Λέεκενς: "Έχει ανέβει επίπεδο ο Κέβιν"
Ο Ζορζ Λέεκενς, όπως τόνισε στον "Πρωταθλητή" ποντάρει πολλά στον 23χρονο στράικερ του Θρύλου, ενώ υποστήριξε ότι θα προτιμούσε ο παίκτης να μείνει στο γαλλικό πρωτάθλημα, επειδή είναι πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό. "Υπολογίζω σίγουρα τον Κέβιν. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και έχει ανέβει επίπεδο, όπως δείχνει και στα τελευταία του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, κάτι που με αναγκάζει να τον έχω στα πλάνα μου χωρίς δεύτερη σκέψη και για τους μελλοντικούς αγώνες της εθνικής. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις του, ειδικά στα τελευταία του ματς με τον Ολυμπιακό.

Τον παρακολουθώ σε κάθε αγώνα της ελληνικής ομάδας και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το επίπεδο και την τεχνική που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι σημειώνει συνεχώς πρόοδο. Δεν έχω μιλήσει πρόσφατα με τον Κέβιν, αλλά έχω μάθει πως είναι ικανοποιημένος από την παραμονή του στην Ελλάδα και ειδικά στον Ολυμπιακό"
.

Για το τι ξεχωρίζει στον Μιραλάς...

"Εδώ θα σταθώ πολύ στη διανοητική του ικανότητα, αλλά και στην εξυπνάδα που βγάζει μέσα στο παιχνίδι. Στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν να ξεχωρίζει, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προτερήματά του.

Γι αυτό το λόγο, αν δείτε πολλά από τα γκολ του τα πετυχαίνει "χτυπώντας" εκεί που οι αντίπαλοι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας δεν το περιμένουν. Δυνατά του σημεία είναι επίσης η πολύ καλή τεχνική του αλλά και η άρτια φυσική του κατάσταση. Πέρα από τα ατομικά του στοιχεία, θα έλεγα πως νιώθει δεσμευμένος στο ομαδικό και θετικό πνεύμα σε μία ομάδα"
.

Για το που μπορεί να φτάσει...

"Είναι νεαρός παίκτης, έχει πολλά ακόμα να δώσει και πιστεύω σε αυτόν. Οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό αυτό δείχνουν. Το καλό είναι πως δεν είναι παίκτης που βάζει ταβάνι στην εξέλιξή του. Τον ενδιαφέρει να βελτιώνεται συνεχώς και αυτό κάνει".

Για το αν θέλει να βλέπει τον Μιραλάς στο ελληνικό πρωτάθλημα...

"Να σας πω την αλήθεια, εγώ σαν ομοσπονδιακός τεχνικός θα προτιμούσα να συνεχίσει να παίζει στη Σεντ Ετιέν, καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και ο συντελεστής δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Βέβαια αν ο Κέβιν συνεχίσει να παίζει στον Ολυμπιακό, ομάδα στην οποία φαίνεται να περνά καλύτερα έχοντας και βελτίωση, θα στηρίξω την επιλογή του, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθά και την Εθνική".