ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο πολυμήχανος μάνατζερ Ενροτε

Ο πολυμήχανος μάνατζερ Ενροτε

Η ιστορία του πιο πολυσυζητημένου μάνατζερ των τελευταίων ημερών. Η πορεία του πετυχημένου ατζέντη, του Κέβιν Μιραλάς, Ροζέρ Ενροτέ
  Μόνο ουρανοκατέβατος δεν θεωρείται ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς. Ο 61χρονος Ροζέρ Ενροτέ έκανε καριέρα στη Σταντάρ Λιέγης τόσο ως ποδοσφαιριστής (1968-1975), όσο και ως παράγοντας.
Ήταν από τους κορυφαίους Βέλγους μεσοεπιθετικούς στις αρχές της δεκαετίας του '70 κατακτώντας το πρωτάθλημα τρεις φορές στη χρυσή εποχή του συλλόγου. Το 1975 εγκατέλειψε την Σταντάρ για λογαριασμό της Σαρλερουά. Επρόκειτο για την πιο ακριβή μεταγραφή στο Βέλγιο εκείνη τη εποχή, αφού έφτασε το ποσό ρεκόρ των 7 εκατ. φράγκων (περίπου 200.000 ευρώ).




Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1984 έχοντας φορέσει πέντε φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 η Σταντάρ Λιέγης βρισκόταν σε τραγική οικονομική κατάσταση. Τότε ανέλαβε δράση ο δαιμόνιος μάνατζερ εκτελώντας χρέη γενικού διευθυντή.

Το νέο επιτυχημένο ξεκίνημα
Ο Ενροτέ ανέλαβε τις μεταγραφικές υποθέσεις της Σταντάρ Λιέγης καταφέρνοντας να φέρει μεγάλα ονόματα στον σύλλογο, αναδεικνύοντας παράλληλα νέα ταλέντα.

Δική του ανακάλυψη ήταν ο Ισραηλινός Ρόνι Ρόζενταλ, ο οποίος εν συνεχεία αγωνίστηκε στη Λίβερπουλ. Επίσης με προσωπικές του ενέργειες η Σταντάρ ενέταξε στο δυναμικό της το 1990 τον Βραζιλιάνο διεθνή Αντρέ Άλβες ντα Κρουζ.
Το 1989 πιστώθηκε τον ερχομό του τεχνικού Γκέοργκ Κέσλερ (σ.σ. πέρασε και από τον πάγκο του Ολυμπιακού το 1984) που χάρισε σημαντικές επιτυχίες στους "Rouges". Το 1998 ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τη Σταντάρ Λιέγης...    

Διάσημοι πελάτες...
 Οι παραστάσεις του από το ποδόσφαιρο αλλά και η δικτύωση του στο βελγικό πρωτάθλημα τον οδήγησαν στην ίδρυση γραφείου μάνατζερ από κοινού με τον γιο του Κριστόφ. Στο πελατολόγιο του εκτός του Μιραλάς, συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας όπως οι Φαν Μπούιτεν, Λουκάκου, Σάντος και Μπασόνγκ.




Ο Ροζέρ Ενροτέ φημίζεται για τις σκληρές διαπραγματεύσεις του αλλά και για το γεγονός πως δεν ακολουθεί την πεπατημένη για να εκφράσει τις απόψεις του κάτι που ασφαλώς έχουν αντιληφθεί στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Όταν πιστεύει πως πρέπει να μιλήσει το κάνει δίχως πολύ σκέψη.

Το κινητό του τηλέφωνο είναι πάντα ανοικτό για τους δημοσιογράφους ακόμη και όταν βρίσκεται για μεταγραφικά ζητήματα στα πέρατα της γης!

Εκνευρίζεται όταν τον προσπερνούν, κάτι που είχε συμβεί και στην περίπτωση του Μιραλάς όπου η Σταντάρ Λιέγης επιχείρησε να έρθει σε συμφωνία με τον νυν άσο των "ερυθρολεύκων" δίχως να ενημερώσει τον Ενροτέ για τις προθέσεις της.

Η σχέση του με τον Μιραλάς

Ο 23χρονος επιθετικός εμπιστεύεται τυφλά τον ατζέντη του ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να εμπλακεί σε πιθανή αντιπαράθεση του με τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος από την μεταχείριση που τυγχάνει από την διοίκηση Μαρινάκη.  
Μιραλάς: "Nα ενεργοποιηθεί η οψιόν μου"                                       
Ο Ενροτέ γνωρίζοντας πως ο Μιραλάς αποτελεί το πιο "καυτό" όνομα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή επιχειρεί να καρπωθεί τα μέγιστα οικονομικά οφέλη σε ό,τι αφορά το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η ελληνική ομάδα στη Σεντ Ετιέν.

Την ίδια στιγμή περιώνυμοι αγγλικοί αλλά και ισπανικοί σύλλογοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ποδοσφαιρική "έκρηξη" του Βέλγου άσου. Στον Ολυμπιακό υπάρχει το "δεδικασμένο" του Ντιμτρι Σέλουκ με τον Γιάγια Τουρέ και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν κάτι ανάλογο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου