ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

07/02/2013

Το προγραμμα της 21ης αγωνιστικης

Κατά του παιδικού καρκίνου η Σούπερ Λίγκα

06/02/2013
 Στον αγώνα κατά του καρκίνου θα είναι αφιερωμένη η 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Κατά του παιδικού καρκίνου η Σούπερ Λίγκα
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οπαδούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκας πως η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή.

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, όμως η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο αλλά και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.

Η ανακοίνωση

«Για μια ακόμα χρονιά η Super League στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη» και αφιερώνει την 21η αγωνιστική (9, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2013) στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η «ΦΛΟΓΑ» και η «ΛΑΜΨΗ» είναι σύλλογοι γονιών που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα. Είναι σύλλογοι απλών καθημερινών ανθρώπων, ενωμένων κάτω απ’ την κοινή ανάγκη για την αντιμετώπιση μιας πολύ ιδιαίτερης δοκιμασίας. Είναι γονείς ταγμένοι στην φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Γονείς που αγωνίζονται για κάθε νέο παιδί που φιλοξενείται στα παιδογκολογικά τμήματα, που αγωνιούν και προσπαθούν για την εξασφάλιση της καλύτερης ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας που δικαιούται. Η «ΛΑΜΨΗ» και η «ΦΛΟΓΑ» στηρίζονται στην εθελοντική εργασία των μελών τους και αντλούν δύναμη από την προσφορά και την αρωγή δεκάδων ευαισθητοποιημένων φορέων και πολιτών.

Η πρόεδρος της "Λάμψης" κ. Άρτεμις Ασλανίδου και η πρόεδρος της "Φλόγας" κ. Μαρία Τρυφωνίδη δήλωσαν:

«Η Super League τάσσεται στο πλευρό μας και αφιερώνει την 21η αγωνιστική της στον αγώνα ζωής των καρκινοπαθών παιδιών μας. Ενδυναμώνει έτσι τον αγώνα και την δράση των συλλόγων μας, στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους που μάχονται για την ίδια την ζωή. Παράλληλα αναδεικνύει την κοινωνική φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου- ενός λαοφιλούς αθλήματος, αποδεικνύοντας πως μπορεί πραγματικά να παίζει έναν καίριο ρόλο στην ανάδειξη προβλημάτων που πλήττουν κοινωνικές ομάδες. Με ελπίδα και αισιοδοξία συνεχίζουμε τον αγώνα μας και στέλνουμε σ’ όλο το φίλαθλο κοινό το μήνυμα πως «ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί».

Ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης σημείωσε τα εξής:

«Η διοργανώτρια αρχή στέκεται αρωγός –για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- στο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» και της «ΛΑΜΨΗΣ». Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον παιδικό καρκίνο είναι μια πράξη ουσίας, γιατί κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί είναι σημαντική. H Super League επιδεικνύει κοινωνική υπευθυνότητα και επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους: Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο των συλλόγων γονέων «ΦΛΟΓΑ» και «ΛΑΜΨΗ», καθώς και όλων των φορέων που αγωνίζονται κατά του παιδικού καρκίνου".

ΦΛΟΓΑ

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί – Αθήνα Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421

E-mail: info@floga.org.gr
Web: www.floga.org.gr

ΛΑΜΨΗ

Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου, τ.κ.54453 Τηλ./Φαξ 2310-943396

Email: info@lampsi.org
Web: www.lampsi.org

Μαύρος: «Θα είναι υπόλογοι στον κόσμο»

06/02/2013
 Δέκα εκατ. ευρώ πρέπει να βάλουν οι μέτοχοι της ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος. «Αν δεν το κάνουν, θα είναι υπόλογοι στις συνειδήσεις του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος φορ.

Μαύρος: «Θα είναι υπόλογοι στον κόσμο»
 
Θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΚ πήρε ο Θωμάς Μαύρος.

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι η ευθύνη για την κατάσταση του συλλόγου βαραίνει τους μετόχους της «κίτρινης» ΠΑΕ, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να δώσουν κάποια λύση.

«Όλοι μαζί να βάλουν 10 εκατ. ευρώ, αλλιώς θα θεωρούνται υπεύθυνοι για τη διάλυση της ΑΕΚ», τόνισε ο παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος στην «Ώρα των σπορ»

«Εμένα, η άποψή μου είναι ότι τη λύση πρέπει να τη δώσουν οι μέτοχοι του 2004. Να βάλουν όλοι μαζί 10 εκατ. ευρώ αλλιώς να ξέρουν ότι θα είναι υπόλογοι στις συνειδήσεις του κόσμου και θα θεωρούνται υπεύθυνοι για τη διάλυση της ΑΕΚ.

Αυτό ήθελα να κάνω όταν είδα ότι οι φίλαθλοί μας, στήριξαν μεν την προσπάθεια που ξεκίνησα με τα διαρκείας αλλά δεν μπορούσαν να συνδράμουν και οικονομικά. Με πρόλαβε, όμως, ο κύριος Βιντιάδης που εμφανίστηκε ξαφνικά.

Το μαγαζί είναι ακόμα των μετόχων Την ευθύνη την έχουν οι μέτοχοι. Να την αναλάβουν επιτέλους. Δεν βλέπουν ότι εδώ και τρία χρόνια δεν μπορεί να δοθεί λύση, όποιες και αν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες; Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει άλλη λύση. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο
».

«Πλέον για την ΑΕΚ και εμάς»

06/02/2013
 Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βιντιάδη ξενέρωσαν περισσότερο τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν περιμένουν πλέον πολλά και δηλώνουν ότι θα παίζουν για την ομάδα και τους εαυτούς τους.

«Πλέον για την ΑΕΚ και εμάς»
Τη διάθεση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ χάλασαν οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Βιντιάδη.

Οι ελπίδες των «κιτρινόμαυρων» είχαν αρχίσει να φθίνουν από τον Οκτώβριο, όταν είχαν παρατηρηθεί οι πρώτες καθυστερήσεις στο θέμα του υποψήφιου επενδυτή.

Οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν διατηρούν ακόμα το αίσθημα αβεβαιότητας για το δικό τους μέλλον αλλά και της ομάδας.

«Καλά, σε μια υπόθεση που κρατάει από τον Αύγουστο, τώρα διαπίστωσαν ότι οι δόσεις προς το Δημόσιο αποτελούν το μεγάλο εμπόδιο;

Το γνώριζαν, αλλά γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν προσπάθεια να βρουν μια λύση σε αυτό και να μιλήσουν με τους αρμόδιους και το θυμήθηκαν τώρα, κερδίζοντας πάλι χρόνο;
», ήταν μια από τις ατάκες που ειπώθηκαν στα αποδυτήρια και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες αντιμετωπίζουν πλέον την υπόθεση Βιντιάδη.

Το πρόβλημα των ποδοσφαιριστών είναι ότι η διοίκηση τους μεταφέρει ότι θα σημειωθεί αίσιο τέλος στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά κάτι από την εμφάνιση του Χιώτης εφοπλιστή.

Παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις, οι παίκτες σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη διάθεση να παρατήσουν τα πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο και φροντίζουν να το αποδεικνύουν κάθε εβδομάδα στο γήπεδο. Οπως λένε χαρακτηριστικά, «από εδώ και πέρα θα παίζουμε για την ομάδα και την πάρτη μας».

Παίρνει την ευκαιρία του

06/02/2013
 Έτοιμος να δοκιμάσει τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο ως δεύτερο αμυντικό χαφ και να του δώσει μια ευκαιρία στην ενδεκάδα του Άρη είναι ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Παίρνει την ευκαιρία του
Ανάλογη απόπειρα, να χρησιμοποιήσει δηλαδή τον Τριανταφυλλάκο ως αμυντικό χαφ, είχε κάνει παλαιότερα και ο Μάκης Κατσαβάκης, όμως ο τραυματισμός του νεαρού ποδοσφαιριστή πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα τον έφερε πολύ πίσω.

Πλέον, ο 21 ετών μέσος δείχνει έτοιμος να αγωνιστεί ξανά μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο για αυτόν και σίγουρα αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι η δική του ευκαιρία προκειμένου να λάμψει σε μια ομάδα στην οποία μπορεί να έχει θέση.

«Βλέπει» Κολοβέτσιο το Αννόβερο

06/02/2013
 Πιθανό είναι το ενδεχόμενο το Αννόβερο να κινηθεί για την απόκτηση του Δημήτρη Κολοβέτσιου.

«Βλέπει» Κολοβέτσιο το Αννόβερο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Αννόβερου βρίσκεται ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό έχει ακουστεί ότι γερμανοί σύλλογοι εξετάζουν την περίπτωση του 22χρονου στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα και η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα φαίνεται να τον έχει ξεχωρίσει.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το καλοκαίρι οι Γερμανοί να χτυπήσουν την πόρτα των Ηπειρωτών. Με ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, τα οποία θα ικανοποιούσαν τη διοίκηση.

Πώς απομακρύνθηκε η κρίση στον ΠΑΟΚ

06/02/2013
 Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη ξεκάθαρο: «Βρείτε τα για το καλό του ΠΑΟΚ». Έτσι κι έγινε και στην περίπτωση Δώνη-Γκαρσία αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και ξεπεράστηκε η κρίση.

Πώς απομακρύνθηκε η κρίση στον ΠΑΟΚ
«Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλους και τους χρειάζεται όλους». Αυτά ήταν τα λόγια του Σαββίδη τα οποία μετέφερε ο Τσιτσιακόφ με στόχο να στείλει το μήνυμα πως σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

Η εφημερίδα «SportDay» δημοσιεύει τους διαλόγους μεταξύ των δύο ανδρών, που φανερώνουν πώς έσβησε η «φωτιά».

Ο Δώνης εξήγησε στον Ουρουγουανό πως βρίσκεται στα σχέδιά του. «Είναι χαρά μου να βλέπω να παίζουν καλά παίκτες 36 ετών, όπως συνέβη στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν προπονητής. Σε υπολογίζω. Μακάρι να βοηθήσεις, όπως όντως μπορείς την ομάδα. Το χρειαζόμαστε αυτό».

Από την πλευρά του ο Πάμπλο Γκαρσία εξήγησε πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος την κατάσταση. «Έβλεπα ότι δεν με αντιμετώπιζες όπως πρώτα και κατάλαβα ότι δε με υπολογίζεις».

Η απάντηση του Γιώργου Δώνη ήταν πειστική -όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων- αφού μίλησε για ισορροπία και προτεραιότητες, κάτι που αντιλήφθηκε και ο Γκαρσία. «Έχω να ασχοληθώ με πάρα πολλούς παίκτες, ενώ υπήρχαν και οι μεταγραφές, που έπρεπε να εξετάσω αρκετούς ποδοσφαιριστές πριν τους πάρουμε. Δεν έχω αλλάξει άποψη για σένα και σε σέβομαι πάρα πολύ. Μην αδικείς κάποιον που δεν είχε πρόθεση να σε αδικήσει».

Η κουβέντα έκλεισε με τον Γκαρσία να ξεκαθαρίζει προς τον προπονητή του: «Δεν θέλω να μου κάνεις χάρη. Αν δεν είμαι καλός, πρώτος εγώ θα πάω σπίτι μου» και τον Δώνη να συμφωνεί: «Δεν θα κάνω χάρη σε κανέναν, όπως δεν το έκανα και στις άλλες ομάδες που βρέθηκα. Αν δεν είσαι καλός, δεν θα παίζεις».

Χάνει και Αγρίτη…

06/02/2013
 Θλάση στη γάμπα υπέστη ο Ανέστης Αγρίτης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει περίπου σε τρεις εβδομάδες.

Χάνει και Αγρίτη…
Στη σκιά της αποχώρησης του Άκη Μάντζιου από την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας, ύστερα από συνάντηση που είχε χθες (5/2) με τη διοίκηση της ομάδας, οι Φαίακες «χάνουν» και τον Ανέστη Αγρίτη.

Η ομάδα έχει δύσκολο έργο τις επόμενες αγωνιστικές, αρχίζοντας από αυτήν την Κυριακή (10/2), όπου θα φιλοξενήσει την –αναζωογονημένη- ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, ο τεχνικός που θα βρεθεί στον πάγκο των Φαιάκων δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ανέστη Αγρίτη, ο οποίος υπέστη θλάση στη γάμπα και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου 20 ημέρες.

«Να σώσουμε την ομάδα»

06/02/2013
 Η σωτηρία της ΑΕΚ είναι ο βασικός στόχος που θέτει ο Έβαλντ Λίνεν. Σε συνέντευξή του ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για πολλά και αποκάλυψε πως συμπαθεί το… κόκκινο μόνο λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.

«Να σώσουμε την ομάδα»
Σε συνέντευξή του στην ΟΠΑΠ TV ο Έβαλντ Λίνεν αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ, η οποία καλείται να δώσει μια σειρά δύσκολων αγώνων μέχρι το τέλος της σεζόν.

Παράλληλα, δεν έκρυψε τη συμπάθειά του προς το «Δικέφαλο» ενώ εξήρε και τη στάση των παικτών παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έβαλντ Λίνεν στην ΟΠΑΠ TV:

Η νίκη με τον Πανιώνιο σημαίνει και παραμονή;

«Όχι ακόμη. Έχουμε δέκα ματς από τα οποία τα έξι είναι έδρας και τα τέσσερα εντός και μακριά από το γήπεδό μας έχουμε μόλις μία νίκη και μια ισοπαλία. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το τέλος. Υπάρχουν πολλά και δύσκολα ματς, τόσο εντός έδρας, όπως με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, όσο και εκτός όπως με τον Ολυμπιακό».

Αν τον φοβίζει ιδιαίτερα κάποιο από τα ντέρμπι που έχει να δώσει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος;

«Όλος ο κόσμος στέκεται σε αυτά τα ματς, αλλά δεν είναι σημαντικά μόνο αυτά τα ματς. Δεν θα πετύχουμε το στόχο μας αν τα δώσουμε όλα μόνο σε ένα ματς, π.χ. απέναντι στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια δεν συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς με τους άλλους αντιπάλους. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να προσπαθούμε σε όλα τα ματς».

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ αποτελεί την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας σας;

«Ναι, έτσι νομίζω. Συνολικά όσα βιώνουμε στην ΑΕΚ δεν τα έχω ξαναζήσει και δεν μιλώ μόνο αγωνιστικά, αλλά συνολικά η εικόνα του συλλόγου. Είναι γεγονός ότι χωρίς την παρουσία επενδυτή είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει η ομάδα».

Τι είναι αυτό που δεν περίμενε να συναντήσει όταν απαντούσε "ναι" στην πρόταση της ΑΕΚ;


«Σίγουρα η οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον σύλλογο. Ξέρετε το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις τόσα προβλήματα είναι πολύ δύσκολο να το απολαύσεις. Όταν δεν υπάρχει κίνητρο για να τα δώσεις όλα τότε είναι πολύ δύσκολο δουλεύεις και απερίσπαστος. Υπάρχουν προβλήματα ακόμη και στην καθημερινότητα μελών της ομάδας, με τα ενοίκια στα σπίτια τους, ακόμη και με το φαγητό τους. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Ισα-ίσα το αντίθετο, οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και δίνουν το 100% κάθε φορά, ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι δεν μπορούν να παραμείνουν απερίσπαστοι στο έργο τους».

Μήπως τα μέσα ενημέρωσης μεγεθύνουν τα προβλήματα στην ομάδα ή όντως είναι τόσο μεγάλα;

«Είναι γεγονός ότι πολλές φορές ο Τύπος μεγεθύνει κάποιες καταστάσεις, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα το γεγονός ότι πρόσφατα πήραν κάποια λεφτά οι παίκτες τους βοήθησε ψυχολογικά, ωστόσο όταν λέμε ομάδα εννοούμε όλα τα μέλη της. Υπάρχουν φυσικοθεραπευτές που συζητούν ακόμη και για τη βενζίνη τους για να έλθουν κάθε μέρα στα Σπάτα, ή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις οικογένειές τους. Σίγουρα και με δεδομένα όλες αυτές τις καταστάσεις ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε μπορώ να πω ότι είναι εντυπωσιακός».

Όταν ανέλαβε την ΑΕΚ, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έγραψε σχόλιο στο facebook στο οποίο έλεγε ότι είναι λάθος να πάει στην ΑΕΚ. Τελικά ήταν λάθος ή σωστό το "ναι" στην ΑΕΚ;


«Ίσως ο Κωνσταντίνος Τσακίρης να ήθελε να πει για τα δικά του λάθη. Είχαμε έρθει σε επικοινωνία και μου είπε ότι όντως είναι δύσκολη η κατάσταση της ΑΕΚ. Όμως, παρόλα αυτά, πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε πολύ, είναι δύσκολα, αλλά δεν ήταν λάθος το ότι ανέλαβα την ομάδα».

Ο Μιχάλης Παυλής, αποκάλυψε πρόσφατα το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Τι ψυχικά αποθέματα πρέπει να έχεις για να το κάνεις αυτό, αλλά και να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Πολύ σοβαρή κατάσταση για τον Μιχάλη. Η ζωή είναι για όλους μας ότι πιο σημαντικό έχουμε. Είναι εντυπωσιακό ότι το ξεπέρασε. Σαφέστατα και δεν συγκρίνονται αυτά τα προβλήματα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ομάδα. Όταν μιλάμε για ζήτημα ζωής και θανάτου τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό. Είναι πολύ θετικό ότι ο Μιχάλης το άφησε πίσω και ενδεχομένως να παλεύει πάρα πολύ για να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο».

Για το μέλλον του και αν θέλει να συνεχίσει σε κάποιον σύλλογο ή ακόμη και στην εθνική;

«Για το μέλλον όλα είναι ανοιχτά. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα. Σίγουρα μου αρέσει στην Ελλάδα».

Τελικά τι είναι καλύτερο για τη ζωή ενός προπονητή η συνεχόμενη πίεση ή η καθημερινότητα ενός ομοσπονδιακού;

«Είναι περίεργο όταν προπονείς μια εθνική ομάδα καθώς όταν είσαι σε έναν σύλλογο δουλεύεις καθημερινά, έχεις κίνητρο γιατί δίνεις κάθε σαββατοκύριακο αγώνα, μπορείς να δουλέψεις και να διορθώσεις πιθανά λάθη. Ωστόσο σέβομαι πολύ τη δουλειά και ενός ομοσπονδιακού. Η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά πράγματα με τον Ρεχάγκελ και τον νυν προπονητικό επιτελείο που έχει κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά. Έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, δουλεύουν σε πολύ σωστές βάσεις, υπάρχει ταλέντο και κατά τη γνώμη μου έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για να σημειωθούν ξανά μεγάλες επιτυχίες».

Για το στυλ που του αρέσει να αγωνίζονται οι ομάδες του και πιο συγκεκριμένα ταιριάζει στην ΑΕΚ:

«Ξέρετε αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Εγώ πάντα λέω ότι το στυλ μιας ομάδας εξαρτάται από το υλικό που έχει. Είναι πολύ εύκολο να λες ότι μου αρέσει η τάδε φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο. Κι εγώ θα ήθελα η ομάδα μου να παίζει ποδόσφαιρο σαν κι αυτό της εθνικής Ισπανίας ή της Μπαρτσελόνα ή της Αρσεναλ ή της Ντόρτμουντ. Με μικρές, κοντινές πάσες, συνεχές πρέσινγκ, πάθος, ταχύτητα με τη μπάλα και χωρίς… Αυτό όμως που στοχεύουμε είναι να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική ΑΕΚ. Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο, ωστόσο αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή σου κάθε φορά. Αυτό που σίγουρα με ικανοποιεί είναι ότι η ομάδα στα τελευταία ματς εμφανίζεται βελτιωμένη παίζει καλό ποδόσφαιρο και είμαι γενικά υπερήφανος για την εικόνα που παρουσιάζει».

Για αυτή τη βελτίωση έχουν παίξει ρόλο οι μεταγραφές ή είναι συνδυασμός και άλλων πραγμάτων;

«Έχουμε ξαναπεί ότι η ΑΕΚ εφέτος περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο. Γίνεται όμως μια συστηματική ομαδική προσπάθεια για να βελτιωθεί και έχει φέρει αποτελέσματα. Για μένα που ζω καθημερινά τους παίκτες ήξερα ότι ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούμε καλύτεροι. Σίγουρα, η απόκτηση των τριών παικτών (σ.σ. Μητρόπουλος, Πετρόπουλος, Τσουμάνγκας), αλλά και το γεγονός ότι ο Ρίκκα έχει επανέλθει σε πολύ καλή κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μας έχει βοηθήσει στο να αλλάξουμε το σύστημά μας και να έλθουν οι νίκες και τα θετικά αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι ένας κύκλος όταν κερδίζεις έχεις καλύτερη ψυχολογία και είναι όλα καλύτερα».

Για το περίφημο μπλοκάκι του και τι ακριβώς σημειώνει σε αυτό:

«Ήμουν ο πρώτος στη δεκαετία του ’90 στη Γερμανία που χρησιμοποίησα κάτι τέτοιο και στην πορεία ακολούθησαν κι άλλοι. Είμαι οπτικός τύπος. Σε αυτό το μπλοκάκι προετοιμάζω τα πάντα για τον αγώνα. Τις 11άδες, την τακτική των δύο ομάδων, τις αλλαγές, τα μαρκαρίσματα, όλα, όλα… Είναι ένας τρόπος για να θυμάμαι πράγματα τόσο κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης, όσο και μετά όταν θα χρειαστεί να την αναλύσουμε με τους παίκτες μου. Θεωρώ ότι έτσι αποτυπώνω καλύτερα την εικόνα ενός αγώνα».

Έχετε δουλέψει σε τρεις ελληνικές ομάδες, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Με ποια από τις τρεις έχετε καλύτερο συναισθηματικό δέσιμο;

«Ο Πανιώνιος ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της δουλειάς και έφυγα όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να ανέβει άλλο επίπεδο. Την πορεία μου στον Ολυμπιακό δεν την μετράω. Ήταν περίεργη κατάσταση. Ανέλαβα αργά την ομάδα η οποία είχε μείνει χωρίς τίτλο και έπρεπε μέσα σε τρεις εβδομάδες να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ΑΕΚ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα έτρεφα μια συμπάθεια στην συγκεκριμένη ομάδα. Την παρακολουθούσα. Και ξέρετε κάτι μου αρέσουν περισσότερο τα κιτρινόμαυρα, από τα ερυθρόλευκα και τα κυανέρυθρα. Μόνο όσον αφορά τις πολιτικές μου πεποιθήσεις έχω μια τάση προς το κόκκινο».

Θα πανηγυρίσετε μια πιθανή νίκη στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού περισσότερο αν την πετύχετε εφέτος;

«Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκη. Εγώ δεν κοιτώ πίσω με θυμό, δεν σκέφτομαι έτσι. Η νίκη προσφέρει πάντα 3 πόντους όπου κι αν επιτευχθεί. Και στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι μόνο οι τρεις βαθμοί».

Το 2007 κατακτήσατε τον τίτλο του καλύτερου ξένου προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα εφέτος θέλετε να κατακτήσετε αυτόν του καλύτερου "διασώστη";

«Μακάρι να τα καταφέρουμε, θα το εκτιμούσα πολύ…»

Συνεργαστήκατε με πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ιδιόρρυθμοι, ή αν θέλετε και δύσκολοι όπως ο Χούτος στον Πανιώνιο ή ο Κατίδης τώρα. Πως αλήθεια πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ποδοσφαιριστής όταν έχει μπροστά του τέτοιες περιπτώσεις;

«Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι αυτές οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση. Για τον ποδοσφαιριστή που είχα στον Πανιώνιο δεν θέλω να κάνω καμία αναφορά. Για τον Κατίδη συμβαίνουν διάφορα πράγματα, αλλά δεν συμβαίνουν όπως εμφανίζονται. Δεν είναι δύσκολος χαρακτήρας, δεν είναι κακό παιδί. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά ότι έχουμε πει είναι μεταξύ του Γιώργου και εμένα. Εχει ακόμη κάποια πράγματα να μάθει και όταν το κάνει μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Εμείς δεν έχουμε κακά παιδιά στην ομάδα. Αν κάποιος είναι κακός δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Ξέρετε οι κακοί άνθρωποι δείχνουν μπροστά σου ότι σε σέβονται και πίσω φέρονται πολύ άσχημα. Αυτούς τους ανθρώπους τους διώχνεις γιατί δηλητηριάζουν την ομάδα την καταστρέφουν. Τους δύσκολους μπορείς να τους αντιμετωπίσεις τους κακούς τους διώχνεις».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς και την αποχή στο προπονητικό κέντρο της ομάδας:

«Πάντα προσπαθώ να έχω καλή σχέση με τους οπαδούς της ομάδας μου. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τον κόσμο μας και γι’ αυτό κι εγώ σπεύδω και τους ευχαριστώ κάθε φορά για να τους δείξω ότι τους σέβομαι για όλο αυτό που κάνουν για την ομάδα μας. Επίσης όλοι αυτοί μην ξεχνάτε ευθύνονται για το δημιούργημα που λέγετε ποδόσφαιρο, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Οσον αφορά την αποχή υπήρξαν κάποια προβλήματα στην αρχή όπου για να είμαστε ειλικρινείς ήταν μια δύσκολη περίοδο για μας».

Αρέσει στους Κινέζους ο Έτο

06/02/2013
 Μόνο ομάδες από την Κίνα φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αραούχο Έτο μετά τις προσπάθειες που κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την λύση του συμβολαίου του.

Αρέσει στους Κινέζους ο Έτο
Τον τρόπο να ξεφορτωθούν το «βαρύ» συμβόλαιο του Αραούχο Έτο αναζητούν στον ΠΑΟΚ.

Οι ετήσιες απολαβές του Βραζιλιάνου ανέρχονται στις 350.000 ευρώ, όμως εκείνος δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Γιώργου Δώνη.

Πλέον στον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρήματα τα έχουν για πέταμα.

Για αυτό τον λόγο οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν ομάδα για να τον πουλήσουν και προσπαθούν να τον δώσουν σε σύλλογο, ο οποίος μπορεί τώρα να πραγματοποιήσει μεταγραφές (από ΗΠΑ, Ρωσία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Κίνα).

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει έρθει σε επαφή με διάφορους μάνατζερ και το μόνο που έχει προκύψει μέχρι σήμερα είναι ένα ενδιαφέρον ομάδας από την Κίνα, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα κάποια επίσημη πρόταση.

Την ίδια ώρα, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο ελπίζουν να προκύψει κάτι από τη Ρωσία, αφού είναι πιθανό να αρέσει περισσότερο στον παίκτη να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Σε Δημούτσο και Καμαρά τα βραβεία

06/02/2013
 Στον Ελίνι Δημούτσο του Ατρόμητου και στον Αμντούλ Καμαρά του ΠΑΟΚ κατέληξαν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Δημούτσο και Καμαρά τα βραβεία
Ο Ελίνι Δημούτσος του Ατρόμητου και ο Αμπντούλ Καμαρά του ΠΑΟΚ ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος χάρη στην απόδοσή του στο ματς του Ατρόμητου κόντρα στον Ολυμπιακό αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αγωνιστικής με 57,34. Πίσω του τερμάτισε ο Γκιγέρμο Πέρεζ της Βέροιας με 32,44, ενώ στην τρίτη θέση έμεινε ο Ιμπραΐμ Σισοκό του Παναθηναϊκού.

Τώρα όσον αφορά στο καλύτερο γκολ της 20ης αγωνιστικής εκείνο του Αμπτούλ Καμαρά κόντρα στον Άρη έφτασε το 50,57%, με αποτέλεσμα να τερματίσει πρώτο. Στη δεύτερη θέση με 46, 54% έμεινε το τέρμα του Νταβίντ Αγκάνθο απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Θανάσης Καραγκούνης για το γκολ του με τον Ολυμπιακό με ποσοστό 3,19%.

«Νοκ άουτ» ο Ζορμπάς

06/02/2013
 Τις υπηρεσίες του Παναγιώτη Ζορμπά για το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα στερηθεί ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

«Νοκ άουτ» ο Ζορμπάς
Τα πλάνου του χωρίς τον Παναγιώτη Ζορμπά για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσει να καταστρώνει ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

Ο έμπειρος μέσος στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα υπέστη διάστρεμμα και θα χάσει το παιχνίδι της Τούμπας με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Κατά τα άλλα στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης (6/2) ο Πετράκης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν αρχικά τρέξιμο και στην συνέχεια να δώσουν έμφαση στην τακτική.

Χώρισαν οι δρόμοι Κέρκυρας-Μάντζιου

06/02/2013
 Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η διοίκηση της Κέρκυρας, μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο.

Χώρισαν οι δρόμοι Κέρκυρας-Μάντζιου
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας αποτελεί ο Άκης Μάντζιος. Η απόφαση για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν γνωστή από χθες (05/02), μετά τη συνάντηση του Έλληνα τεχνικού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Λιμπάντση και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από την νησιωτική ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την από κοινού και με μοναδικό κριτήριο το καλό της ομάδας, απόφαση διακοπής της συνεργασίας της με τον προπονητή, κ. Άκη Μάντζιο. Τον ευχαριστεί, δε, θερμά και δημοσίως για την προσφορά του, καθώς, επί επτά μήνες, εργάστηκε σκληρά, με απόλυτο επαγγελματισμό και ήθος. Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα χαιρετά έναν φίλο και του εύχεται με ειλικρίνεια κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Η πόρτα του ΑΟ Κέρκυρα θα είναι πάντα ανοιχτή».

Πήραν ανάσες στην ΑΕΚ

06/02/2013
 Οικονομικώς τις περιμένουν ακόμα. Στο γήπεδο ωστόσο οι παίκτες της ΑΕΚ -και πιο συγκεκριμένα εκείνοι που είναι πιο καταπονημένοι από συνεχή παιχνίδια- πήραν ανάσες.

Πήραν ανάσες στην ΑΕΚ
Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Κέρκυρα -αναγκαστικά λόγω και των απουσιών των διεθνών- θα μπει από την Πέμπτη σε εντονότερους ρυθμούς.

Έτσι, ο Έβαλντ Λίνεν (έχοντας διαπιστώσει και τα έντονα σημάδια κόπωσης μετά το ματς με τον Πανιώνιο) αποφάσισε να αποφορτίσει κάποιους από τους παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί από συνεχόμενα παιχνίδια.

Γι’ αυτό τον λόγο, λοιπόν, οι Μητρόπουλος, Κουτρουμπής και Πετρόπουλος (που ούτως ή άλλως είναι τιμωρημένος για παιχνίδι της Κυριακής) δεν προπονήθηκαν κανονικά σήμερα, αλλά ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» (εκτός των διεθνών Βλάχου, Κατίδη, Μπουγαΐδη και Φούντα και του Αναστασόπουλου που έκανε ξανά θεραπεία και ατομικό) γυμνάστηκαν κανονικά.

Μαζί με τους Γκερέιρο, Ρίκκα και Αρκούδα λοιπόν (που έβγαλαν κανονικά και το σημερινό πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι διαθέσιμοι) ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προπόνηση της Πέμπτης (11:00) όταν ο Έβαλντ Λίνεν θα μπορεί ν’ αρχίσει χωρίς απουσίες πλέον τα σχέδια του για το ματς με την Κέρκυρα.

«Εμείς και ο… κόσμος»!

06/02/2013
 Στο Δημοτικό ήταν μάθημα. Στην ΑΕΚ είναι πραγματικότητα -μέχρι κι αν μπει ο Βιντιάδης. Κι αυτό μετέφερε η διοίκηση στους παίκτες, παραδεχόμενη ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα πρέπει να μείνουν όρθιοι

«Εμείς και ο… κόσμος»!
Μετά τη νέα αναβολή στις διοικητικές εξελίξεις, οι παίκτες της ΑΕΚ έφτασαν στα όρια τους.

Όχι φυσικά επειδή κορυφώθηκαν τα τεράστια οικονομικά τους προβλήματα (αυτό έχει συμβεί εδώ και καιρό), αλλά επειδή εξακολουθεί να αγνοείται το οποιοδήποτε… φως.

Στη συνάντηση που ζήτησαν λοιπόν με τη διοίκηση δεν είδαν φως. Είδαν ωστόσο να τους γίνεται ξεκάθαρη η κατάσταση που επικρατεί. Ήτοι, πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να περιμένει η ομάδα την κατάληξη του θέματος Βιντιάδη και να πορευθεί ως τότε με τις μοναδικές οικονομικές «ενέσεις» που μπορεί να προσδοκά: Τις εισπράξεις από τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στους αρχηγούς λοιπόν (Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Ρίκκα και Πετρόπουλο) ο Ηλίας Μπρουσιανός εξέφρασε την άποψη πως ο Βιντιάδης είναι σοβαρός. Ότι δεν είναι… Τσάκας. Και ότι είναι πραγματική η πρόθεσή του να μπει στην ΑΕΚ. Τους τόνισε ωστόσο πως μέχρι την οριστική κατάληξη της τελευταίας προσπάθειάς του, η ομάδα θα πρέπει να μείνει όρθια.

Απαντώντας λοιπόν στην εύλογη παρατήρηση των «κιτρινόμαυρων» ότι για να συμβεί αυτό είναι αναγκαίο να γίνονται και κάποιες πληρωμές (ειδικά στους νεότερους παίκτες που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα), ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ επανέλαβε την υπόσχεση ότι αύριο θα εισπράξουν ένα ποσό από τις εισπράξεις του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Δεσμεύτηκε, δε, ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (που ελπίζεται ότι θα είναι πολύ περισσότερα) θα πάνε σ’ αυτούς.

Όλα αυτά φυσικά δεν ενθουσίασαν κιόλας τους αρχηγούς -εξάλλου δεν έμαθαν κάτι καινούργιο όσον αφορά στις πληρωμές. Ωστόσο εκτιμήθηκε αν μη τι άλλο η ειλικρίνεια των διοικούντων και το ότι… δεν προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Αφού μεταφέρουν λοιπόν τα όσα ειπώθηκαν και στους υπόλοιπους παίκτες, αναμένεται να βάλουν μια ακόμη (και ελπίζεται τελευταία) φορά… πλάτη.

Πρόβλημα με Φεγκρούς

06/02/2013
 Οστικό οίδημα στο θώρακα έχει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Καρίμ Φεγκρούς, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από την προπόνηση της Τετάρτης (6/2).

Πρόβλημα με Φεγκρούς
Πρόβλημα με τον βασικό τερματοφύλακα προέκυψε στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πιο συγκεκριμένα ο Καρίμ Φεγκρούς τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα στο θώρακα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην δώσει το «παρών» στην προπόνηση της Τετάρτης (6/2).

Ωστόσο, υπήρχαν και καλά νέα για τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος είδε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα της ημέρας δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στον δικέφαλο.

Απόντες από την προπόνηση της Τετάρτης ήταν οι Εμιλιάν Βίλα και Άντι Λίλα, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Αλβανίας.

Τέλος ο Καφές από Βέροια

06/02/2013
 Ανακοινώθηκε και επίσημα το «διαζύγιο» της Βέροιας με τον Παντελή Καφέ.

Τέλος ο Καφές από Βέροια
Όπως αναμενόταν, Βέροια και Παντελής Καφές… χώρισαν. Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει στα άκρα, με τον 34χρονο άσο να μην συμμετέχει στις προπονήσεις το τελευταίο διάστημα, μετά την κόντρα που είχε ανοίξει με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Αρβανιτίδη.

Ο Καφές επέμενε στην απόφασή του να αποχωρήσει από τη «βασίλισσα του βορρά», κάτι που οριστικοποιήθηκε σήμερα, με την ανακοίνωση της ΠΑΕ για την λύση της συνεργασίας της με τον παίκτη.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τους νεοφώτιστους και αγωνίστηκε 14 φορές στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Παντελή Καφέ».

Παρασκευή στις 13:00 έρχεται ο Φιγκερόα

06/02/2013
 Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 13:00 έρχεται στην Ελλάδα ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο Αργεντινός θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό.

Παρασκευή στις 13:00 έρχεται ο Φιγκερόα
Κατά μια ημέρα (λόγω πτήσεων) παρατάθηκε η έλευση του Λουτσιάνο Φιγκερόα στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός θα έρθει με πτήση από το Λονδίνο την Παρασκευή και η άφιξή του υπολογίζεται στις 13:00 το μεσημέρι. Ο διεθνής σέντερ φορ θα πάει κατευθείαν για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «πράσινους».

Επιμένουν… οικογενειακά στην ΑΕΚ

06/02/2013
 Την προηγούμενη φορά πέρασαν καλά. Επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό κλίμα μεταξύ τους. Άσε, που πήγε και… γούρι (με τον ΟΦΗ). Έτσι, οι παίκτες της ΑΕΚ θα γευματίσουν ξανά μαζί την Πέμπτη.

Επιμένουν… οικογενειακά στην ΑΕΚ
Μια από τις καλύτερες αποδείξεις της υποδειγματικής ατμόσφαιρας που διατηρείται στ’ αποδυτήρια της ΑΕΚ (παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα) ήταν το γεύμα πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Κι αφού αποδείχθηκε ευεργετικό -με τους «κιτρινόμαυρους» να ξεφεύγουν από την ένταση προπονήσεων και αγώνων και να περνούν χρόνο σαν οικογένεια- αποφάσισαν να το ξανακάνουν.

Έχουν συνειδητοποιήσει εξάλλου άπαντες ότι -προς το παρόν τουλάχιστον- στις δικές τους πλάτες πέφτει το βάρος να κρατήσουν ψηλά το… φρόνημα του κόσμου.

Έτσι, μετά το ωραίο απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τιμ θα γευματίσουν και πάλι μαζί την Πέμπτη σε ταβέρνα των Σπάτων -που ανήκει επίσης σε οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος προσφέρθηκε να τη φιλοξενήσει.

Θα είναι έτοιμος ο Φιγκερόα…

06/02/2013
 Πολύ κουβέντα έχει ξεσπάσει για τον Φιγκερόα κι αν έρχεται τραυματίας ή όχι (ρήξη συνδέσμου στον αστράγαλο στις 28 Οκτώβρη). Το sport-fm.gr όσους γιατρούς κι αν ρώτησε, πήρε την ίδια απάντηση…

Θα είναι έτοιμος ο Φιγκερόα…
Από την στιγμή που ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έκανε γνωστό πως ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έρχεται στην Ελλάδα την Παρασκευή για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, το διαδίκτυο πήρε… φωτιά για το who is who του Αργεντινού και τι τον… συντροφεύει.

Με μια πρόχειρη ματιά, όλοι είδαν πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλο ταλέντο για αυτό τον λόγο άλλωστε ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από γνωστές ομάδες στην Ευρώπη για τα δικαιώματά του. Αυτό που απασχόλησε κάποιους, ήταν οι σοβαροί του τραυματισμοί.

Ο πρώτος του ήταν και ο σοβαρότερος. Στις 5 Μαρτίου 2006 έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού αλλά η επέμβαση και η αποκατάσταση δεν πήγαν σωστά με αποτέλεσμα στα τέλη του ίδιου έτους να υποβληθεί σε νέα επέμβαση και να γυρίσει στα γήπεδα τον Οκτώβρη του 2007!

Έκτοτε, άλλο μεγάλο τραυματισμό δεν είχε. Και ήταν μονίμως μια χαρά στην υγεία του. Ο τελευταίος του τραυματισμός που έχει δημιουργησεί και όλο το θέμα, είναι η ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο που έπαθε στις 28 Οκτώβρη του 2012. Οι ρήξεις συνδέσμων στο συγκεκριμένο σημείο, δεν είναι ούτε ένα απλό διάστρεμμα που γράφεται, ούτε… κόβεται στη μέση το πόδι.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν τέσσερις κλίμακες για συνδεσμικές κακώσεις της ποδοκνημικής. Με την χειρότερη περίπτωση να είναι αυτή του 4ου βαθμού και η πλήρης αποκατάσταση να υπολογίζεται (όπως διατείνονται όλοι οι χειρουργοί ορθοπεδικοί) μάξιμουμ σε δύο μήνες. Ο Φιγκερόα χτύπησε στις 28 Οκτώβρη οπότε, από αρχές Γενάρη το πόδι του δεν έχει πρόβλημα. Μάλιστα, έκανε και επέμβαση για πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Το θέμα λοιπόν, είναι η φυσική του κατάσταση. Και αυτό, πάνω από δύο εβδομάδες δεν θα του πάρει. Αν όλα πάνε καλά δηλαδή, στις 23 Φεβρουαρίου με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ μάλλον θα πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής για να αρχίσει να… φορτσάρει με τα πράσινα. Με λίγα λόγια, όσο συζήτηση και να γίνεται, πρόβλημα τραυματισμού δεν υπάρχει...

Ενδιαφέρον Νασιονάλ για Πάμπλο Γκαρσία

06/02/2013
 Ενδιαφέρον της Νασιονάλ για την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία προκύπτει σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ουρουγουάη.

Ενδιαφέρον Νασιονάλ για Πάμπλο Γκαρσία
Το θέμα Γκαρσία έληξε χωρίς… απώλειες για τον ΠΑΟΚ. Έπειτα από παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη επιλύθηκε ομαλά το ζήτημα κι ο Ουρουγουανός μέσος επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας.

Ωστόσο το όνομά του είναι πιθανό να επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ουρουγουάη και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα "ovaciondigital.com.uy" η Νασιονάλ ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό της. Αν μάλιστα ευσταθούν οι πληροφορίες των συμπατριωτών του, σήμερα (7/1) θα γίνει "κρούση" στον "Δικέφαλο του Βορρά".

Το δημοσίευμα, αναφέρει: «Δεν είναι μυστικό. Ο Πάμπλο Γκαρσία ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να παίξει στην Νασιονάλ. Ο κεντρικός χαφ έχει μικρή συμμετοχή στον ΠΑΟΚ και το όνομά του ακούγεται για πιθανή ενίσχυση.

Το πρώτο όνομα που ήρθε στο προσκήνιο ήταν του Σεμπαστιάν Εγκουρέν, αλλά ο παίκτης δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να πάρει την ελευθερία του από την Ασουνσιόν, αφού θα πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα του περίπου 500.000 δολάρια.

Το όνομα του Γκαρσία ήταν πάντα στο προσκήνιο, και ο ίδιος, όποτε μπορούσε, έκανε γνωστή την επιθυμία του να παίξει στην Νασιονάλ. Ο Κανάριο είναι στις επιλογές για να πάρει τη θέση του κεντρικού χαφ. Έχει εξαιρετική και μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, είναι έμπειρος, έχει προσωπικότητα και καλό χειρισμό της μπάλας και είναι καλός εκτελεστής φάουλ. Σήμερα, στην ηλικία των 35, βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, αλλά δεν παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΟΚ».

Την Παρασκευή βραβεύεται ο Δημούτσος

06/02/2013
 Λίγο το υπέροχο γκολ στον Μέγιερι, λίγο η εξαιρετική του παρουσία στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Ολυμπιακό, έδωσαν στον Ελίνι Δημούτσο το βραβείο του MVP της 20ης αγωνιστικής.

Την Παρασκευή βραβεύεται ο Δημούτσος
Ο Ελίνι Δημούτσος βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας μετά την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ερχόμενη Παρασκευή στις 13:30 θα παραλάβει το βραβείο του, σε εκδήλωση που θα γίνει στο Blue Star Cafe του γηπέδου Περιστερίου.

Ο Έλληνας μέσος αναδείχθηκε νικητής στον σχετικό διαγωνισμό με ποσοστό 57,34%, αφήνοντας πίσω του, τον Γκιγέρμο Πέρεζ της Βέροιας, ο οποίος με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του επί του Πανθρακικού με σκορ 2-0, αλλά και τον Ιμπραΐμ Σισοκό, ο οποίος επίσης πέτυχε δύο γκολ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Στην τελική ευθεία για τα χρέη του ΠΑΟΚ

06/02/2013
 Τη βεβαιότητα πως σύντομα θα υπάρξει αίσια έκβαση στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, εξέφρασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ιβάν Σαββίδη, Θανάσης Αυγερινός.

Στην τελική ευθεία για τα χρέη του ΠΑΟΚ
Στο τι απαιτείται για να λειτουργεί εύρυθμα η ΠΑΕ και συνολικά το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, στάθηκε ο Θανάσης Αυγερινός, εκ των βασικών συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μεγαλομετόχου του "Δικέφαλου του Βορρά", σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις και το πώς χειρίστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας την υπόθεση Γκαρσία, ενώ διαβεβαίωσε πως το θέμα των χρεών του συλλόγου προς το Δημόσιο βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σε φάση έντονης περισυλλογής και αποφάσεων. Κάποιες αποφάσεις τις βιώσαμε και στη μεταγραφική περίοδο. Είναι σαφές πως είναι σταθερός σε μία γραμμή με λίγες διορθώσεις και αυτό είναι το μήνυμα που περνάει. Στην ανακοίνωση λέει περίπου τα ίδια που έλεγε και στην πρώτη επικοινωνία του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το μήνυμα είναι πως οι προτάσεις και οι ιδέες πρέπει να έχουν έναν εποικοδομητικό χαρακτήρα και όχι με τρόπο απροσδιόριστο και να εμποδίζουν την οποιαδήποτε εξέλιξη για το καλό της ομάδας. Είναι σαφές ότι όλοι μπορούν να εκφράζονται, αλλά με έναν τρόπο που δε θα δυσκολεύει τη διοίκηση και την ήρεμη λήψη αποφάσεων. Το ζητούμενο είναι τα πράγματα να οδηγηθούν σε φάση που η ομάδα θα διεκδικεί ρόλους και θέσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει ήρεμος προγραμματισμός».

Για τα όσα προκύπτουν από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δε θα πρέπει η κάθε ανακοίνωση του ΠΑΟΚ να ερμηνεύεται ως προσωπική ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη. Αν ήθελε να είναι δική του τοποθέτηση δε θα είχε πρόβλημα να την υπογράψει. Είναι ενήμερος για όλες τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ και γνωρίζει πως κινούνται όλα στην ομάδα. Είναι μια ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, της ομάδας των ανθρώπων που διευθύνουν το σύλλογο εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη. Είναι σαφές ότι υπήρξε ένα κλίμα όχι πολύ ευχάριστο. Πρέπει να υπάρξει μία περισυλλογή και για τους φιλάθλους και για τους παράγοντες. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος. Είναι πολύ καλά ενήμερος για το τι συμβαίνει και εν τέλει ο ίδιος εγκρίνει την όποια απόφαση».

Για το πώς σκέφτεται ο Σαββίδης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Για τον Ιβάν Σαββίδη, όσο δε μιλάει, σκέφτεται και συγκεντρώνει κάποια δεδομένα. Εχει δώσει την έμφαση του σε μία σειρά από θέματα, όπως αυτά που ταλανίζουν τη ομάδα εδώ και χρόνια. Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο στην υπόθεση των χρεών. Θα πρέπει να ρυθμιστεί οριστικά αυτή η ιστορία για να πορευτεί ο ΠΑΟΚ ελεύθερος από χρέη. Με την απελευθέρωση από τα χρέη, η ομάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της με διαφορετικό τρόπο και να μπορέσει να πετάξει πολύ ψηλότερα».

Για το αν ο Σαββίδης είναι δυσαρεστημένος από όσα γίνονται ως τώρα στον ΠΑΟΚ: «Δε μπορώ να απαντήσω με σαφήνεια, ίσως και δεν πρέπει. Σε κάθε περίπτωση, έχει αφήσει αρκετή ελευθερία στα στελέχη που διαχειρίζονται την υπόθεση του ΠΑΟΚ. Σε κάθε ευκαιρία, επαναλαμβάνει ότι οι άνθρωποι που διοικούν θα πρέπει να αναλάβουν τις πρακτικές αποφάσεις και αυτοί να εισηγούνται. Εχει δεχτεί πολλές εισηγήσεις το τελευταίο διάστημα, κάποιες υλοποιήθηκαν και κάποιες θα τις δούμε να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα. Συσσωρεύει πληροφορίες και δεδομένα και όταν είναι έτοιμος να κάνει κάτι, είτε το βλέπουμε είτε το ακούμε. Δε θα έλεγα ότι συμβαίνει κάτι που δεν περίμενε. Ο όποιος εκνευρισμός, η όποια αδημονία είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, γιατί μιλάμε για ένα ζωντανό οργανισμό, με μεγάλη πίεση. Το έχει υπό την αντίληψη του καθημερινά, δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να πούμε αν είναι δυσαρεστημένος ή ευχαριστημένος. Τα μηνύματα του τα περνάει με τους ανθρώπους της ομάδας ή στον κόσμο απευθείας. Θα πρέπει να κλείσε κάποιος κύκλος θεμάτων, θα πρέπει να κλείσει ο κύκλος των πρώτων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και τότε θα δούμε ακόμα περισσότερα».

Για το αν βλέπει να υπάρχει πίεση: «Δεν το ξέρω και εγώ, αλλά ίσως και η συζήτηση με όλα αυτά τα θέματα που απασχόλησαν την ομάδα, τη διοίκηση και τον ίδιο το μεγαλομέτοχο, μπορεί και εγώ να αντανακλώ προς τη δική του μεριά κάποια πράγματα που μου λένε φίλοι και γνωστοί. Ισως και να λειτουργώ και εγώ πιεστικά προς την κατεύθυνσή του, αλλά δε θα πρέπει να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα».

Για το θέμα του γηπέδου: «Δεν έχω εικόνα για το γήπεδο. Νομίζω πως έχει πει επανειλημμένα ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα γήπεδο που να του αξίζει. Δε νομίζω να έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Διαβεβαιώνω ότι ακούει εισηγήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα για το θέμα του γηπέδου. Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα πότε θα έχουμε μία συγκεκριμένη τοποθέτηση από τη μεριά του ή από τη μεριά της διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα».

Για το αν υπάρχει θέμα με την απόσταση, στη λήψη αποφάσεων: «Ισως αυτό που να έλειψε ή να λείπει γενικότερα από το ελληνικό πρωτάθλημα, μία πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση και μία πιο τεχνοκρατική σκέψη για λύση προβλημάτων, ενδεχομένως και να μη βλάπτει. Οι πολλές εισηγήσεις και τα αρκετά άλυτα προβλήματα, νομίζω πως εν τέλει, η απόσταση και μία σχετική καθυστέρηση που θέλει περισσότερη σκέψη, ενδεχομένως να μην είναι και κακό. Οι όποιες αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, που γενικά δεν έχει γρήγορους ρυθμούς. Από τη στιγμή που όλα σέρνονται στην Ελλάδα, αυτό έχει να κάνει και με θέματα του ΠΑΟΚ».

Για το αν έχουν σχέση οι αποφάσεις του για τον ΠΑΟΚ, με τις άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα: «Η αίσθησή μου είναι ότι αυτό είναι ένα ωραίο δημοσιογραφικό σχήμα. Δε μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα. Ακόμα και για το θέμα των χρεών, θέλει κυβερνητική ρύθμιση και διευθέτηση που δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Τώρα υπάρχει, έναρξη και εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις. Βρισκόμαστε σε ένα αρχικό στάδιο. Ο Ιβάν Σαββίδης ακόμη, δεν έχει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Η απόφαση να πάρει τον ΠΑΟΚ είχε να κάνει περισσότερο με την κατάσταση του ΠΑΟΚ, παρά με τα όποια επιχειρηματικά σχέδια του, ποτ δεν εξαρτώνται μόνο από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά από το γενικότερο κλίμα».

ΟΚ ο Τάτος

06/02/2013
 Με τον Ανδρέα Τάτο να συμμετέχει κανονικά στην προπόνηση, ξεκίνησε η προετοιμασία του Άρη για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πλατανιά στα «Περιβόλια» (11/2).

ΟΚ ο Τάτος
Μετά το χθεσινό ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του Άρη επέστρεψαν στις προπονήσεις, με διπλό πρόγραμμα. Το πρωί γυμναστήριο και το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου. Έτσι, ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς που ακολουθεί με τον Πλατανιά στα Χανιά (11/02, 19:30).

Ο Τάτος προπονήθηκε κανονικά (ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην γάμπα), ο Τσουκάνης δεν έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ οι Αγγελούδης (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) και Μαργαρίτης (ταλαιπωρείται από το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών) περιορίστηκαν σε ατομικό πρόγραμμα.

* Από την σημερινή προπόνηση απουσίαζαν οι νεαροί διεθνείς Γιάννης Γιαννιώτας, Δημήτρης Διαμαντάκος (κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελπίδων) και Δημήτρης Σουνάς (υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων - U19).

** Το αυριανό (7/2) πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στο Ν. Ρύσιο.

Υποκλίθηκε η ΑΕΚ…

06/02/2013
 Το έμπρακτο «ευχαριστώ» στην κίνηση που… σκλάβωσε κάθε φίλο της, είπε η ΑΕΚ. Τέσσερις παίκτες επισκέφθηκαν τον πιτσιρικά που βοήθησε οικονομικά κι έφυγαν συγκινημένοι από το χαμόγελο που του χάρισαν.

Υποκλίθηκε η ΑΕΚ…
Ο πατέρας του νεαρού που υπέστη σοβαρό ατύχημα αλλά θέλησε μέρος της αποζημίωσης από την ασφάλεια να το διαθέσει για την ΑΕΚ, προσέφερε αρχικά 100.000 ευρώ. Τελικά… πείσθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να συνδράμει στη μεταγραφή του Ανάκογλου με 30.000.

Ούτε ισάριθμα «ευχαριστώ» ωστόσο δεν θα έμοιαζαν αρκετά για ν’ ανταποδώσουν το κουράγιο και την περηφάνια που μετέδωσε στον κόσμο και την ομάδα. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει εκείνη, λοιπόν, ήταν να ικανοποιήσει το μοναδικό αίτημα του μικρού «ήρωα» της ΑΕΚ: Να τον επισκεφθούν οι παίκτες της.

Έτσι οι Πετρόπουλος, Παυλής, Κωνσταντόπουλος και Ανάκογλου (συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ηλία Μπρουσιανό και τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βαγγέλη Γιαννίση) βρέθηκαν την Τετάρτη στο σπίτι του μικρού. Ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του από την οικογένεια και τον γιατρό που τον παρακολουθεί. Και κυρίως διαπίστωσαν από κοντά τη χαρά για το ότι η αγαπημένη του ομάδα βρέθηκε δίπλα του.

Αυτή που «φαινόταν στα μάτια και το χαμόγελό του», όπως έλεγαν οι ίδιοι οι παίκτες, πριν του δώσουν αναμνηστικά δώρα και του ευχηθούν να τον δουν σύντομα υγιή στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου θ’ αποτελεί ως τότε το καλύτερο παράδειγμα αφοσίωσης στην ΑΕΚ και… τύψης για εκείνους που μπορούν να τη βοηθήσουν, αλλά αδιαφορούν.

«Μας δείχνει το δρόμο ο Ατρόμητος»

06/02/2013
 Με αυτή την πεποίθηση περιμένει τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας Τρίπολης, το ερχόμενο Σάββατο, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

«Μας δείχνει το δρόμο ο Ατρόμητος»
Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησαν την Τετάρτη την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Αρκάδες είναι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θέλουν να επισφραγίσουν αυτή τη παρουσία τους εκεί θέλουν μια μεγάλη εμφάνιση κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.

Μάλιστα, στα αποδυτήρια της ομάδας υπάρχει η πεποίθηση πως μπορεί να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα, εάν άπαντες παρουσιαστούν όπως πρέπει και με την κατάλληλη τακτική από τον Σάκη Τσιώλη. Εξάλλου, αυτές οι σκέψεις ενισχύθηκαν μετά και το τρίποντου του Ατρόμητου μέσα στο Φάληρο.

Στα αγωνιστικά, ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, αφού και ο Λάζλο Λένσε προπονήθηκε κανονικά και μπορεί να αγωνιστεί. Η αλήθεια είναι πως ο Ούγγρος επιθετικός, δείχνει πιο πίσω από τους συμπαίκτες του και είναι λίγο δύσκολο να αγωνιστεί άμεσα.

«Πονοκεφαλιάζει» με Πρίττα

06/02/2013
 Δύσκολα, όπως όλα δείχνουν, θα προλάβει το εντός έδρας παιχνίδι της Ξάνθης κόντρα στον Παναθηναϊκό ο μέσος των ακριτών, Σάκης Πρίττας, με αποτέλεσμα ο Μαρίνος Ουζουνιδης να «πονοκεφαλιάζει».

«Πονοκεφαλιάζει» με Πρίττα
Λίγες είναι οι πιθανότητες του μέσου της Ξάνθης, Σάκη Πρίττα, για να δώσει το «παρών» στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο έμπειρος μέσος στην προπόνηση της Τετάρτης (6/2) συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του, αφού δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τη θλάση στον προσαγωγό που έπαθε κόντρα στον Πλατανιά.

Κατά τα άλλα ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, έβαλε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην φυσική κατάσταση αρχικά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν ασκήσεις στην ταχύτητα.

Ωστόσο, πρόβλημα προέκυψε και με τον Κώστα Φλίσκα, ο οποίος δεν έβγαλε όλο το πρόγραμμα, λόγω μερικών ενοχλήσεων που αισθάνθηκε, όμως η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.

Ειδικό πρόγραμμα ο Πάμπλο Γκαρσία

06/02/2013
 Ειδικό πρόγραμμα για τις επόμενες δέκα ημέρες θα ακολουθήσει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος συζήτησε για το θέμα και συμφώνησε με τον Γιώργο Δώνη.

Ειδικό πρόγραμμα ο Πάμπλο Γκαρσία
Μολονότι συμμετείχε στο σημερινό (6/2) φιλικό που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Ν. Μεσήμβρια, ο Πάμπλο Γκαρσία θα ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα τις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο Ουρουγουανός μέσος συζήτησε σχετικά με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη και αποφασίστηκε να συνεχίσει με ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, προκειμένου να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Επιπλέον εξασφάλισε άδεια δύο ημερών και έτσι θα ξεκινήσει από το Σάββατο.

Από εκεί και πέρα, ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς -όπως φάνηκε και μετά τα εργομετρικά τεστ στα υποβλήθηκε χθες (5/2)- θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Γι’ αυτό λοιπόν το επόμενο διάστημα θα ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα, μέχρι να είναι να μπει κανονικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Δεν ανησυχούν για Φιγκερόα

06/02/2013
 Ο πατέρας και μάνατζερ του Λουτσιάνο Φιγκερόα δήλωσε πως ο γιος του παραμένει παίκτης της Έμελεκ, πράγμα που αν ισχύει οδηγεί σε ναυάγιο τη μεταγραφή. Καμία ανησυχία, λένε στον ΠΑΟ.

Δεν ανησυχούν για Φιγκερόα
«Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, αλλά ακόμη δεν υπάρχει τίποτα οριστικό. Για την ώρα ο Λουτσιάνο είναι παίκτης της Έμελεκ». Η δήλωση αυτή που ανήκει στον πατέρα και μάνατζερ του Λουτσιάνο Φιγκερόα, Χόρχε, ήρθε να προκαλέσει ερωτηματικά για τη μεταγραφή.

Κι αυτό γιατί αν «… είναι παίκτης της Έμελεκ», σημαίνει πως δεν έχει μείνει ελεύθερος και συνεπώς δεν μπορεί να αποκτηθεί ως τέτοιος από τον Παναθηναϊκό, μιας κι έχει παρέλθει η σχετική ημερομηνία.

Πάντως από τον Παναθηναϊκό είναι καθησυχαστικοί. Ξεκαθαρίζουν πως ο Φιγκερόα είναι ελεύθερος και δεν υπάρχει θέμα για τη μεταγραφή. Μάλιστα αναμένουν τον παίκτη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Πήραν το συμβόλαιο του Φιγκερόα

07/02/2013
 Στα χέρια τους έχουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στο τελευταίο συμβόλαιο του Φιγκερόα, που του δίνει δικαίωμα μεταγραφής ως ελεύθερος και παύει κάθε ανησυχία.

Πήραν το συμβόλαιο του Φιγκερόα
Μόνο οι ιατρικές εξετάσεις και οι υπογραφές απομένουν για την απόκτηση του Φιγκερόα από τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράσινοι πλέον έχουν στα χέρια τους και το τελευταίο συμβόλαιο του παίκτη, το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και έτσι έχει κάθε δικαίωμα να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του ως ελεύθερος.

Πλέον δεν υπάρχει κάτι που θα μπορεί να σταματήσει την άφιξη του παίκτη την Παρασκευή.

Ο Αργεντινός άσος αναμένεται στην Αθήνα για να περάσει από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων και με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού επιτελείου να υπογράψει…

«Στον Παναθηναϊκό ο Φιγκερόα»

07/02/2013
 Τα ΜΜΕ στον Ισημερινό έρχονται να επιβεβαιώσουν την απόκτηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα από τον Παναθηναϊκό.

«Στον Παναθηναϊκό ο Φιγκερόα»
Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για να ανησυχούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Μέχρι και τα ΜΜΕ στον Ισημερινό κάνουν λόγο για την απόκτηση του Φιγκερόα από τον Παναθηναϊκό.

Στις αναφορές τους κάνουν λόγο πως όλα έχουν ξεκαθαρίσει και ο πρώην άσος της Έμελεκ πρέπει να θεωρείται «πράσινος» καθώς έχει επέλθει συμφωνία με την ελληνική ομάδα.

Σίγουρος πως θα πετύχει

07/02/2013
 Τη βεβαιότητα πως θα δικαιώσει τον Παναθηναϊκό για την επιλογή του μετέφερε στους ανθρώπους της ομάδας ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Δύσκολα μεταγραφή στόπερ. Είδαν Μπουχαλάκη, «βλέπουν» Κόρμπο.

Σίγουρος πως θα πετύχει
Τη διαβεβαίωση στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και θα δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή του έδωσε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής (13:30) στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα θα υπογράψει ως το τέλος της σεζόν. Δεν θα εισπράξει περισσότερα από 80.000 ευρώ, ενώ θα μπει σχετική οψιόν που θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τις εμφανίσεις του.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το αν αποδεσμεύτηκε πριν μπει ο Φεβρουάριος, στον Παναθηναϊκό επικοινώνησαν με τον πατέρα του παίκτη, που εκτελεί και χρέη μάνατζερ, ο οποίος και τους διαβεβαίωσε πως ο γιος του έμεινε ελεύθερος στις 31 Ιανουαρίου και συνεπώς μπορεί να αποκτηθεί.

Δύσκολα για στόπερ

Ο Παναθηναϊκός πέρα από την απόκτηση επιθετικού έχει δικαίωμα και για άλλες προσθήκες ελεύθερων παικτών. Ωστόσο οι πιθανότητες ενίσχυσης με έναν στόπερ είναι ελάχιστες, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Είδε Μπουχαλάκη, «βλέπει» Κόρμπο

Τον 20χρονο μέσο του Εργοτέλη, Ανδρέα Μπουχαλάκη, παρακολούθησε άνθρωπος του Παναθηναϊκού χθες στην αναμέτρηση με το Θρασύβουλο. Πάντως η περίπτωση αυτή δεν είναι απλή, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016, ενώ παρακολουθείται και από τον ΠΑΟΚ.

Ψηλά στη λίστα των «πράσινων» για το καλοκαίρι βρίσκεται ο Παναγιώτης Κόρμπος, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό το καλοκαίρι. Εφόσον δεν βρεθεί κάτι καλύτερο, θα γίνει προσπάθεια να «κλειστεί» από τώρα ο 27χρονος άσος. Στον Παναθηναϊκό έχει προταθεί και ο Σωκράτης Φυτανίδης, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ατρόμητο και ήδη έχει γίνει μία διερευνητική επαφή μαζί του.

Γκαρσία: «Να βοηθήσουμε το τεχνικό τιμ»

06/02/2013
 Συγκεντρωμένος στον ΠΑΟΚ και μόνο σε αυτόν, δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία. Τι είπε για το προσωπικό του θέμα και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Νασιονάλ.

Γκαρσία: «Να βοηθήσουμε το τεχνικό τιμ»
Ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε στο κλειστό της Πυλαίας για να παρακολουθήσει την μπασκετική ομάδα του ΠΑΟΚ και όπως γίνεται αντιληπτό δεν απέφυγε τις ερωτήσεις γύρω από όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

«Πρέπει να κάνω ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε από τις επόμενες ημέρες να είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα», είπε αρχικά ο Ουρουγουανός μέσος, ενώ με αφορμή το δημοσίευμα που θέλει τη Νασιονάλ να επιθυμεί την απόκτησή του, παραδέχθηκε ότι «η Νασιονάλ είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρός στην χώρα μου», αλλά «δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω τώρα εκεί και το μυαλό μου είναι πως θα βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».

«Σε αυτό τον κόσμο είμαι ευγνώμων. Από εδώ και πέρα όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια γραμμή για να βοηθήσουμε την ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε και το τεχνικό τιμ που ήρθε εδώ για να δουλέψει και να προσφέρει στον ΠΑΟΚ», τόνισε, λύνοντας μια και καλή την όποια παρεξήγηση είχε δημιουργήσει με τον Γιώργο Δώνη.

Θα μιλήσουν με το δικηγόρο της

06/02/2013
 Δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση Σορεντίνο για λογαριασμό της ΑΕΚ, προκειμένου να μην τη «ρίξουν» Κιέβο και Παλέρμο σε ό,τι αφορά στα χρήματα που δικαιούται από το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρούσε.

Θα μιλήσουν με το δικηγόρο της
Σε δικηγόρο ανέθεσε η ΑΕΚ την υπόθεση Σορεντίνο. Κι αυτό γιατί παρότι έχει στείλει έγγραφα προς την ιταλική ομοσπονδία, την Κιέβο και την Παλέρμο ζητώντας ενημέρωση για το κόστος μετακίνησης του Ιταλού γκολκίπερ, δεν έχει πάρει απαντήσεις από κανέναν.

Στα αυτιά των ανθρώπων της «Ένωσης» έφτασαν πληροφορίες πως οι δύο σύλλογοι με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να μειώσουν το δηλωθέν κόστος της μεταγραφής, προκειμένου να αποδώσουν στην ΑΕΚ, που διατηρεί 20% ως ποσοστό μεταπώλησης για τον «Σόρε», όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Οι «κιτρινόμαυροι» υπολόγιζαν πως, εφόσον ευσταθούσαν οι πληροφορίες περί κόστους μετακίνησης άνω των 3 εκατ. ευρώ, θα έβαζαν στα ταμεία τους πάνω από 500.000 ευρώ, αλλά αν οι Ιταλοί παρουσιάσουν μικρότερο το κόστος της μεταγραφής, υπάρχει κίνδυνος η ΑΕΚ να πάρει περίπου το… 1/10!

Υπό αυτό το φόβο, λοιπόν, η διοίκηση ανέθεσε σε δικηγόρο τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου αυτός να κάνει παράσταση στην ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και να παραλάβει τα συμβόλαια της μεταγραφής προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρήματα δικαιούται η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ατομικό Ακόστα, Κόρμπος

06/02/2013
 Ο αγώνας με τον ΠΑΣ ανήκει στο παρελθόν για τον Λεβαδειακό, που παραμένει στον στόχο της πεντάδας της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας.

Ατομικό Ακόστα, Κόρμπος
Όμως, το ματς με τον Πανθρακικό την ερχόμενη Κυριακή στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, θα κρίνει πολλά και, έτσι, η προετοιμασία του Γιώργου Παράσχου για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεκίνησε την Τετάρτη στη Χαιρώνεια.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και αγωνιστικά τετράγωνα.

Ατομικό πρόγραμμα, λόγω μικροενοχλήσεων που αισθάνονταν, ακολούθησαν οι Κόρμπος και Ακόστα.

Τρία προβλήματα για Καλαϊτζίδη

06/02/2013
 Ο αγώνας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ημερήσια διάταξη για τη Βέροια.

Τρία προβλήματα για Καλαϊτζίδη
Ήδη, η «βασίλισσα του Βορρά» ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον αγώνα της 21ης αγωνιστικής και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης διαπίστωσε προβλήματα στην προπόνηση της Τετάρτης.

Οι Μπαργκάν και Ορέστες δεν κατάφεραν να προπονηθούν, αφού εξακολουθούν να αισθάνονται ενοχλήσεις, ο πρώτος στο γόνατο και ο δεύτερος στον τετρακέφαλο, ενώ ο Ολαϊτάν ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Άπαντες, όμως, αναμένεται να προλάβουν τη σαββατιάτικη αναμέτρηση.

Η προπόνηση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί για τις 15.00 στο Ταγαροχώρι.

Έλειπαν οι διεθνείς

06/02/2013
 Χωρίς τους διεθνείς παίκτες, Φυτανίδη, Μπάλλα και Μπάρκα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για την αναμέτρηση με την Βέροια.

Έλειπαν οι διεθνείς
Στο αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας του Περιστερίου για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Βέροια. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην των διεθνών Φυτανίδη, Μπάλλα και Μπάρκα.

Ο Μπάλλας αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Σκωτίας (1-1) ενώ ο Μπάρκας ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής Νέων (αγωνίστηκε 60') στο φιλικό με την αντίστοιχη του Βελγίου (1-0).

Το πρωί της Πέμπτης, αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών θα επισκεφθεί το 35ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου για να μοιράσει εισιτήρια του αγώνα με τη Βέροια. Την αντιπροσωπεία θα αποτελούν οι Κώστας Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία και Σουμπίνιο.

Το Τμήμα Διαχείρισης της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει αύριο (Πέμπτη) από τις 16.30 μέχρι τις 20.00 ενώ το ίδιο ωράριο λειτουργίας θα ισχύσει και την Παρασκευή.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

10 ευρώ στη Θύρα 7.
15 ευρώ στις Θύρες 2 και 4.
30 ευρώ στη Θύρα 3.
10 ευρώ για τον συνοδό κατόχου μαθητικής κάρτας στη Θύρα 5.

Παιδικό εισιτήριο 5 ευρώ. Η αγορά του παιδικού εισιτηρίου γίνεται ΜΟΝΟ με την αγορά και εισιτηρίου ενήλικα, εκτός και αν ο συνοδός είναι κάτοχος κάρτας διαρκείας.

Ο Πλατανιάς της… αλλαγής

06/02/2013
 Πολλά θα είναι τα νέα πρόσωπα του Πλατανιά στην αναμέτρηση με τον Άρη, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Πλατανιάς της… αλλαγής
Η τελευταία ευκαιρία για τον Πλατανιά έρχεται τώρα. Οι Κρητικοί, στο παιχνίδι με τον Άρη για την 21η αγωνιστική ξεκινούν την αντεπίθεσή τους, με σκοπό να κερδίσουν την παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει για πρώτη φορά στην διάθεσή του και τους Γιάννου και Μπέλιτς, οι οποίοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους κόντρα στους «κίτρινους». Παράλληλα θα παίξουν και οι Καστέλς και Ποτουρίδης, οι οποίοι ξεπέρασαν το πρόβλημα τραυματισμού τους. Τέλος στο Ηράκλειο επιστρέφει και ο Τζανής, ο οποίος ολοκλήρωσέ την άδειά του.

Όλα ...για το άρθρο 99

06/02/2013
 Σε διευκρινιστική ανακοίνωση γύρω από την προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99, προχώρησαν ΠΑΕ Άρης και ΚΜΑ, μετά από δηλώσεις του μέλους του ΔΣ, Στάθη Τσομίδη.

Όλα ...για το άρθρο 99
Αργά το βράδυ της Τετάρτης (6/2) ο Άρης -με κοινή ανακοίνωση της ΠΑΕ και της «Κοινωνίας Μελών Άρη»- επισημαίνει ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους για την υπαγωγή στο άρθρο 99, «αδειάζοντας» έτσι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Στάθη Τσομίδη (πιθανή η παραίτησή του).

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα και δηλώσεις μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και μέλος της τριμελούς ομάδας νομικών, σε σχέση με τη διαδικασία υπαγωγής της εταιρίας στις διατάξεις του άρθρου 99, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ δηλώνουν κατηγορηματικά:

1) Την δεδομένη θέση τους ότι η υπαγωγή στο άρθρο 99 είναι η σημαντικότερη διέξοδος σωτηρίας και οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

2) Την αταλάντευτη βούλησή τους να ολοκληρώσουν με τον πλέον επιτυχή τρόπο τη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

3) Οι αρχικές δηλώσεις του προαναφερόμενου μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΡΗΣ απηχούν προσωπικές και ΜΟΝΟ απόψεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τα Διοικητικά Συμβούλια τόσο της ΠΑΕ όσο και της Κ.Μ.Α., καθώς και τους δύο έτερους δικηγόρους της ομάδας νομικών, όπως με κοινή τους δήλωση διευκρίνισαν.

4) Η συστράτευση στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία αποτελεί την κορυφαία αποστολή όλων μας, απαιτεί σθένος, πίστη και μαχητικότητα.

Καταληκτικά, υπενθυμίζουμε προς άπαντες ότι όποιος θεωρεί ότι δε διαθέτει πλέον τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, είναι ελεύθερος να αποχωρήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί αυστηρά και απαρέγκλιτα εντός των πλαισίων που ορίστηκαν εξ αρχής μέσα από τις συλλογικές και καταστατικές διαδικασίες».

Τα λένε για τη Λεωφόρο

07/02/2013
 Εκπρόσωποι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη θα μιλήσουν σήμερα για τους όρους μίσθωσης του γηπέδου της Λεωφόρου με στόχο να οριστικοποιηθεί η επιστροφή στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού.

Τα λένε για τη Λεωφόρο
Συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί με θέμα τους όρους μίσθωσης του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης».

Στόχος και των δύο πλευρών είναι να τακτοποιηθούν και αυτές οι εκκρεμότητες για να οριστικοποιηθεί η επιστροφή της ομάδας στην ιστορική της έδρας.

Φυσικά και δεν αναμένεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν την… επαναδραστηριοποίηση του γηπέδου.

Μέχρι τώρα οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει και έχουν δώσει τα χέρια και έχουν πέσει οι υπογραφές στο παραχωρητήριο. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αποπληρωμή των χρημάτων που οφείλει η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη.

Και… Ζέκα για επίθεση

07/02/2013
 Την περίπτωση Ζέκα για την επίθεση εξετάζει ο Φάμπρι εν όψει του ματς του Παναθηναϊκού με τη Skoda Ξάνθη. Μαυρίας ο άλλος υποψήφιος. Βασικός ο Κάιπερ.

Και… Ζέκα για επίθεση
Ο Τοτσέ είναι τιμωρημένος, ο Φορναρόλι τραυματίας και ο Φιγκερόα δεν… προλαβαίνει. Ο Φάμπρι αναζητεί παίκτη για την κορυφή της επίθεσης στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Skoda Ξάνθη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (19:30) και η περίπτωση που εξετάζει είναι να βάλει εκεί έναν εκ των Μαυρία και Ζέκα. Ο νεαρός Αποστολόπουλος πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο.

Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι διεθνείς Καρνέζης, Μαυρίας, Καπίνο, Φουρλάνος, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, όχι όμως και ο Βελάσκες που δεν θα προλάβει και θα μπει αύριο. Ο Κάιπερ αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα καλύπτοντας το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς δεν υπάρχουν λύσεις για τα αριστερά.

Σκέψεις για νέες μειώσεις και αποδεσμεύσεις

07/02/2013
 Ποιοι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού είναι στο μικροσκόπιο της διοίκησης με στόχο να μειωθεί κι άλλο το μπάτζετ της ομάδας.

Σκέψεις για νέες μειώσεις και αποδεσμεύσεις
Ο Παναθηναϊκός μείωσε το κόστος της ομάδας με τις αποδεσμεύσεις που έγιναν, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό. Στόχος της διοίκησης είναι να κάνει κι άλλες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση με ορίζοντα το προσεχές καλοκαίρι.

Στις σκέψεις της ΠΑΕ είναι πέντε ποδοσφαιριστές που είτε δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, είτε έχουν πολύ υψηλό συμβόλαιο για τα νέα δεδομένα.

Στη λίστα υπάρχει το όνομα του Κουίνσι, ο οποίος έχει δυσαρεστήσει τους ανθρώπους της ομάδας με τη μετριότατη αγωνιστική του παρουσία, αλλά και τη γενική του συμπεριφορά με τελευταίο κρούσμα την αναχώρησή του για το Λονδίνο άνευ άδειας. Εφόσον ο Γκανέζος εξτρέμ δεν συνετιστεί και δεν βοηθήσει αγωνιστικά, είναι δεδομένο πως θα κληθεί σε συζητήσεις για αποδέσμευση το καλοκαίρι.

Στον Παναθηναϊκό δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι και από την αγωνιστική προσφορά των Φορναρόλι και Βελάσκες, που συν τοις άλλοις καταλαμβάνουν και θέσεις ξένων.

Σε διαφορετική κατηγορία ανήκουν Βιτόλο και Τοτσέ. Οι δύο Ισπανοί έχουν βοηθήσει αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό και δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα. Ωστόσο οι αποδοχές τους κρίνονται ιδιαίτερα υψηλές για τα νέα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα και είναι πολύ πιθανό να τους προταθεί ψαλίδισμα στις αποδοχές. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν δεν δεχτούν κάτι τέτοιο (όπως έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν από τη στιγμή που έχουν συμβόλαιο), είναι πιθανό να συζητηθεί το ενδεχόμενο πώλησής τους ή ακόμη και αποδέσμευσής τους χωρίς αντίτιμο.

Βάζουν… πλάτη

07/02/2013
 Εξελίξεις στο θέμα επενδυτή στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν και οι παίκτες μαζί με τον κόσμο της ομάδας θα πρέπει να βάλουν πλάτη, να μην χαλάσουν το καλό κλίμα που υπάρχει για να συνεχιστεί το αήττητο σερί!

Βάζουν… πλάτη
Τα αυτιά των αρχηγών της ΑΕΚ δεν άκουσαν κάτι διαφορετικό από ό,τι γράφεται τον τελευταίο καιρό. Στο θέμα Βιντιάδη δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και στο μόνο που ελπίζουν είναι τα έσοδα από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που ακολουθούν.

Οι διοικούντες της Ένωσης απέφυγαν να μιλήσουν με συγκεκριμένες ημερομηνίες στην συνάντηση που είχαν με τους ποδοσφαιριστές και δεν έδωσαν σαφή εικόνα για το τι γίνεται με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Τους ξεκαθάρισαν όμως πως δεν πρόκειται «για περίπτωση Τσάκα» όπως ακριβώς είπαν.

Ουσιαστικά όμως, οι παίκτες του «Δικεφάλου» θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους, τουλάχιστον για τώρα, τα οικονομικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν, να τα βάλουν στην άκρη και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο αγωνιστικό κομμάτι. Άλλωστε, στα τελευταία ματς η ΑΕΚ έχει αλλάξει την εικόνα της προς το καλύτερο και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα αλλά και από την άνοδο της στον βαθμολογικό πίνακα.



ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου