ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εκπνέει η προθεσμία της Ιντεπετιέντε για Νούνιες

Εκπνέει η προθεσμία της Ιντεπετιέντε για Νούνιες

04/02/2014

Η Ιντεπετιέντε οφείλει ακόμη πολλά χρήματα στον Ολυμπιακό από την αγορά του Λιονέλ Νούνιες, δεν έχει ρευστό και σκέφτεται να στείλει άνθρωπο της στον Πειραιά προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα διακανονισμού του χρέους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ole" την Τρίτη (4/2), η θηλιά στον λαιμό της Ιντεπετιέντε αρχίζει να σφίγγει επικίνδυνα, καθώς ο σύλλογος της Αργεντινής οφείλει να πληρώσει το χρέος της προς τον Ολυμπιακό για την αγορά του Λιονέλ Νούνιες, όπως και αυτό στην Κρουζέιρο για τον Ερνέστο Φαρίας.
Ο Νούνιες σήμερα αγωνίζεται στην Τζοχόρ της Μαλαισίας, ωστόσο η μεταγραφή του το 2008 στην Ιντεπετιέντε ακόμη ταλαιπωρεί την πρώην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει στους Αργεντίνους τον 29χρονο φορ έναντι 3,1 εκ. δολαρίων, εκ των οποίων ακόμη του οφείλονται 1,8 εκ. δολάρια.

Στο ποσό θα προστεθούν προσαυξήσεις για την καθυστέρηση της αποπληρωμής, το πρόστιμο από την FIFA, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Παγκόσμια Ομοσπονδία να προχωρήσει στην αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα για την Ιντεπετιέντε.

Στις 28 Νοέμβρη του 2013, οι Αργεντίνοι ζήτησαν προθεσμία 3 μηνών για να συγκεντρώσουν τα ποσά που οφείλουν σε Ολυμπιακό και Κρουζέιρο, ωστόσο σχεδόν 15 μέρες πριν την λήξη της διορίας δεν έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο.

Πρόθεση της Ιντεπετιέντε ήταν να πουλήσει παίκτες τον Ιανουάριο προκειμένου να βάλει χρήματα στα ταμεία της ή να να δώσει στον Ολυμπιακό παίκτες του ρόστερ της σε αντάλλαγμα για το χρέος του Νούνιες.

Κανένας παίκτης δεν έφυγε, ενώ οι Πειραιώτες δεν έδειξαν ενδιαφέρον για κανέναν ποδοσφαιριστή των "κόκκινων", οπότε το ζήτημα παραμένει ανοικτό.

Οι Αργεντίνοι εκτιμούν πως τα πάντα εναπόκεινται στην καλή θέληση της διοίκησης του Ολυμπιακού (και της Κρουζέιρο), καθώς μόνο αν υπάρξει κάποιος διακανονισμός των χρεών θα μπορέσει η Ιντεπετιέντε να φανεί συνεπής. Σε διαφορετική περίπτωση το μέλλον του αργεντίνικου συλλόγου μοιάζει εξαιρετικά δυσοίωνο.

Πρόθεση της Ιντεπετιέντε είναι να στείλει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα με σκοπό να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό σχετικά με αποπληρωμή του 1,8 εκ. δολαρίων, πράγμα που ακόμη όμως δεν έχει συμβεί σύμφωνα με την "Ole".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου