και το ενδεχόμενο κατασκευής νέου γηπέδου:
«Έχουμε κληρονομήσει αυτή την υπόθεση και έχουμε δαπανήσει σαν Παναθηναϊκός πάρα πολλά χρήματα για το θέμα αυτό. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη χρησιμοποίηση της Λεωφόρου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επισκευή του γηπέδου, θα μας κοστίσει 1 εκατ. ευρώ. Τώρα μιλάμε για ένα γήπεδο 35.000 θέσεων. Είχα πει πως θα εξετάζαμε την περίπτωση να χτίζαμε το πρώτο στάδιο με 25.000 ευρώ και μετά να γίνει επέκταση. Τεχνικά το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο εν τέλει. Μια καλή τιμή είναι 1500 ευρώ η θέση. Συνολικά φτάνουμε στα 45 εκατ. ευρώ».

Για την κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό:
«Δεν φωτογραφίζουμε, λέμε πως υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ότι υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις και ενδείξεις ενοχής. Αν ο κ. Μαρινάκης αισθάνεται θιγόμενος και επίκεντρο αυτού του ζητήματος και μας επιτίθεται, δεν φταίω εγώ. Δεν έχω κινήσει εγώ τις κακουργηματικές διώξεις. Ο κ. Μαρινάκης θα απολογηθεί για αυτά σε λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τη δικαιοσύνη, την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Όσοι εμπλέκονται σε ένα τέτοιο σκάνδαλο θα έπρεπε από ευθιξία να έχουν αναστείλει την ιδιότητά τους».

Για το αν είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός:
«Όχι βέβαια. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά η διαφοράς μας είναι πλασματική. Έχουμε διαρκώς εχθρικές διαιτησίες εναντίον μας. Ο Παναθηναϊκός για εμένα έχει αδικηθεί στο 60% των αγώνων του τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα».


Για τη Σούπερ Λίγκα και τον κ. Μώραλη:
«Ο κ. Μώραλης ήταν στη Θύρα 7 και στέλεχος του Ολυμπιακού. Είναι βέβαια πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και το έχω εκτιμήσει αυτό. Είναι όμως πολύ Ολυμπιακός. Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε όμως να είναι πρόεδρος της λίγκας σε αυτή την περίοδο. Ούτε άνθρωπος του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού».

«Αύριο το πρωί τα λεφτά»

12/12/2012
«Αύριο το πρωί τα λεφτά»
Τη δυνατότητα να κατατεθούν τα 28 εκατ. ευρώ σε ελληνική τράπεζα ακόμη και αύριο το πρωί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού έχει ο πρίγκιπας Φεϊζάλ, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παράλληλα, πρόσθεσε πως επιθυμία του είναι στην επόμενη Γ.Σ. της ΠΑΕ να οριστεί ΑΜΚ για το ίδιο ποσό, το οποίο είναι διατεθειμένος να καλύψει εξ ολοκλήρου ο ίδιος.

Ο υποψήφιος επενδυτής υποστήριξε πως χρήματα δεν πρόκειται να δοθούν αν δεν γίνουν αποδεχτοί οι όροι του.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε ραδιοφωνική συνέντευξη, υποστήριξε πως απάντηση θα δοθεί από το σύνολο των μετόχων της ΠΑΕ την Πέμπτη.

Αρχικά ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας ανέφερε

«Ζητώ την σύμπραξη όλων αυτών που είναι Παναθηναϊκοί για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι εδώ μόνο για αυτό τον σκοπό και δεν έχω κάτι άλλο.
Πιστεύουμε ότι καταθέτουμε μία πρόταση που είναι ανάλογη της ιστορία του ΠΑΟ και περιμένουμε την ανταπόκριση των μετόχων. Την περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις και σας αναφέρουμε ότι ήδη έχουν βρεθεί οι στόχοι μας.
Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα διαθέσουμε το ποσό άνω των 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Το ύψους αυτής επένδυσης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις μεγάλες εταιρείες του αραβικού κόσμου για την ανέγερση του γηπέδου και γενικότερα την ομάδα.

Αν δεν γίνει αυτό αποδεκτό, έχουμε ήδη επιλέξει κτίριο κοντά στην ιστορική έδρα της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε στο ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν τα γραφεία μας, όπου θα στεγάζονται όλα τα τμήματα του συλλόγου
Πρώτο μέλημά μας είναι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας, όπως φαίνεται στα έγγραφα που σας δώσαμε. Έτσι θα είναι καθαρός να μπει σε εφαρμογή το πλάνο μας. Με αυτή την πρότασή μας ο ΠΑΟ θα έχει καθαρή λογιστική θέση. Επειδή, όμως, έχει προκηρυχτεί γενική συνέλευση το επόμενο διάστημα, ζητούμε η ΑΜΚ να οριστεί σε τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στην ΠΑΕ μία επιταγή της Barclays, ύψους 28 εκατ. ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμο.

3) ζητούμε διενέργεια οικονομικού ελέγχου από της αρχές του έτους μέχρι σήμερα
2) ζητούμε την παραίτηση κάποιων μελών από το Δ.Σ της ΠΑΕ
1)ζητούμε να μας παραχωρηθεί ποσοστό της ΠΑΕ μέχρι 90% με ελάχιστο το 67% με ελάχιστον ποσό στους μετόχους.

Θα σας δοθεί ακριβές αντίγραφο της πρότασής μας μεταφρασμένο στα ελληνικά, όμως θα αποκρύπτονται ορισμένα στοιχεία.
Ο ΠΑΟ έχει μεγάλη ανάγκη και εμείς ερχόμαστε στους μετόχους της Εταιρείας για να εφαρμόσουμε το αρχικό μας πλάνο, τροποποιώντας το σε ορισμένα σημεία.

Στη συνέχεια και μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Γ. Βαρδινογιάννη στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" περιμέναμε τις εξελίξεις για την ΑΜΚ.

Με την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου μας ο Παναθηναϊκός έλυνε το θέμα της αδειοδότησης του τόσο με την Σούπερ Λίγκα όσο και με την UEFA.

Αυτή η έγκριση έδινε την σανίδα σωτηρία που και τότε χρειαζόταν. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να δείξω όλη την αλήθεια. Κατά την πρώτη μας παρουσία στην Αθήνα τον Μάιο είχαμε εκφράσει την ετοιμότητά μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημέρα καταθέσαμε σχετικό φάκελο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και εγκρίθηκε. Είναι δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την Αθήνα. Θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά που είμαι εδώ και πάλι. Η επίσκεψή μας αφορά τον Παναθηναϊκό και μόνο. Από χθες καταθέσαμε επίσημη πρόταση στους μετόχους για την αγορά του 67% της ΠΑΕ. Θα θέλαμε να κάνουμε μία σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων που μας αφορούν
».

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Φέιζαλ απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου

Για τις δηλώσεις ο Γ. Αλαφούζου ότι ο Παναθηναϊκός είναι "αλλεργικός στους πρίγκιπες":

«Η λύση είναι στην ύπαρξή του και θα προσπαθήσει να βρει κάποια λύση», ενώ ο Τσάκας συμπλήρωσε: «Όσοι έχουν αλλεργία υπάρχουν γιατροί», με τον Φεϊζάλ να παίρνει τη «σκυτάλη» και να αναφέρει: «Όποιος δεν έχει οικειότητα με τους πρίγκιπες, είμαι εδώ για να αποκτήσει οικειότητα».

Για την επιθυμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μπουν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα:

«Αν δεχθούν την πρότασή μου, την επόμενη μέρα τα χρήματά μου θα είναι σε ελληνική τράπεζα. Την έχουμε βρει και είναι μεγάλη».

Γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα ο Πρίγκιπας και δεν καταθέτει τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα:

«Τα χρήματα σε λιγότερο από μία μέρα μπορούν να μπουν σε τραπεζικό λογαριασμό» με τον Τσάκα να επεμβαίνει και να λέει: «Λέτε η επιταγή να μην υπάρχει; Μπορεί όποιος καλοθελητής να πάει στην τράπεζα και να δει ότι υπάρχουν τα χρήματα».

Για το αν υπάρχει κάποιο έγγραφο που θα ενημερώνεται ο ΠΑΟ:

«Η επιταγή έχει σταλθεί στους μετόχους, οι οποίοι καλούνται να αποδεχθούν την πρόταση και την επόμενη μέρα τα χρήματα θα είναι σε ελληνική τράπεζα», είπε ο πρίγκιπας με τον δικηγόρο του να συμπληρώνει: «Δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα, αν δεν αποδεχθούν τους όρους μας. Δεν θα δοθούν τα χρήματα, αν δεν δοθεί αυτό που αγοράζουμε».

Για το γεγονός πως δεν απευθύνθηκε σε κάποιο διεθνή οίκο που γνωρίζουν από τέτοιους είδους διαπραγματεύσεις:

«Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή από ό,τι έχει γίνει. Χθες στάλθηκε, σήμερα είμαι εδώ και ήρθα στην Ελλάδα για να κάνει ο ίδιος την πρόταση».

Η δικηγόρος του πρίγκιπα ανέφερε:

«Και άλλη φορά έγινε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Περιμέναμε τον τελευταίο όρο να ανοίξει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αυτό δεν συνέβη ποτέ. Το διάστημα που είμαστε εδώ όποιος επιθυμεί να μας συναντήσει μπορεί να έρθει και να μας δει. Θέλω να συμπληρώσω ότι έκανα την πρόταση και υπήρχε πρόσκληση για όλους τους μετόχους, όμως κανείς δεν είναι εδώ. Με την πρόταση υπάρχει και πρόσκληση. Χαρά μας να συναντήσουμε τον πρίγκιπα», ενώ ο Τσάκας είπε: «Όπως η άλλη πλευρά λέει πως έχει αλλεργία στους πρίγκιπες και εμείς λέμε ότι είμαστε αλλεργικοί σε ότι είναι soft και ασχολείται με ψιλά».

Για το γεγονός ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα ο Τσάκας δήλωσε:

«Μάλλον είναι χαλασμένο το κομπιουτεράκι σου. Εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση. Εμάς είναι χαρά μας να παραμείνουν οι μέτοχοι. Αυτή είναι η πρότασή μας και είναι αδιαπραγμάτευτη».

Για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους εν όψει του Ιανουαρίου, αν και την προηγούμενη φορά είχαμε ακούσει μέχρι και για τον Ροναλντίνιο ο πρίγκιπας ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα ονόματα. Περιμένουμε να γίνει αποδεχτή η πρότασή μας και μετά θα δείτε τα πάντα».

Για τις κινήσεις του πρίγκιπα από τη στιγμή που θα μπει στην ΠΑΕ και την «διχόνοια» που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών:

«Σας είπαμε προηγουμένως ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Από τη στιγμή που θα αναλάβουμε σε ένα διάστημα θα καταφέρουμε να χτίσουμε το γήπεδο. Έχω έρθει για να επενδύσω στην Ελλάδα και αυτό που γίνεται δεν μου αρέσει. Ελπίζουμε ότι αν αναλάβουμε θα καταφέρουμε να ενώσουμε τον κόσμο».

Για το πώς γίνονται οι επιλογές από την πλευρά του πρίγκιπα από τη στιγμή που αυτή στιγμή υπάρχουν προπονητής και τεχνικός διευθυντής στην ομάδα:

«Πάντα ένας ιδιοκτήτης διαλέγει κάποιους παίκτες. Θέλουμε να πάρουμε τον Παναθηναϊκό στα χέρια μας και να τον ενισχύσουμε ανάλογα» με τον Τσάκα να αναφέρει: «Ο πρίγκιπας είπε ότι έχουμε βολιδοσκοπήσει τέσσερις παίκτες, τέσσερα ονόματα. Τίποτα περισσότερο».

Για την επιλογή του Γ. Αλαφούζου να δώσει την ίδια ώρα συνέντευξη Τύπου που εκείνος κάνει τις δηλώσεις του:

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι μου κάνει πόλεμο. Έχω έρθω μόνο για τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να αναπτύξω αντιπαλότητα με κανέναν. Θα μπορούσε ο κ. Αλαφούζος εδώ και να παραχωρήσουμε από κοινού συνέντευξη Τύπου».

Για το γήπεδο:

«Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες, όμως θα τις αντιμετωπίσουμε όλες. Ξέρουμε τον Παναθηναϊκό και για αυτό είμαστε εδώ. Θέλουμε να τον φέρουμε εκεί που αξίζει».

Γιατί δεν επιχείρησε ο ίδιος να μιλήσει απευθείας με κάποιον από τους μετόχους ή τον Αλαφούζο:

«Θα σας απαντήσω λέγοντας ότι εγώ είμαι επιχειρηματίας. Έχω κάνει την πρότασή μου και δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Δεν μας έρθει επίσημα καμία απάντηση από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Εμείς περιμένουμε» με τον Τσάκα να λέει: «Χαίρομαι σαν Παναθηναϊκός, αν έρθουν όλοι οι μέτοχοι και συζητούν μαζί μας την πρόταση του πρίγκιπα».

Ατομικό ο Κουίνσι

12/12/2012
Ατομικό ο Κουίνσι
Με τον Κουΐνσι να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τη Βέροια για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές έκαναν ζέσταμα, ταχύτητες, ασκήσεις τεχνικής, ασκήσεις με πάσες ενώ στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, κάνοντας ασκήσεις κυκλοφορίας και ασκήσεις ενδυνάμωσης εναλλάξ.

Οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για το παιχνίδι απέναντι στη «βασίλισσα του Βορρά», στο οποίο θα έχουν τη συμπαράσταση 1.000 οπαδών τους, ενώ άγνωστο είναι αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Κουΐνσι, ο οποίος συνεχίζει να νοιώθει ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να γυμναστεί για μια ακόμη φορά ατομικά.

Έτσι «σπρώχνεται» η ΑΕΚ

12/12/2012
Έτσι «σπρώχνεται» η ΑΕΚ
Κάποια θετική εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό δεν φαίνεται (ακόμα τουλάχιστον).

Η διαιτησία όχι μόνο δεν την παίζει στα ίσια, αλλά της φέρεται σαν μικρή ομάδα.

Το μόνο που μένει λοιπόν να «σπρώξει» την ΑΕΚ ώστε να βγει από τον πάτο είναι ο κόσμος της.

Μετά το παιχνίδι Κυπέλλου στην Καβάλα, η «Ένωση» επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για νέο «τελικό» με τον Ατρόμητο και οι φίλοι της μπορούν ν’ αποδείξουν ξανά ότι δεν την εγκαταλείπουν, δίνοντας το «παρών» με 10 ή 15 ευρώ (όσο είναι το αντίτιμο του εισιτηρίου στις περισσότερες θύρες).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Από σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ΑΕΚ-Ατρόμητος (Κυριακή 16/12, 17:15).

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από το Aekshop στη Νέα Φιλαδέλφεια, Δεκελείας 146, τηλ. 210-2525784.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, εισιτήρια θα πωλούνται και στο εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 10:00–17:00.

Την Κυριακή 16/12, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• Λ. Κύμης από τις 13:15 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο μπάσκετ από τις 13:15 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο θύρας 12 από τις 13:15 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Θύρες 1, 35 : 10€
Θύρα 15 : 10€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 5, 6, 7, 11, 12, 13, 23, 31 : 15€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 8, 9, 10 : 20€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 29 : 40€ (Παιδικά 15€)
Θύρες Ρ1, Ρ2 : 100€ (Παιδικά 30€)
ΑΜΕΑ 13 : 10€

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται από σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Aekshop και από την Παρασκευή στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται, μαζί με τα εισιτήρια ΑΜΕΑ, ΜΟΝΟ στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.

ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια πρέπει να προμηθεύονται όλα τα παιδιά από 6 ετών έως και 15 ετών, δηλαδή γεννημένα από 1-1-1997 και μετά. Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι που έχουν πρόθεση να αγοράσουν εισιτήρια την Κυριακή το απόγευμα όπως προσέλθουν στο γήπεδο έγκαιρα (τουλάχιστον μία ώρα προ της έναρξης του αγώνα), ενώ κατά την προσέλευση τους στα εκδοτήρια να έχουν αποφασίσει πόσα εισιτήρια και σε ποια θύρα επιθυμούν να αγοράσουν. Το ακριβές αντίτιμο μπορεί επίσης να επισπεύσει την εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων».

Τελικά, υπάρχουν τα λεφτά ή όχι;

12/12/2012
Τελικά, υπάρχουν τα λεφτά ή όχι;
Κανείς δεν έγινε σοφότερος από την συνέντευξη Τύπου του πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Πολύ εύκολα και γρήγορα όμως, όλοι μας μπορούμε να γίνουμε και να τελειώνει το παραμύθι.

Με ποιο τρόπο;

Από τη στιγμή που ο Σαουδάραβας ισχυρίζεται πως έχει δεσμεύσει 28 εκ. € στην Barclay’s με επιταγή για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ας πάει οποιοσδήποτε μέτοχος ή ας πάρει τηλέφωνο σε μια τράπεζα να διασταυρώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία. Όλα τα άλλα, είναι να ‘χαμε να λέγαμε.

Διότι κανείς δημοσιογράφος δεν έχει τους αριθμούς πρωτοκόλλου για να μπορέσει να κάνει ρεπορτάζ και να μάθει εάν ισχύει ή όχι η επιταγή. Όμως οι μέτοχοι, έχουν όλα τα χαρτιά που χρειάζονται. Και μέσα σε ένα λεπτό, οποιοσδήποτε από αυτούς, μπορεί να μάθει εάν είναι λεφτά η... κωλόχαρτα. Ακόμη όμως και να μην γίνει αυτή η κίνηση, πάλι υπάρχει λύση να μάθει επιτέλους ο κόσμος εάν ο Τσάκας λέει παραμύθια όπως φαντάζονται οι περισσότεροι ή ισχύει η πρόταση του πρίγκιπα Φεϊζάλ. Απλά καθυστερεί λίγες μέρες. Με ποιον τρόπο;

Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να προκηρυχθεί νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκ. ευρώ –κάτι που είναι γνωστό πως θα γίνει αφού έχει ξεκαθαριστεί από την ΠΑΕ πως δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία. Με μία επιπλέον λεπτομέρεια όμως. Η ΑΜΚ να «ανοίξει» και για νέους επενδυτές. Προτεραιότητα ούτως ή άλλως θα έχουν οι παλιοί μέτοχοι για να βάλουν χρήματα, αλλά όπως φάνηκε και στην τελευταία αύξηση, κανείς δεν είναι «ζεστός» να δώσει χρήμα.

Άρα, πολύ εύκολα και χωρίς κανένα κόπο, ο κύριος Φεϊζάλ μπορεί να βάλει τα 15 εκ. €, να γίνει μεγαλομέτοχος και να κάνει όσες νέες αυξήσεις γουστάρει, ούτως ώστε να αποκτήσει το ποσοστό που θέλει, και μάλιστα με λιγότερα από τα 28 εκατομμύρια ευρώ που διατείνεται πως υπάρχουν στην επιταγή! Ο Τσάκας σε πηγαδάκια μετά την συνέντευξη, βέβαια, ισχυρίστηκε πως θα πρέπει πρώτα να διαβάσει τους όρους της ΑΜΚ και μετά να συμμετάσχουν σε αυτή, αφού εάν η τιμή της μετοχής είναι ακριβή, δεν θα πάρουν το ποσοστό που επιθυμούν με τα λεφτά που λένε πως θα βάλουν. Αν και αυτό, είναι κάτι που λύνεται.

Με λίγα λόγια. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Είτε πάει κάποιος από τους μετόχους σε μια τράπεζα και διασταυρώνει ή διαψεύδει την ύπαρξη της επιταγής των 28 εκατομμυρίων ευρώ που είναι δεσμευμένα για την ΠΑΕ ή στις 20 Δεκεμβρίου στην ΓΣ ανοίγει η ΑΜΚ και για νέους επενδυτές να δούμε εάν υπάρχει παραδάκι ή παραμυθάκι...

Έκανε… μπαμ ο Λίνεν

12/12/2012
Έκανε… μπαμ ο Λίνεν 
Μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν μίλησε.

Το ίδιο και την Τρίτη.

Στην προπόνηση της Τετάρτης ωστόσο -κι ενόψει και του αυριανού ματς Κυπέλλου στην Καβάλα- ο Έβαλντ Λίνεν εξερράγη για την εικόνα των παικτών του.

Ο Γερμανός τα έχωσε στους «κιτρινόμαυρους» για τη συγκέντρωση που (δεν) έχουν πριν τα παιχνίδια και ξεκαθάρισε πως είναι αδιανόητο πριν απ’ αυτά να… γεμίζουν τα πιάτα με φαγητό και τον χρόνο τους μιλώντας συνέχεια στο τηλέφωνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λίνεν κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του για εξωαγωνιστικά θέματα. Μπορεί να δείχνει κατανόηση λοιπόν στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο θεωρεί αδιανόητο να μη φέρονται ως επαγγελματίες -πόσω μάλλον όταν παίζουν σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ κι εκείνη βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση.

Έτσι, στην προπόνηση της Τετάρτης τους ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατόν -πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι όπως αυτό με τον Πανθρακικό- να κυκλοφορούν στο ξενοδοχείο και το κινητό να έχει γίνει προέκταση του χεριού τους. Ούτε να πηγαίνουν για φαγητό και «να γεμίζουν τρεις και τέσσερις φορές τα πιάτα», όπως τους είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι η έλλειψη συγκέντρωσης που μαρτυρούν όλα αυτά είναι φανερή σε αρκετά ματς, όταν και καθυστερούν χαρακτηριστικά να μπουν στο πνεύμα του παιχνιδιού. Κι επειδή δεν θέλει σε καμία περίπτωση η διαιτησία εκείνου στην Κομοτηνή να θεωρηθεί άλλοθι, τους τόνισε ότι κι ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά αυτό δεν αλλάζει πως η εμφάνιση ήταν κάκιστη. Τόσο πολύ που η ομάδα δεν έφτιαξε ούτε μια ευκαιρία και -ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του διαιτητή- δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να δείξει ότι άξιζε κάτι παραπάνω.

Χάνει Ολυμπιακό ο Κολοβός!

12/12/2012
Χάνει Ολυμπιακό ο Κολοβός! 
Δεν αφήνουν ήσυχο τον Δημήτρη Ελευθερόπουλος τα προβλήματα τραυματισμών.

Ο Δημήτρης Κολοβός υπέστη θλάση, όπως έδειξαν οι εξετάσεις που υποβλήθηκε τη Τετάρτη και χάνει οριστικά το προσεχές παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη.

Εκεί που χθες ο «Ελέ» είδε τους Ανδράλα, Διαμαντάκο και Κουλουχέρη να επιστρέφουν σε ρυθμούς προπονήσεων, ήρθε ένα απρόοπτο να του δημιουργήσει εκ νέου «πονοκέφαλο». Ο Κολοβός χτύπησε την Τρίτη και οι φόβοι για «ζημιά» επιβεβαιώθηκαν σήμερα, καθώς εν τέλει υπέστη θλάση.

Το… κακό για τον προπονητή του «Ιστορικού» είναι πως ενόψει Ολυμπιακού δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε τον Μάρκο Ντούνη, καθώς είχε αποφασιστεί στην αρχή της εβδομάδας να εκτίσει στο συγκεκριμένο ματς και πλέον οι λύσεις στο επιθετικό «κομμάτι» λιγοστεύουν.

Ο Κολοβός πλέον θα κάνει… αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα με τον Φωστήρα, όπου οι Νεοσμυρνιώτες καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 από το πρώτο ματς.

Ένας μέσα, δύο έξω

12/12/2012
Ένας μέσα, δύο έξω 
Με τον Ρικάρντο Ντάνι να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η προετοιμασία της Ξάνθης για το παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου.

Αντίθετα, έμειναν εκτός οι Γκλέισον και Μπαξεβανίδης οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.

Το πρώτο παιχνίδι της τρίτης φάσης του θεσμού, διεξάγεται την Πέμπτη (20:30) στις Σέρρες, με τον επαναληπτικό να πραγματοποιείται την Κυριακή 23/12 στις 17:00, στο γήπεδο των Πηγαδίων.

Οι 20 του Μαρίνου Ουζουνίδη:

Λυμπερόπουλος, Μαρίν, Γκατσολάρι, Τορομανίδης, Τριάδης, Πλατέλλας, Μαρκόφσκι, Νάκας, Βασιλακάκης, Μπέρτο, Μάνταλος, Φλίσκας, Ράνο, Καζούμπα, Βάλλας, Λοντίγκιν, Γούτας, Κομεσίδης, Ντάνι, Κούτεβ

«Πρώτα η παραμονή και μετά το κάτι παραπάνω»

12/12/2012
«Πρώτα η παραμονή και μετά το κάτι παραπάνω»
Πρωταρχικός στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει η παραμονή στην κατηγορία, παρά τα αρκετά θετικά αποτελέσματα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Θέμης Τζημόπουλος.

Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής του «Άγιαξ της Ηπείρου» υπογράμμισε πως αν αυτή επιτευχθεί γρήγορα, τότε αυτός και οι συμπαίκτες του θα κοιτάξουν για το κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θέμης Τζημόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Για το αν προτιμάει να αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ ή ως κεντρικός αμυντικός:

«Από την αρχή της καριέρας μου αγωνίζομαι στην θέση του αμυντικού χαφ. Την προηγούμενη σεζόν και ειδικότερα σε όλο το δεύτερο γύρο, κλήθηκα να αγωνιστώ σαν κεντρικός αμυντικός, ώστε να καλύψω τις ανάγκες της ομάδας μου. Επειδή οι δυο αυτές θέσεις έχουν κοινά στοιχεία και απαιτούν παρόμοιες ικανότητες, θεωρώ ότι μπορώ να ανταπεξέλθω το ίδιο καλά και στις δυο. Δεν έχω πρόβλημα να παίζω σε οποιαδήποτε απ' τις δυο θέσεις».

Για το αν Πιστεύει ότι ο ΠΑΣ μπορεί να βρεθεί στα play off και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν:

«Ο στόχος από την αρχή της χρονιάς είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Σούπερ Λίγκα. Αν δει κάποιος τις εμφανίσεις και την πορεία μας φέτος, θα πει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Εμείς όμως βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, δεν ενθουσιαζόμαστε και προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε αγωνιστική. Βέβαια αν γίνει το βήμα παραπάνω θα είναι κάτι θετικό για την ομάδα και για όλους μας, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο».

Για το αν μπορεί να γίνει η υπέρβαση στο θεσμό του Κυπέλλου και να δούμε την ομάδα μας να αγωνίζεται στον τελικό της διοργάνωσης:

«Η καλή πορεία στο θεσμό του Κυπέλλου είναι σημαντικός στόχος για την ομάδα. Έχουμε κάνει ήδη το πρώτο βήμα κερδίζοντας στην έδρα μας τον Πανσερραϊκό. Μένει ο επαναληπτικός ώστε να προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο. Εμείς, όπως στο πρωτάθλημα έτσι και στο Κύπελλο, επιδιώκουμε την νίκη σε κάθε αγώνα και μακάρι να καταφέρουμε φτάσουμε μέχρι τον τελικό του θεσμού».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τη πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα:

«Ούτε ο ποιο αισιόδοξος οπαδός μας είχε φανταστεί αυτή την πορεία. Αν αναλογιστείς ότι η ομάδα δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει μεταγραφές και κατά συνέπεια να ενισχυθεί, θεωρώ ότι η μέχρι τώρα συγκομιδή μας είναι άκρως ικανοποιητική».


Για το τι θα ζητούσε από τον Αγ. Βασίλη για την νέα χρονιά όσο αφορά τα επαγγελματικά σου:

«Να είμαι υγιής και δυνατός, ώστε να βοηθώ την ομάδα μου να έχει επιτυχίες».


Για το επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ στην έδρα σας:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με έμπειρους παίκτες που κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημά μας. Είναι ένας δύσκολος αγώνας που για να τον κερδίσουμε πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να είμαστε για ενενήντα λεπτά συγκεντρωμένοι στις οδηγίες του προπονητή».


Για το αν υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας που θα ήθελε να ξεχάσει:

«Όλες οι στιγμές και οι καλές και οι δύσκολες έχουν να σου διδάξουν κάτι. Δεν θέλω να διαγράψω κάτι από την ποδοσφαιρική μου πορεία. Ωστόσο η περίοδος που αγωνιζόμουν στη Βέροια ήταν η ποιο δύσκολη για μένα».


Για το τι θα ήθελε να πει στους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα:


«Θέλω να τους καλέσω όλους στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να γεμίσουν το γήπεδο και να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε».

Για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του:


«Περνώ ωραία και χαλαρά τη ζωή μου στα Γιάννινα κάνοντας παρέα με συμπαίκτες μου».

Για το αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε:

«Αυτό είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παίζω μπάλα. Είναι πολύ ωραίο να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Αν και έχω περάσει σε σχολή λογιστικής δεν μπορώ να με φανταστώ σε κάποιο άλλο χώρο εκτός ποδοσφαίρου».

Αγώνας δρόμου για Καστσελάν

12/12/2012
Αγώνας δρόμου για Καστσελάν 
Μπορεί στον Πανθρακικό να επικρατεί ικανοποίηση για τη νίκη επί της ΑΕΚ, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Το παιχνίδι με την Κέρκυρα που ακολουθεί είναι κομβικής σημασίας καθώς σε περίπτωση που έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα ο Πανθρακικός κάνει το πιο σημαντικό βήμα για παραμονή.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει για μια ακόμα φορά να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών ενώ το ερωτηματικό είναι ο Καστσελάν. Ο Μαυροβούνιος μέσος κάνει «αγώνα δρόμου» να προλάβει το παιχνίδι με τους Φαίακες, όμως όπως όλα δείχνουν, ακόμα και έτοιμος να είναι ο Ντενίζ Μπαϊκαρά θα αγωνιστεί για ακόμα μια φορά στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού και με την ΑΕΚ πήγε καλά.

Ακόμα, εκτός είναι οι Μιχαλόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μελίσσης, Στάθης και ο Σκλιοπίδης, οι οποίοι και δεν υπολογίζονται. Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί την Πέμπτη, ενώ η συνέντευξη Τύπου του Παύλου Δερμιτζάκη θα γίνει πριν την προπόνηση.

Φρεσκάρει ο Αναστασιάδης

12/12/2012
Φρεσκάρει ο Αναστασιάδης 
Κάτι οι τραυματισμοί, κάτι τα συνεχή παιχνίδια, ο Άγγελος Αναστασίαδης αναμένεται να φρεσκάρει την ενδεκάδα του Πλατανιά για το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκτός αποστολής των Κρητικών έμειναν οι Αργυρόπουλος, Ουντότζι, Αναστασάκος, Κηπουρός και Κανακούδης.

Οι τρεις πρώτοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, με τον Αργυρόπουλο να μένει εκτός για τον επόμενο μήνα και ο τεχνικός των Κρητικών θέλει να τους προφυλάξει για τη συνέχεια της Σούπερ Λίγκας.

Από την άλλη, ο Αναστασίαδης άφησε εκτός 20αδας και τους Κηπουρό Κανακούδη, ώστε να ξεκουραστούν. Στη διάθεσή του θα έχει «μίγμα» νεαρών και έμπειρών ποδοσφαιριστών προκειμένου οι νεοφώτιστοι να πάρουν ένα σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Γκονζάλες, Δέντσας, Δημήτρης, Κάλαϊτζιτς, Λαζαρίδης, Σαλούντοκ, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ντόε, Ουκάρ, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής, Γιακουμάκης, Τσοντάκης, Κουρτεσιώτης, Αρότσα.

Πατέρας: «Ο Αλαφούζος αποφασίζει»

12/12/2012
Πατέρας: «Ο Αλαφούζος αποφασίζει»
Πολύς ντόρος έχει γίνει με το τι θα γίνει με τον Σαουδάραβα και τον περίφημο ντιλ του Τσάκα, με τους μετόχους να πρέπει να αποφασίσουν κι αυτοί με την πλευρά τους ποια θα είναι η συνέχεια στο θέμα.

Ο Νικόλας Πατέρας σε ερώτηση που του έγινε είπε ο αυτός που αποφασίζει για το ποσοστό του, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, συνεχίζοντας να απέχει από τα κοινά του Παναθηναϊκού.

«Έχω εξουσιοδοτήσει τον κύριο Αλαφούζο να χειριστεί το θέμα του ποσοστού των μετοχών που κατέχω και θα σεβαστώ όποια απόφαση κι αν πάρει», ήταν χαρακτηριστικά το λόγια του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ιστοσελίδα του «Δίκη».

Ο Παπασταμάτης στην ΑΕΚ

12/12/2012
Ο Παπασταμάτης στην ΑΕΚ 
Ο πρώην διαιτητής, Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, θα συνεργαστεί με την ΠΑΕ ΑΕΚ, σε επίπεδο αθλητικού management, προκειμένου να κάνει την πρακτική του σε θέματα marketing και δημοσίων σχέσεων.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια μεταγραφή σε επίπεδο στελέχωσης της ΠΑΕ, μιας και από σήμερα ο παλιός ρέφερι, Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, ανήκει στο δυναμικό της.

Ο πρώην ρέφερι τελείωσε τις σπουδές του, στο αθλητικό management στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης και για το διδακτορικό του, έπρεπε να κάνει πρακτική σε κάποια ομάδα.

Ο ίδιος πρότεινε αυτή τη συνεργασία και οι άνθρωποι της «Ένωσης», είδαν από την αρχή με καλό μάτι αυτό την προοπτική, από τη στιγμή που πρόκειται για άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, είχαν αρχίσει εδώ και μέρες, αλλά από σήμερα ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης θα συνεργάζεται με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ξεκαθαρίζει του Κουτσιανικούλη

12/12/2012
Ξεκαθαρίζει του Κουτσιανικούλη
Από την προπόνηση της Πέμπτης (13/12) θα κριθεί αν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα δώσει το «παρών» στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο βραχύσωμος επιθετικός ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες να μην είναι σίγουρη.

Τώρα όσον αφορά στην προπόνηση της Τετάρτης (12/12) ο Κουτσιανικούλης έκανε θεραπεία, αλλά και μερικά βάρη στο γυμναστήριο της ομάδας. Το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησε και ο Λάζαρος Χαριτωνίδης, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό με τον τραυματισμό του, ενώ ατομικό περιελάμβανε το «μενού» για τον έτερο τραυματία Μίρνες Σίσιτς.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού στην πρωινή προπόνηση γυμνάστηκαν, ενώ στην απογευματινή πραγματοποίησαν ασκήσεις τακτικής, προκειμένου να παρουσιαστούν «διαβασμένοι» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στο τέλος του προγράμματος ο Νίκος Αναστόπουλος τους έβαλε να κάνουν μερικά τελειώματα φάσεων.

Πρόβλημα και με Κωνσταντινίδη

12/12/2012
Πρόβλημα και με Κωνσταντινίδη
Απρόοπτο για τον ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα Κυπέλλου με την Ακαδημία Πλαταμώνα την Πέμπτη καθώς ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα και «κόπηκε» εκτάκτως από την αποστολή. Πρόβλημα στο δεξί άκρο για τον Δώνη που δεν υπολογίζει ούτε τον τραυματία Έτο.

Στο χαλάρωμα που έκαναν οι παίκτες του «δικεφάλου» την Τετάρτη, ο Κωνσταντινίδης αισθάνθηκε ένα «τσίμπημα» στην γάμπα και τελικά αποφασίστηκε να βγει από την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι. Την θέση του θα πάρει ο Κάτσε που αρχικά είχε μείνει εκτός, ενώ ο Κωνσταντινίδης θα κάνει την Πέμπτη εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Κρατάει Καβα(λα) η ΑΕΚ

12/12/2012
Κρατάει Καβα(λα) η ΑΕΚ 
Το Κύπελλο δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για την ΑΕΚ.

Στην κατάσταση που είναι εξάλλου, δεν μπορεί να υποτιμάει κανέναν.

Η αδυναμία της ομάδας ωστόσο να βγάλει καλά-καλά 90λεπτο σε φουλ ρυθμούς -και κυρίως το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο θα εμφανίσουν μια τελείως αλλαγμένη «Ένωση» στην Καβάλα.

Μετά τον εξάψαλμο για τη συμπεριφορά τους πριν τα παιχνίδια και τις παρατηρήσεις για την απόδοσή τους σ’ αυτό με τον Πανθρακικό, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με την Καβάλα για το Κύπελλο. Αναγνωρίζοντας μεν τη σημασία της, αλλά παραδεχόμενος ότι βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τον (νέο) τελικό της Κυριακής με τον Ατρόμητο.

Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν (και φυσικά για λόγους ξεκούρασης μιας και είναι εμφανής η έλλειψη δυνάμεων στα τελευταία λεπτά των αγώνων) ο Λίνεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές την Πέμπτη. Κάτι που είναι εμφανές εξάλλου και στην αποστολή που επέλεξε, από την οποία απουσιάζουν (πέραν του τραυματία Λαγού) οι Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Κορδέρο, Γκερέιρο, Φουρτάδο, Φούντας, Κοτσαρίδης και επιστρέφει έπειτα από καιρό ο Νικολιάς.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν (και βάσει των όσων δοκιμάστηκαν στην τελευταία προπόνηση) το 4-3-3 με το οποίο θα παραταχθεί η ΑΕΚ στην Καβάλα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μπουγαΐδης, Γιάγκο, Τσούπρος και Βλάχος (που επιστρέφει από τιμωρία). Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ θα είναι πιθανότατα ο Τσουκαλάς, μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι οι Ρίκκα και Γροντής, ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα είναι οι Παπαδημητρίου (αριστερά), Σταματής (δεξιά) και Κατίδης (κορυφή).

Συνήθισε τη μοναξιά του…

12/12/2012
Συνήθισε τη μοναξιά του…
Ατομικά προπονήθηκε για ακόμα μια μέρα ο Μάουρο Πόι και παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος για το προσεχές παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Πλατανιά για την 15η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός συνεχίζει μόνος τις προπονήσεις, λόγω ενοχλήσεων που νιώθει, αν και –έστω και ατομικά- ανεβάζει όσο περνούν οι μέρες το ρυθμό. Αν καταφέρει να μπει κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του τις επόμενες ημέρες, τότε θα βρίσκεται στη διάθεσή του Γιώργου Παράσχου.

Αυτός είναι και ο μοναδικός «πονοκέφαλος» που έχει αυτή τη στιγμή ο Έλληνας, που συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία των Βοιωτών, που στοχεύουν στη νίκη κόντρα στους Κρητικούς, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φετινές υποχρεώσεις της η ομάδα.

Μητρόπουλος: «Θα κάνω τα πάντα για τον Άρη»

12/12/2012
Μητρόπουλος: «Θα κάνω τα πάντα για τον Άρη» 
Έτοιμος να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει τους στόχους του και να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του είναι ο Παύλος Μητρόπουλος. Ο νεαρός μέσος, αφήνει τον Παναιτωλικό και πηγαίνει στον Άρη με την μορφή δανεισμού για έξι μήνες και μίλησε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα αίτια που έφεραν την ομάδα του Αγρινίου στην Football League μετά από ένα χρόνο στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Τη συμφωνία με τον Άρη: «Αρχικά ήρθε ο Άρης σε συμφωνία με τον Παναιτωλικό και μετά συμφώνησα και εγώ με τον Άρη».

Το πρόβλημα στον Άρη με την φορολογική ενημερότητα: «Είμαι ενήμερος και μιλάω με τον Άρη, όταν ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα θα υπογράψω και τυπικά στην ομάδα».

Τα αγωνιστικά προβλήματα των «κίτρινων»: «Γνωρίζω την κατάσταση στον Άρη, έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του φέτος, έχει δυνατή έδρα και υπέροχο κόσμο. Είμαι αποφασισμένος να έρθω και βοηθήσω τον Άρη γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα».

Το ότι δεν αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια με τον Παναιτωλικό: «Στα πρώτα έξι παιχνίδια αγωνίστηκα αλλά υπάρχει τώρα ένα χρονικό διάστημα που δεν αγωνίζομαι, κάνω όμως προπονήσεις. Ένα παιδί σαν εμένα είναι αποφασισμένο να αγωνιστεί αλλά και να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα. Με τον Ολυμπιακό Βόλου όταν ήταν στην Α’ Εθνική που έκανε την καλή πορεία είχα συμμετοχές. Μετά αφού υποβιβάστηκε είχα να παρόμοιο πρόβλημα, δεν αγωνιζόμουν αλλά επανήλθα».

Τους Καπετάνο και Ψυχογιό με τους οποίους ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό Βόλου: «Με τον Καπετάνο και τον Ψυχογιό ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό Βόλου, έχω συχνή επαφή με τα παιδιά, έχουμε καλές σχέσεις. Με έχουν ενημερώσει για το κλίμα της ομάδας μου έχουν πει ότι είναι καλό. Θα βοηθήσω και θα με βοηθήσει ο Άρης».

Το πώς πάνε τα πράγματα στον Παναιτωλικό: «Νομίζω ότι μετά από ένα γκολ του Τοτσέ ήρθε η κάτω βόλτα για την ομάδα, είναι 14 ματς χωρίς νίκη. Τη νέα χρονιά γίνεται μια νέα προσπάθεια, η ομάδα σου παρέχει τα πάντα αλλά δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο της. Θα τον βρει όμως με αυτό το ρόστερ που έχει».

Κάτι… μαγκάκια από τον Πειραιά

12/12/2012
Κάτι… μαγκάκια από τον Πειραιά
Την πρόκριση στους «16» του NextGen Series, δηλαδή του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός που επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Καραϊσκάκη» και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του. Ο Γκίνο στο 32΄το νικητήριο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν σαν… άντρες όταν οι Ισπανοί πίεσαν για να ισοφαρίσουν.

Η ομάδα του Στορκ ήθελε μόνο νίκη για να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πέτυχε το γκολ στο 32΄ και στην συνέχεια παρά την πίεση των παικτών της Μπιλμπάο, κατάφερε να διατηρήσει το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και να πετύχει τον στόχο της.

Οι Πειραιώτες με το «τρίποντο» αυτό έφτασαν στους εννιά πόντους και τερμάτισαν πρώτοι, αφήνοντας πίσω τους Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Μπιλμπάο. Πλέον, περιμένουν τον αντίπαλό τους σε νοκ-άουτ ματς στο «Καραϊσκάκη» που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Η Μπιλμπάο κατά διαστήματα στο παιχνίδι ήταν καλύτερη και πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός προπονητής των «ερυθρολεύκων» παρέταξε την ομάδα με 4-1-4-1 και τους Χουτεσιώτη, Βούρο, Καραγκούνη, Λεάντρο, Δημακάκο, Σιώπης Μ., Βουτσιώτη, Γκίνο, Λύρα, Παιδάκη και Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και παρά το γεγονός ότι «έφαγαν» κάποιες φάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το 1-0 μέχρι το φινάλε και να πάρουν την πρόκριση πανηγυρίζοντας μπροστά στους φίλους της ομάδας που παρακολουθήσαν το ματς.

Στο γήπεδο επίσης ήταν και οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Σάββας Θεοδωρίδης, Τζαμέλ Αμπντούν, Ράφικ Τζεμπούρ, Λεονάρντο Ζαρντίμ και Γιάννης Βρέντζος.

«Αβάσιμοι και προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Αλαφούζου»

12/12/2012
«Αβάσιμοι και προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Αλαφούζου»
Θέση για τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, για τις μεταδόσεις των αγώνων του πρωταθλήματος από τη NOVA, πήρε η Forthnet με ανακοίνωση της.

Σε αυτήν, χαρακτηρίζει αβάσιμους και προσβλητικούς τους χαρακτηρισμούς του κ. Αλαφούζου.

Η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των σημερινών δηλώσεων του κ. Γιάννη Αλαφούζου σε ραδιοφωνικό σταθμό, το Γραφείο Τύπου του Ομίλου Forthnet επισημαίνει τα ακόλουθα:

Υποχρέωση της Nova αποτελεί η από κάθε άποψη άρτια κάλυψη των αθλητικών γεγονότων. Η πολυετής εμπειρία μας στη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και η συνεισφορά μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χωράει αμφισβήτησης, καθώς από το 1994 έως σήμερα αποτελούμε τον βασικό του χρηματοδότη.

Οι δημοσιογράφοι των καναλιών Novasports δεν παίρνουν αποφάσεις και δεν κρίνουν τα αποτελέσματα. Οι δημοσιογράφοι των καναλιών Novasports δεν κρατάνε σφυρίχτρες, ούτε σημαιάκια, δεν δείχνουν κάρτες ούτε σφυρίζουν πέναλτι. Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο για την αναβάθμιση του και θεωρούμε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς πράττουν ή θα πρέπει να πράττουν το ίδιο.

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Αλαφούζου για τη Nova ως φιλικά προσκείμενη προς μια συγκεκριμένη ομάδα, είναι εντελώς αβάσιμοι και προσβλητικοί, καθώς πάγια πολιτική της Nova αποτελεί η ουδέτερη και ισότιμη αντιμετώπιση και των 16 ομάδων της Superleague.

Μάντζιος: «Όλα μας πάνε κόντρα»

12/12/2012
Μάντζιος: «Όλα μας πάνε κόντρα» 
Με την τύχη της ομάδας του τα έβαλε ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος. Ο τεχνικός των Φαιάκων, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα που προηγήθηκε, αλλά φυσικά και για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό εκεί που η νίκη είναι μονόδρομος.

«Στα τελευταία τρία παιχνίδια, όλα μας πηγαίνουν κόντρα. Με τη Βέροια είχαμε μια αποβολή αναίτια και μας ισοφάρισαν οι αντίπαλοι στο 90’. Στη Λιβαδειά η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν καλοί και δεν δικαιούμασταν κάτι από εκεί», τόνισε αρχικά.

«Δεν ξέρουμε γιατί πρέπει να γίνονται τέτοια παιχνίδια, που είναι σε κομβικό σημείο, υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες. Ήταν πραγματικά κακές. Δουλεύαμε όλη την εβδομάδα για να βγάλουμε κάποια πράγματα στο γήπεδο, αλλά όλα καταργήθηκαν, αφού τα πάντα ήταν θέμα τύχης. Μιλήσαμε, τόσο με τον διαιτητή, όσο και με τους υπεύθυνους της αναμέτρησης, οι οποίοι είχαν διάθεση να γίνει το ματς».

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ισχυρίστηκε: «είναι σημαντικό και το θέλουμε πολύ για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα πλάνα του ενόψει Ιανουαρίου λέγοντας: «θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προκειμένου να τα πάμε καλύτερα».

Δύο απουσίες στην Κέρκυρα

12/12/2012
Δύο απουσίες στην Κέρκυρα 
Με τα ίδια προβλήματα συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία της Κέρκυρας, ενόψει του σαββατιάτικου ματς με τον Πανθρακικό στο ΕΑΚ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Άκης Μάντζιος χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ στη μοναδική προπόνηση της ημέρας. Απών ήταν ο Νίκος Κρητικός, λόγω της συμμετοχής του στον φιλικό αγώνα της Εθνικής Νέων. Ατομικό πρόγραμμα, με μερικές ασκήσεις με μπάλα, ακολούθησε ξανά ο Δημήτρης Γιάντσης.

Η προπόνηση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 στον Ποταμό.

Στη σουίτα του Μαρινάκη ο Τζεμπούρ

12/12/2012
Στη σουίτα του Μαρινάκη ο Τζεμπούρ
Παρέα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, παρακολούθησε την αναμέτρηση της ομάδα Κ20 των «ερυθρολεύκων» με την Μπιλμπάο, ο Ράφικ Τζεμπούρ. Θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν φυσικά η ανανέωση του συμβολαίου του Αλγερινού επιθετικού. Στο «Καραϊσκάκη» και οι Αμπντούν, Μοντέστο, Μέγιερι, Ιμπαγάσα, Βλαχοδήμος.

Ο «τρομοκράτης», μετά την ανανέωση του Χολέμπας μέχρι το 2016, είναι γνωστό ότι θα είναι ο… επόμενος. Οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν μαζί και φαίνεται ότι αυτό ήταν ένα από τα θέματα που ο Τζεμπούρ συζήτησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην σουίτα του προέδρου της ΠΑΕ.

Στο γήπεδο, βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των μικρών του Ολυμπιακού και οι Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μέγιερι, Αμπντούν και Βλαχοδήμος.

«Όλε» στο Καραϊσκάκη (video)

12/12/2012
«Όλε» στο Καραϊσκάκη (video) 
Οι Νέοι του Ολυμπιακού νίκησαν 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Καραϊσκάκη», κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλους τους και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στους «16» του NextGenSeries.



Μισό το «κούρεμα» στην ΑΕΚ

12/12/2012
Μισό το «κούρεμα» στην ΑΕΚ 
Δεν πήγε για… μαλλί και βγήκε κουρεμένη.

Ούτε βγήκε όμως τόσο «φιγουρίνι» όσο ήλπιζαν οι επίδοξοι επενδυτές.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος των επαφών με τους πιστωτές και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι «κούρεμα» πέτυχε κατά το ήμισυ ως τώρα.

Ενόψει και των επαφών με τους περσινούς αρχηγούς λοιπόν, στην «Ένωση» ελπίζουν πως οι απαντήσεις τους θα μοιάζουν μ’ εκείνες μάνατζερ και προμηθευτών και όχι με των πρώην συμπαικτών τους. Κι αυτό διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην ποδοσφαιριστών (με εξαίρεση τον Έντερ, όπως έγραψε την Τετάρτη η «Sportday») έχουν απαντήσει αρνητικά στις προτάσεις που τους έγιναν για μείωση των οφειλομένων.

Αντίθετα, στις κατηγορίες των μάνατζερ και των προμηθευτών οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του Δημήτρη Βιντιάδη συνάντησαν πιο πρόσφορο έδαφος, εισπράττοντας θετικές απαντήσεις στις περισσότερες υποθέσεις. Κάτι που ελπίζεται -αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνει- με τις περιπτώσεις των περσινών αρχηγών (Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ) στους οποίους εξάλλου οφείλονται και τα περισσότερα χρήματα από την ΠΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση και ό,τι κι αν γίνει στις συγκεκριμένες υποθέσεις, μετά το τέλος τους σειρά θα πάρουν οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. Και αφού συγκεντρωθούν έπειτα τα συνολικά αποτελέσματα του «κουρέματος» (κι έχει ψηφιστεί εν τω μεταξύ από τη Βουλή και η ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου) θα υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις που ζητήθηκαν για ν’ απαντήσουν επιτέλους οι Βιντιάδης και Χάρις στο αν θα μπουν στην ΠΑΕ.

«Μη μας διασύρετε άλλο…»

13/12/2012
«Μη μας διασύρετε άλλο…»
Η ήττα από την Καλλιθέα στο Κύπελλο (3-1) δεν άρεσε στους φίλους του Άρη. Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων των «κιτρίνων», Super 3, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αν και εκφράζει την κατανόησή του για τα προβλήματα της ομάδας, καλεί τους παίκτες να μη διασύρουν άλλο την ομάδα. Παράλληλα με μία… παραβολή αφήνουν αιχμές για ανθρώπους που πέρασαν από την ομάδα και «… χασκογελάνε και τρώνε από την περιουσία που κάνανε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που έχει τον τίτλο «Μια ζωή μαζί σου»:

«Ήταν κάποτε μια μάνα κ είχε δυο γιους.. Ο ένας την βοηθούσε στις δουλειές κ την φρόντιζε όσο μπορούσε.. Ο άλλος όταν την επισκεπτόταν πάντα έπαιρνε κάτι από αυτή.. χρήματα, ρούχα, φαγητά και σιγά σιγά της έτρωγε όλη την περιουσία φανερά και κρυφά. Τα χρόνια περνούσαν κ αυτό συνεχιζόταν.. Ο άλλος γιος τα έβλεπε αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει.. Δεν πίστευε πως ο αδερφός του, το ίδιο του το αίμα κοιτούσε την μητέρα τους με συμφέρον κ σιγά-σιγά της κατέστρεφε τη ζωή..Τα χρόνια πέρασαν κι άλλο και η μάνα από την συμπεριφορά του ενός γιου αρρώστησε βαριά ενώ της είχε φάει ολόκληρη την περιουσία.. Ο άλλος γιος επιτέλους είδε την πραγματικότητα κ έδιωξε τον αδερφό του με τις κλωτσιές (βέβαια αυτόν δεν τον πολυένοιαζε αφού θα είχε για πάντα να τρώει την περιουσία της μητέρας του που είχε λεηλατήσει).. Η μάνα τους κείτονταν στο άδειο μισογκρεμισμένο κ κρύο πια σπίτι κάτω, με μισοσκισμένα ρούχα κ βαριά άρρωστη. Κάποιος γιατρός είπε πως δεν έχει πολλές μέρες ζωής αφού το φέρσιμο του ενός γιου την είχε διαλύσει κυριολεκτικά. Επιπλέον δεν υπήρχαν πια χρήματα να την πάνε σε κάποια κλινική για μια τελευταία προσπάθεια. Το πρόβλημα υγείας της ήταν τεράστιο και χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση. Τι μπορούσε να κάνει πια ο ένας γιος; Τον έτρωγαν οι τύψεις κάθε μέρα πως άφησε τον αδερφό του να καταστρέψει τη ζωή της ίδιας του της μάνας. Κάποιο πρωί το αποφάσισε... Δεν μπορώ να την αφήσω έτσι, είπε. Μπήκε στο σπίτι κ την σήκωσε. Δανείστηκε κάποια χρήματα κ την πήγε σε κλινική στο εξωτερικό. Θα γινόταν ο ίδιος δότης. ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ..ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΕΙ ΕΤΣΙ...ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΤΗ ΖΩΗ... Φυσικά η ιστορία είναι φανταστική.. Κάποιοι σίγουρα θα βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του ενός γιου. Κάποια λαμόγια τέτοιες μέρες χασκογελάνε και τρώνε από την περιουσία που κάνανε... Θα ρθούνε κι άλλες μέρες σαν τη σημερινή που θα διασυρόμαστε και θα είμαστε ανήμποροι να κάνουμε κάτι... που θα θέλουμε να τα σπάσουμε και να τα διαλύσουμε όλα.. Αλλά πρέπει να φανούμε δυνατοί αδέρφια. Να κάνουμε πέτρα την καρδιά μας κ να βοηθήσουμε με όλο μας το είναι την πληγωμένη ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ... Και μετα να βρούμε τον άλλο γιο... τον αδερφό μας... που έχουμε να πούμε κάποια πραγματάκια...
ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ!!!

ΥΓ. Παίχτες του ΑΡΗ σας έχουμε φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και το ξέρετε. Πιστεύουμε πως είστε άντρες και οι άντρες έχουν εγωισμό φιλότιμο και ψυχή. Η χρονιά το ξέρουμε είναι δύσκολη δεν έχουμε παράλογες απαιτήσεις από σας αλλά ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΕΤΕ ΑΛΛΟ...

ΥΓ1. Καμάρι και περηφάνια για όλα τα αδέρφια που βρίσκονται εκεί... με βροχές κρύα απαγορεύσεις και παγίδες... που δεν χάνουν το στόχο και μας δείχνουν το δρόμο...».

Τέρμα τα αστεία…

13/12/2012
Τέρμα τα αστεία…
Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος οριστικά σε… ιστορίες με πρίγκιπες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις είναι οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν πείστηκαν από όσα άκουσαν από τον Φεϊζάλ και τον Βλάση Τσάκα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Όπως τονίζουν, εφόσον ενδιαφερόταν για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ, δεν θα εμφανιζόταν μέσω του Τύπου αλλά θα προσέγγιζε τους ίδιους τους μετόχους, ενώ δεν θα χρειαζόταν να τάζει εκατομμύρια ευρώ, γήπεδο και μεταγραφές υπό όρους, παρά απλώς να συμμετείχε στην ανοικτή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Εντός της ημέρας η διοίκηση της ΠΑΕ θα εκδώσει ανακοίνωση, που ουσιαστικά θα καλεί τον Άραβα πρίγκιπα-εφόσον όπως διατείνεται θέλει να αποκτήσει τις μετοχές-να συμμετάσχει στην προσεχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκφράζοντας παράλληλα τις μεγάλες επιφυλάξεις της για την αξιοπιστία του φερόμενου ως... ενδιαφερόμενου επενδυτή. Ειδάλλως θα τον καλέσουν να σιωπήσει για πάντα, δίχως να αποκλείεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να τηρήσουν ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι σε αυτόν και τον εκπρόσωπό του. Δεν θα ανεχτούν, όπως λένε, σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα να σπέρνει ο καθένας φρούδες ελπίδες στον κόσμο παίζοντας με την αγάπη του για το σύλλογο. Η ανακοίνωση θα συνταχθεί το πρωί σε συνεννόηση που θα έχουν ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον Νικόλα Πατέρα και τον Αδαμάντιο Πολέμη.

Βλέπει Αργεντινή, όχι… Μπλάνκο

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να σχεδιάζει το μέλλον του δίχως… πριγκιπικές βοήθειες, τουλάχιστον αν δεν αποδειχτεί πως το χρυσάφι που τάζει ο Φεϊζάλ δεν είναι άνθρακας. Η διοίκηση με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε κάποιες προσθήκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και αυτές αφορούν πρωτίστως τη θέση του σέντερ φορ και κατά δεύτερο λόγο αυτή του επιτελικού μέσου.

Στο «τριφύλλι» προτάθηκε ο Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά με το κασέ του να αγγίζει ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ θεωρείται απίθανο να απασχολήσει σοβαρά. Άλλωστε μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ο «Ζορό» δεν έχει παρουσιάσει κάτι αξιοσημείωτο αγωνιζόμενος σε Σαν Λουίς (Μεξικό), Λέγκια (Πολωνία) και Μόναχο 1860 (Β’ Γερμανίας). Με την τελευταία ο Αργεντινός φορ, που τον Ιανουάριο κλείνει τα 30, έχει φέτος 15 συμμετοχές και 2 γκολ (σκόραρε μόνο στο Κύπελλο).

Το πιθανότερο είναι οι «πράσινοι» να εμπιστευτούν το μάτι του Χουάν Ραμόν Ρότσα και την καλή γνώση της αγοράς της πατρίδας του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρεί πως μπορεί να βρει στην Αργεντινή αξιόλογους παίκτες και σε καλή τιμή για τις θέσεις που πονά ο Παναθηναϊκός.

* Σε καλό δρόμο είναι οι επαφές με τον εκπρόσωπο του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για τη λύση του συμβολαίου του

Το παλεύει μόνος του ο Βιντιάδης

13/12/2012
Το παλεύει μόνος του ο Βιντιάδης
Ο Δημήτρης Βιντιάδης, όπως προκύπτει από πληροφορίες, είναι δέσμιος των διαθέσεων των ξένων επιχειρηματιών που ακόμη αμφιταλαντεύονται για το αν θα επενδύσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 32χρονος εφοπλιστής δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της «Ένωσης» με τα δικά του κεφάλαια και για το λόγο αυτό πέρα από το να περιμένει τις αποφάσεις των υπολοίπων ενδιαφερόμενων, κινείται μόνος του για την εξασφάλιση κάποιων χορηγιών που θα δώσουν οικονομική ανάσα στην ομάδα.

Στο μεταξύ, σήμερα ψηφίζεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα σχηματίσουν μία καλύτερη εικόνα για την αποπληρωμή των χρεών (σε 48 δόσεις) προς το κράτος. Το μεγαλύτερο μέρος των επαφών για το κούρεμα των οφειλόμενων προς… φυσικά πρόσωπα ολοκληρώθηκε, με τα αποτελέσματα να είναι ικανοποιητικά για την ανταπόκριση προμηθευτών και μάνατζερ και λιγότερο ως καθόλου για αυτή των πρώην παικτών, δίχως να έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις με τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ και Γεωργέα, στους οποίους οφείλονται και τα περισσότερα.

Θέλει επιθετικό, αλλά…

Ο Έβαλντ Λίνεν έχει ζητήσει επιτακτικά την απόκτηση ενός επιθετικού. Ο Βαγγέλης Μάντζιος, που αποχώρησε από το Αζερμπαϊτζάν, είναι η πρώτη επιλογή, αλλά στα υπόψη υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Δύσκολα, πάντως, μπορούν να προχωρήσουν οι υποθέσεις των Αντώνη Πετρόπουλου (το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2012, αλλά είναι πιθανό να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό) και Φάνη Γκέκα (έχει πολύ μεγάλο κασέ). Όσο όμως διατηρείται η αβεβαιότητα για το μέλλον της ΠΑΕ και δεν μπαίνουν χρήματα στα ταμεία, τόσο πιο δύσκολο είναι να γίνουν μεταγραφές.

Προέχει το πρωτάθλημα

Δεν το φωνάζουν, γιατί η ιστορία της ΑΕΚ δεν επιτρέπει να υποβαθμίζεται ένας θεσμός σαν το Κύπελλο. Όμως οι περιορισμένες λύσεις στο ρόστερ και η μεγαλύτερη αναγκαιότητα να κρατηθεί η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, φέρνουν σε πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και μετά το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καβάλα (18:30, OTE Sport 4).

Ο Έβαλντ Λίνεν θα παρατάξει την ομάδα στο «Ανθή Καραγιάννη» με εξ ολοκλήρου καινούρια ενδεκάδα και παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί. Αραμπατζής (τερματοφύλακας), Γιάγκο, Τσούπρος (στόπερ), Βλάχος (δεξί μπακ), Μπουγαΐδης (κατά συνθήκη αριστερός μπακ ελλείψει άλλης επιλογής), Τσουκαλάς, Ρίκκα (κεντρικά χαφ), Γροντής (επιτελικός μέσος), Παπαδημητρίου (αριστερός μεσοεπιθετικός), Σταματής (δεξιός μεσοεπιθετικός) και Ρίκκα (σέντερ φορ) θα είναι η… πειραματική σύνθεση της ομάδας. Στην αποστολή είναι και οι Μοσχονάς, Κατσικοκέρης, Κουρέλας, Αγκιριμπά, Φέτσης, Παυλής, Νικολιάς και Τσίτας.

Στην Αθήνα έμειναν οι Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Κορδέρο, Γκερέιρο, Φουρτάδο, Φούντας, Αρκούδας και Κοτσαρίδης για να πάρουν ανάσες, καθώς και ο τραυματίας Λαγός.

Ψάχνεται για εξωτερικό ο Σίσιτς

13/12/2012
Ψάχνεται για εξωτερικό ο Σίσιτς
Τον πολυτιμότερο παίκτη του κινδυνεύει να χάσει ο ΟΦΗ τον Ιανουάριο. Ο Μίρνες Σίσιτς είναι πλέον κοινό μυστικό πως ψάχνεται να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, κάτι που του έχει μείνει απωθημένο. Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός έχει αναθέσει την υπόθεση στον μάνατζέρ του και περιμένει τα αποτελέσματα των επαφών του.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει τις επαφές σε συνέντευξή του στο περιοδικό MVP. «Προσπαθώ ακόμη και τώρα να πάω σε μια μεγάλη ομάδα. Γι’ αυτό περίμενα τόσο καιρό το καλοκαίρι. Από ό,τι μου έχουν πει, μου έχουν βρει κάτι καλό για τον Ιανουάριο. Δεν θέλω να πω ακόμη κάτι. Έχουμε μιλήσει ώστε να πληρώσουν τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο με τον ΟΦΗ. Εγώ παίζω ένα χρόνο απλήρωτος. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Είναι δύσκολο να πεις όχι σε αυτό το deal, αν τελικά ολοκληρωθεί. Στην Ελλάδα υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά το βλέπω δύσκολο να γίνει κάτι», τόνισε.

Προβληματισμένοι με Κουίνσι

13/12/2012
Προβληματισμένοι με Κουίνσι
Με τις εμφανίσεις του ο Κουίνσι δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό. Σε συνδυασμό με το γεγονός ό,τι έχει αργήσει να επιστρέψει από τον τραυματισμό του και όπως όλα δείχνουν θα χάσει και το ματς με την Βέροια, στο «τριφύλλι» υπάρχει μια δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Γκανέζου.

Σίγουρα, οι «πράσινοι» δεν διαλαλούν πως είναι προβληματισμένοι με τον Κουίνσι αλλά ο Δεκέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας για τις σχέσεις των δύο πλευρών. Το βέβαιο είναι πως θα του προταθεί μείωση αποδοχών ενώ υπάρχει και το σενάριο της λύσης της συνεργασίας τους, το οποίο δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Επιχείρηση, μεταγραφική ενίσχυση

13/12/2012
Επιχείρηση, μεταγραφική ενίσχυση
Σκέψεις για μεταγραφική ενίσχυση κάνουν στον Πανθρακικό. Ο Παύλος Δερμιτζάκης συζήτησε με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Τάσο Καραολάνη, για να δουν πως θα κινηθούν ενόψει της μεταγραφική περιόδου του Ιανουαρίου. Σε αυτό που συμφώνησαν είναι πως πρέπει να γίνουν κινήσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην Σουπερλίγκα, το συντομότερο δυνατό.

Η ομάδα έχει θετική πορεία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει πετύχει τους στόχους της φετινής σεζόν. Ο Παύλος Δερμιτζάκης ήδη γνωρίζει πολύ καλά το υπάρχον ρόστερ και τις ανάγκες που έχει ο Πανθρακικός. Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα ετοιμάσει τις εισηγήσεις του ενώ είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν και αποχωρήσεις.

Καλοβλέπει Μιχαήλ ο Πλατανιάς

13/12/2012
Καλοβλέπει Μιχαήλ ο Πλατανιάς
Ο Αλέξης Μιχαήλ είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της φετινής εντυπωσιακής πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας. Άλλωστε, ο Γιάννης Χριστόπουλος είχε προαναγγείλει πως η διοίκηση των Ηπειρωτών θα κινηθεί για την ανανέωση του συμβολαίου του. Το θέμα είναι πως ο Πλατανιάς πρόκειται να μπει «σφήνα» για την απόκτηση του.

Το συμβόλαιο του 26χρονου κεντρικού αμυντικού λήγει στο τέλος του Δεκέμβρη και έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει το δικαίωμα μίας και μόνο υπογραφής ποδοσφαιριστή άνω των 24 ετών και έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις μαζί του για να ανανεωθεί η συνεργασία τους. Ο Πλατανιάς όμως καραδοκεί!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης γνωρίζει πολύ καλά τον Μιχαήλ από την κοινή τους θητεία στον ΠΑΣ και έχει εισηγηθεί την απόκτηση του από τους Κρητικούς αφού έχει σχηματίσει πολύ καλή εντύπωση για τον ποδοσφαιριστή.

Το ψάχνει ο «Ελε»

13/12/2012
Το ψάχνει ο «Ελε» 
Μόνο χαμένο από χέρι δεν θεωρεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες, ο τεχνικός του Πανιωνίου τόνισε στους παίκτες του πως αν αγωνιστούν με σωστή τακτική μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «κυανέρυθρους» είναι πως εδώ και περίπου ένα μήνα δεν εμφανίζουν την ίδια εικόνα με αυτήν που είχαν, με συνέπεια η ψυχολογία να μη βρίσκεται στα ύψη όπως παλιότερα.

Επιπλέον απέναντι στους πρωταθλητές ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί δίχως τους Κολοβό και Ντούνη, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πονοκέφαλος για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που όμως δείχνει να μη χάνει την πίστη του.

«Αν παίξουμε έξυπνα, μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι», τονίζει σε όλους τους τόνους ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος παράλληλα έχει παρατηρήσει τα αρκετά περιστατικά μυϊκών τραυματισμών τα οποία είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου