ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς "κριτές", "κρινόμενους" και "διαιτητικές" αναλύσεις

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει την νοοτροπία των αθλητικών εκπομπών και να καταλαγιάσει τα "ταραγμένα νερά" στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου η συνδρομητική τηλεόραση της Nova, με επιστολή της προς όλες της ομάδες της Σούπερ Λίγκα και την διοργανώτρια αρχή, επισημάνει τα βήματα για την πρόοδο του αθλήματος μέσω των εκπομπών της και ζητάει την συνεργασία όλων.
Η συνδρομητική τηλεόραση της Nova θέλοντας να αλλάξει τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν προάγουν το αθλητικό γίγνεσθαι και με σκοπό να προβάλει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές προέβη σε μια καινοτομία.Με επιστολή της στη Σούπερ Λιγκ ξεκαθαρίζει πως στόχος της είναι η αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και επισημάνει τα βήματα που κάνει για να το πετύχει αυτό, ενώ ζητάει και τη συνεργασία όλων έτσι ώστε ο θεατής να παρακολουθεί πραγματικό θέαμα.

Αναλυτικά η επιστολή:


" Προς:
Πρόεδρο Δ.Σ Superleague ,
κ. Ε. Μαρινάκη


Κοινοποίηση:
1. Γενικό Διευθυντή Superleague,
κ. Π. Κομνηνό
2. ΠΑΕ ΑΕΚ
3. ΑΡΗΣ
4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
6. Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
7. ΗΡΑΚΛΗΣ
8. ΚΑΒΑΛΑ
9. Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ
10. ΑΕΛ 1964
11.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
12. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο
13. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
15. ΠΑΟΚ


Αξιότιμοι κύριοι,

Έχοντας διανύσει ήδη επαρκή διαδρομή στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις βασικές αρχές με τις οποίες η NOVA αντιμετωπίζει την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων των ομάδων της SUPERLEAGUE.

Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, η ηγεσία των αθλητικών καναλιών της NOVA, ενημέρωσε αρμοδίως τη διοικητική ηγεσία της SUPERLEAGUE και διαμέσου αυτής τους εταίρους της, για την πρόθεση της να αλλάξει τον τρόπο που παρακολουθούμε το ποδόσφαιρο. Στόχος της NOVA είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος να βρίσκονται πάντοτε οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές των ομάδων, καθώς και το θέαμα που αυτοί προσφέρουν αγωνιζόμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό η NOVA προχώρησε στην αλλαγή θεματολογίας των βασικών εκπομπών του πρωταθλήματος, επιλέγοντας να μην υπάρχουν ούτε «κριτές και κρινόμενοι» αλλά ούτε και διαιτητικές αναλύσεις που στρέφουν το ενδιαφέρον μακριά από τους πρωταγωνιστές.

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις αναβαθμίστηκαν, πληθώρα αγώνων μεταδίδονται μέσω κάλυψης υψηλής ευκρίνειας (High-Definition) και η κάλυψη των αγώνων γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA (Champions League), δίνοντας περισσότερη σημασία στη δράση και την ζωντανή εξέλιξη των παιχνιδιών. Οι επαναλήψεις των φάσεων (replay) γίνονται στον πιο άμεσο «νεκρό» χρόνο και προβάλλονται οι καλύτερες δυνατές λήψεις συγκεκριμένων φάσεων, με σκοπό ο τηλεθεατής να αποκτά όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη του αγώνα, χωρίς, ταυτόχρονα, να κουράζεται.

Όσα συνιστά η UEFA σχετικά με την προβολή επεισοδίων και εικόνων βίας στους αγώνες, εικόνες που «προσβάλλουν» το άθλημα και προάγουν την κακή συμπεριφορά, βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους τους ανθρώπους της NOVA, που έχουν αποφασίσει, τηρώντας, βέβαια, πάντοτε και το δημοσιογραφικό καθήκον ενημέρωσης του κοινού, να μην επιτρέψουν να μετατραπεί η εικόνα της σε πεδίο έκφρασης της βίας και δυσφήμισης του αθλήματος.

Η NOVA και η SUPERLEAGUE ως συνοδοιπόροι στο ελληνικό πρωτάθλημα, οφείλουν να προάγουν με όλους τους τρόπους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό αποτελεί ακράδαντη πεποίθηση της NOVA και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι.

Για να υλοποιηθεί, όμως, αυτό πρέπει να συνδράμουν στο μέγιστο βαθμό όλες οι ομάδες μέσω των ηγεσιών τους. Κομβικής σημασίας προς την ανάδειξη του ποδοσφαίρου είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα Τμήματα Επικοινωνίας των ΠΑΕ, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των θετικών πρωταγωνιστών και του θεάματος που προσφέρει η ίδια η φύση του αθλήματος, αφήνοντας έτσι όλοι μαζί στο περιθώριο την αμφισβήτηση, την πιθανή μονόφθαλμη οπτική γωνία και τον αποκλεισμό των πραγματικών πρωταγωνιστών του ποδοσφαίρου.

Με την επιστολή αυτή, ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και περιμένουμε την ειλικρινή ανταπόκριση και συνεργασία όλων (SUPERLEAGUE και ΠΑΕ), ώστε από κοινού, άμεσα, όχι με προφορικές διαβεβαιώσεις αλλά στην πράξη να πετύχουμε όλοι μαζί την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, προς όφελος όλων.

Με εκτίμηση,
Για τον Όμιλο Εταιρειών Forthnet
Πάνος Παπαδόπουλος
Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος &
Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών
"

KAI ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΣ.....ΓΙΑΤΙ??? ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ..ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ???? ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΙΜΟΥΔΕΝΙΟ ΠΕΝΑΛΤΥ Η ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ....ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ...ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ????
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ...ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ...ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ(!!!) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ....ΓΙΑ ΜΕΝΑ??? ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ....ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ....ΤΕΛΟΣ....ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου