ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

"Ερυθρόλευκο" Black Jack με μεγάλο… δώρο!

"Ερυθρόλευκο" Black Jack με μεγάλο… δώρο!

5/2/2014
 
Είκοσι μία νίκες σε 23 αγώνες. Αυτό είναι το ρεκόρ του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα. Στο δρόμο για το 41ο που ο Θρύλος θέλει να το πάρει αήττητος. Και θα το κάνει! Κόντρα στον Πανιώνιο οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν ένα ακόμα «τρίποντο» (2-0) με σχετική άνεση. Με δύο γκολ μέσα στα πρώτα 18 λεπτά ο Θρύλος «καθάρισε» τον αγώνα και εάν οι παίκτες του δεν ήθελαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, το κοντέρ θα είχε γράψει πολλά, πάρα πολλά γκολ.
Στο ντεμπούτο του Μαρκάνο και του Πέρεζ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τόσο ο Ισπανός αμυντικός όσο και ο Παραγουανός μέσος είχε πολύ καλή παρουσία. Για τον πρώτο ήταν λογικό, με δεδομένο ότι είχε αγωνιστεί και παλαιότερα στο Λιμάνι. Όσο αφορά στον Πέρεζ, με το… καλημέρα πιστοποίησε ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πως θα βοηθήσει πολλά τον Θρύλο στη συνέχεια.
Με δύο νέα πρόσωπα
Ο Μίτσελ δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Παναιτωλικό στο ΝΑΟ. Τα νέα πρόσωπα στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν αφενός ο Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας, αντί του Μανωλά, όπως και ο Εντινγκά στα χαφ, εκεί όπου στο προηγούμενο ματς αγωνίστηκε ο Μανιάτης. Οι υπόλοιποι εννέα ήταν οι ίδιοι. Ρομπέρτο στο τέρμα, την άμυνα συμπλήρωσαν οι Σαλίνο, Αβραάμ και Χολέβας, στο κέντρο ήταν ακόμα ο Σάμαρης, στις πτέρυγες οι Κάμπελ και Ολαϊτάν, με τον Σαβιόλα και τον Σέποβιτς στην επίθεση. Οι δύο άλλαζαν θέσεις διαρκώς με τον έναν να παίζει, συνεχώς, λίγο πιο πίσω από τον άλλον! Σε ό,τι αφορά τον Πανιώνιο, σύστημα 4-2-3-1 με προωθημένο τον Γιάννου και τον Αραβίδη σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Όσον αφορά στον Αυλωνίτη, αυτό αγωνίστηκε ως δεξί στόπερ.
Κεφάτοι από το πρώτο δευτερόλεπτο
Εάν υπάρχει κάτι που μπορεί κανείς να πει για τον Ολυμπιακό, αυτό είναι η σοβαρότητα και η διάθεση που είχαν οι παίκτες του για τον αγώνα με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ήταν το πάθος με το οποίο πήγαιναν πάνω στην μπάλα, η μαχητικότητα που έδειχναν, αλλά και η προσπάθεια να παίξουν καλή μπάλα και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που ήταν στο ΝΑΟ. Κι αυτό το έκαναν πραγματικότητα. Με τον τρόπο που αγωνίστηκαν, με τις φάσεις που έβγαλαν, με την εικόνα που είχε το ματς.
«Καθάρισε» σε 7 λεπτά
Ήταν φανερό ότι ο Θρύλος είχε το πάνω χέρι στο ματς. Δεν ήταν μονάχα η πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και γενικότερα η εικόνα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα σε επτά λεπτά, από το 11’ έως και το 18’ οι παίκτες του Μίτσελ αξιοποίησαν την υπεροχή που είχαν, πέτυχαν δύο γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη. Αρχικά με τον Σάμαρη που βρήκε δίχτυα στο 11ο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Και στη συνέχεια στο 18ο όταν ο Κάμπελ έκανε τη σέντρα πάρε-βάλε και ο Σέποβιτς το «κάρφωσε» με κεφαλιά (2-0). Δύο γκολ που καθόρισαν τη μορφή του ματς και που ουσιαστικά επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να βάλει τις βάσεις για το τρίποντο με το… καλημέρα.
Υπεροχή, κόρνερ, πολλές φάσεις
Η συνέχεια του πρώτου 45λεπτου ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ολοκληρωτική κυριαρχία για τους «ερυθρολεύκους». Πίεση σε όλο το γήπεδο, δημιουργία ευκαιριών όλη την ώρα, με τον Θρύλο να κερδίζει πολλά κόρνερ, αλλά να μην φτάνει από νωρίς σε ένα τρίτο γκολ. Ίσως ήταν και η… υπερβολική σιγουριά, ίσως η διάθεση για το κάτι παραπάνω. Το τρίτο τέρμα στα πρώτα 45 λεπτά δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-0.
Η ώρα του Πέρεζ
Έξι λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του αλλαγή. Ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Πέρεζ, σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, διατηρώντας δεξιά τον Κάμπελ. Ξεκάθαρη πρόθεση του προπονητή του Θρύλου να κάνει ορισμένες δοκιμές για τη συνέχεια. Διότι θέλει να βάλει στο κλίμα της ομάδας γρήγορα και τον Παραγουανό εξτρέμ, όπως περιμένει να αποθεραπευτεί και ο συμπατριώτης του φορ, ο Βαλντέζ, για να ενσωματωθούν άμεσα στον τρόπο παιχνιδιού του Θρύλου.
Με Τσόρι και Σαβιόλα
Εν συνεχεία ο Μίτσελ συνέχισε τις δοκιμές βάζοντας και τον Ντομίνγκεζ μέσα αντί του Σέποβιτς, με τον Σαβιόλα να περνάει σε ρόλο καθαρά προωθημένου. Ένα ακόμα σύστημα που δεν αποκλείεται να δούμε στη συνέχεια, με τους δύο Αργεντινούς. Και με την είσοδο του Πελέ στη συνέχεια αντί του Σάμαρη, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού έδειξε την πρόθεσή του να κάνει ταυτόχρονα δύο πράγματα. Να δώσει χρόνο σε αρκετούς παίκτες και να τεστάρει συστήματα.
Είχε… δουλειά ο Ρομπέρτο
Από την άλλη, μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε ξανά στο ΝΑΟ ο «φύλακας-άγγελος» Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός. Πολλές και καθοριστικές επεμβάσεις. Ειδικά δύο στο δεύτερο ημίχρονο, μία στο 53΄με τον Αραβίδη και η άλλη με τον Ντούνη στο 72’ θύμισαν τον Ρομπέρτο του ματς με την Μπενφίκα. Εξάλλου ήταν απόλυτα λογικό να πάρει τα πάνω του. Διότι κατά τη διάρκεια του ματς ανακοινώθηκε ότι αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» με μεταγραφή και θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού έως το 2018. Ο ίδιος το πήρε προσωπικά και στα τελευταία λεπτά έκανε μια ακόμα απόκρουση, κατακτώντας τον τίτλο του απόλυτου πρωταγωνιστή του Θρύλου στο ματς αυτό.
Ο διαιτητής Τριτσώνης (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κάμπελ (45’) και Παναγιωτούδη (12’), Πάνο (36’).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρκάκο, Χολέβας, Εντινγκά, Σάμαρης (69’ Πελέ), Κάμπελ, Ολαϊτάν (52’ Πέρεζ), Σαβιόλα, Σέποβιτς (59’ Ντομίνγκεζ).
Πανιώνιος: Ν. Παπαδόπουλος, Πάνος, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης, Αραβίδης, Μπούζας (77’ Σταυροθανασόπουλος), Λάσνικ (46’ Κολοβός), Γιάννου (63’ Ντούνης). 

Mike7Sotiropoulos
για τον
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου