ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2 (pics+videos)

Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2 (pics+videos)

27/01/2014

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Superleague, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Skoda Ξάνθη και πήρε τη νίκη με 0-2.
Νικητής έφυγε από την Ξάνθη ο Ολυμπιακός. Η ομάδα μας αντιμετώπισε την τοπική ομάδα για την 21η αγωνιστική και πήρε τη νίκη με 0-2, φτάνοντας τους 59 βαθμούς.

Ο κ. Μίτσελ παράταξε τον Ολυμπιακό μας με διάταξη 4-4-1-1 και τον Ρομπέρτο στο τέρμα. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Σαλίνο, ο Αβραάμ, ο Μανωλάς και ο Χολέβας. Στο κέντρο ο Μανιάτης με τον Σάμαρη ήταν οι δύο χαφ, φροντίζοντας το ανασταλτικό και το δημιουργικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Ο Κάμπελ ήταν δεξιά, ο Φουστέρ αριστερά και ο «Τσόρι» στον άξονα, ως «δεκάρι» σύνδεση μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης. Εκεί ήταν ο Μάικλ Ολαϊτάν. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με μπλε εμφανίσεις. Από πολύ νωρίς φάνηκε η επιθυμία των παικτών του κ. Μίτσελ να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3’ ο Φουστέρ πίεσε και ο Ντομίνγκεζ έγινε αποδέκτης της μπάλας. Ο Αργεντινός σούταρε δυνατά από τον άξονα, αλλά ήταν για λίγο άστοχος!
Ο Χοσέ Χολέβας ήταν εκείνος που στο 7’ παραλίγο να χριστεί σκόρερ, με απευθείας κόρνερ! Ο Χοσέ Μαρία έδιωξε πάνω στη γραμμή! Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού γίνονταν πολύ από τα άκρα, με αποτέλεσμα ο Χολέβας και ο Σαλίνο (ακόμη περισσότερο) να έχουν πολλή συμμετοχή στην ανάπτυξη. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επιθετικός, έπαιζε «μονότερμα» την Ξάνθη στο πρώτο αυτό κομμάτι (στα πρώτα 15 λεπτά) και πίεζε για το γκολ. Στο 18’ ο Φουστέρ έφυγε στην κόντρα και έβγαλε με κάθετη πάσα μόνο του τον Ολαϊτάν ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υπό την πίεση του Γούτα, αστοχώντας. Στο 19’ ο Τριάδης βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο, σε πλάγια θέση. Πλάσαρε σωστά και ο Μανιάτης έβγαλε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Το γκολ για τον Θρύλο ήρθε στο 24’, με την ομάδα μας να πιέζει σταδιακά ολοένα και περισσότερο. Από κόρνερ του Ντομίνγκεζ ο Μανωλάς πήδηξε για την κεφαλιά. Η μπάλα στρώθηκε στον Αβραάμ, ο οποίος πλάσαρε ανάμεσα σε σώματα αμυνόμενων. Ο Ολαϊτάν έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0! Η Ξάνθη έκανε μία καλή ευκαιρία για γκολ στο 27’, με κοντινή κεφαλιά του Βάλλα (έπειτα από φάουλ που εκτελέστηκε από αριστερά) η οποία έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο. Στο 29’ ο Κάμπελ έκανε καλό σουτ, αλλά ήταν λίγο άστοχο. Το ημίχρονο βρήκε τον Θρύλο μπροστά στο σκορ, χάρη στο γκολ του Μάικλ Ολαϊτάν από το 24’.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό μας απαράλλαχτο. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της επανάληψης η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ντε Γκούζμαν (είχε κάρτα από το 43’) πήρε την μπάλα με το χέρι. Δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και μοιραία πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το ματς θα συνεχιζόταν με την ομάδα μας να έχει και αριθμητικό πλεονέκτημα, πέρα από αγωνιστικό. Στο 56’ Ο Θρύλος έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Ολαϊτάν πήρε ωραία κάθετη πάσα από τον «Τσόρι» και μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε, αλλά πάνω στα σώματα αμυνόμενων και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στην εξέλιξη της φάσης, από σέντρα του Χολέβα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ολαϊτάν πήδηξε πιο ψηλά από όλους, μόνος του, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για… χιλιοστά και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε τόσο καλός όσο στο πρώτο. Μέχρι το 65’ δεν είχε καταφέρει να πετύχει δεύτερο γκολ. Το αριθμητικό μειονέκτημα της Ξάνθης είχε κάνει την ακριτική ομάδα να θωρακίσει πρώτιστα τα μετόπισθεν και μετά να ψάξει την επίθεση, με αποτέλεσμα οι χώροι στην άμυνά της να είναι καλά κλεισμένοι. Στο 68’ ο «Τσόρι» βγήκε από το γήπεδο και στην θέση του μπήκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα με σαφή στόχο να «ξεκλειδώσει» ακόμη πιο εύκολα την άμυνα της Ξάνθης. Στο 73’ ο Χολέβας μονομάχησε για την μπάλα με τον Σολτάνι και από τη διεκδίκηση ο παίκτης της Ξάνθης βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Αρετόπουλος απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, αλλά πριν κάνει αυτό δεν είχε υποδείξει φάουλ εις βάρος της Ξάνθης και υπέρ της ομάδας μας. Η Ξάνθη, παρότι οι δύο ομάδες έπαιζαν ξανά 10-10, δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Στο 77’ ο Μπονγκ πήρε την θέση του Κάμπελ, πέρασε αριστερό μπακ και αποκατέστησε την ισορροπία στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Μανιάτης πήγε δεξί χαφ και στον άξονα έμειναν ο Ιμπαγάσα με τον Σάμαρη, ενώ στο 86’ ο κ. Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Εντινγκά να περνά στη θέση του Φουστέρ.

Στο 87ο λεπτό ο Μάνταλος επεχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο και λίγο αργότερα η ομάδα μας «σφράγισε» τη νίκη. Στο 89ο λεπτό, ο Ολαϊτάν έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά κι έβγαλε πάσα – έτοιμο γκολ για τον Ιμπαγάσα, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2!
SKODA ΞΑΝΘΗ: Χοσέ Μαρία, Μπέρτος, Σομπράδο, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας, Φλίσκας (82’ Ράνος), Μάνταλος, Σολάρι (61’ Κομεσίδης), Τριάδης (61’ Σολτάνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (77’ Μπονγκ), Φουστέρ (86’ Εντινγκά), Ντομίνγκεζ (68’ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

ΓΗΠΕΔΟ: Skoda Xanthi Arena
ΣΚΟΡΕΡ: - / 24’ Ολαϊτάν, 89’ Ιμπαγάσα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας), Πολ. Κωσταράς (Αιτ/νίας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Δ. Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43’ Ντε Γκούζμαν / 38’ Φουστέρ, 79’ Μπονγκ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 48’ Ντε Γκούζμαν (2η κίτρινη) / 73’ Χολέβας
ΔΟΚΑΡΙΑ: 27’ Βάλλας / -

Τα  γκολ και τα highlights αναμετρησης

Παντού κοντά η Θύρα 7-Pregame της αναμετρησης

Παντού κοντά η Θύρα 7
Αψήφησαν το τσουχτερό κρύο πολλοί οπαδοί του Θρύλου και βρέθηκαν στο γήπεδο των Πηγαδίων, προκειμένου να βοηθήσουν όπως αυτοί γνωρίζουν την ομάδα του Μίτσελ στην προσπάθεια που κάνει για άλλο ένα νταμπλ.
Ο κύριος όγκος των οπαδών ταξίδεψε από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, ωστόσο δεν έλειψαν κι αυτοί που αναχώρησαν από την Αθήνα και τον Πειραιά. Σε άλλο ένα ματς οι οργανωμένοι οπαδοί του Θρύλου έδωσαν δυναμικό «παρών».


 Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στην Skoda Ξάνθη.
«Υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τον Βάις, όλες οι πλευρές ήταν σύμφωνες και έτσι ήταν πολύ εύκολη η απόφαση για την αποχώρησή του.
Δεν ξέρω αν θα αντικατασταθεί, αυτό που θέλω να ελπίζω είναι ότι δεν θα φύγει άλλος. Στο μυαλό μας δεν είναι αυτή τη στιγμή οι ανάγκες του καλοκαιριού αλλά οι ανάγκες που υπάρχουν τώρα», δήλωσε αρχικά ο Μίτσελ.
Για το ματς με την Skoda Ξάνθη: «Η εικόνα μας ήταν διαφορετική στα ημίχρονα, είχαμε κατοχή και καλή απόδοση στο πρώτο, αλλά δεν είχαμε ακρίβεια στα τελειώματα των φάσεων με το 1-0 να είναι μικρό.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν χάσαμε την κατοχή, αλλά κάναμε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Η αποβολή της Ξάνθης περιέργως δεν μας ευνόησε, ενώ αντίθετα όταν μείναμε και εμείς με 10, παίξαμε και πάλι καλά».

Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τον αγώνα απέναντι στην Skoda Ξάνθη.
 

Αριέλ Ιμπαγάσα:
«Είμαι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού. Παρότι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο μας έλειπε η ακρίβεια, ωστόσο ήμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Ιμπαγάσα.

Για τις καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν στην Ξάνθη: «Παρόλο που σήμερα έβρεχε ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ καλός. Αυτό που μας δυσκόλεψε ήταν ο αέρας. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον αέρα κόντρα και αυτό δυσκόλεψε τις προσπάθειες μας. Ωστόσο δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό γιατί είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη».

Για την επιστροφή του στη δράση και το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να τον βλέπει περισσότερο να αγωνίζεται: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που επέστρεψα στη δράση. Όταν ακούω τον κόσμο να τραγουδά το όνομα μου είμαι πολύ χαρούμενος. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα και ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις. Εγώ πρέπει να είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή. Σήμερα είμαι χαρούμενος που πέτυχα και ένα γκολ».

Για το πόσο θα συνεχίσει ακόμη να αγωνίζεται και τις προτάσεις από ομάδες της Ισπανίας: «Η αλήθεια είναι ότι είχα 2-3 προσεγγίσεις. Σκοπός μου είναι να παραμείνω στην Ελλάδα καθώς περνάω καλά και παίζω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι η καριέρα μου φτάνει στο τέλος αλλά θέλω όσο ακόμη παίζω να το ευχαριστιέμαι».

Για το γεγονός ότι σήμερα έβαλε γκολ και δεν έδωσε ασίστ όπως συνηθίζει: «Για μένα σημασία έχει πάντα να κερδίζει η ομάδα. Η δουλειά μου είναι να δίνω την ασίστ και ο επιθετικός να βάζει το γκολ. Σήμερα προσπέρασα τον Ολαϊτάν και έτσι έβαλα το γκολ».

Για το αν έχει σκοράρει ποτέ με κεφαλιά: «Το 1996 έβαλα ένα γκολ με κεφαλιά όταν έπαιζα στη Λανούς και την οδήγησαν στην κατάκτηση του τίτλου».

Για το ποιους επιθετικούς ξεχωρίζει από όσους έχει συνεργαστεί στην καριέρα του: «Έχω συνεργαστεί με πολύ μεγάλους επιθετικούς στην καριέρα μου. Στον Ολυμπιακό έχω δουλέψει με πολλούς καλούς παίκτες όπως ο Ολαϊτάν, ο Μήτρογλου και ο Σαβιόλα».

Για το αν θα ήθελε να εργαστεί στον Ολυμπιακό από άλλο πόστο όταν τελειώσει την καριέρα του: «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο γιατί είμαι ενεργός ποδοσφαιριστής. Όταν τελειώσω την καριέρα μου θα το σκεφτώ. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ και η οικογένεια μου περνάμε καλά στην Ελλάδα, οπότε θα ήταν μια καλή προοπτική».

Μάικλ Ολαϊτάν:
«Κάθε παιχνίδι που δίνει ο Ολυμπιακός είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς για εμάς στο πρωτάθλημα και το έχω ξαναπεί. Στο σημερινό παιχνίδι μας δυσκόλεψαν και οι καιρικές συνθήκες, αλλά και γενικά όπως κύλισε το παιχνίδι. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ποτέ εύκολα παιχνίδια», δήλωσε αρχικά ο Ολαϊτάν.

Για το αν αισθάνεται πως έχει προσαρμοστεί πλήρως: «Κάθε φορά προσπαθώ να παίζω και καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκα. Προσπαθώ να διορθώνω τα λάθη μου και να βελτιώνομαι συνεχώς. Από παιχνίδι με παιχνίδι μαθαίνω καινούργια πράγματα, τα οποίο προσπαθώ να εφαρμόσω στο παιχνίδι μου».

Για το αν αποτελεί στόχο να τελειώσουν το πρωτάθλημα αήττητοι: «Φυσικά και θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα είναι ότι το καλύτερο. Κάθε παιχνίδι που περνάει προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, να βλέπουμε τα λάθη μας. Θέλουμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι ώστε να φτάσουμε και σε αυτό τον στόχο».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου