Το πλάνο νίκης του Βαλβέρδε στην Κρήτη
O Oλυμπιακός έχει να κερδίσει τον Εργοτέλη στην Κρήτη από τις 25 Φεβρουαρίου του 2007, όταν και είχε επικρατήσει επί των "κιτρινόμαυρων" με σκορ 1-2, χάρις τα γκολ των Παππά και Σέζαρ. Η παράδοση, λοιπόν, δεν είναι υπέρ των ερυθρολεύκων, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια δίχως νίκη στο Ηράκλειο και το απόγευμα (17:15, Novasports 1) του Σαββάτου (13/11) στο "Παγκρήτιο", oι Πειραιώτες θέλουν το "διπλό" για να ξορκίσουν τα "φαντάσματα" του παρελθόντος, αλλά και για να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Superleague, λίγο πριν το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ (21/11) στο Φάληρο. Τρεις οι απουσίες, αλλά το σύστημα (4-4-1-1) δεν αλλάζει

Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει τρεις βασικές απουσίες, με τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο, να μένουν εκτός αποστολής, καθώς όλοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Bέβαια, το ρόστερ του Ολυμπιακού χαρακτηρίζεται γεμάτο, έχει εναλλακτικές λύσεις και ο Ισπανός τεχνικός καταστρώνει αναλόγως το πλάνο του για την βασική ενδεκάδα των ερυθρολεύκων ενόψει του αγώνα με αντίπαλο τον Εργοτέλη. To σύστημα του "Βάσκου" δεν αλλάζει και θα επιμείνει στο 4-4-1-1.

Μέσα οι Χολέμπας, Μοδέστο, "κόφτης" ο Ουρτάδο και στην κορυφή ο Μιραλάς

Σύμφωνα τις τελευταίες δοκιμές που έχει κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτω από τα δοκάρια της ομάδας θα αγωνιστεί ο Ραφαέλ Ούρκο Πάρντο, ενώ στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο των στόπερ θα απαρτίζεται από τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Φρανσουά Μοδέστο, με τον Γάλλο σέντερ μπακ να αντικαθιστά τον απόντα Όλοφ Μέλμπεργκ. Στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα θα ξεκινήσει ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ στα αριστερά θα βρεθεί ο Χοσέ Χολέμπας, αντί του τραυματία Ραούλ Μπράβο.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, την θέση του "κόφτη" θα την αναλάβει ο Μοϊσές Ουρτάδο, ενώ ο Ισπανός θα έχει δίπλα του για παρτενέρ τον αρχηγό, για την αναμέτρηση, Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος θα αναλάβει, περισσότερο, τα καθήκοντα του απόντα, Άριελ Ιμπαγάσα, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες στον άξονα. Στα άκρα, ως αριστερό χαφ-εξτρέμ θα ξεκινήσει ο Άλμπερτ Ριέρα, στα δεξιά θα προτιμηθεί ο Γιάννης Φετφατζίδης αντί του Ντένις Ρόμενταλ, πίσω από τον σέντερ φορ θα αγωνιστεί ως συνήθως ο Νταβίδ Φουστέρ, ενώ στην κορυφή της ερυθρόλευκης επίθεσης θα παίξει ο φορμαρισμένος Κέβιν Μιραλάς, με τον Μάρκο Πάντελιτς να μένει στους αναπληρωματικούς.

Η 18μελής αποστολή: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Χολέμπας,, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Γ. Παπαδόπουλος, Μιραλάς, Φουστέρ, Πάντελιτς, Νέμεθ.