ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σημαντική η παρέμβαση της Πολιτείας

 Σημαντική η παρέμβαση της Πολιτείας

 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Superleague, Πατρίκ Κομνηνός, υποστήριξε ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι ικανός να δώσει από μόνος του τη λύση σε σοβαρά προβλήματα και απαιτείται η παρέμβαση της Πολιτείας για να έρθει η κάθαρση.

Ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και αναφέρθηκε ακόμη στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, στο θέμα της διαιτησίας ενώ απέφυγε να μιλήσει για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας που έγινε την Τρίτη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσεΓια το αν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα: «Δεν είναι το πιο εντυπωσιακό. Είναι όμως ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Θεωρώ ότι -πλέον- είναι ανταγωνιστικό με τη λογική ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, ομάδες που να έχουν καταθέσει τα όπλα, και η αγωνιστική και βαθμολογική «ψαλίδα» έχει μειωθεί. Με εξαίρεση τη Γερμανία, στα περισσότερα πρωταθλήματα γνωρίζουμε ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν. Αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε αδιάφορες ομάδες. Παλιότερα ομάδες από πολύ νωρίς είχε διαφανεί ότι δεν θα είχαν τύχη. Όταν οι υπόλοιπες ομάδες έχουν συνεχές κίνητρο, αλλάζει το πρωτάθλημα. Για αυτό νομίζω ότι έχουμε ένα από τα ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών».

Για το γιατί δε γίνεται μείωση του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα: «Ανοίγετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Έχει βάση να δοθεί ένα κίνητρο στις ομάδες αυτής της μεσαίας ζώνης. Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις, είτε με τα πλέι-οφ, είτε με τα χρήματα τα οποία διανέμονται ανάλογα με τους βαθμούς που συγκεντρώνει η κάθε ομάδα. Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να το εξετάζουν συνεχώς όλες οι λίγκες».

Για την ελληνική διαιτησία: «Με εξαίρεση την Αγγλία σε όλες τις άλλες χώρες η διεύθυνση της διαιτησίας ανήκει στις ομοσπονδίες. Όπως ενημέρωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ από το 2011 και οι νέοι κανονισμοί της Λίγκας θα προτάσσουν μια ΚΕΔ στην οποία πρόεδρος θα είναι ένας άνθρωπος της ομοσπονδίας. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν ο όποιες προτάσεις και τροποποιήσεις…»

Για το γιατί δεν υπάρχει αντίδραση για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Θα προτιμούσα να μη σχολιάσω τα όσα ειπώθηκαν. Γενικότερα η αμφιβολία του κάθε φιλάθλου στο πλαίσιο αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, πιστεύω ότι είναι διογκωμένη. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα είναι κομμάτι της κοινωνίας, η οποία δεν είναι αγγελικά πλασμένη. Βλέπουμε τις εκλογές οι οποίες δεν πραγματοποιούνται με τους κανόνες που γίνονται σε άλλες χώρες. Η ιδιοσυγκρασία η κουλτούρα του Έλληνα είναι διαφορετική».

Για τα προβλήματα διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο από μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια θέματα. Η παρέμβαση της Πολιτείας είναι πολύ σημαντική. Δεν το ξέρω πως διαλευκάνθηκε το ‘’Καλτσιόπολις’’. Το ποδόσφαιρο από μόνο του δεν μπορεί να αυτοκαθαρθεί και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι οι διωκτικές αρχές με θέρμη να αντιμετωπίζουν κάποια ζητήματα».

Για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το πρωτάθλημα: «Ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από έναν φορέα. Για το θέμα της βίας έχουμε καταθέσει προτάσεις για το ''πώς'' προτείνουμε να αντιμετωπιστεί. Αντιγράφοντας μοντέλα από το εξωτερικό. Πρέπει να απευθυνθεί το πρόβλημα σε όσους χειρίζονται τις κάμερες, στο εξωτερικό οι υπεύθυνοι security έχουν το δικαίωμα να κάνουν έλεγχο. Αυτό που λέω, είναι ότι πουθενά στο κόσμο δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της βίας και δεν έχει αντιμετωπιστεί αυτό μονοδιάστατα. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο καλείται να απολογηθεί για πράγματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Κάθε χρόνο ο υφυπουργός Αθλητισμού προτείνει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο . Εάν δεν γίνουν πραγματικές τομές που να συμπεριλαμβάνουν όλους τους φορείς, τότε το ποδόσφαιρο δεν αναπτυχθεί. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να προσδιορίσουμε τους όρους αγοράς και αυτό είναι κάτι που στο εξωτερικό έχει γίνει με τα γήπεδα είτε με την παροχή υπηρεσιών».

Για το γιατί δεν αναλαμβάνει ένα τεχνοκράτης τη Λίγκα: «Από την ίδρυσή του ο συνεταιρισμός έχει ένα καταστατικό που καθορίζει τους όρους λειτουργίας. Υπάρχουν προτάσεις με τα θετικά τους και όχι, και προσπαθούμε να βρούμε το ισοζύγιο. Σιγά-σιγά θα κλιθούμε να πάρουμε μέτρα ή αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου