ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 83-73 (pics+videos)

Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 83-73 (pics+videos)

28/01/2014

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μέχρι και με 15 πόντους πίσω στο σκορ από τον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ, στη συνέχεια σοβαρεύτηκε και νίκησε δύσκολα 83-73. Θετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του ο Μουν.

Αν δεν ήταν και ο… Μουν

«Ίδρωσε» απροσδόκητα, αλλά τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, που επέστρεψε στις νίκες και στην Α1 μπάσκετ με σκορ 83-73 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 15η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μέχρι και με δεκαπέντε πόντους πίσω στο 15΄, κάπου εκεί αφυπνίστηκαν και χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν την αγχωτική νίκη.

Θετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του ο Τζαμάριο Μουν, που σκόραρε, έδωσε ενέργεια και είχε θέληση στην άμυνα, όντας ο κορυφαίος μαζί με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου, που ανέβασαν ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο. Για τον μαχητικό Ηλυσιακό που έκλεψε τις εντυπώσεις, κορυφαίοι ήταν οι Χατζής και Καυκής.

Ο αγώνας:
Νωθρός και αδιάφορος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός που ήταν πιο συγκεντρωμένος να προηγηθεί 8-4 στο 4΄ και 14-8 στο 7΄με τον Καυκή να δημιουργεί και τους Στέφενς-Ιωάννου να σκοράρουν. Οι «ερυθρόλευκοι», που ξεκίνησαν με τον Καββαδά στο «5», ήταν άστοχοι στα τρίποντα, απρόσεκτοι στην κυκλοφορία της μπάλας και έδειχναν κουρασμένοι σε κάθε τους κίνηση. Η είσοδος του Χατζή, βοήθησε ακόμα περισσότερο την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, που μετά από δύο άστοχες βολές του Πρίντεζη, έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με 18-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τον Τζαμάριο Μουν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η εικόνα αρχικά δεν άλλαξε καθόλου και ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με δέκα πόντους (24-14 στο 13΄). Ο αειθαλής, Νίκος Χατζής, συνέχιζε να φορτώνει το καλάθι των πρωταθλητών Ευρώπης με αλάνθαστη στατιστική (15 πόντοι σε 7 λεπτά!). Με τρίποντο του Καυκή και καλάθι του Στέφενς , ο Ηλυσιακός προηγήθηκε 34-19 στο 16΄.
LIVE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 83-73 (τελικό)
Ακολούθησε ένα «ξέσπασμα» των γηπεδούχων με πρωταγωνιστές τον πολύ καλό Μουν (εύστοχος, δυνατός στην άμυνα και θεαματικός στα τελειώματα) και τους Παπαπέτρου-Σλούκα, Σίμονς που έδωσαν ενέργεια, έπαιξαν –φυσιολογικά- με μεγαλύτερη διάθεση απ’ ότι οι λεγόμενοι βασικοί και με επί μέρους 20-6, ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο στο ημίχρονο (39-40).

Πιο αποφασισμένος στην άμυνα και ορθολογικός στην επίθεση στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός θωράκισε τη ρακέτα του, έκλεισε το περιφερειακό σουτ των παικτών του Λιόγκα και με επί μέρους 12-5 προηγήθηκε 51-45. Πρίντεζης και Σπανούλης αφυπνίστηκαν επιθετικά, ο Περπέρογλου έβαλε και αυτός το «λιθαράκι» του και οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ματς. Ο Ηλυσιακός βέβαια δεν παρέδωσε σε καμία περίπτωση τα όπλα, αφού οι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι», ο εκπληκτικός Χατζής και ο πολύ καλός Καυκής βρήκαν επιθετικούς συμπαραστάτες και τον κράτησαν στο -6 (64-58) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.


Με τρίποντο του Κόλινς έξι λεπτά πριν το φινάλε, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (69-61) και κάπου εκεί η… βενζίνη στο ντεπόζιτο του Ηλυσιακού έδειχνε να τελειώνει. Μπορεί ο Μποντζ με χουκ να μείωσε σε 71-66 στο 37΄, όμως ένα γκολ φάουλ του Μουν και ένα δίποντο του Σλούκα έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων να κάνουν την έκπληξη της χρονιάς, αφού ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 77-68, με 1΄30΄΄ να απομένουν και «σφράγισε» τη νίκη του με το τελικό 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 39-40, 64-58, 83-73.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 15 (2), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 9 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 10, Κολινς 3 (1), Σίμονς 8, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς 5, Κατσίβελης.
Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 12 (2), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 5 (1), Χατζής 24 (2), Ζούμπος, Δορκοφίκης, Στέφενς 6, Βαβάτσικος 5 (1), Ιωάννου 14 (1), Τζουγκαράκης 2, Μποντζ 7.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ξενικάκης, Μαλανδρής
Θεατές: 2000

*Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμειναν Λοτζέσκι, Ντάνστον, Χριστοδούλου και ο Πέτγουεϊ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις (έχει γίνει αλλαγή με τον Μουν). Παρών στον πάγκο ήταν και ο Έισι Λο.

**Με τεχνική ποινή που ξεσήκωσε -δικαίως- θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο χρεώθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αιτία, ένα σκληρό φάουλ που δεν δόθηκε σε κάρφωμα του Παπαπέτρου, που έβγαλε από τα… ρούχα του τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς


  Αναλυτικά τα στατιστικά του Ηλυσιακού στο ματς


Δείτε το βίντεο με τα highlights της αναμέτρησης


Τζαμάριο Μουν the air man....

Ο Τζαμάριο Μουν άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις συνδυάζοντας θέαμα και ουσία στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό. 
Στη νίκη επί του Ηλυσιακού ο Αμερικανός φόργουορντ συνδύασε ουσία και θέαμα, καθώς είχε 15 πόντους, αλλά και φάσεις σαν κι αυτή…

Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: «Σημαντικό το ντεμπούτο του Μουν»

Θετικό χαρακτήρισε το ντεμπούτο του Τζαμάριο Μουν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ηλυσιακό. «Δεν προσεγγίσαμε σωστά το ματς και ήμασταν κουρασμένοι», πρόσθεσε.

Μπαρτζώκας: «Σημαντικό το ντεμπούτο του Μουν»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Τζαμάριο Μουν δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα με σκορ 83-73.

«Για μία ακόμα φορά φάνηκε πως η προσέγγιση του παιχνιδιού που κάναμε ήταν απολύτως λάθος. Είναι μία σύμπτωση που επαναλαμβάνεται άρα δεν είναι πλέον σύμπτωση. Τα παιδιά είχαν ένα δωδεκάωρο ταξίδι το Σάββατο, είχαμε και πολλές μεταβολές στο ρόστερ και μπήκαμε χαλαροί. Ο Ηλυσιακός, έχοντας δύο πολύ έμπειρους γκαρντ τον Καυκή και τον Χατζή «διάβασε» το ματς και μας πίεσε. Αναγκαστήκαμε να τα δώσουμε όλα για 25 λεπτά με πίεση στην άμυνα και περισσότερη ενέργεια. Έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς καθώς όλες οι ομάδες θα παίζουν εδώ για το καλύτερο. Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που μιλώντας για τον Μουν, επεσήμανε:

«Ήταν τα πρώτο παιχνίδι όλων των εποχών στην Ευρώπη για τον Μουν. Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης και είναι σημαντικό ότι έπαιξε έτσι έχοντας να κάνε προπόνηση τρεις μέρες. Στρέφουμε τη προσοχή στο πολύ κρίσιμο ματς με τη Μάλαγα».

Τέλος, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε για τον Έισι Λο και το ενδεχόμενο ταυτόχρονης παρουσίας των Πέτγουεϊ και Μουν στη δωδεκάδα του πρωταθλήματος: «Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Αν δεν χτύπαγε ο Έισι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε αλλαγές. Ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας πέρυσι και εξαιρετικός για τη διατήρηση του κορμού. Εύχομαι να γίνει άμεσα καλά για τον ίδιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για την απόφασή του. Τώρα σε ότι αφορά τα «4αρια» μας, δεν το σκέφτομαι ακόμα γιατί δεν θέλω να χάσουμε τη συγκέντρωση μας Ο Μπρεντ στη Βιτόρια μας πρόσφερε αυτό που μας έλλειπε και νικήσαμε. Δεν έχουμε περιθώριο να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο τέλος. Δυστυχώς έχουμ δύο ομάδες στο πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Θα βαδίσουμε έτσι μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και βλέπουμε».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε για το ματς με τον Ηλυσιακό:
«Για μας δεν επιτρεπόταν η χαλάρωση, το ξέραμε αλλά δεν κάναμε κάτι γι αυτό. Δεν επιτρέπεται για μας η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ηλυσιακός το πάλεψε. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Κοιτάμε το ματς της Πέμπτης με την Μάλαγα για την Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως είναι θέμα κατανόησης και συγκέντρωσης. Δουλεύουμε σκληρά με τον κόουτς, απλά πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο το 100% των όσων κάνουμε στις προπονήσεις. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Λιόγας: "Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δουλεύουμε καλά"

Ο κόουτς Λιόγας έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του Ηλυσιακού, αλλά παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κουρασμένος λόγω των ταξιδιών στην Ισπανία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.
Ο προπονητής του Ηλυσιακού, Δημήτρης Λιόγας, δεν θα μπορούσε να έχει παράπονο από τους παίκτες του: "Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ότι ο Ολυμπιακός ήρθε από ένα ταξίδι πολύ κουραστικό και δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί είχαμε πολλά προβλήματα όλη την εβδομάδα. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δείχνει ότι δουλεύουμε καλά.

Αν είχαμε λίγο πιο ξεκούραστους τους Καυκή και Χατζή που έκαναν λάθη λόγω κούρασης και της πληρότητας του Ολυμπιακού στα γκαρντ θα ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Ο Ολυμπιακός ανανέωσε πολλές επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ και πέτυχε εύκολους πόντους. Νομίζω πως αν ενισχυθούμε έχουμε αρκετές πιθανότητες να σωθούμε".





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου