ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

«Πάντα θα είναι φαβορί ο Ολυμπιακός»

«Πάντα θα είναι φαβορί ο Ολυμπιακός»

20/05/2013
 Τους λόγους για τους οποίους κατάφερε να επανέλθει ο Ολυμπιακός και να κατακτήσει την κορυφή της Α1 Πόλο εξήγησε ο Θοδωρής Βλάχος, μέσω της SportDay.

«Πάντα θα είναι φαβορί ο Ολυμπιακός»
Τους λόγους για τους οποίους κατάφερε να επανέλθει ο Ολυμπιακός και να κατακτήσει την κορυφή της Α1 Πόλο εξήγησε ο Θοδωρής Βλάχος, μέσω της SportDay.

«Πάντα είμαστε φαβορί, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τίτλους και διακρίσεις. Οποιος έρχεται πρέπει να ζει με αυτό», τόνισε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος στη SportDay

Εν αντιθέσει με τα τελευταία χρόνια, φέτος η ομάδα είχε την πολυτέλεια να επικεντρωθεί στη δουλειά της, γιατί είχαν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες. Ηταν αυτός ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός πήρε το 15ο Κύπελλο της ιστορίας του;

«Ξεκάθαρα είναι πολύ καλή η διαχείριση του νέου προέδρου του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη. Οπως πολύ σημαντική είναι και η στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτός ήταν ο λόγος που όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη ανέβηκαν φέτος επίπεδο και πήραν τίτλους. Και φυσικά, όταν μπορείς να επικεντρωθείς απερίσπαστος στη δουλειά σου, έχεις την ηρεμία που χρειάζεσαι για να φτάσεις στις επιτυχίες. Και τα προηγούμενα χρόνια οι διοικήσεις στήριζαν την ομάδα, αλλά οι πολλές αλλαγές που έγιναν πέρυσι βοήθησαν περισσότερο από ό,τι φαίνεται».

Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείτε ομάδα που 'χει την ταμπέλα του φαβορί;

«Είναι αλήθεια πως πάντα είμαστε φαβορί, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τίτλους και διακρίσεις, οπότε όποιος έρχεται πρέπει να ζει με αυτό. Σαφώς και το άγχος είναι μεγαλύτερο, γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αλλά μια μεγάλη ομάδα οφείλει να έχει παίκτες, οι οποίοι αντέχουν όλο αυτό το βάρος, όπως και να δουλεύουν όσο σκληρά πρέπει για να υλοποιούν τους στόχους. Για να καταλάβετε, το Κύπελλο το πήραν οι παλαιότεροι παίκτες, εκείνοι που είχαν τις περισσότερες εμπειρίες και ξέρουν να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν όταν ανήκεις στον Ολυμπιακό».

Το 1998, ως παίκτης, χάσατε στον τελικό Κυπελλούχων Ευρώπης από τη Φερεντσβάρος. Σας έχει μείνει απωθημένο που θέλετε να... τακτοποιήσετε ως προπονητής;

«Αν υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να κάνει μια τέτοια πορεία είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Μακάρι να γίνει με μένα, αλλά πιστεύω πως ακόμα η ομάδα θέλει πολλή δουλειά. Για να κάνεις μία καλή πορεία στην Ευρώπη πρέπει οι παίκτες να έχουν πολλά παιχνίδια, κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα. Δυστυχώς στη χώρα μας διεξάγεται ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το μόνο σίγουρο είναι πως το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος θα ρίξει κι άλλο την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο όνομα, αλλά μόνο με το όνομα δεν πας πουθενά. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός στο μέλλον θα ξανακάνει μία τέτοια πορεία».

Σε ένα do or die παιχνίδι, όπως είναι ο τελικός Κυπέλλου, όλα μπορούν να συμβούν. Μια σειρά αγώνων όμως, καταλήγει πάντα στα χέρια της καλύτερης ομάδας. Τι να περιμένουμε από τους τελικούς;

«Δεν θα το θεωρούσα έκπληξη αν χάναμε από τη Βουλιαγμένη στον τελικό του Κυπέλλου, αντιθέτως θα έλεγα. Η Βουλιαγμένη ήταν η νταμπλούχος της περασμένης σεζόν και είμαστε κοντά, υπό την έννοια της δυναμικής. Βέβαια, εξυπακούεται πως δεν θεωρώ έκπληξη τη νίκη μας. Απλά πιστεύω ότι σε αγώνες με τέτοιου επιπέδου ομάδες κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Τώρα, για τη σειρά των τελικών πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί, θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα ξαναγίνουμε νταμπλούχοι» μετά το 2011.


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου