Η κριτική των παικτών
«Επαγγελματική» νίκη για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Σαρλερουά, 86-78, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν ως και 19 πόντους, αλλά ουδέποτε πάτησαν πραγματικά το γκάζι. Πάμε να δούμε τι έκανε ο καθένας ξεχωριστά. Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς: Η καλύτερη εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα». Ο σλοβένος άσος… κατατρόπωσε την στατιστική με 18 πόντους, 8/8 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 κοψίματα και συνολικό δείκτη αποδοτικότητας 28, επίδοση που τον κάνει υποψήφιο για το MVP της εβδομάδας. Καλά, δεν… τρελαθήκαμε κιόλας να κρίνουμε τον Νεστέροβιτς σε ματς απέναντι σε ομάδα της δυναμικότητας της Σαρλερουά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον γίγαντα Σαντιάγκο τον έκανε ό,τι ήθελε.

Βασίλης Σπανούλης: Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Red-Bill. Χωρίς να φορτσάρει, πέτυχε 15 πόντους με 10/10 ελεύθερες βολές σε 28 λεπτά. Μοίρασε αφειδώς ασίστ, φτάνοντας τις 8, ωστόσο στην αμυντική άκρη δεν ήταν όσο προσηλωμένος μας έχει συνηθίσει. Στα αξιοσημείωτα ανήκει το γεγονός ότι αυτός και ο Τεοντόσιτς πήραν όλες -πλην τις τελευταίας- τις επιθέσεις του Ολυμπιακού όταν η Σαρλερουά μείωσε στους 7, με 4 λεπτά για τη λήξη. Τέσσερις εκδηλώσεις επίθεσης για τον Λαρισαίο, τέσσερις και τον Σέρβο. Ο Σπανούλης καταμέτρησε 6 πόντους με τέσσερις βολές και ένα λέιαπ σε αυτό το διάστημα, και ο Τεοντόσιτς 8 με δύο τρίποντα και ένα καλάθι ύστερα από ασίστ του V-Span.

Γιάννης Μπουρούσης: Φάνηκε επηρεασμένος από τον πυρετό που τον ταλαιπώρησε. Αλλά, όχι ότι δεν βοήθησε στα 15 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Ξέρετε πολλούς που θα προλάβαιναν να έχουν 7 πόντους και 8 ριμπάουντ σε τόσο χρόνο; Πόσταρε σωστά, αλλά δεν είχε τη δύναμη να εκτελέσει με τον ιδανικό τρόπο ως το τέλος. Πρόλαβε να δοκιμάσει και δυο τρίποντα, αλλά η διάθεσή του να απειλήσει κυρίως στο «ζωγραφιστό» παραμένει.

Μάρκο Κέσελ: Πήρε μετά από πολύ καιρό ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής, 12μισι λεπτά. Δεν ήταν κακός, όπως η αλήθεια είναι ότι μας έχει συνηθίσει, και φαίνεται σιγά-σιγά ικανός να ξεπεράσει το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του. «Έσταξε» ένα τριποντάκι με χαρακτηριστική άνεση, γράπωσε δυο αμυντικά ριμπάουντ και προσπάθησε σε μια-δυο φάσεις να αξιοποιήσει το ύψος του έναντι των κοντύτερων αντιπάλων του στην επιθετική άκρη του παρκέ. Κομματάκι… άοσμος, αλλά δείχνει να επανέρχεται.

Μιχάλης Πελεκάνος: Στα 6μισι λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Πίεσε στην άμυνα, αλλά δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Πάντως, αγωνίστηκε παρότι είχε μπροστά του και τα δυο βασικά «τριάρια» Παπανικολάου και Κέσελι, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ίβκοβιτς τον υπολογίζει πλέον, έστω και ως έσχατη λύση.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Καλή παρουσία από τον «Τσέχο» με 7 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Η επαφή που έχει με το καλάθι και τον χώρο στην επίθεση είναι αξιοθαύμαστη, οι κινήσεις του είναι πλαστικές και η χρήση των ακροδακτύλων για τα τελειώματα των φάσεων υποδειγματική. Ωστόσο, πρέπει να προσθέσει «νεύρο» στο παιχνίδι του και να δοκιμαστεί σε συνθήκες πίεσης.

Ματ Νίλσεν: Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σημείωσε και τους 12 πόντους του. Υπέπεσε σε ένα-δυο ανόητα φάουλ, τα οποία τον έβγαλαν εκτός ρυθμού αγώνα και στην επανάληψη δεν είχε ούτε σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, ούτε σωστά «πατήματα» στην επίθεση. Πάντως, ό,τι και να συμβεί είναι βέβαιο ότι ο Αυστραλός ουδέποτε θα είναι αρνητικός για την ομάδα. Αυτό συνέβη και στα αποψινά 19 λεπτά του.

Κώστας Παπανικολάου: Σε 17 λεπτά πέτυχε 7 πόντου χωρίς να αστοχήσει: 2/2 δίποντα και ένα τρίποντο. Δεν συνέχισε τις καταπληκτικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα μετά το κρεσέντο του απέναντι στη Μάλαγα, αλλά δείχνει ότι σιγά-σιγά προσαρμόζεται στο ρόλο του στον Ολυμπιακό. Όχι λίγο πράγμα, αν θυμηθούμε ότι ξεκινά «πενταδάτος».

Μίλος Τεοντόσιτς: Δεν έχουμε δει ακόμη τον φορμαρισμένο Μίλος. Μέχρι το 36ο λεπτό είναι 0/4 τρίποντα. Βέβαια, εκεί «κόλλησε» δυο διαδοχικά αποδεικνύοντας ακόμη και φορά ότι… γουστάρει αυτά τα σουτ. Είχε 10 πόντους και 3 ασίστ σε 31 λεπτά. Η μπάλα είναι πλέον περισσότερο στα χέρια του Σπανούλη και αυτό έχει περιορίσει τον αριθμό των ασίστ του Σέρβου.

Τζαμόν Γκόρντον: Πήρε πολύ και ζεστό χειροκρότημα από το (μπασκετικό) κοινό απόψε στο ΣΕΦ. Απολύτως δικαιολογημένα. Σε 25 λεπτά ο αμερικανός γκαρντ δεν είχε ούτε ένα μηδενικό στην στατιστική του, όλο και κάτι πρόσθεσε: 7 πόντοι, 4 ριμπάουντ (τα 3 μάλσιτα επιθετικά), 1 κλέψιμο, 2 ασίστ. Πολυεργαλείο! Στην επίθεση ψάχνει ακόμη ρόλο. Σε πολλές περιπτώσεις κατέβασε ο ίδιος την μπάλα ως πλέι-μέικερ, αλλά δεν ένιωσε άνετα: σταμάτησε την ντρίμπλα, πάσαρε χωρίς να δείξει σύστημα, είχε γενικά άγχος. Αλλά αυτά όλα φτιάχνουν. Χρήσιμος πολύ ο Λούκας και όσο περνά ο καιρός θα προσφέρει περισσότερο.